Hirdetés
- E-book olvasók
- Videós, mozgóképes topik
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- DUNE médialejátszók topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonThomasino
veterán
Ha van egy órád és tegyük fel csak havonta két havonta hordod.
Akkor berakod a forgatóba és mindig megy
vagy
Szépen megállítod max járástartalékon és használat előtt beállítod ?Igazából főleg az érdekelne az órának mi a jó
olvastam azt se tesz jót ha sokat van forgatón." I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Takiti
újonc
Sziasztok!
Már régebben írtam, hogy a Tissot PRS516 automata órám elég sokat, napi 20-25 mp-et sietett.
Mivel még garanciális volt gondoltam visszaküldöm a Tissot-nak beszabályoztatni. Kb.4 héttel késôbb szóltak, hogy mehetek érte, 2 napja tesztelem és csak 1 mp-et siet.😊 Eddig is nagyon szerettem, de így még jobb viselni.[ Szerkesztve ]
-
TheZukker
tag
válasz vadászcsiga #72291 üzenetére
A korona tényleg elég bóvlinak néz ki.
-
freddirty
senior tag
válasz fagyalllo #71159 üzenetére
Köszönöm a tippet, megjött a Seiko /ssc081p1/ a [link]-ról. 12-én pénteken adtam le a rendelést, múlt hét hétfőn postázták, ma jött meg. Gift-es dobozként, rendesen kitömve papírjaival.
Az óra viszont sajnos annyira megtetszett hogy lenyúltam /eredetileg nem nekem lett volna /fred
-
Tótotto
tag
Szia
Gratula az órához.Nekem is rajta van a listámon egy diver Seiko.Szerintem ezeken a típusokon a kaucsukszíj a nyerő.De az általad készített bőrrel is el tudnám képzelni.
Lenne egy kérdésem.Kinti vásárlás?jackal79 peace
[ Szerkesztve ]
-
Ra3
őstag
Lume milyen? Esetleg kép arról is? Skywatches-ról jött?
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
vadászcsiga
félisten
Nos akkor nehány kép az első fecske Casio MDV-106-ról mielőtt mindenkihez beérkezik ez a budget diver
Jó nagy méretű, nehány század híján 44mm-es. Ez a legnagyobb diver a gyujteményemben. Árához képest szép kidolgozás, koronáról az a gyanum hogy krómozott műanyag de nem biztos majd a többiek megcafolnak ha mégsem, mindenesetre koronazáras, hátlap csavaros kardhalas. Szilikon szíj korrekt, nem egy bonetto cinturini de érdekes mintázatú.
Másodperc mutató természetesen nem üt a markerre.[ Szerkesztve ]
-
Jeke05
csendes tag
válasz Tótotto #72284 üzenetére
Szia, igen rád gondoltam. Amikor a lemminges kérdésemet írtam, akkor a hozzászólásod még nem volt szerkesztve, még nem tudtam mire gondolsz és még nem volt benne az a kioktató magyarázat amiből már viszont egyértelmű volt a dolog. De ez egy órás topic, nem szeretnék itt erről veszekedni, meg a topic témájától függetlenül nem is érdemes emiatt huzakodni. További szép napot!
Látom a hozzászólásom írása közben te is szerkesztettél a legutóbbi commenteden Csatabárd elásva, vagy elő se került[ Szerkesztve ]
-
-
Jeke05
csendes tag
válasz tupacamaru #72282 üzenetére
Hát ennyiért csak nem tiltanak ki? Szívesen veszem ha valaki új infót ír, építő jelleggel, vagy a véleményét elmondja, de ha kioktató a stílusa az zavaró.
-
-
Szabikaa20
őstag
válasz dilajoska1 #72279 üzenetére
Az nem baj,mostmár ezt is tudod!
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
dilajoska1
őstag
-
Szabikaa20
őstag
válasz Jeke05 #72276 üzenetére
Isten mets!Csak szerkeszd a hozzászólásaid,ha 5percen belül eszedbe jut valami és ne 3 új hszt írj egymás után 1-2 perc különbséggel!A szabályzat szerint is tilos,mert hsz gyüjtésnek veszik!
dilajoska1: Pár hete már kibeszéltük,hogy elég ha havonta 1x teljesen felhúzod!
[ Szerkesztve ]
-
Tótotto
tag
válasz Jeke05 #72272 üzenetére
Szia
Próbáld meg szerkeszteni a hsz-t 5 percen belül.Szerintem így mindenkinek könnyebb lesz.Nem.De ha írsz valakinek választ akkor 5 percen belül szerkeszthted még.Vagy erről nem tudtál?Lehet hogy informálodnod kellene hogy hogyan kell fórumozni.
Egy kicsit kusza minden hsz-t elolvasni amit írsz/OFF][ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
válasz dilajoska1 #72263 üzenetére
miért kell ilyen hülyeségeket írni?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
vadászcsiga
félisten
Na ki megy először a modkerbe?
-
Jeke05
csendes tag
válasz dilajoska1 #72269 üzenetére
Jó egy olyan óramániásból indultam ki, akinek épp 30 darab mechanikus órája van.... A korábbi hozzászólásaimból láthattad már, hogy a 30 és az 50 nagyon kedvelt számok nálam
De viccet félretéve kérdezz meg szakikat az ügyben. Sztem úgy kevésbé veszi igénybe a szerkezetet ha valaki egy órát csak alkalmanként (pl. havi egyszer) hord, ha mindig felvétel előtt beállítja mintha folyamatosan forgatóra rakná. Az 5-6 éves szervíz persze így is úgy is alap, csak így kevésbe kopik a szerkezet ha nem jár folyamatosan, ha egyszer úgyse viselik az órát. -
Misi1979
őstag
Az egyik kedvenc állatom a lemming.
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
Jeke05
csendes tag
válasz dilajoska1 #72263 üzenetére
Szerintem nem feltétlen, de a havi egyszeri megjáratás jót tesz neki. Szvsz az óraforgatót azért találták ki hogy ne kelljen mindig beállítani rajta a pontos időt csuklóra vétel előtt, ha pl. valakinek van 15 automata órája, és van amelyik felvételére csak 2 hetente kerül sor.
-
jackal79
aktív tag
A Citizen órákról mi a véleményetek?
-
dilajoska1
őstag
válasz Jeke05 #72258 üzenetére
Azt ugye tudod hogy egy mechanikus órának folymatosan kell járnia még ha nem is hordod? Ezért találták ki az óraforgatót. Aki törődik vele az nem engedi hogy megáljon.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
ronin s8
senior tag
válasz dilajoska1 #72247 üzenetére
Nem biztos. Tény, hogy amikor az ízlést osztották, a sor végén álltak, de azok a számlapok önmagukban műalkotások. Minden szám önálló tűzzománc egység.
A Frederique Constant tud még hasonlót épeszű áron. Drágán persze, ahogy a FM is csinálja, nem nagy kunszt."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
válasz dilajoska1 #72251 üzenetére
Hehe, nem rossz! És biztos vagyok benne, hogy még holnap reggel is járni fog.
Várj azé' pár napot a pontossággal... Ha még akkor is ilyen pontos, nyugodtan hátradőlhetsz...[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Jeke05
csendes tag
válasz Ereshkigal #72248 üzenetére
Jó lehet, sőt nagyon valószínű, hogy heti min. 5 napon át 30 évig nem ugyanazt az órát fogom hordani... De megnyugtatna az a tény, hogy ha így is lenne, az óra még akkor is működne 30 év után is
-
dilajoska1
őstag
-
jackal79
aktív tag
válasz Ereshkigal #72248 üzenetére
Én pedig ezt a seikot hosszú távra vettem, úgy életem végéig.
-
Jeke05
csendes tag
válasz Ereshkigal #72242 üzenetére
Mellesleg megnézném, hogy napi használat mellett, 5 évente szervizelve a szerkezetét "használhatóan" működik-e majd egy automata mechanikus óra 20-30 év múlva...
Mondjuk egy mezei ETA 2824-es szerkezetű. És nem úgy javítva, hogy szerkezetcsere...[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz dilajoska1 #72191 üzenetére
Nem csipázom amúgy a FM-t, de ha zongorázni tudnám a különbséget csak a számlapja és egy Orient között, hát én lennék Enzo Ferrari...
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
WiZARD
addikt
-
jackal79
aktív tag
válasz Ereshkigal #72239 üzenetére
Elszeretném adni. Vettem egy autómatát azt gondoltam azokkal nincs semmi gond, miután megvetten utána olvastam hogy azokkal van a legtöbb
-
jackal79
aktív tag
válasz dilajoska1 #72234 üzenetére
Az én órámon a stopper mutatói elcsúsztak, nem áll vissza nullára, akkor ezzel semmit nem lehet kezdeni?
-
jackal79
aktív tag
válasz dilajoska1 #72231 üzenetére
Akkor azt jelenti, hogy ez örökéletű?
-
dilajoska1
őstag
válasz jackal79 #72228 üzenetére
Hát például ezt a g10-es szerkezetet nem lehet megbontani úgyhogy szervízetltetni sem lehet de álltalában a normál kvarc órákat nem is kell csak elem csere.
Ahogy előttem írták a mechanikus órákat ezért kell.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
teratti
senior tag
válasz vadászcsiga #72216 üzenetére
Nem tudom, az adminok nem árulták el.
Szimulátoros bajnokságok - www.gtr-masters.hu
-
WiZARD
addikt
válasz vadászcsiga #72212 üzenetére
Mondjuk ez a kenyér jó példa az elhangzottakra.
Tudom, hogy jobb a rozs, mégse eszem meg, és csak a fehér kell.Ilyen amikor valakinek egy divatóra tetszik, és úgyse lehet lebeszélni róla, mert neki a másik nem tetszik
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Ereshkigal
őstag
válasz vadászcsiga #72210 üzenetére
Ajjaj, kezdek félni a méretétől. Az enyém elvileg tegnap érkezett meg hazánkba, talán holnap ide is ér.
-
Szabikaa20
őstag
válasz Paddington #72211 üzenetére
Órabuziság elött én se ismertem certina és társait....A a Fossilt mindenhol reklamozzáz és majdnem minden órásnál megtalálható,mint pl a police,diesel stb....Ezért gondolom ez jön le az embereknek,hogy hüdetutifrankó órád van,mert mindenhol ezt lássa!És az áraik se olcsók így gondolja a másik fél,hogy megengedhet magának ilyen drága órát...Itt az a lényg,hogy te tudod mi van a kezeden és más nem érdekel,esetleg ha rátalálsz valami hozzáértöre biztos megdícséri...
teratti: és ki volt condy elötte?Néztem,de csak azt írják hogy egy korábbi kitiltott felhasználó újraregelt...[link]
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
válasz vadászcsiga #72212 üzenetére
Vagy csak nem értenek hozzá. A külső meg szubjektiv...
De nem csak a 20 évesek veszik, és ismerek olyan fiatalt is, aki nem 1-2 évre tervezve vette.
[ Szerkesztve ]
-
vadászcsiga
félisten
válasz Paddington #72211 üzenetére
Na jó hát az ilyen emberek az echte rozskenyeret is savanyúnak tartják a fehérrel szemben, ez mégsem jelenti azt hogy az utóbbi a jobb.
petyus80
Viseld egészséggelWizard
Miét lenne kib.szas? Van egy generáció aki a mának el, 1-1,5 éven belül vész egy másik dizajn órát ez meg megy a kukaba. Van egy csomó fölös pénzük, nem ereznék jól magukat ha 20 évig kellene ugyanazt az órát hordani, ráadásul azokban a körökben az ilyen cuccok nagyobb elismerést is kapnak mint egy hagyománnyal rendelkező óra.[ Szerkesztve ]
-
Paddington
csendes tag
Ha már Fossil a téma, érdekességképpen megemlítem, hogy mai napig az az órám kapta-kapja a legtöbb dicséretet, sőt sokan el vannak ájulva, hogy hűűűűű, Nekem Fossil órám van. Holott azt csak játszósnak vettem sok-sok éve a ds podium mellé, ami pedig töredék bókot kapott, azon kevesektől akik ma egyáltalán értékelik az órákat úgy általában.
Azóta már Steinhart Nav B-Chrono II lett az elsődleges, és a Certina a másodlagos órám. A Fossil-t pedig egyre ritkábban hordom, mindamellett kitűnően szolgál, mikrokarcokat leszámítva semmi komoly hibája nincs, pedig az évek során kapott szegény rendesen.
[ Szerkesztve ]
Steinhart Nav B Chrono II 44 mm és Davosa Argonautic eladó
-
fagyalllo
őstag
válasz vadászcsiga #72205 üzenetére
Még remegett a kezed az izgalomtól?
Hogy tetszik?
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
apholyon
aktív tag
válasz WiZARD #72206 üzenetére
Teljesen egyetértek veled. Ha valakinek nem számít az, hogy az óra jó minőségű, pontos, megbízható legyen, hát lelke rajta (igazából ha belegondoltok, telefonja mindenkinek van, az órát meg szimplán kiegészítőként, divatcikként használják, ilyen aspektusból nézve gyakorlatilag fölösleges drágább, vagy éppen jobb minőségű órát venniük). Ugyanakkor ha valaki igényes az ilyenre, mint az itteni fórumozók nagy része, akkor szintén nem érdemel megszólást, ha mondjuk annyit költ egy órára, mint más egy autóra... Erre mondják hogy kinek a pap, kinek a paplan.
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
petyus80
tag
Nem rég ment el a postás és meghozta életem első automata óráját. Évek óta sóvárogtam egy ilyen után és most itt van. Le a kalappal az eladó előtt, szinte makulátlan óra. Egyedül a csaton van pár nagyon apró hajszálkarc. Doboz, papírok, garikártya + két pótszem mellé. Egyet még így is ki kell vetetnem,mert a mutató ujjam befér még a szíj alá és így csúszkál a csuklómon. Íme pár kép a kicsikéről:
-
WiZARD
addikt
Ez a FOSsil, michaelkors, és társai elég nagy kib*szás azokkal akik felületesen, külső/divat alapján vesznek órát. Elhiteti a vevőkkel, hogy drágán (aki nem órabuzi mint mi, és nem svájci/mechanikus az álom, annak 40-80k azért nem kevés) kap egy jó órát. Aztán amikor 2-3 év múlva lekopik az arany pvd, és karcos lesz az üveg, akkor jön a csalódás, hogy a drága óra ennyit bírt.
Vagy ha itt rákérdeznek, akkor kb azonnal jön a pofon, hogy egy szart vett az illető.Ugyanakkor családban már én is megéltem, hogy ilyen kell ennek-annak, mert ez tetszik, és neki nincs pénze olyan órára mint nekem, és neki jó lesz ez. Nem volt kedvem vitatkozni ezen.
De ott van párom is, aki boldogabb a 2 MK órával, mintha kapott volna 1 másikat, ami óraként jobb, de neki nem tetszik annyira. (ami meg tetszene, az pár lépcsőfokkal odébb van)Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
vadászcsiga
félisten
válasz Ladislawus #72203 üzenetére
Hát persze hogy nem, eredetileg azt kellene odaírni amit Intruder mondott de azzal nem adnának el egy órát sem
Egyébként a Fossil gyárt "rendes" szerkezettel is órákat egy bibivel hogy ár/érték aranyban nem jonnek ki, max fanoknak.[ Szerkesztve ]
-
Ladislawus
csendes tag
Köszi a hozzászólásokat, azt hiszem én is megpróbálok túladni rajta :-/
Pedig a leírás nem sejtette a gyenge minőséget :
http://www.royalora.hu/fossil-karora/machine-ferfi-karora/FS4662
További szép napotSamsungR210-SonyEricssonK700-Nokia5230-NokiaE72-SamsungAce 4-XiaomiRedmiNote2Prime
-
csabulaxi
senior tag
Óra és kiegészítő FÉRFIAKNAK.
12 darab készül ,lehet licitálni.
Én attól félek, hogy az eredeti whisky tölgyfahordó darabja nem teszi-e tönkre az eta7750-et valami szeszgőz kipárolgással.[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
törölt tag
Ha már Fossil: valahogy én is így voltam vele. Egészen tavalyi őszig nem érdekeltek az órák, aztán egyszer csak bekattant, hogy kell egy óra. Vettem egy Fossil-t hirtelen felindulásból, volt is a kezemen párszor, de igazán nem ragadott magával soha. Aztán ahogy kezdtem belemélyedni az órák világába, úgy távolodtam a Fossil-tól.
Egy nap aztán szépen elcsomagoltam, feltettem az egyik apróhirdetési oldalra és szerencsémre viszonylag hamar és jó áron megszabadultam tőle. Tehát minimális buktával ki tudtam szállni belőle, amit tanulópénznek fogok fel.
A röhej, hogy amilyen árakon árulják ezeket a divatórákat, simán kijön belőle pár normálisabb óra (pl. Orient, Casio, Seiko, stb.) Csak hát felszínes világban élünk, ahol nem az érték, a belsőség számít a többségnek, hanem a villogás, a külcsín még akkor is, ha macskasz@r van aranypapírba csomagolva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- E-book olvasók
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Reklámblokkolók topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Videós, mozgóképes topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Autós topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hardcore café
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest