Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
Declare
őstag
Az egyebkent mitöl függ, hogy egy autoba lancos vagy szijas vezermüvet epitenek?

Laikuskent azt gondolnam a teljesitmenytöl... de akkor pont nem az 1.0, 1.4 es tarsai kapnak meg a lancot

-
Findzs
addikt
válasz
Bitpalace
üzenetére
láncos motorba nem ajánlatos 5w 40 -5w 30 helyett mást önteni:
"FIGYELEM! Ezek a motorok hidraulikus láncfeszítővel vannak szerelve, ezért nagyon fontos a megfelelő motorolaj alkalmazása. Az ezzel a vezérműlánc szettel szerelt motorokba (X10XE, Z10XE, X12XE, Z12XE, Z10XEP, Z12XEP, Z14XEP) csak és kizárólag 5W-30 vagy 5W-40, GM-LL-A-025 illetve az ezt felváltó Dexos2 szabványt teljesítő olajat szabad önteni. Minden más megoldással a vezérműlánc rövid úton (akár 15-20.000 km) garantáltan újra csörögni fog. Nagyon fontos, az összes kézikönyvben sárgával kiemelten benne van, semmilyen körülmények között, még az esetleges olajfogyasztás mérséklésére sem szabad bele 10W-40-et önteni!!!"
#32352) AMD Power:
"G Astráknál az 1.6 16v mennyivel problémásabb mint a 1.4 16v? Fogyasztásban gondolom semmi különbség nincsen!?"
ebből gondoltam, hogy cserélni akarsz

-
erikke17
őstag
Hogy tetőzzük a napot

Jönnék haza, nem kapcsolódik be biztonsági öv.. Nagy nehezen beleerőszakolom akkor meg alig jön ki.
Szétbarmolom burkolatát mondom ezt már úgy is cserélnem kell, rugó kiugrott helyéről és a biztosító sem ugrik be helyére... Érdekes burkolat alatt a sárga műanyag, piros felkiáltó jellel háromszögben
Miért is ne komplett övfeszítővel lehet csak cserélni. Közelben bontódik astra hívom faszit, mennyiért adná? 13 500
Köszi nem 2000 pénzé van máshol inkább várok akkor postára 
Más: Ülés, hogy kell kikapni? Négy csavar azt kalap kabát?
Vezetőoldali...Előre is köszi..

-
gban
veterán
Most néztem az olajszintet. 1.4 60 LE F Astra, 230e km.
Olajcserekor maximumig töltve, olajcsere lassan időszerű, belement azóta több mint 10e.
A min. és a max. között még mindig 1/3-nál van - sosem kellett 2 csere között rátölteni semennyit. -
adorjant
őstag
válasz
üzenetére
Azt olvastam én is
Nyilván az nem túl egészséges.
Nekünk pl a Zafira 10-13e km alatt kér 0,5-1l olajat (azt is csak azért töltögetem,mert ha nincs maxon a szint,rinyál a fedélzeti...),attól függően mennyit megyünk autópályán.
De! Az utolsó ciklus alatt egyáltalán nem kellett utántölteni, akkor most elromlott,vigyem szerelőhöz?
Mindig GM 5w-30 megy bele. -
adorjant
őstag
Ez az olajevés túl van misztifikálva szerintem.
Többnyire 10+ éves autókról beszélünk,egye nyugodtan,váljék egészségére!
Ne tegyük tönkre nem belevaló olajjal
-
Nordik
őstag
válasz
Bitpalace
üzenetére
Nekem 1.0 B Corsa van 1999 82ezer kmel. Én 10W40-et tettem bele, de szerelő mondta, hogy jobban szeretik az 5W40et, mert láncos stb. Bár féltem, hogy enni fogja. Sokat használom városba és hidegen tényleg jobb lenne bele a vékonyabb olaj, valahogy a hangján hallani. Szerintem próbáld meg 5W40-el.
-
Bitpalace
senior tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Azt is cserélem természetesen! Ezeket a szűrőket érdemes az olajcserénél mindig megejteni, kivétel ha légszűrő még nem olyan piszkos vagy stb...?
Gyertyák terén tudsz segíteni? Mert akkor azokat is cserélném, hogy le legyen tudva.
Keresek a tetőantenna alá egy gumitömítést, de sehol nem találok hozzá...
üdv!
-
Bitpalace
senior tag
válasz
Melack
üzenetére
Ezek cserélve lesznek! 5W-40 olajat mennyi időközönként cseréljem? Ha jól tudom az olajcserénél kell megejteni mindig a szűrők cseréjét is?
Gyertyákat is akarok cserélni, informálódtam, hogy a 2 elektródással csak a szenvedés van, ezért néztem hagyományos gyertyákat de az meg 2300ft/db (Bosch) Valaki ezt sokallotta érte.
AMD Power: Miért vettél bele 10W-40-et?
üdv!
-
-
-
sitotomi
tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Hol és mikor van találkozó?
Há hogyne vinném.
Képet is megígértem, hogy "tetetek fel/ki" már mikor beregeltem, de azóta se töltöttem fel; lusta voltam fényképezővel normálisan lefotózni.Két kép van a régi telómban róla, mikor elhoztuk.
(Itt még nem volt lepolirozva a fényszóró, meg oda a csillogás hála a márciusi párás reggelnek
)
Kívül: [link]
Belül: [link] -
Bitpalace
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérdezni, a napokban vettünk egy B Corsa-t 1.2 16V 2000 évjárattal. Ausztriából hozták, és kérdezném, hogy miket cseréljek így első körben mikre érdemes figyelni?
Szűrőket alap, hogy cserélem, (olaj, benzin, lég, és pollen... ebből nem tudom hogy van e benne, elvileg kéne, mert klímás.)
Valaki mondta nekem, hogy a vezérlést sem ártana megnézni...érdemes?Olajból 5W-40 ír neki elő, szóval ezt szándékozom venni mégpedig total quartzot. Hány liter kell bele, és mekkora intervallumonként kell cserélni az olajat?
A vezérműláncot akkor kell cserélni, mikor már a feszítő ki van kopva és hallom hogy csörög a lánc?A választ előre is köszönöm!
üdv!
-
-
sitotomi
tag
válasz
Declare
üzenetére
Hát kivételesen örülök, hogy kilógok az átlagból. Egyébként az asszongy 1500nél mindig felvált
Tehát Ő nagyon tojásokon jár.(#32361) deicide
Ez a legelképesztőbb, 200-300k 4 gumáért... ki tudja azt megfizetni... még ha ki is tudnám fizetni vihetném javíttatni a felniket...Kemények ezek az OPC designok, remélem egyszer összejön egy olyan meló, hogy fusson a fenntartására.
-
Markizmark
addikt
Infó kéne.
A gyárilag ködlámpa NÉLKÜLI első lökhárítóban van hely utólag beépíteni a gyári ködlámpát? Vannak csavarhelyek, ilyesmi? -
AMD Power
titán
Túl drága a használt Opel Corsa?
Használt autó: Opel Corsa DEz nem drága. Jó.

-
Declare
őstag
válasz
sitotomi
üzenetére
Hat ha ez az atlag akkor nekem meglepö. Km ora hiba esetleg?
(rosszul mer/mutat, pl ha nagyobb a kerek, mint a gyari esetleg befolyasolhatja
nem udom).
Mindenesetre amikor valaki valami kiugro erteket produkal a szkasos adatoktol az azert mindig gyanus....(matek, statisztika...) marpedig, ha az atlag fogyi (es nem egy egyszeri meres) 4,8 az azert mondhatjuk, h kiugro, ha a netet nezem (amiket irtam).A spritmonitoron egyebkent nekünk minden autonk beletartozik az atlagba. Nekem is az astrara (1,7 dizel GTC) eddigi tankolasaim összesitett atlaga (kb 10-15ezer km) 5,8-5,9 ha jol emlekszem. Spritmonitor 6,07. Es tenyleg takarekosan vezetek, de nem tojasokon lepkedve.
szerk.
(#32357) sitotomi Na ez szep! A felni az hagyjan...azt egyszer kell megvenned....de a gumi...raadasul sokkal gyorsabban kopik el, mint a 16 ....na az a nem mind1
2 evente 200+ezerert venni gumit....hat az nem en vagyok...nem most 
-
sitotomi
tag
OPC C vekire ráverik ezeket 235/40 R18
De ezzel a hazai kátyúkon meghalnánk valószínűleg... Meg beruházni négy 18-as felnire...
De azért baba
[link] -
sitotomi
tag
válasz
Declare
üzenetére
Mikor elhoztam áprilisban előző gazdája is mondta, hogy "óó ez nagyon takarékos autó, 6 lityinél nem eszik többet..." Én akkor is úgy voltam vele, hogy "még jó"...
Hát figyelj... nem tudom a számításban hol hibázhatok, azért nem kell gyököt vonni.

Van egy blokkom, rajta hogy X liter benzint tankoltam. Van egy km óra, hogy Y km-et megtettem.Fiktív adatok a bonyolult képlet kedvéért... 40L/700km*100=5,71 lityi egy százas
Ezt kiszámolom minden tankoláskor (mindig pisztolykattanásig tankolok) és 4,8-4,9 el elmegyünk... volt már 4,7 is nyáron... hidegben mostanság nem ritka az 5,1...
Ha esetleg a táv szólna bele, mert hogy nem mindegy, hogy teszed meg azt az Y km-et, akkor elmondható, hogy a feleségem minden nap 25-25 km-t autózik a melóba oda vissza... ezen kívül két naponta 4-6 km-eket megyünk az otthoni tescoig-s vissza, illetve mondjuk havonta 1 esetleg 2 alkalommal elmegyek Dabasról Dunaújvárosba, ami kb. egészen pontosan 78-78 km (itt 170-180-al meg szoktam hajtani az m8 hídon).
Ez az átlagfogyasztás 205 55 r16 continental nyári gumikkal, mindig mol-on tankolva.

Szombattól jön a téli gumi, kíváncsian várom, lesz e változás. Sztem biztos...

(egyébként ismerősöm b5 passatja szintén 5,2-5,4-et eszik folyamatosan klímázva... csak nekem nem meglepőek ezek az adatok? )
-
Declare
őstag
válasz
sitotomi
üzenetére
Jajaja, en voltam
Mondjuk en tovabbra is vagy szamitasi hibanak, vagy az amerikai kögazdag titkon ratankolo nagybacsival tudom csak elkepzelni a 4,8 at... 
Akkor megneztem, es az hogy 1,5t, 125 loerös, 2,2 literes dizel, aminek a gyari erteke 6,5l vegyesben, spritmonitoron az emberek adatai alapjan (121db), 6,6l/100 kocsival 4,8 al jarjal, raadasul a gyari 15" kerekeknel nagyobb 16" kerekekkel az nekem total elkepzelhetetlen.
-
AMD Power
titán
válasz
Findzs
üzenetére
Szerintem is nagyon sok az a 6400Ft.
Most jöttem meg az én aranykezű szerelőmtől. Ki lett szedve a csomagtartó záram ki lett pucolva mert nem akart zárni. Megcsinálta. Ki lett szedve az alapjárati motorom és ki lett takarítva. Remélem most már az is baba lesz. A szerelés költsége szinte jelképes volt.
nocsak, kocsit akarsz cserélni?
Ezt nekem írtad?

-
gzbotii
nagyúr
Vezérmű csere mennyibe kerülne a B Corsamon cakli-pakli? x14xe
-
sitotomi
tag
Sziasztok!
Olvasom, hogy mindenki szerzi be a téli gumikat, én is szombaton megyek az új Hankook gumikért.
205 55 r16-os gumák vannak a kocsin jelenleg. (téli-nyári egyforma méret)
Viszont lenne egy kérdésem; van-e valakinek tapasztalata azzal, hogyha hátra szélesebb bitang gumikat rak fel, mennyivel nő a fogyasztás? Egyáltalán mekkora méretig lehet elmenni esetemben?
Nyilván a kinézet érdekelne, de gondolom vannak hátrányai is, vagy tévedek? Osszátok meg tapasztalataitokat kérlek.
(Téli gumikat illetően ez nem esedékes, csak a nyárinál, az a szett is tavasszal lesz csere érett.)Köszkösz!
-
Markizmark
addikt
válasz
realmadrid
üzenetére
Hohooooo kerék csavarokat nem zsírozzuk!!! 90Nm-el le kell húzni és szépen rá is szorul mégjobban menet közben, mert kúpos a nyaka.
-
Declare
őstag
válasz
n0rbert0
üzenetére
15k km eves futas mallett a benzines lehet, hogy jobb vetel. Föleg ha rövid tavon hasznalod többet. Dizellel az a baj, hogy nagyobb a riziko. Ha egy falabu, nem örödöm tulaj volt, akkor sok bosszusag lehet vele (turbo, kettöstömegü stb). Akkor erdemes szeritnem dizelen vacilalni, ha hosszu tavra hasznalod jellemzöen (50-100km). Ha jobbara varoson belül, meg kisebb tavolsagokra akkor a dizel fogyasztasbeli elönye nem tud annyira jol kijönni, ellenben koszolodik, pucoltatni kellstb.
-
gban
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Az ugye 1 centivel keskenyebb futófelületű.
Szerintem jó lehet, de hívj föl egy gumist találomra, vagy kérdezd meg GumisPeter-t. -
n0rbert0
senior tag
Sziasztok!
Autó vásárlás előtt állok és többek között szemezgetek az Opel C vectrájával. 2 millió körül akarok autót venni és úgy néztem, hogy ennyi pénzért már lehet venni jó állapotú, relatíve fiatal c vectrát (2008).
Tanácsokat szeretnék kérni, hogy mire érdemes odafigyelni egy ilyen autó vásárlásakor, mik a típushibák stb...
.
Mivel még nem döntöttem el magamban, hogy benzinest vagy dízelt ezért ebben is Titeket szeretnélek megkérni, hogy segítsetek ezt eldönteni. Évente nem megyek többet, mint 15k km, ezért elsősorban benzineseket néztem (1.8-ról azt halottam, hogy nagyon megbízható motor), de a dízeltől sem ódzkodom, ha nem szervizigényes (legalább is nem jobban, mint a benzines) és megbízható (pl 1.9 CDTI???).Előre is köszönöm a tanácsokat!

-
Declare
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Szerintem is tarsd meg a lemezfelnit a teli guminak. Nem tesz jot a guminak, ha mindig nyuzva van felniröl le, aztan felnire vissza. En is ezert keresek most nyari guminak egy alufelnit, a telit arakatnam a mostanira es alura meg menne a nyari.
(#32330) realmadrid En ugy tudom (gumis mondta), hogy ez a zsirzas ez regi tevhit. Ha normalis nyomatekkal van meghuzva a csavar nem fog beszorulni es a zsirzas nem ajanlott. Passz.
-
Declare
őstag
válasz
sziku69
üzenetére
Ezert irtam, hogy ilyen par tiz kilometer az nem sok minden. Erdemesebb kitisztitatnod.
Nekem is az volt, hogy mentem 1000km autopalyan 1-2 megallassal 130 tempomat, na mondom ez most aztan huu. Picit jo lett a helyzet, aztan ujra kezdte. Volt utana meg egy 1000 km, az is nyugis tempoban, meg jobb lett a helyzet, aztan a következö 1000 -es az sietös volt, 160-180 a Nemet reszen, azota kis ingadozas neha mintha lenne alapjaraton, hidegen, de egr szelep hiba visszajelzes es szervizüzemmod azota nem volt (julius).
-
AMD Power
titán
válasz
realmadrid
üzenetére
Ennek két oka lett volna most. Egyik. Meg kellett nézetni a gumit mert mint kiderült szar is volt. Második. Mivel a kocsihoz kaptam ki tudja mikor volt utoljára centrírozva. Ez miatt is kellett volna a gumis.
-
gban
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Nemár....
Gumisom (sajnos abbahagyta) 1000-ért cserélt komplett gumit le-föl szereléssel.
Tudom, az olcsó volt, de akkor is sok a tied.
Ahová korábban jártam, meg azóta is hogy abbahagyta, centírozással, de már gumicsere nélkül (idén vettem gumit, és az már felnin van), talán 900 / db.
Kompletten meg 1300/kerék.
Szóval mennyit kapsz a felnikért? Eladható egyáltalán?
Szerintem megéri megtartani, pláne ha drága a gumis - minél drágább, annál többet spórolsz évente 2x ha csak centírozás meg kerék le-fel kell, gumicsere nem.
Nálam olcsó áraknál 2x1600/év, az 3200 - ha eladod 1000/db a felnit (sokkal többet nem adnak érte, hegyekben van belőle), másfél év alatt már beljebb vagy ha megtartod... -
hdman
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Nem lesz jó téli felninek? A guminak is sokkal jobb, ha nincs állandóan szerelgetve.
Nekem mindkét kocsin külön felnin van a téli és a nyári gumi, csak leszedik a kereket, aztán megy fel a másik. Centír, aztán kész.
Nem is egy nagy összeg, a Corsára 12ért vettem négy gyári lemezfelnit. Ennyit megért

(#32320) Melack : +1
-
Pitu
aktív tag
INA vezérműszíj készlet ajánlott? (astra f [x16xel])
-
erikke17
őstag
válasz
üzenetére
Nagyszerű köszönöm rápillantok majd!
Én 5 éve vettem autót azóta fotúmű ügyben nem nagyon volt hozzá nyúlva, csak lengőkaroknál volt egy szilent cserélve.Más:
Régebben írtam róla, hogy furamón csörögnek szelepjeim avagy inkább hidrotőkék. Teli nyomtam tankolásnál EVO 99+ benyával érezhetően fickósabb lett és megszűnt a hirdotőke csörgés is... Már ha az volt

-
Declare
őstag
válasz
Gergőke88
üzenetére
Jaja az a 3000 az kb a dizelnel helytallo szerinem
. Nekem egy baratom aki hobbi szinten elegge auto**zi mondta, hogy egy benzines 4-5000 között nyugodtan foroghat folyamatosan, olajnyomas meg stb ott tökeletes es akkor tud tisztulni is a rendszerAmugy egy kis meghajtas csodakat tesz a kocsikkal. Ez a kieg/kitisztul ez nem marhasag. Dizelnel meg szerintem különösen. A reszecskeszürönek alapbol van is valami a leirasban, hogy nem tudom en hany havonta kell neki fel orat mennie 2000 vagy 3000 fölött a teljes kipucolodas erdekeben (ez a fel ora nem biztos de igy remlik).
-
INMOTEP
őstag
válasz
üzenetére
Látom megy a munka
Tegnap óta énis szerelek ám ,a G Astra-t javítgatom felfele .Tegnap a gyújtáskapcsoló betétet kulcs szettel együtt cseréltem vissza gyárira ,1 az mert kopott volt a zárhenger és az indítás nagyon nehezen ment már .Másik oka pedig hogy az előző tulajdonos univerzális bicskakulcsházat csináltatott hozzá
Na végre mostmár az összes kulcsa gyári
,ma pedig Vectra B Mid nagy kijelző kerül beépitésre a hozzá való gyári konzollal .Ha minden jól megy igyfog kinézni a dolog [link] .Ezután pedig még lessz 1-2 apróság ami tervben van -
Declare
őstag
Milyen teli/nyari gumit vettel/veszel? 16" ?
En nyarinak maradni akarok a mostani michelin energy savernel, viszont a telivel nem foglalkoztam meg....meg egy alufelni kellene 16" os....de szepet csak 17" ban talaltam, arra meg 2x szorzo van a gumi eseten...annyit nekem nem er, raadasul gyorsabban is kopik
ezt a 110 lovat a 16" is tudja kezelni 
(#32300) AMD Power : Jajaja meg kell nezetni. Viszont ha kopott is es regi is akkor az gyanus, hogy kuka
Teli gumi elöbb kemenyedik fel altalaban, mint elkopik...amit en kaptam a kocsihoz, annak a profilmelysege tök jo, de futofelület kemenyebb mar ) -
Declare
őstag
válasz
Gergőke88
üzenetére
50-60km az semmi. Nekem 3x1000 km autopalya volt, ami eltüntette (kopp-kopp) most az egr problemat (mondjuk nekem nem olyan jellegü volt, hogy ugralt a fordulat, max kicsit hidegen, nekem szerviz üzemmodba allt a kocsi a kis kedvenc sarga csavarkulcsos ikonnal
). Szvsz olcsobb, ha kipucoltatja. Vannak direkt ilyen egr pucolo cuccok, akar youtube-on is le lehet vadaszni, hogy lehet megcsinalni, ha valakinek van hozza erzeke 
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
- ÁRCSÖKKENTÉS Xiaomi Redmi 13C 8/256 mint az új, garanciával eladó
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
- Endgame Gear gamer egerek /OP1 8K, XM2we, XM1R, XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Vagy inkább ne egye az olajat de rohadj le vele évente 2x.

Köszi nem 2000 pénzé van máshol inkább várok akkor postára