Hirdetés
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
csoszogi
tag
válasz
mephi666
üzenetére
J Astra 1.6 sima szívó, 8.2-es átlag (ennyit ír ki), szinte csak városban használva. Lehet számolni, de a 95 ös benzin a 10% etanollal az több "üres" energiát hordoz, mint a 100-as, amiben nincs szesz, ráadásul a 100-as energiasűrűsége nagyobb. A nyáron voltam Szlovéniában, és ott a 95-ösbe csak 5% etanol van. Akkor ez a százalékos mizéria nem közös EU-s baszakodás

-
válasz
Markizmark
üzenetére
Persze. Igaz azt tanácsolták, h ne hallgassak rá (írt néha érdekes kódokat) és pedálteszteljek. De mondom fel se villan a villáskulcsos lámpa, h számoljam
-
Tegnap este megállt alattam a kocsi (b vectra , z16xe). Kettőt rántott elindulásnál majd leállt és nem indult el többet (önindítóra, pedig az tekert szorgalmasan). Legérdekesebb, h pedáltesztre nem villog semmit. A check engine lámpa fel se villan....
Rádugva a kínai odb-t azt írja, h nincs csatlakozva az ecu (vagy valami ilyesmi). Este átnézem biztosítékokat de ez így elég érdekes.
Jah, levettem az injektorsort és indítózásra nem lövöldözi a benzint. Mert nekem mindjárt üzemanyag ellátásnak tűnt mivel még meg se röffent. De, h "nincs" ecu így érdekesebb a dolog
-
gban
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Akkor mit mondjak én?
Eltörött 2017-ben a váltó visszahúzó rúgó (J Astra, ahol elvileg nem is rendelhető külön a korai alvázszámra, de ugyanaz az insignia is meg a későbbi J-k, ahol már külön elérhető), háromszor rendeltem, de elvileg következetesen mást küld az Opel a Csergőbe, a megfelelő cikkszám alatt.
Egyes felől kézzel kell visszatolni középre, ráadásul sokszor nehéz így megtalálni a kettest, pont amikor gyorsan kilőnék.
Marad a legyártatás, csak rá kell szánnom magam. -
Tikakukac
titán
Most tényleg egy G Astra kalaptartó zsinór kifutott és egyáltalán lehetetlen már idestova 1,5 éve beszerezni?
Most már tényleg idegesít a dolog és ne kelljen már ilyen tételt is bontózni vagy magamnak 3D printelni és úgy beágyazni a zsinórt, mert tökönverem magam. -
Newlachka
őstag
Sziasztok,
adott egy G astra. kivillogtatós technikával villogtatnánk a hibakódot,de nincs szünet a villogásba.
Hatvan környékén lenne egy guru aki megnézné,esetleg aki opelekkel kel-fekszik és felmérné,hogy mit kell cserélni,és mennyiért?
A dilemma most az,hogy eladás vagy javítás legyen belőle.Köszi
-
Mr X
veterán
válasz
wertigo1984
üzenetére
H jól értem, váltasz, felengeded a kuplungot és ebben az állapotban előbb esik a fordulatszám, aztán kezd el nőni és húzni a kocsi. Nekem ez nagyon úgy hangzik, mint a kuplungcsúszás.
-
wertigo1984
őstag
-
Petyyyyy
addikt
válasz
wertigo1984
üzenetére
...plusz egy jó kis EGR, szívósor tisztítás adott esetben.
-
mephi666
nagyúr
válasz
wertigo1984
üzenetére
Vegyél fel személyi hitelt és tankold meg 100as benyával, majd járasd megy egy jó 100-150es távon
hátha csak ellustult a bácsika alatt... (viccen kívül lehet, hogy tisztulni kéne kicsit a rendszernek, ha alig volt mostanában használva) -
válasz
wertigo1984
üzenetére
Magyarán rossz a gázreakció? Állóhelyben (terhelés nélkül, üresben) is így viselkedik?
Motorkód? Ott a forgalmiban
-
válasz
wertigo1984
üzenetére
Ha újra a gázra lépsz szerintem nem esnie hanem emelkednie kellene a fordulatnak, nem?

-
wertigo1984
őstag
Sziasztok!
Szeretném megmutatni a tegnap vásárolt autóm, ami egy 2001-es Astra G, 1.6, 16V. Nem új autó, vannak rajta karcok, horzsolások, (a volt tulajdonos bácsika nem tudott rendesen tolatni, így a csomagtartó egy nagyon picit horpadt, valós 208 ezer km van benne) amik engem abszolút nem zavarnak, az árához képest meg főleg.
Tudom, ilyenkor olaj és szűrők, gyertya csere, amik már meg vannak rendelve, és olyan kérdésem lenne, hogy az mitől van, amikor váltok, és újra a gázra lépek, kb a fordulatszám mérő egy két mp múlva esik az adott értékre, és akkor érezni, hogy a motor húz?
Gyertyák cseréjével ez megszűnik? Vagy a vízhőfok jeladót kell cserélnem?
Köszi a segítséget
(Csinálok majd nappali képeket is, csak most értem haza a munkából)

-
kocolaci
csendes tag
válasz
Sebibalu
üzenetére
Szia!
A gyári ülésfűtés utólagos bekötéséhez az alábbiak szükségesek:
- kettő vezeték behúzása a kapcsolótól a műszercsoportig (előfordul, hogy a gyári kötegben már benne van)
- ülés alatti nagy csatlakozóban a középső (talán zöld) csatlakozó három érintkezővel
- kettő biztosíték és egy relé a REC-be
- programozás
Mivel te szerelted ezért a vezetékelés részére emlékezhetsz, ha azok rendben, akkor tényleg csak a programozás hiányzik. -
Weeman1
veterán
Sziasztok
Astra H 2010-es CID kijelzőjét szeretném cserélni egy 2003-as Vectra GID kijelzőjére tud valaki segíteni? -
mohabá 007
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
" Így csináld vectra b, Így csináld astra g."
Ha visszaszereled is, mi a garancia arra, hogy a szétszedés előtt a futómű a gyári beállított értékeken volt?
Kb: két éve kíváncsiságból beugrottam a gumishoz, hogy ellenőrizzék le a futómű beállítást, hogy jó e. Semmihez nem volt nyúlva, mégsem volt minden a gyári értéken. [kép] -
TomX
tag
Sziasztok!
Lenne egy 2003-as G Astrám amiben egy CCR600-as rádió található, szeretnék egy aux bemenetet rá. De csak a kisebb kategóriás rádiókhoz találtam megoldást. Erre van valami okosság?
Másrészt itt is próbálkoznék jó állapotú első(lehetőleg ködlámpás) és hátsó lökhárító keresésével Z157-es színkóddal,4 ajtós sedan G Astrához.
Előre is köszi.
-
Markizmark
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ez milyen doksiból van?
-
FoLey-v
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Mindent kicseréltem amit csak tudtam és úgy hogy elsőre vágtam neki ennek.
A hátsó lengéscsillapítót is kicseréltem,de rúgót azt nem. Azt majd talán jövőre fogom. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Én nem állítottam, egyenesen gurul.
Bár el akarom vinni mert piszkáltam ott mást is (szilenteket, talpasokat cseréltem) és a kormányba van egy hajszálnyi (na jó pár fokos) "görbület"
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Én is cseréltem ott mindent hamár szétszedtem
A rugók mondjuk megmaradtak -
Integrale
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Én cserélném, ha már matatok. Utána futóműállítás, és nincs gond azon a környéken.
-
FoLey-v
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
-
Markizmark
addikt
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Úgy látszik minden típus baj javítása rád marad.
-
FoLey-v
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Ez mindig jobb állapotban van mint az enyém.

-
M0ng00se
őstag
Üdv helló.
A GAstramon akartunk hűtővizet cserélni de nem akar lemegindulni az a műanyag csavar, valami tipp?
-
Markizmark
addikt
válasz
bercsi
üzenetére
Én jövő hétre jelentkeztem be. Olajhűtő csere lesz kompletten, tuti ami tuti. Szelepfedél tömítés csere, középső dob csere. Meg persze minden bontott helyen új tömítés, leömlő, kipufogócsonk stb. Megvan az olaj, de addig nem teszem bele amíg nincs rendben az olajhűtő, majd a műsor végén a szerelő beönti, friss vízzel együtt. Persze nem ugyanoda.

Meg tudnám csinálni otthon a dob meg az olajcserét, sőt talán az olajhűtőt is, de apám telepakolta lomokkal az aknás garázst.
-
bercsi
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Én letudom most ezeket, 200k körül áll meg a dolog ha nem jön közbe semmi plussz. Inkább most költök rá többet, mint hogy később szívjak miatta. Mondjul nem esett jól mikor az összeget meghallottam

-
Tikakukac
titán
válasz
zgospel
üzenetére
C Corsában nehezen lesz javítva a CIM, mert nincs
D-től van CAN-bus, valamint H Astra és C Veci ami szintén hasonló buli. G Astra meg C Corsa és B Veci max kapcsolót koptat, de ebben incs ami tönkremenjen ilyen téren, rendesen parasztba' megy a vezeték, amit ha valaki direkt el nem vág, örök élet. -
zgospel
őstag
válasz
Kolty
üzenetére
Nem tudom, hogy C Corsánál mi a helyzet, de H Astránál ha ezek a tünetek, akkor általában a CIM modult kell javítani. H Astra csoportban van több ember aki rutinosan javítja őket, és hamar meg is van.
#101032 smc a be- és kikapcs gombjaim könnyen járnak, a "lassító" gombot általában nagyobb erővel kell nyomni és hangosabban kattan.
-
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Vectra 2.2-nél a fojtószelepházat leszereltül és kipucoltuk. Ugyanúgy visszaraktuk, de indításnál felbőg a motor majd leáll, gázadásra sem reagál. Egyből nem is lehet újraindítani, kicsit várni kell. Mi lehet a gond?
-
Üdv urak.
SOS-be keresek valakit akinek van tech2-e és tudja is használni. Ülésfűtést kellene aktiválni. B zafira. Komárom megye.
Jelige : Befagy a seggem 🤣🤣 -
Ha már kapcsolók, nincs viszonyítási alapom ezért kérdezem itt, hogy a tempomatos kapcsoló H astra és társaiban nektek mennyire kemény? Nekem erővel kell benyomni a gombjait és jókorákat kattog.

Lassan két éve megvan, működik rendesen, csak furcsa, mind ilyen, vagy az enyémet kellene cserélni? -
Tikakukac
titán
válasz
Kolty
üzenetére
A fél világ autójába ilyen kapcsolók kerültek, nem újdonság.
Az utángyártottak fosok, amit meg vettél romosra van kopva, akkor csinál ilyet. Amúgy nem vészes szétszedni (mondjuk ezt a magam nevében mondom) és akkor meg lehet nézni mi a szitu. Szilikonzsír és tisztítás tud segíteni egy ideig.
Én vettem egy vödör gyári, de sosem használt fullos BC-s kapcsolót ebayen anno bagóért, 2 ilyen indexkar kiszolgál egy autót 30 évig
-
Integrale
veterán
Hidraulikus motortartó tönkre tud menni anélkül, hogy eresztene?
Elég sok remegés bejön az utastérbe, pedig a motort bámulva szépen és egyenletesen jár. -
Kolty
aktív tag
Sziasztok. Mennyire gyakori C corsánál, (lehet más tipusokba is ezt tették) irányjelző kapcsoló hiba? Ami bent volt azt nem alap helyzetbe állított a kormány vissza hanem bekapcsolta a másik irányba az indexet, tehát túlságosan visszaurott.
Vettem egyet bontottan. Ez pedig felkapcsolja néha fénykürt használatakor a reflektort, újra többször rá kell húzni. Ráadásul szét pattintani se olyan egyzserű, hogy az ember beléjük nézhetne.. -
Tikakukac
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Gyári, a kavicsok ellen van fent. Utólag nehéz szépre megcsinálni így színre.
-
törölt tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Ez a rücskös anyag gyárilag van rajtuk, ilyen van nekem a B Vectrán is.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Ha nem fúj ki, lehet tényleg a külső palást réteg rohad csak, lényegtelen amíg nem zörög

-
Markizmark
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Egyelőre nem fúj ki, hatóságin is átment így. Kösz a tippet.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Nekem is gyári rücsinek tűnik, főleg mert fényezés színe takarja
Kipu - ha csak a külső palást a gond, vágd le aztán jóidő, csere esetén kauffernél vannak jó áron. Ha már az alját fotóztad jutott eszembe a karosszéria dugók helyzete, érdemes ellenőrizni, megvan-e mind, vagy nehogy sérült/elöregedett legyen valamelyik - egy elvétett emelés során is kiugorhat könnyen. -
F_Zolee
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Ha mindenhol ilyen egységes akkor gyári nagy valószínűséggel.
-
Üdv. Urak.
A donor egy B Zafira. Kicsréltem az üléseket füthetöre, biztosítékokat be tettem hátra ahova irja a nagy könyv.
Funkciókapcsolók világítanak de az istenért nem melegíti a seggem. MIvel utlólag lett betéve viszont gyári igy lehet hogy engedélyezni kellene mint az utólag beszerelt gyári tempomatot ? -
Markizmark
addikt
válasz
bercsi
üzenetére
Nálam is a kiegyenlítő retkes a vízszint felett, a víz szép rózsaszín, a tetején van 1-2 csepp ami úszkál. Én ezt a helyszínen észrevettem, és bele is alkudtam a szerviz árát jócskán. Haverommal alaposan "szétszedtük" az autót.
Nekem kedden jön meg az olaj amit rendeltem, majd én itthon lecserélem légszűrővel együtt. Vezérlést megnézetem, hogy csere érett-e, mert a szervizkönyv szerint 20e km-rel ezelőtt cserélték, ha igaz akkor nem kell cserélni. Aztán novemberben lehet mégis csere lesz, hogy nyugodtabb legyek.
10e km-rel ezelőtt volt minden szűrő csere (kivéve benzin), gyertya, fékolaj, váltóolaj, motorolaj csere. Májusban történt mindez. Nem tudom, hogy ezekkel mit tegyek.
-
bercsi
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Köszönöm, viszont!

Még nem tudom mi lesz vele, tegnap néztem hogy a tartály oldalán van valami trutyi; viszont olyan mintha oda lenne száradva. Magán a hűtővíz tetején nem úszik semmi. Vagy megjavították már, vagy a "lelkiismeretes" kereskedő lecserélte gyorsan a folyadékot hogy ne legyen feltűnő...

Holnap megy olaj meg vezérlés cserére, mondom a szerelőnek hogy nézzen rá erre is. -
Integrale
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Eleg 9 db tomitest cserelni.
-
bercsi
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
-
mephi666
nagyúr
na, így hogy itthonról melózok most 2 hétig és 4-5napokat is áll a kocsi, sz*pja továbbra is valami az akkut... a központi zárra tippelek, mert az szórakozik egy ideje... viszont jó hír, hogy a xiaomi jump starter levizsgázott
ajánlom mindenkinek... ma délutánra úgy lemerült az akku, hogy az időt is elfelejtette a bc, kb 1perc volt beröffenteni (csak motorháztető fel, ráköti az ember megfelelően, bekapcs, gyújtás-indítás-pöcröff) ...kb 3 hete töltöttem csumára, azóta állt a kocsiban és a héten 2szer indítottam róla és még mindig 75% feletti töltés van benne (majd utánamegyek valamikor a rejtett fogyasztónak, de maholnap nincs rá idő) -
-
Hachiko95
aktív tag
-
zgospel
őstag
válasz
ivana
üzenetére
Z18XER. Végig vezetett sz.könyv, mert flottás volt. Az első 150k alatt 15-20 ezrenként cserélték, utána másik emberhez kerülhetett mert átálltak 30 ezres periódusra a könyv szerint. 280k-nál hozta ki barátom a flottából saját magának (apja volt a flottakezelő, gondolom tudták hogy melyik a jó vétel), ő átállt a 10 ezres cserére, én is azt tartom. 320k-nál vettem meg tőle. Ő neki sem kellett rátöltenie, nekem is csak amikor néhány tömítésnél szivárgott.
Furcsán is érzem magam, mert korábban a Z14XE-nél megszoktam, hogy 2 ezrenként felnyitom a géptetőt és töltök rá picit. Most meg nyitogatom, és mindig jó a szint
Nem ehhez vagyok szokva
Új hozzászólás Aktív témák
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Renault, Dacia topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Amazon
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Kedvenc zene a mai napra
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG GL10DH brand számítógép - R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060S 8GB 500W W11
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

hátha csak ellustult a bácsika alatt... (viccen kívül lehet, hogy tisztulni kéne kicsit a rendszernek, ha alig volt mostanában használva)
, de pl ha 1eről váltok mondjuk 2700-nél, akkor hiába nyomom utána a gázt, másodpercekkel később reagál rá.