- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi hangfal építés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovbandi82
őstag
Sziasztok. A következőben kérném a tanácsotokat. Adott egy RPI4 itthoni szervernek. 3 vinyó van rácsatlakoztatva, egyikre letöltök, a másodikra, legyen hdd2 arra mentem el a személyes dolgaimat, tehát ritkán van rajta írás, a harmadikra mentek. A hdd2-n kezd elfogyni a tárhely, van itthon egy 100/98-as SSD. Ha azt rádugnám, mennyire viselné meg az ssd-t a folyamatos tápfeszültség? Mentés van róluk, de nem akarom kinyírni az ssd-t sem, másnem jó lesz hordozható tárhelynek.
-
kovbandi82
őstag
Elírtam az elején, most látom.
Kettő ftp felhasználóm van, ftpmnt és az ftphdd2, ezeknek a home mappájának az FTP almapiájába van felcsatolva az elérni kívánt 2 meghajtó.
Igazából lövésem sincs, mi lehet a baj, eddig openwrt-n ment az ftp szerver, ott nem volt ilyen gondom. -
kovbandi82
őstag
válasz
sztanozs #47710 üzenetére
Sajnos ez sem hozott megoldást:
sudo adduser pi ftpmnt
Adding user `pi' to group `ftpmnt' ...
Done.
pi@raspberrypi:~ $ sudo adduser ftp ftpmnt
Adding user `ftp' to group `ftpmnt' ...
Done.
pi@raspberrypi:~ $ sudo serice vsftpd restart
sudo: serice: command not found
pi@raspberrypi:~ $ sudo service vsftpd restart -
kovbandi82
őstag
A
ls -all /home/ftpuser
parancsra csak a "sudo" tag hozzáadásával adott vissza valamit, konkrétan ezt:
drwx------ 3 ftpmnt ftpmnt 4096 Jun 17 07:56 .
drwxr-xr-x 5 root root 4096 Jun 19 22:49 ..
-rw-r--r-- 1 ftpmnt ftpmnt 220 Jun 17 07:55 .bash_logout
-rw-r--r-- 1 ftpmnt ftpmnt 3523 Jun 17 07:55 .bashrc
-rw-r--r-- 1 ftpmnt ftpmnt 5290 Jun 17 07:55 .face
lrwxrwxrwx 1 ftpmnt ftpmnt 5 Jun 17 07:55 .face.icon -> .face
drwxrwxrwx 11 ftpmnt ftpmnt 4096 Jun 20 00:02 FTP
-rw-r--r-- 1 ftpmnt ftpmnt 807 Jun 17 07:55 .profile
(ugye több ftp felhasználóm van, az első csak példa volt)
Nem konkrét leírás alapján telepítettem, simán asudo apt-get install vsftpd
parancs segítségével, majd az /etc/vsftpd.conf filet módosítottam:
# Example config file /etc/vsftpd.conf
#chown_uploads=YES
#chown_username=whoever
#xferlog_file=/var/log/vsftpd.log
#xferlog_std_format=YES
#idle_session_timeout=600
#data_connection_timeout=120
#nopriv_user=ftpsecure
##async_abor_enable=YES
#ascii_upload_enable=YES
#ascii_download_enable=YES
#ftpd_banner=Welcome to blah FTP service.
#deny_email_enable=YES
#banned_email_file=/etc/vsftpd.banned_emails
#chroot_local_user=YES
#chroot_list_enable=YES
#chroot_list_file=/etc/vsftpd.chroot_list
#ls_recurse_enable=YES
listen=NO
listen_ipv6=YES
anonymous_enable=NO
local_enable=YES
write_enable=YES
local_umask=007
anon_upload_enable=YES
anon_mkdir_write_enable=YES
dirmessage_enable=YES
use_localtime=YES
xferlog_enable=YES
connect_from_port_20=YES
chroot_local_user=YES
secure_chroot_dir=/var/run/vsftpd/empty
rsa_cert_file=/etc/ssl/certs/ssl-cert-snakeoil.pem
rsa_private_key_file=/etc/ssl/private/ssl-cert-snakeoil.key
ssl_enable=NO
#utf8_filesystem=YES
user_sub_token=$USER
local_root=/home/$USER/FTP
allow_writeable_chroot=YES
userlist_enable=YES
userlist_file=/etc/vsftpd.user_list
userlist_deny=NOEzután a
sudo useradd ftpmnt
létrehoztam egy új felhasználót, megadtam a jelszavát, majd létrehoztam a home mappájában az FTP mappát. Ebbe a következő paranccsal csatoltam fel a meghajtót a /etc/fstab fájlban:UUID=d12d6dcc-f8b5-426f-99ce-e62ceb9a8751
/home/ftpmnt/FTP ext4 defaults,auto,users,rw,nofail 0 0
Igazából ennyi. Ezután próbáltam a jogosultságokat állítgatni, de semmi sem változott. -
kovbandi82
őstag
Sziasztok
FTP ügyben kérnék segítséget. Feltelepítettem az ftp szervert. Az ftp-nek külön usert hoztam létre (ftpuser), akinek a home mappájában (/home/ftpuser) egyik almappájába felcsatoltam az elérni kívánt /mnt meghajtót (fstab-ban)
A szervert el is érem, tudok másolni a szerverről, de a szerverre nem. Igazából nem is lenne baj, de 1 mappát szeretnék, ha írható lenne, nem csak olvasható, hogy szükség esetén feltölteni is tudjak.
Igazából akárhogy állítom a jogosultságokat, nem sikerül, csak olvasható. Mi lehet a megoldás? A config fájlban a neten található leírások szerint beállítottam az írható jogosultságot. -
kovbandi82
őstag
SSH-n használom a gépet, más nem fér hozzá, jobban mondva nincs itthon senki, aki hozzáférhetne.
Más:
Flexget telepítéshez valami ötlet lenne valakinek, mert amit a neten próbáltam, minden megvolt.
Ha a Pi4-en próbálom, python 3-al, akkor ezzel akad el:Preparing metadata (pyproject.toml) ... error
error: subprocess-exited-with-error
× Preparing metadata (pyproject.toml) did not run successfully.
│ exit code: 1
╰─> [6 lines of output]Már kínomban felraktam egy pi3b-re egy régebbi rendszert, amin python 2.7 van, ott meg a pip nem települ ezzel a hibával:
Err:1 http://raspbian.raspberrypi.org/raspbian buster/main armhf libexpat1-dev armhf 2.2.6-2+deb10u1
404 Not Found [IP: 93.93.128.193 80]
Err:2 http://raspbian.raspberrypi.org/raspbian buster/main armhf libjs-jquery all 3.3.1~dfsg-3
Err:3 http://raspbian.raspberrypi.org/raspbian buster/main armhf libjs-underscore all 1.9.1~dfsg-1
Err:4 http://raspbian.raspberrypi.org/raspbian buster/main armhf libpython2.7 armhf 2.7.16-2+deb10u1
Err:5 http://raspbian.raspberrypi.org/raspbian buster/main armhf libpython2.7-dev armhf 2.7.16-2+deb10u1
Err:6 http://raspbian.raspberrypi.org/raspbian buster/main armhf python2.7-dev armhf 2.7.16-2+deb10u1
Err:7 http://raspbian.raspberrypi.org/raspbian buster/main armhf python-ipaddress all 1.0.17-1
Err:8 http://raspbian.raspberrypi.org/raspbian buster/main armhf python-cryptography armhf 2.6.1-3+deb10u2
E: Failed to fetch http://raspbian.raspberrypi.org/raspbian/pool/main/e/expat/libexpat1-dev_2.2.6-2+deb10u1_armhf.deb 404 Not Found [IP: 93.93.128.193 80]
E: Failed to fetch http://raspbian.raspberrypi.org/raspbian/pool/main/j/jquery/libjs-jquery_3.3.1~dfsg-3_all.deb 404 Not Found [IP: 93.93.128.193 80]
E: Failed to fetch http://raspbian.raspberrypi.org/raspbian/pool/main/u/underscore/libjs-underscore_1.9.1~dfsg-1_all.deb 404 Not Found [IP: 93.93.128.193 80]
E: Failed to fetch http://raspbian.raspberrypi.org/raspbian/pool/main/p/python2.7/libpython2.7_2.7.16-2+deb10u1_armhf.deb 404 Not Found [IP: 93.93.128.193 80]
E: Failed to fetch http://raspbian.raspberrypi.org/raspbian/pool/main/p/python2.7/libpython2.7-dev_2.7.16-2+deb10u1_armhf.deb 404 Not Found [IP: 93.93.128.193 80]
E: Failed to fetch http://raspbian.raspberrypi.org/raspbian/pool/main/p/python2.7/python2.7-dev_2.7.16-2+deb10u1_armhf.deb 404 Not Found [IP: 93.93.128.193 80]
E: Failed to fetch http://raspbian.raspberrypi.org/raspbian/pool/main/p/python-ipaddress/python-ipaddress_1.0.17-1_all.deb 404 Not Found [IP: 93.93.128.193 80]E: Failed to fetch http://raspbian.raspberrypi.org/raspbian/pool/main/p/python-cryptography/python-cryptography_2.6.1-3+deb10u2_armhf.deb 404 Not Found [IP: 93.93.128.193 80]
E: Unable to fetch some archives, maybe run apt-get update or try with --fix-missing?Ha jól értem ott meg nem találja a csomagot. Most ilyenkor mi van? Nem azt mondom, életbevágó a Flexget, de szerettem.
-
kovbandi82
őstag
Lenne még valami. Teljesen feleslegesen a Desktop rendszert telepítettem, de nincs arra szükségem, viszont a raspi-configban találtam módot, hogy parancssorban botoljon. Az lenne a kérdésem, a kép alapján melyiket válasszam az első kettő közül? Vagy hagyjam a fenébe? Igazából nincs leterhelve a rendszer...
-
kovbandi82
őstag
Sziasztok. A következő problémákba ütköztem, remélem valaki tud segíteni. Telepíteném a flexgetet, de a következő hibába futok:
Installing build dependencies ... done
Getting requirements to build wheel ... done
Preparing metadata (pyproject.toml) ... error
error: subprocess-exited-with-error
× Preparing metadata (pyproject.toml) did not run successfully.
│ exit code: 1
╰─> [6 lines of output]
Cargo, the Rust package manager, is not installed or is not on PATH.
This package requires Rust and Cargo to compile extensions. Install it through
the system's package manager or via https://rustup.rs/
Checking for Rust toolchain....
[end of output]
note: This error originates from a subprocess, and is likely not a problem with pip.
error: metadata-generation-failed
× Encountered error while generating package metadata.
╰─> See above for output.
note: This is an issue with the package mentioned above, not pip.
hint: See above for details.Régebben amikor felraktam, semmi gond nem volt. A neten amit találtam mindent megpróbáltam már, de nem sikerült semmi.
A másik, hogy telepítettem a Shairport Syncet, Airplaynek, de sehogy sem tudok hangot kicsalni a jacken, de usb hangkártyával sem, hiába állítom át az alsamxerben a hangot. Valakinek esetleg van ötlete?
-
kovbandi82
őstag
@sonar
Ezeket próbáltam, mielőtt ide írtam, de ugye nem tudtam elindítani a daemont. Azonban az első próbálkozásokkor az "autostart" mappa a letöltési mappán belül volt, így nézett ki:
"utp-enabled": true,
"watch-dir": "/mnt/Download/autostart",
"watch-dir-enabled": true
}Ahol ugye a Download a letöltési mappa.
Most ezt így módosítottam:
"utp-enabled": true,
"watch-dir": "/mnt/torrent_autostart",
"watch-dir-enabled": true
}Egy külön mappába rakom a fájlokat, és így elindult a daemon és be is rakja a torranteket. Pedig volt írási/olvasási joga a mappára a pi felhasználónak (a transmission pi-ként fut, nem az alapértelmezett debian-transmissionként)
Köszönöm a segítséget -
kovbandi82
őstag
Sziasztok. A következő gondom lenne. Egy pi4-el töltök transmissionnal, flexgettel szedném le a torrent fájlokat. Azonban "Watch dir" opció nincsen sehol, ha hozzáadom a sort akkor nem indul el a daemon persze. Van valami megoldás, hogy a letöltött torrent fájlok automatikusan elinduljanak?
-
kovbandi82
őstag
Sziasztok.
Jelenleg egy BananaPI M1 (FTP, SAMBA, Transmission, VPN, MiniDLNA) és egy RPI 3B (Flexget, Apache) van itthon, évek óta üzemel szépen. Szeretném a rendszert frissíteni, néha-néha eldobál 1-2 vinyót, és úgy vagyok vele, ha újrarakom, akkor már egy friss hardwarevel teszem. A kérdésem az lenne, egy RPI4 2 vagy 4 gigás verziója elég lenne-e erre a célra, vagy menjek el egy passzív pc felé Linuxal? -
kovbandi82
őstag
Sziasztok. Úgy néz ki, meghalnak, vagy haldokolnak az itthoni rendszerem egyes komponensei, ezért újra kell gondolnom az egészet.
Nos jelenleg egy Banana PI M1 látja el a NAS funkciót, tehát kell FTP és SAMBA szerver mindenféleképpen, továbbá egy DLNA szerver, Torrent kliens és SMTP fut rajta. Egy Raspberry PI3 Modell B szolgáltatja a KODIT és a Flexget szolgáltatást. Ha már veszek valamit, akkor mindenféleképpen egy eszközre tolnám rá az egészet. Gondolkodom, hogy veszek egy RPI4-et. Elbírja új ezeket egészében?
Még az is megfordult a fejemben, veszek kész megoldást, gondolok itt Apple TV-re, vagy valami Androidos boxra. Valaki eltudna indítani, melyik irányba induljak? Nem vagyok megijedve a parancssoros LINUX-tól, előre leszögezem. -
kovbandi82
őstag
Igen, samba engedély baja van, mivel lokális meghajtóról beolvassa. Azért nem értem, mert ugyanabban a mappában van a "autostart" mappa, ahová tölt a kliens, ami a fent leírt módon helyreállt. Vagyis nem kellene engedély bajnak lennie.....
Az átnevezés megy viszont ssh-n. -
kovbandi82
őstag
Sziasztok. Mos a Transmissionnal kérnék segítséget, remélem ismét szerencsével járok
A watch_dir funkció nem megy. Elfogadta a configban, mivel elindul hiba nélkül, de nem tölti be a belemásolt torrentet automatikusan. Annyit találtam a neten, ha nincs a mappa a tulajdonában a debian-transmission usernek, nem fog menni. Nos az a kérdésem, a mappát hogy tudom "nekiadni"?
A másik, hogy a "resume" és a "torrents" mappákat, ami a var/lib/transmission mappákban vannak, át lehet-e helyezni? Pl abba a mappába, amibe töltök, mivel egy rendszer újrarakás után kényelmesebb lenne, ha onnan betöltené egyből, egyébként se szeretem, ha a memóriakártyára feleslegesen írogat valami. -
kovbandi82
őstag
YES! A csatolási parancshoz az fstab-ban hozzáadtam a noperm parancsot, ugye így nem foglalkozik a jogosultságokkal, ha jól olvastam a leírásban. És így tölt a vinyóra a transmission. A kérdésem, ha ezt az opciót minden csatoláshoz hozzáadom, az nem okoz sehol galibát igaz? Mert így minden egyéb írási gondom elvben megoldódna
Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek!
-
kovbandi82
őstag
A syslog a Permission denied (fdlimit.c:191) és a Permission denied (inout.c:102) hobákat adja.
A samba share user alatt pontosan nem értem, mit gondolszLassan úgy vagyok vele, egy külső vinyót rádugok, és kész. Csak most nincs egy plussz aktív hubom, és szerintem a Rpi nem tudna usb-ről külön megtáplálni a vinyót. 2.4-es tápja van neki, sajna ami van itthon vinyóház nem külső tápos, de lehet keresek egy kábelt hozzá lassan inkább
-
kovbandi82
őstag
válasz
pungora96 #37291 üzenetére
A fstab-ban lévő samba parancsban lévő uid-re gondolsz, mert ott tényleg 1000 van:
//192.168.0.112/transmission /media/raspidrive3/transmission cifs credentials=/home/pi/.smbcredentials2,dir_mode=0777,x-systemd.automount,uid=1000,noserverino,gid=1000 0 0
A docker megmondom a frankót, azt se tudom mi
Elképzelhető már minden, de akkor a mappát miért hozza létre? Ezt nem értem..
Ha megint elkezdem állítani, például az alábbival, attól félek, hogy már tényleg megmarhul az egész, a végén nem tölti be a beállításokat a settings.json mappából...usermod -d /media/raspidrive3/transmission debian-transmission
-
kovbandi82
őstag
És nem tudom, van-e köze hozzá, de a Transmission egyszer csak lelövi magát.....
pi@RaspberryPiNagyszoba2:~ $ sudo systemctl status transmission-daemon
● transmission-daemon.service - Transmission BitTorrent Daemon
Loaded: loaded (/lib/systemd/system/transmission-daemon.service; enabled; vendor preset: enabled)
Active: failed (Result: signal) since Sun 2020-04-19 10:56:16 CEST; 5min ago
Process: 648 ExecStart=/usr/bin/transmission-daemon -f --log-error (code=killed, signal=SEGV)
Main PID: 648 (code=killed, signal=SEGV)
Status: "Idle." -
kovbandi82
őstag
Szóval hihetetlen, úgy csináltad ahogy írtad, és nem megy. A mappát és a fájlokat létrehozza, de nem a letöltés kiáll hibával. A transmission-daemont hogy lehetne rootként futtatni? Lehet az lenne a legjobb. Vagy root jogot adni a debian-transmission usernek...
Parancssorból sudo pi userként és sudo parancsal is tudok mappákat, fájlokat létrehozni, fájlok tartalmát módosítani az adott meghajtón. Ezt nem értem....Már arra is gondoltam, hogy a piken használt samba felcsatolásom a nem jó, de:
- A Kodi a felcsatolt meghajtókról tud törölni
- A mentés plugin elmenti a beállításokat egy sambával felcsatolt vinyóra
- Ugyanerre a vinyóra nem menti el a feliratokat, abba a mappába se, amire a mentéseket csinálnáTransmission másik rpin futna, ssh-n tudok minden csinálni a vinyóra
De a Transmission nem tud tölteni rá -
kovbandi82
őstag
Értem, tehát a samba szerveren egy új megosztást csináljak kimondottan a Transmissionnak, azt csatoljam fel az rpire, és úgy állítsam be a Transmissiont? Jelenleg ugye a komplett vinyó fel van csatolva, annak egy mappája van megadva a Transmissionnak. Rendben, megpróbálom.
-
kovbandi82
őstag
Megcsináltam, így se megy. Sőt, egy másik rpire is ráraktam egy vinyót, oda se. Sambára nem tölt sehová, csak lokális lemezre. Ami azért fura, mert ezen a Rpin van egy kamera is, amit csak úgy beüzemelte, ha nem vagyunk itthon hosszabb ideig, bekapcsolom, pillanatképeket és videókat ment, és arra az eszközön lógó vinyóra, amire töltenék, és az is megy. A kamera/videók szinkronicációja is megy. Tehát minden, kivéve a Kodi feluratok mentése és a Transmission
-
kovbandi82
őstag
Újraindítgattam mindent, igazából mindig a hozzáférés megtagadva hibaüzenetet adja. Egyszerűen nem értem...
-
kovbandi82
őstag
Továbbá a "service" lelövi magát pár másodperc után
Szóval van baj bőven. Lehet googlezni
-
kovbandi82
őstag
Sziasztok. A következő gondom lenne. Adott 3 db. Rpi 3B, kettőn Raspbian Strecht Lite van, a harmadion Rasbian Buster with Desktop rendszerrel.
A hálózaton megosztott vinyók egy BananaPin (Linux alapú rendszer) vannak. A Rpikre a vinyók Sambával vannak megosztva. A gondom az lenne, hogy a Kodi a felíratokat, illetve az egyik Rpin futó Transmission a torrenteket nem tudja a sambával fecsatolt vinyókra "felírni", nincs jogosultsága. Viszont manuál módban ssh-n pl. tudok fájlokat, mappákat létrehozni. Pl a statisztikákat is egy megosztott vinyóra gyüjtöm, a mentéseket is, Kodi alatt tudok törölni fájlokat. Csak ez a 2 funkció nem megy. Valakinek van ötlete? Pi user alatt fut a Kodi és a Transmission is. -
kovbandi82
őstag
Sziasztok. Van olyan online rádió - mint pl a volumio - amit Raspianra lehet telepíteni? Grafikus felülettel, ahol tudok hozzá adni csatornákat ugye
-
kovbandi82
őstag
válasz
kovbandi82 #35585 üzenetére
Erre lenne ötlete valakinek?
-
kovbandi82
őstag
Sziasztok. A következő problémám lenne. Adott egy Rpi3 + Raspbian Buster. A Rpi egy LG Tv-re van kötve. Amikor a HDMI bemenetre váltok, semmit se csinál, nem jelenik meg a kép. Az előző forrás képe marad. VNC-n ránézek, a desktop felülettel minden ok. Maga a TV jelzi a HDMI1-en az Rpit, ,áskor ment is rendesen.
-
kovbandi82
őstag
Sziasztok. Van valami módja, hogy XRDP kapcsolatot böngészőből tudjam felépíteni? A helyzet az, hogy a munkahelyemen bizonyos oldalak – pl. hasznaltauto, jofogas etc – le van tiltva, viszont otthon ketyeg egy Rpi3 desktop felülettel. A cél az lenne, hogy távolról, utólagos kliens nélkül meg tudjam nyitni az asztalt. Telefonon megy rendesen távolról is, port nyitva, tehát olyan akadály nincs, de ugye külön kliens kell hozzá.
-
kovbandi82
őstag
Sziasztok. Rpi3-on fut egy Raspbian Lite + Kodi. A Kodi nyavalyog, hogy van frissítés. Pontosan ennek mi a menete? Sima sudo apt-get update? Az adataim megmaradnak?
-
kovbandi82
őstag
Sziasztok. Rpi + Kodira van működőképes Netflix addon?
-
kovbandi82
őstag
Sziaszrok. HBO GO addon megy rendesen mindenkinek?
Nem indul el semmi film és ezt mondja a log:2019-08-18 00:21:59.588 T:1522094816 ERROR: EXCEPTION Thrown (PythonToCppException) : -->Python callback/script returned the following error<--
- NOTE: IGNORING THIS CAN LEAD TO MEMORY LEAKS!
Error Type: <class 'httplib.BadStatusLine'>
Error Contents: ''
Traceback (most recent call last):
File "/home/pi/.kodi/addons/plugin.video.hbogohu/addon.py", line 542, in <module>
PLAY(url)
File "/home/pi/.kodi/addons/plugin.video.hbogohu/addon.py", line 307, in PLAY
LOGIN()
File "/home/pi/.kodi/addons/plugin.video.hbogohu/addon.py", line 152, in LOGIN
jsonrsp = SILENTREGISTER()
File "/home/pi/.kodi/addons/plugin.video.hbogohu/addon.py", line 123, in SILENTREGISTER
f = opener.open(req)
File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 429, in open
response = self._open(req, data)
File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 447, in _open
'_open', req)
File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 407, in _call_chain
result = func(*args)
File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 1241, in https_open
context=self._context)
File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 1201, in do_open
r = h.getresponse(buffering=True)
File "/usr/lib/python2.7/httplib.py", line 1121, in getresponse
response.begin()
File "/usr/lib/python2.7/httplib.py", line 438, in begin
version, status, reason = self._read_status()
File "/usr/lib/python2.7/httplib.py", line 402, in _read_status
raise BadStatusLine(line)
BadStatusLine: ''
-->End of Python script error report<-- -
kovbandi82
őstag
válasz
kovbandi82 #33413 üzenetére
Igen. Ha beírom a configba nem futtatja le, hibás a file szerinte
-
kovbandi82
őstag
válasz
Davebowman #33386 üzenetére
Sajna nem megy sehogy. Egyszerűen amit a netet írnak, berakom az yml fileba akkor hibát dob
by series plugin because season pack support is turned off
Valakinek nincs ötlete?
-
kovbandi82
őstag
Sziasztok. Raspberryn használok Flexgetet, ehhez lenne kérdésem. Azt, hogy teljes évadot is letöltsön hogy lehet beállítani? A logban benne van, hogy felismeri, hogy teljes évad, és el is dobja, amit a neten találtam leírást abból meg nem tudtam kibogarászni, hogy is tudom beállítani. Remélem valaki tud segíteni.
-
kovbandi82
őstag
Valaki találkozott már olyannal, hogy filmlejátszás közben mikrolaggok fordulnak elő? Észre se nagyon lehet venni, csak a mozgás 1-2 másodpercre mint ha nem lenne folyamatos. Összefüggéstelenül jön, a log semmit se ír hibára. Rpi3B van rajta Strecht lite + Kodi. Az adott anyagokat hálózatról játszom le, a hálózat bem túlterhelt, gigabites lenne persze Rpinek nem mérvadó a 100-as LAN miatt
-
kovbandi82
őstag
Gyorstöltőre nem dugnék Raspberryt azért, nem igazán bízok a rendes védelemben, aztán egyszer csak ráadja a max kakaót a töltő és lesz nemulass. Nekem a blitzwolf bevállt, nem a gyorstöltős, a síma dual portos 2.4A/portos, meg persze hozzá rendes minimum 2A-es kábel. ezekkel nem lesz gond szerintem. Ha van táp baja a kernel logban amúgy is írja. Nekem nem volt villám jel a Samu töltővel, de a kernel logban panaszkodott.
-
kovbandi82
őstag
válasz
Murdock1981 #33097 üzenetére
Blitzwolf 5V/2.4 A dual portos töltőt használok Aukey kábellel Rpihez és tökéletesen működik, a Samsung 2A-es töltőre panaszkodott, viszont egy másik Rpi egy másik Samu töltővel vígan elvan. A második Rpimet Aukey 2.4A töltővel használom ugyanolyan kábellel. Szerintem ezt a mivel tápláljuk az Rpi dolgot nem kell ennyire túlmisztifikálni. Jó minőségű minimum 2A táp + jó minőségű kábel elég neki. Ha vinyót dugsz rá aktív hubot használj és kész.
-
kovbandi82
őstag
Fasza
Igazából 2 dolog lenne ami érdekelne:
A configban nem akarja bevenni egymás után megadott keresési feltételeket, csak egyenként.tasks:
task1:
headers:
Cookie: "uid=******; pass=*********"
rss:
url: ********
series:
720p:
- The.Blacklist
- Star.Trek
exists: /mnt/Download/
download: /mnt/Download/autostart/Így adom meg.
A másik, hogy elvben azexists:
adja meg, ha egy adott könyvtárban benne van a letöltendő állomány, akkor ne töltse le a torrent fájlt, de megteszi sajnos. Nem is lenne ez baj, csak több forrásból töltök le, nem akarom hogy összevesszenek letöltés közben. Tudom, 1 forrásból kellene, de némelyik sorozatom hol ide, hol oda nem kerül fel, ezért szeretnék 2 oldalt is fürkészni. -
kovbandi82
őstag
Flexgetet használ valaki Raspbianon? Mennyire bonyolult beállítani?
-
kovbandi82
őstag
Lehet elfelejtem, nincs annyi cuccom hogy szórakozzak, a végén még kicsinálok valamit
Poreszem nincsen -
kovbandi82
őstag
Valaki Rpin futó Kodihoz használ sql alapú adatbázist? 2 Kodi van itthon, jó lenne egy közös adatbázis, de sehol nem leltem egy épkézláb step by step leírást
-
kovbandi82
őstag
Tud valaki valami használható leírást, hogy lehetne "BT hangfalat" varázsolni az Rpiből? Sajnos egyik se jött be amit próbáltam.
-
kovbandi82
őstag
válasz
#19482368 #32323 üzenetére
Itt is ebben a vidóban úgy van a setup:
https://www.youtube.com/watch?v=y7w2W2HXt3s
Plussz jópár weboldalon, de most megnéztem eléggé sokat, hol így hol úgy írják.
Viszont ha LAN-ra állítom a Pihole DNS.ét, akkor nem működik a reklámblokkolás. A Pihole test pagen betölti a reklámokat.(#32324) cigam:
DHCP szerver válaszol, hogy igen, itt vagyok, ezen a címen érsz el.
Lehet itt lehet a gond?
A /etc/dhcpcd.confban ez van a végén:eth0
static ip_address=192.168.0.112/24
static routers=192.168.0.1
static domain_name_servers=127.0.0.1Viszont van egy ilyen is:
# Example static IP configuration:
#interface eth0
#static ip_address=192.168.0.112/24
#static ip6_address=fd51:42f8:caae:d92e::ff/64
#static routers=192.168.0.1
static domain_name_servers=192.168.0.1 8.8.8.8 fd51:42f8:caae:d92e::1Ez utóbbi viszont ugye nem aktív. Vagy nem jól helyen nézem?
Még egy dolog ami elvben bekavarhatna, de kétlem. A routerben idáig be volt állítva minden eszköznek egy fix ip cím. Ugyanezeket állítottam be a Piholeban is MAC alapján. IP ütközés nem lehet, főleg ha kikapcsoltam a routerban a DHCP-t így azt figyelmen kívül is hagyja
-
kovbandi82
őstag
Semmi panaszt nem láttam, a logba se írt bele semmit. Egyszerűen a nem kapott semmi IP címet. A Rpi közvetlen a routerre van dugva, a kapcsolat él.
Egyelőre visszaállítottam az eredeti állapotot, a WAN interfacen van megadva a Pihole IP-je. Elvben a neten is ezt írják mindenütt.
Mellesleg az alapértelmezett átjáró ugye a rendszeren az Asus router. Elvben nem őt kérdezi meg minden eszköz IP ügyben? Mivel a DHCP meg ki van kapcsolva, így nem tud adni. Honnan "tudják" ilyenkor az ezközök kihez kell fordulni? -
kovbandi82
őstag
válasz
#19482368 #32299 üzenetére
Gond volt a rendszerrel. Ma mire hazaértem nem volt net, nem kaptak IP címet az eszközök. Vagyis a Pihole mint DHCP szerver nem akart funkcionálni
Egyelőre ki is kapcsoltam, sajna nem igazán találok neten megoldást a problémámra. Az Rpi fut, amint bekapcsoltam a DHCP-t a routeren minden helyrejött. Szerencsére VPN-en fel tutam kapcsolódni
-
kovbandi82
őstag
válasz
#19482368 #32295 üzenetére
Tehát akkor a DHCP beállítása után a WAN résznél állítsam vissza, hogy automatikusan csatlakozzon a DNS szerverhez? Ez a szolgáltató által használt gondolom. A LAN beállításokban is van ilyen lehetőség (DNS és WINS kiszolgáló beállítás), vagy nem kell, így hogy a DHCP a Pihole, a szűrés automatikusan megtörténik?
-
kovbandi82
őstag
válasz
#19482368 #32291 üzenetére
Jelenleg annyi a beállítás, hogy a fő router - ami jelenleg a DHCP szerver is, ASUS AC58u- WAN beállításainál a DNS szervernek a Rpi van beállítva. Ez idáig megy is, csak a jelzett probléma áll fenn, belegondolva jogosan, mivel a router jár el minden kliens nevében.
Ha jól értelmezem, a Pihole Settings menüjében kell a DHCP részt aktiválni, természetesen kitölteni az adatokat értelemszerűen, és kikapcsolni az ASUS LAN beállításainál a DHCP részt. Csak az a kérdésem, ezek után az IP címek automatikusan kiosztásra kerülnek a Piholeban felvitt adatok szerint? -
kovbandi82
őstag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, hogy tud-e valaki egy rendszerszinten monitorozó megoldást, ami jelzi, hogy a hálózatra kapcsolt melyik eszköz milyen weboldalt nyit meg. A Piholehoz hasonlóan azon futna keresztül ugye az eszközök kérései. Vagy van lehetőség a Pihole-ba erre, mert én nem lelem. A logban csak a 192.168.0.1 és a localhost látható eszközként, ami a főrouter.
-
kovbandi82
őstag
Volumiot telefonról irányítom. Nem kell hozzá a TV-t ki/be kapcsolgatni, egy aktív hangfalra van kötve.
(#32210) JohnDoe_Hun:
Nekem sima Raspbian Lite van arra van a Kodi rátelepítve, a Sambat meg ilyeneket nem a Kodiból hanem a Raspbianról futatom. Szépen elfér egymás mellett a Raspbian Lite, Kodi, PiHole és a Webszerver is. A vinyót nem dobálja, mondhatni atomstabilan megy mindkettő.
-
kovbandi82
őstag
válasz
Patice #32181 üzenetére
Nem akarom mindig a TV-t is bekapcsolni, a KODI egyből HDMI-n a TV-re küldi ki a hangot, a nappaliban működik is szépen a Volumio erre, de a gyerekszobába is megakarom valósítani, viszont ott csak 1 rpi van jelenleg, gondoltam hátha..De akkor lehet veszek egy zerot vagy egy sima 1-et, arra is rámegy a Volumio
-
kovbandi82
őstag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, van-e olyan netrádiós csomag, amit Raspbian Strecht/Kodi/Apache webszerver mellé lehetne telepíteni. Volumio van egy Rpin, de ugye az külön imageként telepíthető, a Moode is átalakítja a rendszert rendesen. A célom, hogy a jelenleg bekonfigurált rendszer mellé kerüljön, ne akadályozza annak működését. Airplay kompatibilitás csak hab lenne a tortán
-
kovbandi82
őstag
válasz
springfield0 #32061 üzenetére
Ha általam ismert rendszer akkor igen. Kérdés van- e elképzelésed mit akarsz használni szoftveresen.
2 tv-t, laptopot tuti kiszolgál az M1 is DLNA-n, közben megy a torrent, 120 megas netemet kihajtja. Kb 1-2 év alatt soha nem volt gondom a rendszerrel, suste/headless féle lede van rajta teljesen stabil. -
kovbandi82
őstag
válasz
springfield0 #32059 üzenetére
Attól függ milyen rendszerrel szeretnéd használni. Ha simán adattárolás/dlna szervernek akkor elég az M1 is szerintem.
-
kovbandi82
őstag
A régi mentés tényleg nem indult el, de az újjal készített igen. Annyi, hogy a FAT32-es partíciónak nem adta meg a boot nevet, de nem volt gond. Köszi a scriptet
-
kovbandi82
őstag
válasz
kovbandi82 #32022 üzenetére
Előző hsz-től el lehet tekinteni
Úgy néz ki megoldódott, csak kiírom működik -e
-
kovbandi82
őstag
Ment és kiírva működik is, csak lenne a másikhoz képest 1-2 gondom. Crontabból indítom a scriptet, viszont azt a fránya jóváhagyást a script indításához hol lehet kilőni? Továbbá az istenért nem akar hálózati meghajtóra menteni. 3 Rpim van és egy közös mappába mentek, viszont csak a lokális meghajtó gyökerébe ment hiába írom be a rendes elérési utat. Továbbá láttam a scriptben törli a workdirt minden induláskor, viszont az kellene, ott van a többi mentésem is.
-
kovbandi82
őstag
Elindítottam a mentést kézzel, ugyanúgy beírja a kernel logba a fenti hibát, sőt jó ideje. Október 16-i logban is benne van, sőt hogy így megnéztem a másik rpinek is ott van a logjában
-
kovbandi82
őstag
Sziasztok. Ezt leltem a kernel logban:
Nov 13 00:50:03 RaspberryPi_gyerekszoba kernel: [574808.216485] print_req_error: I/O error, dev loop0, sector 98304
Nov 13 00:50:07 RaspberryPi_gyerekszoba kernel: [574811.971790] EXT4-fs (loop0p2): mounted filesystem with ordered data mode. Opts: (null)
Nov 13 00:50:12 RaspberryPi_gyerekszoba kernel: [574816.776321] print_req_error: I/O error, dev loop0, sector 101888
Nov 13 00:50:20 RaspberryPi_gyerekszoba kernel: [574825.143842] print_req_error: I/O error, dev loop0, sector 104360
Nov 13 00:50:23 RaspberryPi_gyerekszoba kernel: [574827.672083] print_req_error: I/O error, dev loop0, sector 108216
Nov 13 00:50:24 RaspberryPi_gyerekszoba kernel: [574829.016309] print_req_error: I/O error, dev loop0, sector 112072
Nov 13 00:50:25 RaspberryPi_gyerekszoba kernel: [574830.136312] print_req_error: I/O error, dev loop0, sector 115928
Nov 13 00:50:35 RaspberryPi_gyerekszoba kernel: [574839.949201] print_req_error: I/O error, dev loop0, sector 119784
Nov 13 00:50:42 RaspberryPi_gyerekszoba kernel: [574847.242362] print_req_error: I/O error, dev loop0, sector 123640
Nov 13 00:50:49 RaspberryPi_gyerekszoba kernel: [574854.470606] print_req_error: I/O error, dev loop0, sector 127496
Nov 13 00:50:50 RaspberryPi_gyerekszoba kernel: [574855.658313] print_req_error: I/O error, dev loop0, sector 131352
Nov 13 00:50:52 RaspberryPi_gyerekszoba kernel: [574856.776259] print_req_error: I/O error, dev loop0, sector 135208
Nov 13 00:50:53 RaspberryPi_gyerekszoba kernel: [574857.896205] print_req_error: I/O error, dev loop0, sector 139064
Nov 13 00:50:54 RaspberryPi_gyerekszoba kernel: [574859.016284] print_req_error: I/O error, dev loop0, sector 142912
Nov 13 00:50:57 RaspberryPi_gyerekszoba kernel: [574862.613296] print_req_error: I/O error, dev loop0, sector 146768
Nov 13 00:50:59 RaspberryPi_gyerekszoba kernel: [574863.736274] print_req_error: I/O error, dev loop0, sector 150624
Nov 13 00:51:00 RaspberryPi_gyerekszoba kernel: [574864.856176] print_req_error: I/O error, dev loop0, sector 154480
Nov 13 00:51:01 RaspberryPi_gyerekszoba kernel: [574865.977934] print_req_error: I/O error, dev loop0, sector 158336Csak november 13.-án hajnalban adta ezt, azóta nem. Mi lehet ez? Az SD kártya kezd elhalálozni?
Igazából azóta semmi hiba nincs a kernel logban, annyit vettem észre, hogy azóta a terhelés alatti cpu hőmérséglet is magasabb. Előtte 67 körül volt, mostanában 75-78 C.Annyit még hozzátennék, hogy pont 0:50-kor kezdett el azon a napon menteni, egy itt kapott script menti le az sd tartalmát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged