Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ra3
őstag
válasz
ronin s8 #77996 üzenetére
Csak azért gondoltam rá, mert sima automatából van svájci ár feléért-harmadáért vállalható japán szerkezet, a 7750-nek meg nincs alternatívája, pedig ott a szekrényben a terv a japóknál.
Pl. Steinhart chronók már vannak 250k környékén 7750-el, japánok lehetnének mondjuk 120-130k környékén, szerintem vinnék mint a cukrot. -
Veron
addikt
Sziasztok!
Tudtok ajánlani hasonló stílusú, hasonló árú (és persze nem no name) órát, csak kisebb, 38-as körüli méretben? [link] Akár kvarc is lehet.
Kösz!
-
Ra3
őstag
Arra tudja valaki a választ hogy a japán gyártók miért nem csinálnak elfogadható árú automata chrono-t? Annó elég sok típus volt és népszerűek voltak, még ma is meg lehet kapni viszonylag olcsón 20-30 éves darabokat (pl. Seiko 6138, 6139), de új csak a többezer dolláros árkategóriában létezik (hacsak valami el nem kerülte a figyelmem).
Szerintem ha leporolnák a régi olcsó szerkezeteket, nagyot tudnának robbantani a piacon, a 7750-nek is lenne egy jóárasított alternatívája. -
rtivi
csendes tag
válasz
Szabikaa20 #77984 üzenetére
Okker.
-
condy
senior tag
válasz
Szabikaa20 #77984 üzenetére
okker
-
burjois
csendes tag
-
g0n21
senior tag
SeatZola pü ment!
-
Szabikaa20
őstag
válasz
KelemenUhr #77957 üzenetére
Kulb,Balli: köszönöm nektek!
-
-
polonic
félisten
-
Buster17
addikt
Sector órák milyenek? Ismerösöm azt mondja hogy jobb mint a casio
-
condy
senior tag
Ha előre tekered, akkor lėptet. A koronãnak dãtum esetén kėt állása van. A dãtum az első, az idő a második. A dátumot ne az idő állással, hanem a dãtum állãssal illik állítani ės nem lehet hátra, csak előre. Nem túl üdvös ezzel mahinálni, mert ha nem is árt a szerkezetnek, de biztos, hogy nem használ.
Vadászcsiga:
-
Balli
őstag
Még egy techinkai kérdésem lenne automata szerkezethez: olyan létezik, hogy ha az idő beállításával túltekerem az éjfélt és vált a dátum, tekerem tovább mondjuk hajnal ötig és utánna hiába tekerem vissza az időt, az éjfél több órás elhaladtával sem vált vissza (tehát egyáltalán nem) a dátum az előző napra?
-
hdman
őstag
válasz
bigdaddylaza #77909 üzenetére
Náááájsz
csiga: majd valahogy be kell adagolni
-
Balli
őstag
Értem, köszi a gyors válaszokat!
-
Balli
őstag
Automata óránál, ha kihúzzuk a koronát addig, hogy az órát és percet tudjuk rajta beállítani akkor a másodpercmutató mindig megáll, vagy van olyan szerkezet ahol tovább halad? Pl. ETA szerkezetekben mindig meg kell, hogy álljon?
(#77934) Szabikaa20: ez szuperül néz ki, gratula!
-
Kulbi
aktív tag
válasz
Szabikaa20 #77934 üzenetére
Gratula, ez vmi kicseszett jó!
-
condy
senior tag
válasz
Ereshkigal #77958 üzenetére
Bakker! Rémálmomba se jöjjön elő!
Amúgy egy jó urulógus a levélbedobó nyílãson keresztül kitapétázza az egész előszobãt.
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz
Ereshkigal #77958 üzenetére
Az a része odébb van még sokkal, meg ahhoz kell még egy diver.
-
Ereshkigal
őstag
válasz
KelemenUhr #77957 üzenetére
Stopperrel méred, mennyi idő egy prosztata vizsgálat? -
bigdaddylaza
tag
válasz
Szabikaa20 #77932 üzenetére
nem az enyém a hami..csak tetszik..
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
vadászcsiga #77952 üzenetére
Csak folytatódik.
Amúgy totál elégedett vagyok a Pradatával, kivéve a lumét. -
fi:zi'k
nagyúr
Karácsonyra lehet meglepetném magam egy órával asszony által. Azt még nem tudom, hogy a Pradata mellé vagy ahelyett lenne.
Kb 80e-ig milyen divert javasolnátok? Kipróbálnék most vmi tríciumosat. -
condy
senior tag
válasz
Szabikaa20 #77939 üzenetére
Ilyet, ilyet! Nekem is, nekem is!
-
rtivi
csendes tag
válasz
Szabikaa20 #77943 üzenetére
Nekem is tetszik. Egy ilyenben gondolkodtam ful farmerhez (gatya, ing dzseki, sapka, szürke csuka).
-
Sly189
senior tag
Sziasztok, érdeklődnék hogy szerintetek a hirdetésben szereplő órát jól áraztam be?
Certina DS Actionköszönöm!
-
Szabikaa20
őstag
válasz
vadászcsiga #77941 üzenetére
Köszi!
Hát rohadt sok meló volt vele az biztos! Mások a lépések,mint börszíj esetén! Egyébként már el is vitték!
-
Sungoo
addikt
válasz
TimeCenter #77933 üzenetére
Ez nagyon szarul hangzik.
Köszi az infót!
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Na végre megtaláltad a stílusodat, ez jól néz ki.
-
Szabikaa20
őstag
Köszi szépen mindenkinek!
A következö farmeros-bőrös ilyen lesz...
-
Zozzer888
addikt
válasz
Wáá ez a farmeros szíj hatalmas!!!
-
tupacamaru
veterán
válasz
-
g0n21
senior tag
válasz
Ez a szín kombo nagyon tetszik!
donpe, szerintem mindannyiunk nevében mondhatom, hogy várjuk a kepet!
-
Szabikaa20
őstag
Újabb kreálmányom... 20mm panerai csat, 130/82mm farmeres stílus,bőrrel vegyítve,belsö fele puha bőr...
nagyon sok meló volt vele!
-
TimeCenter
tag
válasz
Sungoo #77899 üzenetére
Sungoo:
Állítólag. Ez a jelenség háromféle képpen alakulhat ki, ebből kettő ütés, egy pedig szakszerütlen szerelés következtében lehetséges.
1. Szétszedték az órát és a mutatót rosszúl tették vissza.
2. Ütés érte az órát és a váltokerék, órakerék közül valamelyik megsérül.
3. Ütés éri az órát és az órakerék a váltókerék fölé ugrik. Ennél a modellnél ez nem lehetséges.Marad az 1 vagy 2 opció.
Normál használat során ezek a kerekek nem sérülhetnek. Ha egyszer is jó volt, akkor a kerekek még hibátlanok voltak.
A javításhoz szét kell szedni a szerkezetet és a foghibás kerekeket kicserélni.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
bigdaddylaza #77914 üzenetére
Milyen szép ez a Hami!hol vetted?
-
donpe
aktív tag
Ha megjön a szép óradobozom (hasonló, mint ami volt ma a fórumon), akkor fogok.
Nagyon szépen rendbe lett rakva az a Ruhla. Erősen "elfogadnám típus".
Ez a Fortis a 70-es évek Fortis Marinemasterének az újkori kiadása. Tudtommal valamikor a 2000-es évek környékén a Fortis az eredeti alkatrészekből összepakolt néhány százat és értékesítette. A lényeg, hogy igazi tool watch volt ez annak idején, mivel a búvárkomputerek előtti időkben egy ilyen órával lehetett dekompressziós időket számolni és mérni. A pontos használati módot én sem ismerem, de hátha valaki tudja itt a fórumon.
-
törölt tag
válasz
ronin s8 #77921 üzenetére
Amúgy a Sinn speciális olaja mennyire lehet hihető?
+45 és -80 celsius közt -
ronin s8
senior tag
válasz
antocskin #77904 üzenetére
Minden óraszerkezetnek van ún. pozícionális hibája, ami a különböző járáspontosságot jelenti különböző térbeli elhelyezkedésnél (számlappal felfelé, lefelé, korona fent, lent, oldalt, stb.), és a hőingadozásokra is változó járással reagálnak. Bár a mai modern szerkezetek általában hőkompenzáltak, és (különösen a kronométerek) minimális poz. hibával rendelkeznek, de még a Rolexeknek is van valami minimális.
Ez a pozícionális hiba ad lehetőséget a viselés közbeni és a nyugalmi járás közötti járáskülönbség kihasználására. Persze ideális a lenne, ha nem lenne különbség, és az óra járáseltérése 0 mp lenne naponta, de ez a gyakorlatban ritka.
A hűtéssel viszont vigyázz! Ismerek olyat, aki lefagyasztotta a Rolexét.Az a helyzet, nem lehet tudni, hogyan reagál az órában lévő olaj és a tömítések. A régi olajok szimplán csak megdermedtek (ezért nem volt olaj a Holdon!
), a maiak inkább csak összehúzódnak, vagy odébbmásznak, ami nem állítja meg az órát, de jóvátehetetlen kopásokat okozhat a szerkezetben és hektikus járást.
Szóval, saját érdekedben ne tedd!
Inkább vegyél egy Rolexet.... -
rtivi
csendes tag
válasz
bigdaddylaza #77916 üzenetére
De jó annak, aki tudja, hogy hány órája van.
-
Pé
senior tag
válasz
5-ös kezelő #77917 üzenetére
Inkább hetente
-
5-ös kezelő
senior tag
Egy általános kérdés a mester urakhoz : Ha nem hordom a mechanikus óráimat, milyen gyakran húzzam fel, hogy ne száradjon be az olaj? Elég havonta egyszer?
-
törölt tag
válasz
bigdaddylaza #77911 üzenetére
Szép a felső sor.
-
bigdaddylaza
tag
válasz
vadászcsiga #77913 üzenetére
-
vadászcsiga
félisten
válasz
bigdaddylaza #77911 üzenetére
Wow ez igen, szép gyűjtemény. És ha nem tévedek ez csak egy része. Bal felul az mi az a krono?
-
fagyalllo
őstag
válasz
bigdaddylaza #77909 üzenetére
Ezekben is merevek a párnák?
-
g0n21
senior tag
válasz
vadászcsiga #77905 üzenetére
Így már értem.. de azért ez erős
valaki legyen kedves dobni egy linket dfipromo user-hez ebay-en. Nem találom, sehogy.
köszönmszerk: Ő az?
jól látom, h seikot nem árul?
-
fagyalllo
őstag
válasz
gyikhuszar #77901 üzenetére
Nyugodtan rendelhetsz, de az adókat számold rá.
Oké, ez narancs, de nagyon komoly eco-diver ebayről olcsón: Citizen BN0088-03E
-
antocskin
tag
válasz
burjois #77743 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a gyors és kimerítő válaszokat! Még egy buta kérdés: Szintén jóval fentebb olvastam, hogy a hőmérséklet is erősen befolyásolja a járást. Illetve általánosságban írták, hogy hidegben az órák sietősebbek. Nagyon elvetemült gondolat lenne hűtőszekrényben (kb. 13 C-on) tartani az órát mikor nem hordom, hogy a nap közbeni késést kompenzálja? Vagy ez már túlságosan alacsony? Esetleg a nagy hőingadozás nincs káros hatással? Jelenleg hőmérővel keresem a lakás leghidegebb pontját.
Ui.: Mindenkinek jogában áll hülyének lenni
-
entropy
tag
Ezt a fortis fliegert vajon mennyibe fájna kipofozni?
Elég szar állapotban van, de elég jó cucc ez a limited edisön
-
gyikhuszar
tag
válasz
fagyalllo #77877 üzenetére
Hú, ez a citromsárga szíjas... WOW. Gyors guglizás alapján nem is annyira drága. Amazonon 50 ezer forintnak megfelelő USD. Vagy onnan nem érdemes vásárolni? Komolyan elgondolkodtam rajta.
Valahogy nálam ez a citromsárga-fekete kombó nagyon bejön. Korábban is meg voltam veszve ezekért:
Tissot Moto GP Limited Edition
Tissot T-race AutomaticKár volt betévedni ebbe a topicba. Eddig is kedveltem a szép/jó órákat, de többnyire elég volt az, hogy megnéztem a képet a neten, esetleg egy üzletben a kirakatban. Most meg elkezdtem vágyni is rájuk
.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest