Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest
    félisten

Elnézést, nem válaszolok külön-külön, mert így átláthatóbb ;-)

- Mini PC van is itthon éppen, de azok nem tudnak HDMI CEC-et. Illetve talán az Intel NUC-ok? Olyanom még nem volt, de mintha azt olvastam volna. Én meg próbálok minél kevesebb távirányítót magam köré gyűjteni.

- Az Android nekem csak telefonon és táblagépen OK, egyébként nem szeretem - nem tudom miért, de valahogy nem jön be. Mondjuk a legtöbb operációs rendszerrel így vagyok...

- Sok éve használtam már videólejátszónak egy Raspberry Pi 2B-t LibreELEC-el, az akkori filmekkel (felbontás, kódolás) nekem nagyon bejött.

Ezért gondoltam kapásból arra, hogy újra ebbe az irányba indulok: egy ilyen kis masinát összecsavarozni, meg SD kártyára kiírni a rendszert, és kész - nekem egyszerűbb, mint egy akármilyen box-ra ***ELEC-et gyógyítani. A HDMI CEC is működött (régen legalábbis) jól, meg linux, ha valami olyan van, könnyebben beleturkálok, mint egy Android-ba...

Na mindegy, még egy kicsit gondolkodok ;-)

A Nokia 8010 pl. pont annyiba kerül, amennyibe egy Pi 5 4GB kerülne házzal, táppal. Ha jobb médialejátszó, akkor meggondolandó :-)

Mondjuk azon csodálkozok, hogy a Pi 5 sem tud lejátszani egy 4K HDR videót szuper minőségben?! Azt hittem, az már a 4-nek is kapásból ment, hardveresen dekódolva mindent...

Köszönöm a segítséget még egyszer, üdv: Vasti

a pi4 és 5 inkább vesztett képességeket videójátszás terén. A régebbi codecek hw gyorsítását eldobálták sorban, pedig már ingyenes lenne a használatuk, mert lejártak a szabadalmak. A pi5 egyedül h265-öt dekódol, bár azt hiszem elvileg hdr-t is tud hardveresen. Szoftveresen van, hogy sok idő mire sikerül az újabb generációra megcsinálni minden támogatást. A pi4-nél évekig tartott, mire nagyjából elérte a pi3 és korábbiak szintjét.

Azért is ajánlják inkább valamelyik amlogic boxot coreelec-cel vagy hasonlóval fájlokat lejátszani, mert azon szinte mindenféle codec hw gyorsítás megvan. A coreelec is egy sd-kártyára írt image, nem muszáj a flashre telepíteni (legalábbis amíg használtam úgy volt).
    Ha meg streaming előfizetés, akkor olyat, ami hivatalosan tudja (gyári androidtv vagy firetv eszköz, amire van szolgáltatói alkalmazás). És persze kodi feltehető ezekre is fájlokat játszani, néhány dolog lehet kompromisszumosabb.
    Pláne, mert olcsóbbak, mint egy pi5-öt felszerelni.

Új hozzászólás Aktív témák