Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Pánik a memóriapiacon
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gyugyo79
addikt
válasz
Diopapa
üzenetére
Néztem 1-2 videót a One-ról és láttam, hogy elvileg van dedikált gomb a kijelző méret/távolság állításra. De amíg nem láttam, saját szememmel jól működni ...
A 3DOF -engem kb nem is érdekelne egy ilyen szemcsiben, de azt sem láttam bemutatva egy Steam Decken használva pld.A Q3 teljesen használható mert azt Steam Link -en vezeték nélkül össze lehet kötni
és ami nem VR azt 100% kiszolgálja a Deck. Ebben a videóban van nem VR ról is felvétel Deckről is ugyan így működik.
Igazából egy AX -es router/ap amit megkap a Q3 / Deck dedikáltan olyan alacsony késleltetést rak hozzá, hogy ami nem kompetitív arra 100% -os.Vagy ilyen kütyüvel a Deck dokkolójával HDMI -n.
De én igazából nem Deckel szoktam hanem a nagy gépel szoktam játszani ott meg van elég sok megoldás első sorban Virtual Desktop pld. ha nem akarok kábelozni.
Viszont ez az a kategória amire azt mondom, ha van lehetőséged próbáld ki mert nem ugyan az órákig használni még egy AR szemüveget sem nem hogy egy VR fejest mint nézni egy monitort, kézi konzolt.
EU -n belül Amazon -ról rendelj bármit is rendelsz és rendes eladótól, hogy vissza tudd küldeni bukó nélkül ha mégsem tetszik.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Diopapa
üzenetére
A szellem képet úgy képzeld el, hogy pld a Deck menü részén látod a Feketén-Kék-Fehér miatt ha látod van aki nem is látja és szemészhez küldi azt aki igen ...
De egy játékban pld egyszer sem veszed ezt észre vagy zavar.
CK3-EU4 -el használtam ezek amúgy azok amiknél pont az sem volt zavaró, hogy nagyon közel volt a kép a méretéhez képest nekem de ez megint preferencia kérdése is. Ha 200 -at kiadsz valamiért jobban tudnak zavarni a hibák mint ha csak 100-at adtál volna érte.Van VR fejesem (Q3) és bármennyire is látom annak a hátrányát méret-súly terén erre használni sajnos ott kezdődik amit egy AR szemüvegnek tudnia kell ahhoz, hogy én megint vegyek nem kell az a VR/AR tudás csak a képminőségben és beállíthatóság legyen meg akár filmezés terén vagy mint Virtuális kijelző. Nem véletlen, hogy azt vettem fel inkább mint az Xreal-t amíg párhuzamosan megvolt mindkettő.
De ha feleződnek az árak megint fogok venni ilyen kütyüt akár nagyobb kompromisszummal is ha nem is Xrealt akkor valami mást, hogy megnézzem hova fejlődött az egész.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Diopapa
üzenetére
Indulj ki abból, hogy bár Amazonon árulja de ezek kínaiak és lehazudják a csillagot is az égről ott is nem csak akkor ha ugyan ezt az Ali-ról vesszük. Szóval azért osztani kell min 2 vel mindent.
Nekem végül kompenzációt fizettek és csak azért maradt nálam a szemcsi akkor 170k volt amennyiért vettem eredetileg és 120k lett a vége.
Az 1-2 ről írok mert utána már nem követtem. Pro és kontra is próbálkozok.
kivált-e egy monitort -> igen DE egy iszonyat nagy monitort amihez már már kényelmetlenül közel ülsz. Ez nem jön le a videókból amin mutogatják őket.
Bár már elkezdték visszafejteni a driverét a kijelző távolság és méret nem állítható csak a saját androidos nebula alkalmazásukból ami meg csak androidra van ott is proci függő. Alapból Type-C altDP felismerte a Deck adott neki áramot meg Full HD-s külső monitornak felismerte ha össze voltak dugva.Viszont az alternatív + drivert feltéve kapható + funklció pld mozgás érzékelőt jól kezelték és egér/ joy mozgásra lehetett használni így pld egy űrhajóból szét lehetett vele nézni. Decky -ből -ki/be kapcsolható volt ezen funkciója. (nem tudom most holt tart ez a része de ez nyilván nem a kínaiikon múlik max az, hogy engedik, hogy csinálják ....)
beépített akksi -> Nem. A szemcsi a Type-C -n kapja az áramot attól amivel összekötöd. Egyik oldalról jelentéktelen a fogyasztás, szóval Decken kb ugyan oda jössz ki mintha a kijelzőjét használnád. Viszont alapból ugye ezzel használva nem tudod tölteni. Ha szeretnéd 1 akku időnél többet használni így akkor kell szerválnod egy Y kábelt amivel megy az AltDP meg a Deck töltése is rendesen. Amikor én vettem akkor még ez a megoldásuk nem volt így iszonyat időt fórumoztam mire a találtam 25e Ft körül olyat ami a 45W -t és az AltDP -t is tudta ... A linkelttel nincs tapasztalatom de az árát jobb fejbe kapásból hozzá adni ha lenne rá igény.
Amik esetleg érdekelhetnek ha nem csak Deck:
Amit sok promó videóban látsz mint elérhető funkció az a XREAL Beam -el készül (A pro verziója az ára alapján akár használhatóbb is lehet arról nem olvastam) ami megint csak egy saját akkus vicc hw-el egy androidot futtató kütyü. Ezen a Nebula fut ugyan úgy mintha azt támogatott procis android telefonról futtatnád. De ez amúgy sok sebtől vérzett és nagyon drága is volt jó nem olyan drága mintha valaki venne egy IOS-t erre vagy egy AltDP -t tudó telót ha az éppen nincs. Egyik ok ami miatt egy próba után töröltem ezt a telefonomról az hogy alapból felrakja csatlakozáskor a szemcsire az utolsó firmwaret. Amivel meg más nem működöt ...XREAL Adapter Ezzel letehet alapból összekötni bármivel HDMI -n át. Ez is a promóban tök jól mutat, hogy bármit HDMI -n rákötsz és ezen játszol, dolgozol. Csak amiről hallgattak ezekbe mélyen, hogy ez bizony akkus és nem lehet egyszerre tölteni és használni mert ugyan azon a Type-C porton lehet tölteni mint amint a szemcseivel összekötni ...Egy hosszabb film nem nézhető végig annyit nem bírt az akkuja ...
Nekem egyik felhasználása lett volna, hogy GoogleTV -vel egy média lejátszó amivel elütök várakozásokat erre tökéletes, ahogy benne ülsz a kijelzőbe. Akkor ehhez külön venni kellet egy 3 cég által gyártott HDMI ->Type-C AltDP (AltHDMI inkább bármennyire is vicces) átalakítót amit lehet tápolni, hogy a GoogleTV és a szemcsi is kapjon áramot ...
A szemcsi egy bizonyos firmware-ig átkapcsolható volt egy gomb hosszabb nyomásával, hogy HDMI -n legyen hang ha így kötöttük össze...
Ezért nem volt mókás ha a Nebula frissítette ezt.
Most néztem, hogy már árulnak XREAL H-C Cable ez nem volt és lehet, hogy megoldás a problémára, de azért nagyon utána olvasnék
No és akkor a végére amiért jóváírást kaptam. Amit egy videóban meg nem említett egy influenszer sem.De beszéljenek helyettem ők ( A 3. csere szemcsi után!!! ) :
"I am glad that you have got the replaced one and sorry to hear that the ghosting issue still remain.
Regarding the ghosting issue, please allow me to explain. This phenomenon is related to the BB (birdbath) imaging solution we employ in our product. The BB solution utilizes multiple reflections or transmissions of light within the optical module to project the display screen's image into the viewer's eyes. The BB principle can sometimes result in the phenomenon of multiple reflections not completely overlapping, leading to ghosting. As you observed, this effect is more noticeable when displaying bright or white content on a dark background.
We understand the importance of having a clear and sharp image, and we regret any frustration this may have caused. It's essential to note that this characteristic is inherent to the BB imaging solution, and it may not be entirely eliminated. Our technical team are continually working on technical optimizations and breakthroughs to minimize the ghosting effect associated with the BB scheme."
Ez nem a szemem miatt volt mert bár nehezen de le tudtam fényképezni és úgy bizonyítani nekik ...Aki megvette tőlem (jelentős kedvezménnyel) annak mindent elmondtam és örömmel használja (barátom) egy Samsung telóval 90% filmeket, sorozatokat néz vele ...
-
gyugyo79
addikt
Tudtommal nem lehet. Még nem játszottam 100% -ig végig 2. kör Ac2 -ben járok és bár tudom, hogy nagyon újdonság már nem lesz de én Decken csak már amikor farmolok az edn game -hez, vagy altozok stb. játszok . Szóval tapasztalatom konkrétan Decken még nincs PoE2 -vel.
De én gépen is kontrollerrel játszok ilyen játékokat.
Az amúgy agyon istenített PoE2 -ben vagy kontrollerrel játszol vagy bill+ egér. Olyan sincs, hogy játékon belül váltasz ehhez ki kell lépni a karakterválasztóra minimum. Ezért max ha beállítod valamelyik kontroller gombot a hátsókra azt fogja kezelni ott is.
Ez az egyik olyan dolog ami előtt értetlenül állok, bár lehet még ez a része nincs kész de az egész kontrolleres irányítás kicsit mostohán van kezelve, csak egy másik példa , hogy az Y -al a tárgyak mozgatása a láda és a karakter közt is sok helyen nem működik így kidobálsz mindent a földre ha rutinból nyomod ...
-
gyugyo79
addikt
válasz
gabeunit
üzenetére
Gondolom Windows-t szerettél volna írni. De igazából biztos volt ilyen is 2023 -ban.:
SMITE now WORKS on Steam Deck and Linux desktop
SMITE Now Working - Steam Deck Gameplay & Best SettingsInkább az irányítás lehet a kérdéses ami Win alatt is szenvedős lehet kontrollerrel, ahogy a hozzászólásokat olvastam. Tapasztalatom nincs.
-
gyugyo79
addikt
Én Decken játszani a Red Dead Redemption 1 akciót várok kb a legjobban, az elkövetkező időkben (ha nem játszottam volna már végig megvenném egyből)

-
gyugyo79
addikt
válasz
danielgalaxy
üzenetére
Nálam semennyire bár ez szerencse is. Nálam az eszközök vannak értem elv alapján van minden használva, tehát nincs túl vigyázva semmi de azért nem is ütöm verem őket ... Viszont a Decket min. 10 gyerek (Haverok gyerekei) is használja az utóbbi 3 évben majdnem annyit ha nem többet mint én és sem védő tokba nincs sem védő fólia nincs rajta.
-
gyugyo79
addikt
válasz
30z.Samu
üzenetére
Olvastam, hogy szemeztek a gyári dokkolóval. Ezért elvittem a Samsung "okos" monitoromhoz, hogy megnézem most az utolsó firmware frissítés után, hogy működik.
Továbbra sem jó ...
Ha be van dugva a táp a dokkba akkor a bekapcsolás után nem tudja a monitor inicializálni a SD -t.
Megoldás továbbra is, hogy ki kell húzni / el kell venni a tápot így "össze barátkoznak" ami után már vissza lehet dugni a tápot . ( kikapcsolása után ezt a trükköt mindig el kell játszani amikor táp alatt van a dokk ...)Ez mióta megvan a dokkoló így működik és nem javították ki csak kb 1 dokk frissítésig volt jó ami után megint így működött csak.
Míg az itthon lévő egyik másik dokkal sincs ilyen probléma.Én most ha a kinézet nem lenne szempont és egy otthoni fix helyre kellene, tuti egy használt Dell, HP, Lenovo stb. dokkolót vennék akár innen a hardver apróról meg nyomtatott vagy kínai tartót ...
-
gyugyo79
addikt
Nézz utána, hogy amilyen TV/k -hez veszed azokkal mennyire lehet anomália azzal amit kinéztél.
Pld. a sajátjukra pár hete néztem rá és a Samsung TV -vel már megint
Steam Deck Dock Samsung TV Troubles tehát nem a legkényelmesebb a használat. Míg pld a Jsaux -nál ami szintén zavarhat ha még fent áll és ilyen típusú a TV amit használsz. -
gyugyo79
addikt
-
gyugyo79
addikt
A menu (steam gomb) -> display -nél mit mutat a externál kijelzőnek és ott mik a beállítások. Én még nem láttam olyan kábelt type-c - hdmi -t ami ne tudott volna 1080p -t minimum ha már volt kép rajta ...
A lényeg, hogy ami ott van beállítva az ext. display -nél az beállítható 100% a játéknak is . A javasolt natív beállítás esetén azon indítja a játékot ami != azzal hogy a játék azon indul de azt látja mint max beállítható kijelző felbontás ezért az beállítható a játékban.
Olyan lehet, hogy 4k -s kijelzőt csal FHD-nak rak be mert azt gondolja annak amin biztonságosan van kép. De ez módosítható.
Aztán ami még érdekelhet és ezekről írnak is :
Steam Deck Resolution: All You Need To Know (Handheld & Docked)Van arra is lehetőség, hogy manuálisan átállítsuk egy kijelző letárolt beállításait (mert pld nincs kép azon a felbontáson amit beállítottunk neki) de ezt csak aki érti, hogy mit csinál használja meg persze azt nem tudom, hogy az aktuális verzióban is pont a videóban szereplő helyen van az a fájl amiben ez átírható akkor amikor ezt olvassa valaki, szóval ezt csak ésszel (nekem már kellet ehhez nyúlni mert Desk módban sikerült úgy forgatni egy kijelzőt, hogy utána azon nem volt többet kép
) ... -
gyugyo79
addikt
Sosem próbáltam de itt egy videó
Bár a fentiek csak a hozzászólás módosítása előtti kérdésre érvényesek
-
gyugyo79
addikt
Akinek a Battle.net launcher szürke képernyőre fut frissítés után annak tipp:
Indítási opciónak ezt kell beírni :WINE_SIMULATE_WRITECOPY=1 %command%Más.
Megjött a karácsonyi kütyü hülyeségeim egy része. A Deckhez vonatkozóan ez egy Nreal Air (nem a 2 és nem a pro) szemcsit jelent (amazon.de). Még csak a szemüveg része jött az egésznek ehhez tartozó agymenésemnek a Rokid Air AR Smart Glasses Hub Charging Adapter (aliexpress.com) meg a PeakDo HDMI to USB C Adapter (amazon.com) még nem. Bár a PeakDo nem kell a SteamDeckes használathoz, de gondolom az is majd érdekli azt aki belevágna esetleg.Egyenlőre annyit tudok írni, hogy 130" FHD kijelzőn lehet így játszani. Kb összedugtam és működött. Az árához képest jó a képe elsőre felvéve egy olyan projektor képét láttam ahol a sarkokban nem ugyan jó a fókusz mint középen (szóval nem hibátlan de még 1x az árához képest jó), tartalomfogyasztásra játszani így is jó, de egy kijelzőnek használni munkára nekem már nem lenne kényelmes nem férne bele (De nekem a szemem sem olyan már mint fiatalon volt
, rám férne már egy szemészet ) . A deck ezzel ugyan úgy merül mintha a saját kijelzőjét használnám. Viszont így nem lehet tölteni használat közben ezt szeretném majd a Rokid hub-al megoldani...
Ha megjön a 2 adapter még írok + ha valakinek kérdése van jöhet majd. -
gyugyo79
addikt
válasz
addamka
üzenetére
Hát az sem jó, sajnálom mert én azt hittem az jó és gondolkodtam, hogy veszek majd egy olyat 1x (Bár a gyáriról is azt hittem, hogy nem lehet benne hiba így rögtön 2-t rendeltem anno amikor kihozták), mert sokkal jobb szeretem ilyen kialakításúba lerakni mint egy "simához" oda dugdosni. Bár van pár ilyenem mégsem ugyan olyan a kábel menedzsment rész

Azért furcsálom mert én össze vissza használtam eddig Dell, HP stb. Laptophoz "adott" type-c dockokat amerre éppen járok és elég változatos megjelenítőkkel (nem DS-el hanem laptopokkal inkább) sosem volt velük problémám meg halottam ilyen sztorikat, de így ezek után az is lehet csak ez is szerencse volt. -
gyugyo79
addikt
válasz
gyugyo79
üzenetére
Ez jó össze vissza lett, elnézést :/
A lényeg, hogy nálam nem a Samsungoknál van de oda viszem ha valaki ezek ellenére venne és megkér hogy nézzek rá, hogy jó e, mert nem talál rendes infót. Most a 3.5.5 -el is jött pld frissítés a dockhoz is de nem néztem még rá, hogy jó e most a Samsungokkal is (de pár helyen már olvastam, hogy ez most megoldotta azoknak akik visszajeleznek ilyeneket). -
gyugyo79
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
Nem, úgy értem, hogy a külső kijelzőhöz beállíthatsz nagyobbat és azt "megjegyzi" (nem megjegyzi hanem ahhoz indítja).
A játékon állva 3 vonal ott tulajdonságok és ott Játék felbontása. Ha ez ott native - ra van állítva van akkor a kijelző felbontásán indul a játék. Így úgy indul mindig a játék ahogy a kijelző be van állítva a kijelző beállításokban.Így a Decken játszva megy a def saját felbontásán amikor nem dockolva indítod de ha egy TV-hez Dockolod amihez beállítottál egy FHD -t akkor azon indítja majd a játékot ha egy másik 2K -shoz akkor úgy és így tovább.
-
gyugyo79
addikt
Nem sajnos, csak villog a kijelző (link), ráadásul volt olyan frissítés amikor jó lett és utána egy vagy kijelző vagy dock frissítés után megint rossz.
Ugye ez nem is igazán annyira HDMI hanem DP alt
Nekem van itthon több fajta Dock (2 Steames) meg kijelző és megoldottam, hogy ott vannak ahol a Samsung de aki csak ahhoz veszi. Vannak amikor voltak megoldások pld .: Steam Deck Dock Samsung TV Troubles
De ugye a PnP -től messze van
-
gyugyo79
addikt
Lenovo Legion Go glass -t véletlenül próbált e már valaki SD-vel / mással ?
-
gyugyo79
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
1. mindig állítgatni kell - kivéve felbontást
2. Game mode -> igen Asztal -> nem (mind 2 alapértelmezett beállítás szerint)
3. igenNem volt kérdés de "saját" Steames Dockot Samsung TV-s használathoz csak úgy vegyetek, hogy előtte kérdezzetek rá (olvassatok utána) akár írjatok rám privátban és megnézem jó e éppen / már . Elsőre azt mondanám inkább válasszatok mást
-
gyugyo79
addikt
Az mennyire zavaró, hogy le sem ülhetsz 1-2 órát játszani ?
Na ennél pont 1-2 órával kevésbé
Amúgy nekem van 2 PB -m mellé és ezeket vagy csak egyiket viszem ha olyan helyre megyek ahol hosszban el kell lenni mint amit bír. Ezekkel még sosem volt olyan, hogy ne lettem volna el ha igen már vettem volna egy harmadikat ...
-
gyugyo79
addikt
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Én arra használom SD-ről a Win-t hogy ha valami olyan munka van amit meg kell csinálni és csak Win alatt van rá megoldás akkor és arra az időre berakom a kártyát amin a Win van és használom amíg kell utána kártya ki és elrak. Így teljesen okés szerintem és semmi baja nem lesz az ilyen szintű használattól ...
Viszont otthon van egy SSD -s Dock-om is amin van Win is meg közösen használt btrfs particó is
viszont ez utóbbit sem ajánlanám, olyannak aki nem ért valamennyire az egészhez .Amúgy a 3.5.5 -től vártam ennek az egésznek a megoldását (Lehet, hogy meg is csinálták csak ezt sem írták még). Mert sok olyan pozitív dolog is történt amit nem is írtak és működik már szerintem is rendesen pld. a Open VPN csomag teljesen rendszer része (nem hiányzik a fele) így nem kell frissítésenként telepíteni a hiányzó részét.
-
gyugyo79
addikt
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
A Dual boot egy random frissítésig fog működni lehet hogy az első Win/SteamOS fogja elb@szni de lehet a 2. de az hogy szétfogja az biztos. Ez saját tapasztalat is.
Az efibootmgr parancsok is lefutnak ugyan és úgy is mutatja, hogy minden ok de utána újraindítás után mégsem történik semmi és vissza áll minden olyanra mint előtte volt. Szóval még csak a SteamOS-t sem lehet vele a Win telepítés után az első helyre rakni a boot sorrendben.
Azért is írja a Steam szerintem, hogy nem támogatott a dual boot.
"A kettős rendszerindítás a SteamOS-szel még nem érhető el. A Windows telepítéséhez törölnöd kell a Steam Decked, mivel a kettős rendszerindítás a SteamOS-szel még nem érhető el.
Bár a Steam Deck teljes mértékben képes a kettős rendszerindításra, a SteamOS telepítő, amely biztosítja a kettős rendszerindítási varázslót, még nem áll készen. Ez majd a SteamOS 3-mal együtt lesz kiadva, amint elkészül."Szóval igen meg lehet csinálni és működik is csak időről időre rendbe kell rakni a efi boot részt és azt is csak kb olyan szinten lehet, hogy vagy 3 féltől származó boot választót használunk és tiltunk minden frissítést vagy Win az első fixen és pld egy SteamOS újraindítás után a Win indul el. Választani csak a kikapcsolás -> indítás és ott boot választóra bootolásal lehet.
Az utolsó boot -olt particiót sem jegyzi meg! Fixen a Winre bootol! Míg pld Win2Go (sd-re telepített Win) esetén "érdekes" módon ez működik jól ...Szóval igen a neten van egy halom leírás, hogy hogy lehet dualboot telepíteni csak a hátrányait max a végén említik, hogy tiltsd le a frissítéseket vagy nagyvonalúan meg sem említik őket ...
Persze ha valaki innen tud saját tapasztalatot, hogy amit írok már nem így van az jelezze. Addig viszont saját tapasztalat nélkül óvatosan ajánljuk ezt addig amíg a Steam szerint nem kellene, hogy működjön

-
gyugyo79
addikt
Te így használod, van tapasztalatod vele ?
Steam support :
"A kettős rendszerindítás a SteamOS-szel még nem érhető elA Windows telepítéséhez törölnöd kell a Steam Decked, mivel a kettős rendszerindítás a SteamOS-szel még nem érhető el.
Bár a Steam Deck teljes mértékben képes a kettős rendszerindításra, a SteamOS telepítő, amely biztosítja a kettős rendszerindítási varázslót, még nem áll készen. Ez majd a SteamOS 3-mal együtt lesz kiadva, amint elkészül."Ezt nem véletlen írják/ták. Vagyis amikor én próbáltam akkor oka volt. Elbaszta a frissítés a boot particiót szóval nem volt ritka, hogy egy Win11 frissítés után a Steam OS nem indult (Hagyjuk a YT videókat amiben utána pld javasolják a frissítések letiltását stb)...
Ez már jól működik és nem probléma ?
Lehet e már boot sorrendet állítani és megjegyzi e már az utolsónak indított rendszert és az indul e el egy újraindítás után és nem e fixen a Win mivel az első és nem változtatható (az alternatív indítót megint hagyjuk ha a használatához megint csak a frissítések tiltása kell)? -
gyugyo79
addikt
A tanácshoz lehet jó lenne jobban leírni azt, hogy ezek csak az "sd-kártyáról rakom fel" -t érintik amik ha jól értem nem a Decken vannak SD-re telepítve SteamOS alól hanem PC-n kártyára másolva és Decken utána "csak" elindítva. Ha ez utóbbi akkor esetleg az sem mindegy, hogy ezek Steam -es játékok amikre utána ráfrissíthet a Steam vagy sem. Meg az sem mindegy, hogy a kártyát a SteamOS alatt formáztad vagy PC -n (Win/linux) pld. esetleg egy jó kis tutorial után pld egy BTRFS -t használsz stb. stb.
-
gyugyo79
addikt
válasz
eldiablo
üzenetére
Minden relatív.
Első találatom nem győzött meg arról, hogy a kinézeten sokat dobna :
Starfield Steam Deck POTATO MODE | Does it make it run better on Steam Deck? Better FPS MOD!
Aztán ahogy a kommenteknél is írta valaki sokak szerint a steam deck essentials mod jobb de az sem segít a kinézeten annyit, hogy azt mondanám ripla -nak, hogy nincs igaza
-
gyugyo79
addikt
válasz
Cucuska2
üzenetére
Jobb mint volt induláskor. A játék első körös indulása után szinte rögtön volt egy javítás Deck-re
aug 31:
"Javítottunk egy GPU-illesztőprogram összeomlást a Starfield kapcsán.
Javítottunk egy problémát, aminél a Starfield indításkor egy fekete képernyőn ragadhatott, az érintőképernyővel való interakcióra várva."
Ez pld az után jött meg nekem, hogy ide írtam véleményt. Ami azóta amúgy nem változott.
Mostmár annyi, hogy be lehet állítani Decken vállalható fps-t de a kinézet az szerintem szörnyű ilyenkor. De az egész játékban kb az erre vonatkozó beállítások is problémásak, szóval lehet, hogy egy jobb opciókkal rendelkező hasonló játékból ki lehetne hozni többet de ebből jelenleg nem ....Annyi a tény, hogy aki meghozza a komoly kompromisszumokat az tud játszani a játékkal egy 30 fps -el úgy, hogy nem lép ki a játék 20-30 percenként ...
-
gyugyo79
addikt
Azt fontos lenne tudni, hogy vezetékkel vagy vezeték nélkül szeretnéd használni és elég e az amit a BT tud vagy érzékeny vagy a késésre. Talán amit írok még segít jobban elbizonytalanítani

Ha vezeték nélkül szeretnéd használni megint fontos, hogy tudd az Xbox -éhoz nincs "rendes" támogatás csak a BT van mint megoldás. A saját vevőjének a dolgait magadnak kell menedzselni (kb. Steam OS frissítésenként visszarakni).
Nekem pld. elég gáz észben tartani, hogy a hasonlókat vissza kell rakni frissítések után és még ha ez csak egy script futtatása is bosszantó ha kellene valami és akkor szembesülök, hogy még ezekkel futni kell egy kört.
Szóval én is azt ajánlom ebben az esetben amit Cucucska2 is írt ha nem elég a BT sebessége.
Venni én tuti, hogy az adapteres változatot venném meg, hogy ha a jövőben máshoz (pld. Win PC) vagy akár a Deckehez mert belefér a script futtatás, hogy működjön stb használnád akkor már legyen mert összecsomagolva nem egy akkora + kiadás. Ha a vásárlás mellet döntenék a helyedben.
Én amúgy ahol Xbox Kontrollerel használom a Decket ott van Dock is és kábellel használom (így sem mindig a legjobb és mondanám 100% -snak a kényelmét a használatnak mert van, hogy nem ismeri fel jól a Steam OS ha nincs benne az akku és ilyenkor kihúz - bedug stb). Tesztből felraktam a vevőt 1x mert érdekelt de utána vissza került a PC -mbe. Van nekem is Steam Kontrollerem is de több mindenhez jó (de az már lehet, hogy kevés játékkal többet játszok a Steamével
) a 2 analóg miatt a Xbox -é nekem, de ez megszokás kérdése is. -
gyugyo79
addikt
Mert nem a játékoknak rakták ezt a felbontást mint írtam.
"Pont a duplája 1280*800 -nak amin reálisan többet fogsz játszani"
A tudat, hogy tud többet nem fogja jobban szívni az akkut 1280*800 esetén ugye ...
Tehát annak aki beállítja rendesen annak nem fogja jobban meríteni az akkut. De annak aki esetleg tápról böngészne és jó lenne neki a nagyobb felbontás annak ott a lehetőség. Vagy akkor is ott ha lehetőség ha valamiért a felbontást választod a kevesebb üzemidőért olyan alkalmazásban amiben elbírja azt. Tehát van választásod.Viszont kijelenteni, hogy azért mert nagyfelbontású a kijelző azért sokat fog fogyasztani kb olyan mintha azt írnám, hogy a XY sokat fogyaszt ha prime95 -t futtatok a háttrében játék közben és még lassú is...
-
gyugyo79
addikt
válasz
Redneck
üzenetére
Pontosan mi? Mi bír 1 órát ? 720p -n bír 1 órát játszani vagy XY játékkal vagy 720p-m bír 1 órát böngészőben weboldalt ovasni vagy mi ? Ne nyomjuk már fullba a kretént ...
van játék amivele xy beállításokkal 1óra 10 perc és van amivel 1 óra 20 és van amivel 49 perc lesz ... -
gyugyo79
addikt
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
+ Én nem állítgattam be semmit csak kipróbáltam milyen de az fps is be tud esni nagyon néha az az elején annyira nem is jön ki. Nálam legalábbis ilyen 10-20 közé is beszaladgált. Engem pld. ha fix 30 lenne Decken az nem zavarna de az ha onnan még beesik -15-t az már igen.
Szóval aki nézne videót és az alapján döntené el az olyat nézzen ahol többet mutatnak vagy nem a játék legeleje van csak mutatva.De csak Deckre én sem ajánlom, hogy megvegye bárki még most.
ripla: A mentés nálam jól átjött a gépről. (viszont azt olvastam valahol, hogy voltak akiknél a Steames verzió "sima" mentésseivel is voltak gondok)
-
gyugyo79
addikt
válasz
Redneck
üzenetére
A legjobb döntést hozták meg felbontás és képfrissítés terén szerintem legalábbis nekem az meg a szemüveg + type c portok száma ami leginkább tetszett. Pont a duplája 1280*800 -nak amin reálisan többet fogsz játszani aminek így pont hogy jobb lesz a képe a pixel elosztás miatt amikor játszol viszont amikor meg nem van lehetőség nagyobb felbontáson "dolgozni". Az más kérdés, hogy Lenovo és sokkal több hiba lehetőség a sok + lehetőség (pld levehető karok miatt)
-
gyugyo79
addikt
válasz
Bazsi1987
üzenetére
Ki kipróbálom + elő is töltöttem már. De játszani elsőnek a nagy gépen fogok. BG 3 -at is elsőnek végig toltam egy varázslónővel a gépen utána meg kb ugyan annyi időt már majdnem eltöltöttem Decken csak az Ac1 -be egy Decken indított és csak ott játszott harcosba

De a D4 -be is hasonlóan 100+ óra beleszalad Decken is mióta kijött.
Viszont a Starfieldnél 0 -s elvárások vannak a Deck irányába ha nem megy hát nem megy ... -
gyugyo79
addikt
válasz
koni016
üzenetére
Ha reálisan nézed és meg lehetne venni a saját weboldalukról mert szállítanának Magyarországra akkor is mennyi lenne miután kifizeted a + Szállítást + VÁM + ÁFA kombót rá...
Az ALI -s eladó ugye azt állítja ezeket tartalmazza az ár amennyiért ő adná. Szóval ha nem valami kamu hozzászólók által lettek az értékelések generálva akkor az egy valós termék és az az ár nagyon jó amennyiért onnan jönne. Ugye ennél jóval drágább lenne az USA shop ár a végén mire megérkezne (hivatalosan).Tehát ha a 600$ már sok akkor tényleg várni kell még ezzel.
-
gyugyo79
addikt
válasz
koni016
üzenetére
Volt már itt téma ez a szemüveg akkor olvasgattam jobban utána. Akkor csak USA -ban lehetettet rendesen kapni a saját weboldalukon + amazon. Pár mobil szolgáltató elkezdte árulni utána más országokban telók mellé. A baj igazából az volt, hogy míg kint ~400$(szemcsi)+ ~60$(adapter) amit venni kell még min. addig ugyan ezt EU-ban ~800 € + lehetett venni. Az egészhez voltak Steam Deckhez és hasonlókhoz ajánlott kis Y kábel megoldások (külön kell megvenni) amiknél nem egy "batár" Type-C dock kell a töltéshez használat közben. Ráadásul a Steam Deckhez nem volt hivatalos támogatás (az más, hogy a kép kimegy DP -n + az adapterén át ).
Ha tudtam volna venni 500€ -ért rendes helyről vettem volna akkor hirtelen felindulásból, de nem tudtam.Ami változott azóta. Van SD támogatás és lehet venni alin is ~600 $ a szemcsi meg az alap adapterek átalakítók és még ~50$ a "Y kábel" amivel a visszajelzések alapján is jól működik. Viszont nem mertem innen venni amikor megjelent meg azóta sem. De hogy ez mennyire eredeti akár stb nem néztem utána mint ahogy arra sincs garancia, hogy a vámkezelésnél futni kell e sok + kört vagy sem stb ...
A YT-bon sok videó van SD-s használatról szerintem bár most nem néztem rá, anno amikor foglalkoztam vele is már volt ahol elmondták milyen ajánlottak Y kábelt stb ...
Ha lessz itt olyan aki vesz majd akkor jöhetnek az infók.
-
gyugyo79
addikt
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
+
A Deck is hagyja lemerülni az akkut időnként (ezt konkrétan le is írja is az akkunál amikor töltőn van) akkor is ha valaki fixen hálózatról használja. Szóval kb az csinálja a legjobban aki csak használja ahogy akarja és nem feszül rá erre az akku témára mert a szerencse többet hozhat mint az "okos" használat ... -
gyugyo79
addikt
Tökéletesen megy. Mindent is csináltam már rajta amit a nagy gépen annyi, hogy ezen kis felbontású textúrák vannak csak (Deck kijelzőn jó TV-re kireakva nekem már nem) nálam. Ha nincs 30-re fixálva akkor olyan 40-55 fps közt elvan én fix 30-al játszom 10watton amikor Deckről tolom.
-
gyugyo79
addikt
Diablo 4, megnéztem milyen. Decken. Tervem az volt, hogy játszok 1 órát aztán vissza a nagy gépre de olyan 4 óra lett belőle Decken.
Nálam a Battlenet-hez a GE-Proton 8-3 volt rendelve ezzel simán indult is, telepíteni a kis felbontású verziót (negyven x GB) raktam fel mert én nem rakom ezt ki monitorra. A Deck kijelzőjén meg tökéletes ez is. Alap beállításon nekem jó volt az egész nem is piszkáltam (engem a 30fps nem zavar ha Decken játszok és ez lockolva van alapból ha jól láttam) . Akiket viszont igen azoknak jó hír hogy simán van még benne, + szóval megy ez többel is jól így érzésre.
Egyszerűen fenomenálisan jól megy és néz ki az egész ezen a kis "sz@ron" is én komolyan rosszabbra számítottam. -
gyugyo79
addikt
válasz
Gomez86
üzenetére
A telepítés nem volt sosem "küzdős" és nem is lesz. Vagyis ha megy valakinek az értő olvasás és az angol + tud keresőt használni. Bár aki megérti a Deck működését és rakott már más nem Steames dolgot fel annak valószínűleg ez utánaolvasás nélkül is megy.
Amikor megjött a Deck még annó felraktam a battle net launcher abból meg a D2R az elsők közt ami el is indult utána rendesen a launcherből. Azóta frissült a Proton verzió amivel használom a battle.net és a játék is sokszor és működik rendesen azóta is.
A D4 is telepíthető volt simán amikor az első béta kijött csak nem indult el majd amikor már elindult egy proton frissítés után le kellet egy hibaüzenetet okézni.
Ugye ha a Bnet launchert indítod a Steam felületről játékot abból telepítesz - indítasz.
De folyamatosan frissült a proton és az SS -el már minden rendben volt akkor is amikor kijött nem is kellet frissített verzió stb. Lásd :#6210 JSaN .
Ha az éles változat nem is indul el kezdéskor, napokon belül lesz rá proton oldalról megoldás ebben biztos vagyok. -
gyugyo79
addikt
Persze mert amikor el akarnak adni valamit akkor ezt a részt kevésbé reklámozzák, max leírják valahol egy csillag mögé apró betűvel. De a lényeg az hogy mind a 2 oldalnak tudni kell pld.
* Important note*
To take advantage of the better performance of aptX Low Latency codec, the other side Bluetooth device must support the same codec. If the other side device only supports the normal aptX codec, or the SBC one, these codecs will be used instead.Vannak ilyen cikkek amik talán jobban rendet tesznek a fejekben.
Amihez ez a kérdés válasz is hozzá tesz:Kérdés:
"Witrh regard to Aptx-LL. Is the “Bluetooth 5.0 low latency” spec compatible (or synonymous for that matter) with Aptx Low Latency? Meaning, would headphones/earbuds touting “Bluetooth 5.0 low latency” be compatible with a transmitter that has “Aptx-LL” technology?"Válasz:
"
Bluetooth 5.0 is more efficient at handling audio data than previous versions due to an improved algorithm that compresses and decompresses audio data, which you can make the most of when using two Bluetooth 5.0 devices.
However, that’s not what makes Bluetooth 5.0 “low latency,” but the addition of advanced codecs from the aptX family. Of course, most devices, for example gaming headsets, are advertised as Bluetooth Low Latency without specifying a codec, so their Bluetooth connection happens through a 2.4 GHz USB dongle that you connect to one of your PC’s USB ports. This type of connection offers slightly lower latency than aptX LL, around 10-15ms, but the connection only works via the USB dongle so you can’t use it with your smartphone or devices that don’t have USB unless you use an adapter. I hope I answered your question!" -
gyugyo79
addikt
"Thanks for all your investigation into this! I tried a variety of different codecs with my new Sennheiser HD250BT and unfortunately the aptx_ll codecs produce a really unstable connection with tons of popping and audio glitches. The headphones ostensibly support the codec (as well as aptx adaptive), so hopefully they will work correctly if / when Valve decides to add proper support for low latency codecs."
Ez volt azzal a megoldással a legtöbbeknek a problémája akik rápróbáltak amikor én nézegettem.
Annak akinek már van fülese annak persze opció és ki kell próbálni, de óvva intenék mindenkit, hogy vegyen egy alacsony késleltetést tudó rendesebb fülest a Deckhez játszani(tudom, hogy te sem ezt írtad és nem is neked szól ez a része). Amíg a Steam meg nem oldja, hogy legyen rendes megoldás tök 8 milyen füles és el kell fogadni, hogy van egy 200-300 ms ... -
gyugyo79
addikt
Amikor én néztem volna fülest akkor a konkluzió az volt, hogy vagy veszek egy 100 e Ft + ost amihez van saját usb stick és linux support (Nem BT!!!).
Mert a Deck csak APTX Classic -ot tud alapból BT-n szóval meg lehet venni a legf@szább BT -s fülest és lehet rajta nyomkodni az alacsony késleltetés gombot ha az eszköz azt nem tudja amihez kapcsolódik (és pláne nincs hozzá szoftver/ driver ami az alacsony késleltetésre váltana még ha az lenne is).
Esetleg nekiállok majd a különböző mókolásoknak amiknek 100% eredményét akkor senki sem garantálta.
Vagy, és én ezt választottam, hogy elengedtem az egészet. -
gyugyo79
addikt
Nagyon köszi az infót. Nem vitt rá a lélek, hogy játsszak Decken is még miután meglett Ashava PC-n, már egy kicsit sok lett a játék elejéből (Az előző 2 béta alatt az összes karaktert végig húztam 25-re)
. Felraktam ugyan meg megnéztem, hogy elindul de utána ráhagytam. Most meg mikor már időm is lett volna meg kedvem már csak uninstall volt opció.
De PC -s teljesítményből erre számítottam, ezt reméltem. Én is csak miután már egyszer végigtoltam gépen és láttam mindent fogom Decken tolni az x. karit meg az ismétlődő dolgokat stb.
Nálam a D2R is mindmáig az egyik legtöbbet Decken játszott játék így ezt már PC-n is kontrollerrel kezdtem + azzal játszom majd. -
gyugyo79
addikt
D4-et nézi -e valaki, hogy milyen Decken? A rendes gépen sokkal jobban fut csak már annyit játszottam így az elejével, hogy az miatt meg a telepítést Deckre is megspórólnám ha írjátok, hogy kipróbáljátok. Aztán meg persze nézhetek majd videót de ha itt írja valaki a tapasztalatot az nekem sokszor hihetőbb. Leginkább a kilépkedés érdekel, hogy megszűnt e (amire a látok esélyt).
-
gyugyo79
addikt
válasz
sirarcheer
üzenetére
Mennyivel hitelesebb így az ebben jobb stb. vagy csak ha úgy be van mondva. Eléd van rakva 2 mérés eredménye és látod te is a különbséget. Pld. ennyi watt ennyi nit ennyi üzemidő aztán mindenki eldönti neki mi a jobb ...
-
gyugyo79
addikt
De kár volt megnézni a videóját.
Vajon fizettek érte neki + ha elmondja többször is, hogy "jobb mint a Steam Deck". De ez az első kézikonzol amit a kezébe fogott, Steam Decket nem is látott soha ...
Neki teljesen halk másoknak meg hangos (venti) és az a táblázat ahol van képe 30% fényerőn mért használati időt kirakni miközben elmondja a mantrát amiért kapott cserébe egy terméket. ...
Még jó hogy vannak olyanok külföldön akiknek hitelesebben elhiszem ha "tesztelnek" valamit.Ezzel sem lenne baj ha ki lett volna írva ez elején, hogy ez egy promó videó.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Maxtreme
üzenetére
Nincs speckó, szabvány van. Nem pont ilyen de Baseus -al láttam is már működni szóval én 99%-ra venném, hogy jó.
A különböző Hub/Dock -olókba szerintem azon túl, hogy milyen felbontást támogat pld a videó kimenetein meg milyen kimentetek vannak stb, az még a legfontosabb különbség, hogy mennyi energiát vesz le így a gyári töltő pld. meddig elég ha sok rákötött eszközt kell megtápolni + az eszközt is tölteni és ez nincs nagyon leírva kb egyiknél sem.
-
gyugyo79
addikt
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Biztos a routerem oldalán is van valami (ez még egy régebbi Synology 2600 -as nem tud ax -et sem), de az is tuti, hogy a Deck nem ac -t használta addig ami szintén furcsa volt. Nálam is külön van a 5 és a 2.4 mert azzal ha egybe volt több anomáli a volt az eszközöknél még annó amikor 1x kipróbáltam.
-
gyugyo79
addikt
válasz
eldiablo
üzenetére
Nálam amíg a+n+ac volt 5Ghz -en addig gyalázatos volt a Deck sebessége wifin átraktam csak ac -re és után a fentebb írt kb 80MB/s megvan fixen nálam is. Más eszközömel ez nem volt eddig probléma. Viszont most ugye 1-2 régi laptop/ eszköz meg nem lát 5Ghz -et de azok kevésbé fontosak

-
gyugyo79
addikt
Én abban sem vagyok biztos, hogy van működő Samba szerver a SteamOS-ben. Legalábbis githubos "telepítőt" már láttam és az miért kéne ha lenne. De még 1x ezt nem tudom csak feltételezem. (sosem kellet így rá sem próbáltam, néztem)
Nálam NAS a közös pontja a dolgoknak ahhoz biztos csatlakozik jól.
Warpinator/Winpinator -ra vagy sshfs(én ez utóbbit használnám 1 re ha választani kellene a lehetőségek közül) tuti van YT videotól kezdve csomó leírás néz ki egy szimpatikusat ha úgy sem megy linkeld a leírást és azt hol/ hogy akad el. -
gyugyo79
addikt
válasz
eldiablo
üzenetére
Engem az is érdekelne, hogy miről van szó pontosan (nem amit te írsz mert az oké), mert én csak olyanról tudok, hogy egy "fejlesztő" bemutatott valamit a "MS házi" ötlet börzéjén ami még semmit sem jelent, azon túl, hogy ott is dolgozik olyan akinek van Steam Deckje és szabad ideje ilyenre ...
Ha van más is arról jöhetne egy link attól aki többet tud. -
gyugyo79
addikt
válasz
30z.Samu
üzenetére
De most ti ezt a 700-800$/€ komolyan beveszitek egy ilyen ASUS ROG termékre ???? Jó hogy nem olcsóbb lesz már sokak szerint mint a nagyobbik Steam Deck. Miért nem azt terjesztitek, hogy 27% Áfával lesz ennyi mert az Asus arról híres, hogy azt benyeli mivel jobb arc mint a Steam sőtt sokkal jobb hardvert fog eléd rakni ugyan annyiért ....
A 700$ mellé még raksz egy "keveset" és a telefonjukat megkapod ... -
gyugyo79
addikt
Erre lehetne sok pro - kontra érvet hozni és matekozni, de rendes választ adni szerintem nem lehet. Csak magát a játékot nézzük az összehasonlításnál vagy a komplett rendszert. Mert ha pld úgy nézzük, hogy az oprendszer több erőforrást eszik mint ami a játék "emulált" futtatásához kell is csak akkor baj, ha az valahol elfogy....
Egy erre "optimalizált" X oprendszert hasonlítsunk egy olyannal amiből erre optimalizált nincs is. Lehet sose lesz. Biztos elég e a nyers kihozható számokat nézni ha azokat csak a felhasználók 1% hozná össze mert olyan beállítások, optimalizálások kellenek hozzá. stb stb .... -
gyugyo79
addikt
válasz
30z.Samu
üzenetére
Van több amire van megoldás. Én a btrfs -t ajánlom.
Aki nekiszalad megoldásokat keresni azoknak írom az ha a S Deck által alapból használt ext4-et használjátok Win alatt is abból jogosultság problémákba fogtok futni amikor a Deck ráfrissít egyes játékokra Game módban (vagyis amikor én teszteltem ezt fixen hozta), Asztaliban ez nem jött elő. A btrfs -r ugyan be kell "mókolni" (lehet már nem is kell, amikor én csináltam kellet, de "egy" gombnyomással is felcsatolódott csak automatikusan nem mint az általa formázott ext4) , hogy alapból felcsatolódjon a Steam os indulásánál de azzal nem lesznek ilyen problémák. -
gyugyo79
addikt
Amúgy aki Windowsba gondolkozik annak ezt ajánlom nagyon.
Steamdeck-Ultimate-Windows11-Guide -
gyugyo79
addikt
Hát ha elém leraknának 2 választást:
1. 2x akku idő mostani teljesítményen
2. 2x teljesítmény és a csoda, hogy az akku annyit bírja mint most
Gondolkodás nélkül az elsőt választanám ...Szerintem amúgy jelenleg kb az akku az ami miatt nagy csodát és jelentősen erősebb gépet nem igen kell még várni sajnos. Az akku (ha kevesebbet bírna már necces lenne)-hűtés(le bírja e hűteni)-hűtés hangja és a súly kb. már most is a határon táncol.
-
gyugyo79
addikt
válasz
kriszpontaz
üzenetére
"Egy idő után" (ez mégis mennyi idő vagy mennyi írás olvasás ...) az SSD -t is sőtt biztos halottál régen olyat is, hogy az SSD -ket is "tönkreteszi idő előtt".
A kérdés inkább az, hogy egy Stem Decken a Steam OS mellet mégis mennyit használná valaki a Wint. Mert ha csak arra amit a Steam OS nem futtat az jelentéktelen. Ha meg Wint használna valaki elsősorban akkor egyenlőre azt kell csinálni amit a Steam is javasol töröld a Steam OS-t és telepíts egy Windowst ...Ui.:A legjobb megoldást használod amit most lehet. Otthon én is arról futtatom a Wint. Bár ennek kényelmi oka is vannak.
-
gyugyo79
addikt
Nem támogatott a dual boot.
"A kettős rendszerindítás a SteamOS-szel még nem érhető elA Windows telepítéséhez törölnöd kell a Steam Decked, mivel a kettős rendszerindítás a SteamOS-szel még nem érhető el.
Bár a Steam Deck teljes mértékben képes a kettős rendszerindításra, a SteamOS telepítő, amely biztosítja a kettős rendszerindítási varázslót, még nem áll készen. Ez majd a SteamOS 3-mal együtt lesz kiadva, amint elkészül."Szóval egy szavad nem lehet ha a Steam OS frissítése után megszűnik létezni. Mint ahogy Windows frissítések után is benne van. Én a 2. után adtam fel, hogy így használjam.
Szóval igen meg lehet csinálni csak éppen nem biztos, hogy megéri.Amit még jó tudni, hogy a boot sorrend nem változtatható ebben az esetben (Win2Go -nál megjegyzi, hogy honnan kell bootolnia). A parancsok Linux/Win alatt is lefutnak hiba nélkül de utána újrainduláskor semmi hatásuk.
Szóval újraindítod a Steam OS-t és Windosra bootol.
Rakhatsz bottválasztót is ha meghozod az azzal járó + kompromisszumokat már ha úgy egyáltalán van értelme ...Ráadásul nem minden frissítés "nyírja ki" a boot particiót, szóval lehet, hogy csak megnyugszol, hogy már minden ok mert lement 3 "hiba" nélkül aztán amikor olyan helyzetbe vagy, hogy ott vagy valahol és kéne szembesülsz, hogy nem tudsz a másik rendszerre belépni mert indítani sem tudod és bill egér nélkül meg hegeszteni sem akarod...
Szóval igen fogsz találni leírást, hogy hogy kell de olvasd el a kommenteket ezek alatt, hogy utána ne bánd meg

Én úgy akartam használni és használtam is, hogy belső tárhely 2 particionálva és SD az meg BTRFS -ként elérhető mind a 2 alól.De a Windows-t alig használtam mert nem nagyon kellet viszont a Steam OS frissítés után amikor 2-djára kellet újra rakni a szét hullott bootot ráhagytam és egy 256GB -os SD re raktam egy Wint ami ott van nállam és berakom ha Windows kell valahol (Táphoz nyomtatott tartón van neki hely). Otthon a Dockolón meg ott egy SSD amin szintén van egy Win ha kellene ...
-
gyugyo79
addikt
Aki ilyen tanácsot ad az valószínűleg nem használja így és sose használta hosszabban. Röviden ha nem akarsz sokat sz@pni (pld. frissítések után a boot rendberakásával stb) akkor SD-rer raksz egy Wint Win2Go és azt ami csak Windowson elérhető használod onnan. Akár egy 3. SD-ről amit csak akkor raksz be ha kell és bootolsz be róla.
-
gyugyo79
addikt
válasz
nincsnév007
üzenetére
FF-et ezt használom én is ezer éve ebben vannak szinkronban a könyvjelzőim stb a gépeimen. Chromot csak Game Módban használom a Decken mert az ott jobban irányítható.
-
gyugyo79
addikt
Felraktam a Midnight Sunt a Deckre amit a gépemről szedett átt. Nagyon pozitív ez az új funkció. Aztán el is indítottam a játékot, hogy megnézzem, hogy fut a Decken és miután láttam, hogy okés, le akartam törölni a gépről. De nem volt ott az eltávolítás gomb amíg a Decken futott a játék

Amúgy a játék azon túl, hogy tök jól fut induláskor mellőzi a 2K launcert is így tényleg 100% vezérlő barát és 1 kattintást is spórol. -
gyugyo79
addikt
válasz
nincsnév007
üzenetére
Nem, nálam dokkolva 1080 amúgy is a felbontás és abban is mennek a tartalmak a kiterjesztett asztalon és ellég sokszor szoktam streameket nézni háttér zörgésnek és sose volt vele baj.
-
gyugyo79
addikt
válasz
mr.perfect
üzenetére
Olyan 3-4 órát játszottam vele múlt héten és most egy 2-3-at Decken. Az alacsony felbontású textúra packot töltöttem le így 40 GB csak (viszont nagy képernyőn vállalhatatlan így nekem) . A Decken tökéletesnek mondanám viszont ez idő alatt 2 szer az egész Deck újraindult múlt héten is és most is az lett a Decken "teszt" vége. PC-n se 100% -as és a területek közt amikor tölt észrevehetően az PC-n csak akad belassul na ezt van amikor nem éli túl Decken, kifagy az egész és a Deck újraindul. Alap beállításokon amit a ehhez a textúra packhoz és a Deckhez beállít (YT videók vannak már, hogy ez mi) városokat leszámítva kb 60 fps megvan és ezen a képernyőméreten ez teljesen jó is.
Ha ez az újraindulgatás nem lesz és amúgy a játszhatóság marad akkor a véglegessel teljesen jól el lehet majd játszogatni.
-
gyugyo79
addikt
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Nekem ilyen volt PC-n a Nvidia frissítés után és ki kellet törölnöm a LocalPrefs filet. Viszont én Decken játszottam a mult héten is így most lehet ez a file már más így simán elindult a játék ugyan úgy. Persze ez csak tipp
-
gyugyo79
addikt
Tapasztalatom nincs.
https://www.protondb.com/app/393290 -
gyugyo79
addikt
-
gyugyo79
addikt
SteamOS 3.5 includes a new linux kernel, graphics driver and a fix for a nasty SMT performance bug.
-
gyugyo79
addikt
Másoknál azért jó mert beállítják maguknak úgy, hogy nekik jó legyen. Ha van olyan játék amiben használnád akkor nézd meg, hogy valaki nem e csinált már egy neked is jót (töltsd le a közösségi profilokból) vagy meg kell csinálni magadnak. Ehhez érdemes YT videókat nézni amik elmagyarázzák, a lehetőségeket. mint pld ez.
Már a kontrollerükön is ez a megoldás volt így olyan videót is lehet nézni mert ugyan azon az elven működik.
Amúgy én játékoknál amiben csak lehet kerülöm ezek használatát, 95% csak stratégiai játékokba használom őket.De a fentiek a Steamben beállított onnan használtakra lesz igaz ahol saját profilja van mindennek.
-
gyugyo79
addikt
-
gyugyo79
addikt
válasz
Lord Gabor
üzenetére
Tudja pont ezért írta, hogy OOB nem működik.

Da aki most vágna bel és mókolna annak a linkeden is megtalálható szkript / leírás az hasznos . -
gyugyo79
addikt
válasz
Cucuska2
üzenetére
Ez igaz. Ez is olyan amit nem értek, pedig a BT-re nagyon sokan panaszkodnak, hogy ezekkel a kontrollerekkel nem az igazi.Ha mást nem a Dokkolójuk bejövetelére igazán megcsinálhatták volna, hogy a rendszer alapból kezelje többek közt ezt is. Szerencsére elég kényelmes megoldások vannak az ilyen populárisabb "problémákra", de nyilván van aki ilyet nem szeretne használni. Én meg más miatt is belenyúlok így ez már fel sem tűnik.
-
gyugyo79
addikt
Félre értettem a virágboltos tesztelés után a kulcsos oldalnál arra asszociáltam ahol "okosba" szerzet kulcsot lehet venni. Szóval igen ekkor már nem közvetlen a vevő lopja meg a fejlesztőt , kiadót, boltot, stb. azokkal. Bár ugye ha nem lenne vevő ezekre...
Viszont ha te nem erre gondoltál elnézést kérek. Igen tudom van 1-2 rendes üzlet is ahol a Steamnél olcsóban meg lehet venni sok mindent.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Cucuska2
üzenetére
A másik kontroller helyett csak a saját (Nem BT -s ) vevőjét kellet volna megvenni, hogy jó legyen.
Egész más mint BT-n és legalábbis ahol én használom a kontrollert ott mindig van még egy szabad usb port is a vevőnek. A 8bitdo is azért lett jó szerintem nálad mert nem BT -n használod.Amúgy aki PC-hez veszi valaki akkor szerintem érdemes rögtön az összecsomagolt verziót megvenni. Type C kábelt leakasztani vezetékes használathoz már egyszerűbb.
-
gyugyo79
addikt
Én azért ezt árnyaltabban látom. Ha nem éhezik a család és a játék vétel tényleg bőven belefér akkor azért nem ördögtől való megvenni előre rendelve is játékokat, főleg, hogy soknál az előrendelés miatt + is kapsz. Nálam pld van olyan is, hogy egy cég előző játékaival bőven játszottam annyit, hogy nem érdekel az sem ha az amit előrendeltem nem is lesz jó, késik is stb.
Sőt pld vannak olyan kattanásaim is, hogy miután megtehettem megvettem az összes régi játékot amikkel gyerekként okosba játszottam.
Vagy az olyat ami nem jött ki megjelenéskor Steamre azt amikor kijött akkor megvettem oda is ...Mert ha mindenki okosba tolná valószínűleg egy idő után nem lennének okosba elérhetően se olyanoknak akiknek tényleg nem fér bele.
A "Pénzből ér az ember na" embereknél meg már nem biztos, hogy árnyalnám.
Biztos ők is szeretik ha hasonló felindulásból lopja meg őket valaki .... -
gyugyo79
addikt
válasz
vidaila
üzenetére
Days Gone -t, főleg amikor akciós és 20€ alatt van nyugodtan meg lehet venni szerintem. Jól játszható Decken is és szerintem akkoriban is amikor megjelent méltatlanul volt alul értékelve. A Death Stranding -et sose próbáltam azért arról nem tudok nyilatkozni.
Amúgy pld Sony -s címek közül én bármelyiket bátran ajánlom ami kijött PC -re -
gyugyo79
addikt
válasz
Bazsi1987
üzenetére
Sajnálom, reméltem, hogy csak nekem nem jön ki semmi a keresésre.
A 2 resurrected -et kb az elsők közt raktam Deckre és valami hatalmas élmény volt és az azóta is a Decken való játék vele. A 4-ről meg mióta jönnek az élménybeszámolók meg már tudom, hogy szintén szeretni fogom és nem csak Decken (Egy Ultimate Edition-t vettem kapásból még ha felesleges is) . De miután PC-n kigyönyörködtem magam eljátszogatni remélem jó lesz a Deck is.
Azért ha majd lesz vagy valaki lát videót az linkelheti
-
gyugyo79
addikt
Diablo 4-es videóba futott már bele valaki ? Ja nyilván olyanba amin Decken játszanak a bétával.
-
gyugyo79
addikt
Ez nem igaz. A BTRFS -t kezeli mind a 2. Win alá kell a WinBtrfs, ha rákeresel találsz megoldást Steam Deckre is , mint ahogy az ntfs -t is be lehet csatolni a Linux alá amire szintén találsz leírást Steam Deckre is ha keresel.
Amiket linkeltem csak példák és nem javaslatok a használatra
Ha valaki a közös "megoldásban" (meghajtó) gondolkozik annak a BTRFS -t ajánlom a 2 közül. Ha csak be kell csatolni egy ntfs -re formázott külső eszközt (akár telepített játékokkal) játékra, de bemásolni dolgokat 100% arra jó a fenti link. De megoszva használva tuti bele fog hibázni a jogosultságokba a fájlrendszer kezelésbe stb szóval arra szerintem inkább ne ... -
gyugyo79
addikt
Elvileg a CPU hőmérsékletre fel kéne emelnie a fordulatot nálam az a része okés (Linux alatt ugye mivel látja a GPU hőfokot is az is befolyásolja) .
A SteamOS profil esetén annyi a "gáz" amit a limitációknál írnak.
"As of Today (Nov, 2022) the GPU temperature is missing on Windows. Which makes it a little incomplete. However, it should be expected that GPU temperature is “kind of similar” to CPU due to GPU being in the same silicon. But! The device might overheat and break due to this missing temperature. So, use at your own risk." -
gyugyo79
addikt
https://github.com/ayufan/steam-deck-tools
https://steam-deck-tools.ayufan.dev/fan-control
A Linuxos profilokat használja így viszont itt nem tudja a GPU hőmérsékletét az utolsó gpu frissítés óta :/
Limitácó részt olvas el és csak ha úgy is ok használd. Én Windowson nem játszom úgy rizikó része 0 ...
-
gyugyo79
addikt
Ha már Win. használja e valaki ennek a Fan Control részét ? Ha igen mi a tapasztalat akkor ha meg van hajtva a gép játék alatt. (vagy tud jobbat)
Kérdésem ez miatt van:
"As of Today (Nov, 2022) the GPU temperature is missing on Windows. Which makes it a little incomplete. However, it should be expected that GPU temperature is “kind of similar” to CPU due to GPU being in the same silicon. But! The device might overheat and break due to this missing temperature. So, use at your own risk.""Sima" Win használatnál nekem ok minden de én játszani nem szoktam Windows alatt + semmi olyat nem használok ami CPU mellet a GPU-t is használná jelentősen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer TravelMate Spin B311RNA- - Érintőképernyős
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro Air 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billenyt AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- Sony TA-F830ES erősítő + Sony ST-S730ES rádió tuner
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

és ami nem VR azt 100% kiszolgálja a Deck.