Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

Ritkán van szó mostanában a régi pikről. De most gondoltam egyet, a friss Jeff-es videó és blog után, hogy nekem is kéne régi ups-hez valami okosítás, ne csak úgy lemerüljön, ahogy puffan.

Jelentem a régi pi2B v1.1 (nem a visszabutított pi3) masinával működik most is, hogy egy usb keretbe tett ssd-re rakjuk a raspi imagerrel a rendszert. És egy sd kártyára nem tesszük fel a teljes rendszert, csak egy fat32 particióra a bootcode.bin-t. Először nem akart így bootolni, aztán kicsit keresgéltem még, egy üres timeout nevű fájlt is létre kellett mellette hozni, hogy többet várjon az usb meghajtó felismerésére.
    Egyébként az aktuális leításos repóban is van még erről infó, csak a sok többi közt meg kel. találni.

Egyébként én egy rtl9210b chipsetes kínai keretbe tett noname m.2 nvme ssd-t használtam erre. Usb2 módban bőven jó. Valsz sokkal jobb mint az sd kártyás teljesítménye.

Esetleg egy olcsó kínai lte donglet is kap, amin sms-t küldhet, ha fogy az áram. Ilyen, csak usb változatban.

Új hozzászólás Aktív témák