Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Empsepo
senior tag
válasz vadászcsiga #54997 üzenetére
Persze a kereket sem fogják újra kitalálni.
Az apró részleteken van a hangsúly.Ez pl. tényleg tip-topnak tűnik: [link]
-
busman
veterán
Akit érdekel egy 2 napos [ilyen] az jelezze...
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
Szabikaa20
őstag
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
törölt tag
válasz nostromo73 #54976 üzenetére
Sajnos tapasztalatom nincsen, de nekem a Seiko túl "sok". Ahogy látom kb. 200 000 huf körül mozog az újkori áruk. Zárojelben megjegyzem én ennyiért egyiket sem venném meg, de nem vagyunk egyformák.
Van itt aki tud segíteni Citizen a beszerzésében. [link]
-
Deskdiver
senior tag
válasz Takuun #54978 üzenetére
Nekem van egy Steinhart Ocean-om. (ETA 2824-2) Régebbi típus. Ezt még a Grovana- készítette a Steinhartnak. Másfél éve volt szervizben. Napi +3 +5 másodpercet produkál.
Günter Steinhart állítása szerint GMT és a 2824-2-vel szerelt óráiban Elabore minősítésű szerkezetek vannak. -
törölt tag
-
Ra3
őstag
válasz Takuun #54980 üzenetére
Én koronáról való állítgatásra gondoltam, szóval ha kitapasztalod hogy milyen pozícióban lerakva lehet siettetni-késleltetni, akkor a hordás közbeni eltérést ezzel nagyon jól lehet kompenzálni, így koronáról való tekergetés nélkül is pontos marad az óra.
A szerkezetet csak akkor kell beszabályozni ha nagyon sokat késik vagy siet, de ha egy horométerrel rendelkező órást ezt szervízkor megcsinálja akkor jó esetben a következő 5 éves szervízig nem is kell hozzányúlni, akkor meg értelemszerűen úgyis megint bontani kell.
szerk.: egyébként nekem is kvarcóráim vannak többségben, de nagyon jól megvagyok a két automatával is, szerintem ezen ne aggódj ha ilyet szeretnél.[ Szerkesztve ]
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Takuun
aktív tag
Na most ti folyamatosan említitek az állítgatást? Ez pontosan mit is jelent? Mindig megbontjátok a hátlapot egy 100-200 m-ig vízálló óránál és turkáltok a szerkezetben? Jó ez neki? Jó ez a vízállóságnak?
Csak, mert 2 évvel ezelőtt egy G-Shock órámban elemet cseréltettem és akkor tömítéscsere, meg nyomáspróba is benne volt a díjban. -
Ra3
őstag
válasz Takuun #54978 üzenetére
Ha kitapasztalod hogy a milyen pozícióban lerakva hogy viselkedik akkor szerintem elég jól kordában tartható állítgatás nélkül is, én amikor automatát hordok heti szinten mindig simán tartja a +-20 mp-et, pedig az csak egy nagyon alap Orient.
szerk.: ja és én is irodai munkát végzek.[ Szerkesztve ]
-
Takuun
aktív tag
válasz Dzsana #54975 üzenetére
Igazából tényleg csak a pontossága érdekelne. Eddig kvarc meg napelemes óráim voltak és tartok az automata szerkezetes óráktól, pedig van egy pár (pl.: a fentiek vagy Orient Ray is) melyeket megvennék.
Jó tudom, másodperc pontosság minek, de én ebből a szempontból igénytelen órát keresek. Reggel felveszem, este le, hétvégén nem hordom, amúgy irodai munkát végzek 10-12 órában. De hajlok most már az automata felé, mert a legszebb órák mégiscsak ott vannak. -
nostromo73
tag
erre senki (#54887)
-
Dzsana
senior tag
válasz Takuun #54970 üzenetére
Igen, 5 évenként kel szervizelni. A pontosság elég jól beszabályozható, mivel a hajszálrugó kulcs finom szabályozós. Milyen adatokat szeretnél róla tudni?
Általános adatok:
automata
sweep second
gyors dátumváltó
két időzónás: 24h, gyors állításMéret adatok:
11.5''', Dm= 25.6mm, Do= 26.2mm
H= 4.1mm (4.2mm with ball bearing)
F= 1.6mm
T= 2.0mm
Kövek száma: 21 jewels
Lengésszám: f = 28800 A/h
Járástartalék: 42hBalance tengely típusa: ETA 2890
Felhúzó tengely: W3782
Motorrugó méretei:
1.05 x 10.5 x 0.115 x 475mmKell még valami?
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
ronin s8
senior tag
Ez a 2892-A2 GMT változata. Jó szerkezet, a legmagasabb minőségi osztályút régebben rakták Omegákba, IWC-kbe is. Ezek elvileg kronométer pontosságúak, de nem hinném, hogy a Steinhart-nál ezt tokozzák. A második óra egy egyszerű Szab/Dzsíemtímaszter2 klónozás. Kielégítő minőségű óra lehet. A járástartaléka 44 óra körüli. 5 évente ugyanúgy szervizelni kell, mint a többi ETÁ-t.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Ra3
őstag
Nekem nincs ilyen órám, de a fórumon biztos hogy sokan vannak automata ETA tulajok, ha jól tudom akkor ezeknél az ötévenkénti szervíz ami ajánlott, a pontosság meg beállítás/vislési szokás kérdése, valamikor most volt róla szó hogy megfelelő hangolással az alap 2824-es ETA is tudja hozni akár a COSC pontosságot.
-
Takuun
aktív tag
Van valakinek itt a fórumon ilyen órája:
STEINHART Aviation GMT ETA 2893-2
vagy
Steinhart Ocean1 GMT Black ETA 2893-2
Hol találok információt az ezekben is megtalálható ETA 2893-2 szerkezetről? Érdekelne, hogy napi vagy heti esetleg havi szinten mennyire pontosak? Mennyi a járástartalékuk? Milyen sűrűn kell karbantartani?
Amúgy, ha van valamelyik óra itt a fórumon valakinek akkor írhatna róla pár sort. Érdekelne, hogy a lume mondjuk egy Citizenhez képest milyen?
-
Ra3
őstag
Mivel a 39mm-es átmérő nekem kicsi, és mióta megvan szinte alig használom ezért fájó szívvel megválok ettől:
Saját képek a hirdetésben, ha valaki innen érdeklődik akkor az árban még egyezkedhetünk.
Az alsó 24h-s segédszámlapon az idő a fő mutatóktól függetlenül állítható.[ Szerkesztve ]
-
aischylos
tag
Így már kicsit más a leányzó fekvése: 150 ezres arany Rolex
[ Szerkesztve ]
-
BAti77
aktív tag
Köszi mindenkinek!
K_mester a sok apró kőből előbb-utóbb út lesz...
"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
g0n21
senior tag
válasz BAti77 #54929 üzenetére
Ez nagyon szép, gratulálok!!!
@Vadaszcsiga: mondjad majd hallgatom, külön tőled kérdem majd hogy milyen szíj állna jól
[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
-
Reverting
őstag
válasz jookomak #54946 üzenetére
Leather NATO Strap Dark Brown (18 mm, 20 mm, 22 mm) - 22 mm
$15.00 USD 1 $15.00 USD
Discount
-$1.50 USD 1 -$1.50 USD
Subtotal $13.50 USD
Shipping and handling $3.99 USD
Tax $4.37 USD
Total $21.86 USD
Payment $21.86 USD
Payment sent to cheapestnatostraps@gmail.com
From amount 5,063 HUF
To amount $21.86 USD
Exchange rate: 1 HUF = 0.00431777 USDEmpsepo koszi... a legolcsobb oram, de imadom... megerdemelte ezt a szijat viszont lesz meg orientem az biztos
Ezt meg egy cel lehet...
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
Sungoo
addikt
válasz vadászcsiga #54953 üzenetére
Igen, én is arra szerettem volna reagálni.
-
szigy
csendes tag
Üdv
Belefutottam a neten a hmt indiai óramárkába.
Valaki hallott már róla valamit? A mechanikus óráikban milyen
szerkezetet használnak?
Köszi,ha esetleg tudtok valamit... -
Bati0501
őstag
válasz Reverting #54943 üzenetére
Kicsikémre.
Csak az óra sárga változatával láttam még ilyen szíjjal,de sztem szép,nekem tetszik: [link],[link]
Gondolom pirosba is frankón nézne ki.Az ebay-es gondolom egy az egyben ugyan ilyen...Az ezen az oldalon lévővel ilyen lenne,és ez nekem nem igazán jön be,az előző sokkal jobban tetszik:[link]
Erre a pár $-os csomagra jön áfa?Bár ha jön is se annyira sok,bár ahhoz képest,h...
-
Reverting
őstag
válasz Bati0501 #54940 üzenetére
8.-an adtak fel ma jott meg... megbizhato es pontos.... de ez az e-bay-es link is egesz jonak tunik...
Mire szeretned...? en a sima natokat csak az e-bay vagy rios-bol veszem... innet azert rendeltem mert ez a legolcsobb hely bor nato ugyileg... jon meg ra posta es afa is....[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
Bati0501
őstag
válasz Reverting #54938 üzenetére
Pont ezt nézegetem én is.
Először Vadászcsiga mutatta meg,aztán rákérdeztem,h honnan ismeri és ő elárulta a titkot: beírta gugliba,h nato strap.Akkor ezek szerint megbízható.Amit kinéztem innen az egy nato: [link]
De beszélgetve Takuun-nal arra jutottam,h lehet egy zulu kellene inkább.+ amilyen szíjat keresek,az úgy néz ki csak zuluban létezik,pedig nem egy extravagáns különlegesség: [link]
Utóbbi egy kissé drága sztem. -
BAti77
aktív tag
válasz Bati0501 #54930 üzenetére
Bati0501, vadászcsiga, teratti, Zozzer888, WiZARD
Köszönöm!
Régi álmom volt ez a fajta AT, és most sikerült egy szép állapotút venni...(#54938) Reverting
Köszi még-egyszer. Élőbe szebb, mint a képen...[ Szerkesztve ]
-
Reverting
őstag
Navegre.... ez is megvan... Majd megnezem valamelyik este... Gratula...
Bati0501 persze... van discont kodom ha kell... 15% kevezmeny... szerintem mas is felhasznalhatja...
de 10% tudsz te is csinalni.... natoiPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
fagyalllo
őstag
válasz vadászcsiga #54921 üzenetére
Nekem a zöld számlapos verzió van (SNKE59), azon még jobban mutatna. Ha érted a célzást...
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
WiZARD
addikt
grat
mostanság nagyon nézegetem ezt a picit elegánsabb vonalat én is...
ott az O+A AT, ami már csak a márka miatt is közel áll hozzám
vagy ez, vagy a világos számlapos verzió is tetszik:aztán ott a GS Snowflake
de azon is gondolkozok, hogy csak valami elérhetőbb árú Seikot kéne nézni:
(SARX013/015/017)de a SARB065-öt is megnézném élőben
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
BAti77
aktív tag
Ma én is vettem egy órát.
Ilyen:Holnap majd rakok fel saját fotót is...
A beszerzésben nyújtott segítségét ez úton is nagyon köszönöm phranxinatra topictársunknak!
[ Szerkesztve ]
-
Sungoo
addikt
válasz vadászcsiga #54925 üzenetére
Ezt kár volt, agyalok! Miért kell mennie?
-
Sungoo
addikt
Mekkora ez a seiko?
-
Reverting
őstag
Szerintem jo... de ha mar borszij...
jott megegy nato bor a hazhoziPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
gprspeter
senior tag
válasz vadászcsiga #54917 üzenetére
Köszönöm!
-
Sungoo
addikt
Nem tudok rájönni, hogy a Garázs varázs sorozatban Timen milyen óra van.
-
g0n21
senior tag
válasz vadászcsiga #54914 üzenetére
szvsz nem jó
Elrontja az óra a szép szíjat...[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
gprspeter
senior tag
válasz vadászcsiga #54903 üzenetére
Az Én Orintem zafír és olcsóbb volt.
-
Cha-b
senior tag
-
Bati0501
őstag
válasz Szabikaa20 #54910 üzenetére
Igen,nekem is rögtön az ugrott be,amikor gondolkoztam,h mit kellene.
Azokat én se szeretem,de csak a legelső volt olyan... -
fagyalllo
őstag
A gyári fotó botrányosan rossz, élőben 18x szebb. A valóságban a másodperc és az ébresztő is kék.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Ra3
őstag
Pár éve volt kifutó ez a darab, talán 2009-2010 környékén. Akkor egykét külföldi webshopban 60-70 usd-ért szórták ki az utolsó darabokat, azóta a használt piacon 100-150 dollárért kelnek el, Panerai Casio néven emlegetik. Múlt héten néztem én is utána mikor fehér számlapos órás kérdésemre belinkelték, még gondolkodtam is rajta hogy berendelem, de nekem most előbb ritkítani kéne a gyűjteményt, ezek szerint meg már le is maradtam az utolsó darabról...
A mp mutatója kék, a képen nem jól látszik, ahogy a domború számok sem igazán.
Amúgy erre talán még jobban hasonlít mint a Panerai-okra:[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz vadászcsiga #54905 üzenetére
Hat, de csak nagyon tavolrol nezve am
-
törölt tag
Azert az igazi elmenyrombolo ha megis van egy kis karc azon az oran aminel pont azt gondoltad, hogy ugysem lesz.
Szerintem legalabbis vasarlasi tenyezo[ Szerkesztve ]
-
vadászcsiga
félisten
válasz csabulaxi #54901 üzenetére
Hmm nekem nem is kéne. Ennyiért inkább egy Orient, igaz az nem zafir de hát istenem. Nagyobb gyűjtemény mellett nincs is alkalma megkarcolodni. Amit Fagyallo tett be annak kék a mp mutatója meg a dátum, az szép. Timecenter honlapján viszont nem ilyen, ott szimplán fekete. Jol latom?
Egyébként a timecenter.hu még elfogadja a rendelést, gondolom kapnék egy emailt hogy szopóka
Casio már nem is gyártja ezt a típust?
[ Szerkesztve ]
-
csabulaxi
senior tag
válasz vadászcsiga #54899 üzenetére
Ébreszt, zafir üveges, vízálló 100m, nem drága (ez mindenki másnak relatív) és már nem is vehetsz ilyet újonnan.
Kb. 1 hete volt itt tárgyalva
innen kezdve pár hozzászólás."A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest