- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsi1987
őstag
Valaki nyomta már a new world-ot decken? Most akciós aztán mindig szemeztem vele de pc hiányába kimaradt
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz sittes79 #3897 üzenetére
Jah, ma csak simán feldobtam az SC2-t Lutris alatt, faszán megy.
Mondjuk a Storm nem megy vele, de az sosem ment Lutris alól. Azt PlayOnLinux-on keresztül lehet tolni, mert ott a telepítés részeként linkelni kell dll fájlokat is pl de azt megoldja az ottani script.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Bazsi1987 #3894 üzenetére
Lehet Steam-en keresztül is csinálni, de macerás: [link]
Egyszerűbb, ha átlépsz asztali módba, ott a discoverben feltelepíted a Lutrist, majd a lutrisban rákeresel a battle.net -re és feltelepítteted vele.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Bazsi1987
őstag
Wow miatt akarok battlenetet tenni a gépre tud valaki a legegyszerübb videót el küldeni róla és 64 gigás a gépem ezért sd kártyára menne a wow meg a diablo
-
gyugyo79
addikt
Igen de ez önmagában édes kevés, a #3843 ban P41N által linkelt guide -ot ha megcsinálja valaki akkor kezd közelíteni a Windowsos rész a Steam OS -hez.
Egész addig azoknál a játékoknál ahol lejjebb lehet venni a teljesítményt és úgy is élvezhető a Wines rész alul marad fogyasztásban.
Igazából ha mindent nézek utána is, feltételezem erősen kellenének még a Windowson hiányzó driverek. Pld. ami engem legjobban zavar, hogy nincs fan control. -
hito
nagyúr
Igen, ez reálisnak tűnhet, mondjuk játékfüggő is. Azért szerintem win alatt is lehet optimalizálni a teljesítmény/üzemidő görbét. Ott van a Radeon Software és a játékon belüli babra. Gondolom ezzel hasonló eredményeket lehet(ne) elérni.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
-
hito
nagyúr
"Viszont cserébe a Win10 zabálja az akksit, ellenben a Steam rendszerével."
Ezt már másodszor írod, de én ilyet egyáltalán nem tapasztalok. Szerintem nagyon rendben van az üzemidő Win alatt, valami nálad ehette az akksit. Érdemes ilyenkor ránézni intézőben, hogy mi eszi az erőforrásokat, általában nagyon egyszerűen ki lehet gyomlálni. Máshol se nagyon olvastam olyan, hogy lényegesen kevesebbet bírna Windows-zal a gép.Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
ripla
addikt
SD kártyából meg azt érdemes megvenni hozzá, amelyiket a fórumokon javasolják, azokkal nem szokott gond lenni.
Nekem egy 256 gigás Sandisk Ultra van benne, így 512 gigára bővült a tárhelyem. Talán egy picit lassabb SD kártyára telepíteni, de betöltésnél 1-2 másodperces eltérésekről beszélhetünk, szóval lényegtelen. Játék közben egyszer sem röccen meg. -
ripla
addikt
Igazából felesleges rá a Win10, ha csak játékokhoz kell. Felteszed rá asztali módban a Heroic Launchert, az alatt meg fut minden ami Windowsos játék. Kicsit mókolni kell vele, de ez nem több 10 percnél, és csak egyszer kell végigcsinálni, Youtube-on van hozzá videó, lépésről-lépésre elmagyaráznak benne mindent. Nem bonyolult, csak mindent megmutat, hová kattints, mit írj be, hol keresd meg. Csak ezért tart sokáig. Viszont ha kész, akkor onnantól meg Steam vagy Heroic alól indulnak a hozzá rendelt launcherek, azon belül meg telepítheted a játékokat a szokásos módon, és ennyi.
Az már más kérdés, hogy adott játék támogatja-e a kontroller opciókat, mert van amelyik nem, ez esetben jobb a Win10, mert ahhoz meg van mod, hogy minden játékot kényszerít arra, hogy kezeljék a Deck gombjait. Viszont cserébe a Win10 zabálja az akksit, ellenben a Steam rendszerével.
Szóval neked kell eldöntened melyik a szimpatikusabb megoldás.Érdemes amúgy megnézni, hogy a vágyott játék nincs-e fent Steamen, mert akkor nagyobb eséllyel működik a Decken is.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Üdv, Kinéztem magamnak egy ilyen masinát. Kérlek segítsetek az alábbiakban:
Megveszem a 64GB. Úgy olvastam, hogy SD kártyával is lehet és érdemes bővíteni. Nem is lesz a gyakorlatban lassabb. Csak mert mindenki az SSD bővítést írja. Persze lehet olcsóbb.
Linux alapú Steam OP van rajt. Felteszem mellé a Win 10-et. Akkor így mindent meg tudok csinálni amit Win alatt is? Főleg szoftveresen gondolom. A legtöbb játszani kívánt game pont Steames, de van pl. Origin és más is.
Jól is működik a rendszer így?
YT teszteken pl. Linus oldalán. Akadás meg nem reagál és az FPS is kevesebb. Mondjuk én megelégednék 10 éves játékokkal amik kimaradtak nekem.[ Szerkesztve ]
-
ripla
addikt
válasz rumkola #3882 üzenetére
Az a problémám a Deckes Windowsal, hogy zabálja az akksit, ezért is gyalultam le. De téged sem értelek, akkor meg miért nem vettél inkább egy laptopot?
#3881Lmh
Nálam Heroic Launcher alatt szívesebben indulnak el a játékok asztali módból. Lenyomva tartod a kikapcsoló gombot és ott van hogy "asztali mód", próbáld ki úgy.[ Szerkesztve ]
-
Lmh
őstag
letöltöttem a heroicot, letöltöttem epices játékokat.
steamben a non steamnél megjelenik a heroic luncher (kétszer is) viszont inditás gomb után kis fekete képernyő és visszalép a steambe. A kompatibilitásnál be van pipálva a force.
Mi lehet a gond?Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
gaben88
őstag
Na, eljutottam odáig, hogy felraktam egy Revision W11-et a microSD-re és nagyon tök jó, de Steam futtatása nélkül ki, hogy használja a trackpadet, stb? Engem pl a görgetés feedbackje nagyon zavar...
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
ripla
addikt
válasz rumkola #3876 üzenetére
A Diablo 4 miatt iszonyú irigy vagyok, mondjuk én meg Dragonflight bétát kaptam tőlük, bár szívesen cserélném.
Amúgy Heroic Launcherrel minden megy rajta, szóval nem biztos hogy kell a Windows, a gyári játékoknak nem fontos, hiszen a Heroic futtatja a Windows játékokat is, legalábbis amiket eddig próbáltam, D2 Resurrected, World of Warcraft, Rage 2.
Nekem is volt a MicroSD-n Win10 meg 11 is, de végül kukáztam mindkettőt.chris0000:
A magyarítást nem tudom, angolul játszok vele, de tippre ugyanígy mennie kell itt is.[ Szerkesztve ]
-
ripla
addikt
válasz rachmaninoff #3845 üzenetére
Én ez alapján a Youtube link alapján feltelepítettem már a Battlenetet is:
[link]
A Diablo 2 Resurrected pl. így fest.
Mobillal fotóztam, szóval talán annyira nem jön át, de játék közben tökéletes és nagyon szép.
Amúgy World of Warcraft-et is futtattam rajta, konzolport addonnal, röccenés nélkül megy.
Igaz hogy a legújabb patchbe most raktak bele gyárilag konzol gomb támogató leosztást, de nagyon kiforratlannak tűnik még, szóval találtam hozzá egy évekkel ezelőtti konzolport addont, ezzel sokkal átláthatóbb. -
senior tag
Tegnap csináltam pár MWII in-game benchmarkot 1080p-s monitorra kötve, minden beállítás low-on (hátha valakit érdekel). A játék játszható így is, bár eléggé pályafüggő a dolog (illetve csak kisebb módokon játszottam, tdm, free for all stb). Valamelyiken fix meg van a 60fps, viszont valamelyiken le megy egészen 40-45-ig is.
Ennek ellenére számomra így is játszható, én még így is aláztam a sok konzol / pc játékost
NVIDIA Image Scaling (Quality)
NVIDIA Image Scaling (Quality) + Dynamic Resolution (60FPS Target)
[ Szerkesztve ]
-
Lmh
őstag
Tudtok ajánlani valamilyen itthon is elérhető multiportot/dokkolót?
Nem kell, hogy ilyen beleállítható legyen, elég lenne nekem valami egyszerű is.
Előre is köszi!Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
30z.Samu
félisten
Youtube-on van fent pár videó. Én úgy vettem észre, hogy kb 50-50 az arány. Mármint valami Windows alatt fut jobban, valami SteamOS alatt. Személy szerint tök jó, hogy megy rajta a Windows, de ahol tudom, a SteamOS-t használom mert még mindig jóval stabilabbnak érzem, mint a Windows-t.
Sic Parvis Magna
-
Mate
nagyúr
Van esetleg táblázat vagy valami sokjátékos teszt, hogy mennyivel futnak jobban a játékok steamos alatt, mint windows alatt?
Jelenleg külső ssd-re telepített winnel használom többnyire, de megfordult a fejemben, hogy belső ssd-re csak a wint rakom, steamost, meg memóriakártyára vagy külső ssd-re. Esetleg kap pár Gb-ot a belső ssd-re, hogy tudjon frissíteni.
-
chris0000
őstag
hi. thx az infokat mindenkinek.. a kijelző, x2, x4-el kapcsolatban... üdv.
-
gyugyo79
addikt
-
gyugyo79
addikt
válasz sittes79 #3862 üzenetére
Én nem de YT ezt dobta be ajánlottként :
Sackboy A Big Adventure Steam Deck Gameplay -
sittes79
addikt
Sackboy-t probalta vki?
érdekesnek tűnik decken
-
gyugyo79
addikt
válasz Cucuska2 #3857 üzenetére
Ez így van.
Ennek ellenére, ha valaminek megadnak egy paramétert és azt annak az árával be is árazzák, joggal várja el a vevő, hogy azt is kapja.
Az már megint más kérdés ha ez a változás jelezve van és akinek kell annak így is kell akinek nem annak nem (vagy az újakat már ezzel a paraméterrel árulják) ...
Viszont ami érdekelne, hogy az állításuk szerint ezt a megoldást csak amíg nem győzték az igények kielégítését addig használták. Vagy nem jól emlékszem?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz chris0000 #3855 üzenetére
Az x2-es csatolónak 2 gigabyte/s a sávszélessége, az x4-nek a duplája, de én nem láttam a sajátomat 1 gigabyte/sec fölé menni.
Ha letöltesz, vagy éppen játékot indítasz, sokkal kevesebb sávszélességet használsz.
Nem tudom azt az élethelyzetet elképzelni, hogy számítani a a sávszélesség.
[ Szerkesztve ]
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
sbai
tag
válasz chris0000 #3853 üzenetére
A mai modern mobilkijelzők után nagyon gagyinak tűnik, de logikusan ez volt a megfelelő felbontás választás. Nem kell több pixel, csak teljesítményt rontana. Az OLED-en még el lehetett volna gondolkodni, de ez is eléggé megosztja az embereket. A vastag káva viszont kicsit régimódi.
-
chris0000
őstag
hi. mennyire vtok megelégedve a deck 720p kijelzőjével? egy FHD csak szebb lett volna.. thx. üdv.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Csináltam egy saját fork-ot a boot videó cserélgető scriptből, ami fájl mozgatás helyett szimbolikus linkeket használ (az nem kerül időbe), plusz kapott magyar leírást is a használata: [link]
-
törölt tag
Használ valaki 90 fokos USB-C kábelt amit ajánlana a Deckhez? Szeretnék valamit ami kevésbé feszíti az USB-C csatlakozót játék közben.
-
kriszpontaz
veterán
válasz Chrakatoa #3846 üzenetére
Én Synology-t használok, de szerintem simán mennie kell az SMB megosztásnak, de alapból látnia kellene a hálózaton ha megadod a közvetlen mappa elérési utat.
[link]Did a bit of digging around - here's how to do it:
1. Boot to desktop in Steam Deck, launch Dolphin
2. Click on "Network" in the sidebar
3. Click on the file path at the top of the window- it should turn into an address bar.
5. Enter "smb://<name of your nas>/"
6. If needed, Dolphin will prompt for user/pass.
7. Once in the folder you wish to use, right-click in the window and select "Add to Places"Vagy:
[ Szerkesztve ]
-
Chrakatoa
tag
Sziasztok,
Nem tudom próbálta-e már valaki a fórumon, de szeretném hálózati meghajtóként csatolni a (qnap) NAS-omat. Nem feltétlenül cél Steam-es játék telepítése és futtatása (bár ha jól tudom azzal is megbirkozna LAN-on), hanem inkább az emulátorok romok elérése miatt szeretném.
Viszont elvesztem különböző protokollok útvesztőjében (smb, nfs, ftp )
Kérdésem az lenne melyiket látná meghajtóként a gép, illetve melyiket lehet akár hálózaton kívülről is elérni.
Illetve aki csinált már ilyet attól pár jó tanácsot is fogadnék a konfigurálásával kapcsolatban.
IT-s vénával rendelkezem, de a linux mint os eddig távol állt tőlem
-
rachmaninoff
aktív tag
-
senior tag
Aki Windows 10 / 11-et használ, annak ajánlom ezt a "kis" írást github-on (angolul van). Elég sok jó dolgot tartalmaz, köztük a SWICD-t is, előre beállított profillal. Plusz meg van oldva a TDP, fényerőszabályzás, Hz váltás, FSR bekapcsolása stb. Én kipróbáltam, viszont HidHide-val az istenért se tudtam eltüntetni a Neptune Controller-t, így dupla input volt A másik meg, hogy háttérben elég sok mindennek futnia kell, így én lemondtam róla, de hátha más használni fogja
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Cucuska2 #3841 üzenetére
Dolgoznak az OGL -> Vulkan megoldáson is Zink néven, külön embert foglalkoztat erre a Valve. Pont most értek el nagyobb áttörést vele a mesa 22.3-al, de a deck még nem tart ott mesa téren. [link]
-
Topikgazda
Ugye a fő baj az, hogy Linuxon grafikus API-ból csak OpenGL és Vulkan érhető el. Ha egy multiplatform játéknál csak az OGL érhető el Linuxon, akkor attól sokkal gyorsabb szokott lenni a DirectX -> Vulkan fordítás, amit a Proton csinál.
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az elmúlt években két játéknál futottam eddig bele, hogy a natív verzió egyszerűen nem működött. Az egyik volt az ősi Imperium Galactica 2, a másik meg a War Thunder. Ez utóbbi mondjuk ma már frankó, csak felraktam deckre és rögtön ment, multi is.
[ Szerkesztve ]
-
dzz
aktív tag
-
dzz
aktív tag
Azt hiszem erre a Disk Write Error-ra van megoldásom. Mind a két rendszeren kell hangolni, SOS-en a UID/GID 1000/1000 és a jogosultságok 1777 a csatolási könyvtárra rekurzívan. A Win-en a pedig regedittel kell a linuxos beállításokat fixálni (pl. tömörítés zstd, stb...). Le szerettem volna ma tesztelni, de eddig úgy állok ahogyan fentebb látható. Illetve most van egy friss Win, előbb a bootolást kell megoldanom.
[ Szerkesztve ]
ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem kell ilyen trükközés a natív Linuxos játékoknál, egyszerűen átkattintod SteamOS alatt a játék beállításainál, hogy használja a SteamPlay-t és máris a Windowsos .exe-t fogja Protonnal futtatni Linux alatt.
-
senior tag
Natív linux-os játékokat Windows alatt kell leszedni és akkor mindkét rendszeren menni fog ("hátránya" annyi, hogy SteamOS alatt nem a natív linux-os verzió fog menni, hanem ugyan úgy proton segítségével fogja futtatni mint egy nem natív linux-os játékot). Nálam a probléma annyi, hogy ha Windows alatt leszedek egy játékot, és frissíteni esetleg játszani akarok vele SteamOS alatt, nem biztos hogy menni fog (Disk Write Error-t ír állandóan).
Bár én már ott tartok, hogy lehet kukázom róla a SteamOS-t. FH5 és WWll-nek köszönhetően már lassan egy hete csak Windows 10-et bootoltam (FH5 crashel full random, WWll meg abszolút nem indul el az anticheat miatt SteamOS alatt). Őszintén szólva nem nagyon híányzik semmi olyan funkció, ami ott van a gyári rendszerben, de majd meglátjuk hogy meg bánom-e a döntésemet
-
dzz
aktív tag
Valamit Lqrtam, de nem tudom mit Szóval vannak viszontagságok a Win-SOS telepítése körül Első a Win volt (a recovery volt az első, de akkor csak a partícionálást rendeztem el), mindent beállítottam, ment... Jött a SOS. Itt az extra partíciót megformáztam btrfs-el és beállítottam, hogy használja a Steam. Ez is ment, át Win-be, btrfs driver fel, látszik a meghajtó és használható. Vissza SOS-be és itt még az alap rendszert reszelgettem (brtfs tuning, jogosultságok, stb...). Tettem fel rEFInd-et, hogy csecse legyen, nem ám BIOS-t turkálva indítunk újra . Szóval ma játszottam a btrfs hangolásán tovább hol az egyik, hol a másik rendszeren. Egy újraindítás után nincs Win indítás (ikon az van, de sehová mutat). No nem gond, gondoltam leporolom a csekély Windows ismereteim és fuss repair. Hát eddig ő áll nyerésre, mert bár megvan a teljes tartalom, nem indul (ez talán nem nagy gond, újrahúzom és akkor most már csak a legutolsó lépéseket állítom be, tehát ez nem akkora gond. Viszont a SOS alatt telepített játékok (pl.: CS:GO ami natív ...tán... ha igaz...) kompatibilitási problémával nem indulnak. Win alatt csak egy játékot töltöttem le, a PUBG-t, mert az amúgy sem SOS kompatibilis, a többihez (elvben) a Win nem nyúlt. Mit állíthattam el, hogy a korábban működő játékok nem mennek?
P41N: a btrfs hangolásról összeszedem amit felfedeztem (és meg is csináltam) és írom, amint rendben van a Win megint, mert előbb kellene legalább egy tesztet futtatnom!ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86
-
senior tag
Mondjuk ez maga egy Steam hiba, de azért leírom ide.
Én is találtam egy elég idegesítő dolgot Windows-on (de ahogy olvasgattam itt-ott, ez egy sima PC-n is gondot okoz). Ugye szeretném módosítani a Chord Basic konfigurációt, de az istenért sem váltja át másik config-ra, illetve amit beállítok le se sz*rja, visszaállítja alapra. Ez csak azért idegesítő, mert át szeretném állítani a screenshot gombot, hogy ne Steam + R1 legyen, hanem simán L4 vagy L5. Mivel nem "engedi" megváltoztatni, így minden egyes játék kontroller konfigjába be kell állítanom, hogy mi legyen a screenshot gomb. Illetve elég sz*r, amikor játék közben véletlen sikerül előhoznom a nagyító funkciót
[ Szerkesztve ]
-
ripla
addikt
A SteamOS-hez én sem nyúltam, az SD kártyára raktam a Win10-et, azt bootolom be amelyikre szükségem van.
Más.
Van egy olyan problémám, hogy nem tudom összehozni játékok mentése alatt a szinkronizálást a Deck és az asztali gépem között.
Mondom miről van szó.Epic Store-ból az asztali gépemre fel van installálva a Rage 2, és be van kapcsolva a felhő szinkronizálás.
Ugyanígy Epic Store-ból, Heroic Launcherrel a Deckre is fel van installálva a játék, viszont 2 külön játékként kezeli, pedig mindkettő a saját Epic Store accountomról megy.
A Heroic Launcherben is bekapcsoltam ezt a szinkronizálást, bár azt írja hogy béta verzió (a játék "play" gombja melletti fogaskerék alatt van), de csak azt értem el vele, hogy a Decken lévő mentéseim eltűntek és azok jelentek meg rajta, amit a gép előtt ülve is elmentettem.
Viszont az az érdekes, hogy azóta megint 2 külön játéknak látja az asztali gépem és a Deck is, nincs az hogy átülök az egyik gép elől a másikhoz és folytatom ott ahol abbahagytam, és mindkettőn csak a játék saját mentései érhetők el.
Szóval valami nagyon megkavarodott itt a rendszerben.A Deckre viszont ugye alapból nem lehet Epic Launchret installálni, mert csak Windowsos rendszerhez van .msi kiterjesztésű installja, úgyhogy a Decken azt csináltam, hogy asztali nézetben böngészőn keresztül beléptem az Epic-es oldalamra, viszont ott sehol nem találtam a saját játékaimat (hogy a Decken keresztül is bekapcsoljam az Epic Launcheren belül a szinkronizálást), ott van a profilom, a shop, a beállítások, de a saját játékaimat nem mutatja. Amúgy érdekes, ez asztali gépnél is így van, csak a launcherből érhetők el a játékok.
Arra is gondoltam, hogy megveszem Steamen a játékot, de mivel a leírás alapján a Steam nem támogatja, így nem vagyok benne biztos hogy elindulna, vagy igen? Elvileg ha Epic Launcher alól így be tudja olvasni és futtatja is, akkor mennie kéne Steam alatt is, nem?
Szóval van bármilyen ötletetek arra, hogyan lehetne megoldani ezt a szinkronizálás problémát?Ezt meg annak, aki szeretné kicsinosítani a Deckjét:
[link]Ez pedig már vérbeli profiknak való, avagy hogyan upgradeljük a Decket fizikailag.
[link][ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mondjuk maga a játék se ér sokat... Mint régi CoD játékos mondom, a mai CoD játékok multija le van butítva arra, hogy azé a kill aki hátba tudja lőni a másikat. Taktika meg egyebek már rég nincs bennük.
-
hito
nagyúr
Hát, ezzel valami nagyon nem stimmel Elég gyakran "beragadnak" a gombok, de ami még nagyobb probléma, hogy az alkalmazásban egy gomb több fizikai gombra is ki van osztva. Tehát mondjuk a "B" kiosztásra került a "B"-re és az "R4"-re is. Ha az átállítom None-ra, semmi nem történik sajnos. A MK11-ben pl. B-t nyomva pause-ál és rúg egyszerre. Új profilt beállítva ugyanez a helyzet. A másik, hogy ha nulláról akarom beállítani, egy-egy gombhoz fele annyi fizikai gomb rendelhető, mint amennyi a Deck-en van Legördülő menüben egész egyszerűen nem is szerepel L2 és R2.
Nem nagyon sikerült megértenem a működését (illetve azon belül a kiosztás megváltoztatását és, hogy default miért így kerültek kiosztásra a gombok) ennek az alkalmazásnak, pedig jó lenne.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
gyugyo79
addikt
válasz JoeCockBill #3822 üzenetére
Ez csak egyéni vélemény de a trackpad nem váltja ki az analóg kart jól. Az más, hogy + dolgokat be lehet rá rakni ami megkönnyíti a játékot. Én sokat játszottam Steam kontrollerrel és a jobb oldali analóg kar hiánya volt az ami miatt sokszor nem játszottam 1-1 játékkal inkább vele. Sok nem kontroller irányításra kitalált játéknál főleg stratégia jobb volt , hogy trackpad van azon.
Aztán ott van a kontrollerrel is és Bill+Egérel is játszható játék aminél a trackpad-al ha mint egér akarsz célozni akkor bekerülsz a Bill+Egérel játszók közé és nem lesz célzásrásegítés sem mert az nem kontroller ...
Ezért lehet jobb megmaradni az analóg karoknál főleg ha azzal már megy -
JoeCockBill
senior tag
Pont azon gondolkodtam, hogy emlékszem milyen volt anno (xbox360) megtanulni kontrollerrel fps-t játszani. Rémálom. Hetekig tartott, de sikerült. Most megpróbáltam steam deck-en trackpaddel játszani, szintén rémálom. Na de mi van ha hetek alatt ezt is megszoknám, és hatékonyabb lenne mint analóg karral?
új videoklippünk: https://www.youtube.com/watch?v=eg1ZCT_agpU
-
Ármester
válasz Bazsi1987 #3816 üzenetére
Botok ellen / könnyedbe nyugodtan probalgathatod. :)
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
30z.Samu
félisten
Megrendeltem a memóriakártyát az Alzánál, végül ugyanolyat rendeltem. Azt hittem max hétfőn dobják be az Alzabox-ba, erre jött a mail hogy már ott van. Nice.. Holnap megyek és átveszem. Szerintetek az úgy jó, hogy a SteamOS leformázza magának vagy én formázzam le Asztal módban?
Sic Parvis Magna
-
Lmh
őstag
Szerintetek van rá esély, hogy néhány hónap múlva csökkenő áron lehet majd decket venni?
Értem ezalatt, hogy utolérte magát a valve a kézbesítéseknél, ezért talán bemehetünk a normál ár alá a másodlagos/használt piacon.
120-150 közöttre várom az újszerű és az alig használt modelleket év végére/jövő év elejére.
A forint erősödése is sokat segítene....[ Szerkesztve ]
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Bazsi1987
őstag
Pár ezer cod multi óra ,warzone, apex, rs6 ow1 bf3-4 gears multik mindent nyomtam konzolon akkor rá nézek. Azért kérdezdem mert nem akartam a csapat társaimat szivatni
-
Ármester
válasz Bazsi1987 #3814 üzenetére
Hát, én sose játszottam fps-t kontrollerel, de nekem katasztrófa volt, botok is nehéz ellenfélnek bizonyultak.
Ha neked ez nem új, szerintem menni fogSzerintem próbáld ki botok ellen, hamar le lehet tölteni, ingyenes is, ha még nincs meg.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Bazsi1987
őstag
Csgo milyen decken? Cod4 óta konzolon játszok multit minden menyiségbe. Megállhatom a helyem benne vagy inkább ne is probáljam ki?
-
-
d@vee
őstag
válasz 30z.Samu #3806 üzenetére
Ott hagytam volna abba a beszélgetést, hogy "Hát egy asztalihoz képest".
Aki annyira fogyatékos agyban, hogy nem képes felfogni külön magyarázás nélkül csak ránézésre, hogy mekkora különbség van a Deck és egy asztali között mind árban, fogyasztásban, méretben, annak úgysem tudsz megmagyarázni semmitJa
-
kriszpontaz
veterán
Ez az új alkatrészlista nézet működik valakinél? Nálam a serialon kívül semmit nem mutat.
-
oberschurke
csendes tag
válasz oberschurke #3807 üzenetére
Kozben sikerult. A kompatibilitasnal nem a proton experimentalt kell valasztani, ahogy a videoban mutatjak hanem a proton 7 et. Zsiiir. Zsubisoftos zsesos napot mindenkinek. 🍻
[ Szerkesztve ]
-
oberschurke
csendes tag
Sziasztok. Probalom feltelepiteni a Ubisoft Connectet, youtubos videok alapjan. Mind ugyanugy csinalja, en is, de amikor inditanam a steambol a telepitot azt irja, parancsikonos inditas sikertelen-ubisoftconnectinstaller.exe inditasa sikertelen. Van valakinek vmi otlete? Jo lenne ubisoftos jatekokat is inditani. 🤔
-
30z.Samu
félisten
Egyik ismerősöm kérdezte tegnap milyen a Deck, mondom én nagyon szeretem.
-És a játékok hogy mennek rajta?
Mondtam neki pár játékot, hogy fix 60fps magas grafikán, meg most Death Stranding-ezek rajta max grafikán átlag 40fps-sel. Erre benyögi, hogy hát az gyenge. Mondom mihez képest? "Hát egy asztalihoz képest." Mondom oké, de egyrészt ez kb fele annyiba kerül, mint egy értékelhető játékra való VGA, másrészt ennek nem is az a célja, hogy Te mindent max grafikán tolj vele magas FPS számmal. Persze van olyan játék, ahol ez megoldható, csak kérdés érdemes-e 7"-on ezen rugózni. Ha az FPS-t vadássza az ember, akkor a Deck-ben csalódni fog.
Azt még meg se említettem, hogy mindössze 25W-ot fogyaszt a masina, ami számomra elképesztő. Annyiban maradtunk, hogy még vár 1-2 verziót. hátha jobban kiforrja magát. Nem mindenkinek való a Steam Deck, na. DS-nél azért nem vettem lejjebb a grafikát egyébként, mert jelentéktelen különbséget láttam a VRAM fogyasztást illetően. Kb két órát tudok játszani így egy töltéssel, általában elég is szokott lenni.Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
Úgy fest lezárul az SD kártya szerviz, visszaadják a pénzt, nem tudnak újat adni. Most jön az a dilemma, hogy próbálkozzak-e egy másik ugyanilyennel vagy vegyek inkább másik gyártótól... 100mb/s a plafon, amit tud a Deck kezelni, ugye?
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1185G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- ASUS Chromebook C523
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest