Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
condy
senior tag
válasz
5-ös kezelő #132590 üzenetére
-
jookomak
őstag
válasz
krx21 #132569 üzenetére
Na most vitatkoznék, és nem csak ízlésről. Ez a két linkelt citizen minden, csak nem sportosan elegáns. Ez sportos. Ne legyen már 614 mutató, felirat, meg szín egy olyan órán, amit bele akarsz húzni egy olyan kategóriába, aminek benne van a nevében az elegáns szó.
Szerintem ez sportosan elegáns, ez pedig elegáns (öltönyóra). -
ducati113
csendes tag
válasz
Dexter-2000 #132581 üzenetére
Gratulálok.
Volt vám? Vagy megúsztad?
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
toughbook #132570 üzenetére
Milyen halott francia?
Magyarul sem tudunk, miért pont idegenül tudnánk. Én örülök, ha kijavítanak, mert tanulok belőle. Condy-tól pl. latint, másoktól francia kiejtést. Lusta lennék szavanként rákeresni. Idősebbek emlékeznek még a békebeli indiános és egyéb könyvekre, amelyek végén ott volt az idegen szavak helyes kiejtése. Azóta sokat változott a könyvkiadás, minden sz*rt nyomtatásba adnak lektorálás nélkül. De elég az offból. Uff.
Dzsana mesternek köszönet. Tatároknak írok, kenjék meg az óráikat is, ne csak a meósokat.
Japy : Szép a tiéd is, én általában a sötét számlapot választom.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
KelemenUhr #132583 üzenetére
Nekem a gyári fat stifttel is pattog az egyik fulnél. Ezzel állítólag nem.
-
WiZARD
addikt
válasz
KelemenUhr #132583 üzenetére
Jobb szelso a gyari Seiko fat spring bar, bal szelso az atlag normalis.
-
WiZARD
addikt
válasz
KelemenUhr #132579 üzenetére
de nato-hoz miért nem használod a gyári vastag stiftet?
-
WiZARD
addikt
válasz
KelemenUhr #132579 üzenetére
Seikon nagyobb a lyuk, mert váll nélküli vastag stiftet használnak. Átlag vállas stift ilyen benne.
-
KelemenUhr
aktív tag
Lenne egy kérdésem: rendeltem 22-es Steinhart stifteket az SKX-re. Jók is meg minden, de van egy fura jelenség, amit nem tudok hova tenni: NATO-val viselem és amikor a kézfejemet hátrahajtom erősebben, hogy az óra megfeszül, így kattognak a stiftek. Megnéztem közelebbről: olyan, mintha a stift vége nem lenne elég vastag a lyukba (
), ezért van egy kis holtjátéka és emiatt kattog. Nem a Stein stift hibája, a régebbi még vékonyabb, csak nem tudom, hogy ez normális-e
Szóval hogy kitágulhatnak-e azok a furatok, vagy mimanó? Egyébként nem ugrik ki a stift, szóval bajt nem okoz, csak picit aggaszt.
-
WiZARD
addikt
válasz
TemFug #132567 üzenetére
hallottam már órabörzén neppertől ALS-re "lánge sőne"-t
Misi1979: Átlag, hozzá nem értőt nem minősíti. Aki a témával (órák) "foglalkozik", és érdeklődik, attól szerintem elvárható valamilyen szinten, hogy normálisan tudja kimondani a pár idegen szót, és ha nem is mindet, legalább azokat, amiket emlegetni akar.
-
fagyalllo
őstag
Seikósok, tessék gyakorolni: [link]
Kedves TemFug, kik azok a "nekik" és kik vagytok ti?
-
Misi1979
őstag
Szerintem meg tökre nem minősít senkit, ha valaki nem tudja kimondani a Vacheront, Longinest megfelelő módon.. Ez egy tökrossz órasznob-elvárás. Ki lehet javítani a másikat (vagy elnyomni egy mosolyt a bajusz alatt), de ha ez alapján ítélsz, te sem vagy különb.
-
Deskdiver
senior tag
válasz
vadászcsiga #132566 üzenetére
Úgy tippelem a legtöbb ember aki megengedhet magának egy Ulysse Nardin-t vagy Vacheron Constantin-t itt Magyarországon az nem tudja kimondani a nevét helyesen. Mi meg csak beszélünk ezekről a gyártókról. Szóval mindegy.
[link]
-
toughbook
csendes tag
aki már halott franciát idegennyelven beszélni az minden vicceset halott már
-
krx21
nagyúr
válasz
g0n21 #132568 üzenetére
Nekem ez az óra például, sportosan elegáns...
[link]
Még öltönyös fotót is láttam róla, ugyanakkor egy kerékpáron ülve sem idegen...
De persze ez is szubjektív, mint sok minden...
Ezt találtam:"Mitől lesz egy óra sportosan elegáns?
Ha a karóra a fentiekben leírtak jellemzők alapján sportos vonalat képvisel, de mégis nem csak farmer, hanem akár egy öltöny viselete mellett remek kiegészítőként megállja helyét, azt az órát hívjuk sportosan elegánsnak. Ilyen kombinációra remek példa a CITIZEN AS4050-01E karóra modellje. A sok információ és segédszámlap az órát a sportos vonal felé viszi, de mégis a számlap színe valamint a bőrszíj az elegáns jegyeket kölcsönöz." -
TemFug
csendes tag
válasz
vadászcsiga #132566 üzenetére
Nem erről van szó, csak elég kellemetlen, mikor valaki vesz egy órát és írja / mondja másoknak, hogy ez itt egy "tisszot" vagy "longájnsz / londzsin".
- De jó órád van Malacka, milyen márka?
- Eredeti Ódemár PIGLET. -
TemFug
csendes tag
válasz
ronin s8 #132490 üzenetére
Ezt hetente el kellene nekik mondani, meg a "londzsin" esetleg "longájnsz".
"LONZSIN" kérem szépen.Egy kivétel: Moët et Chandon (ezt is rosszul ejti a magyarok többsége, itt ugyanis "tréma" utáni t-betű ejtendő), hogy a "moé end csándón"-okról már ne is szóljak.
Na, ennyit a mai népművelésről.
-
japy
őstag
válasz
5-ös kezelő #132444 üzenetére
Nekem meg pont ilyen van! Nagyon szép élőben!
-
nexus6
aktív tag
válasz
madarasz92 #132488 üzenetére
köszi, tudtok esetleg egy amolyan gyűjtő helyről ahol régebbi órákat lehet megnézni? mint a telefonoknál a gsmarena.com
néztem egy edox les combes automatát is arról sem találni már sehol semmit mert régebben forgalmazta az edox.
ronin s8: nekem is francia nyelvvizsgám van, szóval tudom hogy kell ejteni -
Bazsi101
tag
most néztem a fentebb írt német oldalt az orosz darabokkal, egészen baráti áron vannak, és nem is csúnyák.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Rundumdi Úr #132557 üzenetére
Akkor ez lenne a megfejtés, hogy direkt szárazon rakják össze, és a kereskedőnek kellene üzembe helyezni?
-
Rundumdi Úr
csendes tag
válasz
Dzsana #132549 üzenetére
Hmmm - köszi az infót és a képeket!
Hja én az amfibiámat Münchenböl rendeltem másfélszeres áron de alkalmazható garanciával; és ha két év távlatából jól emlékezem, a kereskedö szerint (poljot24.de) minden általa eladott órát eladás elött szervizel.
Nincs is vele baj.
Azért dícséretes az orosz órákra nézve, hogy 5-ös kezelö(?) példánya zsír nélkül is ment azért! -
Bazsi101
tag
Köszönöm, de ehhez még áfa, posta vámkezelés díja, és majdnem ugyanott vagyok.
-
Dzsana
senior tag
-
Bazsi101
tag
Számít a pénz, de jelenlegi lehetőségek mellett eléggé "best buy" gyanús számomra.
néztem a búvár vonalat is, de valahogy nem az igazi egyik sem. -
veloke
tag
válasz
vadászcsiga #132544 üzenetére
Arra gondolsz, hogy Sellitával szerelték? Az tényleg gáz egy milliós óránál, de megcsinálta már ugyanezt az IWC is...Ha ilyen stílusban néznék órát ennyi pénzért, lehet hogy inkább egy co-axos Aqua Terrát vennék, abban legalább van némi fejlesztés...Mondjuk én inkább fele ennyi pénzért vettem egy tök sima Eta-s Carrera-t....
Az új Superocean-oknál is úgy látom lehagyták a pöttyöt az amúgy is eljellegtelenített lünettáról. Azért egy kicsit ez is gáz szerintem....
-
vadászcsiga
félisten
válasz
veloke #132538 üzenetére
Pont fordítva. Volt szerencsém Wg5113-ét látni (ezt pont elcsíptem
) és nagyon masszív, már már búvár óra tokozás szép nagy méretben. Sajnáltam hogy kiderült róla az a turpisság, bár a legújabb vásárlását nézve akar meg is tarthatta volna
Bár ahhoz meg irgalmatlan drága.
-
fagyalllo
őstag
válasz
WiZARD #132541 üzenetére
Kösz, közben a tuna komótos csapásokkal távolodik az ilyen kacatok miatt, egy kollégája már Frankfurtban van
A tranny ára megy majd lefelé, a fehér képet egy hirdetésből loptam, ott már 80.000 alatt árulták. Sumónál a zafíral, kerámiával, igényesebb szíjjal határozottan többet ad. -
fagyalllo
őstag
válasz
Bazsi101 #132536 üzenetére
Nagyon elterjedt és még sokáig gyártásban lévő szerkezet, szervizzel biztos nem lesz gond, beázni nem szoktak, tervezhetsz vele hosszú távra.
Az ára viszonylag magas az elterjedtebb testvéreihez képest, ennyiért már Prospex búvárokat is lehet kapni, csak akkor válaszd, ha kifejezetten ez a típus tetszik. Amúgy nézd végig a teljes SRP kínálatot, ilyesmi stílusúból is van többféle.veloke: pont a "hiányosságai" miatt ilyen szép
-
veloke
tag
válasz
vadászcsiga #132533 üzenetére
Bár ezen a modellen meg elveszik a Breitling összes jellegzetessége...túl visszafogott Breitling mivolta ellenére...
-
veloke
tag
válasz
Háááát jah...inkább ez..
-
Bazsi101
tag
kérdezném az urakat, hogy a fent linkelt óra mennyire lenne "jó vétel"?
megbízhatóság,időtállóság, esetleg a későbbiekben alkatrész ellátás ilyesmikre lennék kiváncsi. köszönöm szépen. -
Deskdiver
senior tag
válasz
Tudom.
-
Deskdiver
senior tag
válasz
vadászcsiga #132529 üzenetére
-
bucsher
őstag
válasz
vadászcsiga #132509 üzenetére
Köszönöm!
Persze. 30D + 24-70/2.8
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
mate543 #132520 üzenetére
Ez nem látszik nagynak, de számlaptól, üvegtől is függ. Ha tetszik egy óra, és nem érzed aránytalannak, akkor ne zavarjon mások véleménye. Hallgasd meg a jó tanácsokat, de dönteni neked kell. Én pl. az snk809-est kisebbnek érzem a régi 5-ösömnél a számlap miatt, pedig lemérve az utóbbi kisebb 1 mm-rel. Optikai csalódás.
-
mate543
tag
válasz
CoolBoy323 #132521 üzenetére
Értelek, de valaki korábban írt, hogy x mm nagy az óratok és valaki ráírt hogy szerinte nagy a kezére. Azért gondoltam, megkérdezek olyat aki jobban ért az órákhoz, mint én.
-
mate543
tag
Egy ekkora órát próbáltam fel a boltban, ez megfelelő méret a kezemhez?
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
soma1973 #132510 üzenetére
Az enyémbe is leheli már az életet. Új Vosztokot rendelni szándékozóknak célszerű rögtön Dzsana címére rendelni az órát 0 szervizre.
Még hogy tíz év szervizperiódus.
A gyár szerint. Esetleg Tatárföldön, mint a mesékben, 3 nap az esztendő.
Silboy : Abba az irányba kell kitolni-kiütni. Ha van mütyür felhasított cső a kiütött stiften, el ne veszítsd - az rögzíti a szemen belül.
Terra052 : Csak gyári szíj, de még kitart az eredeti. Néha megfogja a kezem, forró víz-szappan-fogkefe egy darabig segít. Stift rövid és vastag, keresnem kell pótlást - egyik görbe. De akkor is ez a tok a bejövős az 5-ösök között. Na meg a square. Furcsa, mert Fortisnál és Nomosnál éppen a kerek tok jön be.
-
silboy
aktív tag
Sky-ra nem tudtok véletlenül érvényes kupont?
-
soma1973
újonc
Sziasztok, régóta követem a fórumot, de most először osztok meg képet veletek.
Idei szerzemény, aktuális kedvenc.
Nagy elismerés illeti Dzsana Mestert, mert életet lehelt az új, de működésképtelen órába.
Az életmentő műtét után átesett az óra egy kozmetikai jellegű beavatkozáson is, itt láthatjátok az eredményt.
Az eredeti állapot a Mester blogjában megtekinthető.
Hálás köszönet Dzsanának még egyszer! -
silboy
aktív tag
Sziasztok!Citizen órám fém szíján a bontható szemek belső oldalán van egy nyíl.Ez mit jelöl?A stift be vagy ki ütési irányát?
-
Szulita28
senior tag
WOW
-
fagyalllo
őstag
válasz
krx21 #132502 üzenetére
Köszi, nemrég lőttem párat:
Az indexek közvetlen napfényben is határozott narancs színűek, a peremük matt nagyonsötétszürke, a számlap pedig nagyon finoman érdes, kicsit fényes felületű, amit a fényképezőmön "gyönyörű" zajnak látszik
A tok 44 mm átmérőjű, a finoman, de határozott erővel forgó lünetta 45 mm.
Összességében nagyon illik rá a Sports név, egy méretben, dizájnban, szerkezetben is friss, modern óra.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- sziku69: Szólánc.
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- Hálózati / IP kamera
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest