Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SeatZola
őstag
válasz hunspikey #89756 üzenetére
Teljesen egyetértek veled. Végignéztem és valahogy én sem éreztem azt, hogy a Sony lehengerelte volna az S95C-t vagy a G3-at.
Akárcsak te, én is tesztben a referencia monitorhoz hasonlítottam az A95L, az S95C és a G3 képét és azt kell mondjan, annak ellenére, hogy én eddig nagyon Samsungos voltam, de most SZÁMOMRA a G3 képe hasonlított leginkább a ref. monitor képéhez. Én pont most akarok tv-t venni. A meglévő 65” QN90 miniLED-et váltom le 65” OLED-re. Az S95C és a G3 a két kiszemelt. “Sajnos” a G3 majd mindenben jobban tetszik. Ma elmegyek megnézem őket élőben is. De nagyon a G3 felé hajlok, hiába drágább 160eFt-al. Nekem szebb, világosabb a képe, van DV, sokkal jobb garos ügyintézés. Csak ez a régies tváirányító nem tetszik. A mostani QN90 távját imádom….Zoli
-
SeatZola
őstag
Na srácok!
Ma délután voltam élőben megnézni, kipróbálni a G3-at és az S95C-t. Mindkettőt próbáltam egyformán belőni. Eddig tesztek alapján nagyon a G3 felé húztam, de élőben az S95C is nagyon nagyon tetszett. Brutálisan szépek a színei, nagyon fényerősek. Igaza van Vhiktor-nak, ebben tényleg jobbnak tűnik szemre, mint a G3. Teszteltem mindkettőt külső hdd-ről 4k bluray remux-al, fhd-val is, meg streamingen Netflix és YT-al is és nem igazán volt jelentős minőségbeli eltérés számomra. A próbált mintáim alapján a legtöbb esetben a G3-on a "háttér" világosabbnak tűnt egy nagyon kicsivel, de a témák színei meg az S95C-n voltak "fényesebbek". Ráadásúl a sötét részeknél az S95C sok esetben több részletet mutatott meg, mint a G3. Nagyon nem tudom megint hogy mi legyen...... G3 vagy S95C. A jövő héten megint megyek viszek másik anyagot tesztelni.
Még egy érdekesség: a G3 panelja kézzel tapintva érzetre sokkal melegebb volt, mint az S95C panelja.Zoli
-
SeatZola
őstag
válasz szkutyi #89786 üzenetére
Persze, ez teljesen jogos. Csak azért írtam le, amit tapasztaltam, mert én úgy voltam a netes tesztek alapján, hogy a G3 képe sokkal jobban tetszett, de élőben meg kb egálban volt az S95C képével. Ami viszont sokkal sokkal jobban tetszik a G3 esetében az a falra szerelt állapotban a tv formája és az hogy olyan stabil forma a fém hátlappal. Amúgy a support miatt én is félnék a Samsungtól, de nekem eddig szerencsére nem volt szükségem rá az eddigi Samsung LED tévéimnél (65QN90, 65Q80, UE60H7000). De ezek ellenére nem szeretnék úgy járni, mint itt páran, hogy beszart a tv és a Samsung tesz rá nagyívben hogy garban javítsa, stb. Mondjuk erre is van megoldás +40eFt-ért gold biztosítás és az véletlen törésre is fizet. Amúgy nehezen venné be a gyomrom, de ha a Samsung igy kitolna velem, akkor simán meglépném azért. Más: itt a boltban lehet kalibrálást is kérni. Azt mondta az ismerősöm, hogy az S95C-k a gyári dobozból szinte 99%-ra tökéletesen voltak gyárilag kalibrálva. Régi ismerős, nem csak Samsung vagy LG párti, nem szokott félre informálni eddig.
Zoli
-
SeatZola
őstag
válasz SeatZola #89797 üzenetére
Na, eldőlt a dilemma. Megmutattam a feleségemnek is a két tv-t a G3-at és az S95C-t. Teljesen befolyásolásmentesen azt mondta, hogy minden mintán amit mutattam neki a G3-nak számára szebb a képe. Még a gyári demo videón is. Most már csak valami jó akció kellene a G3-ra. Érdemes várni szerintetek novemberi akciót valahol? Nem feltétlen cssak olcsósítást, hanem pl. ajándék soundbar vagy ajándék füles vagy ajándék gari?
Zoli
-
SeatZola
őstag
Az "LG OLED65G33LA Gallery" esetében a "Gallery" mire utal pontosan?
Zoli
-
SeatZola
őstag
válasz kolosszus87 #89847 üzenetére
Köszi! Azt tudtam hogy nincs talp. Nekem eleve nem is kell mert mindhárom tv a falon van nálunk!
Zoli
-
SeatZola
őstag
Szerintetek érdemesebb az LG 65G3-hoz kapott fali konzolt használni vagy használjam az előző tv-mhez vett (Samsung 65QN90) fali konzolt?
Zoli
-
SeatZola
őstag
Na, itthona a 65G33. Kicsomagolva, falra felrakva, beállítva (Vhiktor ajánlása szerint).
Valóban nagyon nagyon szép a tv képe. Mondjuk elég furcsa/más a Samsung QN90 miniLED után. Sokkal kontrasztosabb, élőb, valódibb a a kép. Félreértés ne essék azt is szerettem, de már kicsit sok volt a fénye, néha, ha hirtelen világos kép jött olyan volt, mintha a szemeimnek odavertek volna lapáttal. A hangja is elmegy. Picit jobb, mint a Samué.
Azt valahogy be lehet állítani, hogy ha tv adást néztem majd kikapcsoltam, akkor visszakapcsolva Tv adással kapcsoljon be, ne az indító lappal?Zoli
-
SeatZola
őstag
Na kérem, eddig tartottak a szuper jó árak G3-ra az EMAG-nál. Eddig 929eFt volt, majd az akcióban 896eFt lett (-10%=806eFt), mától meg 949eFt. Most nagyon örülök hogy nem vártam tovább…..
Zoli
-
SeatZola
őstag
válasz Oneil85 #89922 üzenetére
Igen, ha a pénz nem számít akkor persze lehet mást vesz az ember, de ennyi pénzért szerintem ennél nincs jobb.
Más: nyugodtan kövezzetek meg, de én eddig a QN90 miniLED-et úgy néztem, hogy szinte minden gyári beállításon volt. Csak pár dolgot állítgattam rajta úgy, ahogy az szemre jónak véltem. És utólag visszagondolva itt követtem el a legnagyobb hibát, mert amit pillanatnyilag jónak véltem, az utána, hosszú távon használva igen is zavarta a szemem. Túl világosra volt állítva minden és a bekapcsolt képjavítók miatt túl pasztel, túl színes volt mindenem. Most a G3 a Vhiktor féle alapbeállítás után nagyon más. Olyan szép, telt, kontrasztos és “szemet nyugtató” a képe. Persze még furcsa a Samu tán, de úgy érzem jó lesz ez nagyon. Délután ha hazaérek, akkor tesztelem nektek a beépített lejátszóját is és megírom mit tapasztaltam. Egyelőre a magic remote furcsa nagyon. A Samun kecses kis távja jobban tetszett. Ezt szokni kell nekem nagyon.
Zoli
-
SeatZola
őstag
Én saját szemmel láttam egymás mellett kiállítva egy 77” S95C-t, egy 55 S90C-t és egy 55 G3-at. Szépek a Samuk is. Én kipróbálgattam saját vitt anyaggal őket, mindhármaz és én a G3 mellett döntöttem. Nekem hiányzott a DoVi, a DTS plusz a Samsung magyar garanciális ügyintézés egy rémálom.
Zoli
-
SeatZola
őstag
Srácok! Tudom, félig OFF, de háths tudjátok a választ, mert én nem.
A most letöltött 2 film nem megy sem a G3-on, sem a HD Dune Homatics-on.
Mi a fene lehet a baj?
Zoli
-
SeatZola
őstag
Ma megint nagyon pozitív élményben volt részem. Az Eurosport1-en néztem HD-ben női óriás műlesiklást. Hát annyival másabb, annyival nyugodtabb, nem tolakodó a kép a G3-on, a QN90 után hogy az számomra maga a tökély. PEdig direktben összahasonlítgattam ma is a G3-QN90-Q80 képét és brutális a különbség. Megmondom öszintén, hogy azért kicsit félve vágtam bele az OLED projektbe, főleg a majd dupla ár miatt, de azt kell mondjam nem bántam meg!
Más: akinek G3 van, ki lehet azt kapcsolni, hogyha tv adást nézek és megnyomom a műsorújság gombot, akkor ne jelenjen meg egy figyelmeztetés ablak, hogy "nincs megjeleníthető előnézet"?
[ Szerkesztve ]
Zoli
-
SeatZola
őstag
Amúgy a vicc az hogy a G3-hoz kapott gyári konzolra rá van gravírozva az OLED felirat.
Bár gondolom ez azért van hogy ez a fajta konzol csak az LG Oledjeihez jó , mert pl a sima LED-jeinek más a felfogatási pontja. De akkor ez pl dedikált OLED konzol…..Zoli
-
SeatZola
őstag
válasz Howkeddlee #90133 üzenetére
Én nézegettem egymás mellett a C3-at és az S90C-t. A színek fényereje valóban magasabb volt az S90C-nél, de ez csak a színekre igaz. A mintákon amit vittem a C3-nak is nagyon szép képe volt, nem volt sem fakó, sem halvány. Teljesen rendben volt. A treamingek miatt meg, mivel azok döntően Dolby Vision-ben vannak tényleg jobb választás lehet a te tv nézési szokásaidhoz a C3. A linket videó meg olyan, hogy ha akarom beállítom úgy a G3-mat is, hogy egy Hisense-nek szebb lesz a képe..... A garancia hidd el az egyik legfontosabb dolog. Nincs rá semmi garanciád, hogy jót fogsz ki vagy ami kezdetben jónak tűnik, az később is az lesz.
Zoli
-
SeatZola
őstag
válasz Yodamest #90164 üzenetére
Hidd el nem sötét a G3. Én élőben teszteltem egymás mellett a G3-at, az S90C-t és az S95C-t. A Samsungokon nagyobb a színek fényereje kissé, ezáltal nekem harsényabb is volt a képük, de a G3 számomra semmivel nem volt "sötétebb". Sőt.... Amúgy meg minden másban jobban tetszett a G3. Azért is azt vettem, mégha drágább is volt. Csütörtökön megpróbálok csinálni képet a G3-S90C-S95C-ről egymás mellett...
Zoli
-
SeatZola
őstag
válasz hunspikey #90152 üzenetére
Én pont most adtam el a komplett házimozimat, ami pedig nem alsó kategóriás volt. Szinte már soha nem használtam. Legtöbbször este mozizom és zavartam vele mindenkit már. Mozizásnál este átálltam bt fülesre. Nappal meg megy a tv simát. Még agyalok hozzá egy komolyabb soundbar beszerzésén de nem létkérdés.
Zoli
-
SeatZola
őstag
válasz Howkeddlee #90273 üzenetére
Egész biztosan nem lesz csalódás a C3. Első körben az S90C mellett én is arra mentem volna rá, de beesett egy kis plusz, így meglett a G3.
Zoli
-
-
SeatZola
őstag
Nekem is az a véleményem hogy az OLED vásárlók nagyobb része nem kalibráltat, azt sem tudja mi az. Vagy ha hallott is a kalibrálásról akkor max a bolti kalibrálást ismeri. Egy pl. Vhiktor szintű profi kalibrálásról nem is hallott. De hogy is halhatott volna, mert nem tag pl egy ilyen fórumban.
Más kérdés, hogy két oled tv tényleges képminőségét csak akkor lehetne/érdemes összehasonlítani, hogyha azok mindketten profi kalibráláson estek volna át. DE! A profi kalibrálás után is lenne a szubjektív faktor, hogy kinek melyik tv képe tetszik legjobban, mely szolgáltatások/garancia/hangminőség/dizájn/márka/ár/stb tetszik személyesen jobban. Szóval egy profi kalibrálás után ki lehet taxatíve mutatni, hogy pl mely tv jobb fényereje/színtere/stb vagy egyéb paramétere alapján, mint a másik, de tuti hogy abszolut, mindenben legjobb szerintem nincs.
Zoli
-
SeatZola
őstag
Srácok!
Van arra mód, hogy az LG G3-ra feltegyek egy Chrome böngészőt ami szinkronizálna a laptopon használt Chrome böngészőmmel?
Ha igen, akkor hogyan?
Zoli
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A középkategóriás csatamágusával kezd az Intel
- Ukrajnai háború
- Asszociációs játék. :)
- SSD kibeszélő
- Sweet.tv - internetes TV
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Tényleg nekimegy a kínai félvezetőiparnak az USA
- RAM topik
- További aktív témák...
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest