Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
ripla
addikt
Srácok, onnantól hogy bekéri a Valve a Deck teljes árának kifizetését, mennyi idő amíg kiszállítják?
Mert ugye azt írják betű szerint hogy akkor kérik el a teljes vételárat, amikor elérhető a gép. -
Bazsi1987
őstag
Apex milyen decken? Konzolon játszok már multi fps-t kb cod4 óta, decken egereseket kapok vagy inkább konzolosokat kapok?
-
kovsol
titán
válasz
30z.Samu #3287 üzenetére
Az se biztos, hogy a telefon tudna többet használni belőle.
Előszeretettel spórolnak azzal az sd kártya foglalatoknál, hogy kisebb órajelen megy a vezérlő chipje, hogy energiát spóroljanak, de ezzel a foglalat nem tudja a szabványnak megfelelő értékeket. Fényképezőgépeknél is csinál ilyent sok gyártó. Sony APS-C kamerák ezért tudnak csak 35MB/s írást hiába raksz bele bármilyen kártyát.Egy normális USB3 -as kártyaolvasóval lehetne letesztelni, vagy ha laptopban van olvasó.
Egyébként meg a szekvenciális írás olvasás kb a legkevésbé fontos egy aplikáció futtatásánál, mert jellemzően sok kicsi adatot kell elérjen, nem pedig egy nagy file-ből olvassa ki a játékot sorban betöltve.
-
Cucuska2
Topikgazda
Amikor múltkor néztem, kábé 10 játékhoz volt már mod. Ugye a DLSS 2 és az FSR 2-nek is ugyanaz a bemenete, és valaki írt egy dll fájlt proof of conceptként, és kiderült, hogy nagyon sok játékhoz működik.
Vannak minimális artifaktok (szellemképezés nagyon gyors mozgásnál), de sokat javít a képminőségen, nagyon sokat.
-
-
válasz
30z.Samu #3276 üzenetére
Akkor az csak nem, sokan használnak olyat itt is szerintem!
Valami Win updatere tudok még gondolni ha nem a legfrissebb.Bár ha megnézem majd ma úgyis pl. hogy a Fortnite hogy fut akkor leírom, nekem a Pro Plus van benne de kétlem hogy annyival brutálisan jobb lenne.
Aztán ha jó max felteszel újra egy Windowst, haha
Én NTFS-re formáztam amiket néztem videókat ott csak azt nyomatták mondjuk. -
Lehet már belezavarodtam
Ami 21-gyel kezdődik az elvileg mind fasza és jól működik (szóval azért jó neked is)
22-vel kezdődő nem támogatja a deck drivereit elvileg
Neked van onboard keyboard egyébként ha valamire rányomsz kézzel a kijelzőn?
Mert akkor lehet a te nálad lévő .iso még jobb lenne -
30z.Samu
félisten
válasz
30z.Samu #3262 üzenetére
Most eszembe jutott, hogy az Xbox Cloud sűrűn írja ki, hogy nem jó a hálózatom és persze elő is szokott fordulni anomália. Továbbá ami fura, hogy ki van kapcsolva a Wifi energiatakarékos felhasználása, de továbbra sem tud tölteni a SteamOS 60mb/s-nél gyorsabban. Asztali módban speedtest-et mérve az internet jó pedig. Van valakinek valami ötlete?
-
Cucuska2
Topikgazda
válasz
sirarcheer #3265 üzenetére
Én nekem az nem szokott gond lenni, ha olvashatatlan; az szokott gond lenni, ha ténylegesen nem renderelnek a szöveg pixelei, mert túl kicsire van skálázva.
Hála az égnek csak egyszer találkoztam ezzel a problémával, a CP 2077-ben ha bekapcsolod a DLSS-t (FSR 2 moddal), akkor már a UI nem renderel normális felbontásban.
De sok játékban valóban kicsi, de nem folyik ki tőle jobban a szemem, mint a sima játéktól.
-
sirarcheer
senior tag
Nálatok nem gond a kis felirat?
Sokszor nem látom, milyen gombot kéne megnyomnom egy egy akció közben.
Ezért félek kicsit most AC: Odyssey-től mert most nagyon akciós, de félek kifolyik a szemem, ha szeretném a történetet is elolvasni. -
válasz
Szbal92 #3263 üzenetére
UUMP-on sikerült találnom (ami egy normális forrás szerintem) egy buildet ami májusi az még bőven 21H1 build
A legújabb 22H2 totál nem működik sem 0-ról telepítve sem updatelve
Délután feldobom az .iso-t valahova nektek ha úgy van de simán feltelepítettem kilőttem a wifit hogy véletlen se updateljen telepítés közben és ment is simán minden ahogy kell
Van egy InControl nevű program amivel totál korlátozható a WIN update hálaistennek szóval nem enged frissíteni - ami talán "zavaró" lehet hogy ebben a verzióban még nekem nincs a felugró billentyűzet ha a kijelzőt nyomkodom hanem simán benyomtam az on-screent és megnyitom ha kell
De van már csomó Report hogy Decken konkrétan nem működik az a verzió és mindenkép BSOD a vége.
Szóval jó lesz ez és idővel lehet majd frissíteni szerintem -
30z.Samu
félisten
Én kipróbáltam hogy az SD kártyára teszem át a Fortnite-ot, de ott is ugyanazt laggot produkálja. Az internettel sincs gond, jelenleg nincs ötletem mi lehet a gond.
-
-
Már agyvérzés szélén vagyok, beszámolok nektek hátha tudtok segíteni.
Beszereztem egy 256 gigás Evo Plus micro sd-t hogy akkor majd arra megy a win 11
Van egy 512-es Pro Plusom is de azt meghagytam Steam OS-nek azt aktívabban használnám
Próbáltam simán media creation tool-al csinálni egy iso-t aztán Rufus stb.
Hibátlanul le is fut de ugye elvileg az új már 22H1 és az Audio driver crashel, találtam valami kreált 21H1-es bulid számút, megcsináltam ott meg nem települ az APU sem mert hogy not supported az OS, WHAT?
Honnan szedtétek le az iso-t vagy milyen win-t tettetek fel? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Kalacskepu #3252 üzenetére
Igen, ha bekapcsolod a SteamPlay-t az egyébként natív Linuxos játéknál, akkor a steam letölti a .exe-t meg ami még kell neki és elindítja protonnal.
Még a deck előtt asztali gépen futottam bele egyszer ilyenbe, hogy a natív verziója egyszerűen nem működött az egyik játéknak senkinél mert valamit elcsesztek a fejlesztői és nem foglalkoztak vele, protonnal meg vígan ment. -
30z.Samu
félisten
válasz
Kalacskepu #3252 üzenetére
Ez tök jó, mert így nem kell szanaszét particionálni a kártyát. Köszi az infót!
-
válasz
30z.Samu #3249 üzenetére
Igen, mindegy hogy melyik rendszerről telepíted, a másik is látni fogja (SteamOS-en annyi, hogy pár megányi dolgot még tölt le hozzá ha valamit Windows-on telepítesz, és kb ennyi). Magát azt a particiót sem kell csatolni meg semmi, be bootol a rendszer, és már lehet játszani is.
Mondjuk natív linux portos játékokkal nem tudom mi a helyzet (pl ha leszeded a windows verziót, azt futtatni fogja-e steamos-en, vagy elkezdi leszedni a linux-os verziót).
-
sittes79
addikt
Köszönöm az itteni infokat, sikerülült az egyik játék magyrosítása linux alatt, lutris-ban futtattam az exe-t és simán talloztam a steam könyvtárban a jétékot, nem kell ide windows
Viszont van egy hiba, xbox one kontroller nálam nem működik game modban, igaz desktop modban még nem próbáltam. Felismeri és csatlakozik, de nem működik.
-
30z.Samu
félisten
válasz
Kalacskepu #3248 üzenetére
Ez nem rossz fejlemény. És akkor bármelyik rendszerbe belépsz, szabadon telepíthetsz ugyanarra a kártyára?
-
válasz
Kalacskepu #3227 üzenetére
Kicsit átvariáltam az egészet. The Phawx csinált egy olyan videót, hogy az SD kártyát btrsf formátumban formázta meg, így a SteamOS és a Windows is látta / tudta használni. Na én ugyan ezt csináltam meg, csak a belső SSD-vel (így ha mindkét OP rendszeren akarok ugyan azzal a játékkal játszani, nem kell kétszer feltenni).
Így osztottam meg az 512GB-os ssd-t:
SteamOS - 64GB tárhely (ez csak a /home)
Windows 10 - 100GB tárhely
Játékok / egyéb - 300GBAztán most már tényleg nem piszkálom, marad így és kész
-
A doboz oldala tele van jelzésekkel, köztük a törékeny is ott van. Semmi probléma nem volt, plusz
ha 256/512GB-os modellt rendeled, akkora hordtáskában lesz benne a Deck, abba azért nehezen sérül.Szerk.: Hupsz, teljesen abba voltam, hogy a 64-hez nem jár ez a kemény hordtáska, hanem valami egyszerűbb csak.
-
ripla
addikt
Gondolkodom én is egy Decken, egyedül a GLS tart vissza. A kiszállítás hogyan történik, úgy értem, mennyire van biztonságosan becsomagolva? Rá van írva hogy "törékeny"? Ti hogyan és milyen állapotban kaptátok kézhez a dobozt? Ha szállításkor megsérül, akkor mi a teendő, kifizetik? Visszaküldöm és kapok újat? Ki lesz a felelős?
-
30z.Samu
félisten
Még érzem az "új" illatot, ahogy fújja ki a levegőt a Deck.
-
zombiex
tag
Par napja nem jartam itt.. hogy ti mit sz@ptok a windows-al, szamomra erthetetlen
lehet, hogy elobb-utobb belefutok valamibe, amihez elengedhetetlen, de en eddig egyaltalan nem erzem hianyat.
*** Witcher 3 modolast (feliratok/parbeszedek szovegenek nagyitasat) sikerult megoldanom. Ha valaki ugyan ugy utal hunyorogva olvasni, mint en, akkor szoljon es segitek.
-
isti0308
csendes tag
válasz
vidaila #3234 üzenetére
Szia!
Nekem van, panaszkodni nem tudok rá, teszi a dolgát, nem driftel, és minimumra le lehet venni a deadzonet, bár akkor már arra is reagál, ha csak hozzáér az ujjad! Összehasonlítási alapom nincs, mert még első bekapcsolás előtt szétszedtem a decket, kapott 1tb ssd-t, a gulikit joyokat, meg természetesen ujrapasztáztam! Eddig elégedett vagyok vele!
Hogy megéri-e, azt neked kell eldönteni! -
vidaila
senior tag
Gulikit joyt csak Amazonrol lehet rendelni?
-
30z.Samu
félisten
válasz
consono #3230 üzenetére
PS4-nél lényegesen gyorsabban indul el a játék és betöltési gondok sincsenek. Igaz nem olyan gyors, mint PC-be rakva, de PS4-nél sokkal gyorsabban tölti be a játékot. De az SD kártya nem rossz ötlet, lehet kikapom a Switch-ből és kipróbálom. Vagy lecsípek egy kicsit az 512-ből és úgy próbálom ki.
-
consono
nagyúr
válasz
30z.Samu #3229 üzenetére
Gyanús, az USB 2.0 azért nem annyira combos... De miért nem telepíted a Fortnite-ot mondjuk egy SD kártyára? Akkor a Win menne USB-ről, a játék meg az SD-ről, nem ennék el az USB szűkös sávszélességét egymástól.
Mondjuk mintha PS4-en is USB 2-n ülne a diszk, d játék közben az nem para, csak mire elindul... Jó, a PS4 nem PC, az is igaz. -
30z.Samu
félisten
Egy kis update a Windows kísérlet ügyében. Újraraktam a Windows a WinToUSB-vel, ezúton is köszönöm szépen az infót. Most minden felment gond nélkül, úgy működik a rendszer, ahogy kell. Jött a fő próba, Fortnite, látszik a játék megjelenésén is, hogy fent van az APU driver is normálisan, mert sokkal jobb, de a játékközbeni lag nem szűnt meg. Majd megnézem más játéknál is, de én gyanítom, hogy itt adatátvitel para lesz, USB 2.0 házban van az SSD. Vagy ami még eszembe jutott most hirtelen, hogy a Wifi nem áll a helyzet magaslatán. Ezt is megnézem este, csinálok egy speed teszt-et. Bár a letöltések nem történnek lassabban, mint a SteamOS-en, de sose láttam Windows alatt sem, hogy annyival töltene, amennyit tudna a Wifi.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Kalacskepu #3227 üzenetére
Windows update -et ki kell még kapcsolni ehhez a megoldáshoz ?
Deck Wizard -os első hozzászólás
Én annó ez miatt döntöttem úgy, hogy inkább belépek a boot menube és váltok ott.
-
-
kovsol
titán
válasz
oberschurke #3222 üzenetére
Nekem minap 100MB/s (megabájt, nem bit) töltött lefele.
1000/1000Mbit/s netem van. -
oberschurke
csendes tag
válasz
Kalacskepu #3034 üzenetére
Szia. Nekem 4,8mbit el tolt. Sztem az meg 1 mega sincs. Elvileg 10 megaval kene h toltson. Legalabbis pc n annyi. Lehet sokaig fog igy tartani a jatek letoltesek 🤔
-
válasz
Cucuska2 #3178 üzenetére
Köszi a tippet, felraktam a GE-t is, de tippre más volt a gond.
SD kártyára próbáltam telepíteni eddig, ott nem ment. Most próbaképp az NFS MW-t (régit, ez gyorsabban fent van) felraktam belső tárhelyre, (GE-vel), és így hibátlanul megy.Kérdés, hogy akkor SD kártyára hogyan lehet megoldani a telepítést? Kell állítani valamit, vagy formázni, hogy onnan is tudjak játékot indítani?
-
30z.Samu
félisten
Hát a melóhelyen mintha ügyeletet tartanék, egy lélek sincs. Simán hozhattam volna a Deck-et.
-
30z.Samu
félisten
válasz
Kalacskepu #3217 üzenetére
WOW! Ez nagy segítség, köszi!
Meg most már azt is tudom hogy nem kell nyomva tartani a Volume - és a Power gombokat, elég csak simán megnyomni.
-
30z.Samu
félisten
válasz
Kalacskepu #3211 üzenetére
Szerintem sem kéne gond legyen, nem is értem alapból miért nem engedi a telepítő felrakni USB meghajtóra a rendszert.
Lehet nekifutok újra egy friss rendszerrel, de majd csak jövőhéten lesz időm ezzel foglalkozni.
-
-
30z.Samu
félisten
válasz
Cucuska2 #3209 üzenetére
Na igen, a driverek...utána feltűnt hogy kicsit lassúcska a rendszer meg az animációk sem állnak a helyzet magaslatán. Utána láttam, hogy az APU driver nincs fent, holott azzal kezdtem a driver-ek telepítését.
Mondom jó, nem gond, akkor tegyük fel újra, de a telepítés közben a villanásnál kifagy és újraindul az egész...
Tehát nem tudok driver-t tenni rá, most vagy az a gond hogy nem natívan tettem fel a gépre a Windows-t vagy nem tudom. Alapból nem engedte USB-re feltelepíteni és egy olyan cselhez folyamodtam, hogy betettem az SSD-t a régi laptopomba, feltettem a Win10-et, majd vissza az SSD+-t a házba és így elindult. Lehet ez is gond lehetett, nem tudom, de egyelőre akadályba ütközött a kísérlet.
-
basnake
újonc
Windows alatt meglehet oldani hogy a különböző játékok alatt működjenek a joystickok?
-
30z.Samu
félisten
Külső meghajtóra tettem Windows-t és arra pakoltam fel a Fortnite-ot teszt gyanánt. De ez akad, mint a disznó. Lehetséges, hogy a porton keresztül nem tud akkor adat átmenni hogy jó legyen?
-
-
gyugyo79
addikt
Aki Windowsal is használja azoknak egy érdekesség:
Steam Deck Windows Controller Driver (SWICD) - Tutorial & SetupNem próbáltam még, hogy milyen de így elsőre jobb lehet mint a GloSC.
-
consono
nagyúr
-
30z.Samu
félisten
Skacok! A Windows alatt hogy teszed fel a hang driver-t? Az oldalon volt két dolog is, amit le kellett tölteni, gondoltam az Eszközkezelőben simán csak betallózom neki a mappát és csók. De mindig azt írja hogy a legjobb verzió van telepítve.
Szerk.: Megvan.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacSzerez.com - 2020 MacBook Air 13" Retina M1 / 8GB RAM / 256GB SSD / Asztroszürke / Apple Garanci
- MacSzerez.com - 2020 MacBook Pro 13" Retina M1 / 8GB RAM / 256GB SSD / Ezüst / Garancia / Magyar
- MacSzerez.com - 2020 MacBook Pro 13" Retina M1 / 8GB RAM / 256GB SSD / Astro / Garancia / Magyar
- Macbook Pro M3 14" 8/512GB 2027.06.23.iSTYLE jótállás
- Asus RogFlow Z13 i7, 16GB ram, 512 SSD, 3050 VGA
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest