Hirdetés
-
PROHARDVER!
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipothp
tag
Sziasztok!
Most vitték el az LCD-s Deck-emet szervizbe.
Jobb oldali trackpad lett hibás, folyamatosan nyomást érzékelt.
Szétszedtem, ránéztem mi lehet a baja, de gyanúm szerint a rugói fáradtak el, azt meg nem akartam megheftölni
Mire számítsak?
-Kb mennyi idő múlva szokott visszajönni?
-Így, hogy szétkaptam már, fognak kötekedni?
-Javítják, vagy cserélik az egész készüléket?Kinek mi a tapasztalata?
Köszönöm!
-
Voltam
csendes tag
Sziasztok.
Call of duty 1 (2003) steamos game mode egér szaggatásra van valami trükk?Játszotta valaki?Protondb mar próbáltam.
-
MZsoltee
veterán
Sziasztok!
A következő hibajelensegem van. Tegnap dio4eztem egyszercsak kikapcsolt a deck, azt gondoltam hogy lemerült feltettem tölteni ma reggel gondoltam bekapcsolom. Semmi. LED világít. Hosszan nyomkodtam a power gombot. 3-4-7-10 másodpercig. Mi lehet a gond? Mi a teendő?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
gabeunit
tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Lelőtték, de ha fent van az appimage file a könyvtárban, állítólag emudeckkel is működhet. (Próbáltam de annyi infó és tev infó van fenn a neten... ) Azert írtam, hogy SRM-mel próbáltam felrakni ami támogatja a cuccot.
A yuzu pedig letölthető csak nem fejlesztik tovább. (A ryouji vagy mi a neve xD nekem nem jött be, sokkal lassabb,mint a yuzu) -
gabeunit
tag
Most akarok venni 512es microsd-t, hogy YUZU-val tudjak játszani.
Sajnos nem sikerült kis kártyán beállítani Steam Rom Manager-en (SRM) rendesen a paramétereket, emiatt látom gaming modeban, de nem tudom elindítani mert be se tölti a YUZU-t . Valaki tapasztalat már hasonlót?
Esetleg privátba valaki elküldi a konfigot?
Azért nem Emudeck-et használok, mert azt már nem támogatja rendesen (Legalább is azzal nem sikerült össze hozni.
-
80-85 kérésre törlés
-
Skynet258
veterán
válasz
Khadris
üzenetére
Alapvetően egy egyszerűen használható eszköz, ha a számítógép használat megy, akkor ez is fog.
Game Pass Cloud van, GOG, Epic is, Linux alól is lehet könnyen telepíteni programot, csak kell pár segédprogram, megnyitni az ISO-t ha abban van, és egy másik ami mondjuk kezeli az exe kiterjesztést. Onnantól kezdve úgy telepítesz mint Win alatt.
Hivatalos utat járva a Steam könyvtárad fogod használni, oda meg nem kell semmi extra. Alapvetően 2 módja van a Deck-nek, a Steam OS és a Linux, utóbbiba el sem kell menned ha nem akarsz...
A neten rengeteg infó van, Youtube videók is sokat segíthetnek, érdemes körülnézni.
Egy általános tesztem nekem is van a Deck-ről, plusz van egy tokokra koncentráló is, hátha hasznosan lesznek.
A Steam Deck amúgy baromi casual is tud lenni, meg kocka is. De ha az utóbbit nem akarod, nem vagy rákényszerítve semmire, mert olyan mint egy konzol, csak kijelzővel.
-
Khadris
csendes tag
Szasztok, van valahol Steam Deckes gyorstalpaló? Vagy két éve a főnökömnek volt ilyen gépe, de csak arra emlékszem, hogy nagyon szenvedett vele, én meg gondoltam, pár év múlva majd ránézek, hogy áll dolog. Főleg az érdekel, hogy mennyire linux, elbír-e vele egy casual felhasználó, vagy parancssorból kell appokat telepíteni
Meg hogy mennyire vannak Steamre optimalizálva a játékok, lehet számítani rá, hogy az új megjelenések kompatibilisek lesznek, van-e Game Pass, GOG meg Epic, és lehet-e csak úgy telepíteni egy játékot, ami csak egy windowsos install, DVD-ről, mondjuk? -
Šolaire
veterán
Régóta tetszik ez a játék, bejönnek a japán rajzfilmek most akciós van benne magyar felirat ami nem sokat tesz mivel halandzsa beszéd van benne mint a Brohers-ben, de a hangsújból érteni sokmindent. Ráadásul decken remek
emléleztet a limbo brothers játékokra, látvány oled-en pazar a zene zseniális ajánlom mindenkinek ennyit simán megér szerintem.
[steam] -
-
30z.Samu
titán
Detroit Become Human 16€ Steam-en, ha érdekel valakit. De ha nem, most akkor is annyi.

-
zombei
aktív tag
Tsushima-t tolja valaki ? Elég jó port lett. Közepes beállítások, performance fsr3-al 30fps lock-al 65 fok körül eldöcög.
-
tsiga18
tag
Most csináltam a 64GBos deckből 512GB-ost. Ennyire egyszerű dolgom nem volt még SSD cserével és telepítéssel (re-image opcióval)
Szerk: valamiért microsdről nem volt hajlandó bootolni, így maradt a usb-c átalakítóval pendrivozás
-
30z.Samu
titán
Egy pletyka szerint a következő State of Play-en bejelentik a Ragnarök PC portját.
-
consono
nagyúr
válasz
bepken
üzenetére
NEm tudom megmondani, de mókolni szerintem ott kell, ahol nincs gyárilag beépítve az FSR 3 támogatás. Az Immortals of Aveumot pont ezért hoztam elő, mert abban van gyári, azt kellene megnézni Decken (én csak kibicelek, nincs Deckem).
A shader cache-t nem lehet linkelni az SD kártyára? Linux alatt majdnem mindent meg lehet oldani
Mondjuk lehet, hogy az meg a kártya élettartamának nem tenne jót... -
bepken
veterán
válasz
consono
üzenetére
de ezeknél a játékoknál alapból kapcsolható is az FSR3? mármint CP2077 is jóideje rávehető, hogy "FSR3 támogatott" legyen, de ehhez mókolni kellett valamit (ráadásul DLSS beállítást kellett választani, szóval nekem katyvasz volt az egész videó alapján
)@chris0000 - a shader cache csak egy cache mappa, egy gyorsítótár, bármikor törölhető.
tegyük fel, hogy egy összetömörített (pl .rar) mappából akarsz hozzáférni egy képhez minden PC indításkor, azonban az OPrendszer csak azután töltődne be teljesen, hogy ezt a képet kicsomagolta és bemásolta a megfelelő helyre. minden egyes indításnál.
ennél sokkal gyorsabb megoldás, hogyha az egész tömörített .rar állomány tartalmát bepakolod egy cache mappába, ahonnan a géped azonnal hozzá tud férni, bármilyen plusz számítgatás nélkül.ha nem magyarázok nagy hülyeséget...elvileg a shader cache mappának is ilyesmi a célja, annak érdekében találták ki, hogy a GPU gyorsabban elérjen bizonyos információkhoz, amiből gyorsabban tud tovább számolni és "kirajzolni" a képernyőre, amit kell.
lényeg, hogy ha törlőd a mappa tartalmát, akkor a következő játékindításnál ugyanúgy le lesz "cache"-elve a shader, illetve első futtatásnál ilyenkor akadozhat az adott játék, mivel ugye egyrészt épp készíti a cache-t, másrészt lassabban éri el a szükséges információkat.
-
30z.Samu
titán
Mindenhol nyomják az FSR3-at. Most akkor megkapta a Steam Deck vagy mi?

-
paulka
tag
válasz
nincsnév007
üzenetére
A Steamapps (/common) mappában vannak a játékok...
-
boost
veterán
Én azért komoly bajban lennék, ha 64GB-ból kellene gazdálkodni.
Az 512-ről is volt már, amit le kellett törölni. De nekem pl a Helldivers2, Dave the diver, Hades 2, Train simulator napi szinten játszott játék. Ebből csak az első kb 70 giga. -
-
-
paulka
tag
válasz
lognboy
üzenetére
A shaderek és a compatibility fájlok a játékokhoz a belső tárhelyen vannak. A non steam sallangban a compatibility fájlok (ez nekem csak 64 GB a 83 GB non steam fájlok közül), a savek és a desktop módos letöltések is benne vannak. Biztosan lehetne találni pár törölhető szemetet, de ez így örök harc lesz. Vagy kevesebb játékkal operálsz, vagy cserélsz SSD-t. Én utóbbira szavaznék a helyedben.
(Esetleg Deckyhez van Storage Cleaner plugin, ott törölhetsz Compatibility datát, vagy shadert a frissítés erejéig. De ezeket vissza fogja a rendszer foglalni végül a játékoknak.)
-
lognboy
csendes tag
Sziasztok.
Egy korábban feltett kérdésemre (9755), igazán megnyugtató választ sajnos nem kaptam.
Adott a problémám, mi szerint állandó visszajelzést kapok a Deck-től, hogy a lemezterület kevés (ezen nem vitatkozom vele, nem volt a legjobb választás a 64Gb- os modell, kicsi), továbbá visszatérő és komolyabb baj, hogy a rendszer frissítéseket, sokszor nem hajlandó elsőre telepíteni, hibaüzeneteket dobál, és félek hogy “letéglázom”!
Kérdésem a következő lenne, hogy a NON-STEAM jelölésű adathalmazban van e ideiglenes fájl, amit lehet törölni? Létezhet, hogy a 64Gb kevés a rendszernek és sallangjainak, úgy hogy más nincs rajta? (minden játék az SD-n van, csak az indításhoz szükséges részeket pakolja oda magának)
Köszönöm. -
Diopapa
addikt
válasz
Tex Murphy
üzenetére
Az analóg karokat lehet cserélni, állítólag elég egyszerű. Amúgy rohadt jó kis gép.
-
Shade45
senior tag
válasz
Tex Murphy
üzenetére
1. Lehet.
2. Nincs. Valve intéz mindent, neked csak oda kell adni a futárnak a becsomagolt cuccot.
Ettől már csak az lehetne kényelmesebb, ha helyszínen javítanának (lásd üzleti laptopok NBD). -
Tex Murphy
tag
Sziasztok,
Régóta szemezgetek a géppel, de lenne két kérdésem, mielőtt döntök, s ebben szeretnék segítséget kérni. Az első, hogy ha nem vagyok net közelben, offline is lehet játszani a játékokat? Második, hogy van-e itthon bármilyen szervize, ha gond lenne. Mondjul garancia már lejárt/nem szeretném visszaküldeni a gyártóhoz. Analógokat lehet cserélni, ha arra lenne szükség?
Köszi mindenkinek.
-
cami][us
őstag
-
tl-x
addikt
Valakinek van Jsaux dockja és Skull & CO tokja [kép] ? Venni akarok egy dockot amibe belefér tokkal együtt. Tudom ebben a tokban megáll előtte is
. -
Skynet258
veterán
válasz
tudi13
üzenetére
Én anno ez alapján állítottam be és ment simán.
-
tudi13
aktív tag
Sziasztok,
Próbálom beállítani a neten keresztül elérhető leirasokbol az edge-t az xbox gamepasshoz. De ezt írja ki: [kép]
Mit rontok el? -
bepken
veterán
válasz
30z.Samu
üzenetére
oh nemáár...erre ez is tök jól fut Decken....basszus mikor lesz nekem időm ezt is végigjátszani?
jó, bocsi... muszáj volt trollkodnom picit
csupán kissé frusztrál, hogy lassan 3. hónapja próbálok egyetlen játékot végigvinni (Midnight Suns) és csak jönnek sorba az újabbnál újabb kihagyhatatlan címek, pedig a backlog így is végtelen
-
30z.Samu
titán
Ghost is Tsushima Steam Deck-en és Ally-on
Én alaposan meglepődtem hogy ilyen jól fut Deck-en.
-
Diopapa
addikt
Volt már olyan, akinek az EA Playt (korábbi Origin) sikerült működésre bírni? Nekem 1 éve van Deckem és kb tegnap sikerült először beizzítani, hogy működjön. A legujabb Lutris alól indítottam az EA Play telepítést és onnan sikerült végre a ME Legendary Editiont elindítanom. Juppi... Hátha valakinek segít az infó.
-
boost
veterán
válasz
Šolaire
üzenetére
Hasonló. Nekem nincs hagyományos gémer PC-m, laptoppal próbálkoztam, de túl hangos volt, sajnáltam
, így mindent konzolon játszottam, de mellette meg konzolon kimaradtam azokból az indie cuccokból, ami early access, stb.
Örülük, hogy ezt tudom magammal vinni, ha épp valamerre vagyok, nem csak indie cuccok futnak, de komolyabb dolgok is, pl Helldivers2, és első héten, még early accessben kipróbálhattam pl a Hades2-t.
#hetisteamdeckdicsőítés
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- PlayStation 5
- Hálózati / IP kamera
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Hardcore café
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Lenovo ThinkPad P16V Gen2. Munkaállomás Intel Core Ultra 7-165H/32RAM/1TBSSD/RTX2000Ada 3év gar
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/512 FHD
- Lenovo A485 Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ASUS TUF GT301 GIGABYTE 750W
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3995, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Game Pass Cloud van, GOG, Epic is, Linux alól is lehet könnyen telepíteni programot, csak kell pár segédprogram, megnyitni az ISO-t ha abban van, és egy másik ami mondjuk kezeli az exe kiterjesztést. Onnantól kezdve úgy telepítesz mint Win alatt.
Meg hogy mennyire vannak Steamre optimalizálva a játékok, lehet számítani rá, hogy az új megjelenések kompatibilisek lesznek, van-e Game Pass, GOG meg Epic, és lehet-e csak úgy telepíteni egy játékot, ami csak egy windowsos install, DVD-ről, mondjuk?

csupán kissé frusztrál, hogy lassan 3. hónapja próbálok egyetlen játékot végigvinni (Midnight Suns) és csak jönnek sorba az újabbnál újabb kihagyhatatlan címek, pedig a backlog így is végtelen