Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Putyin90
senior tag
válasz andrew01 #235597 üzenetére
Na bakter, tényleg. A méreteket nem is néztem, csak azt, hogy melyik számlapja + szíja tetszik.
Az utolsó 3 akkor ki is esett, a 44mm már nem állna jól a csuklómon, ebben biztos vagyok. A 43 még határeset. Akkor maradt az orient, az a legkisebb, 41 mm, szerintem az tökéletesen állna, csak hát annak a minősége nekem gyanús..
Vagy a Lorus dress, az 43 mm, ahogy a pagani design submariner homage-om is, és nem érzem, hogy nagy lenne.[ Szerkesztve ]
-
andrew01
tag
válasz Putyin90 #235596 üzenetére
EcoDrive - Jaja Solar csak Citi féle : ), fényenergiával megy...
Van a repertoárodban sötét és világos óra is; valamint 41mm átmérőtől 45-ig, ami sarkalatos tud lenni. Kis, vagy normál csuklón egy 45ös már elképzelhető, hogy nem néz ki jól, szerintem ezt érdemes figyelembe venni. Ezek a márkák egyébként egy óraszalonban is szanszosan megtalálhatók, de hasonlók biztos, szóval én első körben élőben próbálnám fel őket vagy ezekhez hasonlókat és amelyik nyerő kérdezz rá a méretére és az már támpont tud lenni online vásárláskor is. Meg a feeling is más üzletben, felpróbálva - volt már hogy téptem lefele magamról az órát, olyan rút volt pedig képen nagyon adta.
Amúgy nekem a Lorus Dress és Citi Ca4500 tetszik.[ Szerkesztve ]
-
Putyin90
senior tag
Sziasztok! Valami low-budget kronográf órát szeretnék venni, ezeket néztem ki:
Orient Sporty FKU00006W - legolcsóbb, aránylag tetszik is, a szíját cserélném majd úgyis, de yt videóban, mintha nem ütne a mp mutató a jelölésre, meg nem tudom, rénésre olyan gagyi hatásúnak tűnik, valamint a vízállóságában sem vagyok biztos. Nem ebben akarok búvárkodni, de medencézést, kézmosást jólenne, ha bírná.
LORUS DRESS CHRONOGRAPH RT397GX9 - ez is tetszik, árban is elfogadható még, de a stopper másodperc részének "kidolgozatlansága" (nincsenek teljesen bevonalazva a másodpercek) miatt ódzkodom tőle.
LORUS SPORTS CHRONOGRAPH RM339GX9 - az első 3 közül ez tetszik talán a legjobban, és árban is elfogadható még.
CITIZEN ECO-DRIVE CHRONOGRAPH CA0641-16X - ez tetszik a leginkább, viszont árban már elég húzós lenne (nekem legalábbis), nem szívesen adnék érte ennyit. Az EcoDrive egyébként mit akar? A Citizen saját solaros órái?
CITIZEN ECO-DRIVE CA4500-16X - ez is tetszik, az előzőhöz hasonló, de kicsit olcsóbb.
-
rozsgyi
tag
válasz #31733248 #235591 üzenetére
Nekem az a benyomásom a Roamerről, hogy nincsenek crisp élei, olyan lekerekítettek, elmosódottak a vonalai. A logója sem jön be, de a hasonló Orienté sem, de ez nem kizáró ok. Viszont nem láttam sok modellt, csak néhányat kirakatban, meg neten, szóval ez változhat. Pl.: ezek a kvarc kronok bejönnek:
Meg ez a Zenith jellegű:
U.i.: Csabulaxi gyere vissza, én is szerettem a hozzászólásaid.
-
Sir Pocok
őstag
válasz #31733248 #235591 üzenetére
Nézd azért mertem nyilatkozni a témában mert volt a kezemben Roamer Searock és Orient-Star Basic date. Számomra sokkal jobb benyomást keltett az Orient-Star mint az Searock. Részleteiben szebben van megcsinálva az Orient. Ez a véleményem.
Nagyon szeretem a svájci órákat, de továbbra is tartom, hogy az alsó szegmensben (1000 frank alatt) nem tudnak olyan minőséget produkálni mint a japánok.
1000 frank felett kicsivel már a MIDO nagyon jó órákat kínál, ocean star volt a kezemen, szerintem tisztességesen összerakott volt.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
törölt tag
válasz Kbali #235562 üzenetére
Az a dicsőítés, hogy a nem éppen szerény "köröket ver" kifejezés után megemlítem egy másik márka konkrét típusát cáfolatként? A "köröket ver" szövegek meg objektív alapokon álló tényközlések, feltéve, hogy a japán gyártók valamelyikére vonatkoznak? Hiszen más egyszerűen nem gyárthat olyan jót, mint a japánok. De ha mégis megemlíti hogy nem csak ők fociznak a pályán, azt már rákényszerítésként fogod fel? Eszem megáll...
Ha a kollégának az érvei alátámasztásához fontos szempont volt a kronométeres fiúk véleménye, akkor a válaszomban miért is ne érvelnék ugyanezzel? Amúgy szerintem láttak már annyi órát, hogy fel tudják ismerni a minőséget. Megjegyzem én ebben akkor sem kételkedtem, amikor Seikót, vagy Orientet teszteltek, hiszen láttam és elismertem. Fordítva viszont kicsit nehezebben megy, úgy látom.
Kitől is olvastál itt olyasmit, hogy a Roamer elit gyártó, hmm?
Ahogy Titeket olvaslak, úgy érzem magam, mint egy golfos, aki betévedt a Mazda3 - Civic topictalira és minden rizsrakétás azt fejtegeti neki ezerrel, mekkora szarral jár. Meg ezek szerint a designhoz sem értek, hiszen nem Seikót, vagy Orientet vettem.
-
hallador
addikt
válasz csabulaxi #235556 üzenetére
Ne menj már sehova. Tök jó órákat szoktál linkelni. Nekem sem időm sem érzékem nincs hozzá. Csak azért is érdemes bejönni ide hogy kikapcsolódás képen a képeket megnézegessem.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
TechN7ne
nagyúr
Folyamatosan fedezem fel az olcsóbb svájci órákat ,most a Westend ben egy Adriatica nevű márka jött velem szemben ami gyönyörűen kidolgozott szintén tömör fémszíjjal rendelkeznek ,viszont a kedves kis hölgy csak 1 év garanciát mondott ami valljuk be nagyon kevés.
Nektek ismerős ez a márka ,mit tudni róla?
Közben felpróbáltam az ORIENT RAY DIVER II típust és meglepődve éreztem a fémszíja sokkal jobb ,fényesebb és tömörebb is mint a sima Mako Xl é.
[ Szerkesztve ]
-
Empsepo
senior tag
Az tényleg csak nekem szúr szemet, hogy pátyolgatjuk ezt a nyomorultat, miközben az évek óta velünk tartó topiktársat meg le se sz@rjuk?
Kivéve azt az egy- két izét aki csak oltani tudja, pedig valahol érthető a reakciója.Jöhetsz csiguli műsor van!
Meg a másik, amelyiknek ha jól emlékszem komoly gyűjteménye van, ez oké de viselkedni nem tud és újoncként úgy viselkedik, mintha ő lenne itt a nemtomki.És az élen ezzel a Tissot-s bohóccal aki röhög rajtatok, miközben szépen szívhez szóló üzenetet irogáltok neki.
Grat.Én remélem Csabulaxi meggondolja magát.
Vicc ez az egész.
-
rozsgyi
tag
Az is lehet, hogy itt csak egy kommunikációs zavarról van szó. Lehet hogy TechN7ne köreiben, ahol kevés az órafanatikus, vagy a hifi szakértő, ilyen szélsőségesen kell fogalmazni, mint ahogy ő teszi, ahhoz, hogy odafigyeljenek rá. Ezért most megpróbálom másképp, hátha:
Szóval nem azzal van a gond, hogy neked tetszik a Tissot, mint márka, vagy hogy fontosnak tartod, hogy svájci legyen az órád, esetleg azt, hogy jó minőségű legyen a fém szíj rajta. Ezek szubjektív, de teljesen érthető szempontok, és szerintem ezzel senkinek sincs baja. Ott a gond, és szerintem ott veri ki több embernél is a biztosítékot a hozzászólásod, hogy végletesen fogalmazol. Felpróbáltál néhány olcsó japán órát, és nem tetszettek a szíjak rajtuk, gyengének találtad őket. Viszont ez nem jelenti azt, hogy minden japán óra, mindegyik Orient, vagy Seiko ilyen lenne. Azt sem jelenti feltétlenül, hogy az összes 100 ezer forint alatti ilyen lenne, hiszen annyit nem néztél meg te sem. Tegyük hozzá, hogy én sem tudom, hogy milyenek ebben az árkategóriában, mert ami három darab fém szíjas Seikom van azok picit drágábbak voltak (130-160 ezer). Azokon meg teljesen jók a szíjak, nem zörögnek, nem hajtogatott fémből vannak stb. Szóval nem a véleménnyel van a gond szerintem senkinek, hanem hogy ezt kiterjesztőleg értelmezed, és rögtön túlzásokba esel ("vicc kategória", "gagyi" stb.) és ezt az adott márka összes modelljére érted. Ha kicsit finomabban fogalmaznál, és nem kategorikusan, akkor szerintem senkinek nem lenne baja, és többen egyet is értenének veled. Egy-egy modellre lehet írni sarkos véleményt, legfeljebb vitatkozunk róla, hogy nem igaz, mert.... de néhány órából nem szabad a gyártó összes termékére következtetni. Ráadásul neked elsősorban a fém szíj megmunkálása fontos, akkor írj csak arról véleményt és ne az egész óráról. A fentieket tényleg csak jobbító szándékkal írtam, nem kötözködésből.
-
dzsi23
addikt
válasz dSERiES #235580 üzenetére
CNS paratrooper. Ha jól emlékszem, nekem sem jutott eszembe ez a kombó, csak ez volt kéznél, és nekem nagyon bejött. Hogy eredetileg mihez vettem azt a szíjat, már nem tudom, de szvsz. a Casiommal is elég jó.
-
dzsi23
addikt
válasz ricsik #235578 üzenetére
Mert ehhez nem kell semmi; sem
józanész, sem ügyesség, sem tehetség, de még a szépérzék sem feltétel. Csak egy kis pénz. Aztán jó esetben ragad egy kis szakértelem is az emberre, rosszabb esetben csak a kosz... pedig szakértelemből nem kell sok ehhez a hobbihoz (nem kell, hogy órásmester legyen), éppen csak annyi, hogy ne beszéljen hülyeséget, és tudja, hogy mikor kell inkább kérdezni. -
Spet
addikt
De meg mindig nem tudjuk, hogy mi szamit komoly oranak TechN7ne-k ami meg a karszorzetet is megerintette.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
ricsik
őstag
Pedig annyi szép hobbi van, mért pont óra?
Lehet mindenhonnan kiutálták már. -
dzsi23
addikt
válasz TechN7ne #235543 üzenetére
"az egész Orient egy nagy nulla"
Ez balgaság, ilyet a Tissotra sem mondott senki, pedig rájuk inkább igaz lenne. Kitárgyaltuk, hogy fémszíjban nincsenek a topon a japánok, főleg nem 100k alatt, de a szíj továbbra is csak egy cserélhető kiegészítő, és ha csak AZ ÓRÁKAT nézzük, akkor csúnyán alulmaradnak a svájciak. A Tissot-k ár-érték arányban a béka s.gge alatt vannak, a Roamerek meg dizájnban hozzák ugyanezt a teljesítményt.
Volt egy Orientem (azaz több is), annak is sz@r volt a fémszíja, le is cseréltem szövetre. Viszont maga AZ ÓRA elképesztő... az az Orient minőségben és kidolgozottságban Tissot-kat eszik reggelire, vacsorára meg Roamereket (nehogy a Tissot-val elrontsa estére a gyomrát). És ez még csak nem is egy Orient Star...[ Szerkesztve ]
-
bV40
újonc
válasz vadászcsiga #235567 üzenetére
-
Sir Pocok
őstag
Ebben a topicban a látogatók nagy részének van egy fix kerete, amennyiért hajlandó órát vásárolni.
Sajnos mivel senki sincs durván elengedve így a legjobb ár-érték arányú órát akarja megvásárolni. Tetszik-nem tetszik, sokkal könnyebb ebben az árkategóriában nagyon jó japán órát vennit mint svájcit. Sokkal nagyobb a választék.
A svájci óraipar mérsékelten foglalkozik 1000 frank alatti szegmenssel, illetve gazdasági okok miatt spórolnia kell, hogy ki tudjon hozni ez alatt órákat. Fontos, hogy nem a 100 százalékos Svájcon kívüli bérgyártásról beszélek!
Szóval ha a topicban erőteljesebb a japán órák jelenléte akkor ennek az oka.
Látható, hogy aki jobban megengedheti magának az svájci mechanikus órát vesz, elég csak átnézni az exkluzív óra topicba (nincs is ezzel semmi baj).
-
Kbali
nagyúr
válasz TechN7ne #235564 üzenetére
Rajtatok kettőtökön kívül senki nem istenít egyetlen márkát. Valóban több a japán órákat kedvelő itt, de soha nem próbálják olyan módon másokra kényszeríteni a véleményüket mint te és az alterEGÓd.
Mindig is elismert volt itt a topikban, ha egy óragyártó minőségi/szép/érdekes/technikailag magas színvonalú órát rakott le az asztalra. Ha valaki érdeklődik, hogy adott pénzösszegért mit vegyen magának, akkor szerintem mindig kapott érdemi választ. Egyedül te/ti próbáltok folyamatosan önigazolást keresni a választásotokra.
Nekem biztosan nem kellene olyan óra, amit tudottan ezerszámra hamisítanak, a benne lévő szerkezet garantáltan kuka 5-10 év alatt és nem is javítható gazdaságosan. De neked megfelel. Csak emiatt fikázni, hülyének nézni az itteni közösséget nem kellene.
Ez pont olyan ámokfutás, mint amit talán a notebook/hifi, egyéb topikokban végeztél: kérdezel, majd önigazolást próbálsz a választásodra, majd már szakértőként tetszelegsz. Ettől nem leszel több. Légy boldog a választásoddal, de nesértődj meg, ha más ugyanazt nem fogja választani, ajánlani. -
TechN7ne
nagyúr
válasz Kbali #235562 üzenetére
Írjátok át a topik nevét Seiko ,Citizen ,Casio és Orientre mert egy sima "óra topik" sokkal több márkát foglal magába ,nem csak ezt a négyet.
csabulaxi
Lehet ,hogy pont nekem kéne téged jelenteni ,mert állandóan velem vagy elfoglalva míg én hozzád sem szólok (ez is egyedi eset).
Arról meg nem tehetek ,hogy földhöz vág 2390ft. premium tagságira ,spórolj egy kicsit és légy oly kedves ,jó gyorsan akadj le rólam...
Köszöntem előre is ,[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz csabulaxi #235556 üzenetére
Én mondjuk azt sem tudom, mi volt az a "nagy szakítás", de az biztos, hogy a safe space-ek utáni sirdogálást a mai világ egyik válságtünetének és egyben a legszánalmasabb dolgok egyikének tartom. Ha nem tetszik, görgess tovább, de ne hisztizz.
Értem én, hogy ez egy olyan topic, ahol a Casio-Orient-Seiko mellett más nem is rúghat labdába, de ha valaki nem teljesen vak, akkor maga is meggyőződhet a videó alapján az óra minőségéről. Ahhoz ugyanis a videóban közzétett makrók bőven elég jók.
Kicsit hasonló érzésem van, mint amikor a rizsrakéták komplexusos kisfiúi igyekeznek minden más kocsiról bebizonyítani, hogy mennyire szar. Vicces, de aki a falkában van, annak nem tűnik fel.
-
-
csabulaxi
senior tag
[link] az első hozzászólásom itt.
Hát nem töltöm ki a 10 évet, pedig a "nagy szakítást" is végig éltem.
Jelentettem, nem b@szták ki innét, ti meg válaszolgattok rá, hiába lenne prémium, hogy ne lássam, akkor egy még értelmetlenebb katyvasz lenne.
Én nem bírom ezt tovább.Sziasztok!
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
fagyalllo
őstag
válasz #31733248 #235553 üzenetére
Nálam az Orient nyerne, sokkal. Ha a nem tetsző dizájntól eltekintünk, a Roamer számlapjáról nekem akkor is a 15$-os kínaiak bóvli csillogása jut eszembe, az indexek is egyszerűek, a Roamer felirat pedig ordítóan gagyi. És kinyitva...: [link]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
törölt tag
válasz Sir Pocok #235540 üzenetére
"Orient Star RE-AU0402 - 150 k
Ez az óra (és típus társai) KÖRÖKET ver az ugyanilyen árú svájci órákra"Mondjuk 50-nel többért ott a Roamer Mechaline Pro, amit ha melléteszel, biztos nem az Orientet fogod jobbnak, vagy jobban kidolgozottnak látni. A kronométeres srácok is meglepődtek rajta: "nem azt mondom, hogy megszólal,de hát nincs messze tőle, döbbenetes minősége van".
-
andrew01
tag
Érvekkel jöttök.. egy embernek aki kb. ide látható buborékban leledzik : D
Egyik mondat üti a másikat - nem vagyunk egyformák, mondja a közhelyorákulum - de ha ez így van akkor az Orient érhet annyit, bármennyit, bárkinek.. vagy azért dicsérték az órákat mert "nem vagyunk egyformák" és speciel nekik tetszett. Azt se fogja fel önmaga mit beszél.. sokadjára szakadok Kezdem érteni régen miért tartottak udvari bolondokat... -
5-ös kezelő
senior tag
válasz zolnagy #235529 üzenetére
Köszi a beszámolót.
Maradok az enyémnél, nekem fontos a szíj cserélhetősége. Vízbe nem viszem.
Arra viszont kíváncsi lennék, egy belső színtelen AR bevonat mennyire rontaná a feltöltést. Jobban tudnám használni becsillogás, tükröződés nélkül.Valaki esetleg vett már Heimdallr Monstert? Érdekelne, h egyezik-e a tok mérete és formája az eredeti Seiko Monsterrel.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
TechN7ne
nagyúr
válasz rbalint88 #235544 üzenetére
Egy szóval nem mondtam ,hogy jobban értek hozzá ,és nyilván ,hogy nem.
Viszont különböző ízléssel vagyunk megáldva különböző fontossági szempontokkal.Hiába mondja meg nekem Jóska Pista milyen cipőt vegyek fel ,ha nekem nem tetszik az egyszerűen nem érdekel a véleménye,
A nagy óragyártók feladatát meg nyilván nem ők diktálják és formálják ,ők is csak egy sima felhasználók akik leírják és elmondják a véleményüket. -
TechN7ne
nagyúr
válasz Sir Pocok #235540 üzenetére
Hagyjuk már ezeket a kronometereseket ,olyan órákat dicsérnek amire bementem a boltba ,felpróbáltam és kinevettem ,ilyen volt a mako XL is ,de amúgy az egész Orient egy nagy nulla - forintot nem érnek.
Nem tájékozatlan ,hanem bemegyek a boltba és felpróbálom ,ha meg egyszerűen nem tetszik ez van ,nem vagyunk egyformák.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
válasz TechN7ne #235532 üzenetére
Ember ne haragudj de kezdesz fárasztani.
Ez az óra (és típus társai) KÖRÖKET ver az ugyanilyen árú svájci órákra és ezt többek között nem csak én mondom, hanem a kronométeres srácok is.
Nagyon tájékozatlan vagy ami önmagában nem probléma, de akkor ne írjál tényként dolgokat ami nem igaz.
-
dzsi23
addikt
válasz TechN7ne #235532 üzenetére
"Még mindig a tok és a szíj minőségéről beszélünk és nem a szerkezetről"
Igazából csak a szíjról érdemes, mert tokban a japánok is jók, vagy még jobbak... a 20-25 ezres Casiomnak is hibátlan a tokja, a számlapja, a mutatók, a lünettája, mindene. A bőrszíja is hibátlan, csak nekem nem tetszik, le is cseréltem, de ez már szubjektív, a minőséget nem befolyásolja.
Fémszíjban van hova fejlődniük, mert 100 ezer alatt még mindig rengeteg a hajtogatott szíj, még tömör szemekhez is képesek hajtogatott végszemet rakni, és az bizony csörögni fog, ha az ember nem akarja szorosra állítani a csullóján. Én biztos nem akarom.
VISZONT, még ha jóval kevesebb is van, lehet találni tömör szemest; ha valaki fémszíjas órát akar, akkor keressen tömör szemest, és ne nyafizzon, hogy nem jó a hajtogatott. Van, aki szereti, mert könnyebb, mint a tömör, de nekem nem jön be. Ha hajtogatottat veszek, egyből le is cserélem. Nem bőrre, mert én sem szeretem a bőrt, hanem gumira, natora, sailclothra, stb... -
hallador
addikt
válasz fagyalllo #235536 üzenetére
Nem is állítottam ilyet. De ha jól emlékszem volt ilyen, mert nem tudtak annyira olcsón, sok szerkezetet előállítani, ami versenyképes lett volna. Lehet, hogy rosszul tudom, de mintha olvastam volna ilyet.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz hallador #235533 üzenetére
Amikor elkezdték. Amikor a Swatch indult, akkor én úgy tudom még a Casio is szállított be nekik. Talán Honk Kong-ban rakták össze.
-
hallador
addikt
válasz TechN7ne #235526 üzenetére
Igazából a Swatch akkor volt utoljára jó, amikor még a Casio szállította a szerkezetet. Ha már kínai, akkor legyen eredeti kínai, ne svájcinak álcázott kínai tucat.
Érvényes ez az olcsó Tissotra is, nem gondolom, hogy a svájci órásmester 1 - 200 CHF-ért készít tucat quartz-ot, Az is kínai.[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Sir Pocok #235531 üzenetére
Még az olcsó Tissot óráknál is ugyanolyan jó a tok és a szíj minősége ,én ezt becsülöm bennük.
Az olcsó Swatch nál is hasonlót éreztem ,kezdő vagyok de lehet az összes svájci óra ilyen ,ha csinálnak bármit is bármilyen árkategóriában ,nem gurigálnak sz@rral.hallador
Még mindig a tok és a szíj minőségéről beszélünk és nem a szerkezetről ,az utóbbi annyira nem érdekel hisz van rá garancia ,2 év után szerintem meg úgy is dobom ,vagy nem ,majd kiderül.Amúgy ha annyira jók a Japan ok ,miért nem tudnak még 150k ért sem csinálni normálisan megmunkált fémet?
Viccesek ebből a szempontból ,és nyilván az ér hozzá a bőrömhöz nem a belső szerkezet ,külsőleg egyszerűen gagyik.
Egy full kínai Pagani is rendesen megcsinálja a fémszíjat - ez a felháborító!(#235534) fagyalllo
😂✌🏾[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
Egyébként ha már nagyon Tissot. Pénteken volt a kezemen egy kvarc PRX, kék számlappal.
El kell ismernem, hogy nagyon jó döntött a Tissot, hogy kiadta, tényleg nagyon jó a tok és a szíj minősége. Igaza retro óra, szerintem év végéig beújítok egyet.
-
TechN7ne
nagyúr
Orashop-tol vlki rendelt már ,megbízható?
-
zolnagy
őstag
válasz 5-ös kezelő #235517 üzenetére
Igazából majdnem ugyanaz, mint az előd LCW-M170. Amiben más: 10 bar vízállóság az 5 bar helyett. Kicsit vastagabb is a ház, gondolom ezért. Átmérő 39,6 helyett 40,2, itt is a ház lett kicsit vastagabb. Teljesen más a szíj kialakítása, itt a végszem is tömör, cserébe nem cserélhető pl bőrszíjra (engem nem zavar, fémmel szeretem). Jól egyben van amúgy a szíj, nem csörög. A számlapja kicsit más, a mp mutató vége nem színezett (ez mondjuk kár). A ház oldala nem matt, hanem fényes. A szerkezet ugyanaz. A ház is más formájú a szíj miatt is, nekem ez jobban tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz hallador #235525 üzenetére
55k és ez a típusszám: YVS465G
2 év garancia jár hozzá ,nem nagyon hiszem ,hogy tovább bírná a műanyag kristály üveg sem..
Inkább a cseppállóság ami visszatart ,de ennyi pénzért sztem nem rossz , ,a divat fossil órám is ennyi volt.Am sztem 2 év múlva a használt piacon még mindig érne 35-40k t.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz TechN7ne #235523 üzenetére
Gyorsan vegyél legalább hármat, ha javítani kell olcsóbb most megvenni, mert később amikor felmennek az árak, drágább lesz javittatni mint most megvenni.
Én maradok a Casio/Citizen/Seiko vonalon.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
-
BloodRay
veterán
válasz Magnum_ #235515 üzenetére
Jó hallani, hogy jó vége lett a sztorinak.
PS: Jelenjen má meg EU-ban is marha gyorsan az új G-shock! Szarért szórakoznak a japánok a megjelenéssel... Hazai és USA piac elsődleges persze...
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
hallador
addikt
válasz TechN7ne #235518 üzenetére
Mondjuk a Tissotban meg a Swatcokban nem csodálkoznék ha hasonló minőségű szerkezet lenne. Szóval...
Nekem volt van is, de pont nem érdekel a szija. Autót sem az alufelni miatt szoktam venni.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz csabiks #235516 üzenetére
Jézusom,
Ne haragudj ,volt már a kezeden normális óra?
Igen ,egy hatalmas vicc de inkább nem megyek bele mert nem akarok itt senkit megbántani ,aki nem hiszi járjon utána ahogyan én tettem.Amúgy mivel kéne vitatkozni?
Talán tagadod ,hogy recseg ,ropog ,csattog ,zörög?Magnum_
Talán amelyik nem recseg ,ropog ,csattog ,zörög.... ,
mert ha ennyi igényem lenne ,elégedett lennék egy Q&Q órával is.[ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz zolnagy #235511 üzenetére
Előzőhöz képest mennyivel jobb ez a mostani Lineage?
Magnum : Happy end.
Fagyalllo : Multifunkciós célszerszám.
Nem a szíj a fő szempont óravásárlásnál nálam. Persze nem zavar a jó minőség, de az Amfíbiák csörgős - lötyögős hajtogatott szíja sem - szorosan hordom, nem zörög .
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
Magnum_
nagyúr
válasz Magnum_ #234896 üzenetére
Kepzeljetek, itthoni csoportbol volt egy nagyon kedves hazaspar erdeklodo, elmentek Barotra (650km-t mentek) es szep penzt adtak a cuccokert a tavoli rokonnak, akinek ez kulonosen nagy segitseg volt, mert a szomszedjaban szigetelik a falat es igy az o kis hazreszet is meg tudja csinaltatni
Nem akarok szentimentalisnak tunni, de ez egy csoda igy, a neni nagyon boldog.
I humbly and respectfully decline™
-
TechN7ne
nagyúr
Most beugortam a Swatch boltban és meglepően alacsony árak mellett tömör és kidolgozott fémszíjakat használnak...
Mi a helyzet a Swatch órákkal ,nagyon gyengék lettek? -
TechN7ne
nagyúr
válasz hallador #235512 üzenetére
Értem ,akkor nálad ez a része nem is feltétel ,hogy jó minőségű legyen a fém szíj ,így teljesen külön szempontokat tekintünk fontosnak.
Abban igazad van mint írtam ,a Japan kvrac órák tartósabbak és még a szervízelés is sokkal olcsóbb ,ezt már én is vágom.Viszont én meg a bőr szíjakat nem szeretem ,mert puhulnak ,eldeformálódnak és a nedvességtől tönkremennek.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz TechN7ne #235508 üzenetére
Nekem nincs fémszíjas órám csak Tissot, de annak a minősége ahhoz képest, hogy Eta 2824-2 van benne elég vacak.
Így nem. Nem szíj miatt szoktam órát venni, ráadásul kényelmetlen nekem a fém szíj így nem is nagyon lesz nekem ilyen.
Én azt soha nem fogom megérteni, hogy miért lenne jó nekem, hogy 8 - 10 évente valamiben az óra árának a feléért szerkezetet cserélnek. A japán quartz-n nem hogy elemet hanem 1,5 tovább bírja az akku, mint a Svájci quartz. Ezen a szíj nálam soha nem lesz érv.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz csabiks #235509 üzenetére
Te kedvedért:
Recseg ,ropog ,csattog ,zörög és + vékony ,gondolom te sem gondoltad komolyan ,hogy ez egy stabil óra?
Vicc kategória ne is haragudj ha a fémszíját tekintjükA tömör és kidolgozott fémszíj itt kezdődik és árban ugyanaz szinte:
Ezt a Tissot ot néztem ki eredetileg ,de a fenti képen lévő Tissot szíja sokkal erősebb és még tömörebb ,olyasmi mint ami van nekem ,és ráadásul olcsóbb is ,lehet hogy ő lesz a következő órám.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz hallador #235502 üzenetére
Nálam nem romlott még el a Tissot ,de nincs is nálam régóta és remélem nem is fog ,viszont Casio im vannak bőven és abban igazat adok ,hogy működésileg nagyon tartósak ,kvarc órákban szinte csak elemet kell cserélni néha és évtizedeken keresztül hibátlanok.
Ahogyan látod ,nekem fontos a fémszíj minősége ,hiába le lehet cserélni...
Kérlek ,minden támadás nélkül ,csak egy kérdést teszek fel neked...Tudsz nekem olyan órát mondani 100k ig ,ami hozza a Tissot gyári fémszíj és tokozási minőségét?
Nagyon megköszönném ,és ha esetleg a tutu szalonban van ilyen még ma bemegyek mert nem lakok messze és kipróbálom....
Egyszerű kíváncsiság csak ,én szinte felpróbáltam az összes márkát 100k ig és megközelítőleg sem éreztem egyiken egy 90k s Tissot minőségét sem!Lehet ,hogy sokan utáljátok a gyengébb eta szerkezett miatt ,de legalább ebben a márkában ez becsülendő ,hogy már a legolcsóbb kiadások is normális és tömör fémszíjjal és kidolgozottsággal rendelkeznek.
-
fagyalllo
őstag
válasz 5-ös kezelő #235504 üzenetére
Tényleg úgy néz ki, mert ezen a képen hiányzik a végébe befogott szerszám, azzal együtt ilyen: [link]
Illetve még van valami szerszám, amivel alulról megtámasztják a billegőt, hogy ellentartsanak neki.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Nimda
addikt
válasz TechN7ne #235499 üzenetére
Vagy nektek nem fontos az ,ha felvesztek egy órát érezzétek rajta a minőséget és öröm legyen hozzáérni is?
Pl. a Japán óráknál az olcsóság nem jelenti azt, hogy gyenge minőségű. Hanem azt, hogy kevésbé megmunkált, egyszerűbb anyagokból épül fel. Néha puritánok, néha kicsit unalmasak (ízlésfüggő) de ettől még tartósak. Még sohasem kellett szervizbe vinnem egyiket sem (az életem során jó pár darab volt a birtokomban). Nekem ez jelenti a minőséget.
[ Szerkesztve ]
-
-
Eugene Roe
őstag
válasz fagyalllo #235497 üzenetére
Azt én is elfogadnám ám a seiko az jó, csak a szíj olyan semmilyen, a csat pedig borzasztó.
Én is ilyen órát keresek, de amíg a san martin el nem készül az 1-1 38/39mm explorer homage-val, addig ez áll a legközelebb 1000 eurón, vagy alatta: CW (van fehér lapos is).
Vagy még 4 év és meglepem magam a Tudorral
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
hallador
addikt
Már hogy az 5* többé kerülő Svájci pénztemető picit jobb mint a 30 - 40000 Ftos Casio? Hát nem tudom ha csak ennyit tudnak akkor megérettek a Felvásárlásra. Amúgy nekem is van egy Citizen Tough-om, 15 évente kell benne akkumulátort cserélni, zafír üveges. És mindenálló is, titánötvözet tokkal. ~ 98000 Ft volt. KB a pr50-est ami automata, szintén zafír, és ma már 200 000 alatt nem lenne, minőségben a Citizen nagyon elveri.
Szóval ez sem igaz amit írsz. Azonos árban a Svájci elbújhat.[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Semmi baj a kidolgozásukkal. A Casio ezen az árszinten a szíjon spórol, amit le lehet cserélni, ha valakit zavar.
A tok standard 316L acél, ilyet használ a legtöbb gyártó. Így nem értem a felvetést. A Tissot sem használ jobbat, ha már itt tartunk, illetve a drágább Casiok is egyre jobb kidolgozásúak ahogy nő az ár.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Hisense LCD és LED TV-k
- Crypto Trade
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest