Hirdetés
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
Apropó!
Rég így van már: zörög a csomagtartó. Rendesen le van zárva, stb, és sztem nem a rendszám az.
Mitől zöröghet? Másnál előferül ilyen? -
diegho
nagyúr
Megint hülyéskedik az olajszint jelzőm. 830km ment bele olajcsere után az autóba, erre kigyulladt az olajszint jelző lámpa. Vártam negyed órát, megnéztem és maximumon van

Közben kiderült mitől húz balra. Valamilyen szilent van szétmenve, 3600 pénzbe kerül, de a toronycsapágyat és a toronyszilentet is kicserélem ha már bontva lesz.
-
sziku69
őstag
-
vans?
őstag
sziasztok,
ugy nez ki beallok a sorba egy 2004-es 1,7-es dizel Merivaval, nagyon szep allapotut sikerult talalni. Eddig G Astrat vezettem, ez lesz az elso sajat autom viszont. Hat nem egy csajozos verda
Napi 100 km-re kell, ugyhogy remelem megbizhato lesz. Amit kerdeznek egybol: lehet cserelni a fejegyseget? gyari radio van benne, viszont nekem fontos lenne, hogy a telefonommal ossze tudjam kotni. Megoldhato nem ronda modon?udv!
-
trassher
addikt
válasz
Calogero
üzenetére
Nem volt még ilyen problémám csak a klímakuplung mágnestekercsével. Azt kiszerelték nekem ingyen majd visszaküldtem garanciális bevizsgálásra. Kérdezték pénzt kérem e vissza vagy küldjenek újat. Lehet azért nem gondoltam erre mert még szerencsére nem volt nagyobb problémám ilyen téren + a szerelőimmel mondhatni baráti viszonyban vagyok.
-
Calogero
addikt
válasz
trassher
üzenetére
Az is igaz hogy megnézi mit szerel be, de nem fog érte garanciát vállalni.
1. Viszed az alkatrészt , a szerelő berakja, az alkatrészt ami 1 hónap múlva bedöglik. Akkor a garanciát neked kell intézni, a kiszerelést te fizeted, majd csere után a beszerelést ismét te fizeted.
2. Rendeli az alkatrészt , berakja, az alkatrészt ami 1 hónap múlva bedöglik. Akkor a garanciát ő állja, neked nem kerül plusz költségbe
Én még az Astrába akartam fék betétet cseréltetni és a szerelőm olcsóbban szerezte be a betétetek, mint ha én szereztem volna be, mert a beszállítóval szerződése volt és nagyobb kedvezmény kapott ő mint én mint magánszemély.
-
sziku69
őstag
Az én szerelőm dolgozik ugyan hozott anyagból. Elég rugalmas is. Viszont vannak olyan dolgok, amiket nem reszkíroznék. Ilyen pl a vezérlés.
Egyébként nagyon jó áron szerzi be. A Unix hozza viszi az alkatrészeit, naponta 3x. Ha nem megfelelő az alkatrész, akkor visszaküldi ingyen, hozat másikat. -
trassher
addikt
válasz
haddent
üzenetére
Magánszerelőkhöz járok szóval ilyen gond nincs. Van aki csak nagyon ritkán rendel alkatrészt akkor is kedvezménnyel. Hozzá szeretek elsősorban menni mert ha telefonon lebeszéljük, hogy kedd délután 2 óra akkor ha odamegyek már állhatok is be. Sok helyen megadják az időpontot, odamegy az ember aztán majd valamikor sorra kerül.
-
marci1250
tag
Segítségeteket szeretném kérni, ha a műszerfalon folyamatosan világít a fényszóró magasságállítás, az hibát jelez?
A fedélzeti pedig azt írja ki, hogy féklámpa vizsgálat, ez mit takar? -
haddent
addikt
válasz
trassher
üzenetére
Az már nyilván más. Innentől már csak egyéni izlés, hogy azt mondja a szerelő, hogy ilyen-olyan számlával okés, vagy kiírja kis táblára, hogy "hozott alkatrész nemkössz".
Egy rendes kis magánszerelő nyilván nem fog ezen fennakadni. Egy nagyobb dolog simán el fog küldeni, mert ők az alkatrészbeszerzésen is keresnek, egyrészt, másrészt meg nem fog azzal foglalkozni, hogy ellenörizgessen téged. Szerintem. De persze egyetértek, nekem is az a szimpi, ha azt csinálja amit mondok, nem amit ő akar 
-
haddent
addikt
válasz
trassher
üzenetére
Feltehetőleg igen. De hogy ellenörzi, hogy amit egy Jóskagyerek odavisz, az a felsorolt üzletekből való-e, vagy a faluvégén kovácsolta a lópatkoló?
Calogero én 1.4 turbó benzint vezettem nemtom hány lóerő. Kényelmes szép jó, csak már nagyon modern. Ha meg ennyire kényelemre megyek rá, meg úgyis van turbó is, kettőstömegű is, minden is, akkor tényleg ott a dízel és spórolok a tankoláson, a huncutság meg úgysincs sehol

-
trassher
addikt
válasz
Calogero
üzenetére
Egy értelmes szerelő megnézi, hogy mit szerel be. Ha ő rendeli az alkatrészt akkor nem vehetik ugyanúgy elő? Ugyanazt árulja a bárdi/láng és hasonló szerződött alkatrész kereskedők mint a fékmester/kovács autó/cromax és társaik. Csak nekik épp nem kell boltot üzemeltetni, hatalmas raktárkészletet fenntartani így tudnak olcsóbb árakkal dolgozni.
-
Calogero
addikt
válasz
haddent
üzenetére
Nekem is tetszik a belseje. kényelemes, a kombi lábtere hátul is elég nagy, kényelemesen lehet benne ülni.
Kívülről az eleje tetszik nagyon.Sikerült kipróbálni a 1,4 150LE-t is, az 1,6 136LE jobban tetszett.
De szívesen kipróbálnám még a 2 nagyobb motort is: 1.6 DTR BiTurbo, 160 LE illevte a 1.6 SHT, / 200 LE
A hozott alkatrészről meg osztom a véleményed, értelmes, normális szerelő nem dolgozik hozott anyagból.
Mégpedig azért mert ha gond van, akkor elővehetik,és ha baleset is adódig belőle, akkor mehet a bíróságra. -
trassher
addikt
válasz
Calogero
üzenetére
Igen nekem is ezt mondták, hogy van ilyen lehetőség is. Igazából nem hiszem, hogy hárít mert mikor belém jött egyből mondta, hogy töltsük ki a betétlapot. Remélem nem lesz semmi probléma és csak késik a levél mert ha még ebből is én jövök ki szarul akkor az autót tuti el van átkozva.

AMD Power: Én is voltam már ilyen szerelőnél de nekik autósboltjuk is van a műhely mellett. Húzzák a szájukat ha nem ott veszik az alkatrészt, épp ezért csak akkor megyek hozzájuk ha muszáj.
haddent: Azért ebay-ről nem nagyon éri meg venni alkatrészt. Minimálisan olcsóbb mint itthon, ráadásul lehet rá várni heteket.
Declare: Fényképezd le a hibákat amiket javítani szeretnél és majd a leendő vásárlónak megmutatod. Melyik 10 éves autón nincs még javítva fényezési hiba?
Ha csak megcsiszolják és beleködölnek akkor az látszani fog persze nem feltűnően. Újra tudják fényezni szépen ha jó a szaki és nem fog elütni mert összepolírozzák az újrafényezett és gyári elemeket. Bogár ellen lehet jobban járnál egy kavicsfelverődés elleni fóliával. Az tartósabb mint a nano kezelés. -
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Jaj hagyjuk mar ezt a bmw meg pelo kerdest pls
akinek 2016 ban egy e46 tol lesz nagyobb, hat annak minden mm re szüksege van, de annak nagyobb lesz egy iphontol is vagy egy dragabb poloingtöl
a nincs agyat nem potolja semmi...Az e46 ettöl meg franko kocsi, a 320i motortol felfele kifejezetten jok es üzembiztosak, szep hanggal, raadasul egy komolyabb motorral pl egy 330i/ci vagy egy M3 a mai napig jol nez ki szvsz es komoly elmenyt ad es komoly ellenfel
rohadasok itt is ott is vannak, de nem veszes, par tipushiba meg ugyan csak nem gaz.Opel: utannajartam annak a rozsdapuklinak, amit töletek is kerdeztem. Jo esellyel egy kö felsertette az alapozoig es a para ala korrodalt....hogy nem vettem elöbb eszre, ezt nem is ertem
vagy csak itt a teli körülmenyek hirtelen elöideztek ezt par honap alatt, amig ugye kezzel nem mosogattam/waxolgattam 
Na de lenyeg, hogy azt mondtak vagy csiszolas es festes....ami nem lesz kifogastalanul szep, vagy az egesz elem ujrafenyezese. Az ujrafenyezes mar csak azert sem szimpi, mert ha eladom, akkor aztan magyarazzam meg valakinek, hogy nem azert van a kocsi oldala ujrafenyezve, mert romma törtek, hanem mert egy kisujj körömnyi rozsda volt a küszöb fölött....
ezt csiszolassal es festessel szepen meg lehet csinalni es total megszüntetni a tovabbi korroziot nem? Oke, lehet nem lesz 100% os esztetikailag, de egy par mm kör alaku javitas egy majd 10 eves astran a hatso küszöb resz felett nehany cm el, nem hiszem, hogy kiabratndito ganyolasnak szamitana 
A masik a motorhaztetö....ugye azt meseltem, hogy a sok autopalya miatt egy csomo ilyen kis mini köfelverödes van rajta, ami kb csak mosas utan polirozas utan lathato....de attol meg nem tuti. Ha ujra fenyeztetem a motorhaztetöt, akkor ez megszünne, plusz egy ilyen nano kvarc polirral lehetne vedekezni is az ujabb kis rohadek kavicsok ellen. Viszont eladasnal megint csak problema egy ujrafenyezett motorhaztetö nem?

A masik meg, hogy egy komplett elemet tenyleg ujra tudnak ugy fenyezni, hogy nem latszik arnyalatbeli különbseg?
Allitolag az ilyen elütö arnyalatu elemekböl allo autok kokler termekek....de azert na....egy 8 eves gyari fenyezesü elem melle be lehet tenni eszrevetlenül egy ujrafenyezettet?Szerintetetk? Hagyjam ugy ahogy van, azt a kis rozsdat csiszoltassam ki es javitofestekeztessem be egy hozzaertövel, a motorhazat meg hagyjam ugy ahogy van, csak kapjon egy kvars polirt?
-
haddent
addikt
válasz
Calogero
üzenetére
Belülről nagyon tetszik, főleg mert olcsó és tartós anyagokból sikerült elegáns és szép belsőt kialakítani, pont az én izlésem, kutyának se kell faberakás meg miegyéb
A lámpái nagyon tetszenek, és az 5 ajtós (meg főleg a GTC!) nagyon szép lett, de nekem ez a kombi nem tetszik
Olyan fura módon "esik" le a tetőből az eleje és még lejjebb, fura az egész.Declare Nem gáz pár típushiba, csak ott a jobb E39
Persze, jó autó, nekem is egyik nagy kedvencem. Csak nem vágnám olyan fába a fejszém, amihez kell alapból min. 2 misi egy alap autóhoz ami már min. 10+ éves és egyből rá kéne költeni 500 -at minimum ha motorikusan pacek akkor is, hogy patika legyen stb.. Illetve vágnám, majd egyszer remélem fogom is, de majd ha lesz rá biztosan..Javítás: nehogy újrafényezd az egész elemet emiatt, mert sírva fakadok
Szerintem egy ügyes gyakorlott fényező keze után alig lesz látható, főleg ha kap egy polírt is. Újra fényezed és akkor mi..? Következő kilóméteren felcsapódik még 2 kő .. A korrózió természetesen meg fog állni amint lecsiszolják és lefestik, tökmindegy mivel és hogy.
Motorháztetőt sem fényezném min. 20k -ért újra. Rakhatsz te arra bármit, a kövek meg a keményebb rovarok szét fogják enni ugyanúgy szerintem. Ez egy Astra (nem lenézésből mondom!!), nem rolls royce. Hétköznapokban használt autó, nem kegytárgy. Szerintem nagyon szép az úgy ahogy van, nem kell beleőrülni
Végezetül én nem gondolom, hogy teljes elem fényezésével vissza lehet adni a 8 éves fényt. Ha tegyük fel (és nem fog menni!!) 100% -ban pontosan sikerül azt keverni, és minden alapanyag pont ugyanolyan, akkor is, azt 8 éve szívja a nap (főleg fekete..), kopik, lehet, hogy már a lakkot polírozták is stb..
Szerintem ne kölcs ilyenekre súlyos tízezreket, mert soha nem fog megtérülni, nem lesz szebb (ha csak nincs OCD betegséged
) és ahogy írtad még a végén belekötnek majd ha eladod. -
haddent
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Ez azért teljesen helyes így szerintem, mert rengeteg a balfasz hülye. Megveszi jófogáson, ebayen, itt-ott a "Kontitek" vezérlést, és viszi nagy örömmel, hogy őt a szerelő le akarta húzni, mert negyed annyiért van vezérlés. Szerelő berakja neked, 2 ezer után szétszakad és kiköszön mind a 16 kis szelep. Ki lesz a hibás? A buznyák szerelő, mert tuti rosszul rakta fel, hiszen ő megvette a Kontiteket nem?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Őszinte leszek, én se szeretnék más vackával szerelni, max. ha ismerem az egyént és tudom, hogy jót akar az autójának, nem csak a pénztárcájának. Vagy aláiratnék egy papírt, hogy saját felelősség, gari meg nincs, csoki
szerk. a dízelbotrányosdi, amit eddig leírtak, azért inkább malőr, vagy valami belemagyarázás, hogy "na te se maradj ki", nem pedig kifejezett hamisítás mint a volksoknál

Declare Hát figyelj, kinek ki..? Volt egy 2007 -es Audi A4 -e, 200e km futás körül, 2.0tdi. Tény, hogy változó geos turbó, meg pd elemek meg stb.., kezdett rángatni kicsit alapjáraton stb.., jöhetett volna a szopóroller, de ezt is használtan vette. Most ezt eladta 1.9M -ért, ami szerintem azért elég alacsony ár. Egyébként kereskedő is megmondta, hogy az E46 egy szar. Bonyolultabb a futómű, rihe-rohad elöl, hátul, küszöb, ahol csak tud egy autó. Eleve E39 -et néznék én személy szerint

Na mindegy, ő dolga. Jó dolog a bmw, meg nagy a faszod tőle -
AMD Power
titán
Ez hiányzott csak nekik...
-
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Hat sok szerencset kivanok neki
Ahogy irtad, kb 2,5 töl talan mar lehet egy normalis ilyen felszerelt e46 ot kapni itt kint....es nem km futas lesz a limitalo tenyezö ennel az autonal sem 
de hat majd megkaja amire vagyik (1,2 millioert), csak utanna gondolomm feltünikk majd egy ujabb hang, hogy sz@rfosbmw, mert mindig baja van

-
Calogero
addikt
válasz
trassher
üzenetére
Külön ráírattam a férfivel a betétlap megjegyzés rovatába, hogy "A károkozást elismerem." alatta meg az aláírás.
Az nem sokat ér...... bármikor vissza vonhatja hogy azért írta rá mert meg lett pl félelmítve.
Anno én is így jártam, hogy a másik fél nem küldte vissza a papírt. Csak nekem az volt a szerencsém, hogy amikor a helyszínen nem akarta elismerni, akkor rendőrt hívtam. Igaz helyszínelés nem volt, mert a rendőr azt mondta jobban jár ha elismeri. Így ki lett töltve egy kék-sárga, de az kevés volt a biztosítónak. Ezért kérésemre a rendőrség adott ki egy igazolást, amelyben le volt írva minden, még az is hogy a másik fél volt a hibás, amit a helyszínen elismert, és szóbeli figyelmeztetésbe részesült. Ezt az igazolás küldtem el a biztosítónak, így már nem kellett már a másik fél papírja.
-
marci1250
tag
Üdv!
Végre kezünkbe került a gépsárkány kulcsa.

Majd csinálok képet, és feltöltöm.
Valaki tudna segíteni, hogy ebbe a csoportba felvegyenek?
Köszönöm! -
trassher
addikt
Komplett vezérműlánc szett
Vízpumpa
Vízpumpa tömítés
Azért ezek elég távol állnak a 180K-tól szereléssel együtt. Nekem mondjuk szíjas de a contitech szett + fai vízpumpa került 31K-ba + 10K volt a csere munkadíja. -
Petyyyyy
addikt
Az, hogy neki mi tetszik és mi nem, teljesen más asztal. Aki az ilyenen elfintorodik, azt ott kell hagyni. Egy normális szerelő nem akad fenn azon, hogy te viszed az alkatrészt.

Én legutóbb vittem a fékbetéteket, összes szűrőt, izzókat, stb. Egyedül a fékbetétek maradtak dobozban - téves rendelés miatt. Nem volt bennük jeladó, ami kommunikál a BC-vel.
-
trassher
addikt
Nem is írtam, tovább bonyolódik a biztosítás és a kifizetés. Kedden hívtam a k&h-t, azt mondták még a kiküldött papírra várnak amit a károkozónak kiküldtek. Erről a múlt heti telefon alkalmával egy szót sem szóltak. Hívtam a férfit, azt mondta ő ilyet nem kapott csak 2 hete egy értesítőt, hogy az ő biztosítása terhére megtörtént a kárbejelentés. Hívtam megint a k&h-t, azt mondták lehet még nem ért oda, holott május másodikán kiküldték. Mondtam a hölgynek minden türelmem összeszedve, hogy elég nagy szégyen lenne ha 2 hét nem lenne elég egy levél kézbesítéséhez. Azt mondta, hogy ha kell akkor kiküldik megint. Amíg kitöltve, aláírva nem kapják vissza addig nincs meg a jogalap a kifizetéshez. Külön ráírattam a férfivel a betétlap megjegyzés rovatába, hogy "A károkozást elismerem." alatta meg az aláírás.

-
diegho
nagyúr
Toronycsapágyból milyen márkát érdemes venni? FEBI-t néztem ki, mint pénztárcabarát opció, bár még nem kell cserélni, de már néha koppan teljesen kitekerve a kormányt, szóval készülök rá.
-
gban
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Linkeltem fentebb a gyárit, 56.000 Ft a Cromaxnál.
Petyyyyy: és akkor még nem is erősített meg senki, hogy a vízpumpának semmi köze az egészhez mert máshol van, vagyis olyat is bemond ami tök külön dolog - erősen lehúzás szaga van, ha jól gondolom és láncosnál nem ott van az.
-
Petyyyyy
addikt
Szvsz sokallom. Egyrészt ha a szerelőnek nincs kedvezménye valamelyik autós boltban - bárdi vagy cromax - akkor toll a fülébe. Márpedig mivel ez motor alkatrész így gyanús hogy 48 vagy 36% van rá előbbi boltban. Tehát a maximum 80K-s készletet így ~ 50k (a sajátom esetében ami dízel és csak 36% kedvezménnyel számolva!). Ha neki nincs, keress egy ismerős arcot, vetesd meg vele ami kell. Ezek után nem tudom mi kerül 130 rugóba.

-
AMD Power
titán
- BIRTH Vezérműlánc készlet B6426 64.035 Ft
- FEBI Vezérműlánc készlet FEBI33082 99.213 FtNem tudom ,hogy a gyár mennyivel lehet jobb ezeknél. De ha abba gondolok bele ,hogy a FEBI max 60e meg lehet venni akkor az a 180e ár szerintem egy vicc.
-
haddent
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Haverommal pont ma jártuk végigg az egész Üllői utat, minden kereskedésével. Ő 1.2, de max 1.5 misiből akar 3 -as brömmöst. E46 -ost. Kombi kizárt. M packetest. Nagy navival, full bőr. Max 250 ezer km -rel. Minimum sor6, minimum 2 lityós motor. Mondtam neki duplázzuk meg a pénzt 3 misire, menjünk ki Németországba hátizsákunkban egy próbarenddszámmal (multkor láttam ilyet
) és akkor TALÁN, csak talán lesz esélyünk. Dehát nem .. 
-
SPF
senior tag
Ma voltam szelepfedel tomites cseren, es a szerelom mondta, hogy kezdjek sporolni vezermulanc cserere... 128000 km van a kocsimban (g astra). 180000 ft-ot mondott a cserere durvan, vizpumpa ( vagy mi) cserevel, meg amit ilyenkor szoktak cserelni, munkadijjal egyutt.
Realis lehet ez az osszeg szerintetek? -
F_Gergely
őstag
válasz
Vesztor87
üzenetére
Az a baj hogy a nepper a legocsmanyabb, legokadekabb, legirritalobb allatfajok egyike.
Nem azert tekernek km orat mert a magyarnak a keves kmt futott verda kell, ez a duma.
Venne mas is sokat futott verdat ha annyiert adnak amennyit er. Csakhogy a senkihazi, nem 400ert arulja a fel.millat futott verdat mert akkor csak rohadt gazdagra keresne magat az pedig neki keves. Inkabb visszaporgeti a verdat es eladja 3-4× dragabban, igy meg gusztustalanul sokat keres amit o jobban szeret.
Mondhatjatok hogy persze mert a kmt nezzuk, de ez a jeghegy csucsa. Vennenek az emberek sok kmt futott verdat csakhogy a rohadekok ugyan annyiert akarjak adni mint a kevesett futott. Es ez a lenyeg!
Haverod nem tudta eladni a verdat sok km-el? Mennyi ilyet hallani, csak valahogy az marad ki a sztoribol hogy mennyiert is arulta? Visszaporgette az irat es elvittek? Igen bzmeg mert az arat nem valtoztatta meg viszont igy mar stimmel a km futas szama az arult kocsi vetalaraval!
Ezt kene latni es nem azt hogy mindenki kmt nez! Ezert nez mindenki kmt mert nalunk valamiert ugyan annyiba kerul a rohadt sokat futott meg a keveset futott. Ki nem szarja le.regen mennyibe kerult? Volt 20 milla most van benne 500 ezer? Akkor aruld 600 ezerert te paraszt! Ja hogy sir a szad, inkabb visszaporgeted es eladod 2 millaert. Rohadjon meg minden ilyen ember.... a nepper es a hr-es a ket leggyuloltebb allatfaj nalam...Bocs...
-
sziku69
őstag
válasz
Vesztor87
üzenetére
Szerencse kell hozzá, ha közelebbi ismerőstől (akinek esetleg ismered a szokásait) veszel autót. Abba se látsz bele, hogy valamelyik alkatrész mikor adja meg magát. De nagyobb eséllyel mehetsz biztosra.
Egyébként minden lutri. Ha új, ha régi az autó. Kérdés, mennyi pénzed van a megvételre, és a fenntartásra.Én jelenleg az alsóbb árkategóriában turkálnék, ha autót vennék. Ha mondjuk lenne egy x összeg rá, az átirási költségeken kívül, annak maximum a 2/3-ad részéért venném meg az autót. Mondjuk 1millás költségvetésből, vennék egy 650 ezer körüli autót, a fennmaradóból pedig kicseréltetnék rajta mindent ami szükséges. Nem szeretem, ha kilóg a lábam a takaró alól.
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Declare
üzenetére
Ezt én értem. Ültem dízel majd 450k-t futott 6-osban (Mazda), meg 350k km-es E12-esben, előbbi 14, utóbbi 8 éves volt, tulaj szerint semmi bajuk, köszönik. Sokat pályáznak vele. Viszont belelátni meg nem lehet, ezért is nézik a km-eket. Állapotot veszünk persze, csak ha elmegyek egy kereskedésbe, és két ugyanolyan modell, mindkettő jól néz ki, akkor ha korban is ugyanolyanok valszeg a kevesebbet futottat válaztom. Persze ha most lenne a rokonságban egy 350k-t futott marha jó autó gond nélkül megvenném am.

-
Declare
őstag
válasz
Vesztor87
üzenetére
Nem ment at akkor, amit itt probalkozom (en is) mondani.

Sanki nem tudja, milyen egy auto se 100k km el, se 200k km el, se 500k km....mert hasznalat tipusatol függ (egy varosban nyuzott auto egesz mas lesz, mint egy autopalyan/hosszutavokon futott auto), tankolt üzemanyag (ez föleg dizelnel veszelyes...ha a tulaj sz@rrago, ikarusbol leszivott "olcso dizelt" tankolt vagy normalis üzemanyagot), falabu volt e a kdeves tulaj (padlogazzal tolta neki hidegen/melegen, minden mind1 alapon, vagy sem), milyen sürün es milyen olajat cserelt benne.....irto hosszu a lista.
Egesz biztosan talalunk barmilyen autobol olyat, amiben van x km es minden baja van es ugyan olyan autot, amiben 5x km van es semmi baja.
-
Vesztor87
senior tag
válasz
adorjant
üzenetére
Hahun belőhető azért
H Astra? Milyen mocival?Declare:
Igen tudom, de hát valami alapján szűrni kellene. Az a baj hogy sokan (köztük én sem) tudom hogy egy autó mennyi km-esen milyen. Tehát ha azt tudnám hogy egy normálisan hajtott autó 500.000km-t gond nékül kibír, akkor azt mondom oké, lehet 300e km-es, de így
-
Declare
őstag
válasz
Vesztor87
üzenetére
Egy 1.4, 1.6 os 10 evnel fiatalabb benzines autoban nem nagy elvaras a max 250 ezer km. Nem hiszem, hogy sok kiesik a listabol. Megint mas ugye ha dizel autot nezünk, meg tipikus utazo autokat, mint pl passat. Egy 1.4 / 1.6 benzines astra (plane ha magyarorszagi) siman lehet 10 evesen is akar 100k km körül is....kerdes, hogy biztos jo e ilyen alacsony, varosban pöfögö, feltehetöleg sporolos tulaj autojat megvenni, egy kicsit többet futott, de a motornak jobban tetszö üzemi hömersekleten jaratott, nem varosban szet kuplungozott/fekezett autoval szemben

Szoval ennek a szürö feltetelnek, kb semmi ertelme....meg amugysincs ertelme
az elejen en is igy gondolkoztam....mert mindenki igy gondolkozik....hogy miert azt senki nem tudja....birka effektus 
Meg kell nezni minden olyat ami szoba jöhet, aztan persze az embert befolyasolja a km is es ha van egy szebb, ami jobban is nez ki, kevesebb is benne a km, persze, arra kell hajlani, de alapbol szürni erre szvsz felesleges.
-
adorjant
őstag
Én meg pont ezek miatt vagyok bajban,hogy az újkoráig ellenőrizhető,vezetett szervízkönyves,de 340e futott Astrámat vajon mennyiért tudnám eladni...

-
Vesztor87
senior tag
-
Kickass
őstag
válasz
Declare
üzenetére
3 fő okot látok én ebben:
- a nepper is olyan mint bármelyik magyar átlagember, a semmiből 0 befektetéssel akar meggazdagodni de minél hamarabb
- az emberek hülyék, pontosabban a cocializmusban nevelkedettek még minidg abból indulnak ki a 180-200k km Józsi bácsi ladájában sok volt, persze azt már mindenki elfelejtette hogy újkorától kezdve esett szét párezrenként és mivel egyébként se nagyon voltak pl. autópályák, cégesautók, magánvállalkozók így a km se pörgött olyan gyorsan egy autóba
- mindehhez asszisztál az állam, aki mint sok másban is, nem az átláthatóságot segíti hanem a mismásolást meg a szürkekereskedelmet, ha nem az elbaszott ügyfélkapu regisztrációhoz meg pénzhez kötnék a km lekérdezést úgyis sokkal hamarabb átalakulna a piac hogy csak 2010-11ig visszakereshetőek az adatok+1: az emberek között lévő urambátyám viszony is idetartozik, jajj hát neki is meg kell élni valamiből, meg ha nepper nem tekeri én se tudom az enyém jó árban eladni stb...kéz kezet mos, intézményesített és hétköznapi korrupció összefonódik,
Mi meg panaszkodunk itt, aztán a topiklakók fele is meg fogja a tekert autót venni....
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Corsa B-ben a hűtőventilátort a hőtőventilátor kapcsoló kapcsolja ami a hőtő bal alsó sarkában található. Gondolom ez a kapcsoló úgy működik ha eléri azt a bizonyos hőfokot akkor kapcsol. Átmértem a vezetékeket is. A pozitív közvetlenül megy a ventire, a kapcsoló pedig a pozitívat kapcsolja(kapcsolná).Méghozzá 100 C fokon kellene indítani a ventit. Nos nálam az istenért sem akar elindulni. Az óra 100 C felett járt már.A mutató a 100 utáni fehér vonalon volt már. A ventire külön rákötöttem 12V-ot és az működik. A kapcsolót pedig most cserélem egy újra(Facet márka). Nem tudom mi van vele.
Esetleg még később kapcsolna ?

-
Declare
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
Hat persze, de ha valaki orat teker, rizikozik, csal, akkor mar a lehetö legtöbb penzt is akarja kapni erte....ez ördögi kör, nem tudom, hogy lehet veget vetni....talan, most hogy azert sok helyen fel van kapva a tema.....meglatjuk
En a hahu t egyaltalan nem is nezem, a mobile-t viszont szoktam nezegetni. Azonos tipusnal az evjarat/felszereltseg a döntö, nem a km. Vannak persze extrem esetek, de a többsegnel a km ora allas teljesen vegyes az arcedulahoz kepest....es ez lenne normalis.
Vicces amugy, hogy döntöen 140-180k+ km plusszal vannak fent a 3-5 eves passatok, 3er bmw, a4 audik....majd 8-10 evesen otthon ugyan ezt a km allast is sokalljak ezeknel az autoknal

-
trassher
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Így lehet gyorsan sok pénzt keresni. 1000 eurós autót itthon eladja 1,3 millióért és már keresett is 8-900K-t attól függően hogy ki helyezteti forgalomba az autót. Amíg nincs visszatartó erő addig marad ez. Mert mint tudjuk akkor büntethető az óratekerés ha tetten érik azt aki csinálja. Na ilyen soha nem fog előfordulni.
Declare: Pontosan. Az átlag nem is látja a 180-200K km feletti hirdetést meg eleve elzárkózik előle mert azt hiszi az már bontóba való. Erre írtam, hogy a többség műszaki analfabéta. Szomorú de a magyar úgy keres autót mintha német fizetésből, német életszínvonalon élne. Kint megtehetik, hogy Hakan-nak eladják az 5 éves autójukat mert van pénz újra.
-
Declare
őstag
válasz
Vesztor87
üzenetére
Hat ezaz....de erted, amig a keresöbe a nep nagyresze beallitja a 10 eves dizel passatra, hogy max 180k km....addig mit csinalsz?
erre irta trasher, hogy igenylik az at....es a többseg ilyen szellemisegben keres autot.Olyan ez mintha holnaptol az orszag nagyresze azt mondana, hogy max40 ft ot vagyok hajlando kifizetni a liter tejert (a tejes peldaddal elve
).....es tenyleg alig venne valaki dragabban tejet....tudod mi lenne? Megkapnak a 39 ft os tejet.....kinabol valami tejporbol, madarszarral felhigitva....de megkapnak...es örömmel innak, mert csak 39 ft... -
F_Gergely
őstag
válasz
sziku69
üzenetére
az a gáz még mindig hogy szart adnak marha drágán.
Lehet hogy venne valaki 500-600 ezret futt autót (mert nem mindenki teheti meg hogy 1 millát vagy többet fizessen), de akkor a nyomorultja árulja is ennek megfleleő összegért. De nálunk csak keveset futott autó van ennek megfelelően beárazva. Mert az egy dolog hogy visszatekeri, mert a vevő ezt nézi, de az árát is felnyomja.
Lásd, megveszi a kereskedő 300-ért a verdát (vagy annyiért se) visszapörgeti az órát és azt mondja, keveset futott női tulajtól 1,3 milla. Tetszik érteni? ez a rohadt nagy gond! -
trassher
addikt
válasz
Vesztor87
üzenetére
Ez most lehet érdekesen fog hatni de ez mind a magyar mentalitással van összefüggésben. Olcsón kell mert nincs pénz de akkor is kell. A nepper épp ezt használja ki mert tudja, hogy a legtöbb ember túlvállalja magát anyagilag ergo nem fog még arra is pénzt áldozni, hogy megfizesse a szakértelmét annak aki megmondaná, hogy az adott autó értéke fényévekre van a megadott ártól. Ezek után marad a km óra állás amit mindenki ért aki tud olvasni, ezzel kell tehát trükközni.
-
Vesztor87
senior tag
válasz
trassher
üzenetére
Ez a km óra állás kicsit olyan mint a telefonoknál/prociknál hogy hú ez ennyi magos, vagy ennyi ghz-es. Semmit nem jelent. De nem szabad elvárni az egyszerű mezei embertől hogy ezt tudja. Azért is nézi a km számlálót. Én sem értek hozzá, magammal viszek valakit aki ért hozzá, meg egy szervízbe bevizsgáltatjuk szerintem, aztán annyi. Vagy vagy...
sziku69: apósom váltig állítja, és elhiszi hogy az osztrák papírokkal vett 1,8-as tddi fókájában 179k km van
Küldi itt rakásra a hahus linkeket hogy 140k km-es Laguna meg mittomén milyen vackok (mert le kéne cserélni a gépet), de elhiszi a km óra állást... nincs mit tenni vele....Na de hogy ne csak off legyek, ha van eladó G Astrátok ne tartsátok magatokba
3-4 hónap múlva venni kell
-
sziku69
őstag
válasz
Vesztor87
üzenetére
Szerintem a vásárlók nagy része tudja, vagy sejti hogy vissza vannak pörgetve. Inkább az állapotra kell rámenni. Ha megveszek egy 500K-t futott autót most, ami vissza van pörgetve 200K-ra, akkor két év múlva el tudom adni (ha el akarom) "legálisan" 240k-s kilométerállással. Egyébként 540k lenne benne.
Ez egyáltalán nem jó persze, hogy így működnek a dolgok, de ennyi előnye azért van.
Az emberek szívesebben nézegetik a km óra alatt a kevesebb kilométert, bár tudják, hogy át lettek vágva.
Ez a magyar valóság.Persze mindenek felett, az állapotra kell rámenni szvsz.
-
HoaryFox
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Eltoltam nekik, tele vannak munkával, de kértem őket, hogy valahova szorítsák már be, mert igen fontos lenne (édesanyámnak lenne egy jó napja, erre nem beleszól ez a dög?
) -
trassher
addikt
válasz
Vesztor87
üzenetére
Mert az alkoholista bevallja, hogy alkoholista? Amíg nincs büntetés, nincs rizikó addig vissza lesz tekerve sok autó mert így lehet sokat keresni. Ha az emberek nem a 180K-s futásra alélnának el akkor nem lenne tekerés de a magyarnak az kell, hogy ezt lássa mert műszaki analfabéta 10-ből 7. Továbbra sem a km számít hanem, hogy az autó milyen csak ehhez utánajárás kell, idő, szakértelem amit a magyar nem akar megfizetni mert olcsón kell. Ránéz az órára, jajj de jó keveset futott, biztos jó. Aztán meg jön a pofára esés meg a kérdés a 'zasszonynak, hogy ebben a hónapban enni akarnak vagy autóval járni.
-
Vesztor87
senior tag
válasz
trassher
üzenetére
Hagyjuk már ezt a magyar ember arra vágyik hogy átvágják c. sztorit. Mutass nekem egy olyat aki erre a kérdésre úgy válaszol hogy igen, szeretné hogy átk.rják... Szerintem nincs ilyen. Igaza van F_Gergely -nek, ha 500k km van benne, akkor ne tekerje, hanem adja olcsóbban, ennyi. Hogy érintene ha a Tescoban a tej lejárati dátuma át lenne írva, és már félig savanyú lenne a tej, és azt mondaná a boltos hogy hát kérem szépen igényled az átk.rást, mert olcsón akartál tejet venni...
Most nem személy szerint Neked szól, félre ne értsd, csak tényleg annyian szajkózzák ezt hogy igényli az ember az átcseszést, dehogy igényli. -
sziku69
őstag
Ha szombaton látni szeretnétek a sz.p.rolleres Vectrámat, akkor gyertek ki a Hungaroringre, az Opel Családi Napra.

-
HoaryFox
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Csak az a baj, hogy csak holnapra tudok erre folyósítani pénzt. Ha ma elviszem egy villamosságishoz az autót, holnapra szerinted tudnak végezni?

-
HoaryFox
őstag
válasz
HoaryFox
üzenetére
Fejlemény:
Akkut betettem, töltés visszajelző nincs, alapjáraton semmi töltést nem mertem (akkusaruknál 12,7-12,8 V), 2500-as fordulaton elkezd halványan parázslani a töltés visszajelző, alatta felette sehol. Pörgetésre se változik nagyon a feszültség.
Diódasor egyértelműen? Gondolom így ne induljak el szombaton Pestre (120 km)

-
trassher
addikt
-
trassher
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
Nem tudom, szerintem metro-ban nem jártam már vagy 10 éve.
Téliből csak azt veszem az autósboltban ahova járok.F_Gergely: Ezen szerintem nem kell fennakadni. A magyar vásárló arra vágyik, hogy átvágják. Passat, a4, avensis, mind utazóautók. Csak itthon akar mindenki egy jó állapotú egyszerű autó áráért egy dízel űrhajót. Ha erre van kereslet akkor ezt fogják árulni mert ezt lehet eladni.
-
Vesztor87
senior tag
-
Declare
őstag
válasz
Vesztor87
üzenetére
Ez igy van...de ö nem jobban vagy rosszabbul akart jarni, hanem eladni az autojat....marpedig a telefonja meg sem csörrent, amig nem tekerte vissza. Ugyan ezt mondjak az autonepperek is. Sokszor nem azert tekernek, hogy nyereszkedjen, hanem, hogy legyen erdeklödö egyaltalan.
Vagy B opcio a piaci ar ertekenek a feleert adod, megveszi egy nepper, visszatekeri es eladja normal aron.
Sajnos ez a nagy Magyar valosag
(#58399) Petyyyyy tudok itt Ph rol aki ezzel dolgoik, ha erdekel PÜ ben atdobom. Nyaron lehet en is hozza viszem az opit

Új hozzászólás Aktív témák
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Jura Ena 8 automata kávéfőző
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Jura Ena 8 kávégép
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB ASUS A31 PLUS ARGB 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Napi 100 km-re kell, ugyhogy remelem megbizhato lesz. Amit kerdeznek egybol: lehet cserelni a fejegyseget? gyari radio van benne, viszont nekem fontos lenne, hogy a telefonommal ossze tudjam kotni. Megoldhato nem ronda modon?

Egy rendes kis magánszerelő nyilván nem fog ezen fennakadni. Egy nagyobb dolog simán el fog küldeni, mert ők az alkatrészbeszerzésen is keresnek, egyrészt, másrészt meg nem fog azzal foglalkozni, hogy ellenörizgessen téged. Szerintem. De persze egyetértek, nekem is az a szimpi, ha azt csinálja amit mondok, nem amit ő akar
Cromax/kovács autó/fékmester. Ezektől rendeltem már és mindig kaptam számlát is természetesen.
Ha csak megcsiszolják és beleködölnek akkor az látszani fog persze nem feltűnően. Újra tudják fényezni szépen ha jó a szaki és nem fog elütni mert összepolírozzák az újrafényezett és gyári elemeket. Bogár ellen lehet jobban járnál egy kavicsfelverődés elleni fóliával. Az tartósabb mint a nano kezelés.
a nincs agyat nem potolja semmi...
Olyan fura módon "esik" le a tetőből az eleje és még lejjebb, fura az egész.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)