Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Otthoni időjárás-állomás
- ZIDOO médialejátszók
- TCL LCD és LED TV-k
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Akciókamerák
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdman
őstag
válasz
Declare #32294 üzenetére
Azért is furcsa, mert kb 5 km volt város, a többi meg khm, elkeritett magánpályán
Nekem is jövöre teli gumi es nyari gumi csere is lesz
Nekem ez idén volt aktuális. Márcuisban nyári gumma 128 ezer, most a télit vadászom, ma vagy holnap rendelek, az ~110 körül lesz.
AMD Power: A saját, a családod és a többi közlekedő érdekében azt már ne tedd fel!
-
Declare
őstag
válasz
Findzs #32251 üzenetére
Nekem is jövöre teli gumi es nyari gumi csere is lesz
nyari mar kopott a telit meg megnezettem a gumissal es mondta, hogy a minta jo/evjarat jo a marka asszem a michelin vagy continak valami almarkaja, de azt mondta nem rossz, viszont a futofelület kisse kemeny
iden meg jo lesz de jövöre csere...
Ez a szivas a hasznalt kocsival....megvetelkor, atnezetes, uj akku, aprosagok 70k, most olajcsere/vezerles 100k, nyari gumi 100k, teli gumi 100k, jo lenne egy felni is telire, hogy ne kelljen a gumit mindig nyuzni, 100k, jövö augusztusban müszaki (mondjuk az itt No.ban allitolag töredeke az otthoninak) .....hipp-hopp 400k-500k es mindez a "semmire"
-
Declare
őstag
Atlag sebesseg az trükkös dolog. En is meg szoktam lepödni rajta. Amikor szoktam hazamenni gyakorlatilag 80-90% ban autobahn, meg autopalya ilyen 100-110 körül szokott lenni az atlagsebesseg....egy egy pihenö, tankolas, pici dugo, varosban egy piroslampa, aztan utana mar ha 180 al mesz vegig akkor is alig emelkedik.
Ha nyomom neki rendesen alig lehet 1-1,5 orat nyerni a nyugis 130 körüli atlagtempohoz kepest, ellenben az atlagfogyasztas azonnal szepen emelkedik
Ilyenkor merül fel a kerdes, hogy 1 oraval kevesebb kocsiban üles meger e 10 ezer forintot....ilyenkor mondom, hogy nem, a kocsiban 9 ora utan meg, hogy igen
-
Declare
őstag
válasz
Calogero #32197 üzenetére
Upsz....volvosokkal elfelejtettem kalkulalni az opel topicban
No de viccet felreteve, amugy a volvoval semmi bajom, söt, mint irtam is a bmw/audi mellett a volvo van csak a kedvenc listamon
. A bajom csak, hogy nekem kicsit olyan minden tüz nelküli feelingje van ugy altalaban a volvoknak.....jolfesült apa/anya, ahogy az evzarorol viszik hazaa ket kis osztalyeslö lurkot, akik utközben csendben egy-egy Verne könyvet olvasnak, miközben halk Mozart szol a kocsiban
Mondjuk duzzogva azert elindulnek haza en is egy xc60 al
de a v40cc se rossz
-
sziku69
őstag
Elindulásnál, illetve menet közben, ha nagyobb gázzal akarok menni, akkor ugrál az autó, mintha nem kapna üzemanyagot rendesen. Ha fokozatosan nyomom a gázt akkor rendesen megy. Fastra 1.4 16v.
Van tapasztalat valakinek? -
törölt tag
Jóvan akkor. nyertetek, jár a keksz
-
_seth_
veterán
válasz
#81556480 #32285 üzenetére
Ózdon látni szoktam 2-t, debrecenben szintén van kettő
B2-es. Legutóbb fehérváron is láttam egyet a sziget utcán
Az ózdiak közül az egyik elég csunyán tuningolt is utólagosan. A debrecenieknél az egyik egy öregúré, pöpec darab.
Bár tény, hogy B1 pezsgő (inkább pezsgő mint bézs) sokkal több van. Helyben is van már vagy kettő, debrecenben pedig egész sok.
-
AMD Power
titán
165/70 R13 téli papucsokban nekem még jó lenne? Van most nekem 4db Michelin téligumim felnin de hiába alig használtak régi a gumi. Van vagy 10 éves. Gumissal megakarom majd nézetni. De ha kell majd vennem téli gumit akkor lehet ,hogy nem 175/70 vennék belőle.
-
SPF
senior tag
Csomagtartóban hogy lehet izzót cserélni? Simán csak ki kell pattintani a fedelét, vagy bontani kell valamit?
2003 Astra G. -
AMD Power
titán
Akkor a jelenlegi állás szerint a találkozón ott lesz adidas4death, realmadrid , KillHates és jómagam! Kezd alakulni.
deicide Ez a felni nekem sem tetszik.
-
deicide
veterán
válasz
zolikaDB #32255 üzenetére
Persze, de az meg úgy nézhet ki, mint tehénen a gatya. Nem siránkozom, én vállaltam, az lesz, hogy a gyári nem túl szép felnire megy a téli, aztán nyárra nézek valami ütős felnit. Milyen márkát érdemes venni és hol? Mármint felnit. A GTC-re Momo-t vettem, de azt nem mindenki dicséri...
-
deicide
veterán
Ma szembesültem a szomorú ténnyel, hogy a 245/40/R19 nem tartozik az olcsó gumik közé.
Ráadásul mivel februárban lesz meg várhatóan a gép és nyári gumival szállítják, instant 250-300k kiadás a 4db téligumi. -
bossvico
senior tag
Emberek erre tudna valaki válaszolni? Persze aki ért is hozzá tapasztalatból.
31646Hálaköszönet.
-
AMD Power
titán
válasz
realmadrid #32250 üzenetére
Az nagyon király lenne!
-
Findzs
addikt
adac téli gumi teszt: [link]
4 évszakost is tesztelnek amiből egy ajánlott lett a keveset és hóban nem autózóknak
kíváncsi lettem volna, hogy szerepel egy nyárigumi ebben a tesztben -
zolikaDB
veterán
Nagyon igazi duma: Eladó 7-es
-
törölt tag
válasz
erikke17 #32241 üzenetére
most van nagy oltáshullám az opel csoportba a facebookon, ezért félve írom
, de a saját emelőjével is megemelheted és úgy mozgasd meg . fel, le, oldalra stb. astrát én szemtelenül szar úton használtam és csak kormány összekötő gömbfej ment ki talán 1x meg egy szilent, de az koppant ahogy változott hogy melyik oldalt kapja a terhelést. ha lassan mész és kicsit kopog mondjuk befutónak a beton csikjain vettem én észre először, akkor lehet toronycsapágy is. Ezeknek a találgatásoknak így tényleg nem sok értelme.
-
erikke17
őstag
Üdv, ma vettem észre, hogy valami el kezdett kopogni a bal első keréknél..
Jobbára akkor hallani mikor bejáróra állok fel, tehát kormány balra kitekerve háromnegyedig lassú tempóval gurulok fel rá és kotty... Mi lehet szerintetek? Kormányösszekötő vagy talpas? Emelőn egyszerűbb lenne beazonosítani. De igy simán ha megcibálom kereket semmi kotyogás...Menet közben semmi hangja totál kussol :-/
-
Calogero
addikt
-
AMD Power
titán
válasz
mephi666 #32237 üzenetére
Pontosan! Az a biztos...
hdman Királyság!
Egy kis olvasni való!
Németország egykor legnagyobb autógyártója - az Opel története
-
hdman
őstag
Folytatódik a balesetes szitu
Előzmény: [link]
Ma megjött az igazolás a rendőrségtől, már voltam is a biztosítónál. Mákom volt, mert a vétkes fazon az Allianznál van, ott pedig van ismerős, hétfőn már jön a kárszakértő kocsit fotózni.
Viszont legalább rendben van a kötelezője.
A yardok kiadták a balesetet okozó összes adatát, mindjárt megyek meglátogatom, aztán megkezelem kicsit a petyhüdt testét FA testápolóval
-
válasz
AMD Power #32230 üzenetére
Komoly elektronikai supporttal
- Lesz OP-COM 2012-ig. Fullos, mindent tudó (még sumák dolgokat is
) egy vagyonért vettem.
- Lesz TECH1. TECH2, TECH14 emuláció, OBD-n (ha valaki erre vágyik)
- Lesz TIS2000 ha valakit a gyári diagnosztika érdekel
- Lesz ECU-Scanner a motorokat kifaggatni -
Sziasztok! Nem jártam a topic felé jó régen és látom, hogy belepörgettetek vagy 200hsz-t. Érdeklődni szeretnék, hogy 10-ei Váci úti TECSÓS találkozó hogy áll? Én már bekészültem kismillió diagnosztikai szoftverrel, és alkatrész adatbázisokkal, hogy ott helyben tudjak szoftveresen segíteni. (hibakódok kiolvasása, törlése, stb...)
-
törölt tag
-
gban
veterán
válasz
Declare #32220 üzenetére
Nem, nálam fixen megvan az elfogyasztott benzin mennyisége, ami pont annyi amennyit tankoltam.
Ami lehet 20 liter, 24, 30, 22.68, 25.43 meg 35.77 is.
Annyi fogy el a nullázások között megtett km-en.
Vagyis nem tankoláskor nullázom le, hanem amikor a mutató "pont ott" van, mindig ugyanott.
Úgy könnyű megérteni, hogy a mutató adott állásánál (elvileg) mindig ugyanannyi a nyitó benzin, és pont ugyanennyi a záró is - közte meg belement x liter és y km, akkor pedig x liter pont a fogyasztás y km-re.Nálad az elfogyasztott benzin a gyenge pont, nálam a megtett km.
-
Declare
őstag
Ja, nullazod, akkor az ugy jo. De ezzel a tankolaskor ugyan azt a hibat elköveted amit en (azaz nem tudod mennyi levegö marad a tankba), csak Nalad meg az is bizonytalan, hogy a mutatot mikor olvasod le nem?
Mielött valaki kiakad, nem a 0,2 +/- fogyasztasi adaton rugozom, csak a szamitas elven a dolognak.
-
-
gban
veterán
válasz
Declare #32217 üzenetére
plane nem fogsz pont akkor tankolni, amikor elhagyja...
Nem kell akkor tankolni, hanem akkor kell leolvasni a megtett kilométert
Ekkor pontosan a tankolt mennyiség fogyott a megtett kilométerre (persze ha korábban is ugyanilyen mutatóállásnál nulláztuk / olvastuk le).Tapasztalat, szerintem jóval kisebb így az eltérés mint a kiakadásnál.
A te módszerednél is ez van lényegében, a pontatlanság azonnal feltűnik a következő tankoláskor.
Vagyis ha túl sok a mostani, és a következő túl kevés, akkor tuti nem ugyanannyira töltöttük meg a tankot.
Így könnyen eldönthető, jó-e a használt módszer vagy sem - ha hasonlóak az értékek hasonló körülmények között, akkor működik a dolog. Eredménynek meg valóban sok mérés átlaga a leghibamentesebb. -
Declare
őstag
válasz
gzbotii #32206 üzenetére
A müszer sosem fog pontosat mutatni. A lenyeg, hogy ha nem tudsz teletankolni (szerintem ez a legpontosabb megoldas, de biztos nem vagyok benne), akkor valassz Te is valamilyen modszert, pl amit gban, irt, hogy mikor hagyja el valamelyik osztast. Szerintem mondjuk ez több sebböl verzik, egyreszt a müszer nem pontos (elakadhat picit, lejtön/emelkedön mast mutat), nem fogod pontosan eszrevenni mikor hagyja el es plane nem fogsz pont akkor tankolni, amikor elhagyja...szoval ebben sok sok liter +/- benne van. Mondjuk mindegyikben van hiba böven.
Amugy a legfontosabb ugyis az, hogy legyen legalabb 5-6 meresed es annak nezd az atlagat. Amivel sokan jatszanak, hogy tankolnak egy fullt, utana nagypapa üzemmodban vezetnek a tank vegeig aztan tankolnal egy eppen hopp kattanat "telitankot", elosztanak 2 szamot amit latnak es ezzel kis lelkük meg is van nyugtatva, hoho 2 litert eszik a kocsi
.Egy meres nem meres, statisztika 0. szabaly
En amugy a teletankolas strategia hive vagyok (nem kattanas es tarsai, addig tankolok, amennyi tenyleg belemegy). Ezzel lehet szerintem a legkevesebbet (1-2 litert) tevedni (es legkevesebbszer benzinkutra jarni
). Igy tök mind1, mikor megyek tankolni. Felirom a km allast a tankos cetlire, otthon excelbe beirom mindig a km-t, meg a litert (meg sajat magam bosszantasara az összeget is
), aztan ebböl keplettel pikk pakk kijön a mennyi az annyi....ezeknek meg az atlaga 5-6 meres utan adja szerintem a legpontosabb kepet.
De hajszal pontos soha nem lesz, viszont kb jo
-
Markizmark
addikt
Máshogy néz ki a gyertyapipa, vagyis ahova bedugod, más a szelepfedél, más a gyújtáselosztó, kicsit több a hely a motor mögött, leginkább a váltó fölött a spirálnál. Hirtelen ennyi különbség jutott eszembe a C és X között. Az enyém is X, de nemrég húztam egy vezérműszakadt C-t Pécs-Mohács között és akkor láttam is, mi hogy van benne.
Egyébként ha minden igaz akkor nem ver bele a dugó a szelepekbe, ha szakad a szíj. Akkora a hely, hogy megússza minden. Elég kicsi a kompresszió arány, úgyhogy el is tudom hinni. X14XE már lehet, hogy szétverné magát.(#32214) AMD Power Szerinted a boltban meddig áll?
Vagy az olaj tudja mikor vették meg és csak onnan számítva megy tönkre x időn belül?
-
gban
veterán
válasz
gzbotii #32206 üzenetére
Én leírtam már, én is úgy nézem, hogy azt figyelem mikor hagyja el a 25-ös vonást.
Szerintem sokkal megbízhatóbb mint a kattanásig tankolás, több év tapasztalata mondatja velem (bár leírták hogy az csak megbízhatatlan lehet, és nem adhat jó eredményt, szigorúan az elmélet szerint, az hogy a gyakorlatban bevált, nem számít).
A vélemények ellenére nekem bevált, és nem igazán szokott előfordulni hogy egyszer 7 litert számolok, legközelebb meg 5-öt. 2-3 tankolásnál amúgy is kijönne a különbség. -
gzbotii
nagyúr
Akkor többet nem parázok a főfok miatt.
Másik kérdés, ha már itt felvetődtek az analóg műszerek: a benzinórában mennyire lehet bizni? Le szeretném méni a fogyasztást, de csak fél tankra fogja futni (max) egy darabig (egyetemista élet átka -
sosincs pénz és folyton inni kell) . Vízszintes helyen, mennyit tévedhet?
B Corsa, 40L tartály
____________szerk.:
-
mephi666
nagyúr
lövésem sincs, talán annyi, hogy az már a facelift utáni verzió és konkrétan motorban sincs különbség, csak más a kódja?
ui: tényleg vannak apró változtatások az órán, fel se tűnt ránézésre... meg gondolom a tükör is a tieden már a kerekített, nekünk még a bumszli szögletes
Új hozzászólás Aktív témák
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Otthoni időjárás-állomás
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen autót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest