- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- MILC felhasználók szakmai topikja
- AMD Ryzen 7 / 5 2***(X) "Pinnacle Ridge" (AM4)
- Amazon Fire TV stick/box
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasti74
senior tag
-
Vasti74
senior tag
válasz
azbest #48406 üzenetére
Nekem nem kell elmagyaráznod olyan nagyon, mert amikor suliba jártam, akkor még "elektronikai és informatikai műszerész" volt a szak neve ;-) Annyi sejtésem van az ilyen dolgokról, hogy az első melóhelyemen szinte csak forrasztópákás - szkópos javítási melót csináltam (tápok, monitorok, nyomtatók, szünetmentesek)
Úgy kezdődött, hogy a probléma felvetőjének elmondtam: az igazi mégis egy 5,1V-os táp lenne, mert - a gyártó talán jobban tudja nálunk, és lehet így levezetni, meg úgy levezetni, de ők akkor is jobban tudják ;-)
-
Razzul
őstag
válasz
azbest #48368 üzenetére
A "nem túl szabványos" meglátás kapcsán annyi tisztázás, hogy az 5V 5A egy létező töltési paraméter az USB szabványban, csak a töltők és tápok nem nagyon implementálják, mert az olyan eszköz ami 5A-t kérne ritka mint a fehér holló.
Ha a töltési teljesítményt kell növelni azt inkább a feszültség emelésével szokták megoldani.
-
azbest
félisten
-
-
sztanozs
veterán
válasz
azbest #48365 üzenetére
Bocs, nem 5.2, hanem 5.1 V:
https://www.raspberrypi.com/documentation/computers/raspberry-pi.html#power-supply -
ricsip
addikt
válasz
azbest #48289 üzenetére
Amúgy erre a network ups watcher-re milyen OS lenne alkalmas, és milyen Pi? Pl egy Zero2W elboldogul ezzel, ha nem GUI-s hanem csak CLI-s linuxra pakolom a nut szervert? Vagy ide már flagship Pi kell, mondjuk valami 3-as? Egy 4-es, (nemhogy egy 5-ös!) Pi-t csak arra h. monitorozza az UPS-t, elég overkill-nek gondolom. Mind bekerülési költségben, mind üresen ketyegő számítási teljesítményben.
-
válasz
azbest #48292 üzenetére
SMS küldést meg lehet oldani internetes szolgáltatás hívogatásával is. Olcsóbb is és nem kell célhardver, csak hálózati kapcsolat meg néhány cURL hívás. Ha ezt is elkaszálná az áramszünet (mert mondjuk koaxon jön a net), akkor meg mobilnetes router, oszt' jóccakát.
Vagy egy tápon ülő okostelefon.
-
-
pvt.peter
őstag
válasz
azbest #47920 üzenetére
Köszi.
Megnézem, hogy mit lehet kihozni.
Talán a legjobb az lenne, ha folyamatosan rálenne kötve és szoftveresen kapcsolna automatikusan.
Ahogy nézem elég sok anyag van hozzá, csak elkell indulnomSzerk.: a jelenlegi van ha jól gondolom, nem PWM vezérelhető, csak "piros", "fekete" vezeték jön ki belőle.
-
Petikeje
tag
válasz
azbest #47884 üzenetére
Szia,
Ez a fórum 99%ban HAval foglalkozik: [link] . Ott biztos fognak tudni még segíteni. Az openmediavaultot nem ismerem, de itt vannak a HA telepitési lehetőségei: [link]
Az oldal alján vannak a HAOStől eltérő telepitési módok. Van konténeres megoldás, ha openmediavaultra telepíthető docker, akkor ezzel lehet telepíteni HAt is konténerbe.
Mindenesetre az ajánlott telepitesi metódus a HAOS. Nem tudom mit akarsz pontosan elérni OMVtal, de HAOS alatt nekem van minidlna, samba, torrent, és a hálozatra kötött tvken minden gond nélkül nézem a 4K filmeket. HA rpi4en van nálam. -
wassermann
Topikgazda
válasz
azbest #47878 üzenetére
Megnéztem a videót és a másik linket is, amiket javasoltál: úgy gondolom, hogy ez a 2GB-s Pi 5 megint egy kis "finomság".
Nyilvánvaló, hogy az új stepping kijavít (számunkra ismeretlen) dolgokat, illetve a videóból is látszik, hogy van benne tuning-potenciál rendesen :-) -
azbest
félisten
válasz
azbest #47877 üzenetére
Na Jeff pont csinált egy videót a 2GB-os pi5-ről, az új D0 revízióról. [link]
Leszedte a fémlapot, tényleg kisebb a chip. Például a soc-ba integrált lan-t hagyták ki, mert külső lan vezérlő van.
Kicsit talán takarékosabb, az órajelszabályzó szabályok szerint ugyanazon órajelhez kicsit alacsonyabb feszültséggel járatják a magokat. Cnx-en van ilyen cikk, részletes összehasonlítás [link]Bolondozott tunninggal is
A fémlap kell a stabilitáshoz, csupaszon nélküle pillanatra meg tud úgy szaladni a meleg, hogy lefagyjon. Szerintem nem érdemes tuning vagy delid. -
válasz
azbest #47868 üzenetére
A kártya kiírás után szabályosan leválasztod windows vagy más os alól, vagy csak kirántod az olvasóból? Ha kirántod leválasztás nélkül, akkor sérülhet, mert lehet még nem írt ki mindent.
Az élet túl rövid ahhoz hogy az ember mindig szabályosan leválassza az usb-s eszközöket. 😅
-
t.zolka
aktív tag
válasz
azbest #47864 üzenetére
Az SD vadi új, nem hamis, itthon számtech.boltban vásárolt. De próbáltam a régi Pi3B+-ból kivett kártyával is. Moode Audio, Raspberry Pi OS úgy is elindult rajta, hogy még rajta volt az Allo Boss kártya, de ezt már levettem, csak a csupasz Pi5 van, úgy, ahogy a dobozából kivettem.
-
t.zolka
aktív tag
válasz
azbest #47861 üzenetére
Raspberry Pi OS, firmware frissítés, ezeken már mind túl vagyok. Hogy milyen linuxra épül, azt nem tudom.
cigam Igen, kicsomagoltam.Volumio-3.569-től a 3.742-ig az összes meglévő .img-t próbáltam, Pi5-ön egyik sem indul. De a régi Pi3 és a Pi3B+-ra ezek közül mindegyik felmegy, hiba nélkül.
-
-
wassermann
Topikgazda
válasz
azbest #47455 üzenetére
Igazad van: visszagondolva érdekes, hogy tényleg viszaléptek a Pi-k a média lejátszás terén.
Sok-sok évvel ezelőtt az első Pi-met TV okosítóként használtam. Megvettem hozzá a kodek licenszeket, lógott rajta egy USB-s DVB-T vevő. Mindent tudott, amit kell és nem emlékszem, hogy bármilyen lejátszási problémám lett volna vele. -
wassermann
Topikgazda
válasz
azbest #47165 üzenetére
Köszi a linket! Tulajdonképpen hasonló vélemény jön le a videóból is, mint amire itt jutottunk:
A Pi barkácsolós dolog és kifejezetten azoknak jó, akik szeretnek alkotni. A Windows-os minigép pedig annak a tábornak, aki azt szereti, hogy "kicsomagolás után bekapcsolja és működik". -
válasz
azbest #46959 üzenetére
Pi Imagerbe a Raspberry Pi OS Lite (32-bit) opciót választottam és írtam ki.
Engedélyeztem az SSH hozzáférést és adtam meg user és password párost.
Majd Macbookon a terminálba beírtam ezeket:echo program_usb_boot_mode=1 | sudo tee -a /boot/config.txt
rm -f ~/.ssh/known_hosts
-
cog777
senior tag
válasz
azbest #46699 üzenetére
Koszonom a reszletes magyarazatot. Nem ketseges hogy driver problemak is vannak, tehat kevesbe optimalis megoldast hasznalnak.
" Másrészt semmi értelme a buffert lemezre kiírni lejátszáskor,"
Viszont par evvel ezelott meg igy volt (valszeg most is, hacsak nem tweakeltek a browsert) - hogy a bongeszok a streaminget letaroltak ideiglenesen a browser cache-be. Es hogy ezzel a tesztelok nem foglalkoztak, pedig az sd kartya parhuzamos es a random iras/olvasasa csapnivalo. Meg lehet nezni a videokat a bongeszoben:
VideoCacheViewer (Windows), illetve: Where does my browser save youtube videos?
Mikor meg csak sd kartyat hasznaltam, en csinaltam linux alatt egy tomoritett memoria drive-ot es oda iranyitottam a browser chace-t, illetve a tmpfs-t is. -
azbest
félisten
válasz
azbest #46698 üzenetére
Hátha jobban érthető, történelmileg elmesélem régen hogyan kezelték a videókat.
Anno az 1990-es évek végén már léteztek mpeg video dekóder kártyák és tv tuner kártyák is. A pécé nem volt elég erős, hogy pixelenként kirajzoljon folyamatos videót olyan nagy felbontásban, mint a tévé adás, akkoriban még a 320x200 is kihívás volt.
Hardware video overlay volt erre a megoldás. Kezdetben a pécé videokártya vga kimenete volt átkötve a video dekóder kártyára például és az a kártya a megadott helyen átcserélte maga a képet. A proci azt vezérelte, hogy hol van a terület a képen és mikor lehet indítani, megállítani a lejátszást. De a proci nem tudott arról, hogy mi jelenik meg ott. A videokártyán csak valami színnel ki volt töltve a terület - ha valaki közvetlen oda kötötte a monitort. A másik kártyán átvezetve helyettesítette be azt a területet képpel a másik kártya. Az első voodoo kártya is valahogy így tette rá a 3d képet a 2d videokártya képére.
[link] ezek másik átkötő kábellel [link] [link]Később már nem volt szükség ilyen átkötő kábelre, hanem a pci és agp buszon át képes volt az adatot átküldeni és a videokártya maga helyettesítette be a képpel a területet. De a proci akkor is csak egy mozdulatlan színes téglalapról tudott, nem vett részt a rajzolásban. Megvan még a régi miroPCTV tévévevőm, amivel 99-től használtam ilyet.
Aztán persze a videokártyák tartalmazni kezdték az mpeg dekódert, így a kártyán belül történt meg ez az overlay-re behelyettesítés.
Manapság a modern grafikus felületen is többféle ablak látszódhat egyszerre. Akár videó is mehet rajtuk vagy 3d tartalom. Egy normál számítógépnél ezeknek az egymás feletti láthatóságát, renderelését a videokártya nagy mértékben önállóan végzi.
Ezzel szemben a pi olyan, mintha az asztali pécén fognál windows alatt a video drivert és lecserélnéd a microsoft basic display adapter [link] driverre. Az nem tud semmilyen gyorsítást, hanem az általános 2d rajzolással pixelről pixelre tud csak megjeleníteni. Na azzal a legerősebb pécé leherősebb videokártyáján is szaggatni fog jó eséllyel a youtube
rx9800 videodriver nélkül win alatt: [link] Régebbi win alatt még enynit sem tudott az alap képmegjelenítő pótlék, amit ott standard vga graphics adapter -nek hívtak.
Van amit megoldottak a raspi gpu driverénél, például némelyik 3d program képes működni. De a szöveg, grafikák és video ablakokba renderelése nem használja ki a gpu képességeit. Ezért annyira hitvány. Ugyanezt tapasztalhatod a legtöbb másik sbc-vel is. Miközben azoknál, ha van rendes android rendszer rájuk, akkor azon meg jól mennek, mert ahhoz a soc gyártó készített drivert.
-
cog777
senior tag
válasz
azbest #46696 üzenetére
Ezt elhiszem. Azonban az altalam talalt oldalak pl ez is, azt mondjak hogy alapertelmezetten a hattertarra bufferel a streaming, igy a YT is.
Igy ha eppen van egy iras-olvasas es kozben mas app vagy az os is hasznalja az sdkartyat akkor az akadast okoz.Egyelore hulyesegnek tartom, hogy sdkartyarol indult rendszert benchmarkolnak. Szerintem a valos kepet akkor latjuk ha ssd-rol indult a rendszer.
-
-
válasz
azbest #46666 üzenetére
Nyomokban van már pi-re is wayland, de azt hiszem még nem lett használhatóra megcsinálva, csak techdemó szinten van évek óta.
Ezzel azert vitatkoznek
3 evvel ezelott egy 4GB-os RPI4-et hasznaltam kb fel evig desktopnak
Arch Lunux ARM-mal, Sway WM-mel, SSD-vel
azota is Sway-en vagyok egy DeskMini X300-al, eGPU-val. Full gaming (steam, heroic, retroarch, yuzu etc) meg a hetkoznapi dolgok nagyjabol 650 csomaggal
-
-
cSuwwi
senior tag
válasz
azbest #46650 üzenetére
Itt maga a rendszer többet eszik, ezért kell a nagyobb táp.
A mostani pi4-esemet egy xiaomi táppal hajtom (valamelyik telefonhoz kaptam), 5v/3a-t ír. Ez hajtja a pi-t, egy rádugott kingston ssd-t plusz a tv-re (lg) hackeltem egy ambilightot (az a fényglória a tv körül ami a philipsekben is van), és csak a gpio-ról kap kakaót! Terhelve van folyamatosan, kodi, egy halom docker konténer stb, átlag 2-3as load van.
Elbírja. Néha látom a syslogban hogy under voltage van főleg ha sok fehér led ég, de simán megy vele. Határon megy, de megy.
De ha rádugok csak egy winyót magában, már bootolni se hajlandó. -
azbest
félisten
válasz
azbest #46650 üzenetére
Jeff videójában látni a tápot [link]
Ha jól értem a gpio tüskék sem nyákon átmenők, hanem felszíni forrasztású, szóvla könnyebb letépni őket. Ráadásul külön 2x2 részekből van a csatlakozó, így egymást sem erősítik fizikailag. Előre látom, hogy gyakori lesz az addon boardokat cserélgetők közt a letéptett csatlakozó. -
-
DasBoot
aktív tag
-
madrac
senior tag
válasz
azbest #46256 üzenetére
úttörőek az SBC vonalon főleg ezzel az árazással, ám remélem ezek az óriási gyártási nehézségek az elmúlt években kellően hozzásegítik a versenytársakat is, hogy elég vonzó és olcsó alternatívákat hozzanak ki ezzel diverzifikálva a piacot és a gyártási igényeket, ami megoldja a jelenlegi állapotokat. jól látható, hogy ez az 1 cég már rég nem képes az igényeket kielégíteni és nem is alkalmas új gyártói kapacitások bevonására. az igények pedig csak nőni fognak.
-
Gabesz87
veterán
válasz
azbest #45750 üzenetére
Világos, köszi. Igen, így sikerült is hozzáadni, az EPG-ben is megjelent, de a gondom még mindig az, hogy csak 25 csatornát lát, hiába állítottam be a Diginek megfelelő muxokat. Így néz ki a Muxes:
Látszik, hogy kevés van, amit megtalált, és csomó failed. Lehet, hogy ez már csak hangolás, frekvencia (próbálgatás) kérdése, 0,5MHz-eket kéne állítgatnom ide-oda!? -
-
BestofJAVA
tag
-
azbest
félisten
válasz
azbest #44982 üzenetére
közben a linken olvasom, hogy lehet, ha frissebb start*.elf és fixup*.elf fájlok vannak a boot particióra másolva, akkor talán elindul. Az ubuntus boot partición is megvannak azek a fájlok, érdemes lehet megpróbálni lecserélni újabbra. De azt nem tudom, hogy milyen verziósak a friss hivataloshoz képest.
#44985 UberMutant
Ahogy már írtam, az nem információ, hogy neked működik. 1.5-ös board revizióval működik? -
tasiadam
veterán
válasz
azbest #44224 üzenetére
https://www.instructables.com/PiNAS-the-Raspberry-Pi-NAS/
Itt van a képek között, hogy miért nem férne el, de igen, az lenne a legjobb. Viszont akkor már értelmét veszti ez a ház. Még menteni akkor lehet, ha kivágom a 3.0 takaróját, levágom a forrasztásokat és közvetlen dugok rá külső hdd-t.
8 és a 12. lépés -
tasiadam
veterán
-
törölt tag
válasz
azbest #44181 üzenetére
Közben magam is megtaláltam, hogy cpu-ból csinálja és ez "normális". Csak bosszant, hogy miért kell erre cpu-t pazarolni. Maradna erőforrás legalább másra, ami egy ilyen jellegű eszköznél nem utolsó szempont.
Az igazat megvallva nem tetszik az irány, ami felé az elmúlt években a Pi elindult.
És itt a hw (pi3 pl. lan és pi4 firm-codec licensz) és főként sw oldalra is gondolok. RpiOS lassan és bugosan reagál az új eszközök megjelenésére, Arch pedig nem hivatalos bár így is erősen gondolkodom, hogy a pc-k után rpi-re is azt tgyek. -
törölt tag
válasz
azbest #42885 üzenetére
Szerintem nem csak a bullseye-ben nincs omx, hanem eleve a Kodi 19.x nem használja. Buster-en fordítottam Kodi 19.3-at és már ott sem lehet kiválasztani. Szóval eleve nem is használja. Próbáltam pi4-buster-kodi19 kombóval h265-öt lejátszani, nem volt gyorsítás. Felraktam a repoból mellé a kodi 18.7-et és ugyanazon a rendszeren volt h265 gyorsítás (mmal/omx).
Nagyon úgy fest, hogy egyelőre sem a Kodi 19.x-et nem érdemes használni, sem bullseye-re váltani, ha a video a cél.
Eléggé "hülye" helyzet alakult ki mostanra.
Vissza is térek a buster-kodi18.x kombóra.
Csak valahogy a 1080p léptetés problémát kellene elhárítanom... -
-
törölt tag
válasz
azbest #42773 üzenetére
Na, akkor kipróbálom. Teljesen új rendszer lesz nálam, friss még a pi4-em, igazából kisérletezgetek csak vele. Eddig pi3 és pi3+ volt csak, illetve raspbian a raspios helyett.
Van egyolyan tervem (még nem tudom hogyan kivitelezhető), hogy bizonyos helyekre ~30m sugarú körben hőmérséklet-szenzorokat helyeznék kültérre és beltérre és logolnám a változásokat. Ott akadtam el, hogy terv szerint valami rádió kapcsolaton (gondolom BT ehhez gyenge lenne, talán wireless lan) gyűjtené be 1db Pi az adatokat és pakolná adatbázisba. Szoftweres rész szerintem nem lenne gond, de nem tudom a szenzor kapcsolatot hogyan lehetne kivitelezni.
#42774 0519:
Én pénteken vettem 4gb verziót a málnás weboldalon (remélem nem minősül reklámnak) és hétfő reggel hozta ki a gls futár a többi cuccal együtt. Csomagban még kapható 4gb ahogy nézem (nekem az nem érte meg), illetve 2gb verzió is van. -
Crvsh3R
senior tag
válasz
azbest #42768 üzenetére
Nálam lefutott az upgrade, c03112 revision, de a proci maradt 1,5 GHz-en (Raspberry Pi 4 Model B Rev 1.2 4GB). Config.txt-ből az új bejegyzéseket átemeltem és stable firmware-en vagyok. Esetleg kihagytam valamit?
A hivatalos fórumon leírtak szerint a dhcpcd5 eldobta magát, de a raspi-config-al helyre lehet állítani.
-
azbest
félisten
válasz
azbest #42724 üzenetére
Libreelec kapcsán siker: a stable ágról kellett szedni a boot tartalmát [link] onnan felmásolni az overlay mappát, dto fájlokat és bootcode.bin fixup.dat start.elf fájlokat a kártyára.
Így játsza a videót is és nem száll el a kodi. Látja, hogy 1GHz-es a proci. Az 512 ramos gépek szerinti 160MB ramot fogja gpunak. Ez így pont jó.Terhelgetve 76 fok környékére ment fel most stress-ng --cpu=4 paraméterezéssel terhelve 1GHz-en. Viszont 1.2GHzen elkressel induláskor mint állat
-
azbest
félisten
válasz
azbest #42722 üzenetére
Közben néztem, hogy 32 biten valamiért mégis jól meg a tavaszi raspbberry os rendszer alapból, az tölti le az imager is.
A 64-esen ha hagyom, hogy ráfrissítésre a kézzel másolt 5.10.76-v8+ kernel helyére a legutolsó stabilat, akkor elmegy a képmert úgy tűnik 5.10.63-v8 a legutolsó stabil és az se teljesen kompatibilis még.
Áh megvan, hogyan lehet másik kernel ágra váltani, a brancnek meg lehet adni, stable a sima, next a tesztelős (ahogy látom a next a master branch tartalmát szedi, 5.10.76 os verziót)
sudo BRANCH=next rpi-updateHa van másik 64bites pi, akkor lehet azon elő lehet ezt frissíteni a kártyán zero2be helyezés előtt.
Az rpi3 hoz való libreelecet is megpróbáltam feléleszteni zero2 w-vel. Ott az overlay mappát, dto fájlokat és bootcode.bin fixup.dat start.elf fájlokat frissítettem kézzel a master branchről.
Így elindul, de videó indítása helyett elkressel, lehet mást is kéne piszkálni vagy muszáj újabb verziót kivárni. Az új fajta wifit, ahogy várható volt nem ismeri. Szóval usb-lan adapterrel próbáltam.#42723 Aryes
a cpu rész ugyanaz, de most a tetejére van integrálva a ram is. És kisebb a nyák ami szétvigye a meleget. Ja és jobban megnézve, fentebb rosszul írtam, nem a pi3A+ hanem a sima pi3A -val egyező a cpu rész, BCM2837A1 -nek írják. Az alapítványosok is úgy fogalmaztak, hogy az első pi3-mal egyező fajta. Az meg 1.2 GHz-en ment, a + -os változat (BCM2837B0) lett 1.4 GHz. A pi zerora is azt mondják, hogy 1.2 sima liba, bár hűtés nem árt. Feljebb már lutri.
Nem tudom, hogy miért a régebbi dizájnt használták, amikor van frissített változatuk is belőle."uses the same Broadcom BCM2710A1 SoC die as the launch version of Raspberry Pi 3," [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy topik
- Lexus, Toyota topik
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Nintendo Switch 2
- Nyaralás topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- 14Gen I5 félgép
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- HP Compaq 8200 Elite asztali számítógép PC i5 / 8GB ram / 120GB SSD + 500GB HDD
- HP Elitedesk 800 G5 és G6 mini PC i5 9500 v. i5 10500// 16GB Ram // 256GB NVMe számla + gari több db
- Dell Precision 3440 és 3450 Core i7 10700 vagy 11700 // 32GB Ram // 512GB NVMe számla + gari több db
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest