- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
30z.Samu
félisten
válasz 30z.Samu #3794 üzenetére
Legutóbb említettem, hogy fura, hogy 20-25%-os akkunál lefagy a gép. Eszembe jutott, hogy lehetséges, hogy azért, mert akkor akarna kicsit visszább venni a fogyasztásból (holott kikapcsoltam a Takarékos módot) és elvenni az USB-től az áramot. Ez Nálam azért érdekes, mert külső meghajtón fut a rendszer. Bementem az energiagazdálkozásba és találtam is erre beállítást. Kikapcsoltam és úgy fest ez volt a gond, mert a legutóbbi játéknál már 10% alatt is működött a gép normálisan. Nem terveztem addig meríteni, de belemerültem a Death Stranding-be.
Sic Parvis Magna
-
hito
nagyúr
Ne terjessz már butaságot légyszíves! Több hete használom a Win11-et mindenféle probléma, fagyás és egyéb anomália nélkül. Nem a rendszer és annak működése katasztrófa, hanem te nem vetted a fáradságot a korrekt telepítéshez.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
30z.Samu
félisten
-
Solten
őstag
Hello, bootnal van egy kis light bleeding a sarkoknal de mas esetben nem tunt fel. Szerintem eleg klassz a kijelzo.
Mas: kiprobaltam a W11-et, de nehany drivert hianyol a driverkezelo (valami chrombookos izek 4-5 darab), crash-el, ah total katasztrofa a Steam OS-hoz kepest.
[ Szerkesztve ]
Saor Alba
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A proton az a környezet, amivel SteamOS (vagy bármi Linux) alatt a Steam a Windowsos .exe fájlokat futtatja. Ezt hívja rövden SteamPlay-nek a Steam. Lényegében egy sok extrával megtoldott Wine.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
ripla
addikt
Most mókoltam tovább a gépet a Deck asztali nézetében.
Raktam fel Protont, mert eddig nem volt, mondjuk lövésem nincs mi ez vagy mihez kell, de a videóban az volt hogy kell. (nem értek a Linuxhoz, de lelkes vagyok )
Aztán feltelepítettem még egy Flat Seal nevű programot, ez valami olyasmi, ha jól értelmezem, hogy alapértelmezett útvonalakat lehet megadni benne a Heroicnak és akkor onnan és oda installál fel programokat, amik meg vannak neki adva.
A Heroic Launcherben beállítottam hogy rakja magát "Minimize"-ra miután elindított egy játékot.
Az asztali nézetben pedig van egy Steam alkalmazás, na azt még elindítottam és beállítottam a könyvtáramnál hogy játék hozzáadása nem Steam könyvtárból, és oda betettem neki a Heroic Launchert.Utána visszamentem a Deckes Steam nézethez, ekkor a könyvtáramban ott volt a Heroic Launcher, elindítottam, és azon belül futtattam a Rage 2-t. Nem fagyott ki, bár indítás után megjelent egy kis ablak hogy itt tudok hibaüzenetet küldeni, de indítás után a háttérben maradt, szóval 1 órát játszottam vele minden gond nélkül.
Indítás után már csak finomítani kell, hogy mit kapcsolsz ki vagy be, hogy szép és folyamatos maradjon (ezt már a játék beállításoknál). Antialiasing meg a többi speciális effekt nekem kisképernyőn nem kellett, Bloom sem, meg néhány dolgot levettem mediumra. Így nagyon szépen futott, nem akadt meg sehol sem, teljesen folyamatosan ment mindenhol. Gyönyörűen viszi 40 fps-el is. Ha meg kiveszem az automatikus felbontást (ami mindig a teljesítményhez igazítja magát), akkor nem lesz kicsit elmosódott a játék, hanem tűélesek lesznek a textúrák.Cirka 1 óra alatt ment le olyan 32-33%-ot, ami szerintem nagyon jó arány.
Mondjuk kilépés után megint megjelentek ezek a hibaüzenetek, hogy küldjem el a fejlesztőknek, de nem küldtem el.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Másnál is fog pörögni ma este az új COD ?
[ Szerkesztve ]
-
ripla
addikt
Vagy maradok a Heroic-nál, Epic Launcherből, a Steam azt írja nem támogatott, így nem merem megvenni.
Viszont mit lehet, ha lehet egyáltalán, beállítani a Heroic-nál, hogy ne írjon ki hibákat az elején, és ne dobjon ki játék közben?
Youtube-on mindenkinek tökéletesen megy, mit rontottam el?[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
Heroic használattal kapcsolatban szeretnék infót.
Adott a heroic, telepítve, epic megy.
Adott a protonup qt, telepítve, amivel felrakható a friss proton verzió(vagy hogy hívják).A kérdés hogy a friss proton verzíót hova kell telepíteni? A heroic vagy a steam könyvtárba?
A heroicot akarom berakni a deck gaming módba, hogy ott belépve lássam az epic áruházt, ne kelljen asztali mód. Szóval akkor most melyik környezet fogja futtatni a játékot? :)
Valaki leírhatná amikor belefér a pontos, együgyü lépéseket. :) heroic bőven elég, lutris az már pro szint sokaknak. Köszi
-
rumkola
nagyúr
Üdv!
Diablo IV bétát nyomja valaki decken? Hogyan fut, mennyire olvasható, látható? -
ripla
addikt
Ami Steam alatt fut, az valószínű a Decken is menni fog, főleg ha benne van a "Decken Remek" listában. Minden más esetben kérdéses, de erről a jelmagyarázat segít ami a Steamen megtalálható, ami felsorolja hogy melyik játék hogyan fut rajta.
Ezen kívül minden máshoz mókolni kell a gépet, amivel nincs is semmi gond, hiszen egy hordozható PC, erre lett kitalálva. Windows vagy Heroic Launcher telepítés, launcherek és emulátorok használata, stb.[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
mindegy hogy egy játékot steamen keresztul inditok el vagy egyéb módon?
Legtöbbünknek biztos. Neked nem feltétlen. A Decken Game módban sokkal több opció van a játékok futása közbeni beállításokra, optimalizációra mint asztali módban vagy Windows alatt. DE ez nem Steamen megvett vagy nem megvett játék függvénye, mert a legtöbb nem ott vett játék is elindítható.ugyanannyi az esély hogy működni fog és ugyanúgy?
Ugyanúgy kizárt. Biztos, hogy nem. Vagy jobban vagy rosszabban fog működni.Értem ezalatt, hogy pl ha látok egy gameplay videot a youtube-on egy bizonyos jatekrol steam decken játszva, akkor lényegében fixre vehetem hogy mukodik?
Nem. Max ha biztosan be tudod szerezni azt az oprendszer verziót és játék verziót és még azt amit használt a futtatásához. Emulátor esetén ugye még több függőség lehet. Inkább úgy a helyes, hogy jó eséllyel fogod tudni futtatni.Mindegy hogy ö pl megvette steamen és onnan tolja, én meg mondjuk epicen vagy windowsra letöltve indítom el?
Mi számít mindegy kategóriának ... Abban biztos lehetsz az előző válaszok miatt is, hogy nem ugyan úgy fog futni és nem ugyan annyi ideig fogja bírni az akkumulátor pláne, hogy ha ő Game módba játszott és még ott optimalizálta a Deck működésének a paramétereit -
Lmh
őstag
Sziasztok!
mindegy hogy egy játékot steamen keresztul inditok el vagy egyéb módon? ugyanannyi az esély hogy működni fog és ugyanúgy?
Értem ezalatt, hogy pl ha látok egy gameplay videot a youtube-on egy bizonyos jatekrol steam decken játszva, akkor lényegében fixre vehetem hogy mukodik? Mindegy hogy ö pl megvette steamen és onnan tolja, én meg mondjuk epicen vagy windowsra letöltve indítom el?Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
-
gyugyo79
addikt
Nem tudom erre gondolsz e. De Game módban beállítások (Steam gomb) rendszer alatt ha be van kapcsolva a fejlesztői mód, akkor alul a fejlesztői menü alatt van egy wifi energia gazdálkodás kapcsoló.
Itt a lehetőségeket mások is nézzék át (akik itt nem szoktak nézelődni) mert a legutóbbi frissítéssel is kerültek be opciók pld a külső kijelzőkhöz.
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
Holnap megcsinálom szerintem usb-c SSD-re a win11 dual bootot. Érdemes valamire odafigyelni? Simán telepítem, felrakom a drivereket és kész?
-
gyugyo79
addikt
-
bbmt
senior tag
Sziasztok,
Beléptem a Stream Deck világába
Kérdés: van itthon egy ilyen USB Hub .
Rádugtam, Steam módban megjelenik tökéletesen, majd amikor asztali módra váltok akkor úgy jelenik meg mint windows-ban a kiterjesztett képernyő. A Deck-en látni az asztalt, a TV-n meg a háttérképet,illetve ha addig elhúzom akkor megjelenik az egér.
Hol és mit kell átállítani/bekapcsolni/kikapcsolni?A kanál a gyengék villája
-
30z.Samu
félisten
És az nem natív? Én külső meghajtón használom a Win-t, azért is, mert én sem akarom a SteamOS-t likvidálni + SD kártyán nem túl optimális a Windows. Én úgy vagyok vele, hogy legyen mindkettő, ha már van ilyen opció, mert sose lehet tudni. És lám be is jött...
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
ripla
addikt
Azért ez a Heroic Launcher sem a legjobb. Epic-es Bioshock 2 és a Transistor nem indult el vele (vagy én nem jöttem rá hogyan lehetne elindítani)Win10 alól meg gond nélkül megy mindkettő... bár ott meg 1 óra alatt lezabálják az akksit. Hmpfh... kellene egy natív Win10.
[ Szerkesztve ]
-
ripla
addikt
Közben aktiváltam a 4K tévén a Decket, viszont minden oldalon levágta a kép szélét. Ezt hol lehet beállítani? Melyik menüben?
-
30z.Samu
félisten
Én végül nem bántam meg a Win10-et sem, mert egyrészt most nem is tudnám használni a gépet az SD kártya nélkül max cloud gaming-re. Másrészt a Death Stranding jelen állás szerint csak Deck-en tud menni Nálam, mivel PC Gamepass-ben van csak benne, felhőben sincs.
Sic Parvis Magna
-
ripla
addikt
Ma hoz egy ilyet a futár.
Amúgy tényleg érdekelne mi ez a Heroic Launcher és mire való? Van erről valahol egy részletes leírás?szerk.: Látom már. A kérdésem akkor az, mivel ez egy újabb program ami fut a háttérben, illetve átfutnak rajta a launcherek adatai, nos, mennyire biztonságos ez? Jelszó lopások miatt kérdezem elsősorban.
[ Szerkesztve ]
-
hedgehog86
csendes tag
Ma úgy jártam, hogy korábban egy sd kártyára áthelyeztem néhány játékot az ssd-ről, mert kellett a hely a Forza Horizon 5-nek. Ma azt tapasztaltam, hogy az sd-ről indított játékoknál nem érzékeli a fizikai gombokat. Elidítja a játékot, de a menüben már csak külső kontrollerrel, vagy a steam gombot nyomva tartva "egérrel" tudok a játékban navigálni. Ha másik kontrollerkiosztást adok neki, akkor sem működik. 2 játékkal is tapasztaltam ezt: NFS Hot pursuit Remastered és a Dead Space 2. Ráadásul a dead space-nél a mentéseim is eltültek.
Csinált már valakinek ilyet?
Megpróbáltam a dead space-t visszahelyezni, mert ez még elférne az ssd-én, de a másolás végén kiírja, hogy sikertelen, mert zárolt tartalomfájl a játék.
Valakinek valami ötlet? -
tomgabor
senior tag
válasz frankdelgado #3738 üzenetére
Köszönöm. Csak 2 játék telepítéséhez kellene billentyűzet+egér, nem lenne másra használva.
-
frankdelgado
őstag
válasz tomgabor #3736 üzenetére
Szerintem az 512-es már 250.000 Ft feletti kategória, így a 2021-től hatályos kormányrendelet szerint a 3 éves sávba tartozik. Asszem a rendelésnél is ott van, hogy a vásárlás szerinti garanciális szabályok a mérvadók....
Mivel ez gyakorlatilag egy pc, szerintem bármilyen usb hub jó hozzá, de én inkább aktív hub-ot néznék, mert ez gyakorlatilag az akksit szíjja, közben nem tudod tölteni a masinát sem, mert csak egy c-s csati van rajta.[ Szerkesztve ]
-
szilasz007
aktív tag
-
tomgabor
senior tag
Sziasztok. Lenne egy pár kérdésem.
Jófogáson látok 512GB-os verziót 3év garanciával árulni. Nem 2év jár hozzá?
Ezzel rá lehet kötni vezetékes billentyűzet+egéret a Deckre? [link]
Az 512GB-os kijelzőre is simán rátapad a fólia vagy lesznek buborékuk? -
hito
nagyúr
Kezdek idegösszeomlást kapni a kontroller beállításától. Ilyen egy kaotikus, minden logikát és egyszerűséget nélkülöző felületet létrehozni...komolyan mondom művészet
Windows alatt szeretném kalibrálni a gombokat és egyedi funkciókat hozzárendelni. Ugyebár Steam, beállítások, játékvezérlő és ott asztali konfiguráció. Na ami itt fogad, az embertelen. Eleve mi az, hogy egyetlen gomb, meg egér. Mi az, hogy műveletkészlet, meg műveletréteg.
Ha default-ot állítom, és mondjuk az egyik hátsó gombra szeretném beállítani a Ctrl+Alt+Del funkciót, eddig felajánlotta, hogy billentyűkombináció megadása (be is állítottam, de hiába, nem reagált rá semmit), de most már nem ajánlja fel és nem emlékszem, hogy hogy csaltam ezt elő.Ez meglett, de még mindig nem reagál rá semmit, hiába adom meg a megfelelő gombokat.Tényleg csomót szenvedtem már vele, a készítőjét gondolatban már válogatott módszerekkel kínoztam, de nem jutok előrébb. Nem akar valaki leírást összedobni hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
dzz
aktív tag
Egy pár kérdésem lenne...
Recoveryből telepített SteamOS (volt egy hibajelentés az frissen indított rendszeren, de egy újraindítás után továbblépett) és egy account 2 lépcsős hitelesítéssel. Belkapcsolom a gépet, minden alkalommal be kell lépni. Átváltok a desktopra, megint be kell lépni. Vissza a steamui-ra, megint be kell lépni.... Ez így működik másnál is vagy érdemes lenne megismételni a telepítést? (Plussz a recovery valami 3.1-es. Rosszat töltöttem le vagy ez a normal és rögtön update-el kezd?ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86
-
szilasz007
aktív tag
válasz rasotamas #3701 üzenetére
Na. Túl lendültem a jelszavon. Úgy tettem ahogy mondták. a telepítő script futása után, jobb oldali menü legalján megjelent. Nincs magic.
Jelszó visszaállításra meg a végén ez a videó lett a megoldás. Mondhatnám ez az aktuális, mert sokat reszelték a biztonságot. Alapból a recovery-be minden read only. Régen nem ez volt.
Röviden:
1. Rufus és recovery image letölt.
2. recovery-t kiírjuk valamire
3. Deck kikapcsol, majd Hang le + power kombóval boot managerbe recoveryről boot.
4. Konsoleba 3 parancs egymás után:sudo ~/tools/repair_device.sh chroot
rm -f /var/lib/overlays/etc/upper/passwd
rm -f /var/lib/overlays/etc/upper/shadow
profit.
Ezt esetleg bele lehetne tenni az összefoglalóba, mert nemcsak én lehetek láma -
sittes79
addikt
Csak yuzu install hoz van valakinek egy jó guide linkje? Thx
-
szilasz007
aktív tag
válasz rasotamas #3701 üzenetére
Hihi. Még nem lettem okos. Láttam, hogy ennek is kell sudo... én meg nagy lelkesedésemben elfelejtettem a beállított deck user jelszavát.
Tihi.... ha nem tudom recoveryről megoldani, akkor ezt még ma nem nézem meg.
Viszont mások már használják... Gondolom az itt írt összes lépés pipa? [link] -
Lmh
őstag
válasz Stief83 #3670 üzenetére
Köszi szépen a teszteket, visszajelzéseket.
Jegelem egyelőre a vásárlást. Elsősorban ezek a játékok érdekelnének és a deck csak magában izgalmas számomra. PC-m van, pont onnan, a székből akarok elszakadni és az ágyból, kanapéról játszani. (egér, monitor...nélkül)
Illetve steamen kevés játékom van. Majd követem a mókolásokat, ha meg lehet oldani a gépemen lévő egyéb játékok lejátszását (+epic store), akkor újra szóba jöhet.Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Jsaux HB0603 dokkolóval használom a decket. Kacérkodom a windowsal (mac-em van, de néha jól jönne egy wines gép elintézni ezt-azt). Nagyon nem költenék rá, így arra gondoltam, hogy egy usb-s külső 2.5-es SSD házba beraknám a nem használt ssd-met. Van esetleg tapasztalat ilyesmi házzal? Sebességben, usb3-on mennyire lenne életképes a dolog? Van esetleg konkrét 2.5-es ház, amit tudnátok ajánlani?
-
slima
tag
válasz IntelKiller7 #3720 üzenetére
Gyári 512-nek matt a kijelzője. Ennyi.
nem a szemem Zoomol, hanem én megyek a falnak........
-
IntelKiller7
veterán
Van valami kulonbseg a 64 es az 512-es Deck kozott a tarhely mereten kivul?
Apron rengeteg van amiben tarhely lett cserelve, es sokkal olcsobbak mint 1 gyari 512-es.Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
őstag
válasz szilasz007 #3698 üzenetére
Én használom a vibrantdeck addont, mert az 512-es matt kijelzője azért fakóbb. Páromnak jött egy 64-es, a fényes kijelző nekem érzésre szebb színeket produkál, cserébe lámpa alatt már rossz szögből alig látom
A vibrant deck-kel egész jó hatást lehet elérni, nem lesz OLED, de mérskelten rátolva még nem kezdenek el sávosodni a színek.A matt kijelző miatt nem bánom, hogy 512-est vettem, még ha asszony 64-esébe 13k-ért sikerült is venni egy ekkora SSD-t, és nyilván így jóval olcsóbb volt.
Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.
-
gyugyo79
addikt
Én C2 -t használok monitornak és ennek ellenére vagy mindezek mellet semmi bajom a Deck kijelzőjével. Ráadásul én az ára miatt (az, hogy most mennyi forintosítva az a forint szárnyalása de az mást is visz) iszonyat alacsonyra raktam a lécet amikor megvettem, és azt messze túlteljesíti. Az, hogy ha akár a holnaptól megjelenő AAA játékokkal nem tudok már játszani vele sem érdekelne. Már amivel most lehet is több mint elég nekem egy ilyen kézi konzolon. Ráadásul engem valahogy ekkora kijelzőn az fps sem zavar annyira mint nagyon, mondjuk én szerencsére ott sem vagyok erre annyira érzékeny mint sokan.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz frankdelgado #3710 üzenetére
Nekem LG C1 OLED TV van itthon, de volt aki már megszólta, hogy túl szépek a színek.
May the Force be with you!
-
-
Stief83
csendes tag
válasz frankdelgado #3702 üzenetére
Oké ezt én is láttam, de basszus amikor játszol, vagy normál képmegjelenítés van akkor ebből semmit nem érezni.
-
Topikgazda
-
hito
nagyúr
Kéne a fenének az OLED! Természetellenes színek, filmeknél ahol épp fekete, vagy sötét rész van, olyan, mintha tartalom nélküli "lyuk" lenne. 1000x élvezetesebb filmezni (számomra) egy jó minőségű IPS/VA panelen, mint OLED-en. OLED lenne, már nem lenne.
-
KOHO
senior tag
válasz frankdelgado #3702 üzenetére
Ez valóban nem túl szép. Eskü nem értem amúgy, hogy egy kézikonzolban miért nem alap manapság egy OLED panel. Úgy kevésbé lenne gagyi hatása. De ez csak az én véleményem.
"Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!"
-
veterán
válasz szilasz007 #3698 üzenetére
Az létezik, hogy én felraktam ezt a Decky Loadert, de most meg nem találom?
https://tinyurl.com/rasoapro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HUN BIll I Cam I W10 I Gari!
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- Asus TUF FX505DT - AMD Ryzen 7 3750H - GTX 1650 4GB
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP X2 1013 G3 Core i5 8250U 16Gb Ram Win11 Tablet 120HZ kijelző Garanciával
- Toshiba i5-4200 8Gb ram, 256Gb tárhellyel, számlával, garanciával
- Laptop VÁSÁR:Igényes-7.Genes-Core i7-ThinkPad T470s-2 akkus-8GB DDR4-256G SSD-14"FHD,IPS-Világitós B
- Asus Tuf FX 506 gamer laptop
- Garanciális ASUS VivoBook Pro 14 OLED M3401Q AMD Ryzen 7 + RTX 3050
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest