Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
30z.Samu
félisten
válasz
Kalacskepu #3197 üzenetére
De ott nem az van, hogy kevesebb magot ismer fel a gép?
-
-
chemand
aktív tag
Sajnos nem kaptam választ a korábbi kérdésemre és megoldás hiányában ismét megpróbálom feltenni, hátha valakinek van ötlete az alábbi problémára:
Ha 2 személy (apa és 13 éves fia) használja a saját accountjával ugyanazt a SteamDecket, meg lehet oldani valahogyan, hogy a gyermek ne tudjon az apja fiókjába belépni, illetve ha ez nem kivitelezhető akkor hogyan lehet azt megoldani, hogy olyan játékkal ne játszhasson ami nem neki való.
Előre is köszönök minden segítséget!
-
kovsol
titán
válasz
Kalacskepu #3194 üzenetére
Fel is dobtam a legújabb proton GE -t, ezzel is elindult gond nélkül. Reméljük más játékoknál is jól szuperál.
-
30z.Samu
félisten
válasz
Kalacskepu #3194 üzenetére
FSR-t kapcsoltál?
-
Én ProtonGE-vel használom, gond nélkül megy amióta felraktam.
Mivel pont felhoztad a DiRT 3-at, muszáj ezt leírnom. Pont ma jött meg a Baseus 6in1 Hub-om, egyből "basztam" is ki a gépemet a setupomból, ment a helyére a deck és megnéztem pár játékot, DiRT 3 is köztük volt. 1080p magas beállítások mellett hozta a laza 50+ fps-t. Oké hogy ez nem egy mai játék, de akkor is kemény amit tud hozni ez a cucc. Megnéztem még Wolfenstein: The Old Blood-ot (1080p magas beállítások mellett hozza a 60fps-t) meg a CP 2077-et is (1080p-ben is ki lehet belőle hozni a 30fps-t, persze alacsony beállítások mellett).
-
kovsol
titán
Az mitől lehet, hogy a Dirt3 napok óta ment a Proton experimentallal, majd ma úgy gondta azzal egy örökös fekete kijelzős loopba kerül, de váltok másik proton verzióra azzal meg elindul. Más tapasztalt hasonlót esetleg bármelyik játékkal?
-
gyugyo79
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #3189 üzenetére
Egy videó arról ahogy Decken lehet telepíteni a megfelelő verziót egyszerűen:
How to install GE Proton Versions On Steam Deck for Steam, Lutris & Heroic Games Launcher -
30z.Samu
félisten
válasz
consono #3188 üzenetére
Közben elkezdtem vele játszagatni picit, ha a gépen állítgatom az FSR-t, akkor egész jó képet lehet rittyenteni. Nyilván nem olyan, mint a natív felbontás, de élhető. Beállítottam egy kisebb felbontást, bekapcsoltam az FSR-t és még tegnap lock-oltam a képkockát 50-re, Ezekkel így 15-16W körül fogyasztott a gép, ami már egész baráti, ha az üzemidőt nézzük és ha nem vizslatod a részleteket, akkor a kép is egész jó. Amikor váltottam Series X-re S-ről, már akkor is ég és föld volt a Series S skálázott 4K-ja meg az X natív 4K-ja között. Utóbbinál vagy nem natív, csak magasabb felbontást skálázott és nem kellett vele annyit melóznia, de a végeredmény akkor is szebb volt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
-
30z.Samu
félisten
Amúgy ez az FSR érdekesen működik, tegnap próbálgattam a Resident Evil-nél, de nagyon nem nézett ki jól. Lehet én csináltam valamit rosszul.
-
30z.Samu
félisten
válasz
sirarcheer #3185 üzenetére
Igen, az egészet úgy ahogy van.
-
30z.Samu
félisten
válasz
fronxie #3183 üzenetére
Wine-al az első telepítő Nekem sem csinált semmit, viszont a másik igen, csak az meg nem látta a MicroSD-t. Ezt úgy tudom, hogy előtte feltelepítettem a laptopra a magyarítást és nem töröltem le az offline launcher-t. Ne szenvedj vele Deck-en, tedd fel nagy gépen, aztán húzd át a játék mappáját Deck-re.
-
válasz
30z.Samu #3182 üzenetére
A letöltött pakknál ha rányomok az exere ha sima Wine-al indítom vagy qWine vagy mi a fene a másik akkor sem történik semmi, konkrétan 0 reakció a dupla klikkre valamiért de jobb klikkel társítva is
De lehet a rendes gépemen áthúzom én is a picsbe az a legegyszerűbb de tegnap túlságosan lekötött a Tekken alvás előtt ágyból -
30z.Samu
félisten
válasz
sirarcheer #3181 üzenetére
Én úgy csináltam, hogy az innen letöltött pakkból az exe-t kimásoltam játék könyvtárásába. Ott elindítottam és lesz olyan, hogy offline launcher letöltése. Azt letötöltöttem, elindítottam az ottani exe-t és betallóztam a játék könyvtárát. Ez után kiírta jobb alul hogy még nincs felrakva, rányomtam a telepítésre, meg valami Fluffy-val volt, de már nem emlékszem pontosan, de azt hiszem arra is rá kell kattintani és ott egy csúszkát jobbra húzni. Ez után a Deck-en való több órás reménytelen próbálkozás után nemes egyszerűséggel fogtam a laptopon lévő mappát, ráhúztam a külső vinyóra és a külső vinyóról ráhúztam a Deck-re. Mindent felülírtam és elindítottam.
-
consono
nagyúr
Az Xbox topicban került elő: létezik univerzális Xbox Game Streaming app, ami Windows, Mac és desktop Linux mellett elvileg Decken is megy: Greenlight
-
chemand
aktív tag
-
Sziasztok, használgatom én is egy ideje a Deck-et, gondoltam rápróbálok a Windows-ra, meg esetlegesen pár régebbi (nem steames) játékra, hogy azok hogy alakulnak, hogyan mennek.
Két kérdés lenne ezzel kapcsolatban, egyrészt Win11 alá milyen microsd ajánlott? Van egy 64-es Samsung Evo Plusom (régebbi, piros-fehér verzió), rápróbáltam Rufus-al egy Win-t, de nem volt kapkodós. Vagy érdemesebb 10-el próbálkozni?Illetve nem steames játékokat hogyan lehet telepíteni? Jelen esetben a Test Drive Unlimitedet gondoltam kipróbálni, Lutris-al sikerült működésre bírni a telepítőt, feltelepül, elindul, de még az intro elött ki is fagy.
-
Próbáljatok ki a Tekken 7-et ha gondoljátok, kicsit macerás mert nálam csak 1 protonnal ráerőltetve megy de waaah nagyon jó!
-
Szállító911
friss újonc
Kb. április óta várok és most lesz*tot a bank is meg a steam is. Nem az h idegállapotba lettem. Tajtékzom. Mondom lesz egy közepesen átlagos gépem amint legalább pár game elzötyög. Érted, ha mész külföldre és nem kell hatalmas dolgokat cipelni csak egy batyu méretű decket. De nem, ááá miért is. Miért is fogadná el. 2 különböző bank, 2 különböző kártyáját. FU steam
Az meg h 2 hétre zárolta a bank a 2 deck árát. Mondván "manuálisan nem tudunk belenyúlni, 14 nap alatt kiejti a bank a nem könyvelt tételeket". Közel voltam h szerencsétlen bankos kiscsajnak elmondjam h én mit fogok kiejteni ha nem tesz most azonnal itt valami csodát. Remélem azóta is imádkozik. Mondjuk már tökmindegy -
Bazsi1987
őstag
Tudom menyit kellet rá várni, ezért se kapkodtam a rendeléssel csak már kezembe tartanám
csak azért voltam csalódótt picit mert bíztam hogy 88-ról kb felmegyek 94 95-re aztán hétfőn fizethetem is volna csak így kevés az esély hogy menjek fel 9٪-ot
-
-
gaben88
őstag
Milyen dokkolót használtok a Deck-hez? Vagy mindenki a gyári Valve-ra vár? Van ajánlott W11 a Deck/micro SD párosra?
-
-
Peetey91
senior tag
09.22-én rendeltem elő egy 256-os decket. Ma jött az email, hogy fizethetem is.
Karácsonyi ajándéknak szántam magamnak, de hát mit lehet tenni. -
Szállító911
friss újonc
Csak nekem nem megy a steam vásárlási felülete? Először függőbe rakja aztán elutasítja. 3 napja babrálok vele. A bank már vagy 2 deck árát zárolta. Szerintetek? Tiszta ideg vagyok! Valakinek hasonló jellegű probléma?
Plusz akinek nem tetszik a deckje átvenném!
-
Más tapasztalt kékhalált Win 11 audio driver telepítés közben?
Azt írják lehet a build számmal van baja és telepíthetem fel újra de akkor agyvérzést kapok -
Cucuska2
Topikgazda
válasz
T0mBd1gg3R #3149 üzenetére
Lépj be Big Picture-be asztali módból, és valahol a kontroller beállításoknál tudod állítani a Desktop irányítást.
-
agaron
tag
válasz
Ha jol emlekszem a job stick az eger, es A-val kattint.
-
hito
nagyúr
válasz
30z.Samu #3140 üzenetére
Tisztességes az üzemidő, nekem nincs rá panaszom. Win11 alatt nem nagyon megoldható a hátralévő idő kijelzése, Win10-en működik. De én ezt már elengedtem, bőven elég a %-os kijelzés. Az időalapú meg csak a szemnek jó, gyakorlati haszna nincs.
agaron: ennyi az egész.
-
30z.Samu
félisten
válasz
Én úgy használom, hogy nem engedem fel, odaviszem és már nyomom is. Mint a Mac-nél a Forcetouch, a bal oldali tapi meg a jobb klikk. Most már egész jól boldogulok vele.
-
Asztali módban nem lehet valahogy kattintani ami nem a touchpad? Mindig elmozdul a kurzor amikor megnyomom. Mondjuk jobb ravasz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
30z.Samu
félisten
válasz
chemand #3141 üzenetére
Felettébb érdekes, pláne az utolsó mondatod. Ugyanis van elfekvőben egy SSD-m, már csak bele kellene pattintani valamibe. Picit bazári, de hát Istenem, legalább ki tudom próbálni úgy, hogy nem piszkálom meg a mostani rendszert. Nem mintha annyira belaktam volna meg nem mintha nem lenne egyszerű visszacsinálni az eredeti állapotot.
-
30z.Samu
félisten
Mondjuk ennyire még nem látok bele, egyelőre csak a Fortnite-nál ütköztem komolyabb problémába. De eddig tök jól működik a felhő is. Akksi hogy bírja Windows alatt? Valahogy ki lehet vele iratni, mint Steam OS-en a teljesítménynél? Az egész pontosan megbecsüli meddig bírja még.
Meg ha már szóba jött az SD kártya cserélgetés. Ha olyan kártyát teszek bele, amire csak Windows-t szeretnék, akkor ott egyszerűen csak feldobod a rendszert és a Volume down+power gombbal választod ki mit akarsz használni?
-
hito
nagyúr
válasz
30z.Samu #3136 üzenetére
Windows-on minden egyszerűbb
Nincsenek korlátok, nem kell semmit mókolni (kivéve egy kicsit az elején a kontrollert), nincs kompatibilitási probléma (pl. MW, Fortnite, stb.), egyszerűen csak baromi jól működik. És bizonyos játékokban még gyorsabb is 10-15%-kal. Ráadásul ott van a Windows minden egyéb előnye. Mi kell még?
-
30z.Samu
félisten
Aki használja a gépen a Windows-t, az milyen indíttatásból teszi?
-
Az egyébként mennyire opció szerintetek ha 2 sd kártyát használok?
256 gigás a gép de van egy felesleges 128-asom és vettem már egy 512-est Windows miatt és cserélgetném ha pl. Steam OS-t használom akkor a 128-as menne, simán menne ez szerintetek is?
Én is upgradelném majd idővel - de már így is lassan olyan sokba van hogy elég -
Eyesis
őstag
Sziasztok, beraktam "játéknak" a youtube-ot Chrome alapon, és szépen ikonosan be is jön, de nagyon fapados használni gombokkal, gyarkolatilag a video kiválasztás csak egérrel vagyis újjal lehet, van aki szokott youtubeozni deck-en?
-
Csúnya ahogy elfogyott minden 2230as SSD az apróról. 2 hete vettem meg előre asszonyéba, akkor még 512es méretben válogathattam is.
Meeting mellett ma újra települt, teljesen baráti a folyamat. -
30z.Samu
félisten
válasz
sirarcheer #3125 üzenetére
Végül nem kellett a Wine, hanem laptopról egyszerűen átmásoltam a játék könyvtárát a Deck-re, miután ott telepítettem a szinkront.
-
sirarcheer
senior tag
válasz
kriszpontaz #3124 üzenetére
Nekem is PS5 van, és a hanggal nem volt gondom, sikítanak a zombik rendesen. Egyedül a touchpad hiányzik, azt szeretném megoldani.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
sirarcheer #3055 üzenetére
Nálad a hang hogy alakul? Nálam recseg bármit állítok. A kép már OK, de a hang gáz. Igaz, csak PS5-el próbáltam.
-
kovsol
titán
Én egyelőre annak örülök, hogy kb 5 perc tevékenység volt csak a uplay-t működésre bírni, és most tudom nyomni az ottani játékaimat is
AC Origins már fut is, és a felhőből szinkronizálta a mentéseket is a deckre.
-
chemand
aktív tag
Aki esetleg előrendelt a dbrand Project Killswitch-re, annak ezt mindenképpen érdemes elolvasnia: Our Million-Dollar Mistake
Lényeg, hogy a mágnesesen rögzíthető támaszték lassítja a hűtést biztosító ventilátor fordulatszámát, mely a Delta típusú ventiket érinti.
A cég a mágneses rögzítésről a mechanikusra vált át és minden eddigi vásárló ingyenesen megkapja az új tokot és támaszt. (ez kb. jövő januárban lesz) -
30z.Samu
félisten
válasz
fronxie #3115 üzenetére
Először a klasszikus megoldást akartam alkalmazni, fogom és simán csak feltelepítem, mint Windows alatt. Nincs ezzel gond, ott a Wine Linuxon, amivel tudod futtatni az exe-t. Viszont itt is voltak zavaró tényezők, ugyanis nem engedte felmásolni pen drive-ra a telepítőt Windows alatt. Megszakította és még a pen drive-ot is leválasztotta. Ellenben Onedrive-ra fel tudtam tölteni minden gond nélkül. Számomra ez érthetetlen volt, ilyet még nem láttam. Oké, nagy nehezen rákerült a Deck-re a telepítő, indítom, Wine ikon felvillan, telepítő megjelenik, "Válaszd ki a játék könyvtárát." Oh yeah! De csak mert se legyen egyszerű az életem, nem látta microsd-t a telepítő. Tehát nem tudtam kiválasztani a játék könyvtárát. Akinek nagyobb a belső tárhelye és oda is tette a játékot, annak itt nyert ügye van, mert azt látta a telepítő. Itt már kezdtem kifogyni az ötletekből, este is volt, na meg akartam kicsit rendeltetés szerűen is használni újdonsült konzolomat. Játszottam kicsit, kikapcsoltam, alvás. És abban a pillanatban megláttam a TV mellett a külső vinyót, amitől megjelent a kis lámpa a fejem felett. Mi lenne, ha simán csak átmásolnám a laptopról a mappát úgy ahogy van? Laptop, Deck visszakapcs, külső vinyó Téged választalak, játék rámásol, Deck-re felmásol, mappát áthelyez, mindent felülír és voila! Szó nélkül elindult a játék és működik a szinkron. Indítottam egy játékot, csam hogy nem crash-el-e vagy ilyesmi, de megy rendesen. Este szerintem nekiállok.
-
chemand
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #3113 üzenetére
Én ssd-t dugtam rá, ext3-ra formázva. Először asztali módban fel kell csatolni, majd gaming módban már látszani fog. A YT videoban az fstab-ot is átírták, hogy a felcsatolás automatikus legyen.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #3112 üzenetére
rádugtam egy sima külső hdd-t de nem látja, vagyis nincsen a tárhelyek között
lehet formázni kell? vagy nem kellene egy kis ablaknak feljönnie hogy látja de a fájlrendszer miatt nem olvasható? -
Lacielvtárs
nagyúr
van usb hubom, amin van három usb 3.1 ha jól tudom, meg hdmi, meg usb-c szóval egy időben tudom tölteni is ha külső monitorra kötöm
még ennek is több értelmét látom ennyiért, mint a terrás sd kártyát, persze igazad van a hordozhatóság rovására megy, az tény.
de lehet akkor inkább beruházok egy külső ssd-re és azon azok a játékok lennének amiket nem minden nap használnék.
és ha már a külső monitort rákötöm, már pedig rászoktam mert öreg vagyok és rosszul látoka kis kijelzőn akkor már egy ilyen külső ssd is elfér a hubon
ehhez van egy hordozható monitorom, egy asus, amit ugyancsak nagyon szeretek a deck mellé [link]
hát lehet holnap beruházok egy hasonló külső ssd-re és ki is prbálom, gondolom a sebességet ugyanúgy hozza mint az sd kártya esetén -
kovsol
titán
válasz
Lacielvtárs #3110 üzenetére
USB-C -n keresztül külső SSD és pendrive is köthető rá természetesen.
Ez mondjuk a hordozhatóság rovására megy, és ha tölteni is akarod közben akkor ugye kell egy usb hub is. -
kovsol
titán
válasz
Lacielvtárs #3108 üzenetére
Bizony. Itt egy videó: [link]
-
kovsol
titán
válasz
Lacielvtárs #3106 üzenetére
SD kártya hot swapos. Simán használható több darab is. 2db 512 jóval olcsóbb, mint 1TB.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #3103 üzenetére
én is keresgéltem egyedül amazom oldalon találtam aranyárban, és az is "csak" 512-es.
szóval jegelem a dolgot sajnos, gondoltam terrás sd kártyát, de az meg 100+ ezer -
chemand
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R #3103 üzenetére
Hát mostanában nem látok olyat. Én még anno FrozenThrone-tól vettem. Láttam az aprón, hogy keresel ssd-t. Remélem hamarosan sikerrel jársz.
-
30z.Samu
félisten
Egy érdekes dologra lettem figyelmes. Asztali módban le akartam tölteni valamit onedrive-ról az SD kártyára, de nem tudom betallózni, mert a rendszer letöltésnél nem látja. Amúgy meg tudom nyitni, tudok rajta barangolni, de ha oda akarok letölteni valamit, akkor mintha nem is lenne. Erre van valami megoldás?
-
válasz
chemand #3099 üzenetére
Sajnos nem egyszerű behúzni egy terás 2230 ssd-t, de még egy 512-est sem. Aprón ha jól látom épp egy sincs, nem tudom hol máshol lehetne még nézni, ebayen kb megfizethetetlen.
Én vettem egy 512-est, de még nem vitt rá a lélek, hogy a 256-> 512 upgrade miatt szétszedjem. -
Lacielvtárs
nagyúr
mindenkinek köszönöm a tanácsokat, most nagyon elgondolkodtam a cserén ha be tudok szerezni egy megfelelő ssd-t hozzá
Új hozzászólás Aktív témák
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest