- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Philips LCD és LED TV-k
- ASUS notebook topic
- Milyen videókártyát?
- HP notebook topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
E.Kaufmann #31599 üzenetére
Amikor oda értem, hogy "valamint fúrtam egy lyukat", kicsit megált bennem az ütő, aztán rájöttem hogy a Pi dobozára
Millyen melegek voltak az IC-k? Biztos a throttling miatt lassult be? Nekem Pi2 van, és a youtube elég "megfentolt". Milyen sebességű a kártyát használsz?
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #31592 üzenetére
Mindenki kidobta az első Pi variánsokat? Tuning tipp?
Ragasztottam egy nagyobb bordát a középső IC-re, egy kisebbet az SMC hálózati IC-re, valamint egy másikat a lineáris táp IC-re a microUSB környékén, valamint fúrtam lyukakat a szellőzéshez. -
kovbandi82
őstag
válasz
its_grandpa #31597 üzenetére
Olvastam, néztem is a tunert, csak abból nem jött le, a saját előfizetésed hogy nézed, mint írtad. Ezért gondoltam a Koaxot kell rádugni.
#cigam:
Igen, hamarabb indul el. Amikor nem lite raspbian volt, a cronban lehetett rebootkor lefutó parancsot hozzáadni. Gondoltam itt is megoldható akkor.
-
its_grandpa
tag
válasz
kovbandi82 #31595 üzenetére
Nem, szerintem nem jól értelmezted.
Addig jó, hogy kell egy usb-s tuner de olyan kell ami tud DVB-C-t.
Belinkeltél egy DVB-T-s tunert és azt akarod a kábeltv-d koaxára dugni
Ezzel csak a földi (T=terra) sugárzású digitális adókat lehet venni, aka Mindigtv.
Az usb-s tunerról meg a #31531-ben írtam, egy oldallal ezelőtt.
Én kaptam hozzá antennát,távirányítót,cd-t, kipróbáltam win7-en is, működik.A tvheadend-el nem nézel TV-t, az egy szerver de n+1 kliens létezik minden platformra.
Mai mottó - az életben maradáshoz kell minimális önerő is.
Azbest-nek is van egy jó bár rövid leírása a T230-ról.
-
válasz
kovbandi82 #31594 üzenetére
Magyarul a Pi hamarabb elindul, mint ahogyan a szervered?
Ezt a restart -ot nem tudom honnan vetted, de nincs ilyen paramétere. (a @restart a cron-ban jut érvényre, és ott valóban a következő induláskor lefuttatandó parancsot lehet vele megadni)A TV vételnél oda kell figyelni, hogy csak a kódolatlan kábel csatornákat tudod vele alapból nézni, szóval a használhatósága erősen függ attól, hogy melyik szolgáltatónál vagy előfizető, és melyik csatornát szeretnéd nézni.
-
kovbandi82
őstag
Olvasgattam erről a tvheadend dologról. Ha jól értelmeztem, akkor egy usb tuner kellene, amit kezel az rpi, és ezzel a szoftverrel lehetne TV-t nézni számítógépen/telefonon stb.
De gondolom ha a saját kábeltv-m koaxát dugnám rá, akkor elvben az ott fogható csatornákkal tudnám megtenni ezt?
Találtam egy ilyet:
https://www.rpibolt.hu/Raspberry-PI-TV-uHAT
Gondolom akkor saját koaxom is jó lenne hozzá?
USB ketyeréből mellyiket ajánljátok? -
kovbandi82
őstag
A következő gondom lenne. Áramszünet után - mivel gondolom a samba szerver eszköze lassabban bootol be mint a pi, vagy a megosztásokat a pi boot ideje után kezdi "szórni" - nem csatolódnak fel a hálózati meghajtók. A raspi-configban a Wait network after boot be van kapcsolva, síma pi reboot után nincs gond.
Nem tud valaki egy scriptet vagy servicet ami figyeli a megosztásokat, és ha nem csatolódnak fel akkor újrapróbálkozik?
A másik lehetőség, amire gondoltam, hogy boot után pl 2 perces késletetéssel a cronba időzítek egy sudo mount -a parancsot.
Ez utóbbi parancsa ha jól tudom ez lenne:
reboot sleep 120 && sudo mount -a ( a várakozási időt másodpercben kell megadni igaz?) -
Vesporigo
aktív tag
Épített már közületek valaki FlightAware PiAware ADS-B Ground Station-t? Kacérkodok a gondolattal, úgyis tervezek venni egy Pi-t a közeljövőben.
-
E.Kaufmann
veterán
Tudom, hogy gyenge, de már a főmenűben is meg-meg bicsaklik, amikor még nem játszana le semmit (elvileg lejátszás közben csökkenti az FSP-t).
Érdemes tuningolni? (pl procit és memóriát a PI Zero szintjére hozni)
Milyen paraméterekhez érdemes nyúlni hogy gördülékenyebb legyen a Kodi, meg az addonok, pl Youtube addonban a keresés? -
válasz
E.Kaufmann #31590 üzenetére
Pont azért, mert gyengus. Amúgy a settings --> video --> accelaration környékén lehet eltekerni, hogy ne 10 fps legyen a GUI frissítése. Ha egyre gondolunk.
-
E.Kaufmann
veterán
Szereztem egy RPI 1 B-t. LibreElec jól boldogul az általam használt tartalmakkal és a youtube-al, mint videókkal de a felület elég lassú és darabos. Ha megspékelem hűtőbordákkal (egyáltalán hová érdemes tenni) mit érdemes húzni, hogy a felület gyorsabb legyen?
-
FireShadow
senior tag
Irtam egy cikket, ami érdekes lehet azok számára akiknek nincs fix IP-jük és a Dynamic DNS szolgáltatókból elegük van, viszont van valami domainjük:
Use Cloudflare as Dynamic DNS with Raspberry Pi
Cloudflare is segíthet elérni az otthoni gépeket, és a Raspberry fogja frissen tartani a domaint a Cloudflare API-n keresztül. -
Murdock1981
tag
válasz
wassermann #31585 üzenetére
Igazából annyi a lényeg, hogy van egy HP1020-am, amit print clouddal használva tudunk telefonról is nyomtatni. És az érdekelne, hogy ugyanez a funkció megoldható lenne e Raspberry-n is.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Murdock1981 #31584 üzenetére
Sosem próbáltam - a Pi-n nem Chrome, hanem Chromium fut. de ezt nézdddd: [link]
-
Murdock1981
tag
Sziasztok!
A Chrome féle print cloud működik raspbianon is?
-
dew28
aktív tag
válasz
Murdock1981 #31553 üzenetére
2.5A tap mindenkepp kell, ha van ra kotve kulso hdd.
telepited a raspbian-lite -ot
bekonfigolod, erre vannak leirasok.sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install apt-transport-https
wget -O - https://dev2day.de/pms/dev2day-pms.gpg.key | sudo apt-key add -
echo "deb https://dev2day.de/pms/ stretch main" | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/pms.list
sudo apt-get update
sudo apt-get install -t stretch plexmediaserver
sudo rebootha betoltott: http://xxxx:32400/web
xxxx = a pi-d ip cime.
szerintem ne ezen a pi-n akarj torrentezni..
-
dew28
aktív tag
válasz
kovbandi82 #31569 üzenetére
android / ios rendszereken a plex klienst minden elofizetes nelkul csupan 2 (vagy 5?) percet enged lejatszani a filmbol kvazi demokent, ezt ketto fele keppen tudod megoldani:
- vagy plex pass-t veszel ami a teljes plusz szolgaltatas csomagot tartalmazza (offline sync, tv stream, stbstb) ez van elofizeteses formaban havi / eves X osszegert, vagy egyszeri eletreszolo 120 euro koruli aron.
- masik lehetoseg, hogy magan az eszkozon veszed meg kizarolag a programot egy egyszeri (kb 1200ft koruli) osszegert, cserebe a plusz szolgaltatasok nem mennek, viszont azon az egy eszkozon barmikor le tudsz jatszani barmit.
a fentiek a dedikalt mobil kliensre vonatkoznak, asztali kliensekbol, es bongeszobol barmilyen platformon megy ingyen.
-
-
ludarazs
csendes tag
A plex jól működik köszi a tippet. Viszont az egyik Hdd-n lévő adatok ugyan megvannak csak éppen nem látom őket. Ez vajon mitől lehet ?
-
UberMutant
őstag
válasz
rosszul tudod
-
válasz
dew28-al próbáltuk ki nemrég. Igaz nem tudom, hogy ő előfizető-e vagy csak az ingyenest használja, de itt csak prémium előfizetéshez csak plusz szolgáltatások vannak felsorolva. pl. szinkronizálás mobil eszközre, hogy offline is lejátszhasd, élő TV adás nézése (gondolom Tuner kártya kell hozzá a szerveren), vagy hogy mobilról képeket (videókat?) is fel tudsz tölteni.
-
kovbandi82
őstag
Én úgy tudom a Plexhez ha távolról akarod lejátszani pl egy telefonon a filmet kell prémium fiókot regelni. Legalábbis amikor próbáltam így volt.
-
válasz
ludarazs #31566 üzenetére
Akkor a nemrég említett plex szerver lenne a jó választás.
Regisztrálsz egy plex fiókot. Telepíted a szervert. Itt egy WEB-es felületen beállítgatsz mindent (hol vannak a képek, videók, stb...). Ezekután a plex kliens (ami lehet akár egy böngésző is) az adott fiókkal bejelentkezve eléred a médiatárat.
Majd lehet készítek egy leírást, de most éppen behalt az egyik merevlemezem, mentem ami menthető. Munka is van dögivel, angolul tanulok, ... nem sok szabadidőm van mostanság, plusz lehet nem is én vagyok a legjobb ember ennek a megírására.
-
ludarazs
csendes tag
Az én elképzelésem az, hogy akár telefonról /ios/, vagy laptopról elérjem a filmjeimet, képeimet, le tudjam őket játszani egy erre alkalmas programmal. Most pl. a vlc-t használom. SSH-n keresztül nekem megfelelne. De mivel abszolút nem értek ezekhez a dolgokhoz, hogy melyiknek mi az előnye hátránya esetleg melyik biztonságos melyik nem erre is szívesen veszem a tippeket.
-
válasz
ludarazs #31559 üzenetére
per pillanat nincs, mert ...
A te esetedben azért kérdeztem, mert csak akkor tudom megmondani merre indulj, ha pontosan elmondod mit és hogyan szeretnél. Addig értem, hogy távolról is el akarod érni a Pi-n tárolt fájlokat.
Milyen programmal(protokollal)? Vagyis távolról belépsz ssh-n (például a nemrég emlegetett winscp-vel), vagy FTP-n keresztül, vagy egy WEB-es felületen át?
Miután ezt tisztáztuk, csak azután tudok tippet adni merre indulj el(milyen programokat kell telepíteni/beállítani), és ehhez milyen portokat kell átirányítani a Pi-re. (A konkrét eszköz menürendszerét nem is merem, de biztosan vannak itt (vagy a digi topikban) akik elmesélik hogy azon az eszközön melyik menüpontban találod a port átirányítás funkciót.
pl. egy saját FTPszerver beüzemelése így néz ki. Raspbian alatt is ugyan így működik.rosejbli
Igen, a restart azért van ott, ha valamiért összeomlana ás kilépne a kodi, akkor automatice indítsa újra a rendszer.
A kodi transmission plugin-re a válasz, hogy az attól függ. Alapból, csak egy olyan addon van hozzá, ami a már futó transmission daemon WEB-es felületére kapcsolódik, és csak vezérelni tudod, mintha a böngészőben kezelnéd. Annyival több, hogy beállíthatod úgy is, hogy amikor videót nézel, állítsa le a fel/letöltést, hogy sávszélességet, és CPU időt adjon a kodinak. Persze létezik egy külső forrásból telepíthető transmission, ami valóban maga a transmission-daemon, de ezt csak a libreeelec esetén érdemes használni. -
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Honnan lehet olcsóbban és relatív hamar beszerezni egy Raspberry Pi B+ gépet?
Érdemes hozzá venni hűtőbordákat? -
rosejbli
senior tag
Egyébként van különbség abban, hogy magát a transmissiont telepítem a rendszerben, vagy ha kodi addonként rakom fel?
-
rosejbli
senior tag
-
-
ludarazs
csendes tag
Sziasztok !
Egy kis segítségre lenne szükségem ismét. Azt szeretném elérni, hogy a pi-re dugott hdd tartalmát elérjem bárhonnan. regisztráltam is a freedns oldalon mert ugye dinamikus az ip-m. Találtam egy 2015-ös cikket bencex-től amit meg is csináltam de vagy rosszul csináltam valamit vagy nem tudom de nem igazán sikerül elérnem a pi-t. Egyenlőre nagy fehér folt ez az egész tehát szájbarágósan kellene a segítség. Most kezdtem ismerkedni ezzel az egésszel.
Köszi
-
stopperos
senior tag
válasz
kovbandi82 #31555 üzenetére
Mivel a GPU és a CPU egy szilíciumon van, ezért nem csodálkozom azon, hogy ugyanazt az értékeket kapod.
-
kovbandi82
őstag
A következő kérdésem lenne. Szeretném monitorozni a Rpi Cpu/Gpu hőmérsékletét. Maga a módszer megvan, grafikonokon kirajzolja, de pár tized fok eltéréssel ugyanazt az adatot adja ki mindkét mérés. Ezért gondolom, fals infokat találtam a neten, igaz több helyen.
A CPU hőmérsékletet ezzel nyerem ki:
/sys/class/thermal/thermal_zone0/temp
A GPU-t ezzel:
/opt/vc/bin/vcgencmd measure_tempA neten ezeket a leírásokat találtam több helyen, hogy így kell, csak megszeretnék bizonyosodni.
-
mamusz11
tag
Sziasztok!
Hogy tudnám azt beállítani hogy azzal a felhasználóval amelyikről belépek a pc-ről(intézőn keresztül) a pi re(nekem pi a felhasznalo) azzal tudjam másolni törölni a debiantranssmison user alá tartozó fájlokat is
Tudom hogy jogosultságot kell állítanom de pontosan hogyan?Linux analfa vagyok -
Murdock1981
tag
Ezen majd átfuthatunk mégegyszer? Nem használtam még ilyet. Tehát model B+-t vegyek és a plex szervert hol tudom letölteni? Mert ez szolgálná ki a tv-t, telefont és tabletet a pc helyett, no nem egyszerre. Mobilneten csak zenét szoktam plexen keresztül hallgatni. A telepítésről egy gyorstalpalót hol találok. Tápból gondolom a 2.5ampereset célszerű megvenni. Ja és torrent kliensből mit ajánlasz?
-
Ha valakinek van UPC-s Connect Box-a Az tehet egy próbát az eszköz paramétereinek monitorozására: [link]
Nekem az upstream power-t nem méri. Másnál sem?
-
sztanozs
veterán
válasz
Murdock1981 #31550 üzenetére
Ha .NET-ben szeretnél fejleszteni egy ablakkezelő nélküli rendszerre, akkor ez a neked való windows (igen csak IOT támogatott jelenleg, de mivel lassan jön az ARM-os windows van remény, hogy ez változni fog).
-
Murdock1981
tag
Üdv! Felmentem a rasplex oldalára és aszerint windowsra is telepíthető. Az IOT core lenne az? Van valakinek tapasztalata ezügyben?
-
kovbandi82
őstag
válasz
its_grandpa #31531 üzenetére
Erről van valami step by step leírás hogyan is kell? Akármelyik kábelszolgáltatóval megy?
-
válasz
wassermann #31545 üzenetére
Van készen megfelelő step-down converter modul, amit csak be kell kötni, az szerintem egy alkatrésznek minősül.
Annál lejjebb valóban nem szabad adni.
-
doberman
senior tag
válasz
2thletme2day #31544 üzenetére
igen,de:
az rpi3 már 2A-es táppal ajánlott ellátni (főleg az usb-s terhelések miatt), a fenti stab ic 1,5A max kimeneti áramot tud - ha nincs usb-s terhelés akkor jó lehet megfelelő hűtőbordára szerelve, de ne felejtsd az ajánlott 10-100 nF -os kondit a kimenet és a gnd közé...upsz.. wassermann megelőzött, de pl rizsföldről egy "marék rizsért" rendelhető készen ilyen céláramkör... csak azt azt a néhány hetet kell kivárni míg ideér...
-
wassermann
Topikgazda
válasz
2thletme2day #31544 üzenetére
Én több lépcsőben ejteném a feszültséget, (pl: 24 > 18 > 12 > 5V) mert egy eszköznek szerintem ez még nagy hűtőzászlóval is sok (vagy használj step-down konvertert, csak az több alkatrész).
-
2thletme2day
őstag
Üdv.
Megoldható az, hogy egy 3D nyomtató 24V-os tápjáról egy L7805-ön keresztül kapja egy Raspberry 3b a tápfeszt? Jelenleg egy telefontöltőről üzemel amit szeretnék kiiktatni ha van rá mód.
-
wassermann
Topikgazda
Még egy előnyét látom ennek a szendvics DVB-T kártyának: talán lesz hozzá magasított doboz, amiben szépen elfér a Pi-vel együtt. Nem lesz mindenféle antenna és kábel dzsumbuj, mint nálam a TV-m mögött... : )
-
azbest
félisten
válasz
its_grandpa #31531 üzenetére
természetesen a t2 tunerek visszafelé kompatibilisek, t1-et is tudnak (a moduláció durvább a t2 esetén, a codec és hasonló dolgok meg csak szoftveren múlnak).
Tippre talán spi buszra tették. Lényegében egy tuner amiről le lehetett spórolni a másik chipet, ami az usb vagy más busz és a chip közötti kommunikációért felel.
Ezzel egy problémát látok, ami nem mindenkinek számít. Hogy valószínűleg nincs akkora sávszélessége a busznak, hogy a teljes muxot át tudja vinni. Ezt azt jelenti, hogy pid filteres módban tudhat csak működni, azaz, csak a kiválasztott kép és hangpideket küldi át a buszon. A régi usb1.0 tunereknél is ez volt. Ez akkor hátrány, ha egy tunerrel szeretnél párhuzamosan többféle, de egy muxon található csatornát is nézni vagy rögzíteni.
-
Nekem most ezzel elindul restart után is:
[Unit]
Description = Kodi Media Center
After = remote-fs.target network-online.target
Wants = network-online.target[Service]
User = pi
Group = pi
Type = simple
ExecStart = /usr/bin/kodi-standalone
Restart = always
RestartSec = 15[Install]
WantedBy = multi-user.target -
petya220
senior tag
Sziasztok!
van 2 problémám is..
egy ideje a Python3 "Segmentation Fault"-ra hivatkozva lehal egy script futtatása elején.. Erről semmi infót nem találtam, ami segíthetne..2. Linux update közben dobta ki ezt:
Letöltve 117 MB 13mp alatt (8.428 kB/s)
invalid section len 131116, max remaining 44
Reading changelogs... Done
Segmentation fault
E: /usr/bin/apt-listchanges --apt || test $? -lt 10 alfolyamat hibakóddal tért vissza (1)
E: Failure running script /usr/bin/apt-listchanges --apt || test $? -lt 10
Valami ötlet srácok?
Reboot volt.. -
-
kovbandi82
őstag
Rpi3-on futó Volumio rendszerhez van valakinek BT pluginja? Vagy valaki életre keltette már? Moodle-n van BT, de egyéb okok miatt a Volumio jobban tetszik.
-
kovbandi82
őstag
Én tápnak egy Blitzwolf 2 aljzatos 2.4 A / portos tápot használok a gyerekszobában, Bliztwolf 2.4 A-os kábellel, nincs villámjel. A másik szobában 2 Rpi van, egyik Volumioval a másik Kodival, ott Aukey tápom van, ugyancsak 2.4 A / port + Blitzwolf kábel, ott sincs gond.
Régebben 2A-es tápokat használtam, ott a kernel logban hiba volt.
Külön vinyó csak az egyikre van kötve, aktív hubbal csatlakoztattam, így tuti elég neki a nafta. -
-
Salex1
őstag
Tudnátok ajánlani jól teljesítő tápot a Pi3-hoz. Kezdem azt hinni, hogy az enyém a táp miatt hülyéskedik (gyakran megjelenik egy villám jel a jobb felső sarokban). Nem igazán szeretnék 6-8eFt + postát adni érte, így jobb lenne e-bay vagy más kínai link.
-
its_grandpa
tag
Egy csak T2-t tudó tuner 21.50 $-ért nem tűnik jó üzletnek.
Én 1 éve 23.75 $-ért vettem egy Mygica T230-at de most 22.50 $ az Alin és C-t is tud.Azon el lehet vitatkozni,hogy fizikailag melyik a jobb kialakítás de usb-t több eszközön lehet használni.
Én DIGI-s vagyok kellett C.
Tvheadend-et beállítod a PI-n és a világ bármely pontjáról nézheted a saját előfizetésed net-en keresztül, tabletről,notiról,telefonról. Egy mux-on belül pedig akár több eszközzel is egy időben, ha minden igaz. -
-
Ha valaki még nem látta volna, TV tuner kiegészítő Pi-hoz.
-
kovbandi82
őstag
Raspberry PI3-on mennyi GPU memóriát lehet adni? 256 Mb van beállítva.
-
-
Rag
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni. Újra kellett telepítenem a Volumio-t a PI3-ra, mert leállt és nem reagált semmire.
DE nem tudom hogyan kell pontosan beállítani a Nas-on lévő zene könyvtár címét. A meghajtó hozzáadásánál megtalálja program a NAS-t, ami egy D-Link DNS-323, de az utvonalnál már problémája van. A "Volume_1" nem működik. Anno egyszer már megoldottam, nem nem emlékszem rá hogyan pontosan. Valahogy máshogy kell az útvonalat megadni, de a linux-os útvonal sem jó mnt/HD_a2.
Használ valaki DNS nas-t Volumio-val?
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Salex1 #31515 üzenetére
Korábban asszem Azbest azt írta, hogy 256 fölött nem nagyon számít már a több.
Ezt a free-t a Raspbian parancsorában adtad ki? Mert váratlan, számomra értékelhetetlen eredmények (a total nem lehet kevesebb, mint bármelyik). Egyébként a total a lényeg: ha működik a ZRAM, a pi többet lát a valósnál a tömörített memóriahasználat miatt. Talán jobban olvasható ha "free -m"-et írsz.
-
Kenderice
senior tag
Üdv.
Szeretnék venni egy ilyet az RPi2-höz, libreelec alapú KODI van rajta.
Működne ezzel a Pi? Támogatja azt a wifi dongle-t, amit adnak hozzá? -
Salex1
őstag
válasz
wassermann #31508 üzenetére
Videó memóriának 400 van most beállítva, korábban volt 512.
a free-re ezt adja:
total 60e
used 83e
free 286e
shared 87e
cache 23e
available 460e -
rosejbli
senior tag
válasz
kovbandi82 #31502 üzenetére
Sajnos ezzel sem működik.
Hétvégén legyalulom szerintem az egészet és elkezdem elölről.Mire kell formázni az sd kártyát?
-
mamusz11
tag
Pontosan! Ja en az 51413 ast pforwardingoltam akkor az lesz a gond..
-
mamusz11
tag
Üdv!
A transmission-t szeretném elérni távolról. A portforwarding-on kívűl kell e még állítanom valamit?
Elérni így tudnám ip(szolgaltatotol kapott):port ? Erre nekem az oldal nem található válasz jön... -
nessh
tag
Sziasztok,
Van már olyan rendszer Pi3B+-ra amin megy a horizon go?
-
Salex1
őstag
válasz
wassermann #31506 üzenetére
Megcsináltam, de nem segített. Akadozik az egész, 720p lejátszásnál nem is megy a videó.
-
kovbandi82
őstag
A következő kérdésem lenne. Elmentek egy mappát pl. teszt.tar.gz néven. Ugye elmenti a teljes mappa elérési útját, pl. /var/www/html/teszt
Viszont ha visszaállítom, akkor a /home/pi mappába rakja, nem az eredeti helyére. (A gyökérmappából szeretnék menteni azt hozzátenném)
A tar -xvzf /media/backup/test.tar.gz parancsal szeretném kibontani. -
Salex1
őstag
Pi3-am van, Raspbiannal és telepítve van a kodi, ami automatikusan indul (a gyerekek már tudják kezelni, ezért van így). Én viszont szeretném használni a böngészőt, főleg youtube-ra, esetleg picit böngészni. De amikor kilépek a kodi-ból akkor nagyon akad. Szinte használhatatlan. Van hogy magától bezárja a böngészőt. Mitől lehet ez? Lehet orvosolni?
(Kodi alatt elég macerás a YouTube, de ott akadás nélkül megy) -
válasz
kovbandi82 #31502 üzenetére
Szerintem elég az apt update nem ugrott verziót, csak összegyűjtötték az eddigi frissítéseket (meg ki tudja mi változott még). A lényeg a lényeg ez még a "Stretch", a következő nagy kiadás a "Buster" lesz. Ahoz kel majd csak dist-upgrade.
MaCS_70
Jogos, már keverem ezeket a rövidítéseket. -
kovbandi82
őstag
A Plex tényleg fasza cucc, szép a felület, de kb ennyi. Fent volt Nekem, rpin ment is, igaz melegedett mint a disznó, távolról nem tudtam lejátszani mobilnettel egy rendes filmet, szval szívtam vele.
31499: Én ez alapján raktam fel a Kodit egy Strecht Lite-ra:
https://linuxsuperuser.com/install-latest-version-kodi-on-raspbian-stretch/
Simán indul autostartban.Más: a sudo apt-get dist-upgrade parancsal frissítek elvben az új imagera. Érdemes így frissíteni vagy újra kellene húzni a rendszereket?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- Medence topik
- War Thunder - MMO Combat Game
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- Új - Gamer Gép - Gigabyte Z790 EAGLE, Intel i7 13700, 32GB DDR5, RTX 4070, 1 TB M.2 SSD, TT 1000W
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged