Hirdetés
-
PROHARDVER!
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Rocso666
üzenetére
Átlépsz asztali módba, ott elindítod a KDE Partíciókezelőt, abban rámész a memóriakártyára, rajta jobb gombot nyomsz, ott az "unmount" opciót választod. Ez után ismét jobb gombot nyomva ugyanott tudsz futtatni "check"-et, azaz ellenőrzést a kártyán. Az ha talál hibát akkor megpróbálja javítani is, az eredményét a végén kiírja.
Ezt követően indítsd újra a gépet. -
Rocso666
csendes tag
Sziasztok !
Napokban játszottam egy játèkkal , de egyszer csak az egèsz gèp lefagyott. Csak a bekapcsoló gomb hosszas nyomásával tudtam újra indítani a gèpet. Bekapcsolás után viszont az a játèk ami kifagyott letörlődött a gèpről...
Azóta CSAK ennèl a játèknál ha telepíteni szeretnèm "disk write errort" kapok.
Nem találtam semmilyen megoldást a problèmára. Írták redditen , hogy lehet "megsűlt" a memóriakártya de szerintem nincs semmi baja.
Most töltöttem le 130 gigás játèkot rá , gond nèlkül felrakta az sd kártyára. Minden mentèsem ès telepített játèkom tökèletesen működik.
Mèg a support se tudott segíteni ( bár szerintem ők is az sd kártyára gyanakodnak.) -
kriszpontaz
veterán
Akkor srácok dobom én is a Heroic-ot. Max a GOG miatt marad meg. De ennyi.
-
kovsol
titán
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Én Uplayt raktam fel így, hogy nem steames játékként, aztán utána azt elindítom, és ott telepítem a játékokat. Köztük van olyan is ami az origint kéri, azt is feltelepítette autmatán, majd bejelntkező ablakot feldobja, és megy tovább belépés utána simán a játékra.
GTA esetében a rockstar beléptető cuccot is lekezeli simán. Nem kell ezekhez semmi extra program.
[link] egy ilyen videót végig néz az ember, és ennek alapján fel tudja rakni bármelyik ilyen 3rd party launchert. Játékokat meg azon belül telepítem, indítom.
De pl gog játékokat vagy egyéb forrásból származó játékokat szépen feltelepítettem a PC-re, aztán USB-n átmásoltam a mappát a deckre. Utána csak non steam játékként hozzá adtam az inditó exe -t, és játszható bármilyen portable játék. -
Shade45
senior tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Ubisoft működött, Origin-nel nincs tapasztalatom.
-
kovsol
titán
"kommersz" laptopot nem is emlékszek mikor használtam utoljára, üzleti notikat használok csak munkára.
Steam Deckre meg a hivatalos oldalon is írják, hogy:
Power Input: USB-C power delivery passthrough inputPass-through charging activates when the battery is between 90-100%
-
kovsol
titán
válasz
sirarcheer
üzenetére
Ha teljesen fel van töltve akkor nem aksiról megy, hanem a tápról, mint egy laptop, így nem terheli az aksit közben.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sirarcheer
üzenetére
Ha az idő nagy részében töltőről használod, akkor mindegy, mert alig raksz bele ciklust az akkuba.
Viszont ha állandóan lemeríted, akkor van valamennyi értelme ezzel foglalkozni, de érdemi különbséghez az is kellene, hogy akkor lemerülni sem engeded, vagyis kb. az akku kapacitás harmadát tudnád kihasználni, ergó értelmetlen lenne... Itt vannak szép hosszú elemzések és táblázatok a témában: https://batteryuniversity.com/article/bu-808-how-to-prolong-lithium-based-batteries
A pro tipp az, hogy ha folyton akkuról használnád, akkor vegyél egy powerbankot hozzá és arról menjen.
-
sirarcheer
senior tag
A deck töltésénél is figyelni kéne erre 80%-os határt?
Mert a decket dock módban is használom ahol folyamatosan be van dugva a táp. -
agaron
tag
válasz
Shade45
üzenetére
Pont azon gondolkoztam, hogy milyen jo lenne, ha a Xbox Game Pass-os jatekokat is hozza lehetne adni valahogy igy, az azert jobban kinyitna a vilagot. Sajnos az nagyon beepul a Windows-ba, szoval eselytelen, es a Microsoft is csak arra csinalt guide-ot, hogy Cloud alol hogyan jatsz. De hat no, mindent azert nem lehet
-
Shade45
senior tag
válasz
zoltannagy
üzenetére
Gta5-re gondolsz?
Mókolni kell egy kicsit vele, de egyáltalán nem atomfizika működésre bírni, YouTube-on vannak videók, amik segítenek.
Nyilván a legegyszerűbb, ha steamen van meg. -
zoltannagy
aktív tag
válasz
Shade45
üzenetére
Egy kérdés, mert még nincs Deckem de lehet jövőhéten már lesz. Az Epic storebol vásárolt játékokat az alap rendszerrel gondolom esélyem sincs játszani? Mert ott vettem meg a GT5-öt a fiamnak és Wint nem szeretnék rá telepíteni mert nem nagyon értek a Deck rendszeréhez stb. Vagy így mindenképp meg kell vennem Steamen is?
-
Shade45
senior tag
Ne baxakodj a heroiccal, telepítsd az epic launchert steam alól és indítsd, mint egy non-steam játékot, a futtatási paramétereknél adsz neki írás jogot az sd kártyára és készen is vagy! Az így telepített játékokat non-steam játékként hozzá kell adnod a steamhez, proton kompatibilitást állítasz nekik és voilá működik!

A videó végigvezet a folyamaton, nekem így sikerült működésre bírnom az epices játékokat, heroiccal csak a szopás volt...
-
Lmh
őstag
Az a bajom rengeteg játéknál, hogy Epic store-os, heroiccal ha el is indul, de nem érzékeli a kontroller gombokat vagy nem tudom rá beállítani, egér+billnek érzékeli...
És hiába indítom non steam game-ként gaming mode-ban, heroicos játékokra nem lehet layoutot választani :S Ez rengeteg játéknál bukóvá teszi nekem a játékot sajnos.
Heroiccal nagyon nem vagyok elégedett, nagyon kevés játék indul el rajta normálisan. -
Cucuska2
Topikgazda
Az olyan játékok, ahol nagy tömörített állományokban vannak a textúrák/mapok/egyebek, ott csak a különbözetet tölti le, és kicsomagolja ezeket a nagy fájlokat, patcheli, majd visszacsomagolja.
Én sokat Squadozok (igaz nem Decken), de ott a hatalmas mapok miatt szinte minden frissítésben 60-70 GB tömörítés van, ami mindenen sok időbe telik. Nyilván Decken kevésbé játszanak az emberek ilyen játékokat.
Ilyen esetekben nyilván sokat számít a háttértár sebessége, de ez velem Decken még sosem fordult elő, egyszerűen nem játszok olyan játékkal rajta, amihez gyakoriak lennének a nagy patchek. -
zoltannagy
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a választ és a megerősítést
-
kovsol
titán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
SSD nekem ott jött ki előnyként még, hogy pl mikor jött a Witcher3-hoz a javítás ami 2GB -t töltött le, majd 50GB -t írt. De ez megint csak annyi, hogy hamarabb települt a javítás. Több játékot is próbáltam SD kari és SSD -n is. 512SSD vs Samsung Pro 512GB SD kari, és érezhető eltérést nem tapasztaltam. Persze ha valaki méri stopperrel lehetnek pár másodperces eltérések, de ez valójában játékélmény szempontjából nem annyira szignifikáns eltérés, hogy zavaró legyen.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
zoltannagy
üzenetére
57-59MB/s -el tudja írni a nem túl drága Kingston Canvas SD kártyát a deck és vehetsz még annál jobbat is. Játéknak jó ez, letöltésről a wifivel meg amúgy sem ér el ilyen sebességet a deck.
-
30z.Samu
titán
válasz
zoltannagy
üzenetére
Gyorsabb az SSD, mint az SD kártya természetesen, de a tesztek alapján ez a játékok betöltésénél ez nagyon nem mutatkozik meg. Nekem is alap 64GB-s verzió van, benne egy 512GB-s SD kártyával. Teljesen rendben van a betöltési idő minden játéknál.

-
zoltannagy
aktív tag
Sziasztok! Gondolkozok azon, hogy beszerzek én is Steam Decket a családnak. Mivel nincs tapasztalatom a témában ezért szeretnék kérdezni. Ha az alap modellt veszem és veszek bele egy SD kártyát ahogy nézem, árban elég jól kilehet úgy hozni. Árban ott lenne mint a 256GB-os Deck de ugye így 512 GB-os lenne már. Az SD kártya van olyan gyors szerintetek mint a beépített SSD? Mert valahogy a 256GB-os decket nézegetem inkább, ahhoz van táska is ugye bár azt kintről is tudnék rendelni. Olvastam valahol, hogy már a szállítási idő valóban 1-2 hét? Mert emlékszem annó, hogy vagy fél vagy több volt, mire valakinek küldték az emailt. Kijelzővédő fólia vagy hasonló gondolom nincs hozzá alapból? Ja és nem teszek rá Wint alapból sem, mert tudom azok eszik az SD kártyát vagy hasonlót olvastam, de nem is szeretnék azt rá. Nekem játék letölt Steamről és játszani, kb. ennyire használnám
-
krokk
senior tag
hallo,
srácok egy használt Steam Decknél van valami olyan dolog amit mindenképp ellenőrizzek le, pl mert széria hiba és el szokott romlani? Bekapcsoláson kívül persze
Köszi.
-
hito
nagyúr
Mi lett volna ha iszol?
Más: rendeltem egy ilyen szettet a Jsaux-tól. Elvileg 7-12 nap között írta a postát, ugyanakkor a Hub-ra lent meg azt írja, hogy pre-order termék. Kíváncsi vagyok mikor jön meg. Majd írok róla.
-
30z.Samu
titán
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Persze, hogy van. Úgy hívják hack mode.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
COD Mobile-t (Android) hogyan lehet a Steam Deckre rakni Windows nélkül? Nem vagyok egy profi a lövöldözős gamekben, és a mobilos verzióban nagyon bejön H csak célozni kell, a lövés az automatikus.
Totál rafüggtem erre a game-re.
Vagy ilyen mód van a PC-s verzióban is? -
d@vee
őstag
Mivan?
Bocsi, én hibám. Én teljesen abban a hitben voltam, hogy asztaliról van szó
De hogy a francban, mikor 6000-es szériás asztali nincs is. Mentségemre legyen szólva, házat újítok épp így csak fél szemmel okoskodok itt jelenleg.
Jólvan, sima mobil proci, már képben vagyok.
Igen, elveri. A Deck Zen2-es magokkal van szerelve, az az APU pedig Zen 3+. Nem, nem a deck a legerősebb, csupán a támogatása és a közösség miatt is a legjobb választás, ha az árától el is tekintünk.
Azért hiába ez a legolcsóbb értelmes kézikonzol, így sem nevezném olcsónak, vagy bárki számára megvehetőnek.
És még mindig nem vagyok fanatic, nem erre recskázok, ha valaminek a fanatikusa vagyok az a kockulás teljesen platformoktól függetlenül. -
Shade45
senior tag
Jsaux-tól rendelt valaki 90°-os USB-C adaptert a Deck-hez?
Ha jól látom 2db-ot adnak a csomagban, vevő lennék 1db-ra, ha van valakinek elfekvőben!
-
hito
nagyúr
válasz
gyugyo79
üzenetére
Ez az amit TE láttál. Ha kicsit objektívebben még1x elolvasod: ténykérdések lettek kétségbe vonva (pl. hogy vannak erősebb konkurens termékek). Lett ide keverve már minden, az is kb. hogy az 1W-ra jutó teljesítmény mennyi, meg ár, meg minden. Én csak annyit írtam az elején, hogy a kategória nem a Deck-é és hogy jelenleg nem a Deck a legerősebb és legfejlettebb. Mindezt úgy, hogy többször leírtam, hogy ár-értékben a legjobbnak tartom, de van itt azért de is. Hát a DE már nem fért bele...ezen megy a cicaharc és kicsit fárasztó, meg (számomra) szemellenzős.
-
kovsol
titán
Így elnézve 11W TDP felett nem skáláz már jól a deckben lévő APU. Szóval nyugodtan lehet szabályozni oda a limitet legtöbb játéknál, és ezzel nyerni némi aksi időt.
Nekem nagyon úgy fest, hogy ezt inkább a 5-10W tartomány közé optimalizálták, és ott tényleg nagyon jól is muzsikál, felette valami limitbe ütközik. -
hito
nagyúr
válasz
gyugyo79
üzenetére
Kérlek olvasd el az előzményeket. De mivel én se szívesen szoktam ezeknek a kéréseknek eleget tenni, idézem magam:
1: "az ár miatt kompromisszumot kötök és nekem is Deckem van
"
2: "Az áruk más kérdés."
3: "Hangsúlyozom, hogy ár-értékben magasan a Deck a legjobb szerintem is."
Többször jeleztem, hogy nem hitvitát szerettem volna indítani, csupán egy tárgyi tévedést kívántam helyretenni. De mint ahogy más topicban sem, itt sem volt megengedhető az a luxus, hogy a topic tárgyát bármilyen kontextusban és mértékben negatív felhanggal említse bárki is a konkurenciuához képest. Egyszerűen nem, szentségtörés, eretnekség. Sajnos én ezt a szemellenzős hozzáállást sosem tudtam tolerálni. -
-
chemand
aktív tag
válasz
üzenetére
nagyon hasonló véleményen vagyok,
Többször vételi szándékkal nézegettem a konkurenciát, de mindig arra jutottam, hogy ilyen mértékű támogatás illetve közösség mint ami a SD mögött van/lesz, szvsz soha nem lesz az esetükben. Számomra a SD-nek ez az óriási előnye, melyet még egy jobb hardverrel rendelkező konkurencia sem előz meg nálam.
-
hito
nagyúr
Na ezt ne má', ennyire ne legyél fanatic! Majd kioperálok 2 magot a prociból, hogy összehasonlíthassam a Deck-et más gyártó eszközeivel

De egyébként még csak az se igaz, amit mondtál, mert sajnos 15W-on is elgyepálja a 6800U a Deck-et.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem hitvitát szerettem volna ezzel indítani, csak ne felejtsük mi volt előbb és mi hol tart. Hangsúlyozom, hogy ár-értékben magasan a Deck a legjobb szerintem is.
-
törölt tag
A konkurenciával az a baj, hogy a Deckhez képest elhanyagolható community support van/lesz. Ha bármi problémád van a Steam Deck-el vagy a rajta futó játékokkal, akkor biztos találsz valakit aki már találkozott vele és megoldotta, míg a többinél ez nem biztos, hogy meglesz. Lehetne bármilyen fasza a Deck, de ha nem állna mögötte ilyen community akkor biztos nem vettem volna meg.

-
hito
nagyúr
Azt is megnézem majd, mert 360-on fenn van, Epicben meg PC-n.
30z.Samu: egyedi? Miben?
Max annyi, hogy nincs más eszközben...egyelőre. Win az OS, igen. Vannak már olyan hardverrel szerelt gépek (lásd Ryzen 7 6800U) amik rendesen odacsapnak a Deck-nek GPU-ban, CPU-ban meg aztán tényleg más KVház (köztudottan CPU-ban nem túl acélos a Deck, de nem is az a dolga). Az áruk más kérdés. Ha annyi keretem lenne erre, biztos nem Deckem lenne. Ezzel nem leszólni akarom (ár-érték arányban abszolút favorit), csak annyi, hogy nekem azok a nyers erő és egyéb dolgok miatt (nagyobb kijelző, jobb ergonómia) sokkal vonzóbbak. Viszont 350-500eFt likvid tőkém nincs ezekre sajnos. -
hito
nagyúr
válasz
Cucuska2
üzenetére
Ok, akkor ez csak nekem volt újdonság
Nem nagyon foglalkoztam a 360/PS3 érával, mert sosem jöttek be ezek a helyhez kötött konzolok. Ezért is van Deck-em, meg volt millió hordozható konzolom, közte Switch is. yodee_: ha már itt volt kíváncsiságból megnéztem a különbséget

-
hito
nagyúr
válasz
30z.Samu
üzenetére
Más dologban viszont jobb az optimalizációjuk, de azt nem érdemes ide kutyulnom, mert a Deck-nek csak mellékvize a Windows
Tehát kinek mi a fontos. Számomra sokoldalúbb egy olyan gép, de tény, hogy az ár miatt kompromisszumot kötök és nekem is Deckem van 
Más: itt van most unokaöcsém XBOX360-ja. Összenéztem a Dirt3-at és azt kell mondjam itt a Deck megveri a 360-at. Ultrára húzva a grafikát, szebb, mint 360-on és 50fps körül fut. Kíváncsi lennék még 1-2 címre, de ez volt fenn mind a kettőn. Érdekes volt összeereszteni a két konzolt. Ti mit gondoltok, 360-nál erősebb nyers erőben a Deck?
-
Peat;)
veterán
válasz
30z.Samu
üzenetére
Ez software bug, nálam is van néha. Szóval nem olyan hogy küldenek másik gépet, egyrészt ott is előjöhet, másrészt lehet ugyanazt a gépet küldik vissza amit beküld az ember.
Helyreáll egy idő után, nálam 100%ra is a health. Nem kell kalibrálni meg állítani semmit nálam. Illetve nálam anno nem használt a kalibráció.
Aki sokat játszik egyhuzamban annak ez nagyon kellemetlen hiba, nekem max 40 percem szokott lenni egyhuzamban és így nem is érdekel mit irogat ki. Csak be kellett állítani hogy ne kapcsolja le magát ha 5% alá ér, asztali módban.
Egyébként switchnél is volt ilyen hogy beakadt az akksi, érthetetlen hogy ilyen van még manapság, nem tudom mi lehet ebben olyan nagy mérnöki kihívás, notebooknál pl sosem hallottam ilyenröl.
-
kresz2
aktív tag
Jó reggelt!
Megcsináltam ismét az akku kalibrációt,most 91%-os
állapotot jelez.
Azért írok ennyit,mert olvasgattam,és sok deck tulaj szembesül ugyanezzel,valami szoftver bug lehet.
Nektek is bármikor előjöhet,de mint látjátok van megoldás.
Most tesztelgetem tovább kisebb,régebbi játékokkal. -
kresz2
aktív tag
Nem jól fogalmaztam.
Az akku állapotára jelzi,hogy 36%-os.
Feltölti teljesen,de nagyon gyorsan merül,legalábbis azt jelzi.
Ma teszteltem,elindítottam rajta az uncharted 4-et magas beállításon.
32 percet írt lemerülésig.
Mikor elérte a 3 %-ot,és le kellett volna merülnie nem történt semmi,még 40-45 percig simán ment.
Tehát nincs olyan rossz állapotban,de azt jelzi.
Holnap küldök egy üzenetet a steam ügyfélszolgálatnak,a gép szériaszámával együtt,hátha tudom rá igényelni a javítást.
Remélem a garancia a géphez van kötve,nem a vevő account-hoz. -
JSaN
addikt
Teny hogy deck elott is mar voltak kezi kis win konzolok. De haromszoros aron es szoftveres korites nelkul. A deck inditotta el a tomeges hullamot, es az o szoftveres hatere az iranymutato.
Az asztali mod majd jon, maga a valve mondta, en meg varom es ha olyan epitek ra egy pc-t.
De az biztos hogy a deck inditotta el tomeges uton es szoftveres hattertamogatassal a kezikonzolokat. Ha nem lenne deck en se vettem volna, meg semilyen mas kinai cuccot sem. -
kresz2
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap írtam az akksi hibáról.
Próbáltam megcsinálni a sok helyen megtalálható leírást,mely szerint bios módban teljesen
le kell meríteni,majd 6-8 óráig tölteni kell a decket,és elvileg helyreáll a helyes akku idő becslése.
Nem javult a dolog,ugyanúgy 36%-os az állapot,aztán mikor gyorsan lemerül,és 0 perc
működési időt ír,simán megy tovább.
Ez azért marha idegesítő,fogalmam sincs mikor kapcsol ki. -
30z.Samu
titán
Gondolom úgy, hogy azok a gépek jóval drágábbak voltak és mivel nem volt akkora hátszelük, mint a Deck-nek a Valve, így az optimalizáció sem olyan jó.
Kérdés azokhoz, akki játszik a Death Stranding-el. Nektek csatlakozik a szerverre vagy Nektek is írja a hibakódot? Én utánanéztem, nem csatlakozik a játék a szerverre.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
szilasz007
üzenetére
Ennek oka a régi kernel a SteamOS alatt. Az AMD vga driver nagyobb része a kernelben lakik, amit verzióról verzióra frissítenek és ez még régi a SteamOS alatt. Ezért nem javaslom a SteamOS-t asztali gépre, nem oda találták ki.
Valószínüleg majd fogják frissíteni a kernelt is, de most legutóbb csak a mesa frissült. Mondjuk ez is valami, mert már eléggé régi mesa verziót használtak.
-
szilasz007
aktív tag
Pont tegnap elött láttam egy videót hasonló témában. Srác 1 hetes kísérletet tolt Windows-> Linux váltással. Aranyos volt, de a lényeg. Linuxon a Steam képes magától betelepíteni a protont és megy nagy gépen is.
Viszont a VGA vezérlők eléggé vegyes érzelmeket keltett. AMD vezérlők nem voltak a helyzet magaslatán, nVidia már valamivel jobb volt, de ott is volt performancia gond. Nagyon függ a tapasztalat az alkalmazott vezérlőtől.Amit kiakartam ezzel hozni. Működhet, de Deck szintű élményt ne várjál.
A Deck egy nagyon nagyon nagy előnye az az, hogy saját AMD-s grafika hajta, aminek a vezérlőjét fényesre csiszolták és széjjel tesztelték. Ergo legjobban azzal mennek a dolgok. Más hardware, más történet.Ettől független, amúgy nekem is átfutott a fejemen a gondolat, hogy asztali gépről is reptessem a Windowst.
-
ChoppR
tag
Sziasztok! Szemezek a Steam Deck-kel, de nem tudom eldönteni melyik modellt lenne érdemes választani. Egy 64 Gb-s mellé, ha veszek egy 256 Gb-s SD-t 17 ezerért, akkor 184 ezerből megvagyok, vagy válasszak egy alap 256 Gb-s modellt, ami 219 ezer. Megéri az "Exkluzív Steam közösségi profilcsomag" vagy a "Prémium tükröződésgátló maratott üveg" a felárat?
-
hito
nagyúr
Őőő...a történelmi hitelesség kedvéért: ezek az gyártók jóval előbb jöttek ki a saját megoldásaikkal, mint a Deck, úgyhogy inkább a Valve IS nyomul a Deckkel
Bírom, amikor szóba kerül, hogy a Valve ezzel kategóriát teremtett. Csakhogy amikor ők megérkeztek, a kínai "no name" gyártók már rég ott voltak. -
30z.Samu
titán
válasz
addamka
üzenetére
Nekem is nagyon megérte eddig a Deck vásárlás, még mindig szürreális számomra a gondolat, hogy egy ekkora gépen, mely max 25W-ot fogyaszt tudsz ilyen teljesítmény mellett játszani BÁRHOL! Öt hónapot vártam rá, de hamar konstatáltam, hogy megérte. Rendelés pillanatában ugyan még nem tudtam, de most különösen jól is jön a kütyü, mert elkezdtem ingázni párom és itthon között (ebben nem vagyok biztos, hogy így kell kifejezni, de biztos értitek
). -
Årpi
őstag
Négy nap alatt ide is ért a Deck, pedig 24-én rendeltem. Üröm az örömben, hogy már megy is vissza RMA-ra, mert a bal oldali triggerrel voltak gondok, illetve az egyik csavar gyárilag olyan állapotban volt, mintha valaki 1000x akarta volna ki/becsavarni. Így lehetetlen volt szétkapni bármilyen okból...
Szerencsére a Support teljesen segítőkész volt, már a visszaküldést biztosító matrica is megérkezett az emailemre. Korábban ha jól láttam postás/DHL megoldás volt, ez viszont már az UPS-hez szól. Reméljük a második példánnyal nem lesznek ilyen gondok
-
Így röviden átgondolva én is azt mondom nekem megérte a deck.
Rég nem játszottam ki játékokat, mert nagyon nehéz magamban megindokolni, hogy ilyen dolgokat megérdemlek. Idén magamhoz képest három játékot is a decken vittem végig elejétől a végéig: Guardians of the galaxy, God of War, Jedi fallen order.
Mivel évek óta nem volt ilyen élményem így elégedett vagyok
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A SteamOS az egy Arch Linux KDE felülettel és Steam-mel. Nagyon hasonló élményt kapsz bármelyik népszerű KDE-s Arch alapú / leszármazott disztró + Steam telepítésével is, de a SteamOS a deck jellege miatt jóval régebbi vagy lassabban frissülő csomagokat használ, mint ahogy az megszokott Arch alapon.
Pl. a kernel még 5.13-as a decken, az 2021 júniusi, miközben Arch vonalon meg már 6.1-es kernelt használjuk. Igaz abba tett bele saját dolgokat a Valve, de attól még az alapjai nem változtak meg.
Ez akkor probléma, ha van valami jelentősen újabb eszköz a gépben és azzal a kernellel még nem megy...
-
-
JSaN
addikt
-
JSaN
addikt
Boldog uj evet kivanok minden deckesnek es steamesnek is.
Hogy a deckrol is legyen egy ket szo,: nekem teljessen bevalt a cucc. Imadok rajta jatszani, mindig vigyorogva kapom a kezembe. En agybol jatszom tolto kabelre dugva, igy siman el vagyok 2-3 orat is egy huzamba. pl Death stranding DC az most nagyon beszippantott az utobbi 2 hetben, szerintem ez lesz az elso jatek amit teljes egeszben decken viszek ki. Tetszik hogy sokretuen testre szabhato mindenki azt telepit ra amit akar, szoftveresen folyamatosan fejlesztik stb.
Elnezve [EZT] a videot, hogy a konkurencia is el kezdett nyomulni. En tovabbra is decket valasztom. Ergonomiailag es szimetrikus forma miatt, illetve hogy nagy, valamint hogy van a markolatna melysege, szerintem a deck a legkenyelmesebb fogni.
SteamOS is tetszik hogy ilyen konzolos gamming az egesz, es ez miatt fluid a kezeles. De ha mokolni kell ott az asztal mod.
Asztali dokkolot nem vettem idaig.
Idei tervem ossze rakni egy olyan amd-s asztali nagy gepet ami a TV melle lenne teve, es csak SteamOS lenne rajta. -
30z.Samu
titán
Pixelekben Gazdag Boldog Újévet Mindenkinek!

-
30z.Samu
titán
Mostanában valóban nincs a helyzet magaslatán a rendszer. Van, hogy bekapcsolom, de csak sötét kép fogad és nem boot-ol. Kikapcsolom, vissza és akkor elindul. Van, hogy kikapcsolásnál is eljátssza ezt, látom a logot, de nem kapcsol ki. Ilyesmik előtte nagyon ritkán fordult elő.

-
kresz2
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
eami
veterán
Már nem emlékszem, hogy hogy, de keress rá, van akksi kalibráció hozzá, ha esetleg csak rosszul mérne.
Amúgy, erősen játékfüggő, van olyan játékom / olyan beállítással amivel szintén lemerül kevesebb mint egy óra alatt.
God of War nekem olyan 1 óra körül merült le annyira, hogy töltőre dobtam. Aztán finom hangoltam rajta kicsit és elment 1.5-2 órát is.
De van olyan játékom is fent, amivel meg 6 órát lazán elmegy ha nem többet.
Próbálj ki valami más játékot is.
-
Peat;)
veterán
Nálam időnként behülyül, de keményebben és software hiba. Kiírja hogy hopp 4%os az akksi health, lemerül pár perc alatt 100-ról, cseréljem. Nyár óta kb 3x jött már elő, újonnan és nagyobb frissítéseknél.
Asztali módba lépve be lehet állítani hogy mit csináljon ha 5% alá ér az akksi. Alapbeállítás hogy kikapcsol azt hiszem. Én átállítottam hogy ne tegye és játszottam még egy órát
aztán pár játék/töltés és kiakad ez a bug és újra jó, 100%os az akksi.Nem tudom nálad is software probléma van, állítsd át hogy ne kapcsolja ki magát 5% alatt és úgy mit csinál ha lemerül 0-ra. Tényleg lemerül és lekapcsol akkor gari, ha nem akkor te is kifogtál egy ilyen hüyülő példányt.
-
d@vee
őstag
-
kresz2
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy 256 gb-os modellt használtan.
Nagyon gyorsan merül az akksi,uncharted 4 közben 40 perc alatt
lemerül.
Asztali módban az akku ikonra kattintva olyasmit ír,hogy 36 %-os,cserére szorul,és vegyem fel a kapcsolatot a gyártóval.Ez garanciális javításnak minősül?
Nem kell hozzá semmi papír,csak a szériaszám?
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro Air 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billenyt AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Lenovo ThinkPad P16V Gen2. Munkaállomás Intel Core Ultra 7-165H/32RAM/1TBSSD/RTX2000Ada 3év gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Totál rafüggtem erre a game-re.
Bocsi, én hibám. Én teljesen abban a hitben voltam, hogy asztaliról van szó
De hogy a francban, mikor 6000-es szériás asztali nincs is. Mentségemre legyen szólva, házat újítok épp így csak fél szemmel okoskodok itt jelenleg.
"