Hirdetés
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mini PC
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
Május 19-es 64GB rendelés, most jött a mail
Már csak a kérdés, hogy tartom titokba asszony szülinapig, október vége... -
kovsol
titán
Megjött a levél
-
Vertigo18
addikt
A tokot azért, mert most viszonylag olcsó volt és jó lesz tarcsiba...
Pontosítok, ezt fogom használni, az eredeti meg mehet tartalékba... -
warfernom
tag
válasz
kmisi99
üzenetére
Igen végülis ezt nem vitatom, de sajna ennek is csak idő kérdése mert laptop aksi is megadja magad 1 év után ha gaming-de használod tapasztaltam. Sajna ennél is fenn ál a veszélye.
De míg a laptopban ki tudod könnyen cserélni itt a deck esetében már más a helyzet. És én most jelen pillanatban nem tudom mennyire macerás garanciálisan javítani benne dolgokat. -
gyugyo79
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ha probléma van szerinte a felhőbe mentett és a lokális tartalom közt megkérdezi mi legyen, melyiket tartsa meg. Viszont, hogy ezt mi alapján találja ki azt nem tudom 100% pontosan. Tippre időpont és gép ID.
Én játszok több gépről és helyről és néha jön a kérdés. a Steam\userdata\<szamsor>\<id> mappában vannak a felhős mentések amúgy ha bizonytalan vagy mentsd a fájlokat mielőtt felülíratod őket a felhőben lévővel.A RS Online részét (meg amúgy kb az online játékoknál ugye nem lokális a mentés) viszont nem a Steam menti hanem a játék ezért a fiókkal amivel belépsz függ össze, hogy mi fog várni

-
T0mBd1gg3R
veterán
Mai újabb Steam+Rockstar összecsengés avagy összeakadás:
MegvettemSteamre is a GTA IV-et, ahogyan már megvan Rockstar Launcherben és van egy elég jó kis progresszem (össz 30%, küldik 50%).
Felraktam a Deckre a Steamből, GTA V és Rockstar Launcher már fent volt.
Első indításkor azt írta, telepíti a Rockstar Launchert, utána már belépni sem kellett a R*-ba, hiszen a GTA V miatt már be volt jelentkezve, és el is indult a régi mentésem.
Ezzel nincs bajom mert ezt akartam, de lehet más nem ezt akarta volna.Játszottam kicsit offline, nem osztottam ki neki mobilnetet. Mikor bezártam a GTA-t kiírta persze, hogy Cloud Syncing Error. Namost a Deckre ilyenkor lementi, és ha újra online leszek felfrissíti?
-
chemand
aktív tag
válasz
Sati1984
üzenetére
Én ilyen hub-ot vettem, tökéletesen működik. Dokkoló nem hiszem, hogy most lenne hazai boltban, talán majd lesz a jövőben.
-
Sati1984
tag
válasz
sirarcheer
üzenetére
Hű, köszi, akkor töltöm is a walletet

-
agaron
tag
Rendelt mar valaki esetleg olyan kijelzovedot, ami csillogas mentes? Ha igen, akkor erdekelnek a reszletek
-
Sati1984
tag
Na, most már én is bejelentkezem, június 10-ei rendeléssel figyelem már hónapok óta a görbét (256), és most érkezett el 98,87%-os készültséghez, úgyhogy remélem, jövő héten már megkapom a mailt!

Bár van gaming PC-m, nem mindig szeretek az előtt ülni, plusz, ha oda leülök, akkor az esetek 90%-ában vagy PUBG-t vagy Rocket League-et játszom, miközben hegyekben állnak a single játékok, amikkel nem tudok foglalkozni - nade majd a Decken! Tehát single játékok átélésére kívánom majd használni elsősorban handheld módban, illetve lesz olyan szituáció, amikor kikötném a nappaliban a nagy tévére.
A tévére kikötéshez és egér + billentyűzet csatolásához van olyan dokkoló, ami itthon kapható és megfelelően tudja tölteni a Decket? Vagy ilyet mindenképp külföldről kell rendelni?
-
kmisi99
addikt
válasz
warfernom
üzenetére
Alapvetően az akksis cuccok nem szeretik ha töltjük és használjuk őket, és sok eszköz leírása tiltja is. De a Deck ebből a szempontból "laptop" jellegű azaz, azon kívül hogy tölti az akkut usb ről veszi az áramot ami üzemelteti a hardvert, és nem pedig az van, hogy amit tölt az az akkuból szívja (mint a "gagyibb" akkus cuccok). Persze csak gyári töltővel vagy azzal egyező teljesítményű táp forrással érvényes ez. Nem véletlen 45W os tápot adnak hozzá.
-
30z.Samu
titán
válasz
sirarcheer
üzenetére
Tudom, de már hétfő van és hétfőtől csütörtökig van izgi, aztán pár nap pihi.

-
d@vee
őstag
válasz
Vertigo18
üzenetére
Van egy Xiaomi 20000-es powerbankom, azzal próbáltam tegnap. Tud gyorstöltést, telót is hamar televágja, de ahhoz nem elég erős hogy a deck-et töltse is míg játszom. Viszont egy óra alatt egy százalékot sem merült a deck, szóval szó szerint külső akksiként üzemel
Így talán nem is veszek másikat, szerepét így is betölti.Szerk.: CPU-t 10 wattra korlátoztam, játék pedig 40fps-re állítva. Majd megnézem más címmel is, korlátozás nélkül.
-
30z.Samu
titán
Folytatódjék az e-mail várás izgalma. Igaz lassan már pacemaker fog kelleni, de nem baj.

-
eami
veterán
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Talán ha 1x csatlakoztattam eddig bill+egeret, de amúgy tényleg hasznos lehet. Én az MX Keys + Master 3-nál adtam hozzá +1 eszköznek.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Nekem EZ van. Szerintem tökéletes a Deckhez. Nagyon lapos, fém, kellemes a gépelés rajta.
Akciósan vettem még a Deck érkezése előtt valami 11K-ért. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Egy pillanatra hihetőnek tűnt
-
Bazsi1987
őstag
Szinte mindegyik kézi konzolom volt, steam deck nagyon vonz de félek a pc-s dolgoktol gondolok itt a grafikai beállitasokra ugye konzolon nincs sok dolgom vele, itt van egyszerű beállitás ami automatizálja nekem hogy a legoptimálisabb legyen?
-
-
sodreg
csendes tag
Helló mindenkinek!
Érdekelne valakit egy bontatlan, 512GB-os kiszerelésű Steam Deck Németországból? (Kettőt rendeltem, de az asszonyt nem érdekli, így az egyik feleslegessé vált.
)
A vételárért eladó. A csavar a dologban, hogy nekem euróban kellene az összeg, mert a forinttal külföldön nem tudok mit kezdeni. Hétfő délutántól csütörtök délig tartózkodom Magyarországon. Személyes átvételt preferálnám. -
Cucuska2
Topikgazda
válasz
gyugyo79
üzenetére
Én most Logtech MX Mechanical Mini-t vettem játékra/dolgozni, azon egyszerűen harmadik párosításként megadtam a Decket, bár ez egy pöppet drágább billentyűzet.
Más: megjött a héten a Huaying ventilátorom Aliexpressről, 50 eurót fizettem érte, kicseréltem, és nagyon sokat változott a ventilátor, alacsony//közepes terhelésen elveszett a visító hangja. Ha maximumon terhelem, kábé ugyanannyira visít (azaz nem nagyon), de a többin sokkal jöbb a fülemnek.
Az ifixit guide írta, hogy lehetőség szerint merítsem le 25% alá és tegyem Battery Storage módban a BIOS-ban, egyiket sem tettem meg.
-
gyugyo79
addikt
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Én már rögtön olyat vettem amivel több BT-s eszközhöz lehet csatlakozni így többek közt a Linux/ Win váltást is letudom párosítgatások nélkül.
Ráadásul azóta azon is gondolkozom, hogy az otthoni Fix Billem is cserélem egy olyanra ami tud BT -t is csak azért az komolyabb tétel mert a mecha Asust nem cserélném egy Redragon -ra
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Meglepett, hogy ez még ilyen béna, már egy ideje kint van a termék. Most valami BT-s bill+egér kombó beszerzésén gondolkodom a deckhez.
Cucuska2: nem, még egyéb gondom nem volt a wifivel. -
kriszpontaz
veterán
-
30z.Samu
titán
Amikor váltottam PC-ről PS4-re az Uncharted 4-nél nem akartam elhinni, hogy az 30fps-re van lock-olva. Nagyon smooth-nak éreztem, simán rávágtam hogy az 60fps. RDR 2 szerintem nem olyan vészes, játszottam vele PS4-en is, meg havernál One X-en és teljesen jó volt. De vannak játékok, ahol zavaró a 30 képkocka, legutóbb a Forza Horizon 5-nél tűnt nagyon darabosnak Nekem, pláne a 60-as opció után.
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Mondjuk igaz
Mindegy, lényeg az, hogy elég erős benne az APU aztán kész
-
d@vee
őstag
Srácok, hol tudom belőni a deck-et 40 fps-re? Frissítettem a gépet, de csak 15-30-60-as opció van a képfrissítésnél.
Szerk: megvan, már tárgytalan
Sajnos így 60fps után kicsit nehéz rászokni, de sajnos a másfél órás akksiidő megköveteli az igények lejjebb adását
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Kalacskepu
üzenetére
A deckennis 1080 medium teszt futott. 800p-ben sokkal gyorsabb mint egy 750Ti vagy 1050 fullHD-ban
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Találtam egy 2900 tizen valamennyi (tuningolt kártyás értéket), meg egy rekord 3200 valamennyi superposition csúcsértéket 750 ti-hez 1080p mediumban. Meg ha minden igaz, ehhez 66W-ot fogyaszt az a kártya, és akkor az még csak a vga, semmi más.
-
30z.Samu
titán
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Mint amikor a One X-et hasonlítják a Series S-hez.

-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ahogy olvasgatom annál erősebb, sokak kicsivel GTX 1050 alá teszik. Meg mondjuk azt se érdemes elfelejteni, hogy a Steam Deck sokkal újabb architektúrát használ, mint az említett két gpu, és ez is számít.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Köszi mindkettőtöknek az eredményeket, én (is) kértem.
A proci ezek szerint kb megfelel egy húzott 2600K-nak vagy stock 4790K-nak.
A vga viszont ha jól olvasom az adatbázist még egy 750Ti-től is elmarad? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Eddig 1 buggal találkoztam SteamOS alatt, meg egy kellemetlenséggel.
Bug: mikor 20Mbit/s felett tölt le játékot a Steam, akkor a letöltés alatt azt hiszi, hogy elment az internet és szerinte offline módban vagyok. Ilyenkor megy a letöltés, de egyszer az is megszakadt. A letöltés végeztével újra online állapotot lát.
A kellemetlenség meg az, hogy asztali módban a képernyő billentyűzet elég gagyi. Időnként a lenyomott gombokra elsőre nem reagál, meg úgy általában ott jelenik meg, ahol útban van.
30z.Samu: azt szerintem csak külső egérrel meg billentyűzettel lenne célszerű használni. Nem ilyen eszközökre találták ki. -
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
30z.Samu
üzenetére
Meg az, hogy maga az oprendszer is jóval takarékosabb. Asztali módban a SteamOS 1.2 - 1.3GB a ramot használat, de ennek felét a háttérben futó Steam teszi ki! A maradék 6-700MB használt memória meg tök hasonló ahhoz, ha telepítesz magadnak egy KDE-s valamilyen Arch alapú disztrót, az is pont ennyit fog fogyasztani.
Nem vagyok képben a Win11 ram használatával, de gyanítom nem áll meg 6-700MB-ban.
*a wine miatt nem lehet 1:1-ben összemérni a CPU-Z eredményeket. Sajnos nincs natív CPU-Z Linuxra. -
Win11 alatt, SD kártyáról megy.
Nálam annyi volt, hogy az első érkező Win updatenél megállt a frissítés és nem is akart bootolni többet. Végül át kellett rakni az SD kártyát egy notiba, checkdiskelni, vissza, és ment tovább.
Azóta minden rendben.
SD kártyából uhs-1 U3 A2 -t választottam a neten található infók alapján. Teljesen meg vagyok vele elégedve. uhs-2 -t úgy tudom még nem támogatja a StemDeck, így az már nem gyorsítana semmit rajta.
A Win11 így is meglepően gyorsan indul, átlagos PC-ként használható. Régebbi, de már usb-c notebook dokkolóval kötöttem rá a perifériáka, monitorra. Eddig megbízható, stabil szerkezetnek tűnik. A játékok hihetetlen milyen jól mennek rajta.
A ventillátorától viszont egy kicsit félek, meddig fogja bírni. A méretéhez képest rendesen tudja pörgetni. Szerintem ez lesz az egyik gyenge pontja. -
Vertigo18
addikt
Jöhetne egy ajánlott power bank, lehetőleg ne penis-méregetős (értsd: nem muszáj a legdrágább, bőven elég valami feltörekvő márka, Baseus, Ugreen, stb...).
-
sirarcheer
senior tag
-
agaron
tag
válasz
SyMbioTe
üzenetére
Flatout 2 volt fent, ahhoz gyorsan kiprobaltam, Lutris-sal ment.
Osszessegeben mit csinaltam?
- asztali modban telepitettem a Lutrist a csomagkezeloben
- utana ezt neztem hozza: https://youtu.be/gVuabEckMMA?t=151(2:31-tol eleg, elotte o is Lutrist pakol fel, csak talan beta-t)
- egy ponton eljut oda, hogy install the game, ott lenyegeben egy exe-t ki tudsz valasztani, hogy futtasd, eddig eleg mosta. video
En csinalta egy olyan "jatekot" Lutris-ban, ahol csak custom exe-t futtatok, itt jelen esetben a magyaritas telepitojet. Trukkos telepitokkel nem tudom mi a helyzet, de ez egyszeru volt. Elindult a telepito, majd kivalasztottam, hol a jatek (ha Te telepitetted Lutris-sal nem Steam-rol azt tudod hol van, ha Steam-es jatek, akkor a Steam-ben ki lehet keresni, hova teszi a jatekot, en a /home/deck/.local/ alatt keveredtem oda par kattingatas utan). Miutan feltelepult mar megy is.
Itt amugy azt irjak, hogy ha engedi ures mappaba, akkor az alternativa, amit irtal: https://magyaritasok.hu/forums/topics/368/steam-deck
Ha valaki tud olyat, amihez nem kell 3rd part app (pl Lutris) az johet. -
Vertigo18
addikt
Az hogy lehet, hogy kifizettem a Steam Decket, jött is róla értesítés, le is vonta a pénztárcámból az összeget, erre ott van még mindig a kosaramban, meg felül ott a nagy, sárga, "Fiókértesítés" felirat?
-
Magyarításokat hogyan lehet felrakni?
Shadow of the Tomb Raidernek akartam felrakni, hamár van.
Elsőre úgy akartam, hogy asztalin valahova felrakom, és a fájlokat atmasolom, de csak játék mappaba engedi, és ott se tudom miket ír felül. -
Damateo
aktív tag
Vannak tapasztalatok újra pasztázásban?
Mivel érdemes?
mx4-em van készleten… -
sirarcheer
senior tag
Még az Unchartedet is érdemes megnézni ha nem volt korábban PS:
Uncharted_Steam -
zombiex
tag
válasz
sirarcheer
üzenetére
Az Inside-ot en is ajanlom, most €2 steamen. Nagyon ritka (sajnos), hogy teljes egeszeben vegig viszek egy jatekot, de ennek a hangulata magaval ragadott es imadtam minden percet.
-
kovsol
titán
válasz
sirarcheer
üzenetére
Ma már jóformán minden multi platform cím, és ezáltal ha már Xbox/Playstationre kiadják a PC verzióban is benne szokták hagyni a kontroleres irányítás támogatását. De ma már inkább úgy néz ki, hogy a konzol mellett van ami kijön PC-re is.
-
YarisTS
csendes tag
Sziasztok, megjött az email, pár óra szenvedés után sikerült kifizetni.
Garancia kérdésem lenne. Korábban egy évet olvastam, de a lenti idézet alapján a nálunk alkalmazandó 2 év jár, mivel 100.000 Ft feletti a termék?
"HA ÖN EURÓPAI UNIÓS TAGÁLLAMBAN, AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁGBAN, QUÉBEC TARTOMÁNYBAN (KANADA), AUSZTRÁLIÁBAN VAGY ÚJ-ZÉLANDON ÉLŐ FOGYASZTÓ, EZ A KORLÁTOZOTT GARANCIA ÉS MEGÁLLAPODÁS ÖNRE NEM VONATKOZIK. EHELYETT ÖNT A LAKÓHELYE SZERINT BIZTOSÍTOTT JOGSZABÁLYI SZAVATOSSÁG VAGY GARANCIÁK ILLETIK MEG."
Új hozzászólás Aktív témák
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Tesla topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Saab, Volvo topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i7-8550U I 16GB I 512SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Apple iPhone 7 32GB fekete színben, független
- Akciós! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Apple iPad 11Pro Wifi+Cell 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Már csak a kérdés, hogy tartom titokba asszony szülinapig, október vége...
Pontosítok, ezt fogom használni, az eredeti meg mehet tartalékba...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)