Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
B1979
csendes tag
válasz
Empsepo #35093 üzenetére
Amiket kinéztem:
Az előbbi Tag-ot /450 rongy akciósan/, ha van valami nagy csili-vili amit tud, akkor elgondolkozom, hogy érdemes-e felülvizsgálnom a korábbi elképzelésemet árügyben és erőn felül költenem illetve spórolnom még.
Steinhart Ocean1 /102 ezer HUF/
Longines Hydroconquest /250 akciósan/
Mindhárom ETA 2824, zafírüveges, fémszíjas és tokos. Tehát én mint laikus magamtól bemegyek és megveszem a Longines-t, mert pont belefér a pénzembe. (Gondolnám, hogy a Steinhartban fura, hogy ennyivel olcsóbb, a Tag-ban meg gyanús, hogy ennyivel drágább.) De ha azt mondjátok, hogy a Steinhart ugyanezt tudja, akkor spóroltam egy kicsit. :-) Ha meg nevet akarok akkor a Longinesnek is van akkor neve mint a Tag-nak, szóval még mindig ott tartok, hogy mivel tud többet a Tag, illetve kevesebbet a Steinhart a néven kívül. :-)Ez a Longines, ennyi infó birtokában most ő nálam a favorit. :-)
Szóval tényleg csak a márkanév a különbség?
-
Empsepo
senior tag
Tényleg nagyon bízom benne, hogy nem az vagy akire hirtelen gondoltam.
( Ezt most itt sokan értik, remélem Te nem. )Teljesen igazad van abban a dologban, hogy azonos tudás mellett miért van ilyen árkülönbség.
Szerintem egy Certina, Atlantic, Tissot, Steinhart simán tudja azt, amit a feljebb részletezett Tag, ugyanazzal a szerkezettel. ( Ugyanazzal, mert azért van különbség az ETA werkek között is. )
Max. a körítés ami minőségbeli különbséget jelenthet.
Amúgy pedig ha annyim lenne ma egy órára mint Neked, tutira rámennék erre:
Asszem ez olyasmi összeg kb.
-
B1979
csendes tag
válasz
Empsepo #35093 üzenetére
Nincs egy millám órára, azért vagyok itt.
Eredetileg úgy futottam neki, hogy max. 250-300, ha nagyon tetszik.
Amúgy meg nem értek hozzá, így csak találgatok... Ezért kérdeztelek benneteket. :-)
Az ETA szerkezettel sincs semmi bajom. Azzal van bajom /saját magamban/, hogy számos órában ugyanaz a tucat szerkezet van, ugyanazok a paraméterek, akkor egyik miért kerül 5-6x annyiba mint a másik. Ezt tituláltam marketingnek. Szóval arra voltam kíváncsi, hogy egy hozzáértő meg tudja-e mondani, hogy mi okozza ezeket a bazi nagy árkülönbségeket. Mert, ha a szakavatottak szerint sincs nagy minőségbeli difi, akkor nem dobok ki az ablakon plusz százezreket csak a név miatt, ugyanazért a technikai színvonalért. -
Empsepo
senior tag
Azért az erős túlzás, hogy a milliós árfekvésű csak a nem tucat.
Ha saját szerkezetű órát szeretnél, akkor valóban ott lehet a vége, bár tudtommal van olyan manufaktúra ahol annyira nem szálltak ( még ) el: [link]Nem vagyok tisztában a pontos árakkal, mint ahogy azzal sem, hogy igazából mennyit is szánnál az órára.
Az mondjuk nem jellemző, ( és nem vedd személyeskedésnek ) hogy valakinek van egy millája órára és itt a fórumon érdeklődik, bár legyen így.
Akkor a fenti link egy lehetséges alternatíva.
-
csabulaxi
senior tag
-
-
Incastar
csendes tag
válasz
korpicschess #35077 üzenetére
Áhááá...
Érdemes volt ma is felébredni,és a fórumra látogatni!
Köszi az infót! -
B1979
csendes tag
válasz
jookomak #35085 üzenetére
Ezért fordultam egy éve a Seiko és német vonal felé. A svájciakat indokolatlanul túlárazottnak tartottam. Mindenhol ETA 2824, 316L acél meg zafír. Csak a márka meg a marketing. Ami kicsit is nem tucat, azok már milliós árfekvésűek. Stowákban láttam anno jókat, csak a fémszíjasok elég nyomin néznek ki, nem az én ízlésem. Na innen jött egy éve a Seiko, idén meg a Steinhart/Meistersinger vonal.
-
csabulaxi
senior tag
válasz
Mi ez valami windowsos óra?
-
B1979
csendes tag
Anantákat nézegettem eredetileg, de ami igazán tetszik, az 1 milla. :-( Annyit nem tudok, meg nem is akarok kiadni érte.
-
B1979
csendes tag
Volt játszós Casiom még gyerekkoromban,gond nélkül elment 14 évet.
Sajnos eléggé lepukkant, de nyilván nem az a kategória aminek a felújítására tízezreket költ az ember. Van még egy régi Seiko 5-ösöm, szintén megviselte az élet. :-) Tavaly vettem egy bőrszíjas Seiko Premiert, a párom imádja, hogy milyen szép.
Most szeretnék egy fémszíjasat és egyben kipróbálnám az automata vonalat. :-)
-
Miamiquake
aktív tag
válasz
korpicschess #35079 üzenetére
Kevesen tudják, illetve gondolnák, de a mágneses mező komoly tudja befolyásolni a szerkezetek működését (karóra szerkezetekre gondolok).
-
korpicschess
veterán
válasz
Miamiquake #35078 üzenetére
Igen, balkezem vagyok, azon van az óra is, meg ~mindent azzal csinálok. Szerintem egyébként éjszakai álláskor szed inkább fel.
-
Miamiquake
aktív tag
válasz
Csak egy kérdés, azzal a kezeddel telefonálsz meg tartod a tablet pc-t amin az óra van?
-
Incastar
csendes tag
válasz
korpicschess #35056 üzenetére
10mp eltérés?
Miért nem állíttatod be inkább?
Mit jelent a "Hátha"?
Nem értem -
Empsepo
senior tag
Tetszetős.
-
jookomak
őstag
-
Csigusz 1
aktív tag
Valaki meg tudná mondani, hogy mire jó egy normál búváróra lünettáján a 24 órás beosztás?
-
korpicschess
veterán
Jelentem ma délután beraktam a dobozába az órám, le is csuktam, megvárom, míg megáll. Kicsit zavart már a napi 8-10 mp fix késés. Hátha.
-
törölt tag
Sziasztok! Lemerült a Fossil CH2599 órámban az elem, tudnátok segíteni hova vigyem pesten cserére ahol nyomáspróbát is csinálnak, illetve milyen áron történik mindez? Előre is köszi!
-
Pé
senior tag
Attól függ milyen szíj. Nekem a Heuer Carrera 2113-asra is 19-es való, 20as bőrszíjat próbáltam rányomorgatni, de nem sikerült. 18-assal hordtam addig amíg meg nem jött a 19-es csereszíj.
Innen rendeltem -
Veron
addikt
válasz
WiZARD #35047 üzenetére
Kösz, ezt a kettőt (Hirsch és Rios) ismertem. Ezen kívül van még valami?
19-es órára a 20-as szíj nem megy fel, a 18-as meg hülyén néz ki. Ezt jól gondolom?
A szíjakat hogyan szoktátok beállítani, mennyivel kellene bővebbnek lennie a csuklónál? (Nyilván ízlés dolga, de van valami irányelv?)
Kösz! -
WiZARD
addikt
Hirsch szíjak (meg még ezer más boltban lehet venni)
-
Veron
addikt
-
törölt tag
sziasztok,
pesten hol érdemes műanyag szíjat keresgélnem? (nem webshop)
egy ritka régi casio órára kellene, gyárit már nem tudok beszerezni. -
BAti77
aktív tag
Azért ajánlottam, mert magam is vásároltam már tőlük. (Jelenleg is várok egy órát.) Tényleg eredeti ETA szerkezetek vannak az órákban. A felhasznált anyagokra, kidolgozásukra sem lehet szerintem panasz. Ha kézi felhúzásút szeretnél, azt is találsz egész jó áron.
-
csabulaxi
senior tag
-
WiZARD
addikt
Nyárra még kaucsuk is jó szerintem, én szeretem azt is.
-
korpicschess
veterán
válasz
kalapacsolok #35038 üzenetére
Én pont emiatt vettem most nemrég egy fémet is, ezidáig bevállt.
-
kalapacsolok
senior tag
Köszönöm a tanácsokat. Szóval azt mondjátok, a bőrszíj izzadás szempontjából rosszabb, mintha fém karórát hordanék? Pedig pont azt gondoltam ,hogy az kellemesebb-kényelmesebb lesz...
-
BAti77
aktív tag
válasz
Empsepo #35030 üzenetére
Abban ETA 2824-2 szerkezet van. Tényleg nagyon jó az árfekvése!
Van belőle mechanikus is... -
Pé
senior tag
válasz
BAti77 #35034 üzenetére
Ja igen.
Ha mindenképpen olyan órát akarok felvenni, ami eredetileg nem fémcsatos, akkor rakok rá kaucsuk szíjat, vagy legvégső esetben NATO-t. A HIRSCH Pure pl egy egész kellemes megoldás. mivel a szíj kifelé domborodik, relatíve kis helyen ér a csuklódhoz, és kevésbé izzadsz alá. -
BAti77
aktív tag
válasz
kalapacsolok #35028 üzenetére
Még ez is jó lehet. A kaucsuk jól bírja a bőr savas hatásait és könnyen takarítható.
-
Pé
senior tag
válasz
Igen, attól függ hogy mit csinálsz a "hétköznapokon". Irodában ülsz, vasat flexelsz, úszást oktatsz .. stb.
Én nyáron csak fémcsatos órát hordok. Mivel nagyon izzadós vagyok, a bőr kb egy hét alatt befülledne, és vagy az menne szét, vagy a csuklóm. -
BAti77
aktív tag
válasz
Ha "öltönyhöz" van már órád, én a helyedben, szabadidős programokhoz, arról az oldalról, abban az árkategóriában, valami ilyesmit választanék.
A szíj, ,meg teljesen egyén függő. Kinek mi jön be, illetve mennyire izzad... -
Empsepo
senior tag
válasz
Szerintem ne bőrszíjasat végy.
Ha pedig mégis olyat akarsz, gondolkozz el inkább ezen: [link]
Nem is értem, hogy tudják ennyiért adni. Lehet, hogy Miyota szerkezetű, biztos nem ETA.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Szerintem a zsebóra!
-
kalapacsolok
senior tag
A nyári melegben sztetek mi a kényelmesebb, kevésbé izzadós stb.? Egy fémöves karóra vagy egy bőröves? Van már egy elengánsabb órám pl inghez, öltönyhöz...Pólóhoz viszont kicsit furcsán néz ki, ha azt veszem fel... Mi a véleményetek ezekről? [link] [link] Sztetek ezek sportosabbak, jók ilyen viselethez?
-
Empsepo
senior tag
Ők azt elsőre látják, hogy én vásárolni nem fogok náluk, bár azért ezt közlöm velük, illetve azt, hogy meg szeretném nézni az összes órát amit tartanak, mert nagyon érdekelne!
Ilyenkor jön egy csini kiscsaj meg egy fegyveres őr és szépen felkapcsolgatják a villanyokat és hagyják hogy gyönyörködj.
Ki nem kértem órát.
-
Empsepo
senior tag
válasz
Miamiquake #35018 üzenetére
Voltam már én is bent.
Mindenkinek ajánlom!A WDL-be pl. még nem mertem bemenni.
-
korpicschess
veterán
válasz
Miamiquake #35020 üzenetére
-
Miamiquake
aktív tag
válasz
korpicschess #35019 üzenetére
nekem nem jön be semmi...
-
korpicschess
veterán
Ez mi?
-
Miamiquake
aktív tag
válasz
Empsepo #35013 üzenetére
Harry Winston karórákról és ékszerekrők jut eszembe, a hét közepén bementem a párizsi u lévő BARAKA DIAMONDS/L] boltba.
-
BAti77
aktív tag
válasz
Miamiquake #35005 üzenetére
-
pézoli
csendes tag
a mindennapokra:
alkalmi viseletnek:
-
Empsepo
senior tag
válasz
Alkalmakra:
Hétköznapra:
Most éppen.
-
B1979
csendes tag
Sziasztok! :-) Német órák közül melyik márkát ajánlanátok? Fémszíjas, automata, jó kis hetköznapi strapára. :-) A sok kis mutatós kütyük nem az én világom.
Meg valami emberi árkategóriában gondolkodom. :-)
-
Pé
senior tag
válasz
Miamiquake #35008 üzenetére
Ez volt még versenyben a non plus ultra kategóriában:
Lange 1 Tourbillon
Sima Lange 1 jött velem szembe nemrég. Valami eszméletlen fílinges volt, de annyi zsé a világon sincs.... Ha az összes órámat eladnám, akkor se tudnám megvenni
Dolgozni kell még rajta -
Zozzer888
addikt
válasz
Miamiquake #34990 üzenetére
Sokkoltak a DWC órák
-
Pé
senior tag
válasz
Hétköznapra :
Certina DS Cascadeur Quartz, ütés, víz, és hétköznapálló
(Sokáig hordtam ilyet.)
Ünnepnapra:
IWC Portuguese Tourbillon. Asszem ezt nem kell magyarázni
-
Miamiquake
aktív tag
Kicsit későn értem haza, de semmi gond, remélem még van fent valaki.
A hétvége kérdése egy egyszerű kérdés lesz:
Ki milyen órát választana hétköznapi órának (mondjuk max 200ezer forintos limitig) és milyet hétvégi órának (nincs pénz limit) ?Kezdem is én ha megengeditek:
Hétköznapokra egy könnyed friss Baume et Mercier Capeland Automata Chronot választanék
A hétvégi feszítős darabom pedig egy Ulysse Nardin Maxi Marine lenne (most éppen ez a baba tetszik)
Ti jöttök kedves fórumtársak
-
Veron
addikt
Hello!
Tudok mondani egy nem túl drága, de minőségi bőrszíjakkal foglalkozó boltot/webshopot a Riosshopon kívül? Nagyon jó és szép szíjak vannak ott, de a legtöbb 114/82-es méretű és nekem egy kicsivel kisebb kellene.
Kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- sziku69: Szólánc.
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- Hálózati / IP kamera
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest