-
PROHARDVER!
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben88
őstag
-
gyugyo79
addikt
válasz sirarcheer #4296 üzenetére
Aki vett az is nyerhet.Vagyis én sehol nem olvastam olyat, hogy aki már vett az nem nyerhet.
Nyerj egy Steam Decket a The Game Awards alatt!
The Game Awards 2022 sorsolási szabályzat
Csak ezek a korlátozások érvényesek amit én olvastam:1. A Valve alkalmazottai, munkatársai, társvállalatai, leányvállalatai, licencbirtokosai, jogutódjai, megbízottjai és a Valve által felhatalmazott üzleti partnerek, vagy a Sorsoláshoz kapcsolódó más cégek, továbbá a közvetlen hozzátartozók (házastárs, szülő, testvér, gyermekek, valamint az ő házastársaik) és az ilyen alkalmazottakkal egy háztartásban élők nem jogosultak a részvételre.
2.Háztartásonként egy (1) nyeremény nyerhető.
3.Steam fiókodnak „Jó hírben álló” állapotúnak kell lennie (vagyis nem lehet aktív kitiltása, zárolása)
4. vásárlást kellett végrehajtanod a Steamen 2021. november 14. 00:00 GMT és 2022. november 14. 23:59 GMT között a Sorsolási országok valamelyikéből, és
a Sorsolásra nevezést tisztességes szándékkal tetted, amit a Valve a saját hatáskörében bírál el.[ Szerkesztve ]
-
sirarcheer
senior tag
Aki még nem vett eddig Steam Decket, annak van lehetősége nyerni a Gamescom alatt, elvileg percenként sorsolnak egyet.
[link]PSN: sirarcheer
-
30z.Samu
félisten
Ez a Death Stranding mindig meg tud lepni
Sic Parvis Magna
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
JSAUX - Steam Deck accessory brand privacy and data problems
Aki közvetlen a JSAUX-tól venne deck kiegészítőt, az számítson rá, hogy az adatai spammerekhez és még ki tudja kinek mennek ki...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Bazsi1987 #4289 üzenetére
A 12-t, de mindegyikkel mennie kell. Nézhetsz FPS-t a két mód között, de annál a játéknál úgy is a proci lesz a szűk keresztmetszet, még egy erős asztali gépnél is szenvedős vele a játék vége...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Bazsi1987
őstag
Elkezdtem decken a civ6-ot ez volt az első játék ami inditásnál meg kérdezi hogy dx11 vagy dx12 legyen. Melyiket válaszam?
-
szilasz007
aktív tag
Üzemidő gyenge. De relatív. Szemed jojózik, mikor egy kézikütyü Cyberpunkot futtat neked 30+ fps-el másfél órán át. Nem egy telefonos Tower Defense-t. Nekem ez álom.
Pár éve erre csak laptop volt és az se húzza sokkal tovább.
Belegondolva az a régi "gémer laptopomra", amin egy 90 perces filmet nem lehetett aksiról végignézni... persze ez jó 10 éve volt.
Ez az első. Elsőnek is nagyon jó. Ha sikerül az aksi időt 2x-ezni én már arra azt mondom szinte tökély.
A Zelda az jó hasonlat
És igen. Ha otthon van az ember, akkor már most is pont elég az aksi. Ha úton van, akkor meg vissza kell venni. Ez a különbség a Switch-hez képest: Ehhez egy kicsit érteni kell. Az meg egy tiszta konzol, megy magától. Más évek után még BT hangot is megtanulta... -
d@vee
őstag
válasz mrviceguy #4284 üzenetére
Mindenki tudja mi miatt annyi az üzemidő amennyi. És hiába tudom, attól még ugyanúgy zavar hogy másfél óra komolyabb cím után már nyúlhatok is a töltőért.
Tudom hogy ezért a teljesítményért jelenleg ez van, de ettől még zavar.
A switch is lement jó két óra alatt amikor megjelent, nekem is a Zelda volt rajta az első cím, brutálisan merült az is.
Nem kell ide semmilyen fejlesztő utasítás, hogy birnia kell szuflával. Ha x wattot evő soc le van terhelve, akkor az meg is eszi a magának valót, értelemszerűen persze.
Majd jön a kövi revízió és jobban bírja.Nekem volt cím ami elment 5W-ra korlátozott cpu-val és 500MHz-ra húzott gpu-val. 2002-es Hitman 2 4 óra felett bírt vele az akksi.
[ Szerkesztve ]
Ja
-
szilasz007
aktív tag
válasz szilasz007 #4280 üzenetére
Na kipróbáltam. Újra lehúztam a Criss Tales-t. Betette.
Elsőre, gondoltam, mutasd meg mit tudsz, merészen vissza SteamUI-ba, azt homokórázott indulásnál.
Desktop módban láttam Wine-ra sírt. Hogy nem volt kiválasztva. Pedig dehogynem volt. Van benne egy külön Wine opció, ahonnan mindenféle GE Protont le lehet külön tölteni. Letöltöttem, utána a listából ismét kiválasztottam a hivatalos 7-est (nem GE) és ment.
Steam OS-be is.Szóval továbbra is olyan SteamDeckes. Kicsit masszírozni, gyúrni kell a helyére. Utána tökéletes
-
mrviceguy
tag
válasz 30z.Samu #4283 üzenetére
Az aksi semmiképpen sem gyenge - nem nagyon lehetett volna értemlesen nagyobb aksit beleszerkeszteni ebbe a gépbe, mert akkor már sporteszköznek minősülne - összehasonlításképpen a Nintendo Switch aksija 16wh, a deck 40wh-jával szemben.
A hiba ott van, ahol az előny is - asztali gépre készített játékok futnak a Deck-en, fejlesztőként pedig jobb dolgod is van annál, hogy nem létező scenario-kra optimalizálj egy játékot - ergo avval senki nem tölt egy desktop game-nél időt, hogy a játék minnél kevesebb áramot húzzon a konnektorból, hiszen az végtelen erőforrás, a falbú' gyün.
Egy Nintendo Switch esetén ott van a non-functional requirementek között, hogy X óra játékidő egy töltéssel ki kell jöjjön, izzadnak is a fejlesztőcsapatok rajta, hogy milyen trükkel lehet kihúzni még egy jenga-t a toronyból, hogy az még pont megálljon a lábán.
Nekem nincs olyan game-em, ami élvezhető minőségben 8w alatt húzna az aksiból - az faltól-falig mérve is max 5 óra, a valóságban persze inkább 4. Ha valami 20 FPS-ben renderelő, 2d sprite alapú memóriajátékot tolsz, akkor elmegy a deck 8 órát is. -
d@vee
őstag
válasz 30z.Samu #4278 üzenetére
Eddig én sem bántam meg a megvételt, ki is van használva minden hétvégén
Még előrendelés után azt gondoltam, a sima 800p kevés lesz kockulni, de kellemesen csalódtam.
Egyedül a gyenge akksi a hátránya, arra lehete gyúrni. Vagy majd az lesz mint anno a Switch-nél, a második revízió már energiatakarékosabb lapkával ment, sokkal jobb üzemidővel.Ja
-
szilasz007
aktív tag
válasz Shade45 #4279 üzenetére
En a Cris Tales-t huztam be meg korabban epic-en es a Heroic-on keresztul telepitettem fel meg regen. Az ment. Kulon appkent nem tettem ki. En is azert emlekszem, mikor a Heroic nagyon nem volt "Steam Deck" friendly.. ertem ez alatt, azt, hogy a menuk mennyire eger koncentraltak voltak...
Ma este majd frissitem azt megnezem mit fog kezdeni vele.
En meg eddig el akartam kerulni kulon store-okat feltelepiteset, ha ez most mar tenyleg felnott es ugy mukodik, ahogy irjak, akkor tok jo -
Shade45
senior tag
válasz szilasz007 #4276 üzenetére
Jól hangzik, bár nekem egyelőre nincs jó tapasztalatom ezzel az appal (a frissítés előtti verzióra gondolok, az újat még nem próbáltam).
Amiket felraktam EPIC-es játékokat Heroicon keresztül, egyiket sem sikerült Steamből indítani, sem asztali mód, gaming módból meg főleg nem...
Legutóbb már azt csináltam inkább, hogy az EPIC Store-t közvetlenül a Steamből installáltam, és oda vettem fel, mint Non-Steam game, így a windowson megszokott asztali felületet tudom futtatni, SD kártyára telepíteni, és gond nélkül futnak az EPIC-es játékok gaming mód alatt is.Nem értem pontosan, hogy én miért futottam bele ilyen anomáliákba, de nekem több bajt okozott a Heroic, mint hasznot.
GOG-os játékot még nem próbáltam a fenti módszerrel, de hamarosan arra is sor kerül. -
30z.Samu
félisten
-
Exelsior
senior tag
válasz szilasz007 #4276 üzenetére
Hali,
Pont ez miatt veszek én is nem sokára. Pont erre váram hogy ez is végre fejlődjön.
Samsung fold 4/Samsung 34" Odyssey OLED G8/ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 360mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X3D, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb whi
-
szilasz007
aktív tag
Heroic kapott egy combos frissítést : [link]
Epic-ből, GoG-ból feltelepített játékokat beteszi Steam könyvtárba.
Kényelmes felületet ad egyéb exe-k futtatására... Itt az EA App-ot demozza.Nagyon tetszik, hogy a Deck hétről-hétre okosabb és kényelmesebb lesz használni. És ez nem csak a Valve miatt
-
agaron
tag
protondb-t ajanlott nezni, a jatekot megnyitva latszik, hogy valaki probalta-e deck-en, vagy sem. Ha nem probalta senki, attol meg lehet, hogy megy.
Pl amit JSaN irt, hogy a Mass Effect LE megy neki jol, ha steamen nezed, akkor nem tamogatott, protondb-n GOLD, es a kommentek alapjan mukodik decken is: https://www.protondb.com/app/1328670
Ami nem igazan tamogatott ha jol emlekszem, az a kulonfele anticheat programok, ahhoz mar talan windows kell, ez viszont csak kompetitiv jatekoknal fontos.Steam Deck | PC | PS5
-
mrviceguy
tag
Jónak tűnik, elvileg stabilan tudja a 15V 3A-t merülő állapotban is, szóval folyamatosan passthrough-ban tölti majd.
Az aksi csomag 6400 mAh 14.8V-on, ami azt jelenti, hogy kb 94.7 wh-t tud, ez majdnem két 0-100 töltés a decknek kikapcsolt állapotban.
Az egyetlen hátulütője, hogy 18.3 centi, tehát abba a tokba, amint fent linkeltem nem fog beleférni alulra, mert csak 16.5 cm a rekesz. -
JSaN
addikt
Ki kell probalni nyugodtan, ha kell protont allitani.
Sok jatekot tolok en is ahol az van irva hogy, nem tamogatott vagy ismerkedik.
Most pl: Mass Effect LE-t tolom, ott konkretan azt irja hogy nem tamogatott decken. Ehez kepest tokeletessen megy, max grafon es teljes contorller tamogatassal. (Szeptemberben EA origin nem volt jo mokolas nelkul, nemreg megszunt. Most siman EA acc van es bejonn automatikusan a game inditaskor.
Masik pl: Age of Wonders 3, korokre osztott strategia, nuku tamogatas, de tokeletessen megy es az iranyitas is be van love. Azt vettem eszre ahol nincs tamogatas de megis jol megy, pl az iranyitas azokat a steam controllertol veszi a gyari vagy kozossegi bealitasokat.
Illetve van sok mas "nem tamogatott" jatek ami siman mukodik.Steam profile: https://steamcommunity.com/id/1106198411061984/
-
d@vee
őstag
Nem akarok hülyeséget mondani, kéznél sincs a deck hogy megnézzem, de asszem az Arkham Knight, vagy ha nem ez akkor valami másik AAA címnél kiírta hogy nem támogatott. Mégis simán megy mindenféle mókolás nélkül, még a bill kiosztás is hibátlan.
És ez nem az első cím, sok játékot letoltam már rajta ami nem támogatott. Nem kell windows, még proton verziót se állítottam mást, a legnagyobb nyűg az volt, hogy át kellett állítani a gombokat.Ja
-
senior tag
-
berton
csendes tag
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne, ha egy játék alapból nem támogatott, akkor az Windows-os operációs rendszert használva működne, vagy ugyan úgy nem indulna el? Esetleg ez is játék függő, hogy melyik hogyan viselkedne?
-
gyugyo79
addikt
válasz Cucuska2 #4259 üzenetére
Az 100%, hogy szoftverfrissítéssel már változtattak ezen mert volt egy frissítés aminél a "Lassú töltés" is engedve lett csak szól róla. Amúgy nekem a te méréseid rémlenek a redit hozzászólásokból is amiket anno olvastam a power bank vásárlás előtt. Azóta nem tudom mert ez irányba nem olvastam hozzászólásokat.
Amúgy fix csak a kikapcsolt állapotba feltöltöm lesz, nálam nincs 2 játék de sokszor egy játék végig sem, vagy helyzet ahol a fogyasztás pontosan egyforma lenne, tehát az akku/ power bank + akku pont ugyan addig bírná ...
Az más, hogy mi mérhető max felvételnek stb.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz mrviceguy #4256 üzenetére
Mikori a Decked?
Én elképzelhetőnek tartom, hogy szoftverfrissítéssel (vagy töltővezérlő IC-t váltottak) kitolták a töltési limiteket, mert én 28 wattnál többel nem tudtam tölteni alvó/kikapcsolt állapotban, és 38 wattnál nekem megállt bármennyire is terheltem.
Megpróbálom újramérni, hogy mi jön ki most, lassan fél évvel később.
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
mrviceguy
tag
Powerbank-nál ezekre érdemes figyelni (és ez értelemszerűen a töltőkre is releváns):
- wh kapacitás ahhoz, hogy mennyit tudsz majd áttölteni a deck-be, rule of thumb az, hogy a WH kapacitás 75-80%-át át is tudja adni, a többi veszteség. A deck aksija 40.04wh. (mAh érték az nem releváns, mert voltage függő, hogy mennyit lehet kicsavarni belőle, de a watt-óra az független)
- Volt x Amper értékek, amiket le tud adni a powerbank - a Deck elvileg 15v x 3A-t vesz fel ahhoz, hogy passthrough-ban tudjon működni, tehát hogy tápról menjen a deck, és az aksit csak töltse a maradékból. Ha gyengébb powerbank-kal töltöd, akkor nem passthrough-ban fog menni, és zabálod a belső aksi ciklusait, mert a powerbank az aksidat tölti, a deck meg az aksidról húzza ami kell neki, és az nem jó.
- Nagyon sok power bankot reklámoznak 72w-106w-osként, de úgy, hogy két-három porton tud portonként max 12v 3A-t leadni - erre a fenti miatt kell odafigyelni nagyon.
- Kábel - rating nélküli kábel simán lehet, hogy nem tudja stabilan a 45w-ot, mert feldugod, működik kezdésnek, de elkezd melegedni, ettől nő az ellenállás, és egyszer csak kapod az üzit, hogy gyenge a táp, nincs passthrough -
mrviceguy
tag
válasz Cucuska2 #4254 üzenetére
29w-ot nem tudom milyen elvetemült módon lehet kicsikarni a deckből (BTC bányászás? ) , de az meglehetősen corner case-nek tűnik nekem, nem a hat órás repülőút túlélése-kategória.
Az én adataim posterioriak volt eddig (mert hát ugye nem fut folyamatosan a performance overlay), de felkeltetted az érdeklődésemet, úgyhogy nézzük a pontos, ropogósan mért adatokat. 19%-os töltöttségen kezdtem el a méréseket, Shelly Plug S a mérő (.1 watt pontosságú), a gyári töltőt használtam, hogy szó ne érje a ház elejét (amúgy érdekesség képpen a Baseus töltője konstans 0.4w-al rág többet a gyárinál, cserébe fele akkora se).
Benchmarkra a Hitman 2-őt használtam, annál nincs erőforrás igényesebb cuccom telepítve most, illetve a Disco Elysiumot, ami nagyjából az átlagos igénybevételt képviseli (rápróbáltam az Elite-Tyranny-ra is, és hasonló értékeket adtak). 40 FPS, 40 refresh rate, 1/3 fényerő a default beállításom, azon játszom mindennel, ahol nincs kiemelve, ott ezzel mértem
Konnektorból húzott értékek:
- Sleep mód (tehát szinte tisztán aksi passthrough): 24.6w
- Idle, screen on, Steam mode: 30.5w
- Idle, screen on, Desktop mode: 29.1w
- Letöltés/telepítés: 32.9w
- Wake from sleep peek draw: 41.8w
- Hitman 2 framerate limit off, 60 refresh rate, max fényerő: 43.5w average, 43.8w peek
- Hitman 2 framerate limit 40, 40 refresh rate, 1/3 fényerő: 42.5w average, 43.0w peek
- Disco Elysium framerate limit 40, 40 refresh rate, 1/3 fényerő: 37.1w average, 37.6w peek
Aksiból húzott értékek:
- Hitman 2 framerate limit off, 60 refresh rate, max fényerő, wifi bluetooth on: 26.5 average, 27.5 peek
- Hitman 2 framerate limit 40, 40 refresh rate, 1/3 fényerő, wifi bluetooth on: 19.5w average, 20.2w peek
- Disco Elysium framerate limit 40, 40 refresh rate, 1/3 fényerő: 10.6w average, 11w peek
Ami érdekes, hogy az a 43.8-as peek draw a Te 38-adhoz képest már bőven nem a mérési hiba kategóriája.
Kiindulva abból, hogy a deck ha meg tudja húzni a 15V / 3A-t, akkor passthrough mode-ban működik, és hogy nincs rádugva egyéb fogyasztó, valamint hogy a maradék húzott wattot belepumpálja legalább 75%-os hatékonysággal az aksiba, még ha irracionális módon gyalázod, akkor is legalább 8.5w-ot fogsz belecsurgatni. Ha pedig normálisan használod, akkor kb 17w-20w között.
Tehát mégegyszer, az a cél nem az volt, hogy leírjam 110wh-ból hányszor lehet laborkörülmények között feltölteni a Decket (mert arra ott a nyers wh-érték) - hanem arra, hogy ha használat közben rácsattintod a lemerült deckedre, akkor egy teljes töltést bele fog tudni szuszakolni átlagos használat mellett. -
d@vee
őstag
válasz mrviceguy #4252 üzenetére
Amint megjön, csinálok képet és megírom milyen, ha jó vehető, ha nem akkor kerülendő. Én szeretek kísérletezgetni, kínai vackokat meg pláne bírom így nem gond ha ratyi lesz A gyári amúgyis megfelel nekem, de ha beleférne a powerbank még akkor tök jó lenne, hogy nem a táska alján kell lomolnia.
[ Szerkesztve ]
Ja
-
Topikgazda
válasz mrviceguy #4253 üzenetére
Te ezeket az adatokat kimérted, vagy csak a tapasztalatodból kiindulva írod?
Ha terhelem a gépet 100%-on, az nekem 27-29 watt körül fogyaszt, és ha ilyenkor dugok rá feszültségmérőt töltővel együtt, akkor az világosan mutatja, hogy 38 wattnál többet nem enged be, és kábé 5 watt körül tölti a Decket a belső kijelzés szerint.
Illetve szerintem félrevezető, hogy arról beszélsz, hogy hányszor tudod feltölteni a Decket, miközben azt írod, hogy használat közben töltöd, amikor csak 18-20 wattot fogyaszt, ami nekem egy teljesen véletlenszerű számnak tűnik.
[ Szerkesztve ]
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
mrviceguy
tag
válasz Cucuska2 #4242 üzenetére
Van igazad, futva lett az megfogalmazva, elég hitvány konyhanyelven, lényegi levezetés nélkül, tehát:
- Jellemzően 20-25% az áttöltési veszteség, tehát a 99Wh-s aksid valóban kb kétszer fel fogja tölteni a decket kikapcsolt állapotban.
- Én nem foglalkoztam azzal, hogy kikapcsolt állapotban hányszor-hogy tudja feltölteni a decket a powerbank, mert egyrészről azt a Wh megmutatja, másrészről Én szinte csak akkor fogom feldugni a bank-ra, amikor éppen használom és merül/lemerült.
- A nullára merült decket a 45 wattot leadó PB futás közben egy óra alatt kb 20Wh-val tudja megtölteni, mivel a deck top draw-ja 18-20w körül mozog, és ez a 75-80%os hatékonyság miatt kb 55Wh-t fog kiszedni a PB-ból. Tehát játék mellett egy teljes töltés kb két óra lesz, és ez fullra meríti a 110Wh-s power bankot.[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
Biztos másnak is feltűnt, de a legutóbbi frissítést követően van olyan opció a menüben hogy Nintendo-s kiosztást csinál a gombokból. Tehát megcseréli őket. Kemény...
Sic Parvis Magna
-
senior tag
-
Dymon32
újonc
Sziasztok, egy picit elakadtam a steam deck windows telepítésben. Sok ponton amatőr lehet a kérdésem 😅
A terv az lenne, hogy vagy a MicroSD - re vagy egy külső SSD - re lenne telepítve a Windows melyről majd bootol. Pendrive-ona megfelelő windows-al már sikerült a telepítő képre jutnom decken, de nem mertem elindítani a telepítést, mert nem tudom hogy melyik partícióra települ/lehet-e utána választani.
PC szerelésben jártas rokon szerint az elsődleges boot-ot át kéne állítanom átmenetileg a Windows telepítés helyére hogy telepítés után újra tudjon indulni megfelelően.
Bootolható ssd-nek milyen paraméterest kéne csinálni?@vakablak93 esetleg tudnál segíteni hogy ajánlott hozzáfogni?
-
senior tag
Köszöntem mindenkinek a játék ajánlásokat! Látom az összes pont le van árazva, mondjuk egyenlőre még nem igen sikerült döntenem
-
d@vee
őstag
válasz mrviceguy #4235 üzenetére
Jó az a tok, ma rendeltem pont aliexpresszről, 15euró csak ha nem kell rá a jsaux gagyi felirat(szállítás +2,5 ercsi)
[link]
Szállításnál a másik szállítási módot választani, az eredeti drága.
Plusz rendeltem egy 65w-os töltőfejet, amin van type-C és type-A kimenet is, így elég egy töltő a deckhez és a telómhoz egyaránt.
Tök érdekesek a powerbank számítások, majd megnézem már az én xiaomi 20k mAh-som mennyit tud bele tölteni, sose figyeltem meg teljesen, mert közben játszottamJa
-
Bazsi1987
őstag
Probálok magyarosítani de ami exe-be jön le nincs gond de ami zip ott meg jövök és nem megy, hogy tudom ki csomagolni hogy exe file legyen?
-
mrviceguy
tag
Sziasztok - elég sok szenvedés után végre megvan a tökéletes self-contained kit a deck-hez, megosztom, hátha megspórolok valakinek egy napnyi utánajárást.
Alapvetés: Az nem lehet, hogy ne férjen minden tartozék (töltő, kábel, battery pack) egy, lehetőleg kis táskába, amit csak felmarkol az ember és viszi magával. És az se lehet, hogy egy jó 4 órát ne tudjon a setup.
A megvalósítás képekben:
A lista:
- JSaux silicone case [link] - hát ezt nem feltétlenül ajánlom, mert én sem vagyok 100%ig megelégedve vele, lehet benéz majd egy Spigen rugged armor [link].
- JSaux carrying case [link] - itt még néztem a Spigen-t is, de ott a deck alatti tároló elég kicsi, és a joystickjeinek nincs külön kialakított mélyedés, hanem belesimulnak a pakolható felső részbe, azt én annyira nem éreztem biztonságosnak [link]
- JSaux screen protector [link] - applikátoros, nagyon egyszerűen feltehető, de azóta már van belőle light blocking is, inkább azt venném
- AlzaPower Parade 30000 mAh Power Delivery (60 W) [link] - Nagyon fáztam ettől (bár van monitorkarom is Alza saját márkás, és az kitűnő vétel volt) - de eddig egyelőre jónak tűnik. Az átlag 20k mAh kapacitású aksik, amik 3.7 volton kb 74Wh-t tudnak, a deck 5200 mAh-s 7.7 volton 40Wh-ás aksiját egyszer sem tudják feltölteni nulláról százra, így azok rögtön ki is estek. Az Alza 30k mAh-os powerbankja 111Wh-t hoz 3.7 volton, ez már kb egy nulláról full feltöltést bele tud gyömöszölni a deckbe.
- Baseus GaN Lite fali töltő, 2x USB-C, 65W [link] - A töltőnél két szempont volt - férjen be a case-be a powerbank mellé, és tudjon minimum 45W-ot, de inkább többet, hogy egyszerre két device-t is tudjon tölteni. Itt nyilván az első volt a szűk keresztmetszet, az egyetlen 3x3.5-ös keresztmetszetű 45W+-os töltő itthon a Baseus-é, úgyhogy erre esett a választás
- Baseus Tungsten Gold Fast Charging Data Cable Type-C (USB-C) 100W 1 [link] - A kábelnél szempont volt, hogy máshoz is felhasználható legyen, és egér/billencs se szereti 90 fokos csatlakozóvéget, így azt elengedtem. Legyen braided és ne legyen méternél hosszabb - pipa.
Sok hely nem maradt, felülre még befér egy airtag, hogy baj ne legyen -
vidaila
senior tag
Guns gore & cannoli 1-2
http://steamcommunity.com/id/juhaszjani1988/
-
senior tag
Tudtok nekem mondani Shank / Shank 2-höz hasonló játékokat ?
-
isti0308
csendes tag
válasz szilasz007 #4227 üzenetére
Nem rossz deal, de én ilyet vettem, tegnap jött meg! Teljesen jó, hozza amit kell és csak max 50k!
-
szilasz007
aktív tag
FB-s SteamDeck csoportnak egyik elonye. 1 TB V30 A2 Sandisk MicroSD 117 dodo. Afaval cirka 70. Az azert nem rossz. Ha valakit erdekel: [link]
-
gyugyo79
addikt
válasz Shade45 #4222 üzenetére
Szerintem Steam beállítás kérdése.
Steam Community Overlay -> Enabling the Steam Overlay Desktop
Így asztali módból indítva is elérhető az ami Big Picture alól.
Nem Steames játékot/ alkalmazást így is Steamből kell indítani.Windows alatt tuti működik a kontroller a fentiek alapján mert elég sokat használtam anno még "sima" géppel meg kontrollerrel.
Így 3 opció lesz, ha fut a Steam akkor alapból annak a Desktop kontroller konfigja é. Ha nem fut akkor egy alap irányítás. Ha viszont a fentiek be vannak állítva akkor a játék indításakor a játékhoz betöltődik az ahhoz tartozó kontroller beállítás.
[ Szerkesztve ]
-
Shade45
senior tag
válasz Cucuska2 #4221 üzenetére
Tehát ha jól értem:
csak abban az esetben leszek képes kontroller beállítást adni a játékoknak, ha azt Game mode-ban tudom elindítani, korrekt?Ez így nem túl bíztató, mert eddig 2-ből 2 játék nem indul el Game mode-ban, csak Desktop módban.
Arra még nem sikerült rájönnöm, hogy mi okozza ezt, látszólag nem módosulnak a beállítások, desktopban szépen betölt (cserébe nincs kontroller vezérlés), gaming módban csak homokórázik és itt megáll a tudomány (gaming módban próbáltam már force-olni a kompatibilitás módot és anélkül is).Sajgó szívvel nézem azokat a youtube videókat, ahol régi windowsos játékokat futtatnak a Decken, egyelőre nincs ilyen sikerélményem...
Próbáltam egy NFS Underground-ot is telepíteni, de azon kívül, hogy elforgatja 90 fokkal az asztal képét, mást nem csinál...[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Shade45 #4217 üzenetére
Ugyan anno epic alól vittem ki a Controlt, de leárazáskor megvettem Steamre, hogy ne kelljen az epic vacak launcherével szívni. Azt hiszem a Steames verzió mindkét módban fasza volt.
-
Shade45
senior tag
Heroic launcher - Epic Games játék
Sikerült működésre bírni a Wonder Boy-t, de nem tartott sokáig az öröm:
A játék elindul, Heroicból és Steamből is, de csak asztali módban! És itt jön a probléma, hogy a játék nem ismeri fel kontrollerként a Deck vezérlőit, próbáltam a Steamben egy custom layoutot készíteni neki, de olyan, mintha ezeket a beállításokat a játék nem kapná meg.Ugyan ez a problémám a Control című játékkal is, asztali módban szépen elindul, de nem működik a kontrolleres vezérlés, bármit is állítok rajta...
Feltételezem ha játékmód alatt futnának, akkor nem lenne ez a probléma, de ott sajnos nem indulnak el.
Ti hogyan oldjátok meg, hogy ilyen esetben működjön a kontrolleres vezérlés a játékokban?
-
kovsol
titán
Ma búcsút intettem a 64GB tárhelyenek. Beugrott egy 512GB SSD az én gépembe is az 512GB SD kártya mellé.
May the Force be with you!
-
Eyesis
őstag
Hali, volt aki Minecraftot varázsolt már deck-re? Ezt kénem egvenni hozzá https://www.minecraft.net/en-us/store/minecraft-java-bedrock-edition-pc ? és aztán jön a PolyMC?
Eyesis
-
30z.Samu
félisten
válasz rachmaninoff #4212 üzenetére
Nekem sem ment jól, Cemu-val sokkal jobban megy.
Sic Parvis Magna
-
vidaila
senior tag
Unravel 1-2 csomagban akciós volt steamen, be is húztam, gondoltam decken kijátszom. Vagyis csak játszanám, mert miután feltelepíti az EA appot, nem indul e. Se legfrissebb proton GE, se experimentel, se proton next. Valakinek valami ötlet, tipp, hogy mégis hogy bírjam működésre?
http://steamcommunity.com/id/juhaszjani1988/
-
30z.Samu
félisten
válasz rachmaninoff #4205 üzenetére
Az működik, de nem Wii U Helper-el.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
agaron
tag
-
Aki21
aktív tag
válasz rachmaninoff #4203 üzenetére
Köszi. Majd meglesem akkor mert nem igazán vágom most így amit írtál, nem azért mert nem jól írtad le hanem mert nem ismerem az eljárást. De youtube-n csak találok valami okító videót rá
-
agaron
tag
válasz rachmaninoff #4205 üzenetére
Hm, ezt jo, hogy emlitetted, valamikor regen, mikor a BotW-ot akartam PC-n futtatni belefutottam ebbe: https://wiki.agilly1989.xyz/books/wiiu/page/usbhelper-usbhelperlauncher
Elvileg Linuxos valami is van hozza. Viszont ha jol ertem neked sikerult felrakni Deckre?
Most elutazok par napra, de ha hazajovok, tuti futok vele egy kortSteam Deck | PC | PS5
-
30z.Samu
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HUN BIll I Cam I W10 I Gari!
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3949
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest