Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Szoke1982 #36377 üzenetére
Véleményekbe nem mennék bele, mert abból bőven lesz találat a keresőben is. Ha C805, akkor online rendelés és 14 napos elállás. Igaz ez a C765 -re, amit még érdemes helyette választani. Frissebb, jobb modell, de kicsit drágább is.
Elállási idő alatt tudod tesztelgetni, és ha bármilyen hibát találsz, akkor visszaküldöd.
TCL szervizről is találsz infókat keresés során. Nem kiemelkedő. Hisense -nek ugyanaz a szervize, mint a Samsung -nak. Jobbnak biztos nem mondanám...
-
Szoke1982
senior tag
Sziasztok!
Tcl 55' c805 érdekelne tapasztalatok ,hibái stb? Olvasgattam itt azért , de már nem tudom melyik lenne a jó választás (streaming, ps5, youtube, kodi) lenne a fő szempont! De főleg ps5 menne meg stream.
Ez a c805 2023-as modell?
Idén jönnek az újak láttam itt, inkább azt várjam meg? Vagy azok jóval drágábban jönnek majd gondolom mint a régebbi c805. Még hisense-n gondolkodtam (55U7NQ) ez vagy c805 .
Fontos a szervíz háttér is, melyik jobb tcl vagy hisense? Ha jól láttam akkor a tcl?
Köszönöm előre is a segítséget!
Bár gondolom itt a tcl topicban inkább tcl -t fogjátok ajánlani!
De hátha volt itt aki látta mind kettőt vagy melyiket ajánlanátok inkább más modellek ami 55' és max 260ezer. -
blakey
titán
válasz
Szpilu__25 #36364 üzenetére
Külső lejátszó, már írtam, a TV-k nem váltanak fps-t. Kodival ellenőrizni is tudod, hogy a TV vált-e vagy sem.
-
pdave
aktív tag
Sziasztok!
Az alany egy 55C765. Youtube alapvetően normálisan fut, de ha beletekerek, akkor onnantól kezdve szaggat, és ki kell lépjek belőle. 4K felbontást választva van ami alapból szaggat, van ami csak tekerés után. Van másnak ilyen tapasztalata, esetleg megoldás rá? SW frissítés alapból ki van kapcsolva, mert itt a fórumban olvasva sokaknál okozott problémát, így most az van rajta, amivel kijött a gyárból (ha fontos, megnézem majd a pontos verziót).
-
BlueSteel
tag
válasz
Szpilu__25 #36364 üzenetére
Kodi, Nova Player. Ezek a legjobbak (hosszas tesztelés után állítom ezt). 25, vagy 50fps-es tartalomhoz inkább a Kodi.
A GUI az fix minden appban. Ha elindítod a tartalmat, nyilván a 4k-t 4k-ban játssza le, de a framerate-hez nem igazodik a TV képernyőjének képfrissítése (AFR), ha erre gondoltál. Ehhez külső lejátszó eszközre van szükség. A fenti lejátszóprogramok mellett ugyanakkor szerintem nincs is rá feltétlenül szükség.
-
vargalex
félisten
válasz
Kerni62 #36367 üzenetére
Tegnap felhívott a Videoton szervíz ügyfélszolgálatosa. Egyrészt egyeztettük, hogy ma jó-e nekem, másrészt megkérdezte, hogy van-e doboza a TV-nek, ha esetleg el kell vinni. Mondtam, hogy megvan. Gondolom, ha azt mondtam volna, hogy nincs, akkor valamilyen dobozt hozott volna. Mondjuk az emberke úgy jött, hogy viszi, nem hozott semmilyen alkatrészt. A lábakat leszerelte, de azokat a csavarokkal együtt és a távirányítót is itt hagyta. Azt mondta, hogy nem kell.
Amikor rákérdeztem, azt mondta, hogy remélhetőleg jövő héten hozza... -
vargalex
félisten
válasz
AxBattler #36365 üzenetére
Ha már Displayspecifications: melyik C655 modell T8000-es platformú? Direkt azért választottam, mert arra azt írta az XDA, hogy AmLogic SoC-al szerelt, közben pedig R75PT01, Realtek SoC-al. Szerk.: Telegramon most nézem a T800T02 (gondolom ez lenne a T8000), ott C655 (AP) van írva. Gondolom az AP az Asia-Pacific.
-
Displayspecificationt most elárasztották a 2025-ös ismertetők, lesz választék.
TCL P6K aka V6C (2025 4K LED HDR TV)
TCL P7K (2025 60Hz QLED TV)
TCL P8K (2025 120Hz QLED TV) - csak ebből nem érkezik 55"-nél kisebb modell.
TCL C6K, C6KS, aka Q6C (2025 QD-Mini LED TV)
TCL C7K (2025 Premium QD-Mini LED TV) -
Szpilu__25
tag
Sziasztok, tudtok olyan media playert appot, ami kezeli a Tv-n a helyes frekvenciákat, mivel ugye maga a gui az fix 1080 60hz ahohgy látom :/, de 4knál ez változik szépen? az a baj nem látom illetve nem mutatja natív appoknál, pl plexnél folyamatosan 1080 50hz mutat 4k tartalomnál is.
-
vargalex
félisten
válasz
Kerni62 #36348 üzenetére
Nos, tőlem elvitték a TV-t. Nekem az összes jelenségre (nem bekapcsolható, random bekapcsol magától, néha szaggat a hang a TV adás esetén) azt mondta az itt járt emberke (elvileg szerelő is, de úgy jött, hogy viszi a TV-t, szóval meg sem próbálta helyszínen javítani), hogy ezek mindegyike jellemző hiba az Androidos TCL-eknél. Valószínűleg alaplapot fognak cserélni, ami vagy megoldja, vagy nem (ő mondta így). Remélem nem karcosan fogom visszakapni, mert akkor át sem veszem.
Tudom, nagyon nem felső kategóriás termék a C655, de software-os oldalon nagyon gyatra szerintem... -
Nono76
tag
Sziasztok! Olyas valakiktől kérdeznék, aki Geforce Now, vagy Steam linket használ a tv-n. Nálam mindkét alkalmazásnál szabályos időközönkénti (kb. 1 mp) mikroakadások vannak. C765-ről van szó. Érdeklődnék, hogy másnál is ilyen, vagy nálam van valami hiba? Köszi.
-
BlueSteel
tag
Csak érdekességképpen megosztom veletek:
TCL 65q6c (ez úgy gondolom a C6KS megfelelője) Amazon.de: 278.800 Ft. (Mo-ra nem rendelhető.)
TCL C6KS 50 (!) colos modell, EMAG: 301.999,- Ft. -
Kerni62
tag
Tegnap megkaptam a meghosszabbított garanciát. Pont 30 nap alatt jött meg. Azt irják benne, hogy a helyesen kitöltött garancia levelet is őriztem meg. De a ONE nem adott kitöltött garit. Mi ilyenkor a megoldás?
-
vargalex
félisten
válasz
Kerni62 #36348 üzenetére
Egyelőre megpróbálom addig kapcsolgatni, míg nem lehet bekapcsolni a távirányítóval. Ha sikerül, akkor úgy hagyom, hogy lehetőleg holnap tudjam neki prezentálni a hibát. Én továbbra is azt mondom, hogy software-os a probléma, ahogy bnorci71-nél is az volt a Philips esetén...
Egyébként most itt volt édesanyám 1 hétig, naponta többször használta a TV-t és ezt a nem bekapcsolás dolgot a gyorsindításnál kikapcsolt Doze mód esetén tegnap este produkálta először. Akkor volt 1 hét alatt először több, mint 1 napig nem használva. Lehet, hogy ezzel is összefügg. Bár, ha jól értem, nálad folyamatos használatban van.Nekem az LG 50UN81003LB előtt egy LG 49UN74003LB volt, amivel az általam használt képmódban tudtam azt reprodukálni, hogy kikapcsolás után bekapcsolva 0 fényerővel ment a TV. A TV szerint nem annyira volt beállítva, de nem kapcsolta be a háttérvilágítást. Csak áramtalanítás után jött helyre. Ezt látta a szervizes is, alaplapot cserélt. Azon is tudtam azonnal reprodukálni. Megegyeztünk, hogy software-os a hiba, nem tudja javítani, így kaptam csereutalványt.
-
vargalex
félisten
válasz
Grillo #36341 üzenetére
Közben zsolt501 kolléga hozzászólása alapján kipróbáltam: ha az alsó tolókapcsolóval a mikrofont kikapcsolom, akkor világít a középső led bekapcsoláskor (majd kikapcsoláskor egy idő után kikapcsol, ahogy írtad is). Én még soha nem kapcsoltam ki a mikrofont, ezért nem vettem észre... Szóval, akkor nincs különbség ebben a különböuő méretű C655-ök között.
Ahogy látom, a tiéd is elég későn kapcsol be a bekapcsoló gomb megnyomásához képest (a megnyomás és a led kialvása között elég sok idő telik el nálad is). Ez az időtartam elég változó. Ha tovább van készenlétben a TV, akkor általában tovább is tart. Egy kikapcsolás után időben viszonylag közeli bekapcsolás esetén szinte azonnal kialszik a led.
Gondolom vasra egyeznek a C655-ök: AIDA64-el megnézve a 43C655-ben egy 64 bites ARMv8-A SoC van (r3p1 revízió, 32 bites módban) 4 maggal (2xCortex-A55@1066MHz + 2x Cortex A75 @1200 MHz). 2 GB RAM. -
bnorci71
addikt
válasz
Kerni62 #36343 üzenetére
én anno a Philips szerviz vezetővel ~1órát beszéltem telefonon az Oled706 anomáliáiról volt ott is minden az energia takarékos égőtől is lehet is elhangzott meg a rádugott cuccoktól stb. igaz az nem bekapcsolt magától hanem nem lehetett bekapcsolni vagy ép kép nem volt és hasonlók. Volt nekem is CI kártya másik tv-ből azután másikat vettem nem oldotta meg semmi -2alaplap és egy komplett tv cser- csak egy fw frissítés.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
vargalex #36338 üzenetére
C805-ös modell esetén a fizikai ki be kapcsoló gomb mellett van egy toló kapcsoló ami a mikrofont kapcsolja fizikálisan ki és be a TV-ben, mikor a mikrofon ki van kapcsolva akkor 4db LED is világít a TV elején egyszerre. mikor a TV be van kapcsolva (eléggé zavaró ez a LED visszajelzés).
-
Kerni62
tag
Ma beszéltem a szervizzel, és első körben azt tanácsolták, hogy cseréltessem ki a CI foglalatot és a benne levő kártyát, mert ősrégi UPC-s. Szerintük az alaplap nem bírja a CI modult. Holnap jön a ONE szaki és hoz másikat. Qrva kiváncsi vagyok, hogy ez hogy oldja meg a ki- be kapcsolásos mizériát, és s dadogást.
-
H-Mano
tag
Üdv!
Elnézést, ha láma a kérdésem...
TCL C728 TV
Külső meghajtókat szeretnék az USB porton keresztül használni
-WD My Passport HDD (1TB) exFAT fájl: csak szürkén megjeleníti az eszköz nevét és hogy "biztonságosan eltávolítva"
-128GB SSD (NTFS):semmit nem jelez rá a TV(laptopból kivett,külső,USB-s házba szerelt)
Mi lehet a probléma?
Köszi. -
Kerni62
tag
válasz
vargalex #36335 üzenetére
Nekem idáig a jobb oldali LED kikapcsolt állapotban világitott, a bal oldali LED pedig bekapcsolt állapotban. Amikor mind a kettő, akkor nem lehetett bekapcsolni, csak áramtalanítás után. Most igazán kíváncsi vagyok hogy milyen változások lesznek még. Köszi a válaszokat Sorstárs.
-
thboxx
aktív tag
Aki regisztrált a kiterjesztett garanciáért, mennyi idő múlva jeleztek vissza neki? Lassan letelik a 30 napom a vásárlástól, kiszállítás után 2 nappal regisztráltam de még semmi...
Próbáljam újra, vagy hívjam fel őket vagy írjak nekik?
65C655
-
Kerni62
tag
Most csináltam egy gyári visszaállítást. Kiváncsi vagyok, hogy most milyen hibákat fog produkálni. Most a kis fehér LED nem világit, csak akkor pislog ha a távirányítót használom.
-
vargalex
félisten
Persze, és ott vannak a hw modok is. De mondom, nekem az LG-n AV-n is nagyon jó. Egy PS2-es ismerős volt nálam, akkor néztük meg. Ez szerintem olyan 8-10 éve volt. Rögtön az volt a reakciója, hogy nála a Samsung TV-n ocsmány az LG-hez képest. Nálam valójában AV és komponens között nincs nagyon észrevehető különbség.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #36325 üzenetére
PS2 -re is ott a PS2 TO HDMI. Egész korrekt képet tud csinálni modern TV -n. Nem lesz olyan éles, mint komponensen, de jobb, mint AV -n. Nagyjából így van ez SNES -nél is, csak még alacsonyabb felbontáson kell dolgoznia. Nem is tudom, hogy egyáltalán hogyan kezeli a TV konverter nélkül.
-
vargalex
félisten
Vagy, ahogy írtam, a megfelelő pinouttal összekötött (vagy otthon legyártott) adapter. Nem véletlenül van a TV-n AV IN. Egy retro konzolon úgysem lesz tű éles a kép...
Én mondjuk anno azért választottam a szobába LG TV-t, mert azon még (legalábbis még a 2020-as 50UN81003LB-n is) van Component bemenet is (a Composite mellett), így a PS2 képe is még nagyon jó. Egyszer próbáltam Composite-on, ott sem volt vészes. TCL-en még nem néztem.
Az aktuális adapter lábkiosztása egy multiméterrel könnyen ellenőrizhető.
-
ρσгτσ
addikt
Illetve vannak még ilyen, illetve ehhez hasonló konverterek. Szebbek lesznek az élek, a kép, olvashatóbb a felirat, nagyjából normálisabb megjelenéssel, mint a pár ezer forintos mezei konverterek. De csodát ez sem fog csinálni.
Mezei felhasználásra jó, ha valaki nem nagyon akar belemerülni, és elfogadja, hogy olyan amilyen. Más esetre a fenti eszközök kellenek. Vagy ami olcsóbb, egy CRT, esetleg egy "fellelt" Sony Trinitron PVM.
-
vargalex
félisten
Nem tudom, hogy a TCL melyik szabványt használja, de többféle pinouttal létezik a 4 pin-es AV jack kábel. Én szétvágnám az átalakítót és kipróbálnám a lehetőségeket...
-
ρσгτσ
addikt
Konverter kell hozzá. Amin RCA bemenet és HDMI kimenet van. Sima AV szerintem nem lesz jó. Lehet rendelni sok helyen a neten.
De arra készülj fel, hogy ilyen TV -n elég trágya lesz. Ahhoz, hogy jobb minőséget kapj normális konverter kell, ami egy kicsit nagyobb ugrás és akkor éri meg, ha valaki rendszeresen retrozik. Pl. OSSC, RetroTINK.
-
Slyer
senior tag
Sziasztok!
Szeretném használni a régi SNES konzolamat TCL TV-n. Rendeltem aliról AV átalakító kábelt, de nem működik egyik TCL TV-mel sem. Próbáltam Samsung átalakítóval is amit még az előző TV-hez kaptam, de azzal sem működik. Nem jelenik meg a bemeneteknél az AV.
Rossz kábelt vettem, vagy mi lehet a baj? Elvileg TCL-hez való az átalakító.
köszönöm előre is!
-
vargalex
félisten
43C655-ön tegnap vettem észre (előtte 1 hétig biztosan nem néztem), hogy a Hálózati frissítés (rendszerfrissítés) a "Nincs hálózati kapcsolat, kérjük, csatlakoztassa a hálózatot." hibát adja vissza. A TV wifi-n kapcsolódik, mindeközben a Netflix, Youtube vígan működik. És egyébként a TV is válaszol
ping
-re természetesen. Gondolom, szerver oldalon nem érhető el valami. Másnál is ugyan ez a helyzet? -
rainman72
nagyúr
Huu de nem tudom ezeket a számokat hova tenni,és még nem is teljes kínálat
[C6K displayspec]
[C7K displayspec] -
BlueSteel
tag
Igencsak drágán nyit a C6K, a c855 árazását is übereli... A C7K valszeg horror áron lesz. A legalapabb modellből (C6KS) pedig az 50 colos kerül annyiba, mint amennyiert a c805-ből egy 65 colost meg lehetett vásárolni.. (300k). A 75 colos modell a c855 szintjén van. Kicsit túltolták ezt most.
Ráadasul Eiffel-talpa van az összesnek, úgyhogy mindenki vehet kilométer hosszú tv állványt, aki nem akarja a falra tenni...
-
pdave
aktív tag
Sziasztok!
Holnap veszem át a TCL 55C765-öt, ez lesz az első 4K tv-m. Abban tudtok esetleg segíteni, hogy letöltés esetén milyen szabványú filmet töltsek le? Van pár fajta, méretben is különböznek, ahogy nézem hangban is van több verzió (ha jól látom).
-
Kromer
újonc
Üdv ! Vettem egy TCL65C805-ös TV-t tudna valaki ajánlani egy kiváló kép beállítást ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- NBA és kosárlabda topic
- Mini-ITX
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Tanuljunk angolul!
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Apple AirPods 3 dobozos megkímélt jótállással!
- harman/kardon harman kardon Onyx Studio 9 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Flip 7 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Charge 6 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest