Hirdetés
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz momcrew #253377 üzenetére
"Dievas, Squale, OOO, Titoni"
Ezek közül én csak a Squale-t mondanám normálisnak, esetleg még a Titonit, a Dievas kb. semmilyen, egy közepes microbrand szintjére tenném hirtelen, az OOO meg totál gagyi, mint a nevük.
"Ezek a nevek és formák nem sokban különböznek egy Steeldive, Parnspre, Cronos, Heimdallr márkáktól."
Még a Steeldive és a Cronos neve egész vállalható szerintem, ahogy pl. a San Martin, a Merkur és a Parnis is, de őket sorolnám e tekintetben a kínai kisebbségbe. Formákról viszont nehéz beszélni a kínai órák esetén, mert abból nem sok saját van. Squale-ből sokkal inkább venném az egyedi órájukat, mint a Sub másolatot, de kínaiból a kutyának sem kellenek az "egyedi" órák, mert általában nem szépek... ha már kínai, legalább nézzen ki jól: marad a homage...A Vulcain órák viszont nagyon bejönnek, és sok egyedi órája van, nem értem, miért pont róluk jutott eszedbe. Talán a linkelt órában felfedezhető egy kis Divers 65, de nem keverném össze őket.
-
eva77
friss újonc
Segítséget kérnék, van egy Certina órám -szerintem még gyerekkorból - Tudnátok a beazonosításában segíteni, érdemes-e megjavíttatnom ..? 111 207025 amit a hátulján látok ) Római számos.
Köszönöm előre is -
@mriya@
őstag
válasz Richee11 #253388 üzenetére
Szerintem nincs, de ez csak a (márka)szerviz árképzésétől függ.
Egy hárommutatós Orient-tel ugyanannyi munka van, mint egy Rolex-szel, nagyjából ugyanolyan sűrűn, mégsem kerül a beavatkozás ugyanannyiba.
Akár egy Mercedes vs Dacia olajcsere.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
Richee11
senior tag
Egy hasonló árkategoriában lévő Orient és Citizen szervezelese között van különbség?
Akár árban, akár a szervizelések közötti idő nagyságában. -
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Ismeri valaki a CNS bőr nato szíjait? Nem túl merevek? [link]
(Citizen Promaster búváron kipróbálnék pár szíjat, és ezek is tetszenek...)
Vagy van kipróbált/ajánlott bőr nato? -
feddel
senior tag
Akkor szerintetek ez a linkelt szlovák bolt okés?
Reggel elmondtam az órával kapcsolatos vágyaimat az asszonynak, árak említése nélkül. Végighallgatta, egy szót sem szólt... De az pozitív hogy nem lett veszekedés belőle egyelőre Ma köldök képet neki az óráról, amikor egy öltönyös férfi zsebbe nyúló kezén van (SNE593P1). Még reménykedem. Ilyen árengedménnyel bűn lenne kihagyni. -
momcrew
tag
válasz csabulaxi #253361 üzenetére
Pont ez fogalmazódott meg bennem tegnap este. Ezt a cikket olvasva az jutott eszembe, hogy, ha letakarnánk a márkajelzést, akkor ez az óra simán lehetne a kínai homage vagy kínai márka. Az ilyen, kevésbé ismert svájci-szerkezetes márkák látán nekem egyből aliexpresses órák jutnak eszembe. Pl, Dievas, Squale, OOO, Titoni. Ezek a nevek és formák nem sokban különböznek egy Steeldive, Parnspre, Cronos, Heimdallr márkáktól. Ezek távol keletiek, tehát automatikusan másolt órák. A swiss made felirat viszont automatikusan csak is kizárólag autentikusan eredeti órákra kerülhet.
-Jaa, hogy kínai, akkor ez az óra tisztára olyan, mint a..., meg a... és a....
Ha virít a swiss made, akkor minden rendeben van. Persze ez az eszmefuttatás csak a külsőre vonatkozik, a minőség marad távol keleti. De az órák 90%-kát csak kb karnyújtásnyi távolságból, pillanatra látjuk vagy ha ismerjük az illetőt, akkor megtudjuk kérni, hogy mutassa meg, ami szintén nem tart egy percig sem. A magam részéről nekem ennyi idő kevés, hogy a kidolgozást, a hibákat, a minőséget vagy is a VALÓDI KÜLÖNBSÉGET lássam, ami csak a gazdájának tud szólni.Kedvezményes Karácsonyi Karóra Katalógus Kiárusítás a harödveröapróne
-
aktív tag
válasz alphaville #253373 üzenetére
Szép, abban az esetben okvetlen szervizeltesse le.
"there are more jacks then one at the fair..."
-
fagyalllo
őstag
válasz DonThomasino #253350 üzenetére
Nem mintha értenék hozzá, de szerintem kuka a szerkezet.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
alphaville
aktív tag
Miért nem hordtam? Amikor megvásároltam rengeteg órám volt, inkább esztétikai célt szolgált. Egyszerűen szép volt szemnek, léleknek egyaránt. Majd cseperedett a fiam, az órák a dobozban jöttek-mentek, de a
kis srác annyira következetesen ragaszkodott a Star-hoz, hogy júdáspénznek tartottam volna minden forintot, amelyet kapnék érte. Az óra tehát maradt és maradt. S ez így lesz egészen június 16-ig, amikor elköszönünk egymástól. Az óra tulajdonost vált, és annak az embernek a polcára(?), csuklójára(?) kerül, akinek köszönheti a családban maradását.
Ballag a fiam! -
zolikaDB
veterán
válasz alphaville #253367 üzenetére
Ha nekem adod, ígérem, leszervizeltetem és minden nap hordani fogom, meg írok havonta, hogy mennyi volt a járáseltérés
-
dzsi23
addikt
Ha egyáltalán nem hordod, akkor havonta is felesleges felhúzni. Amúgy miért nem hordod?
-
rbalint88
addikt
Ha tovabbra is igy akarod “hasznalni”, akkor szvsz birja meg. Ha hordasba fognad, akkor szerintem mindenkepp megerdemel egy atnezest.
-
yodamastah
őstag
Járáseltérést mérni úgy hogy hagyod lejárni az órát nem a legjobb ötlet. A járástartalék vége felé gyakran eléggé elmászik a pontosság. De amúgy is a pontosság, vagy a pontatlanság nem megbízható indikátora a szervizigénynek. Ha változást észlelsz az inkább (pl elkezd sietni)
Nézzen rá egy órás. Rárakja gépre pár pozícióban, kinyitja, belenéz, meg tudja mondani mehet-e még így pár évet.
[ Szerkesztve ]
-
alphaville
aktív tag
Üdv.!
Hét éve vásároltam az Orient Star-t.
Az órát havonta egyszer felhúztam, nagyjából ennyi volt a futásteljesítménye. Sosem hordtam.
Napokban teszteltem, a negyven óra járástartalék végére 8mp.-et tért el.
Mi a véleményetek, ilyen "használat" mellett illendő volna-e a nagyszerviz, amely 5-7évre teszi a mechanikus órák műhelylátogatását. Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz dilajoska1 #253357 üzenetére
Ez 44mm? Koronával együtt érted? Csak mert mindenhol 41 millisnek írják az átmérőjét, és egy 44-es óra 20-as szíjjal feltűnően aránytalan lenne.
-
nagyúr
válasz bigmasterg #253354 üzenetére
Valamivel magyarázni kell a majd 4x szorzót
Persze az automata PRX számlapja tényleg szép, ezt írtam is korábban.
De sokkal drágább a szervizelése, és tartom, hogy amennyivel többe kerül, annyival nem jobb óra. Ott a Swiss Made, a komolyabb automata szerkezet és máris ugrottunk pár lépcsőfokot.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
csabulaxi
senior tag
válasz csabulaxi #253361 üzenetére
itt egy elemzés, hogy ki mennyit keres ezen a búvárórán:
[link]
326 euro/db
kíváncsi vagyok vajon mimjön kínából hozzá? tok, zafír?azért ez már pofátlanságnetovábbja
[link] £1,450.00[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
Richee11
senior tag
A Tsuyosa árkategoriájában amúgy van más, hasonló paraméterekkel rendelkező kihívó?
-
csabulaxi
senior tag
válasz busman #253320 üzenetére
ezek 645eur
10darabtól vásárolható tetszőleges logoval
[link]
régebbennjavasoltam topik órának
[link][ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
feddel
senior tag
Egy (láma) kérdés: ha veszek egy Seiko órát szilikon szíjjal, arra rámegy a régi Casio Edifice órám fém szíja? Mondjuk lehet hogy van rajta Casio felirat
-
dilajoska1
őstag
válasz dilajoska1 #253356 üzenetére
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
dilajoska1
őstag
válasz bigmasterg #253355 üzenetére
Tetszik nagyon a Citizen is de a PRX a szélesebb tokfül és szíj meg a számlap miatt jobban tetszik. Nagyon szeretem a Citizeneket de pl 44mm-es automata Citizenemen is csak 20mm volt a szíj szélessége.
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
bigmasterg
addikt
válasz bigmasterg #253354 üzenetére
Bocsi a dupláért, csak ha már rákerestem, végignéztem Jenni Elle friss videóját a Citiről.
Kitér a prx-re is és gyakorlatilag ugyanazt mondja ő is. -
bigmasterg
addikt
válasz Tsebacsi #253351 üzenetére
Neked a Tsuyosa jobban bejön, az teljesen rendben van.
Viszont tesztekben rákeresve mindenhol elmondják hogy a PRX a jobb óra, a Citizen pedig ár/érték bajnok.
Így hirtelen amiket a google dobott szűrés nélkül ezek jöttek fel mint összehasonlító.
Írott összehasonlító.
Videó időre.
2. videó
Mindegyikben a prx-et hozzák ki jobbnak.PRX-nek ott a múltja, kifinomultabb arányai, mecha esetében jobb szerkezet, kicsit jobb kidolgozottság.
Persze ha valaki automata órát szeretne és fontos az ár, akkor 100 ezer ft környékén tényleg nagyon erős ajánlat a Citizen, de objektíven nézve nem jobb, mint a prx, persze ettől még tettszhet jobban. -
-
aktív tag
válasz dilajoska1 #253349 üzenetére
Ezt azért neeeeee
-
nagyúr
válasz bigmasterg #253348 üzenetére
Komolyan mondom nem éreztem ezt. Tényleg! És előbb volt rajtam a PRX utána több nappal a Tsuyosa!
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
DonThomasino
veterán
válasz DonThomasino #253313 üzenetére
@ fagyalllo úr : Erre esetleg tudna reflektálni? [link]
köszi[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
nagyúr
válasz Lali-213 #253344 üzenetére
Mert ugyanúgy retro stílusú, itt max a régebbi stílusra hajaznak az órák, nem a másikra, ebben a versenyben most nincs első.
Amúgy a Tissot nekem csalódás volt kézen, a szíj az pedig mehhh... Valahogy nem adta, vékony volt és túl könnyű is. Ez lehet feature, nekem hátrány volt, a Tsuyosa-nál nem érzek ilyet, hacsak a kicsit nehezebb kézi húzás és a másodpercstop hiányát annak lehet venni (szerintem nem). Összeségében a PRX pont annyival drágább mint amennyit nem ér meg, ráadásul az csak kvarc. 300k fölött meg már vannak jobb ajánlatok is. Oké nem feltétlen ilyen retro stílusban.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
kovsol
titán
válasz Lali-213 #253344 üzenetére
Ha valaki még olcsóbb PRX -hez hasonló órát akar annak ajánlom figyelmébe a Pagani Desing frissen kijött modelljét a PD1753 -t. [link]
Seiko NH35A szerkezet, Sapphire.Tudom ez a kínai órás topicba lenne illő inkább, de itt most pörög ez a design
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
bigmasterg
addikt
Tsuyosa-t nézegettem a kommentek után.
Most látom hogy létezik belőle ilyen szín is:
NJ0154-80H
Sőt egy fekete is
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz fagyalllo #253312 üzenetére
Igen, végigsasoltam én is őket, volt, van és lesz is még Seiko órám
Pl. a GMT Spring Driveba, tutti nem az van, meg a GS-ben sem.Tunám van, egyszerű, az erősebb. De, hogy abba az 199x-es Saturationba mit kentek, az örök titok marad számomra kisüti a retinámat Igaz, nem mértem még le Geiger-Müller mérővel[ Szerkesztve ]
-
Subby8
csendes tag
válasz Richee11 #253336 üzenetére
Szia!
Én a sárga számlaposat vettem, és annyira bejön, hogy gondolkodok a zöldben is...
TimeCentertől vásároltam, amíg elérhető volt ez a szín, ajánlom őt is, de az Óra Győrrel is csak jó tapasztalataim vannak.
A szíj szerintem nagyon jó, a csatról pedig meggyőztek a többiek, hogy az is tökéletesEgyébként összességében és komolyan: ilyen áron a Tsuyosa bestbuy!
-
Faresz1976
aktív tag
-
Richee11
senior tag
Több fórumozó társnál láttam már a Citizen Tsuyosa óráját.
Van egy Eco Driveos Citizen búvár órám, imádom is, és szemezgetek a márka ezen darabjával.
Akinek van ilyen órája, esetleg tudna mondani róla pár szót? Hol rendelte, milyen a szíj minősége, illetve végső soron elégedettek e vele.
-
feddel
senior tag
Nagyon efelé a Seiko felé hajlok, jól világít, és hazudnék ha letagadnám hogy a hatalmas engedmény ne játszana szerepet...
[ Szerkesztve ]
-
Faresz1976
aktív tag
válasz DonThomasino #253313 üzenetére
A szerkezet megadta magát, az asszony Citizenje is így járt.
____www.kreativmindennapok.hu____Egyedileg készített fadoboz, esküvőre, ballagásra, keresztelőre____ Eladó óráim: https://drive.google.com/drive/folders/1p5WKfyrdp9TxkHcB3R9j4rcK4bknZRw2?usp=sharingk.hu
-
JoinR
őstag
Nagyon szeretem a GW-B5600-as órámat, de alig lehet találni pozitív kijelzős verziót belőle, és az olvashatóság nem a legjobb. Jófogáson egy viszont pont szembejött, úgyhogy le is csaptam rá, gyűjteményből jött, teljesen hordatlan (a Gorillazt is szeretem ):
-
nagyúr
Van nekem egy Fossil Deckerem, ami 1-2 hét alatt összeszed a többi kvarchoz képest 1 óra késést. Ez szerkezethiba vagy az elem merülésének a jele? Fene se emlékszik mikor cseréltem utoljára benne...
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
DonThomasino
veterán
Van egy ősrégi casio illuminátoros órám.w-727h
Létezik, hogy úgy romlott el hogy zabálja az elemet?
1év alatt lemerül kb.
Már többször cseréltem minőségi elemet, de hamar lemerül
világításnál meg nem látszik semmi ha megnyomom
utána visszajön minden érték.
Van ajánlott elem márka?[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
fagyalllo
őstag
válasz djeperto #253309 üzenetére
Próbálj ki egyszer egy 2015 utáni bármilyen Marinemastert (MM300, kvarc és 8L Tuna). Akkor jelent meg az új generációs Seiko LumiBrite, amit először a felsőbb kategóriás órák kaptak meg, a búvárok mellett pl. a Spring Drive Landmaster is, aminél nem is változtattak mást, SBDB005-ről SBDB015 lett a neve. Aztán pár év múlva a Tritec is gyárthatta és eljutott sok más órába, az Omega is ezt használja a búvároknál.
#253311feddel: Seikónál maradva fényevő zafíros búvárok: [link]
[ Szerkesztve ]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
feddel
senior tag
Valójában lehet hogy annyira nem is fontos nekem a meghajtás, bár vonzóbbnak tűnik egy automata. A legfontosabb dolog a jól leolvashatóság éjjel-nappal (öregedő szemmel),és a forgatható lünetta.
(A linkelt Seiko Prospexek bejönnek)
A Luminox az gáz?[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz feddel #253302 üzenetére
Saját tapasztalat:
A TOP Orient (Saturation diver) az veri a GS-t, meg az összes Seikot, a gáz, hogy nem lehet venni, ha pedig találnál is valahol, horror az ára.
A Top kategória alatt a Seiko jobb, tovább tartja jóval a fényét."there are more jacks then one at the fair..."
-
i400
senior tag
válasz SH4D0W2011 #253279 üzenetére
Ez szép sor, a jobb szélsőre rámennék minden gond nélkül
-
aktív tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest