- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Projektor topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oryctolagus
tag
válasz
Oryctolagus #31898 üzenetére
A Remmina az isten!
Kikapcsoltam a mobilhálozatot es mukodott!
Tehat nem neten keresztul megy.
Akkor most lehet mindent formattálni és az elejetol kezdeni, hogy ne legyenek felesleges dolgok a gepen. -
válasz
Oryctolagus #31898 üzenetére
Értem, értem. Ez sok mindent megmagyaráz!
De akkor megoldottad, ugye?
MaCS
-
válasz
Oryctolagus #31896 üzenetére
Ja, hogy Te teljesen router nélkül próbálkozol! Eddig csak az jött le nekem, hogy internet ne kelljen.
Én routeren át tudom / próbálom összehozni a kapcsolatot.
De az a Huawei eszköz nem router is??? Milyen típus?
Egyébként miért nem elég az IPv4? Belső hálózatban semmi értelme az IPv6-nak.
MaCS
-
Oryctolagus
tag
Ismét van időm erre.
A Remmina műkodik PI-> Win 10 Pro. De még mindig IP v4 címen keresztül.
Jobb lenne, ha lenne nálam egy Wifi-s router is, de csak egy mobilinternethez kapott Huawei eszközöm van. -
válasz
UberMutant #31893 üzenetére
Igen, RealVNC-vel látom is a Windows10-ről a PI-t, de gondoltam, kipróbálom ezt a TightVNC-t is, amivel viszont nem jön össze a kapcsolat.
MaCS
-
sptkyle
senior tag
válasz
hpeti2 #31869 üzenetére
Köszönöm szépen neked is. Igen ezek megvoltak. Érthető is volt minden.
A nem indulás oka már csak a VLC maga, az dobál hibát cron-ból. (érdekes, hogy terminálból meg lefut szépen a bash) Jelenleg ezt dobja (de szerintem ezt már guglizással megoldogatom) :[0131cf98] dbus interface error: Failed to connect to the D-Bus session daemon: Unable to autolaunch a dbus-daemon without a $DISPLAY for X11
[0131cf98] main interface error: no suitable interface module
[01297938] main libvlc error: interface "dbus,none" initialization failed
[01297938] main libvlc error: D-Bus session bus connection failure: Unable to autolaunch a dbus-daemon without a $DISPLAY for X11
[0131a790] main interface error: no suitable interface module
[01297938] main libvlc error: interface "globalhotkeys,none" initialization failed
[01297938] main libvlc: A VLC futtatása az alapértelmezett felülettel. A VLC felület nélküli használatához használja a „cvlc” parancsot.
error: XDG_RUNTIME_DIR not set in the environment.
[01319ca0] skins2 interface error: cannot initialize OSFactory
[01319ca0] [cli] lua interface: Listening on host "*console".
VLC media player 3.0.3 Vetinari
Command Line Interface initialized. Type `help' for help.
> Shutting down.
[01319ca0] [cli] lua interface: Requested shutdown.
[01319ca0] [cli] lua interface error: Error loading script /usr/lib/arm-linux-gnueabihf/vlc/lua/intf/cli.luac: lua/intf/modules/host.lua:289: Interrupted. -
válasz
UberMutant #31891 üzenetére
Mert a Windows előtt ülök és innen szeretném kipróbálni, hogy látom vele a PI-t.
A PI felől nemigen lesz ilyesmire szükségem, meg kicsit messze is van.MaCS
-
válasz
MaCS_70 #31888 üzenetére
Ezért kérdeztem, hogy a böngészős módszerrel próbálkoztál-e. Ha van fent java, nem szükséges a vncviewer, elég a böngésző. Persze a RealVNC lehet ezt is szabotálja, szóval lehet praktikusabb lecserélni a realvnc-t tightvnc-re: sudo apt-get install tightvncserver
Azért van ez a difi, mert sok programozó/cégecske meglovagolja a VNC ismertségét, és olyan kicsi plusz dolgokat tesz bele, ami csak náluk érhető el pénzért. Nem lennék meglepve, ha a Raspberry alapítvány nem kapna részesedést valamilyen formában azért, mert a realVNC-t építette be, és nem valamelyik valóban ingyenes alternatíváját. Pl. OS X-ben alapból van VNC kliens, mégsem tud rácsatlakozni a RealVNC szervrehez.
-
-
-
válasz
Oryctolagus #31883 üzenetére
Ne RealVNC-t telepíts, hanem pl. tightVNC-t.
Sőt! W10-re nem kell semmi, csak kapcsold be a távoli belépés lehetőségét(Gépház->Rendszer->TávoliAsztal), a Pi-re meg telepítsd a remmina-t: sudo apt-get install remmina remmina-plugin-rdp -
Oryctolagus
tag
válasz
MaCS_70 #31882 üzenetére
Én a pi ról szeretném elérni a windows-os gépet.
Erre a gépre feltelepítettem a Realvnct a hivatalos oldalról, amelyiket te is linkeltél.
Regisztraltam home userként email cím jelszó stb.
Egyébként írha is a verzióknál, hogy direct connection a home verziónál nem elérhető. -
válasz
Oryctolagus #31879 üzenetére
Milyen kapcsolatról van szó?
Windows alól a sima Viewerrel látom a Raspbian VNC szerverét, minden remekül működik. Most próbáltam, konkrétan kihúztam a routerből a WAN-kábelt.
MaCS
-
doberman
senior tag
van egy megoldás az OMV alá amit előszeretettel használnak sd kártyáról futó Openmediavault használók - Flash Memory plugin... esetleg olvass utána, hogy hátha portolni tudod a rendszeredre- egyébként pont erre készült.
de lehet, hogy jár erre egy guru aki tud ajánlani kész megoldást. -
válasz
Oryctolagus #31877 üzenetére
-
válasz
Oryctolagus #31874 üzenetére
A Raspberry-n pillanatnyilag a Raspbian saján (Real) VNC-szervere megy, amit Windows alól a Real VNC Viewerrel nézek.
MaCS
-
darkhorse
tag
Szia!
A log fájlok mehetnek tmpfs-be, és még egy jónéhány dolog. Most épp nem érek rá, de holnap tudok segíteni benne ha addig mástól nem kapsz rá választ.
A fájlrendszert is tudod monitorozni, én inotifywait-tel csináltam.
Konkrét példa, én ezt használtam:
inotifywait -m -r -e modify -e create -e delete --exclude '/dev/|/proc/|/run/|/sys/|/var/log/|/tmp/|/disks/' --timefmt "%c" --format '%T PATH:%w%f EVENTS:%,e' / > /disks/wdred/log.txt
-
válasz
Oryctolagus #31872 üzenetére
A VNC-t én is erre használom (de fordítva) a helyi hálózatomon, nagyon nem kell hozzá internet.
MaCS
-
Oryctolagus
tag
Üdv!
Szeretnék Rasberry PI3 B+ ról elérni egy Windows 10-es gépet lehetőleg WIFIn keresztül.
Milyen programot kellene használnom?
A VNC-vel sikerült beállítanom a kapcsolatot interneten keresztül, de szeretném kihagyni a netet a kapcsolatból.
Lehetne használni vnc-t, de az enterprise kiadás kellene ami túl drága megoldás. -
vzozo
senior tag
Sziasztok, szkript-gurut keresek.
Cél: minimalizálni az SD kártyára írások számát. Alapvetően logfájlok folyamatos update-je lehet itt érdekes, és próbálom is szűrni, ahol lehet csak critical / error severity üzeneteket engedek kiírni.
Jó lenne egy átfogó képet kapnom, hogy mely fájlok frissítődnek rendszeresen, viszont a szkriptelési tudásom elég szegényes.
Gondolom valahogy rekurzívan végig kellene menni a fájlrendszeren, és kiírni egy külön logba azon fájlneveket, amelyek az elmúlt x órában frissítve lettek. Van erre valakinek egy gyors megoldása?
Előre is köszi!
-
hpeti2
aktív tag
válasz
sptkyle #31864 üzenetére
A .bashrc akkor fut le, mikor belépsz az adott user-be. Nem újraindítás után.
Fontos, hogy a scripted első sorában legyen
#!/bin/bash
Utána jöhet a linux script.
Ha ez megvan, akkor adj rá futtatási jogot pl:
chmod +x /home/ubuntu/vlc.sh
A cron nem lesz neked jó, mert az egy meghatározott időben futtatja le a scriptedet. Ha boot után kell, hogy lefusson, akkor init scriptet is kell hozzá írni. De az egy linux szűznek még elég magas.
Ha megvan az időzített újraindítás, akkor mégis jó lehet a cron, pl:
crontab -e
kedvenc szerkesztőd
0 10 * * * /home/ubuntu/vlc.sh
Vagyis minden héten, minden nap, minden 10 óra 0 perckor lefut a vlc.sh.
-
-
sptkyle
senior tag
Sziasztok!
Nemrég kezdtem ismerkedni a Pi-vel, de most megakadtam, és hiába túrom a netet, nem találtam egyelőre általam megvalósítható megoldást. (remélem nem leszek lehurrogva az amatőr kérdésért)
Szóval jelenleg a cél az lenne, hogy a Pi újraindítás után automatikusan indítson el egy VLC player playlistet. (az időzített újraindítás megvan)
Esetleg még jobb megoldás lenne, ha időzítve tudnám elindítani. (illetve leállítani)
Tudom, hogy a Kodi jobb, de nem szeretném használni.
És mindezt CRON-al szeretném megoldani, ha lehet. (nekem ez tűnt a legegyszerűbbnek, ha nem is a legszakszerűbb)Ennek mi lenne a szintaxisa, már ha megoldható?
Az újraindításos dolognak annyit látok, hogy @reboot a dátum és idő helyére , csak nem találtam infót, hogy tudok lejátszót-playlisttel indítani.Válaszokat előre is köszönöm.
ui.: Egyes források szerint a .bashrc file végére beírva indít videofile-t automatikusan a rendszer, de nekem nem akart működni.
-
nessh
tag
Üdv mindenkinek,
Összefoglalnám a bluetooth-os hang stream tapasztalatom, hátha vkinek egyszer kell.
Rendszer: RPi3 B+ és OSMC.SSH:
sudo apt-get update
sudo apt-get install a2dp-app-osmcés akkor most a bluetooth parancsok, továbbra is SSH:
bluetoothctl
scan on (ha felderíthető az eszköz amit csatlakoztatni akarunk akkor itt meg fog jelenni, MAC címmel együtt)
connect <MAC cím>
pair <MAC cím>Ha szeretnénk hogy legközelebb automatikusan csatlakozzon akkor még:
trust <MAC cím>Nálam a Pi beépített BT-ja csak vmi recsegést küldött át a hangszóróra. Szerencsére volt a fiókban egy dongle. Ehhez viszont tiltani kell a beépített-et így:
"/boot/config.txt" hez kell hozzáadni ezt a sort: dtoverlay=pi3-disable-btKODI-ban telepítettem az "Audio Profiles" add-ont és beállítottam hogy ha filmet indítok akkor a hang kimenete legyen a PI:HDMI, ha zenét akkor pedig Bluetooth.
-
válasz
wassermann #31861 üzenetére
Már utána láttam a topikban, hogy Retropie alá simán menüből telepíthető.
Mondjuk én nem is arra gondoltam, hogy egyszerre futtatnám valami emulátorral, mert annak nyilván semmi értelme, hanem, hogy ha kilépek belőle, marad-e a háttérben valamit csinálni (a leírásból azt vettem ki, hogy frissíti magát meg ilyenek). -
válasz
wassermann #31859 üzenetére
Vajon retropie alá telepítve nem lassítja be a rendszer többi részét, ha éppen nem használom?
-
wassermann
Topikgazda
-
Tyca
senior tag
a speedtest-cli programot értem rajta.
Közben kipróbáltam torrent letöltést, az is csak 8-10 MByte-tal töltött le ( ez kb a 100 mbit szintje).Közben rájöttem, hogy a helyi hálós másolós teszt nem fog összejönni, mert nincs gigabites switchem, a routerből kijön egy gigabites és egy 100-as kapcsolat, szóval vagy a pc-be megy a gyors net vagy a pi-be, de egymás között csak 100-zal fognak másolni
-
Tedd fel az ethtool-t, és add ki az ethtool eth0 parancsot.
Settings for eth0:
Supported ports: [ TP MII ]
Supported link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full
100baseT/Half 100baseT/Full
Supported pause frame use: No
Supports auto-negotiation: Yes
Advertised link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full
Advertised pause frame use: Symmetric Receive-only
Advertised auto-negotiation: Yes
Link partner advertised link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full
Link partner advertised pause frame use: Symmetric Receive-only
Link partner advertised auto-negotiation: Yes
Speed: 100Mb/s
Duplex: Full
Port: MII
PHYAD: 1
Transceiver: internal
Auto-negotiation: on
Cannot get wake-on-lan settings: Operation not permitted
Current message level: 0x00000007 (7)
drv probe link
Link detected: yesA kiemelt rész mutatja, milyen sebességgel kapcsolódik.
-
Tyca
senior tag
sziasztok!
ma jött meg a pi3 B plus-om, egy pi3 B-t cseréltem le, egyszerűen átraktam az sd kártyát a régiből (osmc a rendszer), elindult minden rendesen, viszont a speedtest csak 100 Mbit-et mutat letöltésnél (elvileg ugye 300 körül kéne lennie), 200 Mbit-et feltöltésnél (gigabites net, a kábel közvetlenül a routerbe dugva).
Újra kéne húznom az osmc-t? Vagy lehet ezt configolni valahol? Ha 100/100-at hozna a speedtest, akkor ráfognám a régi pi-re, de ez a 100/200 kicsit furcsa.
Előre is köszi a segítséget!
-
Noxy
veterán
válasz
Flowtation #31852 üzenetére
Én is Pi1-t használok a megjelenés évétől. Régóta 2 káryam van hozzá. Kutya bajuk, de 2 táp már elkopott.
-
Flowtation
őstag
válasz
evilskati #31851 üzenetére
Nekem is nagyon régóta ugyanaz a kártyám. Én még pi1-eket használok, állandóan mennek, nemrég mikor vettem egy hm erősítőt, gondok voltak a megjelenítéssel, ki be huzogattam a pi tápot, de minden rendben velük. Lekopogom azért... Igazából nem is tudom milyen kártya van benne éppen, de megnézhetem délutánra neked.
-
evilskati
aktív tag
válasz
MaCS_70 #31850 üzenetére
Általában streameket nézek vele ExoShark addonnal. Azt nem tudom, hogy RAM-ba dolgozik-e vagy temporary file-t hoz létre.
Nálunk viharok esetén előfordul, hogy 1-1 pillanatra elmegy az áram, lehet, hogy inkább ez lesz a fő okozója a jelenségnek.
Én is SanDisk Extremet használok egyébként.
-
válasz
evilskati #31845 üzenetére
Hol tartod a nézett filmeket?
Ha nem a RPI-n, akkor nem szabad ilyen gyorsan tönkremennie a kártyának. Nálam van, amelyik 4 éve megy napi használatban.
Sokan esküsznek egyébként arra, hogy RPI3 esetén érdemes átállni pendrive-ra. Ott mégiscsak van legalább aktív WL.
MaCS
-
golya87
őstag
válasz
evilskati #31847 üzenetére
Nekem Pi 1 B+ óta ugyanaz a Sandisk (Extreme talán) C10 8GB-s kártya van. Volt ezeken már minden (OE, LE, OSMC), most épp egy-egy Pi3B+-ban vannak. Nincsenek szünetmentesen, bár nem is nagyon kapcsolgatom őket, ennyi év alatt nyílván pár áramszünet, biztosíték lecsapáson túl vannak.
-
evilskati
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #31846 üzenetére
Szünetmentes tápegységre van kötve esetleg a Pi?
-
evilskati
aktív tag
Sziasztok!
Kodizásra használom a Pi-t, sorozatokat és filmeket nézek vele szinte napi rendszerességgel. Ilyen felhasználás mellett (szerintem) sűrűn hullanak az SD kártyák. 3-4 havonta cserélhetem őket. Másnál is ez a tapasztalat vagy én csinálok valamit rosszul?
-
Csabee.
nagyúr
válasz
wassermann #31842 üzenetére
Köszi akkor a pi-t kihagyom.
azbest: kodit már tesztelgetem köszi!
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Csabee. #31841 üzenetére
A böngészőből indított video nem tudja kihasználni a video gyorsítást, emiatt nem a legjobb. Én pl. Youtube-ozni szoktam böngészőből, itt 480 fölötti felbontásnál néha akad vagy sávos lesz.
Ha viszont csak Kodi-t teszel rá, az kihasználja a hardvert és szépen megy az 1080-as felbontás is, tudja kezelni a földi sugárzású DVB-T USB-vevőt és a kábeles DVB-C USB-vevőt is.. A Kodi alá vannak plugin-ok meg kell nézni hogy írtak-e a HBOGO-ra meg a másikra, amit akarsz még.Ha ez nem járható út, Windows-os Stick PC-t kell venned, de az 5x ennyibe kerül : (
-
Csabee.
nagyúr
Üdv! Valaki használ tv nézésre rspberryt? Van hozzáférésem digi online hoz tvgo hoz valamint hbo netflix. Ezeket gondoltam futtatni böngészőben. Erre alkalmas lehet egy ilyen eszköz? Valakinek személyes tapasztalat ezzel kapcsolatban?
Tv ről lehet tápot adni neki?
-
oba
addikt
Köszi srácok az infót. Akkor passzolom a dolgot. Nem is gondoltam bele, hogy böngésző alatt nem használja a hardveres gpu gyorsítást. A kodi -s YT eléggé pepecselős, bár biztos szokható. Volt régebben első generációs banana pi -m, de ott sem volt igazi a youtube. Lehet valami androidos boxot kéne néznem. De azok meg sokkal drágábbak, ami értelmes. No mindegy, még alszom rá
Köszi a helpet.
-
wassermann
Topikgazda
Ne tekintsd PC-nek a PI-t... a grafikus mag bírja a FullHD-t, de nem Raspbian Desktop-on: szoktam böngészőből megnyitva Youtube videókat nézni, 480 felett néha "sávos" lesz vagy megakad a megjelenítés.
A Kodi való rá lejátszáshoz, mert csak ő tudja kihasználni a grafikus magot ... Ha nem teszik így,vegyél Stick PC-t, de az 5-ször ennyibe kerül
-
oba
addikt
Sziasztok!
Több kérdésem is lenne a 3 B vagy B+ - al kapcsolatban ha nem gond.
Youtube 1080p (és 1080p 60 fps) mennyire megterhelő a hardvernek? Böngészőn keresztül mondjuk raspbian alatt. Nem akarok kodizni.
Illetve szeretnék torrentezni, egyidejűleg max 2-3 torrenttel, gui verzióval, delug-al mondjuk (hdmin tvre lenne kötve a pi). Erre mennyire használható? Wifin kapná a netet. Bírja e a soc, elég e a ram? A letöltött tartalmat pedig vlcvel vagy hasonló videó lejátszóval nézném. Pendrive lenne a háttértár amire töltődnének a cuccok.
off kérdés: ha a fentiekre valami más single board cuccot ajánlanátok azt is szívesen fogadom.
Köszi!
-
nessh
tag
Sziasztok,
Pi3 B+ OSMC rendszerről akarnék bluetoothon keresztül zenét hallgatni (egy JBL Charge 2+-on).
Bekapcsoltam GUI-n a bluetooth-ot aztán inkább átmentem putty-ra. Szóval scanneltem, megtalálta a JBL-t. Párosítottam, trustoltam. GUI-n mutatta is hogy párosítva.
Viszont kodiban nem találok olyan output-ot ami bluetooth-ra utalna.
csak a szokásosokat mutatja:
PI:HDMI
PI:Analóg
PI:HDMI és Analóg
ALSA defaultKipróbáltam azért az ALSA-t de nem küldte a hangot a JBL-re.
Valakinek ötlet?
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
wassermann #31829 üzenetére
... és Csicsóka:
Én is kihagynám, ha most telepíteném, de már évek óta fenn van.
Viszont azért ódzkodok az újratelepítéstől, mert már nem emlékszem, hogy mi mindent kell a kodin kívül (alatt) állítgatni.
Ha meg 3 napig tartott segítséggel rájönnöm, hogy a Nas-t hogyan tudom mountolni, akkor azért van mit elkerülni -
Csicsóka
őstag
válasz
wassermann #31829 üzenetére
Pont ezt javasoltam én is, és a /home/osmc/.kodi átmásolását az új telepítésre. Így nem kell megint belakni.
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
wassermann #31826 üzenetére
Kösz. Akkor neki ugrok.
Viszont, ha 8 Giga az egész, akkor mi a szerencsés felállás? Raspbian nincs használatban, csak az osmc. -
wassermann
Topikgazda
válasz
Keef_Lee #31825 üzenetére
Érdekes! Én annak idején ezt csináltam sikerrel a 64GB-os kártyámon:
a középen lévő Raspbian-t húztam össze 8GB-ra, mert a leghátul lévő OSMC-nek adtam a TV-felvételek miatt sok helyet.
Simán lehet, hogy csak az volt a baj: hogy a növelendő partició nála nem az legutolsó volt -
Keef_Lee
senior tag
válasz
wassermann #31824 üzenetére
Ez tetszene nekem is, viszont:
Csicsóka szerint a másik fórumban "Sajnos Noobs-al telepített OSMC-nél nem járható az előbb említett út, mert nem fog bebootolni ha pld. gparted-el méret növelést csinálsz. Ekkor megváltozik a PARTUUID, és ez már elég ahhoz hogy el sem induljon." -
wassermann
Topikgazda
válasz
Keef_Lee #31823 üzenetére
Régen néztem, úgy emlékszem minden rendszernek és a NOOBS-nak magának is két particiója van: egy pici FAT32-es indító és egy nagyobb Linux-partició.
Ami viszont biztos, hogy annak idején PC-re téve a kártyát GPARTED-del simán meg tudtam változtatni a particiók méretét, amikor hasonló helyproblémám volt az egyiken!
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
golya87 #31822 üzenetére
Úgy néz ki, hogy sikerült ezzel:
//192.168.2.105/Public /mnt/nas_public cifs guest,noauto,x-systemd.automount,uid=1000,gid=1000,iocharset=utf8 0 0
Csak napok kérdése voltMost az a kérdésem, hogy melyek az osmc-s mountolt eszközök? Mert a noobs telepítés miatt van 5 db, amit mutat a gui. (Érdekes, hogy a végre működő nas nincs is köztük.)
Ezek vannak:
/
/boot
/media/boot
media/recovery
media/settingsEz azért lenne érdekes, hogy melyiken kevés a helyem, amikor a frissítés telepítéskor dödög.
Mert most még telepítenem kellene rá kb. 160 meg helyre cuccost. (és utána is mennie kellene a frissítésnek) -
updog
őstag
válasz
cinemazealot #31818 üzenetére
Köszönöm, az a rész nekem is megvan
Konkrétan a Netbeans remote deploymentnél van csak gondom.
-
Keef_Lee
senior tag
Megkérdezem itt is, mert a Linux kezdőben már segített cigam
, de nem működik...
Van olyan, akinek osmc-ben sikerült mountolnia a nas-t?
Ha igen, hogyan?
fstabban hogyan néz ki a sor? -
szepsuti
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek, mert a falat vakarom már. Vettem egy Pi3 B+-t a napokban és az istennek sem sikerül bootolásra bírnom. Rajta kívül van még egy Pi 3-as és egy Pi 2 is.
Média lejátszónak használnám, openeleccel(Kodi). Beteszem a kártyát hdmi csatlakoztatva, bedugom a tápba és csak a piros led villog. 3 hosszú 3 rövid felállásban. Próbáltam a gyári tápjával meg azon kívül 2 másikkal, nulla erdménnyel. A kártyát belőle átrakva régebbi Pi-kbe gond nélkül bootolnak. Régi, működő OS-el ellátott kártyával sem bootol. Belefutottam egy hibás darabba? Vagy van valami háklija a 3+-nak?
A kártya egyébként egy sandisk ultra 16 gb.Ha kártya nélkül csatlakoztatom az áramhoz csak a piros led világít folyamatosan.
Köszi a válaszokat!
-
vzozo
senior tag
válasz
Murdock1981 #31810 üzenetére
Szünetmentes alatt egy USB powerbankot értesz, gondolom...?
Raspi nekem még nem ment tönkre áramszünet miatt, de a fájlrendszer az ugye bármikor károsodhat.
-
Murdock1981
tag
Sziasztok! Karira kapok egy Pi3 B+-t. Fájl, nyomtató és plex szervert szeretnék csinálni belőle. Szünetmentest érdemes hozzá rendelni? Mármint egy esetleges áramszünet miatt, kárododhat e a Pi?
-
updog
őstag
Sziasztok!
Programozik valaki Java-ban Pi-t?
Netbeansből deployolok, JDK 8 van hozzáadva remote platformként, valamiért mindig "HeadlessException: No X11 DISPLAY variable was set" hibát kapok, pedig beállítom a DISPLAY változót (Swing alkalmazás, ezért kell).
Egyelőre csak úgy tudtam megoldani, hogy belehardcodeoltam a build xml-be hogy DISPLAY=:0, így mindig explicit lefut és rendben is van, de jó lenne valami elegánsabb megoldás...
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Adott egy Audi Pro T10-es speaker. Egy multrioom rendszert kellene csinálnom egy másik T10-et beiktatva.
Lehetséges ezt megoldani RP segítségével? Felületesen, de olvasgattam utána...
Ehhez mindenképp kell erősítő? Ha jól látom a két T10-eshez 2db RP is kelleni fog.
A lejátszást biztosító eszköz egy iphone, ipad vagy ipad nano (7th gen) adná... (A helyen nincs vezetékes internet)
Hogy nézne ez ki? Mik kellenének hozzá pontosan?
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
golya87 #31800 üzenetére
A kérdésem erre irányult: A scripttel "oda másolás" esetén hogyan néz ki a parancssor a scriptben, ha a cél egy samba megosztású nas mappa? Mert nem a felcsatolásban gondolkodtam, de akkor ezekszerint előtte mount is kellene. Nem vágom ám annyira...
A lanon csüngő másik kodiban (Libreleces).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged