Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
üzenabakusz
tag
VOBSUB felirat készítésével kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
A Subtitle Edittel tudok VOBSUB típusú feliratot generálni.
Ezzel az a bajom, hogy nem elég sima, hiába van bepipálva
az antialiasing opció.
Tudom, ez nem vektoros, hanem pixeles képformátum, de képből
is lehetne elvileg simábbat készíteni. Próbálkoztam különféle
betűmérettel és felbontásal is, de egyikkel sem vagyok
teljesen elégedett.
Azért ragaszkodok a VOBSUB-hoz, mert az asztali dvbt vevő, amit
médialejátszóként használok, az SRT-t és a VOBSUB-ot ismeri.
Az SRT szép, de az a bajom vele, hogy betűméretet tudok állítani,
de hátteret már nem engedi a készülék, ezért világos háttér
előtt már nem olvasható. A VOBSUB-nál tudok hátteret generálni. -
Falovas
aktív tag
Sziasztok! Gondoltam megosztom veletek, a legújabb felfedezésemet, hogy már megint kijött egy "új kodek", az AV01, ez annyiban újdonság, hogy már feltünt az egyik nemzetközi torrent oldalon is, ahol jellemzően x264; x265 formátumok voltak a legnépszerűbbek, most pedig azt kellett látnom, hogy az egyik filmet AV01-formátumban seedelik a legtöbben, vagyis már ez a kodek teret hódított a torrent oldalakon is.Ez a film a The.Hunt.AKA.Jagten.2012.1080p.Bluray.AV1.Opus.5.1-heTOrico. Pár szóban ismertetik ezt a kodeket ezen az oldalon is: [link]
-
pinnacle
nagyúr
Másik fórumban megtalálták a megoldást, csak be kell húzni a fájlokat az Avidemuxal. Ezzel képelsötétülés sincs. Valószínűleg Kodiban a különböző fps-es fájlok összefűzése okoz problémát,a mire a LosslessCut figyelmeztet is, de az Avidemux megoldotta.
-
cigam
titán
válasz
pinnacle
üzenetére
Sajnos nincs ötletem, nem használom, csak tudom, hogy létezik.
Tipp:
- A tools menüben tudod törölni a Thumbnail cache-t.
- Valahol van egy Enable Property Handler (Tulajdonságkezelő engedélyezése), azt pippantsd be, és az Explorer újraindítása után(lásd tools menü) már hozzáhatod a felbontás oszlopot, és mutatni fogja a felbontást. -
pinnacle
nagyúr
Képkocka szélessége, magasságával lehet megjeleníteni a felbontást. Icaros kell hozzá, mert nélküle nem látszik.
Eszközök - Windows Explorer újraindítása mihez kell? Azt hittem a változások érvényesítéséhez, de csak sötét képernyőt kapok. -
pinnacle
nagyúr
Köszi! Nagyon jó ez az Icaros.

Régi problémám volt, hogy a miniatűrök nem jelentek meg. Sok keresés után azt találtam., hogy ha a beépített Fényképekkel megnyitom a fájlt, akkor betöltenek a miniatűrök, de ez sem volt mindig igaz, olyan is volt, hogy valamelyiknél átváltott valamelyiküknél nem. Illetve kicsi volt maga a kép. Itt látszódik, hogy milyen volt azelőtt és után, hogy a Miniatűröknél az összeset aktiváltam. Érdekes módon a kicsi miniatűr megmaradt. Valamit kell még állítani, illetve, hogy tudnám az Intézőben a felbontást megjeleníteni, hogy egyből lássam melyik nem jó?
-
cigam
titán
válasz
pinnacle
üzenetére
A lényeget leírtad. A "szinte ugyanaz" nem elég. Nem néztem bele a forráskódba, hogy ilyenkor miket ellenőriz, mi alapján tekinti egyezőnek a két streamet.
Igen, pl. az FPS is eltérő.Az Intéző elég buta, hozzá sem szagol a mai modern formátumokhoz, ezért készítettek egy kiegészítést hozzá: Icaros
Esetleg a TC-hez írt https://totalcmd.net/plugring/tcmediainfo.html plugin is segíthet. -
pinnacle
nagyúr
Köszi! Pont ez a fura, hogy itt egyforma a felbontás, ezért nem is jelzett hibát az MKVToolnix.Van valami megoldás arra, hogy már a mappában lássam, melyik felbontás nem egyezik a többivel? Nem találok ilyen beállítást. Azt hittem a Szélesség jó lesz erre, de semmit sem mutat.
Ahogy látom szinte ugyanazok az értékek. Szerinted csak placebo, hogy folytonosabbnak érzem az mp4-ez vagy van ennek valami alapja? Látom a változó fps miatt 75 is van, lehet ez is befolyásolja. Mondjuk nem tudom, hogy egyáltalán a forrás 60fps-nél magasabb érték. -
cigam
titán
válasz
pinnacle
üzenetére
itt valami hibát jelez, de nem mutatja melyik fájlnál, (MKVToolnix jelzi, hogy melyik hibás, néha más a felbontás a fotó videó ide-oda váltás miatt,
Naná, hogy hibát jelez. Csak azonos felbontású ugyanolyan paraméterekkel tömörített videók fűzhetőek össze konvertálás nélkül. Ezért is panaszkodik.
Eltérő felbontásokhoz már valami "egyszerűbb" NLE szerkesztő kell. pl. KDEnlive, ShotCut,... Egymás mögé húzod a videókat, itt már kis vágás, hangerőállítás, feliratozás is megoldható, mielőtt exportálod az összefűzött videót.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Kár, hogy ilyen alapdolog, mint a fájlok egyszerre hozzáadása kimaradt az avidemux-ból.
Lossless Cut-nál ugye semmit nem kell állítani csak elindítom a programot? File, Open-nel hozzáadom egyszerre az összes fájlt, majd Tools, Merge/Concatenate, itt valami hibát jelez, de nem mutatja melyik fájlnál, (MKVToolnix jelzi, hogy melyik hibás, néha más a felbontás a fotó videó ide-oda váltás miatt, de itt nem jelzett hibát) .mp4-re váltom a kimentet, alapból .mov, majd Merge. A végén nem jelzett hibát, (ha ezt a kettőt bejelölöm az Optionban, akkor a Some Extra... sem jelenik meg) le is tudtam játszani, de érdekes módon egyszer ez is kb. a felénél elsötétült egy pillanatra. PC-n nem. Egyébként mintha az .mp4 felvétel folyamatosabb lenne, de lehet ez csak placebo hatás. Régebben mondták, hogy az MKVToolnixel összefűzött felvételeken micro akadások vannak, amim általában senki sem vesz észre. Lehet ezért látom picit jobbnak. Úgy kellene megnéznem, hogy nem tudjam melyik fájl megy éppen.
-
cigam
titán
válasz
pinnacle
üzenetére
Azért ajánlottam ezeket, mert ezek tudnak konvertálás nélkül más konténerbe menteni. Magához a streamhez nem nyúl hozzá. Az avidemux esetén a videó és hang kódek copy legyen, így csak másol, nem konvertálja benne lévő képet hangot.
Egyszerre több fájlt nem tud összefűzni, egyesével kell hozzácsapni a fájlokat. Egy tesztre pont jó, hogy kiderítsd, hogy az mkv problémás-e vagy a stream hibás összeillesztésével van-e gond.
A Lossless Cut-al Merge/Concatenate files funkcióval több videót tudsz egyszerre összefűzni. -
pinnacle
nagyúr
Szia cigam!
Kipróbálnám, hogy a 4K/60fps .mov fájlokat nem .mkv-ba menteném, hanem .mp4-be. Melyik programot ajánlod erre? Valami olyan egyszerű kellene, mint az MKVToolnix, első fájlt után az összeset egyszerre hozzá tudom adni.
mkv-val egy probléma van, androidos média boxal lejátszás közben, egyszer egy pillanatra mindig elsötétül a kép. Arra gondoltam, hogy az fps váltás miatt van, de annak nem az elején kellene váltani? PC-n nincs ilyen probléma. -
Rodzser Mór
senior tag
Köszi, letöltöm ezt a programot, majd csekkolom vele.
Egyenesben nem kérdeztem. őket. Amit találtam neten, az érdemi segítség nem volt.
Többre nem fogok jutni. Szerintem maradok, azaz átállok a 60 FPS-s fájlokra, akkor lesz hang is. Aztán majd exportálásnál a 30 FPS-t adom meg kimenetnek.
Mindneesetre furcsa, hogy a fejlettebb Win11+Movavi vsszalépést jelent a Win10+Movavi-hoz képest.
-
cigam
titán
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Mediainfo nagyon hasznos program, sok mindent elárul a videó fájlokról.
Movavi support mit szólt hozzá? -
Rodzser Mór
senior tag
Lehet, hogy nem okozati összefüggés, de ez a Sony kamera így rögzít, a 30 FPS videók MTS kiterjesztésűek és interlaced videók lesznek. De majd még egyszer nekifutok a beállításoknak, hátha... De nem hiszem, hogy találok olyan beállítást, amivel a 30 FPS videó normál lesz, mert már 1-2-szer átrágtam magam ezeken.
Nem tudom, millyen kodeket használ. Simán lejátsza hanggal bármelyik gépemen lévő lejátszó. Csak a Movaviban tűnik el a hang.
Ami - mint írtam - a win10-es gépemen ugyanezzel a verziójú programmal nem volt ilyen gond. -
cigam
titán
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
A 30fps nem ok, okozati összefüggés az interlace használatára.
Tiszta telepítés volt? Milyen kódeket használ? Nem lehet, hogy csak a Windows store-ból le kéne tölteni (megint) a megfelelő kiegészítést? Feltéve, hogy az mts-ben mpeg2 stream van. Esetet HEVC?
Feltéve hogy a Movavi-nak nincs beépített megoldása rá. -
Rodzser Mór
senior tag
Mert az MTS fájl esetén a 30 FPS-t ad a kamera, ami interlaced/váltottsoros a videó. És nem látom a szerkesztőben, hogy kiszűrné ennek a hátrányát. Ugyanolyan "csíkos" az exportált fájl. De majd még csinálok pár exportálást próbaképpen. (MP4 esetén csak 60 FPS-t tud.)
Továbbá nincs hang valami oknál fogva. A win10-es környezetben ugyanaz a szofter lejátszotta a hangot. Most win11 alatt a videószerkesztőben (Movavi) MTS fájl néma. Nem értem, hogy miért lett ez a visszalépés az újabb oprendszerrel.
-
cigam
titán
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Nem mind1? A vágóprogram majd lerendezi, és pont nem érdekli, hogy mts, vagy mp4 a konténer, amibe a videót csomagolták. Miért olyan fontos hogy mindegyik mp4-ben legyen?
-
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
Van köztetek, aki 60 FPS-sel rögzít anyagot, de aztán videószerkesztésnél exportáláskor 30 FPS-re exportálja az anyagot?
Mennyire bántó/zavaró, hogy 60-ból 30 fps lett?Azért kellene ezzel trükköznöm, mert 30 FPS-nél MTS-ben rögzít a kamera. Viszont 60 FPS-nél MP4-ben. És az összes többi felvevő (másik kamera, telefon) MP4-ben rögzít, így azonos platformon lenne az összes felvétel. Kivéve ugye hogy ezzel a készülékkel 60 FPS lenne a frameráta.
-
cigam
titán
válasz
Creative997
üzenetére
(Azért elég sok fx is ki van kapcsolva, renderelésnél nincs GPU rásegítés, nincs AI, és az MPEG2-t sem ismeri)
Plusz a BlackMagic is variál néha. Én pl. rendszeresen használom a normalizálást, ami eddig egy kattintás volt a helyzetérzékeny menüben, most kitették a Clip operations almenüjébe. Oké, csak egy kattintással több, de zavaró, újra meg kell szokni. -
almos94
aktív tag
válasz
Creative997
üzenetére
Köszi!
A DaVinci lesz a befutó! -
Creative997
őstag
válasz
almos94
üzenetére
Alapvetően ingyenes és elég sok mindent tud. Van fizetős része (Studio), de az inkább akkor kell ha profi filmeskent 4K-nal nagyobb anyaggal dolgozol, több GPU kell, profibb formatumokkal stb.
Ha csak vágás és felmondás, a kolléga által említett shotcut is jó erre pl. Ez a DaVincivel is meg tudod, csak komplexebb, több idő megtanulni, bár manapság már tonnányi tutorial elérhető. Ha később szeretnél tanulni, fejleszteni a képességeiden, szerintem érdemes belevagni a DaVincibe most mert mással majd elered a korlátokat és kezdheted elölről az új, komplexebb progi tanulását. Ha csak néha néha rövid klipp, semmi extra, időt sporolsz valami egyszerűbbel
-
almos94
aktív tag
Köszi szépen az ajánlásokat!
A Da Vinci tetszik videók alapján, valami ilyesmit keresek/kerestem!Teljesen ingyenes a program vagy van olyan opció, amiért fizetni kell?
A tartalom semmi bonyolult: videók összevágása, hangalámondás.
-
Creative997
őstag
Nem feltétlenül agyuval verebre, attól függ milyen kontentet szeretne a kérdező, aki még fizetne is a szoftverert. Ebből, illetve hogy Vegast használt anno (tehát van tapasztalata összetettebb programról) mondjuk egy windows movie maker helyett, ajanlottam amit. Kb ez a kontraszt a da Vinci vagy a shotcut között ma.
15+ éve amúgy én is a Vegast használtam ugyanerre a célra (bár én autós játékból)
-
cigam
titán
válasz
Creative997
üzenetére
Ágyúval verébre... Inkább KDEnlive, vagy Shotcut
-
almos94
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni:
Hamarosan megjelenik a Battlefield 6 és szeretnék pár (gameplay)videót készíteni majd a játékról. Korábban már csináltam hasonlót, de az 15+ éve volt.
Akkoriban a Sony Vegas Prót használtam.
Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy manapság milyen szerkesztőprogramot érdemes használni ilyen célra?
Nem probléma ha fizetős, de nem szeretnék 250eu+ kiadni pl. a Sony Vegasra most. Pár ezer forintot viszont szívesen rááldozok egy megfelelő szoftverre.Előre is köszönöm, ha tudtok ajánlani ilyen programokat!
-
cigam
titán
válasz
Alonso0180
üzenetére
Általában egy hibás frame okozza, amitől megszakad a stream folytonossága, és ettől kiakad. Bár a második hiba beszédesebb: Nincs elég hely az eszközön.
Mekkora pendrive? Milyen fájlrendszer? Miért nem kapcsolod be a PC-n a DLNA megosztást, és akkor nem kellene pendrive-al rohangálni, a PC és a TV között.Próbáld meg másik (mkv) konténerbe menteni. Párszor már belefutottam olyan összefűzött videóval, amit mp4 konténerbe nem sikerült kiírni, de mkv-ra átállítva, simán kiírta.
Fuss egy jött a Lossless-cut-al, azzal nem lehet olyan pontosan dolgozni, de zokszó nélkül összerakott videókat, amikre az Avidemux prüszkölt.
-
Alonso0180
tag
Sziasztok!
"Too short - The saved video is incomplete. The error occured at xx;xx;xx (49%). This may happen as result of invalid time stamps in the video. Error-28 - No space left on device."Ez a hiba lépett fel nálam az Avidemux programba, a LeMans 24h versenyt nézem így feldarabolva, na mármost jó párszor sikerült már de most a fentebb lévő hiba miatt nem. Pendrivera raknám rá és úgy TV-n nézném. A pendrive üres van rajta hely. Mi lehet a gond, valaki találkozott már ezzel? Pendrive formázás, program újra rakása se segített.
-
[link] Ebben a videóban 5:58 körül van egy szövegátfordításos trükk, ezt pl Filmoraban meg lehet csinálni? Mi ennek az effektnek a neve?
-
MrChris
nagyúr
válasz
halzoli
üzenetére
60-nak nem osztója a 25. 25 gyerek közt nem tudsz egyformán kiosztani 60 csapágygolyót.
60-t 30-ra tudsz lekonvertálni, azaz 30 képet kukázol. Ugyan így 50fps-ből 25-t lehet csinálni. A kettő nem átjárható, csak erőforrást zabáló szoftveres bűvészkedéssel aminek nyoma marad a mozgásban. 60fps-nek 25fps környezetben csak lassítás esetén van értelme használni, de ezt felvételkor előre be kell kalkulálni, hogy nem lesz belőle valós idejű megjelenítés.
Ha esetleg máskor meg 24fps filmet szeretnél készíteni akkor 24-el, (esetleg 48-al utómunkában 24 képkockát kidobva) kell rögzítened. -
halzoli
csendes tag
Sziasztok, keresőt használata sem találtam megoldást a problémàmra, ezért segítséget kérnék.
Davinci szerkesztőt használom néha néha, elégedett vagyok vele. Viszont nemrég frissült a Windows a 11es verzióra, most kellene egy videót összeraknom, de YouTuberól letöltött videóra média offline hibát ír. Próbáltam korábbi fájt megnyitni, ami eddig ment, most az is média offline. Hevc kodeket megvasàroltam már korábban, ezen hiba miatt, eddig nem is volt gond. IPhone és gopro videókat továbbra is jól kezeli a szerkesztő. Windowsra gyanakszom,az lehet a gond? Van rá megoldás, vagy rakjam vissza 10est? Köszönöm. -
cigam
titán
De igen, adhatsz. Nem is ez a kérdés, hanem hogy tudsz-e! Ez nem elsősorban a te tehetségedről/képességedről szól, hanem, hogy az enkóder beállításait tudod-e annyira testre szabni, hogy a készítő kamera/telefon/bármi enkóderével megegyező streamet készítsen. Ha sikerül, akkor egybe tudod fűzni, ha nem sikerül, úgyis szól a program, hogy ő erre nem képes, mert két eltérő streamet akarsz egybe gyúrni. Próbáld csak ki, és meglátod.
Nézd meg a fájlt mediainfóval. n+1 paramétert fog felsorolni, és a legtöbbnek egyezni kell, hogy összefűzhesd a két fájlt.Az azonos GOP felépítés csak 1 dolog ami kellhet hozzá -
-
"Az eredeti felbontáson, framerate-en nem érdemes változtatni."
A felbontáson muszáj vagyok, mert az eredeti 720x576-on egy kis alsó-felső csík jelentkezik a videón. Ezért a megjelenítési felbontást, a 768x576-ot használom, de szerintem ezzel nincs baj. A 25 fps viszont akkor megmarad, köszi.
"arra figyelj, hogy a project, és a kimenő formátum is Interlace-es legyen."
A szerkesztőm nem tud ilyet. Sem a Movavi Video Editor-on, sem a Corel Video Studio-n nincs ilyen állítási lehetőség, legalábbis MP4 vagy MKV kimenet esetén én nem találkoztam ilyennel. Nyilván van olyan kódolóprogi, ami ezt tudja, de szerkeszteni, feliratozni, áttűnésezni, hangot állítani, stb. is kell, ezt nem lehet egy egyszerű kódoló progival. -
cigam
titán
válasz
liszi70
üzenetére
Az eredeti felbontáson, framerate-en nem érdemes változtatni. Ami nincs benne az eredetiben azt nem fogod tudni beletenni számolással. Rosszabb esetben csak megismétli az előző képkockát, hogy kijöjjön a 30 vagy 50fps.
Inkább arra figyelj, hogy a project, és a kimenő formátum is Interlace-es legyen. Vagy kell egy jó deinterlace "filter".coco2
Azzal mit érsz el? 99%, hogy úgyis tiltakozni fog az eredeti, és az újrakódolt közötti eltérések miatt. -
MiniDV-ről bevitt tömörítetlen DV AVI anyagot vágok, szerkesztek, kódolok. MP4 a kimenet, és az eredeti 720x576 helyett a megjelenítési felbontást, a 768x576-ot mentem el. Szerintetek a DV AVI eredeti 25 fps-e helyett érdemes 30fps-t (vagy akár 50-et) beállítani mentéskor? Simább lesz egy kicsit a mozgás?
-
coco2
őstag
Nyilván ha az ember copy-t használ, akkor elfogadja a meglévő kódolást.
Egyenlőre a lossless-t időbélyeg felderítésre tudtam használni, többre nem. Az ffmpeg-ben figyeltem meg egy glitch szerűséget. Ha az időbélyeg 0-val kezdődik, mint például 12 másodpercet úgy írom, hogy 00:12.000 és nem úgy, hogy 12.00, akkor eltéved az időzítés attól függően, hogy a kimenet .mp4 vagy .mkv lesz-e. Ez valami értelmezési hiba lehet, vagy nem tudom. Vágtam egy filmet, és máshol indult a vágás. Pislogtam, hogy az meg mi? A lossless-nek megvan ugyan az a hibája. Pont ugyan oda téved el a kijelölt tartalom kezdete a "normális" helyett. Szóval inkább ffmpeg-et használok vágásra.
Azt a problémát leszámítva igen, tisztán vág, de a fenti probléma miatt gyakorlatilag nem sokra megyek vele

Fizetős verziókat én sem kívánok használni. Akkor inkább 3 darabra vágok minden középső darabot, és a tiszta darabot másolhatom copy-val, a két kicsi meg kaphat újrakódolást. Elméletben működhet. A gyakorlatban meg még találnom kell rá valami módot, hogy lássam az adat frame típusokat minden egyes frame-re. Vélhetően ezek az ffmpeg gui wrapper-ek is olyasmi trükköket használnak.
Szóval tegyük fel van egy 2 órás film 30 fps-el. Az 216k frame. 216k-nyi text-et barkácsolnék belőle, ami I, P, B betűkből állna. Találkoztál valahol ahhoz való anyaggal?
-
cigam
titán
Az avidemux pl. jelzi, de ha jól rémlik, a lossless cut esetében is beállítható, hogy kulcsframekre ugorjon.
Csak olvastam arról, hogy létezik ilyen, pl. a lossless cut esetén is van ilyen ígéret. A gyakorlatban nem működik, ha visszaolvasol pont nemrég volt ezzel problémám. A másik progi a Davinci Resolve, aminek a fizetős verziójában van ilyen exportálási lehetőség. Nem tudom mennyire működik jól, nincs fizetős verzióm.
Plusz ezzel az a probléma, hogy a kódolás minden más paraméterében is egyeznie kell (kép és hang kódek, profil, bitráta, színmélység,...) az előtte és az utána következő streammel. -
coco2
őstag
Jó lenne egy olyan video vágó, ami jelzi nekem, hogy ami időbélyegél éppen vagyok, ott hogyan van I / B / P adat a környezetben.
Nem rossz dolog az újrakódolás sem, csak cudar sokáig tart. Mondjuk annál már csak az tart tovább, ha kísérleteznem kell minden 10-20 sec-es darabon, mennyit kell kivágjak, hogy "normális" legyen. Szóval alkalmasint hagynom az újrakódolást még mindig előbb vagyok kész.
Meg azt sem bánnám, ha valami kóder lenne annyira intelligens, hogy megmondhassam neki, egy középről kivágott anyagnak csak az elejét és a végét kell újrakódolnia. A belső adatokat, amiket I + környezete egyben tud másolni, azt elég lenne másolni. Az ffmpeg doksijában például nem találtam olyan kódert. Biztos van, csak én nem találtam meg. Használtam a libx264-et, de az mindent újrafésül.
-
cigam
titán
Nem. Csak gyorsan kerestem egy példát a frame típusokra. Egyetlen fontos dolog van amit érdemes megjegyezni, hogy csak I framehatáron tudsz vágni újrakódolás nélkül. Függetlenül attól, hogy két I frame között (GOP) hány B vagy P van.
De hogy a kérdésedre is válaszoljak, a P "hatása" addig tart, amíg nem jön egy újabb I vagy P:
Forrás: [link]
-
"A virtualdub még létezik? Használj inkább avidemux-ot."
Persze, tökre igazad van. Avidemuxot ismerem és kedvelem, de egy kicsit beleszerettem a VirtualDub2 pofonegyszerűségébe, gyorsaságába, meg hogy a hangsávot is mutatja. De már mindent kipróbáltam, a vágás abban a formában ahogy elképzeltem, nem megy vele az istennek sem. És még mindig idegesít, hogy nem jövök rá a megoldásra!!!
De valószínűleg a virtualdub2 nem tudja, amit szeretnék tőle.
Köszi! -
cigam
titán
válasz
liszi70
üzenetére
A virtualdub még létezik? Használj inkább avidemux-ot.
coco2
Mert újrakódolás nélkül csak "Frame határon" tudsz vágni. Ez az I jelzésű képkockát jelenti. [link]
Vagy megbarátkozol ezzel, vagy ha ez nem megfelelő, használj másik programot, amivel képkocka pontosan tudsz vágni, cserébe mentéskor újrakódolja az egész videót. Ilyen az avidemux, shotcut, kdenlive, stb... -
coco2
őstag
Sziasztok!
Béna vagyok video vágáshoz, kellene egy kicsike fejtágító, mit csinálok rosszul

Találtam egy app-ot ( LosslessCut-win-x64 ) - elvileg - tudok vele videót jelenetekre vagdosni. Ad rá támogatást jelenet határok mentén ugrálni (kiírja a jelenet határokhoz tartozó időbélyeget). Aztán visszalépek 1 frame-et a következő jelenet első frame-jéről, és azt hiszem én, hogy azzal van egy időbélyegem tisztán vágni ki egy jelenetet. De nem. Amikor összegyúrom a kivagdosott jeleneteket (ffmpeg), benne maradnak jelenet kezdő képek a kinyisszantott tartalomból, amik teleszemetelik digitális zajjal a képernyőt.
Mit szokás kezdeni azzal a problémával?
-
Biztos nagyon láma vagyok, de eddig nem igazán használtam a VirtualDub2 progit, és egy alap dologra nem jövök rá.
Elmenteni a szétdarabolt anyagot (eredeti minőségben!) a File/Export/Stream copy... menüponttal lehet, ez eddig rendben. De mivel kell elmenteni, ha vágtam az anyagon? Tudniillik az előbbi menüponttal nem lehet. Illetve el lehet, de a kivágott részek ugyanúgy benne maradnak az elmentett anyagban, és a törölt részek idejét a videó végéből vágja le!
Tehát a vágott mennyiséggel rövidebb lesz az elmentett anyag, csak nem ott van a vágás, ahol kellene. Szóval hogyan kell elmenteni? -
Blindmouse_
senior tag
válasz
liszi70
üzenetére
Van ilyen topik?

De a tippeket köszi mindenképp!!..
közben az lett a végső konlúzió hogy lehet kéne egy videokártya upgrade is a gépemnek, lehet kevésbé omladozna. de azért a fenti listából lehúzok párat hogy legyen...Ma úgy 250x omlott össze a D.R. pedig csak egy plusz hangsávot akartam ráhúzni a tegnap már kiexportált videóra..
-
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Idézet a PH Milyen program, ami...? topikjából:
"Videószerkesztők
VSDC Free Video Editor | ingyenesen is jól használható videószerkesztő
Kdenlive | open source videószerkesztő #1
Shotcut | open source videószerkesztő #2
OpenShot | open source videószerkesztő #3
DaVinci Resolve | professzionális videószerkesztő, ami ingyenesen is elég sokmindenre jó | letöltése előtt egy ingyenes regisztráció kell (bármit beírhatsz)" -
Falovas
aktív tag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
A gyakorikérdéseken mindennapos kérdés már 20 éve... [link]
-
cigam
titán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Pedig a visszaolvasás pihentetően hat, kikapcsol, megnyugtat. Nem mellesleg választ is kapsz.
-
Blindmouse_
senior tag
Nem olvasok vissza.. ajánljon már valaki valami normális FREE videószerkeszőt ami NEM davinci resolve.
tulajdonképpen sikerült mostanra agyvérzés közeli állapotba kerülni...
-
melbourne
csendes tag
Sziasztok!
Már HDD-re ripelt Blu-ray lemez mappából szeretnék kivenni egy audiotracket és egy feliratot, a többi nem érdekel.
Tudtok hozzá ajánlani egy ingyenes nem parancssoros programot?
Tudom MakeMkv.
Ez a rész a Makemkv esetén fizetős és letelt a kipróbálási időszak.
Egyéb alternatíva létezik esetleg?
Köszönöm szépen! -
cigam
titán
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Köszi a tippet!
-
Rodzser Mór
senior tag
Ha újrakódolás nélkül akarsz vágni vagy összeilleszteni, itt egy ingyenes program. Nekem bevált.
Free Video Cutter Joiner
https://download.cnet.com/free-video-cutter-joiner/3000-13631_4-78053900.html -
Falovas
aktív tag
Már mondtam, hogy próbáljátok ki a SolveigMM Video Splitter Business v7.6.2104.15 (x64) Portable programot, ha vágni akartok, de ha kell össze is fűzi a videókat persze ha azonos fájlból származnak. Az x265-öt nem mindíg szereti, de legtöbbször azt is kezeli.
A 6-os szériák csak a kulcsképkockáknál vágnak, a 7.-es szériák már a kulcsképkockáktól függetlenül vágják még az .mkv fájlokat is. -
cigam
titán
válasz
liszi70
üzenetére
Ezt értem, de pont azért ismerkedtem volna meg vele, mert azt állítja magáról, hogy "Ez a kísérleti funkció újra kódolja a videónak a vágási ponttól a következő kulcskockáig tartó részét, hogy megpróbáljon 100%-os pontossággal vágni, miközben veszteségmentesen másolja a szegmens többi részét."
Még van hova fejlődni. -
Akkor van ilyen más program esetén is, amikor nem kulcsframe-et jelölünk ki. Akkor megkeresi a legközelebbi kulcsframe-et, és ott vág. Ha nem rólad lenne szó, akkor megkérdezném, hogy biztos, hogy kulcsframe-et jelöltél ki? De tőled nem kérdezem, ez számodra alap. Szóval lényegében fogalmam sincs. Remélem segítettem...

-
cigam
titán
Megpróbáltam megbarátkozni a Lossless Cut programmal, de nem szeret. Papíron a kezdőpont, és a kulcsframem közötti részletet kódolja csak újra, de nem találja el a sem a kezdőpontot, sem a vége pontot. Mindkét esetben pár képkockával hamarabb/később kezdődik/ér véget a videó.
Sehogy nem jöttem rá, hogyan lehet összefűzni két videót úgy, hogy kijelölöm melyik részlet kell belőle. Előtte össze kel fűzni egyetlen fájllá (merre) majd csak azután tudom kivágni a nem kellő részeket?
-
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
Több hosszú videóban kéne megtalálnom azokat a részeket, ahol beszélgetés zajlik és megjelöli valahogy. A környezeti zajok sok helyen majdnem olyan hangosak, mint a beszéd.
Van erre valami program, lehetőleg ingyenes, ami tudja ezt? Lehet csak hangfájlt vizsgáló program is, mert a videóból ki tudom szedni a hangot.
-
-
Filmorában hogyan lehet megcsinálni, hogy a rendszámot kitakarva, kövesse a rendszám mozgását mint itt:
HATVAN EMBER VOLT A BUSZON, ami előtt BÜNTETŐFÉKEZETT egy Mini sofőrje Rákospalotán
? -
válasz
Technoman
üzenetére
Ja, de egyébként cigam jól írja, a legegyszerűbb lenne a VHS-t DVD-re írni, ha ez megvalósítható a meglévő készülékeiddel. Nincs véletlenül egy analóg bemenettel rendelkező régi videókamera a családban vagy ismerősi körben? Azzal is be lehetne digizni PC-re, viszonylag egyszerűen.
-
cigam
titán
válasz
Technoman
üzenetére
A legegyszerűbb, ha egy RW lemezre felveszed a kazettát a DVD íróval. A lemezt berakod a PC-be, és avidemux-al beolvasod a .vob fájlokat. Ezzel a programmal le tudod vágni az eleje/végét, és veszteségmentesen lementheted .mpg fájlba.
A másik (költségesebb) opció, hogy közvetlenül a számítógéppel rögzíted egy digitalizáló kártyával. Ezekből rengeteg létezik, a pár ezer forintostól a milliósig. Ez általában tükrözi a minőségüket is.
Az olcsóbbakat ráadásul hamisítani is szokták, hogy még az a 720x576 50i sem lesz meg, a minőségéről nem is beszélve.
Persze a drágábbak sem konvertálják tűéles fullHD-be a videókat, de a bizonytalan szinkront stabilizálni tudják (van bennük TBC), míg a gyengébb kártyák egyszerűen eldobják a képkockákat, ami a kép/hang szinkron felborulásához vezet.Én készítenék 1-2 próbafelvételt a DVD-vel, és meglátod, hogy számítógépben mire jutsz vele, és ez ingyen van.
Ha csak pár kazetta, akkor elviszed egy erre specializálódott céghez, és kifizeted a digitalizálás árát. Később amúgy sem tudsz majd mit kezdeni a digitalizáló kártyával.
-
Technoman
őstag
Sziasztok!
Régi családi videókat (VHS/VHS-C/DVD) szeretném digitalizálni Vinyóra. Egy többéves laptop van erre a célra (Win 10) ill. Philps VHS magnó, Grundig VHS-C és egy Panasonic DVD író a másik oldalról
Van, aki szerint nem kell semmi hardver kiegészítőt venni és van aki szerint kell vennem.
Nagy pénzeket nem szeretnék beleinvesztálni. A lényeg, hogy az amúgy is gyenge SD jelet nem szeretném tovább rontani ( az egyik családtag talált valami videocapture-t de az csak 640x480-ban rögzít)
Hogy álljak neki?
thx -
rsanya87
tag
Sziasztok!
Keresnék ingyenes progit, amivel egy több órás videóból ki tudnék vágni 5-10perces részeket, és ki tudnám exportálni 1440p@60fps-be. Egyéb szerkesztés nem lényeg (de nem baj, ha tud).
A windows Clipcamp (vagy mi a neve) be se tölti a videófile-t, lehet sok neki az 50gb
, A movavi jó lenne, de az ingyenesbe csak 1perces 1080p@30 videót lehet kimenteni..
Köszi ha segítesz
Sanyaszerk: Az AV1 kódolót ismerje, abban lett rögzítve!
-
YxVs
senior tag
Avidemux bejött. Tényleg pofon egyszerű.
Kicsit megjött a kedvem hozzá, hogy akár ennél bonyolultabb dolgokat is csináljak.
Szintén kamerával készített több, kisebb m2ts videót mivel lehet egyesíteni?
Egy napon, egy eseményről készült több, kisebb videót szeretnék egy darab m2ts fájlba gyúrni, természetesen újra kódolás, és minőségveszteség nélkül. -
YxVs
senior tag
Régi analóg kameráról MP4 formátumba digitalizált videókat szeretnék megvágni, de csak úgy, hogy eleje, és vége, majd a következő.
Nagyon nem szeretnék ennél mélyebbre merülni.
Felhasználói szempontból melyik program erre a legegyszerűbb?
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- BestBuy topik
- Hobby rádiós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
- Honor Magic V3 Black Hajtogatható csúcsmobil, nagy főképernyő + fedlapi kijelző 12/512 GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Google Pixel 10 Tensor G5, 120 Hz OLED, tripla kamera-128 GB Használt, karcmentes Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Elmenteni a szétdarabolt anyagot (eredeti minőségben!) a File/Export/Stream copy... menüponttal lehet, ez eddig rendben. De mivel kell elmenteni, ha vágtam az anyagon? Tudniillik az előbbi menüponttal nem lehet. Illetve el lehet, de a kivágott részek ugyanúgy benne maradnak az elmentett anyagban, és a törölt részek idejét a videó végéből vágja le!