Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Raspberry Pi
- E-book olvasók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gamepad
- RAM topik
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
RBJ
addikt
pont ez a baj, hogy még win alatt se tudom életre kellteni Fn+ f1 el. Lehet fizikailag a gombbal gond? lámpa nem ég.
ezért gondoltam, hogy szoftveresen nem lehet bekapcsolni valahogy?
Jé most jöttem rá, vagy nem használtam, plus billentyűzet van hozzátéve a gépemhez úgy használom, hogy a plussz hangerő és start,stop,play, tekerés gombot is tudom használni nem kell egérrel a clementinében kattogtatni.[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
RBJ
addikt
sudo lshw -class network
*-network DISABLED
description: Wireless interface
product: RTL8191SEvB Wireless LAN Controller
vendor: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
physical id: 0
bus info: pci@0000:06:00.0
logical name: wlan0
version: 10
serial: 1c:4b:d6:38:a9:6d
width: 32 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list ethernet physical wireless
configuration: broadcast=yes driver=rtl8192se driverversion=3.2.0-57-generic firmware=N/A latency=0 link=no multicast=yes wireless=IEEE 802.11bgn
resources: irq:19 ioport:4000(size=256) memory:f6000000-f6003fff
*-network
description: Ethernet interface
product: RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
vendor: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
bus info: pci@0000:07:00.0
logical name: eth0
version: 03
serial: 00:26:9e:93:61:2c
size: 1Gbit/s
capacity: 1Gbit/s
width: 64 bits
capabilities: pm msi pciexpress msix vpd bus_master cap_list rom ethernet physical tp mii 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd 1000bt 1000bt-fd autonegotiation
configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=r8169 driverversion=2.3LK-NAPI duplex=full firmware=rtl_nic/rtl8168d-1.fw ip=89.135.112.61 latency=0 link=yes multicast=yes port=MII speed=1Gbit/s
resources: irq:47 ioport:5000(size=256) memory:f2004000-f2004fff memory:f2000000-f2003fff memory:f2020000-f203ffffUbuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
-
-
-
RBJ
addikt
engedve van de semmilyen más kombo nem megyen az Fn gombbal.
Lehet le kellene szednem az fn gombot? hallkan megsúgom, hogy felette az í betű hülyéskedett pár hete.
Állandóan írt magától. leszedtem a gombot pucolás azóta elmúlt. lehet még régen ráömlött valami és most kezd rágcsálni benne.[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
válasz God Vazzeg #13012 üzenetére
amióta linux alatt vagyok semmiféle wifi bluetooth nincs. megvoltam nélküle.
Csak most szabadidőmben mókolok vele.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
FіkuszKukіsz
őstag
-
RBJ
addikt
válasz FіkuszKukіsz #13014 üzenetére
fent van.
-
-
RBJ
addikt
a plusz billenytyűzeten nincs hotkey gomb, vagy funkció de nem lehetne valahogy betanítani annak?
lehet a noti billenytyűzetével van gond.
billyentyűzet beállításokban esetleg megadni valami más kiosztást, hogy legyen Fn más billentyűzeten.[ Szerkesztve ]
-
Honkydoo
őstag
Cannot mix incompatible Qt library (version 0x40804) with this library (version 0x40801)
Félbeszakítva (core készült)Ez a hibaüzenet fogad, ha el akarom indítani az owncloud-clientet. Az értem hogy libary verzió probléma, de nem tudom hogy kell megoldani, néztem a neten, de akkor sem...
Ubuntu Studio 13.10
Intel i5-ös processzor, integrált videokártyaRemélem tud valaki segíteni.
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
Honkydoo
őstag
Próbálom telepíteni a qt4 kezdetű csomagokat, de ezt a hibaüzit kapom:
sudo apt-get install qt4*
Néhány csomagot nem lehetett telepíteni. Ez azt jelentheti, hogy
egy lehetetlen állapotot kért, vagy ha az unstable disztribúciót
használja, akkor néhány igényelt csomag még nem készült el vagy ki
lett mozdítva az Incoming-ból.
Az alábbi információk segíthetnek megoldani a problémát:
Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
libdee-qt4-dev : Ütközik: libqtdee-dev
libqtdee3 : Ütközik: libqtdee2 de csak 0.2.4-0ubuntu1 telepíthető
qt4-default : Ütközik: qt5-default de csak 5.0.2+dfsg1-7ubuntu11.1 telepíthető
qt5-default : Ütközik: qt4-default de csak 4:4.8.4+dfsg-0ubuntu18.1 telepíthető
qtmultimedia5-touch-dbg : Ütközik: qtmultimedia5-dbg de csak 5.0.2-4ubuntu3 telepíthető
E: A problémák nem javíthatók, sérült csomagokat fogott vissza."Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
-
-
-
Nkboy
senior tag
válasz Honkydoo #13025 üzenetére
Kíváncsiságból felraktam. Működik!
Ezeket a csomagokat rakta fel hozzá: libocsync0 libopts25 libqtkeychain0 ntp
Szerk.:
Honnét telepítetted?
Mert itt van frissebb verzió, mint ami a tárolókból elérhető :
[ Szerkesztve ]
A fekete kormánylégzsák a bézs utastérben felér egy őszinte vallomással
-
Honkydoo
őstag
Köszönöm a segítséget, de úgy tűnik én rontottam el.
Pár napja felraktam a gui-minert (Bitcoin miner), azóta nem jó...
Előtte működött szépen, azután lett rossz... És a legjobb, hogy nem is tudom hogy hozzam helyre...Amúgy én is ugyanonnan telepítettem mint te.
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
janos666
nagyúr
A daily build-eket, amik innen letölthetőek, azokat ugyan olyan compiler optimalizációs beállításokkal forgatják, mint a hivatalos release build-eket, vagy debug módban, és így várható, hogy bugoktól függetlenül is lassabbak?
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
kertsa
senior tag
Sziasztok!
Unetbootin-al írnék windows rendszerindító usb-t. 20%-ál megáll install.wim (3014MB) kicsomagolása közben. Meddig érdemes várni ha tétlen? Mert a türelmem véges
üdv.
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Van egy Ubuntu 12.04.3LTS alapú kis home szerverem, és nem nagyon akar kikapcsolni. Vagyis igazából kikapcsol, csak egyből újraindul. Találkozott már valaki ilyen/hasonló problémával, esetleg tudja valaki a megoldást?A másik kérdésem egy olyan lenne, hogy hogyan tudnám megoldani azt, hogy a Grub2-ben ne legyen semmi, csak egy entry - sőt ha kimaradna a Grub2, és csak egyből a rendszert inditaná, az se lenne baj - ugyanis ha ki akarom kapcsolni, akkor csak úgy tudom megoldani, hogy hosszan kinyomom a bekapcsológombbal, de ilyenkor ha bekapcsolom akkor csak áll a Grub-ban, és semmit nem csinál - ez azért nem jó, mert nincs semmi hozzákapcsolva, csak egy hálókábel, és egy asztal alatt van rápakolva egy csomó cuccal, és nem egyszerű hozzáférni...
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Az a baj, hogy ekkor el se kezd számolni - 2-n van, de nem számol vissza.
Azért megpróbálom.[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
RBJ
addikt
felraktam live ba próbaként a simplicity linux t és lőn látta a wifi jeleket.
ezek szerint működésre lehet bírni valahogy a wi fi m.
frisbee volt a neve az alkalmazásnak. meglesem.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
-
LógaGéza
veterán
Akkor nem irtam rosszul
Most perpill rá van kötve egy monitor. Simán a menüben vár, ahol választani kell az induló kernelek közül (mert ugyebár egy rendszer van...).
-
Nkboy
senior tag
válasz LógaGéza #13041 üzenetére
Tehát, ha a GRUB_TIMEOUT=0 értékre van állítva, akkor sem indul el?
GRUB_DEFAULT= ide mi van írva?
Gyorstalpaló: Grub 2 útmutató
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Csak vár és vár...
0 mind a kettő, itt az egész: [link]
Igazából az egyik probléma a másikból ered... Ha rendesen leállna, akkor nem kéne a "forced shutdown", és akkor nem lenne baj a Grubbal...
-
-
Nkboy
senior tag
válasz LógaGéza #13043 üzenetére
Ezeket tudom ajánlani:
How-to specify power button to do a 'shutdown -h now' instead of graphical shutdown menu?
-
LógaGéza
veterán
Nem ezzel van bajom, nem nyomkodom én a powergombot, elég nekem a sudo poweroff
Közben rájöttem, ha kikapcsolom BIOSban a Power On by Ring, és a Power On by PME opciókat, akkor megszünik ez a probléma - viszont a Wake-on-LAN is...
-
LógaGéza
veterán
-
ngabor2
nagyúr
Van egy Ubuntu 13.04, amire feltettem a béta AMD grafikus drivert (Lenovo G510, Radeon HD 8750M videokártyával). Az egy dolog, hogy továbbra is az intelt töltötte be, de mind a tálca, mind bal oldalról az ikonsor (Unity felület) eltűnt, tehát hiába van grafikus felület, nem tudom használni. Hogy súlyosbítva legyen, az alt-F2-s parancsfuttatás se megy, és a kerülővel megnyitott ablakoknak sincs dekorációja, tehát úgy tűnik, az egész ablakkezelő ment ki alóla.
Ez alapján se sikerült visszavarázsolni az unityt, vagy a compizt.
Hogyan tudnám ezt visszatenni, vagy megnézni, hogy mi is a hiba?
mod: valószínűleg a hibához tartozik, vagy ez okozza: ha pl. a fglrxinfo-t akarom futtatni, akkor kiírja, hogy a libGL.so.1 nem található (no such file). Viszont ezt az AMD driverének kellene hoznia, nem?
[ Szerkesztve ]
-
eternam
tag
Sziasztok!
Az a problémám, hogy a vipVPN OpenVPN blokkol minden kapcsolatot ha aktív. A vipVPN OpenVPN az openvpnre épül és azt használja. A support azt írja, hogy két lehetőség van ami a hibát okozza ha felcsatlakozik és mindent blokkol, vagy nem fut rendszergazdai jogokkal, vagy valami beállítás blokkolja a DNS szolgáltatást. Hogy mégis mit csináljak hogy a proplémát megoldjam, arra nem válaszoltak. Légyszíves segítsetek! Egyébként küldtek egy config csomagot és ha azt beimportálom miután feltelepítettem az openvpn-t magától elrendez mindent, nekem csak a felhasználónevet és jelszót kell megadnom.
Előre is köszönöm a segítséget!
Az emberek nem fogadták el az igazságot hatalomnak, ezért megtették a hatalmat igazságnak. Pascal
-
ngabor2
nagyúr
válasz ngabor2 #13048 üzenetére
Egy kis kiegészítés: továbbra is dekoráció nélkül megy az X, indítottam rajta terminált, hogy tudjak írogatni.
ngabor2@g510:~$ glxinfo
name of display: :0
X Error of failed request: BadRequest (invalid request code or no such operation)
Major opcode of failed request: 153 (GLX)
Minor opcode of failed request: 19 (X_GLXQueryServerString)
Serial number of failed request: 12
Current serial number in output stream: 12A dconf reset -f /org/compiz/ lefut hiba nélkül, de utána a unity --reset-icons a fentihez hasonló hibákat dob.
Az az érzésem, hogy a 3D ment haza, csak nem tudom, hogyan tudnám visszahozni.
ngabor2@g510:~$ sudo -- lshw -C display
[sudo] password for ngabor2:
*-display
description: Display controller
product: Mars [Radeon HD 8670A/8750M]
vendor: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI
bus info: pci@0000:01:00.0
version: 00
capabilities: pm pciexpress msi bus_master cap_list rom
configuration: driver=fglrx_pci latency=0
resources: irq:16 memory:b0000000-b7ffffff memory:b8000000-b803ffff ioport:4000(size=256) memory:b8040000-b805ffff
*-display
description: VGA compatible controller
product: Haswell Integrated Graphics Controller
vendor: Intel Corporation
physical id: 2
bus info: pci@0000:00:02.0
version: 06
capabilities: msi pm vga_controller bus_master cap_list rom
configuration: driver=i915 latency=0
resources: irq:43 memory:b9000000-b93fffff memory:a0000000-afffffff ioport:5000(size=64)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest