Hirdetés
-
PROHARDVER!
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
Reménykedtem hátha ma jött el a nap, de 3% -t haladt a 64GB sor ma is csak.

95,67% -
törölt tag
Ez a 256GB-os 2230-as nvme ssd jó lehet steam deck-be?
pcie 3.0, 4x
Ezt elég csak bepattintani a 64GB-os verzióba?
Mire kell még figyelni? -
chemand
aktív tag
-
hito
nagyúr
válasz
chemand
üzenetére
Nem hinném, mert két Steam Deck-en is próbáltam. De ettől függetlenül nincs kizárva. Az a gond, hogy az elmúlt 1 hétben össze-vissza kavartam a gépekkel, rendszerekkel, SD-kel, úgyhogy ez már nem igazán visszakövethető. Ha lesz egy kis időm, telepítem az egyik SD-re megint a Win11-et és megnézem. Ha ott is ezt csinálja (másik kártya, másik gép), akkor viszont általános problémáról van szó és neked van nagy szerencséd

-
30z.Samu
titán
válasz
chemand
üzenetére
Jó, ha van egy hely, ahova el tud az ember vonulni.
Telefonon én is max este böngészek meló után vagy amikor nem vagyok otthon. Nekem alapból kényelmesebb egy laptopon vagy asztali gépen. Abból szempontból jó a mobil, hogy amikor várni kell valamire, addig meg tudom rajta oldani a tanulást. Addig sincs "üresjárat". 
-
chemand
aktív tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Űzi az ipart
, ez tetszik. Én többek között ott szerelem/tartom karban a kerékpáromat, mert az a hobbim, így több időt igényel. Ilyenkor jó ha megy valami a háttérben. (Pl.: sportesemény, YT video) De volt idő amikor oda vonultam el vizsgára tanulni, akkor is jól jött a sz.gép. Én nem szeretem erre a telefont használni, számomra ehhez kicsi a kijelzője. -
hito
nagyúr
válasz
chemand
üzenetére
Igen, ebben a sorrendben: wifi, BT, APU, hang 1-2, SD kártya. Egyik oldalon így írták. Nem mertem még a sorrendtől sem eltérni
Nem tudom nálam mi lehetett a gond, én is Rufus-szal írtam és hivatalos iso.Most éppen (már belső SSD-n van a win11) ad-hoc jelleggel lecsatolja az SD kártyát. Kipróbálom majd másik SD-vel is, de nem hiszem, hogy az lesz a ludas, mert a Win-t több SD-n is próbáltam és ugyanaz volt a hibajelenség.
-
30z.Samu
titán
válasz
chemand
üzenetére
Belegondolva egy kézi konzolnak pont ez a lényege, hogy bárhol tudod használni. Csak nem hallottam/olvastam még ilyet, hogy valaki garázsban űzi az ipart.
Hogy nincs laptop, abból a szempontból nem fura, hogy vannak emberek, akik mindent a telefonjukkal intéznek. Ha van is valamilyen számítógépük nagyon ritkán használják. Mert azon is a Facebook menne, a Messenger, Youtube és hasonló jóságok. Ezeket pedig tudják a telefonon is nézni, ráadásul mobilisabb (de szép szó), mint akár egy laptop. -
chemand
aktív tag
-
consono
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Hehe, én pont ezzel játszottam ma Dell G15-ön, egész sokat lehet szoftveresen javítani, nem is gondoltam volna!
-
T0mBd1gg3R
veterán
Mikor a Decky Loadert installálni próbálom Konsole terminálból így:
curl -L https://github.com/SteamDeckHomebrew/decky-loader/raw/main/dist/install_prerelease.sh | sh
azt mondja jelszó kell
Mi a f*? -
T0mBd1gg3R
veterán
Épp a Yuzu-t próbálom felvarázsolni, fel van telepítve, nincsSD kártyám így dokkoló+pendrive-val akarnám a key filet meg a játékot magát felmásolni, de nem találom hova.
A Yuzuban elvileg ha rákattintok hogy open yuzu folder meg kéne nyissa, de nem csinázik semmit.
-
isti0308
csendes tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Szia!
Elvileg ez is működik, és talán egyszerűbb!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Egy git repót le kell tölteni, a tartalmát make-el lefordítani.
Aztán ugyanitt egy pearl script fájlt létre kell hozni, majd futtatni az adott kimenettel és a kívánt szaturáció értékével.
Itt írják a részleteket: https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?pid=1850540#p1850540
Nem bonyolult, 5 perc alatt megvan.Igaz nekem még nem jött meg a deck-em, de ez generic cucc és működik az AMD-s asztali gépemen, szóval a decken is fog. - színhőmérsékletet meg magában a KDE-ben tudsz állítani desktop módban.
hito: jaa, azt nem tudom mit használ.
Csak elkapott a nosztalgia, mert régen az analóg monitorok idején még használtam én is a szaturációt, volt rá csúszka a GeForce driverekben. -
hito
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Sehogy, mert nincs rá működő AMD Radeon Software. A napokban akartam utánajárni, hogy hogy lehet rá felvarázsolni. Állítólag valakinek már sikerült, cikk is lett belőle.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Színtelítettséget hogyan lehetne növelni? Mint ahogy nvidia driverben a vibrance-ot.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Az adathasználatot lehet valahogy monitorozni, most még wifin, hogy tudjam, hogy ha ugyan ezzel a játékkal játszok mobilnetről, mennyit fog enni?
-
T0mBd1gg3R
veterán
Van egy direkt USB-C -> Displayport kábelem, plusz bluetooth egér és billentyűzet.
Kipróbáltam a GTA V-öt.
A Decken 1280x800-ban nagyon magas beállításokkal hibátlan, 40-60fps és tök fluid az egész.
Totál minimumra levéve 2560x1440 monitoron nagyon szaggat, még 30 alá is beesik, fejre célozni sem bírtam. Viszont a freesync és a 144 Hz is jól működik. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Amit magán a deck-en játszol, ott szerintem nulla haszna lenne ennek. Pl. CS:GO-t ahol van egy pici jelentősége a gyorsabb panelnak, azt valszeg nem fogsz a decken tolni, maximum botok ellen.
Egyébként külső monitorra kötve van FreeSync 2.0 a decken.
-
30z.Samu
titán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Majd talán a követkető Deck-nél.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Lett volna bármi haszna? Játékbeli előnyt nem nagyon ad, de cserébe FreeSync-es képkocka többszörözéssel vagy valami hasonlóval meg kellene oldanod, hogy kellően magas képkocka számod legyen, különben elkezdene darabosodni / tearingelni a kép.
-
consono
nagyúr
válasz
30z.Samu
üzenetére
Visszamondtam, abból lett a Dell

rasotamas: ez eléggé játék függő is, szerintem az AMD-nek is legalább ilyen GPU-val kellene szerelnie az U-s procijait, akkor tényleg lehetne gamer ultrabookokat csinálni elfogadható áron, jó üzemidővel. Másrészt meg a Deck 720p/800p-re meg 30/40 FPS-re van kitalálva, mert olyan a beépített LCD, azt még hozz a is a proci is. -
30z.Samu
titán
válasz
hszilard666
üzenetére
Nekem valamiért az Intel volt mindig a mumus, amíg PC-n játszottam. Valamiért Nekem sem akartak működni normálisan. Az AMD gépeket pedig csak összeraktam és mentek, ahogy kell.

-
hszilard666
veterán
-
hito
nagyúr
válasz
hszilard666
üzenetére
Nem nagyon volt lehetőségem tesztelni, mert folyton ment a reinstall
Na, ha az AMD driver szemét, akkor az Intel mégis micsoda? Warning nélkül le se írhatom 
-
consono
nagyúr
válasz
30z.Samu
üzenetére
Így van. Én most az Elden Ringet tolom, nagyon érdekes látni, hogy mennyire GPU limitált a játék, a CPU csak lötyög ( nálam valahogy úgy néz ki, hogy az RTX3050 90-99%-on pörög az 5600H meg 15-25 úgy hogy a proci TDP-jét még vissza is vettem). Szóval szerintem jó döntést hozott a Valve azzal, hogy az erősebb GPU-ra szavaztak.
-
hito
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Sajnos elég gyenge CPU-ban, mobil Ryzen 5-öktől és 11. genes i7-es (pl. 1165G7) prociktól is rendesen elmarad (GPU-ban viszont legalább annyival erősebb). Ha lesz időm ma, szívesen csinálok egy teszetet

-
T0mBd1gg3R
veterán
Akinek van fent windows, nem futtatna le egy Passmark vagy CPU-Z benchmarkot? Nagyon érdekelnének a pontszámok, hogy kb milyen asztali cpu-nak felel meg, de neten nem találok.
-
hito
nagyúr
válasz
hszilard666
üzenetére
Azok már egy jobbfajta kotyogóson is mennek
Egyébként meg imádom a Switch-t, tudod!
-
hszilard666
veterán
Köszi az infót!

Agyaltam rajta ma egész nap, majdnem meg is vettem egyet, de aztán feltettem magamnak a kérdést hogy mivel játszanék? GTA V, meg a dishonored széria hiányzik igazán, de ezekért nem biztos hogy érdemes venni decket.

Nem beszólni a switchre!
Megy rajta a DOOM Eternal, meg a Crysis trilógia is!
És annyira nem is rosszul hogy kidobjam az ablakon és rohanjak egy deckért. Ezért nem tudok dönteni hosszú hónapok óta… -
hito
nagyúr
válasz
hszilard666
üzenetére
Jókor jössz, mert 1 hete taposom neked az utat
20x-orra telepítem a Deck-et mindenféle felállásban (win10-11, SD-re, SSD-re, stb.) és kezd körvonalazódni, hogy mit szeret és mit nem. SD-s win-t szerintem el kell felejteni, csak elsődleges OS-ként hajlandó működni normálisan, SD-n nem érzi jól magát. Random fagyások, kék halál, minden amit el tudsz képzelni, pedig én így akartam használni. Mivel SD-re SteamOS nem telepíthető, ezért marad nálam a win only megoldás. Teljesítménycsökkenéstől nem kell tartani, bizonyos játékok DX11-ben még jobban is futnak Windowson, RPCS3 szintén jobb teljesítményt nyújt Windows alatt. Sajnálom nagyon, mert SteamOS-t szerettem volna SSD-n és Win-t SD-n, de nem adja be a derekát, a Win-ről pedig nem vagyok hajlandó lemondani, úgyhogy a SteamOS-nek kell mennie.Dobd már el végre azt a Switch-t, haladni kell a korral
-
consono
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
A Reddit szerint csak Windows alatt van értelme, mert a Windows úgy tűnik nem tudja futás időben növelni a grafikus memória mértékét. Ott pár FPS-t jelent.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Unigine tesztjei és a Basemark pl. van natívan mindegyik platformra.
-
-
Cucuska2
Topikgazda
válasz
30z.Samu
üzenetére
A fő oka sok mindenkinek az anticheat szokott lenni, de én meg például kompetitív (tehát anticheates) online játékot nem játszok (nem kompetitívet pedig igen, például Deep Rock Galactic), azon túl meg szinte tökéletes a kompatibilitás. Előnynek meg ott van, hogy a SteamOS erre az eszközre lett öntve, annak minden előnyével.
És ahogy látom nagyon sokan így vannak vele, mert nagyon kevesen Windowsoznak a Decken a steam statisztikák szerint.
-
Cucuska2
Topikgazda
válasz
hszilard666
üzenetére
Tőled is, mint mindenkitől megkérdezem:
Mi a baj a SteamOS-szel, ami miatt nem jöhet szóba?
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Van aki win10 zel használja a decket mint primer OS? Most hogy felbukkantak aprón már kedvezőbb árakon nagyon elgondolkodtam, viszont számomra csak a win a megfelelő OS. Használható? Vagy gyengül a teljesítmény? FPS-t korlátoznék természetesen a jó akksi idő érdekében.
Cucuska2:
Valid kérdés! Megszoktam a win10 et, valamint úgy láttam hogy nagyon hekkelni kell a linuxot ha más launcherből akarok futtatni dolgokat. Valamint vannak játékok amiket anno megvettem disc-en, de elhagytam őket, ezeket nem vettem meg ismét hanem crackelve tartom őket vinyón, redditen azt írták hogy elég nehéz tört játékot installálni Steam os-en. Winen meg ugye gyerekjáték. -
MrTwister
őstag
válasz
isti0308
üzenetére
Gulikit Joyok
Ők azok?
-
chemand
aktív tag
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Utánanéztem a JSAUX rendeléseim vámkezelésének.
2 rendelésem volt tőlük, (a harmadik folyamatban):
1.) Upgraded Docking Station for Steam Deck HB0603 (fizettem $42,50) - ez közvetlenül Kínából jött Magyarországra, NAV igazolás* szerint küldeményérték és szállítási díj összesen 4.435 Ft, melyre 0 Ft vámot és 0 Ft áfát szabtak ki.
2.) Carrying Case for Steam Deck BG0102 (fizettem $29,99) - ez Kínából, Németországon keresztül jött Magyarországra, NAV igazolás* szerint küldeményérték és szállítási díj összesen 4.849,49 Ft, melyre 0 Ft vámot és 1.309 Ft áfát szabtak ki.
*nem a NAV adta az igazolást, hanem a Magyar Posta (de NAV vámkezelésről)
!!! Természetesen ez nem jelenti azt, hogy aki rendel, az ugyan ezen összegű terheket fogja fizetni. -
isti0308
csendes tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Szia!
Igen tőle vettem, amikor én akartam szintén nem volt neki, de megkértem, hogy szóljon ha lesz neki! Kb 1 hét múlva írt hogy van, és már vettem is meg! Ha van egy kis rutinod nem nehéz művelet az ssd bővítés! Az Os-t meg tényleg tök gyorsan felrakja pendriveról! A szétszedésnél viszont figyelni kell nagyon, hogy a szétpattintáshoz megfelelő eszközt használj, mert hamar sérülhet a műanyag burkolata a decknek!
-
zkxdn
őstag
Miért vitte át a GLS Hollandiából Németországba a Steam Deckem?
Így persze hogy egész hétvégébe belefog telni az hogy MOra lejön a cucc. -
Peat;)
veterán
Hogy lehet ennek a kijelzőjét megkarcolni? Nem telefon hogy zsebrevágja az ember, pofára sem adja magát hogy úgy rakjuk le. Még switch féle dokkoló sincs
-
Van rajta gyárilag valami fólia?
-
isti0308
csendes tag
Üdv Urak!
Ma végre befutott a Gls a csomagommal! Múlthét csütörtöki megrendelés volt, azt számoljátok bele, hogy csak a fizetési határidő lejárata után adják fel, nem számít 1. vagy 3. napon fizeted ki!
Maga a deck kegyetlen jó, nem számítottam rá, hogy ennyire jó lesz! Szerelem első kézbevételre!
Miután hazaértem már szedtem is darabokra, ment bele az 1 tb samsung pm991a ssd, a Gulikit joyok, és persze a PNY pro elite memória kártya!
Az os újratelepítése kb 5 perc volt, abszolut nem kell félni tőle!A PNY memóriakártya teljesen jól használható, eddig semmi lag, vagy röccenést nem tapasztaltam játék közben, pedig direkt erre pakoltam fel első körben a days gone-t és a witcher 3-at!
A Gulikit joyok eddig nagyon bejöttek, sokkal reszponzívabbak, és szerintem precízebbek!
Egyetlen problémám, hogy a thumbstick_cal parancsot nem indítja el a konzol a bekalibráláshoz, hogy még pontosabb legyen! Premission denied-et ír!
És persze újrakentem Thermal Grizzly Kryonauttal, ha már úgy is szét volt szedve!
Kívülről megkapta a TPU tokot, illetve a Benazcap edzett üveg screen protectort!
A screen protectort pofon egyszerű felrakni, és tényleg nem ront semmit az érintés érzékelésen! Bátran ajánlom bármelyik kiegészítőt
! -
Braha
csendes tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ez nem hangszóró alapi hang.
Persze ezzel kezdtem, de sajna nem. Sőt, ha fulhallgato van berakva akkor is csinalja. Ha minden vibrációt kikapcsolok es leveszek, akkor is megy. Ezt a hangot a ket touchpad "motorja" csinálja. Mókás a hang, de este azért elég, hogy megébressze a feleségem vagy a kislányom. Ha ráteszem a kezem a két touchpadra akkor halkabb egy kicsit, de ennyi. Lehet nevetni de a párna lesz a megoldás
. Redditen volt pár proba de outdated mert 150 napos a topic. Remeltem hogy a frissítés rejt valamit.
Még biosban sem talaltak ra megoldást.
Gabe-nek meg nem akarok írni. Neminemű túlzásnak vélem ezügyben kérdezni őt. -
vidaila
senior tag
Honnan és milyen kijelző védő fóliát rendeletek? Most vettem észre már van egy elég szembetűnő karcom, hiába vigyázok rá
-
slima
tag
válasz
sirarcheer
üzenetére
Vagy a család fejét rakja a párna alá.
-
30z.Samu
titán
válasz
sirarcheer
üzenetére
Vagy kimegy a konyhába bekapcsolni.

-
slima
tag
válasz
szilasz007
üzenetére
-
30z.Samu
titán
válasz
szilasz007
üzenetére
Haptikus motor van a Deck-ben?

Szerk.: (#2104) szilasz007: Pedig már kezdtem örülni.

-
hito
nagyúr
válasz
consono
üzenetére
Ez egy nagyon jó és ötletes felvetés, mert közben cseréltem beviteli nyelvet. Viszont nem ez volt a gond, de ebből kiindulva ("...ment volna be a nulla") jutott eszembe, hogy lehet, hogy a num lock tréfált meg. És valóban. Amikor kiválasztottam a jelszót, nem volt benyomva a NL ergo nem 4db 0 volt a jelszó, hanem valami elcseszett karakter 4x. Nagyon köszi a szikrát, enélkül sosem jöttem volna rá
Sorry a felhajtásért! 
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Zbook 15 G8 Fury i7/32GB/500+1TB SS/ Quadro 4GB
- ASUS TUF Gaming F16 (2024) FX607JU
- ÚJ HP Victus Gaming Laptop Ryzen 7 8845HS / RTX 4060 16GB RAM 1TB SSD Gari
- HP Victus Gaming Laptop RTX 4070 / i7-13700H 16GB DDR5 1TB SSD Garancia
- MacBook Pro 16,1", 2,6 GHz i7, 32GB Ram, Radeon Pro 5300M 4GB, 2019-es modell, 2020-as gyártás.
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
- Ace Magician T8 plus Mini PC
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Telefonon én is max este böngészek meló után vagy amikor nem vagyok otthon. Nekem alapból kényelmesebb egy laptopon vagy asztali gépen. Abból szempontból jó a mobil, hogy amikor várni kell valamire, addig meg tudom rajta oldani a tanulást. Addig sincs "üresjárat".
Nem tudom nálam mi lehetett a gond, én is Rufus-szal írtam és hivatalos iso.
) "

Egyébként meg imádom a Switch-t, tudod!

És annyira nem is rosszul hogy kidobjam az ablakon és rohanjak egy deckért. Ezért nem tudok dönteni hosszú hónapok óta…
)