-
PROHARDVER!
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltannagy
aktív tag
Szemezek ezzel a Far Cry® 6-al, mert az epicen 5,997 Ft.
Kérdezni akartam, hogy mégis milyen lehet, de mivel írja, hogy "Play for free from 02/16 to 02/20! Your progression is saved if you decide to buy the game." ezért kipróbálom
-
cami][us
őstag
Az Alien Isolation natív Linuxon, de mégis proton alatt fut a játék. Ilyen rossz a port, vagy valami más oka van?
-
30z.Samu
titán
válasz
zoltannagy
üzenetére
Szerintem mindkettő jó, bár én nagy fan lévén a Dragon Ball FighterZ-el játszottam a legtovább.

-
zoltannagy
aktív tag
Ha szeretném a Mortal Kombatot most megvenném Steamen 10 euróért csak kár, hogy Tekkenes vagyok
-
30z.Samu
titán
Kis fejlemény a 120fps illetve az Xbox controller input kapcsán. Tegnap megcsináltam, hogy a TV-n beállítottam 1080p-re a felbontást és a frissítést 120Hz-re. Na így ment feljebb az fps a Death's Door-ban, igaz átlagban 80 felé nem ment, de az is több, mint a 60 és ezáltal a controller input-ja is sokkal jobb volt, majdhogynem azonnal reagált a gombnyomásra. Érdelesség, hogy ezt megcsináltam a Hi-Fi Rush-nál is, de ott nem volt hajlandó 60 felé menni.
-
gyugyo79
addikt
Másoknál azért jó mert beállítják maguknak úgy, hogy nekik jó legyen. Ha van olyan játék amiben használnád akkor nézd meg, hogy valaki nem e csinált már egy neked is jót (töltsd le a közösségi profilokból) vagy meg kell csinálni magadnak. Ehhez érdemes YT videókat nézni amik elmagyarázzák, a lehetőségeket. mint pld ez.
Már a kontrollerükön is ez a megoldás volt így olyan videót is lehet nézni mert ugyan azon az elven működik.
Amúgy én játékoknál amiben csak lehet kerülöm ezek használatát, 95% csak stratégiai játékokba használom őket.De a fentiek a Steamben beállított onnan használtakra lesz igaz ahol saját profilja van mindennek.
-
Cucuska2
Topikgazda
Ugye a trackball mód az, amitől van tehetetlensége.
Az, hogy lenyomod és kicsit arrébb megy, az teljesen normális. A movement thresholddal meg tudod adni, hogy a finom mozgatásokra ne reagáljon, de szerintem ezt nem érdemes; én inkább a jobb triggert használom balgombként, és a hüvelyujjamat próbálom nyugton tartani.
-
Lmh
őstag
válasz
Cucuska2
üzenetére
Nem találtam olyat ahol érdemben tudtam volna ezt változtatni, se asztali se game módban.
Be van kapcsolva a ravaszra klikkelés, de ez nem mindenhol működik és játékokban sem mindenhol feltétlen ravaszra bindelném a klikket.
És az egyik legidegesítőbb, amikor valami pici dologra végre ránavigáltam a kurzort és amikor a touchpad lenyomásával akarok rákattintani, akkor elmozdul. Ettől megőrülök, baromira idegesít. -
Lmh
őstag
Sziasztok!
Régóta foglalkoztat egy kérdés a steam deckkel kapcsolatban. Nekem baromi fura a touchpad működése. Olyan mintha tehetetlensége lenne, továbbcsúszik mint ameddig húzom, nagyon nehéz használni.
Videókon viszont úgy látom hogy másoknak tök jól megy.
Nektek mi erről a véleményetek? Esetleg van erre különféle beállítás és én rosszat használok?
Neten se nagyon találok erre panaszt, szóval lehet egyéni problem és egyszeruen béna vagyok. -
-
30z.Samu
titán
válasz
TrollfateeR
üzenetére
Ezt most ne úgy képzeld el, hogy lenyomod a gombot és várni kell a csodát. De ha odafigyelsz rá, azért feltűnik, én nem figyeltem rá játék közben és nem volt gáz. De egy Hi-Fi Rush-nál azért azt a szűk fél mp-t bele kellett kalkulálni a ritmusos nyomkodásnál.

-
Cucuska2
Topikgazda
válasz
TrollfateeR
üzenetére
A DualSense szerintem egész jó, az XBOX kontroller horribilis számomra BT-n input laggal.
Kábellel azt írja a reddit, hogy tudod hangkártyaként használni, de nekem nincsen, nem tudom, mi az igazság.
Én nemrég vettem ilyet, mert a DualSense-hez Windowson DS4Windows kell, Linuxon nem tudom micsoda, ennek az USB-s vevője pedig működik mindenen. (Elemeset akartam volna, de olyat nem kapni sajnos.)
De miért rendeltél DualSense-et utánaolvasás nélkül?

-
Cucuska2
Topikgazda
válasz
TrollfateeR
üzenetére
Ugye ezek proprietary protokollokat használnak, amikor a konzolhoz csatlakoznak; Bluetoothon ennyi adat nem megy át. Ahogy az XBOX kontrolleren nem működnek ezek a funkciók BT-n, úgy a PS kontrolleren sem.
-
TrollfateeR
csendes tag
Valaki használ DualSense kontrollert a Deckhez?
Egy Reddit posztban valami olyasmit olvastam, hogy pár funkció nem működik ami PS-en igen. Például a kontrollerbe épített hangszóró/mikrofon...stb.
Valakinek tapasztalat? -
mrviceguy
tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
A decken lévő USB-C Alt mode 1.4-et hoz, ami azt jelenti, hogy ELMÉLETILEG ha a dokkoló megfelelő (tehát tudja a 1080as 120 Hz-es HDMI 1.3-as szabványt), a kábel megfelelő (ehhez kell egy 8.16 Gbit/s-es HDMI kábel), akkor a deck leadja a jelet. (És ez még semmi ahhoz képest, amikor 4K 120hz-et szeretnél)

-
30z.Samu
titán
Nekem a Deck-nél az a fura, hogy felajánlja a 120Hz-et (párom TV-je tudja), be is állítom, de nem megy 60 fölé. Se a Hi-Fi Rush-nál, se a Death's Door-nál. Pedig szerintem más nem az utóbbi esetében ki tudná tolni a gép.
-
zoltannagy
aktív tag
válasz
Lord Gabor
üzenetére
Ez egy nagyon jó oldal, mert ahogy látom, vissza is lehet követni, hogy mennyibe került annó akciósan egy adott játék. Pont ilyen Archivet is kerestem összehasonlítási alapon.
És ahogy látom, még mindig jobb áron van most akciósan az Epicen pl: Az RDR2 mint volt a Steamen
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
zoltannagy
üzenetére
Innen vettem már párszor kulcsokat steamre, gyakran jóval a steames ár alatt: https://www.instant-gaming.com/en/
-
zoltannagy
aktív tag
válasz
Lord Gabor
üzenetére
Köszönöm
-
Lord Gabor
csendes tag
válasz
zoltannagy
üzenetére
Nagyobb akciókat itt érdemes követni: [link]
Viszont amit érdemes használni még szerintem, az az isthereanydeal weboldal ([link]), több helyről szedi össze, hogy hol mi akciós, tud értesítést küldeni emailben, lehet csak steam kulcsot adó weboldalra feliratkozni, plusz tudja a steam wishlistet szinkronizálni. Elvileg minden oldal megbízható, hivatalos partner oldal amikről dolgozik, nem ilyen szürke, megkérdőjelezhető legalitású oldal. -
zoltannagy
aktív tag
Azt lehet tudni esetleg, hogy akciók mikor szoktak lenni a Steamen? Vagy csak random napokat/heteket dob be?
-
zoltannagy
aktív tag
válasz
zoltannagy
üzenetére
Na közben átmásoltam Magyarítva, de ugyan úgy Angol maradt sajnos. Gondolom mivel mod aktivátorral van Magyarítva így "speciálisnak" mondható nem csak sima exe. Magyarítás mivel discordon ezt a választ kaptam.
"Hiába másolom át az egész játékot, ha a Linux nem támogatja a dinpout8.dll és az OpenIV.asi fájlokat".
Akkor egyenlőre leteszek erről a projektről szerintem
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
zoltannagy
üzenetére
Igen, a steam játék mappa teljes tartalmát töröltem a decken és felmásoltam külső hdd-ről a Windows alatt moddoltat. Azóta volt 1 frissítése a játéknak, de továbbra is megy a moddolt mappa.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
zoltannagy
üzenetére
Ugyanígy moddoltam meg a Mass Effectet. Az még több GB volt, de megérte.
-
Shade45
senior tag
válasz
zoltannagy
üzenetére
Nekem hasonló problémám volt, végül úgy oldottam meg, hogy egy Windows-os gépen telepítettem a játékra a magyarítást, majd a komplett játék mappát átmásoltam a deck-re: tökéletesen működik!
-
3L1T3
addikt
válasz
zoltannagy
üzenetére
[link] ez segíteni fog : )
-
zoltannagy
aktív tag
Oké köszönöm a válaszotokat! Linux estében sok mindennek utána kell nézni hogy mit hogyan még ugye Win estében adott. Most pl: 2 napja nem bírok feltenni a gyereknek egy Magyarítást mert hiányolja a 4.8-as Net Frameworkot és az Istenért sem teszi fel akár hogy próbáltam. Pedig gondolom már alapból is az új fent van vagy nem tudom....
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
zoltannagy
üzenetére
Legalább 2GB-al több ramot fogyaszt a Windows és a háttérben is több dolgot csinál, mint egy KDE-s Linux disztró, ami a decken is van. Szóval de, valamennyire igen. Ugyanakkor lehet, hogy xy cím jobban fut natív OS alatt, szóval játéka válogatja mit fogsz tapasztalni.
Maga a Windows 10/11 felülete szerintem nem optimális erre a képernyő méretre.
-
3L1T3
addikt
válasz
zoltannagy
üzenetére
Egy két játék esetében van eltérés. Első pillanatban én is úgy éreztem nem tudok a linux rendszerrel megbarátkozni de sokkal felhasználó barátibb mint elsőre gondoltam így nem is tettem WIN-t a gépemre. Pedig elég nagy win fanboy vagyok.
-
zoltannagy
aktív tag
A Deck egyébként bármilyen usb type c hubot "elfogad" ? Mert akkor jövőhéten felteszem rá a Win11-et ezzel a Linux rendszerrel nem barátkoztam össze nagyon
Lehet hülye kérdés, de játékoknál a Win rendszer nem fogja jobban meg mint egy Linux? -
3L1T3
addikt
-
Bazsi1987
őstag
Spiderman milyen decken? Érdemes megvenni 30 fps-el kb milyen beállitásokal fut?

-
Mondjuk most megvettem rá a Hogwarts Legacyt, először Deckre akartam, de 25 wattot eszik, tippre 1 órán belül lezabálja az aksit, szóval akkor inkább PS5. Illetve egy Ragnarök leárazásra várok még, aztán ha a Sony a továbbiakban is úgy fog játszani, hogy beetet mindenkit az új játékokkal, majd pár hónap múlva bejelentik hogy kihozzák PC-re is, akkor rövid időn belül én is meg fogok válni tőle. Ezért nincs értelme megtartani.
-
3L1T3
addikt
Nálam is PS5+PC+Deck
- PS5 a jövőhéten megy a háztól, mert nincs rá a továbbiakban érdemi szükség, GoW Ragnarök óta nem volt bekapcsolva . . . 3-4 hónap
- PC nem kérdés
- Deck autó töltés közben, vagy ha fáradtabb vagyok és bedőlök az ágyba de azért még nyomkodnék valamit, vagy ha elutazunk valahová -
Nekem PC és PS5 mellett van a Deck. Mondjuk nálam meg pont úgy van, hogy a PS5 eladásán gondolkodtam. Így hogy gyakorlatilag minden jön szép lassan PC-re is, feleslegessé vált. Anno pont azért vettem, mert Sony exkluzív így meg úgy. Hát most már ez sem igaz, sajnos, és ha ez így marad, akkor a PS6 már teljesen feleslegessé válik.
Persze még nem tervezem eladni, de a 3 gép közül őt használom a legkevésbé, legutóbb olyan 2 hónapja volt bekapcsolva, a Deck meg 2 napja, pedig csak itthon használom.
-
-
d@vee
őstag
Na srácok én nemsokára elhagyom a csopit. Köszi a segítséget, másoknak jó kockulást.
Úgydöntöttem eladom a gépet. Eddig külföldön dolgoztam, így jó volt hogy van hordozhazó erőgép de idén már nem mentem vissza, itthol tengődök tovább
Ez a január-február kellett hogy realizáljam, mennyire nem használom ki a gépet a PS5 és az asztali gép melllett. Máskor egy cím 2-3 nekiülés volt, most szegény Resi Village-t vagy tizedjére tudtam végigvinni.
Ez nem hirdetés, de eladó lesz
-
30z.Samu
titán
Még egy kérdés. A tárhelynél van egy jóóó nagy narancssárga rész, amit Egyéb címmel illet meg a gép. Na, azt hogy tudom kitakarítani? Mert az elég sok.

-
30z.Samu
titán
válasz
Bazsi1987
üzenetére
Steam Deck-nek lehet nem is akkora baj, hogy nem kapta meg.
Egyébként így is szép a grafika, én amiatt dilemmázok, mert sokat vagyok Asszonynál és a Deck nyilván jön velem. Na már most ha esetleg rákattannék a játékra, azért lehet játszogatnék vele, amíg párom én időzik. 
-
Bazsi1987
őstag
Meg is van az első dilemám hova vegyek játékot deck vagy series s, nba 2k23 ugye boxra nextgen kiadás vagy deck-en current gen kiadás
-
Bad Pritt
félisten
Mi kell ahhoz, hogy egy játék Deck Verified legyen amúgy? Vagy bármilyen státuszt kapjon Deckkel kapcsolatban? Van néhány, ami ProtonDB-n Gold vagy Platinum (most a Stalkerek kapcsán látom), viszont Steamen unsupported a státusza. Inkább a ProtonDB legyen az irányadó, ha az ember böngészik?
-
vidaila
senior tag
Nem vagyok láma a témában, de valahogy nekem nem megy a játék telepítés vagy úgy ahogy az egész heroic launcher használata. Tudna valaki leírást, hogy hogy lehet ezzel és ezen keresztül játékot letölteni és steam játék konyvtárhoz adni? A bejelentkezes már sikerült az epicbe.
-
Lmh
őstag
Jó volt ez a vampiros jatek, de 1 hét után kezdem megunni
jópárszor elértem a 30percet, powerupok majdnem kimaxolva... mi még ami vigyen előre?
Látom hogy vannak még unlockolhato pályák és karakterek, de nem érzem miert lenne az jobb? -
gaben88
őstag
Nézegettem ma tárhelyet és azt látom, hogy az Más 64,71 GB, Játékok 63.86 GB és a microSD-n van pár PSP ROM. Miért ilyen sok a Más a belső meghajtón? Lehet valahogy tisztítani?

-
zoltannagy
aktív tag
válasz
Shade45
üzenetére
30z.Samu oké köszi!
Ezt a laggot tapasztaltam a Shadow of the Tomb Raidernél és annak tudtam be, hogy mert lehet nem Steames azért.
És mikor a beállítást levettem HIGH-ről normálra, akkor már nem volt ilyen gond csak lehet az Epices azt is bírná de ez csak találgatás vagy nincs jól alapból sem optimizálva nem tudom. -
Shade45
senior tag
válasz
zoltannagy
üzenetére
Elméletileg nincs teljesítménybéli különbség; a Steam viszont előtölti a shadereket ellenben az Epiccel, így némi akadozás-mikro lagok előfordulhatnak, amíg az epices verzió le nem generálja a shader cache-t.
Ha vásárlásról van szó, én a Steam verziót részesíteném előnyben, kivéve ha Epicen nem vágják hozzám ingyen a játékot.
-
30z.Samu
titán
válasz
zoltannagy
üzenetére
Én a Death Stranding-et vetettem össze, megvan Epic-en és GamePass-ben, ugyanúgy futott.
-
zoltannagy
aktív tag
Üdv!
Egy Nálam jobban tapasztalt játékokstól kérdezném akinek nem csak Steamen van játéka hanem az Epic Storen is.
Ugyan olyan stabilan képes futni Decken az Epic Storen letöltött játék is mint a Steamen vásároltak?
Azért kérdezem, mert az Epicen akárhogy is nézem olcsóbbak alapból is a játékok és most akciós az a kettő játék is amit megvennék.
Days Gone 5.606 Ft és a Red Dead Redemption 2 is 6840 Ft.
Az Epicen meg van a GTAV az 60 fps-el is gond nélkül fut de az nem mostani játék ugye
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
30z.Samu
üzenetére
A Steam teszi fel és frissíti, nem te. Annyit tudsz csinálni, hogy a protonnak vannak különféle verziói amik választhatók / hozzárendelhetők egy-egy játékhoz, illetve asztali módban a protonup-qt progit telepítve le tudod töltetni a Proton-GE verziót is ami beépül a Steambe. Van játék amihez a GE verzió kell, mert tartalmaz olyan patcheket, amiket a sima Proton nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- LENOVO LEGION 5 15AHP10 (83M0001MHV)
- Macbook Pro 16" - 2020 gyártás, 6 mag i7, 16/512GB, Radeon 4GB, touchbar - garancia (66)
- Razer Blade 15 gamer laptop, Core i7-10750H, RTX 3060, 16gb Ram, 144hz 15.6" FHD
- Lenovo ThinkPad P53 i7-9850H 32GB RAM 256GB NVMe Quadro T2000
- Új! HP ProBook 640 G8 laptop, i3-1115G4, ajándék egér és táska
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG G531GV Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB WIN11
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- Eladó szép Nokia 7 Plus 64GB / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)