Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gzbotii
nagyúr
Ha a vezérlés és a gyertyák cserére szorulnak, mik lehetnek ennek a jelei, használat közben?
-
solyom76
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
Lehet jókat találni,de nem 800k-ért.. arra még 500k-t költesz..
Ha gondolod segíthetek,csak írd meg az elképzeléseid..
Amúgy nem vagyok fan. de hétszentség ,hogy jó kocsik..
Alkatrész semmivel nem ütősseb mint bármely más autóhoz.. csak tudni kell mit veszel..
Erre én konkrétan 2 hónapot vártam. -
Pitu
aktív tag
válasz
trassher
üzenetére
10-15 évvel ezelőtt sokat buliztunk ott. ("Nádas", "Fehér hajó")

(#32991) Mikulásbá: +1
Kíváncsiságból lementem ma az autóhoz, sikerült 2-esbe raknom és finoman elindulni vele. Gurulás közben vette az 1-est is. Kíváncsi leszek a szaki mit fog mondani, mert egyébként ha beveszi a sebességet, akkor recsegésmentesen teszi azt. 15-25K között mozognak a bontott váltók, viszont a cseréje macerás lehet. -
INMOTEP
őstag
-
trassher
addikt
Köszi srácok, eddig nekem is nagyon bejön az autó.
Ha lesz rajta rendes tél igumi, meglesznek a kesztyűtartó kengyelek és a könyöklő akkor majdnem 100%-os lesz a kocsi.
Óracsoport izzóit nehéz kicserélni? Középen jó a fénye de onnantól kifelé mindkét irányba fokozatosan sötétebb. A vízhőfok és a benzinszint mutató sötétben is épp hogy látható. -
AMD Power
titán
Normálisak ezek?

-
HKorn
veterán
na, mivel nem segített senki sem, megkerestem magamnak, hátha valakinek jól jön még, insp felirat kiütése

-
trassher
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
NGK-t vettem de még mikor mentem nem jött futár. Jövő héten lesz megcsinálva a szervíz, addig ráér.
Nem 40 darab kép és én sem vagyok egy fotózseni.
Ezeket sikerült ma csinálni. Sajnos az előző tulaj fúrt kúti vizzel moshatta az autót mert az összes műanyag kívül ocsmány mosás után is és a vas réteg megmaradt az üvegeken. Szép kis meló lesz lepucolni róla. Ha esetleg nem működne a link szóljatok. -
solyom76
senior tag
Köszönöm. Skacok.. talán jutok valamire...
Bár engem csak az zavar,hogy az asszony használja a kocsit és mindig ezzel piszkál,és az enyémet akarja használni..
Na de mindegy.. kutakodom egy picit talán meglesz mitől van ez..Opelosok nektek jó randizást!!
Szeretem én is az ilyen spontán talikat,csak az én általam kedvelt márka társak között sok az igazi seggfej,nagyképű.. aki azért jön ,hogy a másét fikázza.. -
gban
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Azt csak érdekességképp írtam, hogy a Kadettban ott volt egy béna fonott testkábel, ami elrohadt, vagyis szélsőséges esetben nem csak a csavarok meghúzásával lehet gond, nem azt írtam hogy ott kell keresni a hibát...
-
gban
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Szeritntem is 100% hogy test gond.
Érdekességképp, nem töltött rendesen a Kadettom.
Generátor rendben, test csatlakozás mind tökig húzva.
Azon még ilyen hálószeű, két ujj széles rézfonat volt a generátornál vagy hol a testkábel.
Szerelő véletlenül hozzányúlt, megmozgatta valamiért, és a közepe a kezében maradt.
Elrohadt simán.
Kicserélték rendes kábeles megoldásra, mindjárt jó volt minden.
Szóval érdemes nagyon átnézni, nem csak a csavarokat, bár szerintem itt egy sima csavar meghúzás lesz a megoldás. -
Ehhh... késni fogok!
-
solyom76
senior tag
Sziasztok.
Szeretnék segítséget kérni,hátha tapasztalt már valaki hasonlót.
volna egy vectra b 98' 1,6 16v benzines.
Kb 2 hete, találkoztam a problémával..
Menet közben néha megszűnik létezni a műszerfal, néha csak a világítás megy el róla,néha a mutatók is leesnek,Ez csak 1-2 másodperc.
Ja és a rádió is kikapcsol ilyenkor.
Ha irányjelzek akkor is elhalványulnak a fények,mintha ingadozna az áram.
Esetleg valaki járt már így?
amit tudtam átnézegettem ,de nem találtam semmit..
/vezetékek,biztosítékok,csatlakozók../Köszönöm.
-
AMD Power
titán
Milyen érdekes ebben a tesztben is jó lett az E Corsa.
Felnőtt az új Corsa
Vezettük: Opel Corsa - 2015 -
AMD Power
titán
válasz
AMD Power
üzenetére
Kipróbáltam azt ,hogy levettem az aksit ahogy KillHates mondta. Utána a szerelőm tanácsát követtem. 5 perc keresztül csak alapjáraton ment az autó, utána ugyan ez de ment lámpa is. Most hazafele teljesen jó volt. Sőt semmi ingadozást nem éreztem.
Remélem most már jó lesz és így marad! 
-
Pitu
aktív tag
Nekünk nincs szerencsének az Opelekkel.

Ma este elmentem bevásárolni, és félúton megszűnt az 1-es, 2-es sebességfokozat. Az 1-est kicsit nehezen vette már pár hete, de amikor gondom volt vele, akkor 2-esből toltam 1-be. Illetve még annyi hogy ha már 3-asban haladok az autóval, akkor 2-be vissza lehet váltani.
A kuplung jónak tűnik, 2 éve lett felújítva. Google-al próbálom keresni a probléma forrását, elsőre szinkrongyűrűre tippelnék. Van ötletetek? Kezdjek bontott váltót nézegetni? -
HKorn
veterán
H Astránál, amikor szervizt jelez "Insp" felirattal, azt tudja valaki, hogy kell kiütni?
Van valami gyújtás+ napi számláló nullázós kombó, ahogy emlékszem, de hátha tudja valaki pontosan.
-
trassher
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Vezérléssel nem viccelünk.
Mennyi amúgy a csereintervallum? 60 ezer vagy 100 ezer km? -
gzbotii
nagyúr
Én most fogtam neki télire felkészíteni a járgányt. Hát nem lesz egy ocslsó mulatság, főleg, hogy mindent meg kell venni (fagyálló, ablakmosó folyadék, téli gumi)
-
AMD Power
titán
válasz
KillHates
üzenetére
Szerelom azt mindta,hogy pl a Suzukinal azt kell csinalni ha nem "jo" az alapjarat,hogy kb 5 percig kell alapjaraton hagynivaz autot menni majd felkapcsolt lampanal meg 5 percet jaratni. Aksit gondoltam kiveszem melo utan hazafele,de ilyen szakado esoben eselytelen.
-
trassher
addikt
-
válasz
trassher
üzenetére
Amúgy az a halálom, hogy ha valaki eladja az autóját ami tiszta retek.
Komolyan, miért nem lehet kitakarítani legalább egyszer amikor eladod?! Én olyan patyolatra nyaltam a régi swiftem eladás előtt, hogy enni lehetett volna belőle. A mostani verdát is amikor megvettem belenéztem és majd behánytam. Kávé kiöntve az ülésre, kutyaszőr... Ha tiszta lett volna 50k-val többért is elhoztam volna kb
hál istennek a kutyaszőr és a kávé is kijött, nem maradt nyoma. -
trassher
addikt
Köszi a srácok!

A gumi mint kiderült egy futózott fos. Márkája "Comfort". Úgy visít hogy az valami földöntúli. Még elmegy 1-2 hetet aztán úgyis kell tényleg téli és megy rá Hankook.
Képek nem tudom lesznek e ma mivel szakad az eső így nem is takarítottuk ki. Mondjuk nem is koszos, gumiszőnyeget is vettem bele mert nem akarom a szövetet retkelni ilyen időben. -
válasz
Markizmark
üzenetére
Amíg nem volt nekem sem hiányzott
Most hogy van és mondjuk vissza kell ülnöm apa fastrájába vagy anya swiftjébe mindig elképedek hogy mennyire nehéz tekerni a szervóhoz képest. Pesten parkolásnál határozottan nem hátrány a szervó, egyébként meg lehet nélküle lenni
nekem 2.4 van minden kerékben 
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Egy jó fél éve mentünk mi is 5-en fater f astra kombijával Balassagyarmatra. 1.4 60le, gázos a verda, de meglepően jól teljesített, lehet vele normálisan közlekedni. Csak a karom szakadt le szervó nélkül

-
Declare
őstag
Jaa nem ugy gondoltam, hogy gyorsul az auto...azert az eleg meredek lenne 
En nem tudom, soha nem tapasztaltam meg ilyet, hogy elveszem a gazrol a labam es nem jelentkezik azonnal a motorfek, hanem csak par masodperccel kesöbb...ez az olvasatomban azt jelzi, hogy a motor tovabbra is kapja az üzemanyagot, annak ellenere, hogy nem nyomod a gazt. Ellenkezö esetben, ha felengeded a gazt=nem kap a motor üzemanyagot= egyenlö "azonnal" jön a motorfek.
Nem?(#32942) AMD Power : Lehet azt kiprobalhatnad, hogy mondjuk ahogy felengeded a gazt azonnal benyomod a kuplungot. Ha nem esik le azonnal a fordulat, akkor azt jelenti, hogy tovabb aramlik a kerozin a hajtomübe
(szerintem, total laikuskent gondolkodva
) -
-
gban
veterán
válasz
Declare
üzenetére
Azért ne úgy értsd hogy elveszem a gázt és tovább gyorsít az autó

Lehet, azért volt nekem normális, mert ismerem a jelenséget, de ha nem ismerném, én is azt mondanám, ott valami nem frankó.
A lényeg, hogy ha ugyanarra gondolunk, a motorfék jelentkezik csúszással, így értette a kolléga.
Ha nem, és gyorsít tovább az autó, az tényleg nem normális
Bár a 60 lovas F Astránál a "nem lassul" meg a "gyorsul" között nem sok különbség van, pláne 5.-ben

-
Markizmark
addikt
A keverék teljes mértékben vezérelt. Te a gázpedállal csak a fojtószelepet állítod. Meg annak a potméterét. Az ecu pedig ebből és a map szenzor jeléből számolja mennyi benga kell. Ezért van az, hogy meleg motornál amikor már nincs szivató és hirtelen gyorsan padlózol üresben és gyorsan el is engeded a gázt akkor kicsit hörög a motor mert nem tud az ecu olyan gyorsan reagálni. Mire te elengeded a gázt addigra ad csak benzint és akkor pörög föl a motor amikor már nem is nyomod a gázt. Remélem érthető.

-
Declare
őstag
válasz
KillHates
üzenetére
Es mi lett a megoldas, az lemaradt?

(#32939) gban: Azert szerintem az, hogy elveszed a gazrol a labad es 2 masodpercig nem törtenik semmi, az annyira nem nevezhetö normalisnak. Ott a rendszernek egyböl le kellene zarni a nafta utjat. Az hogy alapjaraton megemeli a kocsi a fordulatot magatol, az egy mas dolog.
-
AMD Power
titán
Olyat tapasztaltam ma a kocsival ,hogy mentem 5-ben az Árpadhídon. Felengedtem a gázt és kb 2 másodperces késéssel érzékelte a dolgot. Addig ugyan úgy "ment". Lámpánál is éreztem utána,hogyha mintha egy picit meg "nyomna" a gazt a kocsi... Most üresében kicsit megpörgettem de nem produkálta újra a hibát...
Szerintetek?

-
-
trassher
addikt
A mai napon g astra tulaj lettem. Eddig minden tuti de ugye írtam a kivillanó motorlámpát. Lehet megtaláltam a bűnöst. A lambda szonda kábele el volt szakadva és valamilyen módon össze lett kötve, nem cserélték. Erre gyanakodok hogy kontakthiba lehet. Emellett motorikusan nem vettem észre semmilyen gondot. Megy, húz ahogy kell. Az eladó szerint 12000 km van a téli gumikban a gondom csak annyi hogy a DOT számuk 1608

A másik idegesítő gond hogy a kesztyűtartó ajtaja nem marad meg kinyitott állapotban hanem lehajlik mivel a műanyag rész ami fogná el van törve. Ezt nem tudom hogy lehetne orvosolni. -
AMD Power
titán
Érdekes , de ez nem Totalcar cikk egyből nem is olyan szar ez az új Corsa E.

Két centi igenis sokat számíthat: próbán az Opel Corsa E
Opel Corsa E: minden eddiginél finomabb, okosabb, takarékosabb -
Mikulásbá
nagyúr
Úgy sem kíváncsi senki egy 20 éves felújított Calibrára .....

-
Declare
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Azon a feketen tök jol mutat az a felni! En is hasonlo stilusut keresnek de egyszerüen nem talalok....es mar annyira unom

Vagy 17 colos van hasznaltan gyari ami tetszik, vagy nagynehezen talaltam egy Borbet felnit ami tetszett, de annak aztan kiderült, hogy az osztoköre (vagy mi
) nem jo nekem.......
17 colos nyari gumit meg nem fogok venni.....2x annyiba kerül pont, mint a 16 os, es hamarabb elkopik.....mas elvezetesebb modjat is latom a penzem elszorasank 
Utamgyartottbol lenne 16 os ami tetszik, de mindenki azt mondja, az valami kinai vacak, ami az elsö bukkanonal elhajlik
Ha valaki tud/lat astra H 16 os felnit az szoljon pls
stilus ötleteket is szivesen fogadok 
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Mi lehet a kis B corsa-val hogy az index relét mindig kicsapja? Annyi az előzménye, hogy kivettem az elakadásjelzőt, mert kiégett benne az izzó, kicseréltem. Amikor visszadugtam, akkor a belső világítással együtt elszállt az index is, és hiába cserélem ki a relét, mindig kicsapja. Bár nem értem, hogy mi köze a belső világításhoz, mert elvileg külön szálon futnak?!
Üdv!
-
AMD Power
titán
Valami ilyesmit eltudnék én is képzelni majd.

OPEL ASTRA G 1.4 16V Classic II
OPEL ASTRA G 1.4 16V Classic II Optima -
trassher
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Synology NAS
- Lexus, Toyota topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- SteelSeries Apex Gaming billentyűzet, német, RGB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Érdemes megnézetni szerelővel. Amennyire persze rá lehet nézni. Típusfüggő miből mennyit lehet látni.

Komolyan, miért nem lehet kitakarítani legalább egyszer amikor eladod?! Én olyan patyolatra nyaltam a régi swiftem eladás előtt, hogy enni lehetett volna belőle. A mostani verdát is amikor megvettem belenéztem és majd behánytam. Kávé kiöntve az ülésre, kutyaszőr... Ha tiszta lett volna 50k-val többért is elhoztam volna kb
Nem?

5x110 ha jol emlekszem