Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Milyen processzort vegyek?
- Valami baja van a tápomnak
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petyyyyy
addikt
Urak!
Tudtok olyan fedett búvóhelyet, ahol nyugodt szívvel lehet hagyni az autót pár órára? Benne van a pakliban, hogy holnap jeget kapunk és szívesen kihagynám a bulit.
-
-
AMD Power
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ami az aláírásomban is szerepel.

-
-
AMD Power
titán
Megjöttem a szerelőtől. Fent vannak az új fékek. Tárcsa + betét. Jurid. Megkapta a kocsi a 5W40 Mannoilt is meg az új szűrőket. Az egész buli mindennel együtt volt 40e Ft. A tárcsán látszott már ,hogy koros. Most persze még nem fog valami jól a fék de pl km és jó lesz. Átnézte a futóművet is , teljesen rendben van.

-
-
_seth_
veterán
válasz
zolikaDB
üzenetére
Morimoto H1 Mini, ez jó H7 és H4-es foglalatú fényszórókba átalakítás nélkül. Ebayről vagy más netes oldalról meg kell rendelni, otthon a búrát lemelegíteni, foncsor berak, szervizben lámpa beállít és kész is.
Astra G morimoto -
Petyyyyy
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Dede. Csak monsig olcsóbb és olcsóbb lesz.
zolikaDB - Most is projektoros van, nem az a gond. Csak jobban állna a sötétített.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Egy par gyari, lekuldod Szegedre, olyan projit tesz bele, h szemed-szad felakad. [link]
Vagy hasznalt projis, éndzsel ájszos depo, azt kuldd le, benne van minden jelzes, a srac kihajigalja belole, rendberakja, eredmeny ugyanaz. En is gondolkodok rajta, h vmit b@cni kellene az enyemmel, mert nemsok mindenre eleg, ami benne van
-
-
-
zolikaDB
veterán
Nem azert, de ez szoget utott a fejembe, igaz az Opelek belét jobban megszoktam: [link]
-
Petyyyyy
addikt
44500 ellenében kapni egy pár új DEPO sötétített betétes, projektoros fényszórót az Astrára. A gyári bontott meg ~60K körül mocorog.
Nekem meg fogalmam sincs mi legyen.
-
Directors
senior tag
válasz
Zsolt!!
üzenetére
Én már nagyon sokszor rendeltem tőlük.Viszonylag korrektek. Bár előfordult nem egyszer hogy nem küldték meg az átutaláshoz a számlát.Rájuk kellett írnom. Ezen kívül ha e-mailbe érdeklődsz egy termék után akkor arra nem reagáltak. Ha az iránt érdeklődsz hogy kb. mikorra kapod meg a terméket arra pedig mindég a következő nap válaszolnak, HA válaszolnak. Amúgy tényleg olcsók és a termékek jók.
-
sziku69
őstag
válasz
erikke17
üzenetére
Ez tényleg nem semmi. Lehet valami ennyire anyaghibás? Vagy sz@rul rakták össze? Ez olyan, mintha a szíj széle valamibe beleérne , és koptatja. Szerintem kizárt, hogy a sima futástól ilyen szálak jöjjenek le róla.
Azóta mi van?
Lehet hogy a csörgő hang lesz a megoldás. Persze ez csak "összeesküvés elmélet".
De azért nem semmi. Az ember rákölt egy csomó pénzt, megnyugszik, hogy a vezérlés rendben van, nagy baj nem lehet, egyszer csak.......pakk, és szakad....
-
gban
veterán
Tudja valaki hogy viselkedik egy elektromos szervó álló motornál?
-
Zsolt!!
aktív tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Igen és ez tutti jó nincsenek kicsomagolásnál előkerülő karcok stb. Remélem találok vmi videót a leszerelésről
Kovács autóalkatrész boltot ismeri vki? Rendeltem Bosch Lamdba szondát tölük és 10 ezerrel olcsóbb mint bárhol máshol és más alkatrészeknél is elég olcsónak tünt. -
Zsolt!!
aktív tag
Halli!
G Astrához lehet venni csak fekete műanyag részt a visszapillantóhoz? Előző tulaj letört belőle, nem tudom hogy csinálta viszont a festet rész hibátlan.
-
tresh
veterán
válasz
erikke17
üzenetére
Zsír új vezérműszíjat kapott Opel nemsokkal előtte volt cserélve komplett minden, hogy miért kellett újat adni most nem írom le feleslegesen.
Pedig ott lesz a lényeg.. a vezérműtengely ki volt szedve ? Elég okádékul pasztázták meg a fedelet... Milyen szíjat tettek bele? Ha mindent cseréltek feszítőket is és jelen volt a gép akkor ilyen nincs még ha anyag hibás is a szíj.. látszik a hogy a külső felét darálta le.Aki cserélte ahhoz vidd vissza és csináltasd meg vele. Komolyan ma már ilyen k*rva nagy művészet lecserélni a vezérlést rendesen?! A héten kb 3 autót b*sztak el haveri körbe...
-
Stauffenberg
nagyúr
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
F_Gergely
üzenetére
Az ismerős járt már így, akkor kiderült, hogy tényleg lopott autót vásárolt, így az autót nem kapta vissza. Akkor abban a nyomozásban 12 autót foglaltak le, meg letartóztatták a kereskedőt aki behozta az országba. A sokat érő eredetiségvizsgán átmentek csont nélkül, de a vizsgálat nem állapította meg az ő felelősségüket, így kártérítés sem jár. A rendőrség széttette a karjait és azt mondta, hogy indítsanak pert a kereskedő ellen. Az meg majd talán a szabadulás után közmunkában 80 év alatt letörleszti a családonként 3-5 milliós károkat.
-
sziku69
őstag
válasz
Declare
üzenetére
Tavaly ilyennel kezeltünk le egy elég rozsdás korlátot. Utána Adhezor festékkel mentünk rá. Jól tapad a felületéhez. Nem dobja le a festéket.
Az a baj, hogy pl, ha elviszed alvázvédőztetni valahova az autót. Szerintem nem biztos, hogy mindenki lelkiismeretesen megcsinálja. Ha van lehetőséged rá, és saját magadnak megtudod csinálni, akkor nyilván jobban odafigyelsz a részletekre.
-
Declare
őstag
Csak ugy erdekessegkent....(nekem eddig nem volt meg, hogy az insigniak, ilyen komoly ülessel is futnak
) Allithato combtamasz es ülesszellöztetes 
[Azert ezzel gyorsan össze tudnek baratkozni ugy erzem ]
(Sz.rf.s opel üles
) -
F_Gergely
őstag
én nem tudom mit csinálnék.... de valszeg lesittelnének, mert pár rendőrt megvernék mikor elviszik a verdát.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
szerelőnél...
Még mindig a hülye klímacső, a héten beépítették, de még mindig nem jó, mert nem kap áramot a kompresszor. Remélem csak vezetékszakadás és nem a vezérlője ment szét...
Melóhely váltás miatt most rendbe rakatok rajta minden hibát (olajhűtő folyás meg első féltengely) aztán elvileg talán jövő hét végére kész lesz... -
sziku69
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Ez egy nagyon jó kis cucc. Kísérletképpen 2 éve lekezeltem vele egy rozsdás vasat. Két rétegben kentem rá.
Utána semmi festék. Csak így natúrban ezzel a rozsdaátalakítóval. Azóta mint tudjuk rengeteg eső volt. Nap mint nap ázott. Egy pici rozsda sincs rajta. Vízzel lehet higítani. Szerintem az üregvédelemnél is lehetne használni. Én ezzel fogom majd lekezelni első körben a kocsi alját. Vagy fújom, (leginkább) vagy ecsettel ahol lehet. Aztán mehetne rá az alvázvédő.Van nagy kiszerelésben is.
-
Petyyyyy
addikt
Tekintve, hogy most hétvégén fesztiválozás van: következő hétvégén egy topik tali BP-n?
Jelentkezéshez elég egy válasz hsz-ba. -
Declare
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Ez a bajom nekem is ezzel az alvazvedelemmel....hiaba keneti, fujatja le az ember, szinte kizart, hogy 100% ig ki tudnak irtani minden kis rozsda foltot es 100% osan le is tudjak vedeni....sok ertelme van tizezreket ra locsolni es megvedeni a nagy reszet a dolgoknak....ha van egy fontos elem, ami elkorrodal.
Amugy en is F_Gergelyel ertek egyet
Ha van egy patika autod, ami igazabol jo es megfelel az igenyeknek, inkabb en is gyüjtenek egy nagyobb lepesre es akkor vennek egy H astrat. Most mondjuk az kerdes, ha nincs klimad az mennyire zavar....en mondjuk anelkül mar nem tudnam elkepzelni az autozast, annyira sokat ad (persze hosszu tavon, varosban es helyben tenyleg csak akkor kapcsolom be ha nagyonagyon meleg van
) -
AMD Power
titán
válasz
AMD Power
üzenetére
Nézegettük a kocsit tegnap. A szerelő szerint nagyon szép állapotban van. Most ősszel jár le róla a műszaki. Természetesen probléma nélkül át is fog menni. De én nem vagyok benne biztos ,hogy a következő vizsga után nem adom el. A szerelő szerint a rozsda fogja ezt is megölni. Hiába van alváz és üreg védelmezve szerinte alatta bármikor elkezdhet rohadni. Szerinte csak idő kérdése. Logikusan nem szeretném ezt megvárni. "Kivülről" szinte tényleg semmi baja. Szép állapotban van nagyon. Viszont ami a nagy bajom ,hogy amire meg váltanám.... hááát.... mint már ki is volt tárgyalva dög drága.
Lásd:
Ezek alap hangon átirással, kötelező szervizzel is majdnem 1 millió. Ez az jelenti ,hogy kb 600e kéne hozzáraknom most a kocsihoz. De annyival is jobb lenne!? Ez a nagy dilemmám.
-
F_Gergely
őstag
új melóhely lesz, így marad a verda, most nem kerül eladásra kell a bejáráshoz.
-
AMD Power
titán
Voltam este szerelőmnél... megnézte a gépet. Jurid betét és Jurid tárcsák lesznek rajta. 21e megvan az anyag.

-
beg
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
I, mint izgalmas - Opel Astra I bemutató
Aztán inkább J lett
-
-
Bad Pritt
félisten
Srácok, a mai millió dolláros kérdés, amivel a megfáradt kollégák bombázták egymást: az Astrák sorában az I betű miért maradt ki a generációk jelzései közül?

-
hentes555
senior tag
válasz
trassher
üzenetére
Nem rudom, ez egy Astra G Classic II könyve pdfben, még a nullázó pöcköt is ugyanott mutatja ahol az enyémben van. De szerintem sem tud ilyet, csak nem tudom akkor miért van benne.
Az antennát hogy tudom megnézni hogy sérült-e? Kívülről nem látszik rajta sérülés. Egyszerűen egy menetes szára van és arról vegyem le és nézzem meg hogy törött-e valahol?
-
trassher
addikt
válasz
hentes555
üzenetére
A km számláló helyén akarsz órára váltani? Szerintem ilyen nincs. Az órát középen mutatja a kijelzőn de nem az óracsoportban. Ilyen régebbi vag-os autóknál van ha mfa-s az autó.
Antennád nincs eltörve esetleg a menetes résznél? Ott szokott törni/repedni és akkor lesz rossz a vétel. -
hentes555
senior tag
Sziasztok
Egy 99-es G Astrában a napi km számlálóról hogyan tudok óra kijelzésére váltani? Töltöttem le egy kezelési útmutatót, abban aztat írják hogy nyomjam meg a km nullázó gombot. Namost kipróbáltam, megnyomtam, lenullázta a napi km-t. Próbáltam nyomogatni többször, meg hosszan nyomva tartani, de csak annyit csinált hogy mikor hosszan nyomva tartoztam kiírt számokat, felső sorba valami 005.3-at alulra pedig egy hosszabb számot, azt nem jegyeztem meg.
Továbbá olyan kérdésem lenne, hogy most egy LG rádió van benne, így vettem. De nem az igazi a vétel, van mikor csak 1-2 rádiót fog, azok is a helyiek. Class fm-et pl csak a 4-es főút egy kis szakaszán tudom fogni. Volt olyan is hogy mentem lakatlan vidéki részen és semmit nem fogott. De ez is érdekes mert ha a 4-esen elkezdem hallgatni a Class fm-et akkor otthonig megtartja a vételt, nem sistereg meg semmi, de otthon nem tudok ráhangolni, csak a 4-esen.
Ez mi miatt lehet és hogy tudok javítani a vétel erősségén?
-
marci1250
tag
Köszönöm a tájékoztatást!

Most hétfőn elvittem márka szervízbe, egy ilyen használtautó átvizsgálásra(tudom későn
) a hátsó tengelyen a rugók nem azonosak, a vonóhorog, amit az autókereskedővel szereltettem fel nem lett szabályosan felrakva(nincs benne eléh csavar) mégis ezekkel a hibákkal átment a műszakin. Ha a kereskedő nem is tudott ezekről a hibákról, akkor a vizsgabázisnak kellett volna visszadobnia az autót, feltéve, ha nincs korrupció, vagy egyáltalán elmegy az autó a vizsgabázisra. Szerintem csak papíron áttolták! -
kmarci25
veterán
Üdv! Meriva A első ajtókhoz tartozó ablakaira tegnap tettem fel légterelőt (Szatuna félét). Szépen a leírásoknak megfelelően, távtartókat oda helyezve, ahová a mellékelt rajz is javasolta. Egész éjjel zárva voltak az ablakok (kb. 12 óra), de ma reggel még mindig a legtöbbször ha húzom fel az ablakokat aktiválódik a becsípődésgátló, és visszaereszti. Úgy sikerült felhúzva, hogy szakaszosan húztam és így bezáródott rendesen, de azért nem szeretném, ha nem működne úgy, mint eddig. Van valami ötletetek, hogy mit lehet tenni?
-
sziku69
őstag
-
Petyyyyy
addikt
Megint szőnyeg téma.
Szövetszőnyeget szeretnék a 'zastrába, de ha lehet akkor gyárit, nem méretpontos más változatot. Tudtok erre forrást ami ~10K környékén mocorog?
-
-
erikke17
őstag
Üdv. Ilyet még tutin em láttatok. Zsír új vezérműszíjat kapott Opel nemsokkal előtte volt cserélve komplett minden, hogy miért kellett újat adni most nem írom le feleslegesen.
Utóbbi 2-3 hétbe inditás után furán zörgő hang jött ki motortérből. Mondom ez így nem kóser lekapjuk deklit vezérlés felső részéről.
Hogy mi fogadott a 5ezer kilométeres szíj után?No ez mitől lehet? Trehány szerelés, vagy selejtes áru? Csoda hogy nem ugrott át fogakat simán letépem kézzel ha akarom. Zörgő hangra még nem derült fény kitudja mi van alul.
-
NY_A
őstag
válasz
marci1250
üzenetére
Szia.
Én autókereskedésben dolgozok már 9 éve. Sajnos nekünk is sikerült már motorhibás autót eladnunk. Az az igazság, hogy vásárláskor kipróbáljuk az autót, átnézzük, de nem minden esetben derül fény minden hibára. Sokszor csak az eladó szavának tudunk hitelt adni. Nem szoktunk velük 100-200 kilométereket menni. Ennek ellenére bárkitől veszel autót jár Neked 6 hónap szavatosság a rejtett hibákra. Ilyen pl. az, ha főzi a vizet, vagy irgalmatlan nagy olajfogyasztás van, mint a Te esetedben is. Ha ilyen hiba van akkor mi is azt keressük akitől vettük az autót, és megpróbálunk némi pénzt kicsikarni tőle a javításra. Van amikor sikerül, van amikor nem. A maradék költséget mi benyeljük. De pl. volt olyan, hogy átnézették szakszervizben az autót, és 2 hét múlva jelentkeztek ilyen problémával. Ott úgy sikerült megoldani, hogy a javítás felét mi, a másik felét a vásárló állta. Tehát van erre több megoldás is, de nem szabad benyelned az egész költséget. Hozzáteszem, a 300 ezret barokkos túlzásnak érzem, ki lehet azt hozni a feléből is. Vannak kereskedők akik aláíratnak veled olyan adásvételit amin az szerepel, hogy a későbbiekben nem élsz semmilyen panasszal. De ebben az esetben is jár Neked a szavatosság.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Az olyannak az anyja p...ogácsáját kellene egye otthon, ahelyett hogy autóba ül.
-
w333
félisten
Szentendrei úton araszoltam az árpád híd fele a hátamnál egy Fiesta de komolyan gyök 2 -el mentünk hallom csatt, benézek a visszapillantóba egy J Astra nekidurrant, nem nagyon értem hogy hogyan történt mivel a Bogdáni úttól végi állt a sor és lépesben haladtunk, szerencsére nem nyomta rám a Fiestát !

Néha nagyon agresszívek a sofőrök ... bújnak, dudálnak, nyomkodják a telefon, stb
-
Calogero
addikt
Lakásfelújítás miatt szülőkhöz költöztünk, így csak pár perc a melóhelyem. Gondoltam leteszem az autót hiszen a távolság kb 2,5 km.
Ma reggel kétszer akartak elütni. Először a zebrán az autós bambult el, majd a járdán lökött fel majdnem egy kerékpáros.
Holnap inkább autóval jövök dolgozni..... (hagy kopjon a dízel
) -
trassher
addikt
-
trassher
addikt
Biztosító tegnap utalta az összeget. Nyíregyházán fogják csinálni az autót. Első lökhárító hegesztés - fényezés, motorháztető fényezés, csomagtérajtó csere - fényezés, hátsó lökhárító fényezés összesen 117K.
Innen rendelt már valaki méretpontos szövetszőnyeget esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Melyik tápegységet vegyem?
- Háztartási gépek
- LEGO klub
- Projektor topic
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Óra topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Linux felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Ezviz BC1 1 kamerás kamera szett / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
De az adatlapodon látom.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

) a hátsó tengelyen a rugók nem azonosak, a vonóhorog, amit az autókereskedővel szereltettem fel nem lett szabályosan felrakva(nincs benne eléh csavar) mégis ezekkel a hibákkal átment a műszakin. Ha a kereskedő nem is tudott ezekről a hibákról, akkor a vizsgabázisnak kellett volna visszadobnia az autót, feltéve, ha nincs korrupció, vagy egyáltalán elmegy az autó a vizsgabázisra. Szerintem csak papíron áttolták!