Hirdetés
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gigabyte alaplap topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
-
PROHARDVER!
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbmt
senior tag
Aki használ Yuzu-t és van Joy-Con-ja is, működik a mozgás érzékelés is a Switch játékoknál? Nem csak szimpla kontrollerként érzékeli?
-
30z.Samu
titán
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Aha.
-
30z.Samu
titán
Itt is az első kérdésem. Elő tudom hozni a gyors beállításokat külső controller-el? Ahol állítgatom az FPS-t, stb. Az Xbox controller valamiért nem akart csatlakozni rá, a Pro Controller elsőre.
Második: Ha beállítok egy játékhoz egy felbontást, akkor ha lehúzom a dokkolóról, visszaáll a gép felbontására a játék vagy marad azon, amit állítottam?
-
30z.Samu
titán
Átvettem a dokkolót!
Szinte biztos, hogy fogok jönni kérdéssel. -
mrviceguy
tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Nekem a legnagyobb reményem a következővel az, hogy nem spórolják le a Thunderboltos USB-C csatit róla, és rábiggyeszthetem a GTX 3070-esemet egy külső enclosure-ben - mert az elmúlt pár hónapban az már tényleg csak a port gyűjti (meg néhanapján éleket számlál valami neurális hálóba).
Akkor ki is kukáznám a desktopomat... -
30z.Samu
titán
válasz
Dawide@axele
üzenetére
Terveznek újabbat kiadni, de nem mostanában, szóval szerintem nyugodtan vehetsz. Youtube-on vannak videók, ahol meg tudod nézni, hogy az adott játék hogy fut a gépen.
A friss játékok is mennek simán 40 fps körül. -
30z.Samu
titán
válasz
Dawide@axele
üzenetére
Ha fps vadász vagy, akkor a Deck nem Neked való. Egyébként tök jól el lehet játszani vele frissebb címekkel is.

-
Bazsi1987
őstag
válasz
Dawide@axele
üzenetére
Nekem series s van mellete de szegény boxon azota csak mw2-zök minden mást csak decken nyomok
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dawide@axele
üzenetére
Mire használod az asztali gépet? Feltétel, hogy Windows legyen rajta (ez kicsit bonyolítja az életet)? Ha igen, melyik?
-
Dawide@axele
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklene a véleményetek.Xbox melléá vennék egy ilyen masinát 64 Gb-al majd bővíteném 512-re.Mennyire váltaná ki az aszstali gépemet egy ilyen szerkezet?Eddig mik a tapasztalatok?Esetleg mik a gyengéi? -
30z.Samu
titán
válasz
sirarcheer
üzenetére
Így mindjárt más a leányzó fekvése.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Att1la.
őstag
Van itt valakinek tapasztala Jsaux anti-glare protectorral?
-
d@vee
őstag
válasz
mrviceguy
üzenetére
A masik kedvenc pedig az, ha valaki ír valamit egyből a legrosszabb széldőséget pofákoljuk bele.
Igaza van, nem fogja az ember babaolajjal kenegetni és kesztyűben használni. A tárgy van értem és kész. Nem verem szét, szeretem a kütyüimet, de ha megveszi valaki hadd használja úgy ahogy akarja.
Amiket meg te felsorolsz nem épp a "Tirpákiai" csoport velejárója, egészen máshogy hívják azokat. -
mAtThEw0319
senior tag
Köszi szépen!
Közben én is megtaláltam ezt a a linket és működik!
COD Mobile is fut (Annyi volt a megoldás, hogy Google accounttal az androidon belül is be kellett jelentkezni, utána már a game-n belül is bejelentkezett) , ezzel a HID Driverrel mostmár billentyűzet sem kell, hogy ki tudjak lépni a fullscreen módból, ha kell az egér kurzor, akkor az is van. Gamepad mapping beállítva. Boldogság van!!
Már csak 1TB-s SSD kellene, mert ez a 64GB Windows 10-el nagyon kevés. Hamarosan az is meglesz. -
Årpi
őstag
Ha ez nem működne, akkor elvileg ebben a csomagban bent van tether.exe néven
https://github.com/ryanrudolfoba/SteamDeckPostInstallScript/releases/tag/v0.1 -
Årpi
őstag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
WebArchive segítségével sikerült egy szeptemberi oldalt behúzni és ha rákattintasz a linkre, akkor tölt is valamit, de nem tudom ez kell-e neked:
http://web.archive.org/web/20220926192410/https://tetherscript.com/hid-driver-kit-download/ -
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Valakinek megvan a SWICD-hez a Tetherscript Virtual HID Driver Kit ? Sajnos már nincs fent hivatalosan. Nagyon nagy szükségem lenne rá!
Köszönöm előre is annak aki elküldi!
-
Aki21
aktív tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
link Nekem ez van. Tökéletesen működik minden funkció mind a deckel mind switchel is. Switchet azért írom mert tudom van az is neked. Szerintem tökéletes választás simán megy a töltés nem merűl közbe egyik gép sem. Bill+egér kombó is müködik tökéletesen, az ethernet csatlakozó is és a hdmi is. Én csak ajánlani tudom.

-
mrviceguy
tag
"Ezek használati eszközök. Ő van értem, nem én fogok alkalmazkodni hozzá."
Ez a kedvenc felkiáltásom, a lerúgós Tirpákiai ősesszencia egy mondatban.
Magyarázat mindenre, a sóherben járatott, hidegen rúgott autótól a lefagyó halálba merített telefonon át a 40 perces majszolós vacsikát tárva-nyitva váró hűtőszekrényig.
Kötelező velejárója még a termék óhatatlan időelőtti lepusztulásakor adott 2 csillagos értékelés: "Régenmindenjobbvót, rohaggyártó, sosetöbbetnemveszekilyent" komment kiséretében.
Na de ugye a jelenlévők mindig kivételek, úgyhogy ne vedd magadra, a sört én állom.
-
Årpi
őstag
Gyors helyzetjelentés, holnap bővebb is:
Január 12-én, ma megérkezett a készülék is. A sajátomat kaptam vissza, de az összes hibával kijavítva (L2 Trigger, gyárilag szétbarmolt csavar). 9 nap alatt meg is fordult így a Deck háztól-házig (vidékre!), maximális 10/10 jár most a Steam Supportnak.
-
kovsol
titán
válasz
mrviceguy
üzenetére
Én meg szarom le
Ezek használati eszközök. Ő van értem, nem én fogok alkalmazkodni hozzá. Merül töltöm, portable öszközt legtöbb ember amúgy se úgy használja, hogy lóg belőle folyton egy kábel és tölti. Ha meg már lemerült és utána töltöm akkor meg már még jobb is ha lassabban töltöm fel. 
-
mrviceguy
tag
Nem beleugatás a cél, de a lassabban merül az csak félig fedi a valóságot, mert amikor nincs passthrough, akkor gyakorlatilag darálja az aksit, mert a powerbankod az aksit tölti, a deck pedig az aksiból szív - és én úgy vagyok vele, hogy inkább cserélek powerbankot, mint a deckben aksit, szóval csak olyan PB jöhet szóba, ami legalább 45W-ot le tud adni.
-
30z.Samu
titán
Skacok! Ezzel valakinek van tapasztalata? Ugyan LAN nincs rajta (nem is érzem akkora szűkségét), de 4k60fps-t tudja és 100W-al is tud tölteni a leírás szerint.
-
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Valaki már feltette Windows alatt a Gameloop-ot? (Hivatalos Android emulátor) COD Mobile-t nem bírom működésre bírni ... Bejelentkezésnel elakadok ... FB bejelentkezek, de utána kapcsolódási problémára hivatkozva mégsem indul el a játék... Ezt a hibakódot kapom: C9A100002
Valaki nem próbálná ki a kedvemért, hogy működik e nála?
-
30z.Samu
titán
32 órám van eddig a Death Stranding-ben, ez az első játék, ami ennyi idő után is fenn tudja tartani az érdeklődést. Ez lesz az első, amit Deck-en végigjátszom.

-
Årpi
őstag
válasz
Resist_
üzenetére
A többiekkel értek egyet, használtan nem nagyon éri meg megvenni, pár ezer forint spórolás nem ér annyit. A kijelző tükröződése sem zavaró, bár talán arra is van valamilyen fóliás megoldás, ha nagyon kellene. Tuti hivatalosan venném Steamről, Valve Support általában 10/10, ha értelmesen fogalmazod meg nekik a dolgokat. (Nem csak Deck alapján mondom).
A legutóbbi tapasztalataim alapján UPS futár viszi a készüléket (neked kell kérni a felvételt, de nálam már aznap vitték volna is, pedig vidéki vagyok), már nem a postán kell leadni, ha RMA-ra kerülne a sor. Visszafelé vagy UPS vagy GLS hozza a javított/cserélt Decket. Én továbbra is a 64GB-os példányt venném SSD cserével és/vagy SD kártyával bővítve.
Vár egy 512-es SSD és egy 128 gigás SD a Deckre, ha megérkezik és még el sem értem a 256-os árát, nemhogy az 512-esét.
-
Resist_
csendes tag
Sziasztok!
Előre elnézést, ha olyan kérdést teszek fel amit ezerszer megválaszoltak már.
Steam Deck vásárlás előtt állok, tehát elég rookie vagyok még a témában. Utánaolvastam természetesen az opcióknak, próbálom mérlegelni a lehetőségeket és nagyjából vágom, hogy a 64 GB os verzió plusz akár ssd csere vagy sd kártya vétel olcsóbb megoldás minthogy drágábban megvennéd az 512-est.
Viszont az esetemben (mivel rengeteget utazom per nap, így sokat használnám tömegközlekedésen, illetve nem otthoni környezetben) érdekes a maratott üveg téma.
Tudtok nekem arra válaszolni, hogy mennyire zavaró a visszatükröződés 256 és a 64es verzióknál az 512höz képest? Illetve ha zavaró, van alternatív megoldás ennek a kezelésére?
A másik kérdés a garancia. Erről elég nehéz infót találni (vagy én kerestem rossz helyen), hogy mi a szitu. Ha bármi gond lenne a készülékkel akkor hogyan működik a garanciális szervízelés. Ennek kapcsán lenne kérdés az, hogy használtan mennyire érdemes venni Decket? Ha nem az első vevő vagy, ugyanúgy tudod a garanciát érvényesíteni?
Mit javasoltok? Vegyek a steamtől, vagy jó a használt is?
Köszi a válaszokat előre is és természetesen a türelmet is!

-
kovsol
titán
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Nekem van egy Baseus 20W töltőm, és kíváncsiságból kipróbáltam hogy superál Deck vele.
Kiírja, hogy nem elég erős a töltő, és lehet merölni fog használat közben. Viszont a gyakorlatban mivel TDP limittel nyomom, meg nem új AAA címekkel, így 20W alatt van a deck, így tölti, ha fölé menne akkor meg max lassabban merül.
Emergency megoldásnak nekem jó egy esetleges utazásra, itthon meg van 100W 65 meg a gyári 45W töltőm is amivel konnektrorról tudom nyomni. -
30z.Samu
titán
válasz
sirarcheer
üzenetére
Igen, ezt néztem én is, köszi a megerősítést.

-
sirarcheer
senior tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Én XIAOMI-t vettem. Laptopot és decket is tölti
-
30z.Samu
titán
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Igen, azt tudtam, hogy kb ekkora kellene, csak itt a 74W tévesztett meg. Köszi!

-
kriszpontaz
veterán
válasz
30z.Samu
üzenetére
Kapacitás 74Wh, ami amúgy sehogy nem jön ki. Ez egy 20000 mAh kapacitású power bank, ami 10W töltésre képes (5V 2A). Neked olyan kell ami minimum 45W töltés leadására képes. Baseus-ból vannak 65W-os töltésre (notebookhoz) alkalmas power bankok, ott kell nézelődni, csak jelenleg mind készlethiányos. baseus.hu/toltok/powerbank
-
30z.Samu
titán
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Akkor a 74W mire vonatkozik?

-
30z.Samu
titán
Skacok! PD powerbank terén mi a tapasztalat? Ez megfelel a célnak?
-
Årpi
őstag
Egy kis RMA timeline:
-Január 3-án elvitte az UPS futár a Decket (nem a régebben "megszokott" posta-DHL kombó)
-Január 5-én este jelezték, hogy be is érkezett
-Január 9-én, ma jeleztek, hogy véget ért a "javítás" és várhatom a Deck érkezését (UPS nyomkövetést kaptam GLS helyett). A profilom alatt a Deck vásárlásnál máig az volt, hogy a termék visszaérkezésére várnak, míg az E-mail után már az alábbi szöveg fogad:Gyanítom 1 munkanap alatt nem javították meg, illetve a Replaced felirat is eléggé egyértelmű, hogy cseréről van szó. Serial alapján úgyis kiderül majd
-
30z.Samu
titán
Szoktam nézelődni kulcsos oldalakon melyik játék éppen mennyibe kerül. Most a God of War szép mélyrepülésbe kezdett. Kari előtt 10k volt, most 8k-ért is vehető, mire végigtolom a Death Stranding-et, addigra lehet lesz 4-5k is.
Szinkront nagyon várom mellé. -
Shade45
senior tag
válasz
BenceRóbert
üzenetére
Ebben az esetben írnék a Steam Deck Reddit csoportba, megadva a monitor pontos típusát, hátha valaki tud okosat mondani.
-
Årpi
őstag
válasz
Bazsi1987
üzenetére
Lehet túl vannak terhelve a Steam szerverek, belső tárhelyre töltöd?. Nálam a "lassú" 64 GB-es eMMC-re is volt, hogy 50-60 között szedte a játékokat. A speedtest szerint körülbelül 600 megát tud kisajtolni a 800 megás csomagomból wifin, így a maximum 75-80 lehet nálam.
-
Bazsi1987
őstag
Mitől lehet hogy a deckem sokszor orákig csak 1 mb/s allat tölt le?
-
hito
nagyúr
válasz
gyugyo79
üzenetére
Ezt én is néztem, de mivel a GPU általában együtt mozog a CPU-val, nagy veszélyt nem látok benne. Mindenesetre körültekintően fogom tesztelni.
mrviceguy: kicsit arrébb lehet azt tolni szerintem. Igaz, akkor a súlypont is eltolódik abba az irányba. Más PB-ot is lehet rá applikálni szerintem, esetleg kicsit rövidebbet.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Bazsi1987
üzenetére
Nincs nagyon közük egymáshoz, a második egy előzmény. Azt olvastam Redditen, hogy az első is játszható Decken, de a DOS2 minden szempontból kategóriákkal jobb játék és talán a legjobb rpg a piacon (Witcher 3-at is beleértve).
Amúgy a tavalyelőtti Pathfinder Wrath of the Righteous egy nagyon jó crpg még, játszhatónak írja a Steam és gond nélkül megy Decken, illetve ha nem feltétlen fantasy zsáner kell, akkor Wasteland 3, szintén játszható státusszal. -
Bazsi1987
őstag
válasz
BenceRóbert
üzenetére
Ki milyen rpg-t tud nekem mondani ami olyan mint régen a baldurs gate 1-2? 🙂 mondjuk jöhet bármi a witcher 3 cyperpunk pipa 🙂
-
BenceRóbert
csendes tag
Igen. Támogatja. Ezért gondoltam rá, hogy kellene neki így működnie elvileg.
-
Shade45
senior tag
válasz
BenceRóbert
üzenetére
A monitor leírása alapján támogatja az usb c-n keresztüli képátvitelt?
-
30z.Samu
titán
Sziasztok!
Korábban valaki említette hogy az RPCS3-mal játszott az Uncharted-al Deck-en. Az dobna Rám egy üzenetet? Köszi előre is!

-
BenceRóbert
csendes tag
Sziasztok!
Sehol nem találok a problémámhoz megoldást.
Adott egy steam deck és egy gamer monitor amin van USB-C, 100W-os töltést képes leadni és még van rajta 4 db sima usb csatlakozó amire tudok kötni perifériákat.
Amikor rádugom a decket, az ég világon semmilyen kép nem jön ki a monitoron viszont az egeret és a billentyűzetet tudom használni a decken.
Lehet, hogy valamit nem állítok be a decken?
Nem vagyok abban sem biztos, hogy lehet e ezt igy használni valójában vagy csak hubbal működik ahogy sok helyen látom? -
Cucuska2
Topikgazda
Online játékoknál, hogy például ne lásd az ellenfeledet a falon keresztül (wikipedia link) azáltal, hogy módosítod a játékfájlokat, minden nagyobb online játék használ olyan programokat, amik ezt gátolják. Wikipedia oldal az egyik ilyenhez, sok játék viszont az Easy Anti Cheatet használja, ami teljesen funkcionális Linuxon, a játék készítőjének csak be kell kapcsolnia.
Mivel az Epic CEO-ja nagyon Linux ellenes, ezért az ő általuk kiadott játékoknál nem nagyon van Linux támogatás.
Itt van egy szép weboldal, hogy mely játékoknak a készítői/kiadói döntötték el, hogy támogatják-e a Linuxot, illetve hogy támogatják-e ténylegesen.
-
gyugyo79
addikt
Elvileg a CPU hőmérsékletre fel kéne emelnie a fordulatot nálam az a része okés (Linux alatt ugye mivel látja a GPU hőfokot is az is befolyásolja) .
A SteamOS profil esetén annyi a "gáz" amit a limitációknál írnak.
"As of Today (Nov, 2022) the GPU temperature is missing on Windows. Which makes it a little incomplete. However, it should be expected that GPU temperature is “kind of similar” to CPU due to GPU being in the same silicon. But! The device might overheat and break due to this missing temperature. So, use at your own risk." -
hito
nagyúr
válasz
gyugyo79
üzenetére
Megnéztem megint. Eddig nem vettem észre felül a legördülő menüt, ezért nem is tudtam semmit kezdeni a programmal, nem értettem a működését. Anélkül meg persze, hogy nem csinált semmit
Így viszont pofon egyszerű, tök jól működik. SteamOS profil esetében bármi van, max 1500-as fordulatig engedi a lapátokat? Az játék alatt már kész életveszély. Viszont videónézésnél nagyon hasznos. Eddig visított, most szinte hangtalan és max 48fok. -
Cucuska2
Topikgazda
Csak vigyázz az anti-cheatekkel.

-
gyugyo79
addikt
https://github.com/ayufan/steam-deck-tools
https://steam-deck-tools.ayufan.dev/fan-control
A Linuxos profilokat használja így viszont itt nem tudja a GPU hőmérsékletét az utolsó gpu frissítés óta :/
Limitácó részt olvas el és csak ha úgy is ok használd. Én Windowson nem játszom úgy rizikó része 0 ...
-
hito
nagyúr
Tud valaki javasolni valami alkalmazást Windowshoz, amivel a ventit tudom szabályozni? Agyamra megy, egyfolytában teker. Jövő héten kap TGC-t, de szerintem még az is kevés lesz, vissza kéne valamivel fogni a lapátokat.
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Megoldódott. Ubuntu Live -t kiírtam pendrive-ra, csak a kipróbálásra klikkeltem, ott e videó alapján [link] megcsináltam a Win 10 bootolását microSD kártyára. 6p05mp-ig kell nekünk a videó. A többi már nem lényeg. Most települt fel.
-
Shade45
senior tag
Nálam rendben működik, igaz én egy teljesen szűz rendszerre raktam fel. A heroic-kal, lutris-szal széthackelt rendszerrel nem akartam szívni.
Első nekifutásra én is a fentiekkel próbáltam működésre bírni a non-steam játékaimat, de miután rátaláltam, hogy ezek nélkül is működik a dolog, le is gyalultam a gépet és tiszta lappal indítottam.
Az Epic launchert én csak addig szoktam használni, amíg a kívánt játékokat telepítem, utána már közvetlenül a játékok exe-jét szoktam futtatni steam alól.
-
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Hogyan tudnék Windows 10-et rakni a Deckre, úgy H csak magát a Decket használom hozzá? Csak Windows 10 lenne a cél. A SteamOS most le lenne törölve.
Balena Etcher -el próbálkoztam, csak azzal sikerült, hogy bebootoljon pendrive-ról vagy microSD kártyáról a telepítő, de rögtön az elején elakadok: ahogy ramegyek a nyelv és régió kiválasztása után a telepítésre, egy ilyen hibaüzenet kapok:Hiányzik egy adathordozóhoz szükséges illesztőprogram. Ez lehet például egy DVD-meghajtó, USB-eszköz vagy merevlemez illesztője. Ha ez megvan egy cd-n, vagy DVD-n vagy USB-meghajtón, helyezze be a lemezt vagy csatlakoztassa a meghajtót.
Köszi előre is a segítséget!!
-
agaron
tag
válasz
sirarcheer
üzenetére
Jap, viszont az sajnos utazas kozben nem opcio, de otthon teljesen mukodokepes. Geforce Now is jo rajta (jobb is lehetne nativ klienssel), annyi, hogy a bitrate-et kell eltalalni, kulonben delay van, nem is kicsi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro Air 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billenyt AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Ace Magician T8 plus Mini PC
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB E-SIM Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4262, 95% Ak
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Szinte biztos, hogy fogok jönni kérdéssel.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Közben én is megtaláltam ezt a a linket és működik!