- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Házi hangfal építés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
Bocsánat, de én nem 3:2 pulldownrol beszélek.
Pontosan ezt tesztelem a teszt videoimban is. Rtings tesztjevel is ez tökéletesen tesztelhető, az ott leirtak szeirnt, mindenki által.
Lejátszod a videot, a fenykepezot 1 másodperces expozícióra állítod a legalacsonyobb iso mellet, a tv fényerejét leveszed, hogy ne égjen be a kép és ne ez.miatt adjon fals pozitív eredményt a teszt.
Ha a fenti képet látod a fényképen akkor 5:5 pulldown, ha a lentit akkor 3:2 pulldown, pofon egyszerü. Rtings oldalán szépen le van írva a háttér információ is mitől megdonthetetlen ez a teszt. Csak a fenti kép a jó, az alsó pulldown 3:2, ha mást kapsz ezektől akkor kép interpoláció be van kapcsolva.Annyi hogy ehhez készítettem 23.976, 24, 25, 30, 50, 60p-s változtatott is, így azok is könnyen tesztelhetöek. Frame drop is kiderül ha sok fényképet készítesz.
-
Vhiktor
nagyúr
Teszteld le
Nem a freki váltásról beszélek, hanem kadenciahelyes megjelenítésről.
Ott van pl rtings 24p tesztje [link] egyszerűes nagyszerű, az alapján meg lehet csinálni a tesztet minden frekvenciára, magam készítettem hozzá videó anyagot, abba nem lehet belekötni, ha az alapján jó akkor jó, innentől kezdve a többi hit kérdéseNem tudja mindegyik tv a beépített appokkal kadenciahelyesen megjelenítine az összes videót, de a 24p-t mindegyik tudja, csak pár 60 Hz-es panellel szerelt tv van ami azt sem tudja.
Őszintén szólva nekem önmagában a házimozis múlt az ég adta világon semmit nem jelent, voltam több helyen akik több évtizedes házimozis múlttal rendelkeztek és rossz hdmi feketeszint mellet néztek mindent és fel sem tünt nekik a holdról is látszó black crush.
Illeve sokak szerint hdmi kábel cserével dupla olyan mély lesz a fekete, és sokszoros a kontraszt arány
Én 100%ban elhiszem hogy a Te tvd nem tudja kadenciahelyesen megjeleniteni a belső lejátszóval, de már vannak olyan amik igen.
-
Vhiktor
nagyúr
Nem írja ki, de vannak rá saját gyártású anyagaim amivel egyértelműen kideríthető. Nem a képfrissites váltás, hanem az hogy jól vagy nem jól (kadencia helyesen) jeleníti meg ezen tartalmakat. Egyébként amikor külső forrásnál kiirja hogy 24 hz akkor sem vált vissza 24 hzre
úgy vibrálna akkor a kép hogy nem bírnád nézni.
Pl 24, 30, 60 hz egyszerű pulldownal(5:5, 4:4, 2:2) megjelenítheto a 120 hzes panelen.
-
OldMike
őstag
-
OldMike
őstag
Köszi.
Sajnos nem ismerem, mert még nem használtam ilyet, nem volt rá szükség. A 2012-es tévémen még négy-négy USB és HDMI bemenet van, azóta már spórolnak. Nekem elég lenne a két bemenet, de gondolom olyan nincs, illetve van-e annak jelentősége, hogy aktív vagy passzív a HUB? -
Morph76
senior tag
Én is javítanám a statot. Igaz nekem nem a belépő kategória van, de hibátlan immáron 1 éve lassan. Tcl 75 935-öm van. Elképesztő , amit tud eddig a legjobb tv-m a kép szempontjából. 5év garral vettem, mert nekem sincs nagy bizodalmam hosszú távon.
Én mondjuk a pixelhibát azonnal levadászom, ha van. Vannak 4k-s homogén színképeim, amit egyből végigpörgetek az új tvén, hogy leellenőrizzem a hibátlanságot. -
Parmezan77
junior tag
Hát éppenséggel a Dolby oldalán van egy minimum követelmény, de nyilván "a pénz beszél"
"Dolby does recommend using the highest quality displays available when creating Dolby Vision content. As a general guideline, Dolby recommends the following minimum image quality specifications for an HDR grading / mastering display:
1,000-nit peak luminance 200,000:1 contrast ratio DCI-P3 Color Gamut ST.2084 (PQ) EOTFD65 Whitepoint" -
kkp900
senior tag
De a Digi mikor bekötötte akkor adták a kártyát is. Azzal jobb esetleg a kép és a hang mint a koaxal lenne ? Erre irányult volna a kérdésem.Az RTL+ van kódom szóval azért is kérdeztem ,hogy alkalmazás van e hozzá a TCL-nek.
ui: Milyen elem kell a távirányítóba? És adnak e vele elsőnek mert akkor be kell szerezni hamarabb..
Aki a Telekomtól vette az 5 Év garancia azt papír alapon le is van írva normálisan? Egyáltalán adnak vele garancia jegyet vagy papírt vagy csak emailben küldenek mindent majd. Mert ezért lett tőlük vásárolva direkt ,hogy ne kelljen pluszba garanciát venni a 2 évhez meg ingyen is hozzák házhoz majd. Érdekes ,hogy az Euronics már 7990 kérne ezért a Garancia meg ugye sokkal több lenne hozzá... DE az mindegy mert mindenkinél feldrágultak ezek a szolgáltatások, de mivel itt alapból úgyis reklámozzák az oldalukon erre a modellre hogy 5 év így nincs kérdés szerintem meg egy 10 -esel olcsóbb is náluk ez a modell most. -
szkutyi
addikt
Amit olvasok!amit a többiek elmondanak!.az alapján..de én nem is írtam hogy saját tapasztalatom lenne az új fw-kel kapcsolatban csupán azt hogy nem kell csodálkozni ha valami nem tökéletes a brutális hardveren, mert nem rá való fw!működik vele.de nem rá való..
De én már nem megyek bele ebbe újra...Vhiktor is megmondta!ha a tv nem adja be, annak oka van! Ő is látta az új fw-t ..innentől kezdve mindenki döntse el maga! -
mikrofon
veterán
Plusz egy ajánlás. Simán megéri az árát.
Ráadásul ha nem sürgős akkor megéri várni egy kicsit mert következő hónapban jön az új verzió belőle így a mostani verzióból biztos lesz akció, vagy eladó használt. Pl én is cserélni fogom az enyémet...
A mostani verzió is nagyon jó és ajánlott. Akkor éri meg az új ha olyan házi mozi erősítőd van ami kezeli a TrueHD vagy DTS-HD hangokat és nézel is ilyen tartalmú offline anyagot. -
flash-
veterán
vimu-ban is, ki lehet venni a pipát a dolby vision alól de én sok különbséget nem látok DV-n. (semmit) gondolom azért mert akkor az a release eleve nem is igazi "dv" csak lesötítített fos.
egyébként meg sdr anyagnál ki is kell venni a pipát mert ha nem akkor clraity-s lesz a kép, a textúrák a részletessége csökken, de a dinamika is(legalábbis én ezt elég sok sdr anyagnál tapasztaltam 3 méterről 55' tv-n elég észrvehetően, nem kellett hozzá "nagyítóval" nézni)
-
ricsi0307
senior tag
Köszi, sikerült megcsinálni. Még egy dolog hiányzik az összképhez, hogy a távirányítón a beállítások gomb előhozza a menüt. Ezt meg lehet oldani valahogy? Mert jelenleg csak a státusz bárról lehet megnyitni, amihez ki kell lépni az appból. Amúgy baromi jó ez a launcher a végletekig testre lehet szabni, köszi a tippet.
-
Imike_80
aktív tag
Szia,
Köszi, így sajnos nem igazán vagyok előrébb.
HDMI 1-en van a Soundbar + mélynyomó, eARC bekapcsolva.
Hangkimenet általában ARC-on, de ugye ha nem szól, átállítom Belső hangszóróra.
Dolby Atmos bekapcsolva
Beprogramozott hangzás: Dinamikus
Aut. hangerő-szab: ki
Digitális hangkimenet: Automatikus
DTS DRC: beValaki esetleg tudna segíteni?
A Google Assistant funkciók is érdekelnének!
Üdv.
-
boxmaci
tag
Software version: lf1v462
HDR-hez: Az Allhomecinema.com oldalon elég jól mérnek:
"TVs are getting an increasingly higher brightness and color range to display HDR content as strongly as possible. The C835 improves the performance of the C825 one more step. We see a significant step forward, especially in terms of clarity. On a 10% window it achieves 1,313 nits (against just under 1,000 nits on the C825) and on a completely white screen it achieves 638 nits (540 nits on the C825). It is striking that on a 25% window it even goes up to almost 1,600 nits."
-
GordonSamway
aktív tag
Milyen hang???? Ez a HDR képet hivatott javítani a tesztben is mondják, hogy jobb kikapcsolni úgy több fényt ad a HDR képnek. És tényleg ha be van kapcsolva valamivel több a részlet, de kevesebb a fényerő.
És ha PS5 jel megy a HDMI1-re azonnal bekapcsolja minden első indításnál, mivel HDR jelet tol ki magából.
Köszönöm -
Alc
tag
Ez úgy nézem nem jött össze! Ma próbáltam feltenni, rendben települt is, majd a TCL logó után a Google logo csak pörög körbe-körbe. kb. 45-55 perc után kihúztam, majd ugyanúgy onnan nem megy tovább. Jelenleg kb. 5 perce pörögnek a színes csíkok.
Amúgy mennyi idő szokott lenni egy ilyen OTA frissítés?
Próbáljam meg ezt az IMG fájlt telepíteni? (Ezt találtam legutolsót, ami nem OTA volt)
-
törölt tag
Azt hiszem, hogy eredetileg én is ezt akartam, mivel a Firestick adott volt a régi plazmához, de mintha ott lett volna a bibi, hogy a távja nem tudta teljes egészében kiváltani a TV kisebbik távját. Most vagy hangerő, vagy a ki-be kapcs nem működött. Igaz, nem kisérleteztem vele, mert akkor jó ötletnek tűnt, hogy a TV-n keresztül fog menni minden.
Nálad mi a helyzet a távokkal? Ki tudtad váltani teljesen a Firestickével a TV-jét? -
törölt tag
Igen, az a gond. Kodin keresztül panaszkodik, hogy a streamhez nem elég a sávszél. De leteszteltem netspeed teszttel, e szerint még 8k-hoz is elég lenne. Netflix, Disney+, Amazon gond nélkül jön, YT is szintéln nincs probléma, de a Kodin keresztül vacakol.
Előtte volt Firestick 4k, wifis az is, azzal sem volt gond. Tegyem vissza csak a Kodi miatt? Vagy mit javasolsz? -
törölt tag
Köszi, de nem LAN adapterre, hanem konkrétan USB-s wifi adapterre. (példa)
A LAN adaptert tudom, hogy működik, pont a napokban lett ajánlva. Ha más nincs, ez is jó lesz, csak nem akartam botladozni a kábelben a két szoba közt, ahonnan jönnen a kábel. nekem optimálisabb lenne így.
Köszi -
mikrofon
veterán
Köszi az infót. Sok időt még nem töltöttem vele, de egyelőre jól működik. Én a v414-ről mentem v440-re. Így én nem vettem észre hogy sokkal világosabb lenne. Eddig is elég volt a fényerő bőven és most is DV és hdr esetén is.
Ami nagyon tetszik hogy végre a menügombnak is van funkciója. Kérdés hogy vajon lehet-e szerkeszteni hogy mi legyen ebben a menüben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged