- Bluetooth hangszórók
- Eddigi legerősebb csatamágusát dobta piacra az Intel
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házimozi belépő szinten
- Derekas áremelést jelentett be az ASUS
- Beszállna az árnövelő versenybe az AMD
- KINEK KELL EZ? 🤨 — MacBook Ultra leak
- Raspberry Pi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
De egy 25 éves géphez miért is a legújabb tápot rakná bárki is? Van bőven választék a piacon nagyon jó és olcsó tápokból. Ezek után még mindig nem értem a kérdés lényegét, ha csak ilyen tápokat lehetne kapni olcsó és jó minőségben, akkor megérteném. Szerintem aki retrózni akar, az ért annyira hozzá, hogy legalább megnézze a táp adatait, illetve ha már tesztet is olvass róla, akkor csak eljut odáig, hogy mi a max teljesítmény ezen két feszültség esetében.
-
ricsip
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ez egy kisteljesítményű, olcsó-de-jó-nak marketingelt táp-széria.
Egy 25 éves Athlon XP-s classic-atx csatlakozós gépbe nem 50 ezres csúcstápot vesz az ember.
De a kis 5V&3,3V teljesítménye miatt ilyen gépekbe ez nem való. Amikben meg már van P4 csatlakozó, oda 1000 másik táp-szériából is lehet válogatni, oda megintcsak kis eséllyel pont ezt választaná bárki is. Hacsak nem hozza ki az alapos tesztelés, hogy mennyivel jobb mint a többi DF-es bronz táp. -
ricsip
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Tudom, nem is ilyeneket vettem azokba a retro athlon xp-s / p3-as gépekbe.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Komplikato
üzenetére
Mert olcsó OEM-t választanak.
De amúgy a Century - CWT belsős, tehát nagy galiba nincs vele
De sok széria futott, elképzelhető hogy olcsósítás volt már.De persze már kutattam is, a Century II már Shenzhen Xinweiye Technology belsős... Szóval a szokásos módszer, első szériák jobb belsővel, utána váltanak OEM-et.
Így futott fel anno a Corsair 15-20 éve.
-
Komplikato
veterán
Én ott csodálkoztam rá a gyártóra, mikor próbáltam keresni a Century II (1000/1200W) tápról tesztet, hogy miért olcsó és az egyetlen érdemi tesztben az jött le, hogy jobb mint a Thor II.
-
nyunyu
félisten
5V@13A-nak elvileg elégnek kellene lennie P3-akig bezárólag. (43W volt a legnagyobb TDP a P2-P3 érában, az kihozható 5V@10A-ból)
Anno az Asus A7N8X Deluxe volt nagy tápcsati gyilkos, mert arra nem raktak P4 tápcsatit, és 5V-ból próbálta etetni a 60-70W TDP-jű Athlon XP-ket...
P4 csatis Abit NF7-S-re cserélve megszűntek a stabilitási gondjaim, meg a 20 tűs ATX csati 5V lábai sem égtek meg.Tegnap néztem tecsőn egy videót, ahol egy ~20 éves Q6600 proci mellé pakolt egy Radeon 6700XT-t a csávó, és Corsair 750W-os táppal etette, biztos ami sicher alapon *

(Win11-et így se sikerült feltennie, mert az Amd videódrivereknek kell az SSE4, ami a Q6600-ban még nem volt.)* Anno a 335W TDP-s 6950XT-m szerette random kiborítani a Seasonic 550W túlterhelésvédelmét, kénytelen voltam nagyobbat venni.
6700XT TDP-je "csak" 230W... -
ricsip
addikt
Az 5v & 3,3v-on miért kellett az évtizedek óta standard 20-20A-t levenni 13-13A-re, az talány. Így még régi retrogép tápnak se használhatók, ahol még nem volt meg az alaplapon a P4 csati.
-
LackoMester
addikt
Teljesen jónak tűnnek, budget kategóriás tápok. Kellenek ilyenek is.
-
ricsip
addikt
-
nyunyu
félisten
Mi a különbség az ATX3.0 és 3.1 között?
Csak az nV által erőltetett, leégésre hajlamos új GPU tápcsati? -
bsh
addikt
A Montech bemutatta a Beta 2 szériás, ATX 3.1 szabványú tápegységeit
mármint azt az egyet ami ezekből 3.1-es?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Motorola Sound Flow XT2549-1 hangszóró hibátlan működéssel
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660/ RTX 2060/ GT 1030 - Low profile is (LP)
- LG OLED65G49LS CSÚCS Ultra HD 4K 65" OLED TV!
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue használt, újszerű 100% akku (0 ciklus) 12 hónap gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3791
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De sok széria futott, elképzelhető hogy olcsósítás volt már.