Új hozzászólás Aktív témák
-
DroneZ^
őstag
Egy utolsó zavaró tényező van már csak, amit régen sikerült megoldani, de már nem emlékszem hogy:
Netflix beakad, nem tud csatlakozni az App a Netflix-hez. Sikertelen kapcsolódás, pedig van internet. Lehet régi az app, akkor szokta ezt csinálni, de sem törölni, sem frissíteni nem tudom. Nem találom hol lehet (fő beállítások/alkalmazásokban nem engedi törölni, mert gondolom fix gyári app)
-
DroneZ^
őstag
Lehet hogy most ezek a témák már tárgytalanok mert ahogy eddig is: megfelelő lépésekkel akartam Local Updatelni USB-ről. Verify sikeres volt és mégis megszakadt az update.
A TV most el se indul már. TCL lógó 2 másodpercre felvillan majd azonnal leáll. Lehet ezzel valamit csinálni vagy kuka?
-
DroneZ^
őstag
-
DroneZ^
őstag
Sziasztok,
TCL C835-ösöm van. Most éppen V8-T615T03-LF1V614 firmware van rajta. Felteszem a V617-est nemsokára, hátha gyorsul kicsit bár erősen kétlem... Már vagy 12x biztosan updateltem és habár új funkcók kerültek a szoftverbe, gyorsulás sosem történt. Rettenetesen darabos, lassú, borzasztóan hosszú reakció ideje van a TV-nek (távirányítóval történő kezelés, programváltás stb). Gyakran volt olyan is, hogy azt hittem érzékelte a távirányító jelét és 3x nyomtam a gombra mire reagált a TV. Van valami trükk, hogy kicsit fel lehessen gyorsítani, vagy ez már így döglik?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
DroneZ^
őstag
Sziasztok,
C83-masom van. Most a V8-T615T03-LF1V592 firmware van rajta. Látom már több új verzió is jött ki időközben. Tartalmaz érdemleges újítást a legújabb V605-ös?
-
DroneZ^
őstag
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki, hogy mitől lehet, hogy az 5GHz-s wifit nem látja a TV?
2,4GHz-es wifit látja, csak éppenséggel az kevés.. C83-mas a TV. Új firmware van rajta. Minden más eszköz látja és működik 5GHz-en.
Köszönöm előre is! -
DroneZ^
őstag
Sziasztok! Tudja valaki, hogy mi történt a TCL Update telegram oldallal?
-
DroneZ^
őstag
Sziasztok!
Feltettem én is az új v562-es szoftvert a C83-asra. Egész jó, most jutotott odáig a szoftver, amivel kellett volna kezdeni a TV értékesítését...
Szerintem egy erős bug viszont van benne, de nem hiszem hogy létfontosságú a funkció: Ha a 'képbeállítások/advanced/motion/refresh rate'-t performance mode-ra állítjátok, feketére válthat a kép, ráadásul úgy, hogy a TV menüi se jönnek be.
A képmódok viszont végre egységesnek tűnnek. Ha ugyanúgy állítom be pl a Game módot mint a Standardet, nagyjából ugyanazt a képet is kapom, csak más késleltetéssel. Ez a PC módra is igaz már, az is teljesen használható. A gyors mozgásoknál is egészen eltűntek a hologramok. Kezdem megszeretni végre ezt a TV-t
-
DroneZ^
őstag
válasz
Saccco #17496 üzenetére
Lefrissítettem az 503-asra. Először azt hittem, hogy placebo, de aztán alaposabban elkezdtem tesztelni. Emlékeztem, hogy az Elysium filmben a berepülős jeleneteknél rengeteg hibát csinált. Nos az új szoftverrel a 80-90%-a kijött. Kicsit még látszik, de ez viszont már abszolút nem zavaró. Következő bug a PC módnál a katasztrófális színek voltak, ezt is megoldották. Végül pedig egy apróság: akadozott az Android 1-2 másodpercig, miután a távirányítón a fogaskereket lenyomtam, mostmár ez is kisimult. Mindenképpen megérte frissíteni, köszönöm a helpet!
Előtte azt hiszem 486 vagy valami ilyesmi verziószám volt fent.
A homogenitás sajnos még mindig nem igazán jó, szerintem az változatlan maradt.
szerk.: Nem értem miért dugdossák a jó szoftver frissítéseket, miért nem találja meg magának beállításokon keresztül mint bármelyik okos TV a piacon... 400-600 ezer forintos TV-nél ez nagyon ciki. Arról nem is beszélve, hogy kvázi warez körülmények között kell hozzá jutni a szoftverhez, telegramon keresztül.. Értem én, hogy a TCL csatornája, de akkor is. Világpiacon értékesített készülékről beszélünk...
-
DroneZ^
őstag
válasz
Saccco #17492 üzenetére
Jelen állás szerint van problémám, így megnéznék egy frissebb szoftvert. Hol tudom megnézni/letölteni illetve hogyan tudom frissíteni? (Kérdezem ezt azért, mert a gyári útvonalon, TV-n keresztül és TCL honlapon keresztül sehova se jutottam el). Sajnos nem tudom mi az az OTA
mrmft:
Forrás hibát kizárhatjuk, mert egy 165Hz-es gamer monitoron is megnéztem és ott nem volt ilyen gond. Ráadásul annyira jellegzetes a hiba, hogy azonnal észrevehető. Egy másik jelenség a szabályos rácsos textúrák mozgása. Ott is szeret így "eltolódni" a textúra, egy hologram szerű effektus keletkezik. Néha a teljes textúrára kiterjed, néha csak egy bizonyos alak kontúrjára. -
DroneZ^
őstag
Sziasztok,
Vettem egy 65C839-et pár hónapja.. Sajnos sokszor megtörik\zavaros a kép gyorsabb mozgások közben, semmit sem tudok vele kezdeni. Minden képbeállítást néztem már. A firmware updateben reménykedem, de mintha abszolút nem is foglalkozna ezzel a TCL. A TV-n ellenőrizve azt írja az OS, hogy ez a legújabb verzió. A release log-ra kattintva üres ablak ugrik be. A TCL oldalán abszolút semmi support nincs a szoftverfrissítést illetően. Az TV beállítások/system update/update services gombra kattintva érhető el összesen annyi infó, hogy a jelenlegi szofver kiadásának dátuma 2022.10.31. Van bármilyen más lehetőség szoftverfrissítésre, vagy nyugodjak bele, hogy a TCL-nél ennyi a support?
-
DroneZ^
őstag
Sziasztok!
A TV használata közben felmerült pár extra kérdésem, hátha túl vagytok már ezeken:
- Az USB port HUB-bal szétosztható? (Kevés az 1 port)
- Transmission (szerű) torrent alkalmazás van AndroidTV-re, de nem igazán tudtam működésre bírni. A böngésző fix helyre tölti le a torrentet, de valahogy nem tudtam onnan megnyitni a torrentet. Az volt az ötlet, hogy mi lenne, ha TV-vel tölteném le a filmet USB HDD-re és így kizárhatnám a PC-t a folyamatból. Valahogy ki lehet ezt okoskodni? Böngészők is vannak, ezt az 1 torrent alkalmazást is megtaláltam. Ha HUB-bal szétosztható az USB-port, akkor egy keyboard+USB HDD kombóval kizárható lehetne a PC
-
DroneZ^
őstag
válasz
Vhiktor #14919 üzenetére
Arra volt állítva. Megnéztem kikapcsolt, alacsony és magas beállításoknál. A homogenitás alig változott valamit..
Megpróbálom megmutatni képen, de nem adja át úgy, mint élőben. Bal oldalt alsó saroktól kicsit visszább van pl egy sötétebb folt. PC üzemmódban pedig egyáltalán nem állítható a local dimming. Esetleg firmware upgrade nem TV-n keresztüli letöltéssel? (azt írja a legújabb van rajta, de hátha van neten újabb)
-
DroneZ^
őstag
Sziasztok! Nem rég lettem én is TCL tulaj. 65C839-re esett a választásom. Nagyon meg vagyok vele elégedve, sikerült nagyjából mindent beállítani rajta. Faterom meglátta és vett egy 939-est
Van egy kisebb zavaró dolog, ami sajnos mindkét TV-nél fenn áll: homogenitással van egy kis hibázás, enyhén felhős a kép. Szürke és hasonló halvány színeknél látszik a legjobban. Erre van megoldás? Vagy lehet kicsit javítani rajta? Mindkét TV a legújabb szoftverrel érkezett
Apukám megjegyezte, hogy HDR üzemmódban nagyon melegszik a TV, így ő kikapcsolta
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest