Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
d@vee
őstag
válasz
Kalacskepu #3498 üzenetére
Én a 5-ön gondolkodtam, hogy kipróbálom rajta de valószínűleg semennyire sem lehet érvényesülni a PC-s egér+billentyű kombósok ellen egy fps multiplayerben.
-
gaben88
őstag
Megrendeltem a Samu 512-es microSD-t, amire majd W11-et akarok tenni dual boottal. Kerdes, hogy van valahol elerheto jo kiherelt W11, amit majd akar hivatalosan be is lehet aktivalni?
-
Játszott valaki itt BF 2042-vel ? Akár hogy akarom megoldani a kontroller-t, nem jön össze (Steam-ből futtatom mivel ott vettem meg, elvileg mennie kéne alapból, de nem reagál semmire). Próbáltam már SWICD-t, meg GlosSI-t, egyik sem működik (pedig el is rejtettem HidHide-val a Steam-es kontroller-t, de akkor sem). Valakinek valami ötlet ?
-
ripla
addikt
A Win10 telepítés ugyanúgy történik mintha egy asztali géppel csinálnám? Nem kell semmi speciális beállítás vagy eszköz hozzá?
-
ripla
addikt
Shadowrun Returns tesztelve. Valve nem tudja hogy milyen, de működik ahogy kell. A bal tapipaddal lehet zoomolni, a jobbon meg ha húzgálom az ujjamat meg nyomkodom, akkor egérként működik, megjelenik egy nyíl és úgy mint a laptopoknál, ha meg kihúzom oldalra akkor odébb viszi a képet, szóval tökéletesen működik.
-
30z.Samu
félisten
Grounded-et nyomja valaki?
-
ripla
addikt
Múlt hét hétfőn feladott 256 gigás verzió a mai nap folyamán nekem is megérkezett.
-
Bazsi1987
őstag
Ha csütörtökön fizetem ki a decket kb melyik napra várhatom a szállitást? Jövő hét eleje?
-
Vesporigo
aktív tag
Időközben megjött nekem is a JSAUX dokkoló, semmi pluszköltséget (vám, áfa) nem kellett fizetnem. A hivatalos oldalról rendeltem, rendeléstől számítva két hét alatt jött meg.
Egyelőre még ismerkedek vele, külső monitoron asztali módban belőttem a képfrissítést 60Hz-re és a felbontást fullHD-ra, majd a Decken is beállítottam a 60-as képfrissítést, a játékok tökéletesen futottak.
Viszont van egy olyan problémám, hogy Gaming módban nem lehet 60Hz-et állítani, csak 36, 72 és 144-et, köztes értéket nem enged. A monitorom Acer Nitro XV272UP, a max felbontása 144Hz, de Windowson 60Hz-re van állítva. Bármelyik értékre állítom Decken és a játékban, vibrál a kép, és kb 10-15 másodpercenként elsötétül, majd ismét megjelenik a kép. Van erre vmi megoldás? Vagy csak az asztali mód marad, ha külső monitoron akarok játszani? -
gyugyo79
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #3478 üzenetére
Külső monitornál és Full HD-nál nálam opció volt a 120 és a 100 Hz -is a 60 mellet. 100-al nem néztem de 120 -nál 120-tól volt állítható az fps csúszka 120-60-30 nem lehet, hogy 100 -ról 50 re be lehet állítani ?
-
Tegnap egész jót játszottam 1440p monitoron, 1440p-ben sajnos nem volt meg a 60 fps, egyel visszavéve a felbontást, de fullHD felett maradva a jobb oldali menüben FSR-re húzva jelentsen bármit is jól nézett ki és jól futott a GTA IV 60FPS-sel, néha beröccent 60 alá, sajnos nem lehet fix 50-et lőni külső monitoron.
Sajnálom, hogy az FPS korlátozó feature külső kijelzővel nem egy szabad csúszka, mint a beépített kijelző frekvenciája. 40-55FPS közt lehetne jót találni ami tartható, a 60 már sokszor hibába ütközik. -
-
30z.Samu
félisten
Közben megvan mivel lehet kiírni a fogyasztást és az akksi időt Windows alatt is, ha valakit érdekel. hwinfo64 a program neve.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Random boot videó szkript: [link] részletek: [link]
Letölthető boot videók: https://steamdeckrepo.com/Úgy működik, hogy a steamdeckrepo-ról letöltöd a szimpatikus .webm fájlokat. Asztal módban bekapcsolod a rejtett fájlok megjelenítését a fájlkezelőben, majd pedig a
/home/.steam/config
mappában létre kell hozni azuioverrides
, azon belül pedig amovies
mappát. A movies mappába pedig be kell másolni a letöltött videókat.Az első linken lévő bash scriptet pedig le kell menteni a home könyvtáradba, ott a
chmod +x fájlneve
paranccsal futtathatóvá tenni, majd pedig futtatni a./fájlneve
paranccsal.A következő bootnál már random videót fog lejátszani a deck.
**ha csak egyféle boot videót szeretnél, akkor a repóból letöltött fájlt nevezd át
deck_start.webm
névre, és azt egyedül tedd be a fentebb írt movies mappába. -
dzz
aktív tag
válasz
Kalacskepu #3248 üzenetére
Ez a megoldás tetszik. Ha jön egy SteamOS update békén is hagyja a partíciókat?
-
gyugyo79
addikt
válasz
CPT.Pirk #3461 üzenetére
Most van stabil 3.3.2 .
Ennél vezették be, hogy nem csak automatán beállított kijelző felbontás van Game módban.
"Added external display output resolution and refresh rate selection UI in Display Settings"De ez nem a játék felbontás! Ez a külső kijelző felbontása.
Ez a Deck beállításaiban beállítható amikor össze van kötve egy kijelzővel.Viszont eddig is volt egy opció a játék felbontás állítására (nem tudom mióta). Az adott játék beállításainál a tulajdonságok alatt van egy menü aminek a neve is az, hogy játék felbontása:
Amit itt állítunk az beállítható az adott játékban mint max felbontás Game módban. Persze ha itt maxra a 4k-t vesszük akkor az összes a játékban beállítható felbontás elérhető a 4k ig bezárólag amit a játékban opció. Ha ezt átállítjuk is a Defaulton indul a játék DE beállítható lesz nagyobb felbontás is. Ezt kérdeztem #3453 majd teszteltem is #3457. Ez nem 3.3.2 újítás. Eddig is volt csak nem foglalkoztam sosem vele. A 3.3.2 -es mostaniban bevezettet beállítás a "Native" beállításra van hatással ami mostantól beállítható és nem az amit magától beállít a rendszer.Ezért is jó, hogy beszéltünk róla mert most már legalább láttam, hogy működik
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Sziasztok
Raktam fel nemi frissiteseket ma.
Multkor probaltam kulso monitoron es szepen ment 2560x1440-ben.
Ma megint probaltam es 1280x800-ban renderel, meg ha a monitort 2560-ban rendereli is.
Mi tortent? -
gyugyo79
addikt
válasz
CPT.Pirk #3456 üzenetére
Azok alapján amit fentebb írtam, elbeszélünk egymás mellet vagy a CP valahogy teljesen máshogy működik, de a játék felbontását állítja az opció amit írtam, különben az általam felsorolt 3 kipróbáltnál nem működött volna.
Tehát elvileg lehet állítani Game módban is max nem működik minden játékkal. -
gyugyo79
addikt
válasz
gyugyo79 #3455 üzenetére
Kipróbáltam és az Age of Empire 4 és a Hitman 3 -ba is feltudtam rakni a játékban is rakni a felbontást 1920*1080 -ra ha a indítás előtt azt beállítottam.
Szerk.: 3 játékkal teszteltem Hades, Age of 4, Hitman 3
4 K kijelző, a Steam -be 1920*1080 beállítva a kijelzőnek (külső)Default = a játékokba 1280*720 a max beállítható felbontás + azon el is indul a játék.
Native = a játékokban 1920*1080 a max beállítható felbontás + azon el is indul a játék.
1920*1080 = a játékokban 1920*1080 a max beállítható felbontás + azon el is indul a játék.
3840*2160 = a játékokban 3840*2160 a max beállítható felbontás + azon el is indul a játék. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
gyugyo79 #3455 üzenetére
Asztali módban nyilván a natív felbontásra állítod az OS-t. Viszont a játékon belül már azt állítasz be, amit szeretnél.
Pl Cyberpunkot néztük, kicsit emelve a felbontást 1280*800-hoz képest már elég jelentősen javult a képminőség 4K TV-n, de még játszható maradt az fps. Ezeken a helyzeteken majd javít, ha több cím kapja meg az FSR 2.0-át. Cyberpunkhoz is be van ígérve. -
gyugyo79
addikt
válasz
CPT.Pirk #3454 üzenetére
Tudom próbáljam ki ...
Az oka, hogy ezt sose piszkáltam, hogy csak ritkán rakom ki TV-re és nekem akkor is elég az 1280*720 mivel az erősen az fps rovására menne már a 1080p-n is szerintem, pedig én nem vagy extra igényes az fps-re a Decken játszva teljesen jól elvagyok 30-ra korlátozva is ha azzal + akku időt nyerek .Szóval akkor ha jól értem az is a kijelző felbontását állítja és nem a játék felbontását és lehet egy az alapértelmezettől eltérőn futtatni a játékot.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
gyugyo79 #3453 üzenetére
Ezt most kipróbáltam, ha lekapcsolod abban a menüben a kijelző automatikus beállítása dolgot akkor a TV natív felbontására ugrik a SteamOS, illetve tudod állítani, hogy milyen módban menjen. Viszont elindítva a játékot visszaáll az 1280*720 és a játékon belül nem is lehet nagyobbat beállítani. - legalább is Cyberpunk alatt ez volt a helyzet.
Azt hiszem, csak asztali módban tudsz egyéb felbontásban játékot futtatni.
-
gyugyo79
addikt
válasz
CPT.Pirk #3450 üzenetére
Még nem próbáltam+ olvastam róla csak láttam, hogy van ilyen opció a játékon állva, Game módban a "3 csík os gomb"(beállítások) és ott van egy olyan sor az általános részen, ahol be lehet állítani, hogy milyen felbontáson induljon a játék ( játék felbontása). Az nem lenne jó neki ?
-
gyugyo79
addikt
válasz
Bigiboy77 #3445 üzenetére
Pont az utolsó stabil kiadásba került be ennek a lehetősége.
Amikor össze van kötve a kijelzővel.
Steam menü-> beállítások -> Kijelző.
Itt az automatikust ki kell kapcsolni és utána lehet beállítani amit szeretnél.Ami + még nálam, hogy az a kijelző amihez eddig 4k30Hz -ben csatlakozott automatikusan ahhoz most 4k60Hz és 1080p mellett már be tudok állítani 120Hz -ez is (nem mintha akarnék)
-
30z.Samu
félisten
Meg még egy kérdés. Ti mit tapasztaltatok? Windows 10 alatt mennek jobban a játékok vagy 11 alatt?
-
dzz
aktív tag
Szaisztok!
Megjött a várva várt Deck 64-es verzióban (mindjárt 2, mert nagy a család). 512-es nvme kerül bele amire szeretnék egy Win-t is (nem az enyémre, a lányoméra.) Mi az optimális telepítési eljárás? Gondolok itt a partícionálásra (méret/fájlrendszer), telepítési apróságokra, amiket jobb lenne elsőre helyesen végig vinni. Mi a az ajánlott boot-manager, stb.? Esetleg linkek is jól jönnének, hogy mit honnan érdemes letölteni. A Win-t szeretném kicsit megnyírbálni, hogy kevesbbet (a semmit azt hiszem lehetetlen) „telefonáljon” haza.
Hirtelen ennyi a kérdésem, de jövök még! -
30z.Samu
félisten
Kicsit próbálgattam este a Forza Horizon 5-öt Windows alatt. 60 közeli képkocka megvan a mérő szerint közepes grafikán is. De valamiért húzza a képet, mész az úton és mintha valami előrébb húzna hirtelen. Nem tudom ezt így jobban elmagyarázni, szóval fájó szívvel de visszavettem 30 képkockára a játékot és úgy megy normálisan. Csak alapvetően én úgy vagyok vele, hogy egy autós játéknak kell a 60fps, mindegy, majd megszokja a szemem. De szerintem közepes grafikán is jól néz ki a játék.
Kérdés: Hogy tudom megoldani, hogy lássam az akku töltöttséget és a fogyasztást? MSI Afterburner-ben a monitoring-nál nem láttam ezeket az opciókat.
-
chemand
aktív tag
válasz
hedgehog86 #3424 üzenetére
az általad linkelt áruházukból
-
Angelfire
csendes tag
Sziasztok! Felraktam a VLC-t gonoltam kipróbálom, de mikor pendrivról fel akartam rakni egy vudeot (mkv) nem mutatta a pendrivon. Minden más ott van, de azt nem látja. A linux nem látja az mkv-t?
-
szilasz007
aktív tag
válasz
rachmaninoff #3425 üzenetére
Sorozatszám. Semmi gond.
-
rachmaninoff
aktív tag
Sziasztok! Ha használtan veszek Decket, lehet bajom a garanciáztatással? Vásárló személyéhez van kötve?
Előre is köszönöm. -
Bazsi1987
őstag
SAMSUNG EVO Plus 256GB MicroSDXC 30 MB/s MB-MC256KA/EU ez a sd kártya jó a deckbe? Ha esetleg van jobb ajánlatotok hozzá szívesen fogadom
-
szilasz007
aktív tag
válasz
kriszpontaz #3396 üzenetére
Mondjuk azert tegyuk melle azt is, hogy a Valve Euroban gondolkodik, nem pedig a szarra gyengitett magyar forintunkba.
Ha nem igy lenne, akkor lenne forint alapu bolt...Szoval ez lehetett volna nem 40, hanem 35, 30, stb is... az meg azert mar mas...
-
gyugyo79
addikt
válasz
sirarcheer #3409 üzenetére
Én egy ehhez a videóhoz teljesen hasonló szerint csináltam végig (itt Overwatch -t telepítenek de az mindegy pont így kell a Diablot II R.-t is, a vége a videónak már nem is lényeg. ). Azóta be van jelentkezve a battle.net loader és működik tökéletesen. Game módból lehet indítani a loadert abból meg a játékot már.
-
30z.Samu
félisten
Elindult a Forza Horizon 5 is, bár az Xbox Studios logo után sötét képernyő van úgy egy percig, de utána működik. Nem értem ezt a részét, de lényeg, hogy megy. Valaki próbálgattam mi a jó beállítás? Nem volt most időm nagyon bíbelődni vele, de medium-nál sem volt meg a fix 60 fps. Nem tudom mekkora különbség van a Series X és a PC ultra között, de majd elbíbelődök vele. Igazából ha low grafikán fut, még úgy is jóval szebb, mint a Cloud. Az kissé homályos.
-
sirarcheer
senior tag
válasz
gyugyo79 #3404 üzenetére
Az a baj, hogy amikor beléptem a battle.netbe akkor a bejelentkező ablak ugrált. Olyan mintha entert nyomtam volna folyamatosan és alíg bírtam belépni, folyamatosan felhoztam a billentyűzetet, ezért próbáltam volna az Experimentállal, de azzal nem indul sajnos.
Igen a 37-es van most fent. -
chemand
aktív tag
van HA-n 1TB-s 2230 ssd
-
-
gyugyo79
addikt
válasz
sirarcheer #3395 üzenetére
De ha a GE Proton7-37 -el (most ha jól rémlik az az utolsó) megy akkor mi a baj, használd azzal....
Telepíteni én is még valami 7-10-es -el telepítettem azóta raktam át 1x valamikor mert kíváncsi voltam megy e, nem azért mert ez vagy az a jobb (Sokszor leírásokban azért írnak XY verziót valamiből mert akor az volt az aktuális, esetleg akkor tényleg csak az volt jó, de a Decknél havonta is iszonyat sok minden fejlődik, változik). Annyi, hogy nálam megy úgy is, de ha nálad csak GE -sel megy akkor sincs baj.
-
hito
nagyúr
Bocs, nem tudom miért emlékeztem, hogy neked a kezdetek óta megvan
Az ilyen jellegű kijelzőhibákkal általában az a probléma, hogy könnyű ráfogni ütésre, ütődésre és ez menekülőút a gyártónak. Bizonyítani sem lehet, hogy nem érte ott sérülés, mert 10-ből 5x valóban nem marad nyoma. Én már jártam úgy, hogy erre hivatkozott a gyártó (Lenovo) és nem cserélte gariba a panelt, holott 2000%-ig biztos voltam benne, hogy semmiféle sérülés nem érte. Remélhetőleg a Valve-nak nem ilyen lesz a hozzáállása.
-
kovsol
titán
Két hete van meg, szóval nem korai.
Nem érte ütés, tegnap este játszottam vele tökéletes volt, ma reggel elővettem, és kiszúrtam a hibát. Itt pihent a dobozban az asztalon. Egyébként tényleg olyan, mintha egy ponton benyomta volna valami, de nem lehetséges. Gyerek sincs aki hozzá nyúlt volna.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple MacBook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xbox Series X|S
- Motoros topic
- További aktív témák...
- MacSzerez.com - 2020 MacBook Air 13" Retina M1 / 8GB RAM / 256GB SSD / Asztroszürke / Apple Garanci
- MacSzerez.com - 2020 MacBook Pro 13" Retina M1 / 8GB RAM / 256GB SSD / Ezüst / Garancia / Magyar
- MacSzerez.com - 2020 MacBook Pro 13" Retina M1 / 8GB RAM / 256GB SSD / Astro / Garancia / Magyar
- Macbook Pro M3 14" 8/512GB 2027.06.23.iSTYLE jótállás
- Asus RogFlow Z13 i7, 16GB ram, 512 SSD, 3050 VGA
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest