Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amazon Fire TV stick/box
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Apple asztali gépek
- Mini PC
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OLED TV topic
- Apple notebookok
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tupacamaru
veterán
Most néztem én is, tőlem 1960 forintot vontak.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
fo_di
őstag
én is főleg a htpc funkcióra veszem a cuccot
pl. ezt a kártyaolvasót néztem ki magamnak, ez csak 8+1 dollár
a tvtunerem elvileg megeszi a linux, vagy legalábbis hekkelhető, hogy működjön
szoftveres oldalba még nem túrtam bele magam, amit először találtam az kártyaszerver volt linux alá, gondolom az ottani megoldások legláis célra is működnek (azaz nem osztom senkinek se semerre a kártyát), de xbmcnek is tuti van kártyaolvasó modulja (vagy nincsen?)ja és végre kezdem látni a fényt az alagút végén: levonta a farnell a foglalót tőlem is, így remélem, hogy időben fogok kapni pit
meg megkérdeztem a farnellt, hogy az előrendeléshez adott póló rvényes-e azokra valami csoda folytán, akik előbb rendeltek, várom a választ
liz meg nem írt vissza az rs-t illetően[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Ha teszem azt három tuner-t rákötök akkor megoldható hogy egy kártyaolvasó mellett dekódolja a fizetős adásokat párhuzamosan? Tehát pl. fizetős adást veszek fel B mux-on, mellette C muxon nézek egy másikat?
Sőt nekem beindult most a fantáziám hogy RPi-ből összerakni egy TV headend-et a lakásban, rajta három tuner és egy kártya olvasó, benne valamilyen háttértár felvétlehez (most lehet első körben egy SD kártya) és a lakásban annyi további kliens RPi ahol CRT TV-n akarják nézni a műsort, és ezek LAN-on streamelik/vezérlik a head-ről azt a csatornát amit éppen akar valaki néznifo_di: e-bay-en is van ingyen szállítás vagy mi ez a "Shipping: FREE Standard Shipping"
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Zsír. Ha elindulsz ebben az irányban, engem mindenképp érdekelnek a tapasztalatok. Alap szinten értek DVB-T-hez, de hogy ez a kártyázás hogyan működik, mit kell nézni smartcard olvasónál, szoftvernél hogy együtt működjenek, ezek nekem teljesen ismeretlenek.
Ja hogy az a saját videód. Nem vettem észre, Android-os YouTube klienssel néztem elsőnek.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
vamzi
senior tag
Kicsit tényleg kínainak tűnnek az adatok, de 4K írásban veri a samumat. Amúgy nekem is egy noname kínai olvasóm van. Van a raspi fórumán egy SD-ről teszt, amiben a 4K-t is több mint egy MB-tal írta. Ezeket összeszedem és egy táblázatba felvezetem.
(#728) moli.hu:
Csakhogy én egy táblázatba beszeretném vonni az egészet[ Szerkesztve ]
-
Zoja™
őstag
Akkor most már nem csak az Angry Birds fogja a NASA-t tanácsadóként kérni, hanem a Pirate Bay is...Milliárdos, hiper-szuper titkos kerámiaötvözetek és egyéb alkatrészek. Lehet hogy olyan magasságban nincsenek komplexebb időjárási tényezők, de szerintem az ex-megaupload vezérek összes vagyona kevés lenne ahhoz, hogy a ,kütyü" thermoszféráig elviselje a hőkülönbségeket. ( -120 foktól 2000 fokig )
OFF vége... -
moli.hu
őstag
szep szakma a mernokoke, de en mar lassan kezdem megbecsulni a PR-szakmat.
jo lett volna valakit szerezni az alapitvanyhoz, aki ossze tudja fogni a dolgokat, es ha kell, eleve elhalasztani az egesz bejelentest februarrol augusztusra, majd ha valoban kaphato lesz.
raadasul osszel mar az iskolaknak terveztek eladni, ok pedig ugy alakitjak elore a tanrendet. akkor inkabb nekik szallitanak majd?[ Szerkesztve ]
-
Zefír
őstag
Pont ezért jöttem ebbe a topikba !
Csodás
Belerakom az sd kártyát amin megy a médiacenternek a szoftvere, utána usb-n rákötöm a háttértárat amin vannak a filmek és ennyi volt?
Mert akkor amint kerül amagyar piacra is, veszek.Egyébként hogy mennek ezeken a linuxok? Néztem pár videót, hát nem nagyon alkalmas munkára. Pedig pont programozásra találták ki, vagy nem ?
-
PistiSan
addikt
6 hét??? Én ingyen postával rendelem a cuccaim nagy részét, még soha nem kellett ennyit várnom semmire.
Most jött meg a memória kártyám a mai napon, 8 nap alatt ért ide, ha megjön a kártyaolvasóm akkor majd csinálok én is egy tesztet.
Nekem már van is egy infrás távirányítóm, direkt a raspberryhez szereztem be egyet, azóta már használatba vettem, nekem szabványos billenytűzet/egérnek ismeri fel a win és a linux is, gondolom simán menni fog az rp-vel is majd.
ilyen távirányítóm van.[ Szerkesztve ]
-
tupacamaru
veterán
Jó volna már pontos dátumot tudni azért. Én a Farnell-től rendeltem, vontak is le 2k körüli összeget, de a szállításról még nincs semmi.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
moli.hu
őstag
hiaba gyorsitja a megjelenitest, ha a mai weboldalakon mar minden munka es szamitas a kliens oldalon tortenik javascripttel. es az nem parhuzamosithato, hogy az erosebb gpu-ra bizzuk.
mobiltelefonon a mobilra optimalizalt oldalt nezed, valoszinu 1 tabon. egy 40 colos teven ossze vissza valtogatsz az ablakok kozott - mert kifér.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
No ez lett belőle ez alapján, körülbelül igazodva az alsó tartókhoz.
A kártya foglalat felé igazodtam, a táp csatlakozó miatt. A másik végén az usb majdnem kinn lesz, az utp ~1 cm mélyen ül majd. Biztos kell majd rajta faragni még, kicsit görbe is itt-ott. A kártya foglalat nyílás mazoizmus volt, nem is lett az igazi. Függőleges bevágás könnyű mert puha az anyag, aztán a záró élet bekarcolva könnyű kitörni, de az ívekkel nem érdemes szenvedni.
-
azbest
félisten
Jajj, elfelejtettem a lényeget. Ha valaki forrásból akar telepíteni valamit, hát az nagyobb progiknál igencsak malmozhat, mire lefordítja a Pi. Erre jó például egy scratchbox linux alatt. Ilyen telepítési konfigolós leírást találni a neten, de van egy sokkal egyszerűbb módja is:
Scratchbox instructions
Nem kell megilyedni, ez eredetileg máshoz készült leírás, de armos fordításra való, gcc4.4 van benne, ismeri már a raspi prociját is. Bár ez lehet így még nem megfelelő és olyan rendszert kell beletenni, amire fordítani akarunk. Icecc segítségével pedig több linuxos gép együttesen is munkára fogható, ha valami naaaaagy programot kell fordítani. Idővel majd kipróbálom és csinálhatok kifejezetten raspi változatot a leírásbólÉpp arra várok hogy átmásszanak a ph tsztvideók a kártyára.... azért érek ennyire rá
[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
Nem igazán fordítgattam eddig, egyszer próbálkoztam vele, jó sokáig tartott, de szerencsére lefagyott a gép és nem sikerült .
Ha tényleg működik az egyszerre több géppel való fordítás akkor utána járok ennek, van 9 gép 4 magos intel procival, 1gb rammal egyenként, ebből általában szabad 4-5 egész nap Szóval ha összejön fordítgatok majd amit kell. -
nmania
csendes tag
Na ezt akkor kipróbálom!
Igazából két putty session volt nyitva a raspi felé, az egyikben a wget, a másikban a top futott. Amikor megakadt a letöltés, a top sem frissítette többet a képet.
Arra mi a legegyszerűbb módszer, hogy a cpu-t megizzítsam és közben akkor nézném, megakad-e a rendszer alatta -- valami benchmark program, vagy akár egy fordítás, ha az pörgeti folyamatosan 90-100%-on a procit.. ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amazon Fire TV stick/box
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Formula-1
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- i7 es Lenovó IdeaCentre pc
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
- Gamer PC , i5 13400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest