Hirdetés
-
PROHARDVER!
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
Korábban írtam, hogy szerintem nagyon rossz kialakítású a 65c728 hátlapjána és a VESA rögzítési pontjának kialakítása. Annyira hogy ez befolyásolja a foltosodást. Ehhez most hoztam képeket bizonyítékként és magyarázatként.
A négy felfogatási pontból kettő felső és kettő alsó másmilyen kialakítású:
1.: Az alsó sem tökéletes de ez legalább elfogadható, mert itt a fém menet fölött van egy kis légrés kb 1m, majd a műanyag hátlap, így amikor szorítod a hátlapra a fali konzol TV-re rögzíthető részét, a műanyag hátlapot rányomja a fém menetes lemezre a konzol kis hátlapi deformációval.
2.: A felső kettő viszont szerintem elfogadhatatlan: A fémlap ami a meneteket tartalmazza sokkal mélyebben van, a felette lévő műanyag rész (ami a konzol tartó csavarok megszorításkor hozzászorul) kb 2mm távolságra van tőle. Ráadásul ez is kb. 5mm mélyen van a hátlap hátsó részétől, amire a konzol felfekszik. Kipróbáltam és már kézi megnyomással látható hogy az egész hátlap a konzol alatt megnyomódik és deformálódik nyomás hatására.
Ezt én házilag korrigáltam. A konzolhoz gyárilag adnak műanyag hengereket, perselyeket. Ennek sajnos nagyobb a külső átmérője, mint itt a hely, így nem megy bele rendesen. De megköszörültem, így már bele ment és nem a hátlapon, hanem ezeken a müanyag perselyeken ül fel a konzol, mivel az alsó rögzítési pontok alá is ilyet, csak a rövidebbeket raktam.És akkor a foltosodásra gyakorolt hatás:
Csak a konzol perselyek nélkül:
A konzol perselyekkel rögzítve:
A konzol köszörült perselyekkel rögzítve:
Természetesen az egész kicsit torz, mert a valóságban alig látható a foltosodás és csak 1-2%-os háttérvilágosságnál. A képeket direkt túl világosra (feketét már inkább szürkére) állítva készítettem, hogy látszódjon a hatás
Ezt meg azért mutatom meg, hogy látszódjon hogy ennyire túl kellet húznom már az első esetben a fényeket, hogy a legfelhősebb esetben látszódjanak a foltok valós tartalom mellett. Az ugye középen a kékes színű négyrészre osztott kodi logo lenne de alig látszik a fényerő túlhúzásától. És a fekete is már kék.....
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (QE75QN95A) 190CM 4K NEO QLED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG 50QNED85T3A / QNED / 50" - 127 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Új, bonatlan Philips 43" (108cm) 4K LED TV - 43PUS7609/12
- Hisense 50E76GQ Gamer QLED Smart LED Televízió, 126 cm, 4K Ultra HD
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Vhiktor