Hirdetés
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gigabyte alaplap topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
-
PROHARDVER!
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzz
aktív tag
CS:GO kérdésem lenne
Nem játszom vele, de a lányom igen és dokkolón keresztül monitoron szeretne. A rendszer felismeri a monitort, az asztal és a Steam is jól láthatóan kezeli a nagyobb felbontást, de a CS:GO fittyet hány erre és nincs nagyobb felbontás max. a Deck felbontását hozza. Mit kell valamit varázsolni, hogy fullHD legyen belőle? -
Lmh
őstag
heroicból eltünt az "add game to steam library" vagy vmi ilyesmi opció?
Nem találom sehol :S -
30z.Samu
titán
válasz
chemand
üzenetére
Igen, végül arra jutottam én is, hogy valószínűleg ezt vagy az itt ajánlott Ugreen dokkolót veszem meg. Most azon a pár ezresen nem fog múlni + lehet most nem fog kelleni a Deck-hez, de lehet másnál meg jól fog jönni, hogy tudja. Viszont a Ugreen-ben van LAN port is, és az tényleg jól jön, ha mondjuk asztali gépnek használnám.
-
chemand
aktív tag
Tárhelyek közötti játék tartalom átmozgatás végén (SD kártyáról belső SSD-re) azt a hibaüzenetet kaptam, hogy ..."content file locked".
Tud esetleg valaki segíteni abban, hogy ilyen esetben mit kell csinálni, hogy az átmozgatás sikeres legyen?
-
gaben88
őstag
válasz
Norbex2003
üzenetére
Le lehet lőni? Engem pl k*rvára nem érdekel!

-
hito
nagyúr
Sziasztok! Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Esetleg van valakinek tippje arra vonatkozóan, hogy ezt telepítve miért nem akar mégsem normálisan működni a kontroller Windows alatt? Települ, ki is teszi a kis ikont a tálca menübe, de játék alatt úgy működik mintha billentyűzet lenne.
Amikor még pár hónapja ugyanígy telepítettem, működött, mint a parancsolat. Volt valami Win10 update, amivel elkaszálták a lehetőséget? Egyébként dual boot van a gépen, de gondolom ez nem befolyásolja, hiszen Win10-et bootolok.
-
30z.Samu
titán
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
30z.Samu
üzenetére
4K-ban nem igen visz el játékot, de FSR-el mondjuk lehet kísérletezni. Cyberpunkot meg hasonlót futtattam így alacsonyabb felbontásban 4K tv-n, még akár lehet is így játszani, de azért nem az igazi.
Ahol gond a 30fps, az inkább az, ha a deckről nyomatnál filmet a TV-re. Bár azt meg célszerűbb egy pendrive segítségével megoldani közvetlenül a TV-ről...
-
30z.Samu
titán
Alzán most vannak tök jó áron dokkolók, amik elvileg leírás alapján megfelelnének az elvárásaimnak. Egy dolgot kivéve, hogy 4K-ban csak 30Hz-et tudnak. Elsőre húztam a számat, de ha belegondolok, akkor ezzel a kis szerencsétlen géppel aligha fogok 4K-ban játszani. Szóval még gondolkodom...Ti mekkora felbontáson játszotok?
-
Dymon32
újonc
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Windows to go amd driver után nekem is összeesett a Windows.
Még nem foglalkoztam vele.
Arra figyelj , hogy a Program files melletti Autorun mellett ne legyen más,lehet az kavart be nálam amiért nem tudott bebootolni.
Remélem sikerül megoldanod,sajna nincs más ötletem az amd driver mellőzésen kívül. (Asztali linux módban szépen ment a képernyő tükrözés)
Folyt. Köv. -
Dymon32
újonc
válasz
szilasz007
üzenetére
Köszi az infót 😁
Be kell jelentkezni ehhez az epic games vagy gog fiókomba?Nem ismerem őket ,így nem szívesen adnám meg a belépési adataimat.
-
Lmh
őstag
heroiccal letöltöttem a death strandinget, de nem tudok mozogni
volt másnak is ilyen? -
válasz
30z.Samu
üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor csak simán hozzáadtam nem Steames játékként.
Bazsi1987. #4458
Én kipróbáltam a Wowot rajta, de az addon beállításokhoz sok gombot kell megnyomni hogy elérje egy spellt, a gyári beállítások meg használhatatlanok.
A saját példámból kiindulva, nálam egy karakternél van legalább 20-25 gomb amit használok, ez megoldható Decken, de sokkal bonyolultabb, szóval itt maradok az egyszerűbb játékoknál, a WoW meg marad az asztali gépen.
-
30z.Samu
titán
Kis utánajárás után megtaláltam a mentéseket és fel is tudtam másolni az Epic-es mappába. Viszont azt írja hogy a fájl sérült és nem tölti be. Szóval akkor folytatom Windows alatt, igazából csak azért lett volna jó, mert SteamOS-t használva tudnám tölteni játék közben is. De buktam, majd ha sikerül végre dokkolót venni, de akkor a felfedezősdi ismét elindul.
Egyébként Heroic-al indítottam el végül és tök jól futott. -
30z.Samu
titán
Amúgy ha felteszem az Epic-ről a Death Stranding-et, a mentést át tudom valahogy műteni a Gamepass-es verzióból?
-
Peat;)
veterán
A Death Stranding ingyen behúzható epicen, meg már normálisabb free játékok jönnek. Előbb utóbb egyre könnyebb lesz a decken ezeknek a játékoknak a futtatása, most még valóban nem jó a heroic sokszor, a nélkül meg körülményes lehet. De későbbre is megéri betárazni.
-
Årpi
őstag
Hosszú tanakodás után én is csatlakozom a tulajdonosok táborához egy 64GB-os verzióval, melybe majd itthon kerül egy nagyobb SSD. A PC marad a kompetitív multira, a Steam Decken meg majd inkább kisebb-nagyobb single játékok, emulátorozgatások vannak tervben.
-
Zsírkrétamen
senior tag
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!
Tegnap boldog tulaja lettem egy 512-es masinának, felraktam rá a Win11-et. Van egy Lenovo usb c dock gen 2-m itthon, meg egy random HP monitorom, de az istenit nem akarja a Deck kiküldeni a monitorra a képet.
A Win érzékeli hogy van még egy megjelenítő, de azt írja, hogy nem tud rajta megjeleníteni semmit. A dockoló driverek rendben vannak, most raktam újra. Újraraktam már az amd drivert is. Boot közben van kép, tehát a dockoló meg a monitor is jó, de amint megjelenik a Win üdvözlő képernyő, onnantól nincs kép.
Valakinek valami tipp? -
30z.Samu
titán
Kellemes Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!

-
HorviGabi
aktív tag
Sziasztok. Megleptem magam egy deckel karácsonyra, megvettem a Resi 4-et nosztalgiázni, de tegnap óta folyamatosan lefagy játék közben, vagy egyszerűen kilép. Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy várjak valami frissítést? Egyébként szinte minden nap frissített a játék valamit.
-
Bazsi1987
őstag
Steam decken nyomja valaki a wowot? Én most kezdtem levelingelek itt nincs gond de azt szeretnén kérdezni dungeon vagy raid közbe lehet-e gondom?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Shade45
üzenetére
Igen, erre gondoltam, úgy szerintem nem lesz jó. A wine-hez tartozik egy winetricks és azon keresztül kellene az ilyesmit telepíteni. Ezt konkrétan a
winetricks dotnet48parancs kiadásával menne asztali gépen. A decken viszont protonticks van, azt én még nem próbáltam, de szerintem azt nézd meg. -
d@vee
őstag
válasz
Shade45
üzenetére
Nem a leggyorsabb megoldás valszeg, de tedd fel gépre a magyarítást, háha engedi telepíteni játék nélkül is. Majd húzd át a Deck-re a fájlokat és írd felül a telepítési mappában.
Ha nem engedj telepíteni játék nélkül, akkor tedd fel a játékot előtte gépre
És húzd át az egész játékot.
Sorry, nincs mas ötlet, ha van sok időd akkor gyakorolhatsz
-
Shade45
senior tag
Játszik valaki a Control-lal Deck-en? Magyarítást próbáltatok telepíteni?
A telepítő.net framework 4.8-at kér, de hiába rakom fel, nincs eredmény.
-
válasz
Damateo
üzenetére
Egyetlen példát tudok mondani.
Az Epic Launcheres Dying Light 2 nekem Heroiccal indítva teljesen használhatatlan volt, lassú volt és nem reagált a gomboknak kb. a felére. Megjegyzem, ez a legújabb Heroic verzióval jött elő, az előtte lévővel semmi gondja nem volt.
Heroic nélkül, simán beállítva nem Steames játékként az Epic Launchert és így indítva, tökéletesen működik.
Szóval nálam lekerült a Heroic a prioritási listáról. -
Damateo
aktív tag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Kijött a SteamOS 3.4.2
Első próbálkozásra megakadt a telepítés 87%-on. Ekkor átmentem asztali módba, ott a discovert engedtem frissíteni mindent, majd visszamentem játék módba. Ott nem tudta elkezdeni a frissítés telepítését, de egy újraindítás után már sikerült neki a frissítés gond nélkül.Érdemi változás, hogy a mesa 21.7-ről 22.2-re változott ami a játékok miatt fontos. Valamint tök fasza, hogy bekerült a KDE Connect és azzal faszán tudom irányítani az asztali gépemet. Szépen átviszi a joystickokat is és a tapipadot is mint egérmozgást.
Ezt a friss Unigine tesztet képet is a KDE Connecttel küldtem át a deckről a gépemre.
Ohh és kaptunk fancy grafikus top progit.
-
gaben88
őstag
Aki használja Windowssal is a Decket, dokkolóval, azok közül valaki a FreeSync-et életre tudta már lehelni?
-
-
Damateo
aktív tag
Ubisoft connect-es játékokat szeretném játszani. (Epic-én lett vásárolva)
Steamen telepítve az ubi connect indul, de játékok vezérlése nem működik.
Heroic alól telepítve nem indul.
Van valami ötlet? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
30z.Samu
üzenetére
Ennek az értéknek az állítása csak Windows alatt befolyásol dolgokat, ráadásul ott sem úgy, ahogy gondolod mert fixen foglal a ramból.
Kicsit nehézkesen beszél a csávó, de a lényeg az, hogy nem jársz jól az UMA buffer méretének emelésével:
Don’t increase VRAM from 1GB to 4GB in Steam Deck Bios - UMA Frame buffer | it helps only in Windows -
30z.Samu
titán
Biztos tudtok róla, de lehet a BIOS-ban az UMA Frame puffer méretét állítgatni, melytől elvileg stabilabban fognak futni a játékok Windows alatt. Hát én kipróbáltam két játékkal, az egyik a Fortnite volt, a másik pedig a Death Stranding. Az előbbi játszhatóbb lett, már kisebbeket laggol be a megszokottnál és így akár el is lehetne vele szórakozni. A Death Stranding-nél pedig nem vettem észre semmit. 1GB-s volt alapból, 4GB-ig lehet feltolni, feltoltam 2-re, az az aranyközépút. Ti szórakoztatok ezzel? Ez is a fizikai memóriából vesz el, mintha az integrált VGA-nak adnék memóriát?
-
Bazsi1987
őstag
Lehet amatör kérdés hogy tudok nem steames játék inditás ikonhoz képet hozzá adni?
-
d@vee
őstag
Kifutottam a szerkesztési időből.
A tokhoz: a két kihajtható baromság nem tartja el az analóg karokat ahogy kommentben írták, viszont idegesítő, mert sem alatta, sem felette, sem egy alatta/egy felette felosztásban nem fér el a deck benne csak összenyomva, ha a gyári töltő van a tárolóban.
Megoldás lehet a mellé rendelt 65w-os gyorstöltő, amit igazából azért rendeltem, hogy ne kelljen külön a telefonnak és külön a deck-nem töltőt cipelni ha megyek valahová, ez pedig egyszerre tudja tölteni a kettőt.
De powerbankból az értelmes méretű akkor sem fér be a gyári töltőjével, persze ha irgalmatlan méretű lenne a tok az megoldaná, de akkor meg a hordozhatóságon esne csorba. Hát jelenleg ez van
-
d@vee
őstag
Megjött egy hete az utángyártott kínai tok.
Hát a gyári keményebb anyagú, erősebbnek tűnik.
Az utángyártott nem tudja amit a képen ígérnek, legalábbis az én Xiaomi 20000-es powerbankom nem fér bele. A töltő is csak kicsivel könnyebben megy bele, szóval még mindig a gyári tok az optimális.Illetve rendeltem egy olcsó TypeC-HDMI átalakítót, amiben van hely a tápnak is, hogy közben tölthető legyen a deck, valamit van rajta plusz egy hagyományos USB bemenet egérnek, pendrivenak vagy akárminek.
Ez működik, viszont még nem jöttem rá, hogy 4K TV-re rádugva hogyan lehet a játékban nagyobb felbontást állítani a deck gyárijánál. Régi címekre jó lesz nosztalgiázni, ahol van ekkora felbontás, valamint emulátorozáson is gondolkodom ha már kifogytam a mostani címekből gépen. -
30z.Samu
titán
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Én többnyire általános casual dolgokra használom a laptopot is, simán ki tudná váltani a Deck. De néha kell a két monitor, az egy kicsit macerás lenne a Deck-el. Biztos megoldható lenne, de egy jól működő setup-ot nem akarok már megbolygatni. Meg van, amikor jobb a laptop.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ma vettem 256GB Kingston Canvas Select Plus SD kártyát a deckbe, mert kinőttem az 512-es SSD-t
, 100/80MB-os és elég jó áron van.
Nagy méretű játékok áthelyezésénél a kártyára ilyen írási sebességek jöttek ki:
57-59MB/s
kriszpontaz: vagy ugyanolyan lassú volt, csak már megszoktad.
-
gyugyo79
addikt
Ha már Win. használja e valaki ennek a Fan Control részét ? Ha igen mi a tapasztalat akkor ha meg van hajtva a gép játék alatt. (vagy tud jobbat)
Kérdésem ez miatt van:
"As of Today (Nov, 2022) the GPU temperature is missing on Windows. Which makes it a little incomplete. However, it should be expected that GPU temperature is “kind of similar” to CPU due to GPU being in the same silicon. But! The device might overheat and break due to this missing temperature. So, use at your own risk.""Sima" Win használatnál nekem ok minden de én játszani nem szoktam Windows alatt + semmi olyat nem használok ami CPU mellet a GPU-t is használná jelentősen.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Ez mondjuk kemény. A decknél jócskán erősebb irodai gépemen is lassú az MS Office, főleg doksik megnyitásánál érződik. Gondolnám, hogy Windowsal megkínzott decken még rosszabb a helyzet...
-
30z.Samu
titán
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Valószínűleg az lesz a befutó Nálam is, még egyszer köszi a tippet.

-
yodee_
őstag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Jó is hogy előjött. Milyen / melyik dokkolót érdemes megvenni? Nem akarom PC-ként használni, de ha nagyobb adat mennyiséget kell mozgatni vagy asztali módban matani akkor jól jönne.
-
30z.Samu
titán
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Nekem is Windows To Go-val van megoldva a Windows. Igazából csak azért, mert volt itthon SSD, csak egy ház kellett hozzá, szóval ez így lényegesen olcsóbb volt, minthogy vegyek egy M2-es SSD-t a gépbe még úgy is, hogy egy dokkoló azért nem ártana, hogy tudjam is tölteni a gépet Windows használat közben is.
-
kriszpontaz
veterán
Beteg voltam egy hétig. Windows To Go felment küslő SSD-re, Office csomag, Civil3D tervező szoftver és rányomtam a TV-re. Ezen dolgoztam egy hétig. Röccenés mentesen lehet egy komolyabb notebook szintű munkát csinálni rajta. Meg sem nyekken. Ezért vettem és nagyon behozta az árát.
-
-
d@vee
őstag
válasz
Bazsi1987
üzenetére
Ne foglalkozz azzal, hogy mit ír támogatottnak és mit nem. A gyakorlat azt mutatja, hogy szinte minden elmegy rajta.
Vagy harminc játékot már próbáltam/végigjátszottam mióta megvan, abból vagy 8-10 olyan volt, amit támogatottnak írt. Minden elfutott rajta eddig, a legnagyobb pepecs az volt, hogy 20 éves címnél az irányítást át kellett variálnom. -
JSaN
addikt
válasz
Bazsi1987
üzenetére
Igen, megy tokeletessen, minden maxon fixen belove 40fps-re. (Mondjuk sok beallitasi lehetoseg nincs, a mozgaselmosast, es elsimitast veszem vissza itt is) Bele toltam egypar orat es minden perfekt benne, most ep felre tettem es Death Strandinget tolom, aztan majd a teli leallasok alatt lenyomom a trilogiat. Magyaritas is teljesen jo, sima txt packot bemasoltam es ment minden mokolas nelkul, contorller kiosztas is a konzolos alap.
Sok olyan jatek van ami nem tamogatott, megis tokeletessen megy, jo a vezerlese, magyarithato, stb. Erdemes probalkozni.d@vee: Igen a sima mozgaselmosodas nekem is a halalom, minden jatekban instant kapcsolom ki. Az elsimitassal nincs annyira bajom, ott en max 2X-es szoktam vissza venni es az eleg.
mrviceguy: Ahogy a deck beallitotta magat, nem neztem annyira. Nekem igy is amulatba ejto.
Nagyresz 40fps stabilan, ha estleg elragad a hullam akkor be esik 35 kornyekere, huzosabb szitukban sem lattam 30 alatt, es azok is csak pillanatnyi.
Az zavar inkabb hogy ebben a jatekban fix a 720p felbontas, jo lenne a 800p inkabb. -
DX12-vel nekem is belefagyott minden indításnál, DX11-en nem.
Amúgy Deckre szerintem teljesen felesleges ez a patch, anélkül is szép és gyors, a 4K-t meg úgysem fogod látni ekkora méretben, ellenben szanaszét szedi a játék a gépet. Már telepítem vissza az előző verziót.#4394Bazsi1987
És ez már csak azért is gázos, mert megjelenés előtt a Fallen Orderral IS reklámozták.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Warhammer 40.000
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- GTA V
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro Air 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billenyt AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Kingston FURY Impact 32GB DDR5 4800MHz KF548S38IB-32
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Blue Titanium - 256GB - Akku: 84% - Megkímélt állapot!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Nem játszom vele, de a lányom igen és dokkolón keresztül monitoron szeretne. A rendszer felismeri a monitort, az asztal és a Steam is jól láthatóan kezeli a nagyobb felbontást, de a CS:GO fittyet hány erre és nincs nagyobb felbontás max. a Deck felbontását hozza. Mit kell valamit varázsolni, hogy fullHD legyen belőle?

Cucuska2