Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Androidos tablet topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- HP EliteBook / ZBook topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós kamerák
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
g0n21
senior tag
válasz consono #70596 üzenetére
10:12:30sec
Imádom az opus 12-t... veszettül tetszik , régóta nézegetem. Van egy 3d CGI anim a youtube-on, csak úgy, mint a bulgari 3300 carillon ról is
Olyanok a videok, hogy lef.som a bokám Főleg a bulgari amikor üti a percet, az egy fél AHHVFX szakmailag a bulgarié lényegesen igényesebb videó.
[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
apholyon
aktív tag
Hello,
amik olcsóbbak és esetleg tetszhetnek a skeletonok közül:
- Stuhrling (bár nem ismerem annyira ezt a márkát, pont a napokban érdeklődtem, kérdezd esetleg tulajoktól):
[Stuhrling1]
[Stuhrling2]
- Sea-Gull (ez meg kínai ugyan és Isten lássa lelkem, alapból én nem vennék kínait, de csak jó véleményt olvastam eddig mind a szerkezetről, mind pedig erről a modellről - M182SK):
[Sea-Gull M182SK]Ha meg már határ a csillagos ég, akkor álmodozni itt vannak ezek :
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
trassher
addikt
Eddig az én szíjam abszolút nem büdös pedig volt rajtam nyáron nem keveset. Volt hogy megizzadtam, ez annyiban látható hogy a szíj tokfülek felőli része sötétebb lett mint a másik végénél. Szag nincs csak kényelem
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7
-
entropy
tag
Esetleg ez tetszhet még. Elérhető áron is lehet találni neten az tuti. Chrono24-en pl.
[ Szerkesztve ]
-
erik365
senior tag
Nem óra, de ez is bőr van egy bőr karkötőm a páromtól kaptam április környékén.
12mm-széles kb, ebben fürdök, strandolok sose veszem le, még sincs kiszáradva, nem repedezett büdösnek sem mondanám.
(Tudom nem óra szíj csak gondoltam leírom a tapasztalataimat)1.4 T-jet M32
-
vadászcsiga
félisten
Szerintem ha egy bőr az izzadságtól vagy bármitől bebüdösödött az kuka, azon nem lehet segíteni. Vannak általánosságok, a hideg szagtalanít, a napnak fertőtlenítő hatása van, stb. Esetleg be lehet tenni a szíjat jéghutobe, de csak saját felelősségre és rövid időre.
-
dave118
senior tag
válasz vadászcsiga #70581 üzenetére
Pontosan. Egyébként még a cipőknél szokott ez előjönni, én valamilyen kezelő- vagy ragasztóanyagra gyanakszom még.
... Ami ami, az az.
-
-
vadászcsiga
félisten
Ja, még annyit hogy én egész nyáron bőrt hordtam és semmi baja a belső részének.
-
agy73p
senior tag
Na, én ezt nem tudtam, hogy a műbőr miatt büdösödik a szíj. KÖszi
Van egy frankó Festina szíjam, mindkét oldala bőr, ade akkor közötte talán vmi más anyag is lehet? Mert bizony szokott büdi lenni. Akkor jön a tisztítás.[ Szerkesztve ]
-
agy73p
senior tag
válasz huszar90 #70576 üzenetére
Nem akarok belevauzni, de a bőrnek ez nem tesz jót. Nem szabad kiszárítani a bőrt. Ha tisztítod is, lassan kell száradni és a megfelelő szinten meg kell tartania a nedvességet. Próbálj inkább színtelen nubuk vagy bőrtisztító krémet venni cipőboltban, és kifejezetten hasított vagy kikészített bőrhöz használható szerekkel kezeld le. Kényes dolog, mert ha sok nedvességet kap, akkor nyúlik, deformálódik könnyen, ha keveset, akkor meg kiszárad, merev lesz, töredezik, összemegy. Valahogy meg kell találni a középutat. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
vadászcsiga
félisten
válasz dave118 #70571 üzenetére
Ez különbség a bőr és a műbőr között, az előbbi szellőzik. Én kizárólag ebből csinálom a szíjaimat. Akiknél büdösödik a szíj abban biztos hogy van műbőr. Ha máshol nem a 2 réteg között. Roszabb esetben a belső réteg valami műbőr származék. Sokszor iszonyat nehéz megkülönböztetni a kettőt.
Én még viccből sem csinálnék műbőrből semmit, olyat főleg nem ami érintkezik az emberi bőrrel.[ Szerkesztve ]
-
Aeren
csendes tag
válasz Ereshkigal #70577 üzenetére
Ami árulnak a neten, az billentésre aktiválódik, úgy barátibb a fogyasztása is. de az is 100-200k típustól függően.
-
Golota
aktív tag
Az általad linkeltek nem hagyományos szerkezetek, hasonló órákat nem fogsz kapni 200K környékén. Ezek kifejlesztése olyan bonyolult, időigényes és drága. Még a kínai tourbillon másolatok is drágábbak.
"Steampunk" jellegű gagyi vackokat lehet kapni olcsóbban is, (aliexpress, ebay, stb) de kétlem, hogy tartósak lennének és élőben is tetszenének.
Ha látni akarod a szerkezetet, akkor ennyi pénzért kb az alábbi lehetőségeid vannak:
- skeleton órák (szerintem ezek hamar megunhatóak, szinte eladhatatlanok és rosszul leolvashatók)
- semi-skeleton órákból vannak nagyon szép Orient modellek és az Edox is gyárt ilyet, bár utóbbiak szerintem árban felette vannak a 200K-nak. Ezek szerintem ízlésesebbek, mint a skeletonok, bár ez egyéni preferencia- Vegyél egy üveg hátlapos automatát.
-
Ereshkigal
őstag
Nixie-csöves (hat csőből álló) órát én is építettem, pontos összegre nem emlékszem, de nekem 20k alatt kijött. Ha van némi kézügyességed és valamennyire értesz az elektonikához, belevághatsz, vannak jó leírások a neten. A csövekkel van némi gond: kb. 20 éve nem gyártanak már ilyeneket, így vadászni kell neten őket, és akkor sem biztos, hogy olcsón kifogod. A másik bajuk, hogy papíron kb. 10000 órát bírnak, tehát ha non-stop üzemeltetni akarod, akkor idővel cserélni kell őket.
[ Szerkesztve ]
-
huszar90
aktív tag
válasz flexxx2 #70575 üzenetére
Egyáltalán nem repedezett meg, pedig havonta egyszer megcsinálom. Azért írtam a napra tevést, hogy minél hamarabb távozzon belőle a nedvesség. (De volt hogy hajszárítóval szárítottam meg a legalacsonyabb fokozaton járatva.) Annyira azért nem árhat a nap hiszen ha kezeden hordod akkor is éri nyáron. A szappanos víz mindenképp muszáj, hiszen ebben az esetben ő az oldószer. Ha van olcsóbb szíjad amin kisérlezethetsz az még jobb, majd oszd meg a tapasztalataidat. Nekem a következő lépés az olajokkal való ápolás lenne.
-
flexxx2
őstag
válasz huszar90 #70561 üzenetére
Ezzel a módszerrel tartósan jó a szíj, vagyis nem repedezik meg többszöri ilyen kezelésre sem?
Azért a napra nem tenném, azt se szereti a bőr. Gondolom elég ha árnyékban szárad, csak tovább tart.
Lehet ezt azért kipróbálom egy olcsó szíjon. A bőrápoló gondolom nem szedi le a koszt, tehát muszáj szappanos vízzel. -
Aeren
csendes tag
Sziasztok,
Remélem jó helyre írok. Szeretnék egy új órát, és rá kellett jönnöm, hogy igencsak drága ízlésem van. Azok az órák tetszenek, amiben jól látható a mozgás, vagy valamilyen steampunk jelleget mutat az óra.
Találtam egy párat, de irgalmatlan árakon 20-320.000.000Ilyenek:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Kérdésem egyszerű: Ismertek olyan márkát, amelyik HASONLÓ stílusú órákat gyárt, de emberségesebb áron? Mondjuk 200.000Ft alatt?
UI: ez különleges
[link] -
huszar90
aktív tag
válasz dave118 #70571 üzenetére
Ennek örülök, sőt el is hiszem, mivel pl. az Omikron-omhoz vett RIOS szíjon se érződik semmi, mivel a belső részén levő bőr sokkal keményebb és le is van kezelve valamivel. Az Orient bőrszíja belülről nagyon puha és kényelmesebb is, de nagyon tudja szívni a nedvességet.
Csiga szíjaival én is szemezek, csak amire most kéne ahhoz nem tudom hogy illene-e vagy mit ajánlana hozzá
-
dave118
senior tag
válasz huszar90 #70570 üzenetére
Saját tapasztalat: nem tudom mitől, de mióta megvan a "sniper straps" (á lá csiga) szíj csak azt hordom, és egyáltalán nem büdös. Pedig izzadósabb fajta vagyok. Nyilván nem voltak 75 fokok mint tavaly, de akkor se értem egyelőre e büdösödős parát.
És nem, nem kapok részesedést a bizniszből... Ami ami, az az.
-
huszar90
aktív tag
válasz vadászcsiga #70569 üzenetére
Igen tudom hogy ezzel nem kerülhető el a szíj csere, de ha már egy kicsivel is kitoljuk ezt az időt már megérte. Plussz ha nyáron is hord valaki bőr szíjt, az tudja mennyire be tud büdösödni, én személy szerint emiatt kezdtem bele a tisztításukba. 8. hónapja csinálom már az Orientem szíján, azóta elváltozást emiatt nem vettem észre ezért is bátorkodtam megosztani a módszerem
-
-
huszar90
aktív tag
válasz dave118 #70562 üzenetére
Köszi szépen! Azaz igazság, hogy az acéltokos órámnál egyszer a motorolajat is kipróbáltam. Szintén zsebkendőre öntöttem picit majd 10 percen keresztül szinte beledörzsöltem. Parádésan ragyogott utána a tok, és úgy gondolom talán a karcok se gyűjtötte annyira.
attisx: Igazad van, tényleg elkerülte akkor a figyelmem
vadászcsiga: Ebben biztos vagyok, de szerintem az se tesz jót hogy benne marad az izzadság, ami ráadásul színben és szagban se egy kellemes dolog. De te vagy a szakmában, jobban értesz hozzá mint én. Csak leírtam, hogy én hogy oldom meg a tisztítást.
[ Szerkesztve ]
-
Szabikaa20
őstag
válasz vadászcsiga #70566 üzenetére
Egyetértek! Én csak ámulva nézem ezt a megoldást!
[ Szerkesztve ]
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
attisx
addikt
válasz huszar90 #70561 üzenetére
Néhány napja én is ilyesmit javasoltam, csak sokkal tömörebben...
Rossz a helyesírásom?! Vedd úgy, hogy mobilról írtam... :D
-
Dzsana
senior tag
válasz vadászcsiga #70563 üzenetére
Ez tényleg szerencse, láthatod, a hirdetésben nem sok mindent árult el, a werk általában 27-es caliber szokott lenni az alsó kismásodpercesekben, és a tokon sem láttam, hogy acél. Sokszor kell a szerencse is. Persze nem mindig vagyok így, az utolsó két Tissot vásárlásommal belegeltem, és azok nem is voltak olcsók. Ennél a példánynál a képen úgy látszik, hogy ott a másodperc kerék csapja középen, meg nem is említette a leírás, hogy hiányozna, csak a másodperc mutatót gondoltam pótolni, erre mikor megjött, hiányzott belőle a komplett tengely. Szerencsére visszaadta a felét. Emennek meg a külső cnetrál kerék közepe ki van törve, épp hogy megáll a helyén, és hullámzik. Ezzel még hisztikézek.
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
huszar90
aktív tag
Volt itt szó a bőr szíj tisztításról, de nem nagyon írta le itt senki hogy hogyan szokta ezt megoldani, vagy csak átsiklottam felette. Szóval én a következőképen csinálom: Langyos, de inkább meleg vízzel leöblítem a szíjat majd nagyon kevés folyékony szappant felviszek egy vékony rétegben a szíj belső oldalára. Egy puha sörtéjű fogkefével finoman de gyorsan elkezdem dörzsölni, egészen addig míg el nem kezd habzani. Mikor már a hab színe kezd elkoszolódni, bebarnulni, akkor leöblítem és ismét kezdem elölről a szappanozást. Akár kétszer, háromszor is érdemes megismételni a szennyeződés mértékétől függően. Mikor végeztem, egy puha textillel áttörölgetem majd testápoló-/kézkrémmel kívül-belül átkenem, majd mikor ezzel kész vagyok kirakom egy órára a napra száradni. Ha utána is úgy érzem, hogy nagyon száraz a bőr tapintása, ismét bekenem. És itt megemlíteném, hogy mikor eszembe jut az acéltokot is bekrémezem, úgy hogy egy papír zsebkendőre nyomok egy nagyon picit majd azzal áttörölgetem szépen az egész órát, így az egésznek nagyon szép fénye lesz, és egy picit sikamlóssá is válik a felület, mely tapasztalatom szerint így nehezebb is karcolódik. Mikor kis karcokat vélek felfedezni az óra tokján akkor a fogkrém és zsebkendő párossal állok neki és félóra óra kitartó dörzsöléssel azokat is eltudom tüntetni.
Ezeket szerettem volna megosztani veletek, nevetni nem ér, mert bár nincsenek értékes darabok a birtokomban mégis nagyon szeretem őket és próbálom megbecsülni ami van
-
bbuffy
senior tag
Ma egy hónapja, hogy megrendeltem az o1 dlc t. Kiváncsi vagyok mennyi idő még, igaz hogy sztem megcsúsztak a rendeléssel, csak hallgatnak róla.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
Dzsana
senior tag
Most csengetett a postás, nagy meglepetés ért! Nemrég megnyertem ezt a Tissot-t, nagyon pici pénzért. Igazándiból nem is nagyon raktam rá többet, gondoltam, ennyit mindenképpen megér, ha másnak nem, hát alkatrésznek jó lesz. Először is nem lenne jó, mert legnagyobb meglepetésemre nem a szokásos Tissot 27-es werk van benne, hanem bronz színű Tissot 17.5-3 caliberszámú werk csücsül benne, nem volt még ilyen a kezemben. És semmi baja, csak koszos. A másik nagy meglepi, hogy full acéltokos! E öröm, e bódottág. Aki mer, az nyer.
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
-
rtivi
csendes tag
válasz molnarpeter #70530 üzenetére
Igen, valami hasonlóra gondoltam, hiszen egy bő hatvanéves omega bumperről van szó, ami azért megérdemel egy igazi vintage jellegű szíjat.
-
flexxx2
őstag
Portuguese van, a 7days-t ott néztem, ráadásul volt kék és arany indexekkel is.
Az eladó csaj húzta a száját, farmer, ing és egy tag heuer carrera chrono volt rajtam Az üzletvezető, Orosz Gábor mutatta meg az órát, Ő viszont úgy volt vele, ideje van, és ki tudja lehet meg fogja itt venni ezt az órát 10 év múlva. Az eladó csaj meg azt se tudja mi lesz holnap, nem hogy 10 évre előre gondolkodjon(#70446) Dzsana na ez szép, a többi egyen vintage egyáltalán nem fogott meg.
(#70502) skx007 tetszett, hogy leírtad röviden milyen történet van az órákhoz, javíttasd meg a doxát, az egy szép zsebóra
[ Szerkesztve ]
-
flexxx2
őstag
Lehet hogy a DLC jól fogja bírni a kopást, ezt olvasom a totalcaron:
"nemrég még csak versenymotoroknál használt DLC (diamond-like carbon, gyémántszerű szén) bevonat. Ezt a roppant kemény réteget a dugattyúgyűrűkre, a csapszegekre és a szelepemelőkre hordják fel."
Ha itt bírja, akkor kéne bírni az íróasztalt is -
condy
senior tag
Kellemes délelőttöt a jelenlévőknek és a távol maradtaknak egyaránt!
Szerintetek ezen a tokon lehet szíjat cserélni, vagy csak valami speckó szíj mehet rá, vagy egyáltalán nem megoldható???"I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
erik88
aktív tag
válasz Szabikaa20 #70544 üzenetére
Értem köszönöm
Valami más esetleg amit tudni illik erről az óráról ? -
BDave
őstag
Sziasztok!
Mik a hátrányai a textilszíjaknak?
-
csabulaxi
senior tag
válasz erik88 #70539 üzenetére
A szabi által linkelt oldalon található kódszám szerint 259.0362.3 van régi olasz ebay találat 200 euroról is.
A keresgélés közben jött egy ilyen oldal is.
Ajánlott órásoknak, amatőr buherátoroknak és szíjkészítőknek!
csak bele néztem, de fémszíjak 10 euro körül vannak.
[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
erik88
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek !
-
entropy
tag
Az normális, ha szeptember 3. óta Magyarországon van a dutyfreeislandtől vett cuccom és azt írja a nyomkövetés, hogy szeptember 17-e az esedékes kézbesítés?... Ez kicsit idegesítő, mi a szart csinálnak addig vele?... Mit lehet tenni?
-
Szabikaa20
őstag
válasz erik88 #70527 üzenetére
Szerintem eredeti!Ez szerint kvarc,150-200font körüli az ára.Mást nem találtam róla a neten... És itt sincs 200m felirat csak a hátulján!
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
csabulaxi
senior tag
válasz erik88 #70532 üzenetére
nekem a szíj és a hátlap eredetinek tűnik.
A lünetta az fényes fém vagy fekete színű, sárga festéssel? Olyat még nem láttam.
És mintha a számlapon is szokott lenni 200m felirat.[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
tacto
aktív tag
válasz Ereshkigal #70533 üzenetére
A Club esztetikajan kivul talan ez erdekel most engem is a cegtol.
-
tacto
aktív tag
Rovid recenzio:[link]
[ Szerkesztve ]
-
erik88
aktív tag
Sziasztok látom itt mindenki nagyon ért az órákhoz és gondoltam itt érdeklődök. A mai nap kaptam ezt az órát de próbáltam rákeresni mindehol de semmit nem találtam róla. Érdekelne, minden amit tudni lehetne róla belértve az értékét is. Tudom ajándék lónak ne nézd a fogát de én tudni akarom hogy igazából mi van a kezemen! nagyon megköszönném ha segítenétek nekem!
-
Dzsana
senior tag
-
vadászcsiga
félisten
Dzsana
Ma alaposan leteszteltem a csavart az orientben. 2 órás erdei nordic walking túrán voltam. Túlélte.
Nem szándékosan vittem, csak rajtam maradt. -
entropy
tag
válasz skx007 #70509 üzenetére
Én is pont így vagyok ezzel Azzal a különbséggel, hogy nekem nem kell feltétlen "prémium" modell, azaz nem kell feltétlen (nem is engedhetem meg magamnak még) egy Omega, Tag Heuer, vagy hasonlók. Inkább valami kevés darabszámban gyártott, esetleg limited edition Stowa, vagy Steinhart... A Stowa nagyon szimpatikus most nekem és pont ez lenne a célom vele, mint amit most leírtál.
-
skx007
csendes tag
-
skx007
csendes tag
válasz ronin s8 #70504 üzenetére
young78, ronin8: Köszönöm! Igazából nem nevezem gyűjteménynek, mert bár szeretem, de nem gyűjtöm az órákat, nem is nevezném magam gyűjtőnek.
Tulajdonképpen ezek csak az elmúlt évek próbálkozásai, míg igazából kialakult az, hogy mit is akarok: egy prémium modellt, aminek történelme van, örök darab lesz, amit a fiam örökölhet tőlem, aztán az ő fia, és így tovább..., mellé egy-egy hétköznapi igásló és valami outdoor darab, illetve az elmaradhatatlan sport óra.
-
rtivi
csendes tag
Tisztelt vadászcsiga!
Régóta hezitálok azon, hogy lehetséges lenne-e ehhez az igazán nem mai darabhoz, melynek az eredeti szíja már eléggé megkopott
egy 18mm-es, ehhez hasonló
vagy esetleg ehhez hasonló
szíjhoz való hozzájutás, azonban inkább színnek megfelelő, vagy fekete varrással, esetleg varrás nélkül(?)
elnézést az esetleges buta kérdésért,
előre is köszi... -
Ra3
őstag
-
skx007
csendes tag
Valaki korábban írta, hogy nem nagyon osztjuk meg a gyűjteményeinket egymással, igaza van.
Íme az enyém:
Balra legfelül: Casio G-Shock GW-2310 USA változat - napelem, atom órajel, ő az igáslovam, de alig hordom.
Mellette: Police Raptor - ajándék, így megtűrt pária, de nem hordom.
Balra lent: Garmin Fenix - hűséges futótársam
Mellette: Timex - titán tokos kvarc, 3. karórám, 1988-ban kaptam.
Középen fent: Doxa zsebóra Nagy Albert Mihály MÁV pályaórás felirattal - feleségem nagyapjáé volt, leszakadt számlap, nem eredeti mutatók, kontár javítás, nem működik.
Alatta: apám Raketa "tv" órája
Mellettük: Verdal Tour de France - belga sport óra, talán a '70-es évek elejéről AS 1130 (wehrmachtwerk), porvédő lemez, és egykor 20 bar vízállóság.
Mellette: Wuyi USA Seagull limited - erősen díszített SeaGull 2130 szerkezet (2824 klón), igazából a vörös nyílhegy másodpercmutatóba szerettem bele.
Jobbra fenn: Seiko SKX007 - be sem kell mutatni, első automata órám, egyik legtöbbet hordott darab, főként szabadidős barátom, az automata órák Les Stroud-ja
Alatta: Speedbird GMT - Eddie Platts műhelyéből, aki felvásárolta a régi angol óramárkák neveit, jogait és igyekszik életet lehelni beléjük. Az óra a British Airways-nél '50-60-as években rendszeresített IWC IX felidézése, illetve ez annak a GMT változata. 100m vízállóság, csavarozható korona, zafír üveg, 80 000 m/Ah antimágnesesség, és egy valódi repülős órához méltóan negatív nyomást is bír, bármit jelentsen is ez. Egy ETA 2893-2 ketyeg benne. Speedbird pedig a British Airways rádiós hívójele, innen a név.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest