Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Dübörögnek a Black Friday akciók
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gyári Adreno meghajtóval jelentkezett a Qualcomm
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzoltan
aktív tag
válasz tasiadam #3214 üzenetére
transmissiont raksz ra, es configolod a settings.json-t
igen van hogy vinyorol van hogy magarol seedel, attol fuggoen h ra van e dugva a vinyo v sem.
van ra egy scriptem hogy ha vinyot rakok ra akko a vinyon levoket seedeli
ha nincs rajta a akkor a kartyan/pendriveon levoket, es a ket
konfiguracio seedek/resumek igy nem keverednek ossze. -
válasz tasiadam #44079 üzenetére
Használható. De ez user függő. Engem nem érdekel 100+Mbps-os 4k stream, így nincs tapasztalatom 20-50Mbps-nál nagyobbb videókkal, de a mezei anyagok mentek rendesen. Közben futott a fájlmegosztás, a torrent a pi-hole... a Pi2-n! Persze én nem vagyok torrent bubus, nem zavar ha 1mp-et gondolkodik mielőtt elindul/betölt.
Nem az USB3 a szűk keresztmetszet, hanem hogy a Pi2-n(meg talán a Pi3-n is)egyetlen USB proton osztozik az összes rádugott lemez, és a hálókártya is.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
válasz tasiadam #44113 üzenetére
Nyisd meg a torrent WEB-es felületét, és oda tedd be a torrent linkjét.
De ha annyira el vagy kényelmesedve, hogy csak ráknikkelek és már megy is, akkor használj böngészőbe épülő kiegészítőt, pl. [link]Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
azbest
félisten
-
addikt
válasz tasiadam #44207 üzenetére
Erre én adatot nem bíznék
Mi a gond egy pár normális, árnyékolt, kellően rövid, 90 fokos csatlakozós USB 3.0-ás minőségi kábellel?"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
törölt tag
válasz tasiadam #44214 üzenetére
Figyi, teljesen jó szándékkal mondom, de ez a forrasztási minőség életveszélyes. Szerintem ne eröltesd ezt a megoldást. Sanszos, hogy nem jó a pákád vagy a folyasztószered.
Maradj a gyári csatlakozó+kábel megoldásnál. Ott maga a csatlakozóház is eleve árnyékolt.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz tasiadam #44223 üzenetére
A lényeg, hogy ne szálazd le a kábelt, hanem egy rendes usb3 kábel két végét kösd be, csak a legszügségesebb hosszban lebontva a kábelt. Úgy még jobban is néz ki. A pi felől szvsz még csak forrasztani sem kéne, csak bedugni az egyik végét egy kábelnek.
Van olyan kábel, ami nem egyenes dugós, hanem right angle [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
Puro
aktív tag
válasz tasiadam #44226 üzenetére
Hát a cikkben nasnak minden mást csak openmediavaultot ne Szerintem ez százszor jobb rendszer erre, többet kell benne pötyögni, de ha az be van konfigolva akkor többet hozzá sem kell nyúlni. Azon nekem 90-100MB/s ír/olvas megy lanon keresztül usb3.0 hdd-re, xfs fájlrendszeren hozta a legjobb teljesítményt. RP4 2GB.
[ Szerkesztve ]
-
válasz tasiadam #44254 üzenetére
Hol van ez a "backup copy plugin"? OMV?
A RAID1 esetén az írás sebessége csökken(het) mert azon az egyetlen USB csövön kell ugyanazt az adatot kitolni ide is meg oda is.
Ugyanakkor a RAID nem helyettesítheti a biztonsági mentést. Csak a rendelkezésre állást javítja, véd a HW meghibásodás ellen. Vagyis ettől függetlenül szükség van mentésre (több egymástól független helyre)Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
wassermann
Topikgazda
válasz tasiadam #44751 üzenetére
Hát, nem tudom hogy van-e ilyen alkalmazás készen, de ha a TV tudja a HDMI-CEC (HDMI-n keresztül történő vezérlés) és a távirányító infrás, akkor némi pici hardverrel (IR-vevő + ellenállás) írható rá program, de azt neked kell megírnod. Illetve azt sem tudom, tud-e a TV-d olyan HDMI-bemenetről CEC-et használni, amire épp nincs rákapcsolva a megjelenítés (Pi)
-
stopperos
senior tag
válasz tasiadam #45151 üzenetére
A Pi 1 már az elején sem volt erős, én hőmérséklet mérésre használom. Azóta is fut, bullseye van rajta, grafikus felület nélkül. Csak a DS18B20 szenzorokat kötöttem újra, hogy többen legyenek és stabilabb legyen.
Pi 2-től már van 4 mag és 1GB, a hálózat is sokkal jobb, mert nem eszi meg az egyetlen magot. Ezt már sok mindenre lehet használni. Dockert pedig a Pi 4B/400 4GB eszközökön futtatok.[ Szerkesztve ]
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
-
Blue@X
senior tag
válasz tasiadam #45249 üzenetére
Köszi a választ! Nem feltétlen a teljesítmény miatt merült fel az NVMe, hanem mert 2TB NVMe olcsóbb mint azonos méretben SSD. Gondolom nem találtál olyan nvme házat ami tudna 2 USB aljazatot (egyik csak táp, másik adat + táp)? Illetve NVMe esetén, ilyen visszafogott teljesítménnyel (ami tud azt a PI nem tudja megközelíteni), a fogyasztás is annyira magas hogy nem bírja 1 USB port?
-
válasz tasiadam #45255 üzenetére
NVMe™ Technology Power Features
Tessék, olvasgass
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Blue@X
senior tag
válasz tasiadam #45253 üzenetére
Na a fogyasztást lesz nehéz kikalkulálni, mert netet túrva nem nagyon találtam rá utalást sem hogy a 2TB-os verzió mennyit is fogyaszthat. Ez egy teszt az 1TB verzióról [link] . Most ez a 2TB 51k-ért elég jó deal lenne, ha tényleg menne.
#45254 body007: Köszi az infót, azt megtudod osztani hogy milyen nvme ssd pontosan milyen házban?
-
-
Fecogame
veterán
válasz tasiadam #45343 üzenetére
A Kodi egy médialejátszó, ami a Raspberry-hez csatolt meghajtóról játszik le videókat/zenéket, vagy a netről tud még streamelni pl. Youtube-t vagy TV adásokat.
Egyébként igen, nagyjából a TV okosításra is használható. OSMC-ben alapból benne van, tökéletesen működik.
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest