Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
chemand
aktív tag
Most, hogy olvasom az SSD cseréjének pontos folyamatát.. elgondolkodtam, hogy én mennyire felelőtlenül csináltam anno:
- nem használtam antisztatikus eszközt,
- nem húztam le az akkut,
- nem kapcsolgattam be közben a decket
ennek ellenére minden rendben vele, azóta (kb. 2 hónapja) is így használom.
(ja... és a wd sn530 1TB-os verzióját tettem bele) -
válasz
Lacielvtárs #3095 üzenetére
Fentebb már le is írtak mindent
Nekem mondjuk kétszer kellett felraknom az OS-t, mert elsőnél, miután megadtam neki a wifi-t meg minden, végtelenségig csinálta a telepítést, párszori újraindítás után meg meghalt az egész rendszer rajta. Másodszorra már gond nélkül tovább ment. Mellesleg nekem is olyan ssd van benne amit agaron említett.
-
Lacielvtárs
nagyúr
ooo nagyon köszönöm a részletes válaszod, nagyon gondolkodom rajta
jártassággal nincsen baj, csak nem nagyon merem megbontani, bár ha volna szeged környékén olyan aki csinált már ilyet hát érdekelne az tény, mert az a biztos amit nem én csinálok
de a videókat és a linkeket nagyon köszönöm, érdekes ipon-nál nem találtam 2230-as méretű SSD-t -
agaron
tag
válasz
Lacielvtárs #3095 üzenetére
Ha van egy kis tapasztalatod szerelgetesben, egyaltalan nem.
Kompatibilitas: 2230-as ssd megy bele, esetleg ajanlom, hogy redditen keress ra a konkret tipusra probalta-e valaki.
En ezek alapjan csinaltam:
https://www.youtube.com/watch?v=Dxnr2FAADAs
https://www.youtube.com/watch?v=arwyS_pnEAw
https://www.ifixit.com/Guide/Steam+Deck+SSD+Replacement/148989
Amire figyeltem:
- nem art, ha olyan 20%-ra lemerited az akkut (nekem 50% alatt volt, annyi)
- ovatosan feszitsd le a hatpanelt
- ne vedd le teljesen az alucimket
- ha megoldhato, akkor hasznald az antisztatikus toolokat, mint az official steam deck videoban
- mielott kiveszed a jelenlegi tarolot, huzd le az akkut!!!! (redditen tobbnyire akinek meghalt kozben, az ezt hagyta ki)
- mielott kiveszed a jelenlegi tarolot, tobbszor kapcsold be a decket akkulehuzas utan, hogy barmi maradek feszultseg tavozzon
- amikor szeded le a jelenlegi storage-rol a fenyes "tokot", akkor azt ovatosan, mert ra kell rakni az ujra
Utana OS install az uj ssd-re: https://help.steampowered.com/hu/faqs/view/1B71-EDF2-EB6D-2BB3
Amit en raktam bele: https://www.westerndigital.com/products/internal-drives/pc-sn530-ssd#SDBPTPZ-512G ezt sokan ajanlottak redditen, es talaltam itt apron. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Kalacskepu #3094 üzenetére
nagyon bonyolult cserélni és vissza rakni a steam klienst és az egész "op rendszert"? milyen ssd fér bele? van valami konkrét infód esetleg?
vagy valami kompatibilitásra kell figyelni mint pl a PS5 esetén? -
-
Már van is pár kérdésem itt első nap
Benyomtam hogy lássam az értékeket fps, gpu cpu használat stb.
Na már most nem tudom hol kapcsoltam be még de in-game nem tűnik el, eddig csak Forzában próbáltam de ha belépek a játékba tele rakja a képernyő bal felét kb teljesen
Hol tudom ezt full kilőni vagy kevesebbre venni az infót hogy csak pár dolgot írjon ki?
Meg olyan jutott eszembe hogy hány Wattos a töltő ami jár hozzá?
M1-es MacBook pro töltővel nagyon gyilkolnám?
Azt hiszem az 60W-os
FINAL FANTASY VII REMAKE INTERGRADE-et próbálta valaki egyébként? -
kovsol
titán
2 hét volt mire megjött. Nem tudom mit tartott eddig, mert németországból jött, de sima postás hozta. (lehet a posta kavarta el az enyémet, és nem ez a megszokott)
Illeszkedés a képen látható módon. Szerintem a kivágás közel tökéletes, nem lóg le sehol, pont belemegy a kijelző körüli kis méjjedéses részbe. -
Stief83
csendes tag
válasz
sirarcheer #3009 üzenetére
Köszi!
-
kovsol
titán
BROTECT Matte Screen Protector for Valve Steam Deck
ezt az kijelző védőt vettem rá, mert sok helyen olvastam, hogy dícsérték. Nem az üveg, hanem valami keményebb műanyag valami az anyaga.
Komolyan mondom a tükröződés ég és föld! Hétágra süt a nap, és mielött felraktam mint egy tükörben úgy láttam magam vissza a kijelzőn ha épp úgy fordítottam.
Most meg ilyen:
Kép nem adja vissza, hogy használat közben tényleg mennyivel másabb, de talán szemlélteti. Képminőségen nem érzek romlást, érintű kijelző működik ugyan úgy. -
Na végre befutott nekem is a gép!
-
Hétfőn fizettem, de még nem jött GLS levél. Hány nap kb.?
-
Peetey91
senior tag
Kijelzővédőből van kipróbált, bevált, ajánlott termék? Normál (nem matt) kijelzőre lenne.
-
Shade45
senior tag
válasz
30z.Samu #3064 üzenetére
Az a része világos, hogy dobok bele egy SD kártyát és arra mehetnek a játékok, nem ez a kérdés; hanem a rendszer számára fenntartott háttértár mennyire problémás ezen a 64 gigán.
Pl.: telepítek programokat, rendszerfrissítéseket és egy idő után a kevés tárhely miatt elfogy a belső tárhely, ami már befolyásolhatja az OS működését.Ok, ez nem egy windows, ami képes gigabájtokat hízni egy-egy rendszerfrissítés után, csupán a jövőtállóság miatt merült fel bennem a kérdés, hogy teszem azt 3 év után is flottul működő OP rendszer tud futni egy ekkora tárhelyen (tudom, kicserélem nagyobbra és problem solved).
-
Shade45
senior tag
64GB modell tulajokhoz lenne kérdésem:
Tapasztaltatok bármilyen negatív hatást (tekintsünk el attól, hogy kevés játék fér rá) az eszköz működésében a szűkös tárhely miatt?
Pl.: OS működése, frissítések, stb.Korábban mintha olvastam volna neten olyan tapasztalatot, hogy shader betöltési problémák voltak néhány játéknál a kevés belső tárhely miatt.
-
30z.Samu
félisten
válasz
Cucuska2 #3061 üzenetére
Jogos, de gondolkodom én még ezen a Windows-on, azért gondoltam rá, mert két játék nem megy rajta natívan csak cloud-ban. Vagyis a Forza Horizon menne, ha megvenném Steam-en, Fortnite pedig felhőben. Utóbbit lehet megoldják a későbbiekben és menni fog Heroic Launcher-rel is. Jó előbb megnéztem még egy dolgot, amit szeretnék feltenni a gépre (inkább nem írom le, nem tudom mennyire érzékeny téma) és az is megoldható SteamOS-en. Szóval most két játék miatt szarakodni vele, háát...FH5-tel kicsit játszottam az előbb felhőben, nyilván látszik hogy a képminőség nem az igazi, szerintem a GeForce Now-nál etéren jobb a helyzet. De még mindig élhető kategória és az irányítás is majdnem olyan, mintha Xbox-on nyomnám. Meg kvázi ingyenes, mert Xbox-on úgy is van GamePass.
-
30z.Samu
félisten
Na este azért csak kipróbáltam lefekvés előtt a Doom-ot. Ultra grafikán 60fps...ezen igazából nem is lepődtem meg annyira, mert a régebbi PC-men is jól ment anno. De hogy PC-s ultra grafikán Doom-ozol meg GTAV-özöl magas grafikai beállításokkal 60 képkocka társaságában egy kézi konzolon...szürreális élmény. És emellett még simán futtatja a frissebb játékokat is.
Kérdés: A Deck milyen partíciót használ? Azért kérdem, mert gondolkodom hogy megnézem rajta a Windows-t is és arra gondoltam simán csak felcsapnám az SD kártyára. De gondolom nem NTFS-t használ.
-
No SSD csere délután megvolt, kb. 5 perc úgy hogy nem néztem meg előtte a szerelős videót. Steam OS újrahúzás majd akkor ha párom nem látja. Mondjuk előtte hoztam be a dobozt de nem kérdezett rá mi az
-
sirarcheer
senior tag
PS remote Play esetén a kontroller touchpadet hogyan mappelte aki kipróbálta?
Nekem sehogyan sem ment. Ellie- vel a TV előtt kellett a konzolon gitározni utána megint mehetett decken. -
Zsoccc
senior tag
Valakinek sikerült már a Ps plus launchert működésre bírnia a deckken? Telepíteni még sikerül is, valamint az ajánlott Ge protont is telepítettem és beállítottam, de a ps plus logó felvillanásánál nem jutok tovább. Stadia, Xbox cloud tökéletesen fut, jó lett volna, ha a Sony is hasonlóan oldotta volna meg a cloud gaminget.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #3045 üzenetére
okés rendben köszönöm, ki is próbálom
és működik, besz@rok nagyon nagyon köszönöm a segítséged
annyi hogy lehet ez itt nagyon OFF de ha veszek egy laptopot ami tudja mondja a HDMI 2.1-et és abban már a hardver is elegendő, akkor akár le tudom cserélni a gamer PC-t is és ugyan úgy menni fognak a játékok a tv-n ezzel a továbbítás funkcióval a deck-ről??
bocsánat a láma kérdésért ha ez itt egyértelmű nektek -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lacielvtárs #3044 üzenetére
A deck. Egy teljes KDE-s asztali környezet van rajta. Steam gomb megnyom a decken, ott meg az asztalra váltás.
-
30z.Samu
félisten
válasz
chemand #3035 üzenetére
Megy, csak az nem az igazi. Kicsit homályos a kép és van hogy egy pillanatra szét is esik.
(#3039) consono: Köszönöm szépen!
Eltettem picit pihenni a gépet, addig írok tapasztalatot. Feltettem a GTAV-öt, a Hokko Life-ot, szenvedtem a Fortnite-al, de mint kiderült az natívan nem fog menni Linux alatt, így feltettem az Xbox Cloud Gaming-et is. Bár utóbbit amúgy is fel akartam, csak azt hittem hogy a Fortnite menni fog Heroic Launcher-el, de hát nem...na mindegy. Maga a gép nagyon tetszik, durva, hogy ennyire testreszabható, na meg az is, hogy a GTA V elég stabil 60fps-t tud produkálni nappal és éjszaka is egyaránt úgy, hogy felcsavartam a grafikát, árnyékot feltekertem, hogy a fénynek dinamikus árnyéka legyen pl amikor megvilágítasz valamit este a kocsi fényszórójával. Tudom hogy ez egy 9 éves játék, de korábban a PC-m papíron jóval erősebb volt és ott éjszaka alig gyakran drop-olt 60-ról 35-40-re. Ami elég zavaró volt, ezen meg megy simán...döbbenet. És ha már testreszabhatóság, beállítottam 45fps lock-ot a GTA-nál, ami szerintem nem annyira durva kompromisszum, mégis lényegesen kitolja az üzemidőt. Más komolyabb játékkal nem próbáltam még, elkezdtem feltenni a Doom-ot, meg majd körülnézek a könyvtárban mi van még. Kíváncsiságom hajt, szóval erősen gondolkodom Windows telepítésén is hogy megnézzem azzal hogy muzsikál a gép. Hokko Life megy stabil 60fps-sel, annál semmi meglepő nincs. Xboux Cloud-ban Forzáztam és Fortnite-oztam, ezek simán mennek 60 képkockával, viszont bízom benne hogy a MS kicsit jobban ráfekszik erre a dologra, mert mint írtam néha szétesik a kép és az nem is túl éles. Bár ha felteszem a Windows-t és marad, akkor igazából nem lesz ez szempont.
Egyetlen negatívumot találtam eddig, mégpedig hogy a két kicsi trigger elég alacsonyan van. Egy Xbox vagy egy Nintendo Pro controller-en a két felső trigger kitüremkedik, magasabban van, míg a Deck-nél jóval alacsonyabban van. Ez annyira nem tetszik, de majd megszokom. Összességében nagyon tetszik a gép, durva hogy mennyi potenciál van benne és mi mindent tudsz vele csinálni. Vagyis hát gyakorlatilag bármit... látom, hogy még sok mindent ki fogok rajta próbálni.
-
Cucuska2
Topikgazda
válasz
T0mBd1gg3R #3041 üzenetére
Ha Steamen játszol, minden történik magától. Ha nem Steamen játszol, akkor le kell töltened külön a Linuxra írt nem hivatalos Launchert, és ahhoz külön kell telepítened Protont/egyebeket.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lacielvtárs #3037 üzenetére
Ez egy ismert hiba, ha asztali módból indítod a játékot, akkor TV-re kitéve is rendben lesz az irányítás.
-
-
Lacielvtárs
nagyúr
srácok most itt a Ti örömötök kapcsán én is előkaptam a decket, mert már azt sem tudtam merre van
gondoltam kipróbálom ezt a steam-os továbbküldés cuccot, és meglepően működik, egy 4k tv-re toltam ki a képet, az asztali gépemen keresztül és ment a 4k game
még az FPS is 60 volt.
gondolatam rányomok egy billentyűzet egér kombót, ami működik is rendben, viszont az egér nagyon furán működik.
a mozgás az egérrel fordított mindenben, no meg "korlátozott".
nehéz körbe írni mi a jelenség, de a játék menüben minden rendben működik, viszont játékban a karakter olyan mintha egy kis dobozban lenne és mintha fordítva mozogna a gép egér irányításhoz képest
a karakter is csak 15 fok körüli szögben tud fordulni az egérrel
amikor előre tolom az egeret a karakter lefele néz és ha hátra akkor felfelé.
remélem érhető amiről gagyarászok
egy Razer Basilisk v3 egérrel próbáltam direkt kábelessel, de a vezeték nélküli egérrel is ugyan ez és minden mászkálós játékban ugyanez a jelenség van
ebben volna valami tanácsotok, egyáltalán ide tartozik a kérdésem?
ez lehet valami egér beállítás lenne?
előre is köszönöm a tanácsokat -
kovsol
titán
válasz
Kalacskepu #3034 üzenetére
Nekem 61MB/s is összejött.
-
Lehet volt már (akkor sorry), de másnál is lassú a letöltés wifi-n keresztül ? Nálam a max az eddig 2MB/s volt
-
zombiex
tag
válasz
Lacielvtárs #3027 üzenetére
Rendszer -> Fejlesztoi mod bekapcsolasa
Ekkor a fomenu legeslegaljan megjelenik egy "Fejlesztoi" opcio. Azon belul lodd ki a "Wifi energiagazdalkodas bekapcsolasa"-t -
30z.Samu
félisten
Fortnite nem megy, hiába van fent a Heroic Launcher, azt írja Wine is not supported. Próbáltam utánajárni, de csak annyit találtam, hogy a Fortnite nem támogatja a Linuxot, szóval állhatok a fejem tetejére is, akkor sem fogom tudni elindítani. Ha sehogy se tudom rávenni, akkor megpróbálom Xbox Cloud-al, amúgy is ki akarom próbálni rajta.
-
Cucuska2
Topikgazda
válasz
Lacielvtárs #3027 üzenetére
Beállítások, Developer Options. Az én időmben még legalul volt.
-
Na itt van nálam is a cucc
Hát, sokkal rosszabbra számítottam. Jó kézbe fogni, nincs nagy kezem, ettől féltem a legjobban, de minden gombot jól elérek, és kényelmes a kézben tartani. Súlyra mondjuk meglepődtem, nem gondoltam volna hogy ennyire "nehéznek" fog érződni. Anyaghasználatnál azt hittem ilyen olcsó műanyag érzete lesz de ebben is tévedtem. Így első benyomásra tetszik a cucc, gyorsan lekapok valami kisebb játékot aztán megnézem mit csinál. Pénteken meg elvileg megkapom az USB-C-s hubomat is, akkor szerintem kicserélem benne az ssd-t. Úgy érzem meg van az elfoglaltságom hétvégére
-
30z.Samu
félisten
Ha átváltok Desktop módba, akkor lelövi a Gaming módot teljesen vagy az megy tovább a háttérben?
-
30z.Samu
félisten
Nálam most úgy van hangja a gépnek hogy nem csinál mást, csak töltőn tölti a GTA V-öt.
Lassan befejezi, utána felcsapom a Protont.
Írtátok hogy az az egy hét lesz a legrosszabb, amikor kifizetted a gépet és várod a futárt. Nem, az a legrosszabb, amikor itt van és azt várod hogy töltse le a játékokat, amivel akarod nyüstölni.
-
slima
tag
válasz
30z.Samu #3017 üzenetére
Az a durva, hogy amúgy nem mindig. Én most például az Elden Ringet nyüstölöm, be van lőve kőstabil 30 FPS-re, TDP limit 9-esen, és semmi hangja a cuccnak.
Persze egy Forza Horizon 5-nél 40 FPS-el már hajszárítónak is simán használható.Ugyanakkor egy Lenovo Legion laptop az Elden Ringnél is visít mint akit ölnek, pedig nem futtatja semmivel sem jobban a játékot mint a deck....sőt.
-
slima
tag
válasz
30z.Samu #3014 üzenetére
Azt hiszem a wifis dolog a fejlesztői beállításoknál van. Én nem kapcsoltam ki, hagytam ahogy van, nekem nincs vele eddig nagy gondom. Letöltés megy szépen 50-60 megával.
Illetve amit megfigyeltem (lehet hogy ez megoldaná, fene tudja), hogy amikor felébresztem a cuccot - itt érdemes megemlíteni hoogy jelkóddal zároltam az eszközt - akkor ha azelőtt oldaom fel a jelkódot, minthogy felcsatlakozna a wifire, akkor a barátlista, illetve Chat rész nem mindig jelenik meg/bebugol picit.
...egyébként ha felraksz rá mindent, majd nem kapcsol be, mert mondjuk gyári hibás, akkor bukta a fólia? -
Amióta itt olvasgatom a topic-ot már csak izgatottabb vagyok tőletek, imádom!
Holnapra szerintem nekem is befut végre meg az sd is -
30z.Samu
félisten
Köszönöm szépen mindenkinek! Hú, ne is mondd, én nagyon kütyü mániás vagyok és én egy egyszerű BT hangszórónak is nagyon tudok örülni. A Deck esetén hevítette ezt a dolgot, hogy erre durván 5 hónapot vártam, ennyit szerintem semmire nem vártam még. Szokták mondani, hogy nem a cél a lényeg, hanem az út, amit megteszel, de most nagyon örülök annak is, hogy célba ért(em). Még nem kapcsoltam be, csak első benyomást írok. Nagyon komoly a tok, amit adtak hozzá és hát a konzol...Úristen, very big.
És milyen szép és nem mellesleg nagyon kényelmes a fogása. Felöltöztettem, hát ez a tok amit vettem picit bazári főleg a kijelző tetejénél, de a funkcióját igazából ellátja és jól néz ki így is a gép. Fóliát feltettem a kijelzőre, elsőre patent lett, legalábbis én nem véltem felfedezni nagy bakit. Nincs más hátra, minthogy csatlakoztassam a töltőt és kezdődjön a kaland.
-
-
30z.Samu
félisten
Óó hát itt az én aranyos kis cinkém, az én dráága picinykém!
L:/dl/upc/2022-09/27/125387_zijwmqwzzgsw1qn3_20220927_133537.jpg]
-
kovsol
titán
Megjött a "kicsike"
Múlt hétfőn jött az e-mail, és most keddre ide is ért.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest