- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumkola
nagyúr
Én Diablo 4 béta miatt vettem, most már a God Of War, GTA V, RDR2, Pókember és Sackboy megy rajta. Nálam hordozható playstation lett.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Én nagyon sokat használtam, használom, lassabb játékot csak a Decken játszom.
És mivel a hardver elég erős, ezért nem fordul az elő, hogy a nagy gépemen futna, a Decken pedig nem, az RDR2-t és a CP2077-et is ezen játszottam ki, a KCD-vel is elég sokat játszottam, és egyik sem szar beállításokon futott.
A nagy gépemen lényegében csak a kompetitív FPS-eket játszom, minden másra ott a Deck. Ó, és nincsen sehol sem játékom Steamen kívül, lassan 15 éve úgy építem a librarymet, hogyha 3rd party launcher kell hozzá, akkor nem veszem meg.
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
Peat;)
veterán
Akkor hibáztatok, kézikonzoltól rendes pc/konzol teljesítményt várni nem racionális. Ez a gép szerintem leginkább másod játékgép. Vagy magamfajtáknak aki idősebb és örül ha adódik 40 perce akkor gyorsan, halkan tud játszani, a grafika és 120 fps nem mérvadó az ilyen rétegnek csak hogy menjen a játékok nagyja. Én még 8 wattra le is vettem cput első nap..azóta is úgy van. Van olyan igény amire szuper a gép, van olyan igény amire szóba sem kéne jönnie.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Na igen. Az asztali gépbe bitang vga-t kell vennem, hogy jól menjen a Cyberpunk 1440p felbontásban, miközben a deck-en meg röhögve szalad... Mindezt egy olyan eszközön, ami nem azzal kezd, hogy regisztrálj fiókot és hirdetés azonosítót a microsoftnál...
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
eami
veterán
Én sokkal kevesebbet vártam ettől és annál sokkal többet adott.
Hype biztos volt, csak lehet rosszul értelmezted.... A rendkívül nagy szabadság amit ad, és a rengeteg dolog amit hozzá tett linux gaming vonalon ami az igazi hype, nem pedig hogy épp melyik AAA játék hány fps-el fut. Részemről így több mint 9000 játékkal a steam libraryben, még kifejezetten előny is, hogy vannak olyanok amik így jobban játszhatóak mint desktopon. Nekem már csak az álleejtő önmagában, hogy mennyire ügyesen meg lehetett oldani hogy pl a diablo 2 is menjen. Na ez, meg az ilyenek az igazi hype a cucc körül -
Lmh
őstag
Szerintem kicsit sokat vártunk sokan ettől a cucctól.
Elkapott minket a hype vonat, hogy mennek rajta a menő játékok is. Menni mennek, de közel sem olyan minőségben és játékélmény mellett, mint egy rendes konzolon, pc-n...
Szerintem bele kell törődni, hogy egyszerű platform, indie játékokra alkalmas igazán.
Persze van kivétel, de pl a Witcher, amit annyira írtak, hogy így szuper rajta meg úgy....nekem még nem sikerült úgy beállítanom, hogy igazán élvezetes legyen. Hogy csak egyet mondjak: baromi kicsik a feliratok, nekem sokszor bugosan is jelennnek meg, szét vannak esve. Elég jó szemem van, de már közép távon sem élvezetes.
Még a GTA5 meglepően jó rajta...abban még látok potenciált, de csak story módban.[ Szerkesztve ]
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
senior tag
válasz rasotamas #3987 üzenetére
Nem nagyon használom kéziként, nagyrészt monitorra van kötve
Pedig még egy plusz ok amiért megvettem, hogy majd kijátszom az eddig el nem kezdett játékokat, hát gondolhatod mennyinek álltam neki. Nem rossz a cucc, de így hogy csak egy PC / Laptop szerepet tölt be nálam, teljesen feleslegesnek érzem, hiába fogyaszt jóval kevesebbet.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz rasotamas #3980 üzenetére
Úgy látom akkor nem csak én vagyok az egyetlen, aki a felsorot "probléma" miatt válna meg tőle Az enyémet mondjuk nehezen fogják vinni, mivel már szét volt szedve azt ugye jaj bukta a garit (ami közben nem igaz, RMA-zni ugyan úgy lehet, csak az eredeti eMMC-vel kell vissza küldeni). Állítani merem, hogy még 200k-ért se kéne senkinek A tiédet szerintem vinni fogják annyiért, ha nem is rögtön de egyszer biztosan.
-
szilasz007
aktív tag
válasz Angelfire #3982 üzenetére
En DS4-et hasznalok hozza. Telejsen jol megy, kenyelmesen parosithato is. Nagyon ritkan volt vele gondom, hogy nem vette volna eszre. Vezetek mentes XBox-om nincs, de ha csak ezert vennel, foleg, ha van otthon PC-d is, akkor lehet inkabb egy XBox One-os vezerlot szereznek be hozza. Akkor nem kell az agyban itt-ott jatekokban atforditani a gombokat.
Kozben meg remelem, hogy tenyleg ki fognak adni egy uj Steam Controllert. Az nagyon baba lenne.[ Szerkesztve ]
-
Angelfire
csendes tag
Sziasztok! Milyen kontrollert ajánlanátok TV-n játékhoz? Olvastam, hogy nem mindegyik kapcsolódik megbízhatóan...
-
d@vee
őstag
válasz rasotamas #3980 üzenetére
Tedd bele a hirdetésbe is az SSD-t, de ne számold bele az árba, csak írd oda xy SSD xy garival +25 vagy mennyi ezer most egy
Aztán külön is hirdesd meg, így többen látják majd.
Reális árat lőttél be sztem, úgyis meglátod mennyi érdeklődő jön így rá. Ha nem lesz vevőjelölt, max kicsit csökkentesz rajta.Ja
-
veterán
Sziasztok! Mennyi most a reális eladási ár egy gyárilag is 256 gigás Steam Decknek? Nem kell hogy aznap áron alul elmenjen, de hónapokig sem akarok várni. Nézegetem, hogy talán 190, de lehet mivel nem házibarkács cserélt ssd így 200 is lehet?
Augusztusban jött meg, kipróbálgattam pár játékot, tetszik, de nem az én világom.
PC-nek nagyon korlátozott, ha mindig dokkolva használom az árából jóval erősebb pc, laptop vagy konzol is kijön, hordozni nem nagyon tudom, kocsiban akartam használni utaskánt, de hányingerem van ha folyton lefele nézek miközben megy az autó és így nekem nem megy a játék egyáltalán. Hetek óta be sem kapcsoltam.
Illetve még akkor vettem hozzá egy 512 ssd-t, de nem akartam inkább hozzányúlni. Azt inkább külön kéne meghirdetni nem? Nem berakni a Deck mellé.https://tinyurl.com/rasoapro
-
stfx
aktív tag
Trim bekapcsolas es egy kis plusz teljesitmeny: [link]
-
gaben88
őstag
SD-n ott a W11 es most minden bekapcsolas utan, ha nem lepek be a minuszos boot menube, akkor alapbol a Win indul el. En a Win-t csak backupkent hasznalom. Be lehet allitani, hogy bekapcsolaskor a SteamOS toltodjon be alapbol?
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
ripla
addikt
Lehet hülye kérdés, nem értek hozzá, de... a Decknek ugye 45 watt teljesítmény kell. Lesz attól baja, ha rádugok egy olyan power bankot, ami 100 wattot ad le?
-
Bazsi1987
őstag
Ac odesseyt simán tudtam magyarositani köszönöm akkor így bámit lehet gondolom?
-
Bazsi1987
őstag
Steamen hozzá adom nem steamesként az exe-t kiválasztom a protont és ennyi? Utána inditom a simán az eredeti exe-t és ennyi?
[ Szerkesztve ]
-
Lmh
őstag
És ez gond h nincs feltüntetve az általam linkelt zöld samsungnál?
Nem tudom meg merjem-e venni, van-e valami hátránya a steamdeckben a többihez képest.Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Bazsi1987
őstag
Olvastam hogy elvileg mennek a magyarositások linuxal is valami exe fáljt kell másolni. valaki csinálja így innen? Ha igen akkor tud benne segíteni
-
Lmh
őstag
Csak próbálom kitalálni, hogy mi a különbség e között és a többi kék között.
Annyit látok, hogy az az A2 és a V30 nincs feltüntetve sehol. Más kártyákon pedig igen. De nem tudom amúgy azok mit jelentenek.
Azt már kigugliztam, hogy ez a 100/90 ez okés sebesség. De mégsem merem megvenni, mert nem tiszta a kép :SSteam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Ciccuka
veterán
Elméletileg létezik.
FakeFlashTest 1.1.2 vagy H2testw 1.4-el teszteld le használat előtt.Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Lmh
őstag
A linkelt lassú?
A select nem csak annyi, hogy amazonos?Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
d@vee
őstag
válasz nincsnév007 #3950 üzenetére
Nem, natúr IPS, erre volt pénz
Dehogynem veszel észre, amint huzamosabb ideig használod, onnantól a 30 diavetítés Én is azt mondtam anno elég a 30...perszeJa
-
senior tag
OFF szót ismeritek ?
-
nincsnév007
őstag
én meg pont azzal játszok, ps4-en mellette series s-en fortnite, watch dogs 1 amik 60 fps-s és szerencsére nekem egyáltalán nem rossz vissza menni a 30 fps-re, szerencse én nem érzékelek nagy különbséget, ezért is ha valaha lesz ps5-m, vagy ps6-m ott is natív 4k választom Oled tévén játszól?
-
d@vee
őstag
válasz nincsnév007 #3948 üzenetére
Megjelenéskor sikerült a PS5-höz hozzájutni, első cím RDR2. Akkora egy okádék volt 30 fps-el FHD-ban, hogy pár óra után töröltem Mondom én így nem vagyok hajlandó vele játszani, akármilyen jó. Túl lassú és moslék.
De más ismerősnek is ez volt a véleménye róla, nem egyedi eset[ Szerkesztve ]
Ja
-
d@vee
őstag
válasz 30z.Samu #3945 üzenetére
Kis képernyőn minden jobban néz ki. Bár addig azért ne állj fél lábon, míg kiadják PC-re is, az első rész is pár évet váratott magára
Az elsőt kétszer jatszottam végig, egyszer PS4-en, az akkori kis 22"-os TV-men majd PS5-ön 4K-ban. Láttam a magyar szinkronos videót, de nekem annyira idegen az egész, itt a fülemben az eredeti "booj" hang[ Szerkesztve ]
Ja
-
30z.Samu
félisten
Igen, ez jó lesz szerintem.
(#3943) d@vee: Én még arra is apellálok, hogy kijön Deck-re ls azon végigjátszom. Trollkodunk ugyan itt meg minden, de viccet félretéve PS4-en is kerestem az állam rendesen anno. Ha azt a szintet tudja hozni a Deck (már pedig szerintem sima liba), akkor teljesen jó lesz az Nekem. De előtte azért végigtolom a 2018-asat is rajta, ha elkészült a magyar szinkron.
Sic Parvis Magna
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Egy ilyen micro sd tökéletes bele, ugye?
Csak fura kicsit, mert neten pont ezt a zöld kivitelt sehol máshol nem találom, illetve erre az evo selectre máshol 130mb-es sebességet írnak. Gondolom elég a 100-as is, nem hiszem hogy játék közben nagyon kijönne a különbség.[ Szerkesztve ]
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
d@vee
őstag
válasz nincsnév007 #3942 üzenetére
Nem, grafikailag a hagyományos PS4-en is gyönyörű. Konkrétan arra a gépre készült a Ragnarök, nem PS5-re, csak ugye elég gyalázat lett volna kiadni úgy, hogy semmilyen extrát nem kap a nextgen gép
Úgy "ratty" minőség, hogy csak 1080p, ami egy nagyobb 4K TV-n azért már nem túl éles ha közel van hozzád, tölt vagy háromszor addig és max 30fps.
De csak az én igényeim szálltak el, tökéletesem végigjátszható így isJa
-
30z.Samu
félisten
Épp ezért nem vettem meg én sem. A Ragnarök lenne az egyetlen, ami komolyabban érdekelne. De egy játék miatt kiadni 270k-t luxusnak érzem. Majd megveszem Deck-re és végigjàtszom. Oké nem lesz olyan az élmény, de ennyit akkor sem fogok kiadni egy játékra. Utána ott porosodna, mert minden másra eddig is jó volt az Xbox meg most már a Deck is.
Sic Parvis Magna
-
Bazsi1987
őstag
Aki akar steam decket vagy bármit én most vennék mert sajnos csak drágább lesz , jövőre a boxok is drágulnál kb bejelenteték
[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
Először is sok kicsi sokra megy. Fontos szerintem érzésre (szubjektíven is) is megvizsgálni a kérdést és az se mindegy, hogy pontosan mit is mérünk rajta. Lehet, hogy valakinek pont az a pici plusz hiányzik, a jót könnyű megszokni. Később akár változhat is a sebessége, pl. egy jobban optimalizált OS gyorsabban tudja akár majd kezelni a háttértárat.
Egy mai átlagos kb. MicroSD 130MB/s-el olvas és 60MB/s-el ír, persze vannak lassabbak és gyorsabb megoldások is, egy mai (2230-as) NVMe SSD ennek a többszörösét tudja valójában, csak az a kérdés, hogy ennél a gépnél hol veszik el ez a többlet. Valószínűleg valami spórolás áll(hat) a háttérben a gyártó részéről.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Ciccuka
veterán
válasz chris0000 #3924 üzenetére
Ahogy nézem már inkább 175 feletti árak vannak (Steam Deck itteni kategóriájában), de legalább kapni itthon is.
-
Ciccuka
veterán
Inkább M.2 Nvme 2230-as SSD-vel érdemes bővíteni (sebesség szempontjából), ahogy olvastam. Persze komplikáltabb a művelet valamint szét is kell szedni az igaz (és nagyon meg kell nézni melyik SSD jó bele biztosan kompatibilitás, megbízhatóság, melegedés szempontjából is).
[ Szerkesztve ]
-
chris0000
őstag
válasz Cucuska2 #3923 üzenetére
akkor én nem vagyok naprakész thx ez jó hír.
nem értem itt ph-n miért árulják a 64-es deckeket 165-től felfele 190ig, mikor steamről közvetlen neked jön 168-ért... bár lehet még 430-440es € áron vették... üdv.
azt lehet tudni, h a steam milyen árfolyamon számolja az €-t, vagy rendeléskor rápróbálsz és írja majd a magyar összeget, h mennyit kell majd fizess?[ Szerkesztve ]
-
chris0000
őstag
válasz 30z.Samu #3921 üzenetére
ahh de jó most "csak" 402,57" az € így 273ezer lenne.
PS5-öt 186-ért vettem KV-nál, ez meg milyen mocskos drága. de azt meg nem tudom hurcolászni magammal... de egyébként a mi pénzünk borzalom sz@r...
300-al mennyivel barátibb lenne 202ezerrel és még akkor is 300szorosa a pénzünknek!
egyébként miért írja a steam, h raktáron, szállítás 1-2 hét. közben meg hónapokat kell várni? thx .üdv.[ Szerkesztve ]
-
chris0000
őstag
hi. akik 512-es decket rendeltek és mostanában kapták meg, mennyi lett a végösszeg szállítással együtt? thx. üdv.
-
Lmh
őstag
Fájlátvitelre van állítva, de próbáltam én már mindent.
Hasonlót ír ehhez: "The file or folder udi=/org/kde/solid/udev/sys/devices/pci0000:00/0000:00:14.0/usb2/2-3/ does not exist.""
[ Szerkesztve ]
-
Lmh
őstag
Tegnap és tegnapelőtt is másoltam át játékokat a telefonom tárhelyét használva pendrive-ként és usbc-usb-c kábellel áttoltam a fájlokat. Eddig működött, felismerte a telefont és beengedett a mapparendszerébe.
Mától vagy üresnek mutatja a telefon folderét vagy hibaüzenetet ír -.-
Ötlet? Mi történhetett tegnap óta?Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
törölt tag
Tegnap a hosszuhetvege utan vegre megjott a 64 gigas Steam Deck, vegig is teszteltem, aztan ma este be is szereltem az uj SSD-t. Egyelore belottem az Xbox Cloud Gaminget, kivancsi vagyok ezen hogy fut majd az iPadhez kepest.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Várhatóan használható lesz a SteamOS az érkező új OneXPlayeren, beküldtek egy ehhez kellő kernel patch-et. [link]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
ripla
addikt
Játszogattam a beállításokkal.
Feltoltam az FSR-t 5-re, beállítottam a gépet 720p-re, az energia felvételt lejjebb vittem 9 wattra, a GPU sebességét lejjebb vittem 1000 mhz-ig, a képfrissítést meg átállítottam 50 fps-re.
Az előbb olyan cirka 2 órát toltam vele Path of Exile-t, 50%-ig merült le. Jó lesz ez.[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
válasz frankdelgado #3901 üzenetére
Xbox-os Gamepass megy felhőben, a PC viszont csak Windows alatt van.
Sic Parvis Magna
-
chemand
aktív tag
Ha még nem lett volna eddig:
Facebook, SD csoport: “Someone in my Reddit group contacted valve support to ask if simply upgrading the ssd voids your warranty (a lot of people think it does)
It doesn’t.”[ Szerkesztve ]
-
Solten
őstag
válasz frankdelgado #3901 üzenetére
Jo a 64 gigas, en bepoccentettem egy 512-es Samu microSD-t, arrol futnak a jatekok.
Saor Alba
-
sirarcheer
senior tag
-
Aki21
aktív tag
Mai napon megrendeltem én is egy 256-os decket 😊 de sajna januárnál elöbb nem kapom kézhez mert nem vagyok otthol 😊
[ Szerkesztve ]
-
frankdelgado
őstag
válasz 30z.Samu #3900 üzenetére
Ahogy itt olvasgatom, igazából már bármit is el lehet indítani steam os-en is, tehát gondolom a gamepass is megyen onnan? Csak mert még mindíg nem kaptam meg a támogatási pénzeket és van időm elmélkedni, hogy lehet, h jó a 64 gigás verzió, hiszen az SSD sebességben szinte minimálisan jobb csak és a fene sem fog windózzal vergődni, főleg h Steam-en kívűl a boxos gamepass van, amit esetleg használnék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3949
- Dell 5570. i5-6.gen működő alapgép (laptopösszerakó) )
- Asus TUF FX505DT - AMD Ryzen 7 3750H - GTX 1650 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest