- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Házi hangfal építés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- 3DMark Vantage eredmények
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pvt.peter
őstag
válasz
Helios #47743 üzenetére
Kicsit megkésve, de most volt időm érdemben reagálni.
Köszönöm a válaszokat mindenkitől.#47744 cigam: pont ilyen módon használom, ahogy te is írtad, csak tápot nem adtak hozzá, azt én csaptam mellé
egy LogiLink UA0115 -ről van szó (eleje + kábel).
#47745 azbest: köszönöm a táblázatot.Ja és van még egy ilyenem is közbeiktatva, ennek nem tudom mennyi a fogyasztása...
Lehet, hogy nem voltam egyértelmű a legelején (ezért elnézést), de külön tápról megy a Logilinkbe csomagolt WD RED és a RPI3B is. Az utóbbit azzal az adapterrel használom amit adtak mellé. A Logilink pedig egy Samsung 5V/2A -es töltőről kapta eddig a kraftot, ameddig kiiktatásra nem került az említett újraindulások miatt (lehet, hogy a másik adapterrel volt vmi ???).
Rendeltem végül Aliról egy 5V/3A -es töltőt, addig ideiglenesen egy Xiaomi töltőt használok erre a célra. -
Vasti74
senior tag
válasz
Helios #47754 üzenetére
Elnézést - 20 évig ilyen vackokkal foglalkoztam, kicsit mániás vagyok ;-) Úgyhogy a hozzáállásom:
- Jobb félni, mint megijedni, mert MINDEN tönkremehet, megbolondulhat, és elkezdhet nem várt módon működni - és minél bonyolultabb, annál inkább.
- Ezért érdemes az adott feladathoz leginkább megfelelő (és legegyszerűbb) akármit venni, nem pedig valami univerzálisat, ami azt IS tudja, ami nekünk kell.Jelen esetben az a kérdés, hogy miért venne valaki a Raspberry-hez egy mindent tudó gyorstöltőt, amikor csak egy szög egyszerű 5V 3A tápegységre van szüksége?! Amit nem tud a Pi az 5V/3A-el, azt mással sem fogja tudni.
-
azbest
félisten
válasz
Helios #47746 üzenetére
jaj, akkor viszont csak 0.75A
na úgy mindjárt más. bocsi
Akkor 3A táppal simán mennie kéne, ha tényleg kiad annyit.
Ott max arra kell figyelni, hogy van-e más usb eszköz rajta, az mennyit fogyaszt, hogy 1.2A -ba beférjen.Nem is tudom miért neked válaszoltam, szétszórt vagyok most
-
azbest
félisten
válasz
Helios #47743 üzenetére
a régieknél külön ki volt mondva, hogy nem támogatja a gyorstöltő protokollokat, így buta 3A-es microusb csatis kellett hozzá. Anélkül lehet csak 500mA vagy valami kicsi alap áramerősségetőadnak le az okostöltők.
A pi5 type-c csati már valsz ismeri a power delivery szabványt, mert tudtommal érzékeli, hogy 5 ampres van-e rádugva, a 3-asnál alapból le van tiltva néhány funkció. Magyarul, a pd töltővel már jó lehet, csak az 5A 5V ritka fajta vagy nem teljesen szabványos fajta. Ezért a legtöbb töltő nem tud ilyet adni, max 3-at.
Közben látom, hogy itt most épp pi3-ról van szó. Ott hiába van rákötve millió amperes táp, akkor is limitált az usb-n kiadott amper (1.2A összes porton együttesen?). Szóval ha nagy fogyasztású cucc van rákötve, annak külön tápellátás kellhet.
Az a wd red ssd, meg ha jó adatlapot nézek, akár 3.75A -t is kérhet írás közben
szóval érdemes külön tápellátást adni és abból sem keveset. Lehet nem a legjobb választás ez pi mellé. Vagy tényleg valami külön sok amperes dc táp elosztva mindkét eszközre. Esetleg valami dc 5V "led" tápegységból 6-10A körül? [link]
-
válasz
Helios #47743 üzenetére
Jó esetben, rosszabb esetben megküldi 9/12/15/20V-al.
Ezeket a telefonos (gyors)töltőket kerülni kell, mert csak emelt feszültség mellett tudnak kiadni nagyobb teljesítményt.Én inkább dedikált tápegységet keresnék pl. [link], és nem telefontöltőt, ami feszültségemeléssel játszik.
Az sem ördögtől való, hogy külön tápon megy a Pi, és külön tápon megy a merevlemez. (A legjobb ha olyan házba rakod, aminek saját tápegysége van)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gumi és felni topik
- iPhone topik
- Motoros topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest