- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HP notebook topic
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Dobta az OLED kijelzőt a Honor MagicPad 3
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
simongab
senior tag
-
simongab
senior tag
válasz
simongab #45799 üzenetére
Sziasztok. Megpróbáltam a Moode és a Raspberry Pi OS aktuális verziójával elindítani a RASPBERRY PI B+ met. Sajnos egyik esetben sem csinál semmitr a lap...HDMI n figyelem hátha látok valami tevékenységet...egér bill rákötve. A moode biztos hogy bootolásnál és setupnál villogtatta a piros zöld státusz ledeket most mondkettő állandan jelez. Biztos hogy kakukk a lap?
-
cigam
titán
válasz
simongab #45795 üzenetére
SD kártya nélkül? Kártyaolvasóban működik a kártya? A /boot partícióját a Windows is látja.
Próbáld meg egy új/másik kártyára kiírni az image fájlt.Hirtelen nem is tudom hol elérhető Pi1-hez való, de biztosan létezik.
Pl.az OSMC image fájlok Pi1-re is jók -
dugesz77
őstag
válasz
simongab #13195 üzenetére
Én is UTP-n használtam és érdemes a routerben állandó belső ip-t osztani a rpi-nek. Az appoknál ott a mentés lehetősége és ha állandó ip-t kap nem kell újraírni állandóan.
Nekem is tetszenek az ilyen projectek egyszer lesz kedvem egyet összerakok én is.
Az Lcd-ből a legtöbben 2x16 kötnek be az nem túl bonyolult.
Androidra ne a gyári Volumiot használd hanem az MPDroid appot. Ez jobb. -
dugesz77
őstag
válasz
simongab #13191 üzenetére
Az rb-n nem is lesz semmi más. Le kell tölteni a hozzávaló appokat telefonra vagy tabletre és onnan kezeled az egészet grafikus felületen. Pont ez a lényeg a Volumio-ban ,hogy így nem kell a tv-re kötni a rendszert. Csak elindítod a rp-t és az alkalmazásnak megadni a rp belső hálózati ip címét (ha nem tudod akkor bootoláskor kiírja a Volumio).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- sziku69: Szólánc.
- Telekom mobilszolgáltatások
- Programozás topic
- Disney+
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RTX 5060 / A620M / 16 vagy 32GB DDR5 RAM / 256GB+1TB M.2 SSD/ Win 11
- Gaming PC eladó-i7-9700K / Nvidia GeForce gtx 1660 Super / 16GB RAM / 1TB SSD
- Extrém teljesítményű gamer PC (AMD Ryzen 7 5700X, Radeon RX 7900 XTX) LEGJOBB ÁR/ÉRTÉK ARÁNY!
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3060Ti, I5-10400, 16GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (37)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1070 8GB, I3-10105, 16GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (36)
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i7-4800MQ I 16GB I 500GB I Radeon I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gar
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Mini 64GB / 12 hó jótállás
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest