- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
laci1892
őstag
Persze tudom, csak egyébként szomorú. Főleg bosszantó amikor egy cég környezetvédelemről beszél. Miközben a xiaomi évente alsó hangon 20 új telefont dob piacra, ami az aktuális évet megelőző év line up -tól alig különbözik.
Hosszúra nyúlik ez a téma. Mindenesetre igazad van, bár engem bánt a dolog.
-
mhydas99
őstag
Ez a kapitalizmus. Ha nem dobnanak ki evente valamit akkor tomeges elbocsatasok lennenek, a reszvenyarfolyamok bezuhannanak, a reszvenyesek menekulnenek, ami globalis penzugyi valsaghoz vezetne 1 even belul.
Persze nem kene kiadni evente uj szeriakat, de ez porgeti a piacot es a gazdasagot... -
-
PThun
csendes tag
válasz
adamklark
üzenetére
Bár én nem vagyok telefonguru, de valahogy nem látom hogy olyan szinten elrobogna a többi gyártó a Samsung mellett. Annak idején akkor se használtam volna Samsungot, ha ingyen adták volna (főleg hogy mindig is drágább volt mint a konkurencia), de jelenleg azt látom, hogy ha le is cserélném egy jó ár-érték arányú kínaira hasonló árkategóriában, sem lenne előrelépés (hűtési gondok, kamera hibák, stb.) Ráadásul az évente új széria is túlzás, aztán a legtöbb kínai gyártó jó ha csak két kategóriát ugrik egy évben.
Én örülök hogy ilyen lassú lett a mobiliparban a fejlődés. Így ha az ember kiad fél-1 havi fizetést egy készülékre, akkor pár év után sem érzi hogy feltétlen cserélnie kellene egy használtautó árért. A töltés lassúságát meg el tudom nézni, mert így legalább tovább bírja az akkumulátor csere nélkül, ami szintén a hosszútávú használat javára megy. Az akkukapacitás növelése meg bár szükséges, de annyit fejlesztenek a processzorokon hogy az S22U és S24U-m között is hatalmas különbség van üzemidőbe. Meg azért valljuk be őszintén, hogy ebben a kategóriában a néhány kínai telefon kivételével a többi gyártó sem lép olyan nagyot. Ahol meg jó az üzemidő ott meg valami más gyengébb mint ebben a szériában.
Btw. Samsungot most is csak másodkézből veszek, mert 300k+ egy telefonért számomra abszurd. -
adamklark
senior tag
Persze, én több évig használok egy telefont. Mai napig megvan a note 20 ultra meg a fold 5 (mindkettő aktív). Csak szerintem vérciki hogy egy 5 éves telefont se váltanék le (főleg az üzemidő fontos nekem, ezen a fronton megállt a tudomány Samsungnál). Mindig elkönyvelem magamban hogy na akkor majd jövőre, jövőre... Csak számháború megy tényleges fejlesztés helyett. Nem azt mondom hogy minden évben eldobjam az agyam hogy évente cseréljek, de valamit már lépni kéne, versenytársak elrobognak. Amiket meg szerettem (pl toll) azt szépen lebutítják vagy elhagyják teljesen.
-
Osnyak
kezdő
Már így sem valami acélos a 3x zoomkamera, bár még mindig jobb mintha nem lenne. Ha viszont még ezt is lesz képük visszafejleszteni, akkor nagyot fogok csalódni a márkában.
-
janeszgol
félisten
-
mhydas99
őstag
Gyartoknak nem erne meg a ritkabb termekfejlesztes es wladas, mert rengeteg penz all az embereikben, epuleteikben, brandjeikben es gyartosoraikban. A ritkabb kivitel kesvesebb eroforrast igenyelne, igy le kellene epiteniuk a reszlegeket es az ertekes szajemberek elmennenk a konkurenciahoz, ami utan szinte lehetetlen oket potolni, igy a gyarto befuccsolna.
Nem veletlen, hogy tapasztalt, kivalo szakemberek utan fejvadaszok kajtatnak es eprobaljak oket elcsabitani mas cegekhez csilliardokert (kivalo AI mernokok a nagy techcegeknel evi 100-500 millio forintot keresnek kulfoldon!) -
PThun
csendes tag
válasz
adamklark
üzenetére
Én alapvetően már azt sem értem, hogy emberek megvesznek 5-600 ezerért egy telefont 2-3 év részletre, és évente valami olyan technikai ugrást várnak amitől majd le akarják cserélni a újabbra a telefonjukat. Egyszerűen ez a minden évben új széria egy felesleges beruházás.
Kihasználják ezek a cégek, hogy van sok ember aki mindig a "top" telefont akarja birtokolni és ezért cserél.
Szerintem ha 2- 2,5 évente jönnének valami újal, az bőven jobb lenne anyagilag a gyártónak és az embereknek is.
Engem a mai napig kiszolgál a 2 és fél éves s22u. Semmi baja, és nem is érzem hogy egy S25U olyan mértékű ugrás lenne amiért megéri cserélni. Persze gyorsabb proci, meg újabb android, de a jelenlegi is visz minden mai dolgot és valszeg még jövőre is fog. -
joey04
titán
Az algoritmus alapvetően rendben van
Szerintem azzal van a legtöbb gond, bármilyen értelmes márkához mérve.
btw én azt vallom, hogy akármilyen jó a főkamera, ha 5x jön utána, az nagyon kompromisszumos. De ebben az esetben ez annyira ciki, hogy inkább kukázzák a 3x-et...
-
mhydas99
őstag
válasz
Polarstar
üzenetére
A Galaxy a Samsung telefonipari markaneve. Galaxy az A szeria, az S regen a J es M is az volt (ill. most is az Azsiaban).
Szoval ha be is lenne "usztatva" akkor az nem a Galaxy nev lenne, hanem max. az S szeria, de annak nem lenne sok ertelme mar, mert az A szeria nagyon feljott minosegben es tudasban a kozep-kozep, felso-kozepkategoriaba, igy a felsokategoriat csak az S szeria uralja.
Inkabb arrol van itt szo, hogy a Samsung ul a baberjain, fejlesztene ahogy fejleszt is, csak a processzorgyarto reszlege mar evek ota kuszkodik a jo design megalkotasan es valahogy sosem sikerul nekik igazan. Nem megy. De mar annyi penzt beleoltek, hogy nem adjak fel. Olyan mint a megfaradt hazassag, ahol nem valnak el, mert sokba fajna anyagilag.
Az S26 valoszinuleg az utolso hagyomanyos ertelemben vett S szeria lesz az S21 ota, S27 (itt mar eselyes a nevvaltas!) fejlettebb lesz minden teren. -
Nagyon valószínű inkább az, hogy a Galaxy be lesz úsztatva a cég szándéka szerint a középkategóriába. Ha emlékeztek rá, volt szó arról, hogy új neve lesz a felső kategóriának. Én ezt jósolom.
-
Ricardo
titán
Ha ez igaz, az nagyon rossz üzenet lenne. Már így is ciki, hogy évek óta nem fejlődik a kamera úgy ahogy kellene. Most visszalépnek?
. -
adamklark
senior tag
Samsung nagyon nem akarja hogy szegényebb legyek. nem tudom hogy ennek most örülnöm kéne vagy sem
-
PThun
csendes tag
válasz
Kristof997
üzenetére
Anyaghasználat szempontjából jobb az S24 mint az S23. Nyilán szoftveresen is több a fejlesztés, gyorsabb proci és még működő S pen. Kijelzőben is jobb.A 10x optika elhagyását el tudom engedni, nem szoktam csillagokat fotózni. Meg most tényleg 3-4 évre kell egy telefon, úgy meg érdemes minél újabbat venni. Aztán ha a samsung nem vált irányt, akkor a következő megint kínai lesz, mert nem elég hogy túl vannak árazva ezek a mobilok, de az S25 gyártását már kivitték Indiába is. Azért ne szórakozzunk már
Egyedül azt sajnálom hogy a kínaiból kell az új, mert ha 100 wattal töltögette valaki előttem akkor valszeg nálam fog tönkremenni a battery, a másik meg hogy a kínai telók többsége annyit rásegít a képekre ai-val és filterekkel, hogy nem a valóságot adják vissza. -
mhydas99
őstag
Az Ultra kepviselne a hagyomanyos kialakitasu okostelefonok kozott a csucsot, ehhez merten szegyen, amit a kameraval muvelnek. Hiaba keszit szep kepeket es videokat (mert barhogy is nezzuk, jo minoseguek a kepek), ha messze nem a piacon elerheto legjobbak.
Samsung mar az S21 szeria ota profithajszolasban van, ennek rendelnek ala minden fejleszt. 21-nel ment le a QHD felbontas FullHD-ra ugyebar es leegyszerusodtek a mechanikak, gyartasi folyamatok.
Google ugyanezt csinalja a Pixelekkel. Kina meg tor elore.
Remelhetoleg a mostani iPhone 17-es sorozat utan mar eszbekap a tobbi gyarto is es elkezdi a valodi fejleszteseket ugy, hogy az arak a foldon maradnak. Remelhetoleg ... -
Kristof997
csendes tag
Az S23 lett volna a jobb választás nekem is a jobb proci és a picit jobb főkamera és 1 fokkal jobb szoftverfrissítés miatt, de hírtelen kellett telefon és pont akkor jelent meg az S22 széria. És komolyabb előrelépést várok egy új telefontól, nem csak egy picit jobbat teljes áron. Főleg, hogy most már az aksi méretben is elhúztak a kínaiak, nem csak kamerában és töltésben, szóval csak az ökoszisztéma egyre kevésbe tud benttartani, főleg, hogy a többi cuccom is egyidős a telefonnal, szóval tudnék egyben váltani. Pont kifutok úgyis a főverzió frissítésekből.
-
janeszgol
félisten
Kezdek teljesen átszokni almára és látva a Samsungot ez nem is baj. A Samsung minőségben sokat romlott.
Már eleve az a változás szúrja a szemem, hogy amikor beállítok egy telefont, akkor konkrétan háromszor erőlteti rám a Samsung accountot. 1 évvel ezelőtt még SA nélkül lehetett a Galaxy Store-ból telepíteni, ma már nem lehet csak frissíteni. Aztán a telefon végső beállításánál ugye felmegy még 18 app, plusz egy másik felületen, ahol az életkorod is megkérdezi ott kötelezően felmegy már három (Temu, Monopoly és még egy játék), illetve háromtól lehet elvenni a pipát. Ez tavaly még nem így volt, akkor hattól lehetett elvenni a kijelölést és nem telepített semmit pluszban.
Erre csak az reagáljon, aki érti is miről beszélek, mert itt már valamelyik fórumban egyszer leírtam ezt és senki nem értette. Lestek, meg értetlenkedtek. Nem volt tapasztalatuk.Szóval a Samsung elindult egy olyan irányba, ahova én nem fogom követni már. És látva a kamerás vacakolást. Elképzelhető, hogy a 12mpx-ből crop 10mpx, majd vissza 12mpx-re azért van szükség, hogy lágyítson a képen, ne legyen túlélesítve vagy nem tudom. De ezt így elolvasva az jutott az eszembe, hogy a Samsungnál idióták dolgoznak. Látva az utóbbi két évüket én ebben már biztos is vagyok.
Toll butítás, toll elvétel. A Foldban akkora akku van, mint a flipben. Csinálok egy képet, akkor 2-3 mp mire látom is a galériában. Kösz, de nem.
-
István971
tag
Mondtam már sokszor , soha többet Samsung telefon.
és ilyenkor amikor ilyen információk jönnek, mindig meg erősődik ez a véleményem. -
rtrace
tag
"a kuponos majomkodást hagyjuk"
Miért hagynánk, amikor közvetlenül a gyártónál van rá lehetőség?
Nem fontosabb a listaárnál az, hogy ténylegesen mennyiért lehet beszerezni?Szerintem te is szívesebben "majomkodnál" vele részletfizetés és rablánc helyett, ha a Xiaomi-nál is le lehetne így vinni 25%-kal az árat.
-
doooo
veterán
Ugyan... abszurd pletyka.
És épp ezért a kijelentő mód nagyon nem megfelelő a címben. -
BusinessGuy
őstag
Annyival nem jobb..? A samsungnak még az i15 pro-t sem sikerült megfogni nemhogy a 16-os pláne 17-es érkező szériát...Lassan a top20-ból is kiszorulnak. Röhej kategória amit csinálnak, az s23u-mat évek óta nem cserélem mert se a 24 se a 25 nem tudott rendes érdemi előrelépést kamerában, egyes dolgokban ( pl Pen ) vissza is léptek... Eleve gcam-el kell szarozni hogy sokkal jobb képeket tudj lőni az abszolút nem kimagasló gyárinál ide értve a full manual pro módot is.... Persze az elvakult fanok ezen nyilván mosolyognak de belehet fáradni a mobilfotós topikokba, az ultrák gyári fotói konkrétan vicc tárgyát képezik rengeteg telefonnal szemben ide értve az iphone-okat is....
Erre a 26 mi lesz? Megint erősebb hw, és így nagyjából ennyi mint érdemi előrelépés... -
blueye
veterán
-
PThun
csendes tag
válasz
Kristof997
üzenetére
Én is sokat filóztam de a butább toll miatt S22U-ról S24U-ra esett a választás. Sokkal jobb nem lesz az sem, de gyorsabb és nem exynoss proci, meg tovább támogatják. Remélem hogy egy 4 évig telefon lesz az is, bár az S22U is egy baromi jó készülék a mai napig. Csak a telephoto felezése miatt sajnálom a 22U-t
Egyébként nem vagyok samsungos, ez előtt egy P30-am volt, sőt, ez az első koreai mobilom
-
milkabrams
őstag
Szerintem csináljanak újra murás kijelzőt, rakják tele a rendszert színátmenetekkel, ahol a 8 bites kijelző hátránya szépen látszik, legyen hibás egy csomó telefonban a 3x kamera ois rendszere, a festés majdhogynem körömmel is kopjon és bármilyen kis mozgás mosódjon el ha nem süt 77 ágra a nap. Utána csináljon olyan reklámkampányt, hogy a felhasználók erre fogékony részre "A hűség a becsületem" módon a birodalom ellenségekent kezel mindenkit aki kritizálni meri a
führeizé telefont és kész is a recept, hogy egy életre megutáljam a márkát. Utána persze lássam, hogy semmi hajlandóság a fejlődésre. -
spect80
őstag
s26 pro cikket miért nem lehet kommentelni?
-
Aryon87
félisten
Samufanok újabb pofáncsapása de most 2 oldalról. És jó áron adják el (a kuponos majomkodást hagyjuk). Jobban jártam volna ha kipróbálom anno az S22U vagy S23U-t, de így már nem várok ezekre tovább, maradok a Xiaomi vonalon, ami ezt megeszi reggelire.
Kéne a Huawei vissza nagyon (lásd Pura 80 Ultra), mert akkor ez a banda is csinálna valamit. Almáék is érdekes kínálatot hozott a minap... -
Kristof997
csendes tag
Azért az nem kicsit gáz, hogy az Apple bemutatott egy 3*48 Mpx-es kameraszettet, amikkel egészen jól lehet majd fotózni sanszosan (oké, a Samu az 10x zoomig tud elmenni még jó minőségben), a Samsung meg nemhogy nem fejleszti, de nég vissza is fejleszti az egyik zoom lencséjét.
S22 Ultra-m van, de egyedül a processzor, tárhely és a most már korosodó aksi miatt fogok váltani, mert nevetséges, hogy 4 éves lesz a telefon, de látványos előrelépést nem mutatott a Samsung. Sőt, a toll az már butább, mint az enyémben. Töltés és aksi az stagnál az én generációm óta.
Egyedül az ökoszisztéma miatt sajnálnám a Samsungot elhagyni, de mivel lassan az órám és a fülesem is csereérettek lesznek, emiatt bele tudnék vágni egy új ökoszisztémába (csak a Smart tag-nek kellene keresni valami platformfüggetlen utódot még).
Xiaomi, Honor vagy Oppo lenne vajon jobb nekem? Fotózás fontos nekem (meg a gyorsabb töltés és jó aksiidő), meg egy jó ökoszisztéma az órával és fülessel. -
judas13
veterán
Egyet előre kettőt hátra..
-
hdavid1
aktív tag
Jó az irány. Mit lehetne még gyengébbé tenni? Kijelző felbontás, akkumulátor?
-
Gabci77
csendes tag
válasz
PirosHello
üzenetére
igen, nekem S23 van, lassan tervezek váltani, de így lehet iphone 17 lesz, a simával eléggé odacsaptak most szerintem. Samu nagyon stagnál most.
-
PirosHello
senior tag
A kamera, az akku és a töltés megállt a fejlődésben már nagyon régen samsungéknál. Ez már több, mint kínos az árazásuk ugyanis nem ezt követelné....semmi fejlődés évek óta.
-
prolad
addikt
Ez ugyanaz a a zoomkamera amit a Foldok is használnak Fold 4 óta? Azért az elég kínos lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Bittorrent topik
- Linux kezdőknek
- Táncolni még nem tud, de stabilan áll az Android 17 a lábán
- Arc Raiders
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Anime filmek és sorozatok
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- További aktív témák...
- HP ProBook x360 435 G8 Ryzen 5 5600U Refurbished - Garancia
- AKCIÓ!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4635
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LIDL akkumulátor és generátor teszter
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) . Egész egyszerűen nincs érdemi fejlődés évről évre egyik gyártónál sem. Kivétel nélkül mondom ezt.
.