Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lajmund
őstag
Az lg 65" b33 és c3 közt mi a különbség? Árba szinte ugyanaz.
-
wallace 234
őstag
válasz
szkutyi #89094 üzenetére
Előtte volt az 55q80t annál nem éreztem ezt a dolgot. Minilednek lehet inkább köze, lehet olyan frekvencián vibrál ami bántja a szemet. Korábbi mintha az LG nek volt ilyen véleménye, hogy a Miniled technológia káros a szemre. De ha nem jól emlékszem, akkor majd ki javít valaki.
-
szkutyi
addikt
válasz
wallace 234 #89093 üzenetére
Lehet ez a qled miatt van! Nekem a hisenset egy Sony x900h váltotta, akkor el voltam ájulva annyira jó volt nézni...most is szinte ugyan ezt érzem az oleddel
.
-
szkutyi
addikt
Isten ments hogy fikazzam a tcl mini ledet, mert jó készülék, másrészt meg megköveznének...de én egyszerűen nem tudtam megszokni,valami mindig húzta a szemem! És ez tuti hogy kalibralas után is maradt volna ...egy tv-m volt ami ugyan ez volt az pedig egy hisense u8qf volt ...totál ugyan azt éreztem itt is ..nem tudom hogy a technológia vagy mi okozza ezt...Vhiktor nekem határozottan nem ajánlotta az oledet a fényerő miatt.azert egy c835 és LG c3 között hatalmas különbség van fenyeroben, tcl javára....DE! életem egyik legjobb döntése volt az oled!..aki tudja látni a különbséget, és a kepminőséget, (nem úgy mint az asszony...ő meg az sdr-hdr különbségre is vakarja a fejét hogy mit kell nezni.xd) annak nem éri meg szerintem a kompromisszum!
Én szinte minden nap dobok egy hátast ettől a technologiatól...
Azért a G3 piszkálja még a fantáziám...xd most 900 lenne kuponnal az lg-től...xd -
alaves
addikt
válasz
Lajmund #89089 üzenetére
Persze van különbség a miniLED-ek között is (mint ahogy az OLED-ek között is), de ha világosban jelentős különbséget láttál a C2 javára a QN95 v. 90-el (valamelyik minden MM-ben van kirakva) szemben, akkor nem kérdés, hogy OLED (sötétben még nagyobb a képminőség különbség).
-
Lajmund
őstag
válasz
Vhiktor #89086 üzenetére
Elhiszem. Nem gondoltam hogy ilyen brutál élöben. Sajnos ugy érzem ennél rosszabbat nem akarok. Csak az oled volt ennyire ütös se samu se lg miniled nem volt a közelébe. Megéri a kompromisszumot lesz képernyö védöm és direktbe be lesz dugva mindig azt annyi. Van nvidia támogatás is ami nem fog ártani ha meg lesz az uj konfig egy 3080-al vagy 4070-el. Már csak valami jó akcio kéne bf-ig és venném is.
-
Lajmund
őstag
Most jöttem haza a mediábol elég friss az élmény. Már biztos hogy 65" marad a 2.7 méterre 75 már tul sok lenne 4k-ba, 8k-ba talán jó lenne de az már sok nekem forintba. Sajnos tlc nincs a médiába igy a c845 nem tudtam megnézni de a lg c2-t igen. Hát gyerekek lehet monitornak jobb lenne a tlc de a c2 brutál. Arra lennék kiváncsi hogy aki látta a c845 és c2 az mennyire vette észre a különbséget? Nagyon szembetünö vagy csak kicsi a difi? Egyelnöre nagyon a c2-re hajlik a mérleg nyelve hiába drágább 130-al egyszerüen brutál képe van. Tudom demot nyomatnak rajta ami legjobban kihozza a tudását de akkor is elnyügözött a fenébe
Tlc 845 milyen áruházakban van kint? Hol lehetne megnézni összehasonlitani öket?
-
Vhiktor
Topikgazda
Én mindig kadenciahelyesen nézek mindent, ott nincs különbség. Természetesen ha be vannak kapcsolva a mozgas javító funkciók akkor ott már algoritmus függő.
S90C-vel nem volt meg szerencsém huzamosabb időt eltöltenem, csak kalibráltam párat, de tüzetesen nem volt lehetőségem megvizsgálni ilyen szempontból. -
apszi
őstag
-
Vhiktor
Topikgazda
Philips Oled 818 kicsomagolás:
[link] -
csenzi2
tag
válasz
Lajmund #89013 üzenetére
Én évek óta egy ilyet használok. Bármilyen infra jelre bekapcsol, be tudod állÍtani a stby. fogyasztást, és amikor a memorizált érték van kikapcsol. Tehát ha kikapcsolod az oled TV-t és tv regenerálni akar, akkor a stby. áramnál többet fogyaszt és amig nem végez a folyamattal nem áramtalanít. Panasonic 65GZ950 van rákötve évek óta és az összes regeneráció lefutott ( menüben könnyen nyomon követhető )
Persze ez csak azoknál az oledeknél jó, amelyek a kikapcsolás után egyből kezdik a regenerációt. Pana Lg ha jól tudom ilyen. -
Male
nagyúr
válasz
blakey #89067 üzenetére
Vagy akár a win képernyővédője... amit azért OLED-nél szerintem ajánlatos is használni (ha elég sötét, akkor a fogyasztás is jelentősen leesik... a gyári Mystify-t használom, gyak. annyit eszik vele, mintha lekapcsolom a kijelzőt... vagy mint az LG saját képernyővédője esetén, csak ezt be lehet állítani jól, hogy mikor kapcsoljon be
)
-
Male
nagyúr
válasz
Sontir Fel #88984 üzenetére
DP egy dolog, de a TV nem kapcsol ki-be az alapján, hogy kap-e jelet... így aztán neked kell kapcsolgatni naponta többször... elsőre semminek tűnik, aztán azért csak macera... főleg ha a rendes TV is egy LG OLED, mint nálam... akkor aztán a gyári távirányító egyszerre kapcsolja a kettőt (bár van szoftveres megoldás amivel automatizálható, illetve utóbbira jó egy szervíz távirányító, ami rendesen irányított
)
-
salapp
addikt
Nem tudom, volt-e már, de OLED-tulajoknak ajánlom a No one will save you c. filmet (Hulura érkezett, virágboltból lehet még elérni). Érdemes jobb hangrendszerrel nézni, ha van, mert erős a vizualitás mellett a hangok terén is. Valószínűleg OLED után a VA LCD tévén nézve eléggé elkeserítő lenne. Plazmán azért nem lenne akkora probléma.
-
junkpod
veterán
válasz
blakey #89049 üzenetére
Aki jól akar aludni az úgy tesz mint te, nem rak TV -t meg hangrendszert, stb... a hálószobába. Oda csak ágy való.
Az me ha egy gyártó (kb mindegyik) leírja, hogy használaton kívül aramtalanitani kell, az nem azt jelenti, hogy minden este, hanem ha hosszabb ideig nem használjuk.
Ez egyszerű szöveg nem értés... -
szkutyi
addikt
válasz
Lajmund #89065 üzenetére
Ezek olyan. Minimális kompromisszumok....simán megér sztem ennyit az oled!!.az a fránya képernyő kímélő legyen már a legkevesebb.xddha már egyszer nézni veszünk tvt...és a tvnek egyetlen egy fontos dolog van ..a képminőség ..ezt pedig leg nativabban egy oled tudja jelenleg!
-
blakey
titán
válasz
Lajmund #89065 üzenetére
Egyszerű példa. Berakok egy zenét és kimegyek főzni és a kép úgy marad - nem marad, mert az oledbe épített képernyővédő elég hamar elindul, tehát emiatt semmilyen beégésed nem lesz.
És ha rá akarok nézni vagy valamit csinálni nem akarom ki be kapcsolni ezért a kijelzőt. - nem kell, klikkelsz egyet.
Vagy böngészöben olvasok nezezek bármi és körbe orákig ugyanazt mutatja.- nem, mint írtam, ha nem mozgatod az egeret, nincs semmilyen aktivitás, akkor ott e képernyővédő, plusz a logóvédelem is működik ilyen helyzetekben, Philips oleden ez jól látható volt, LG-n már sokkal komolyabban dolgozik az algoritmus, nem látszik annyira a védelem "helye". -
idnamgi
újonc
Sziasztok!
Kicsit megkésve ugyan, de feltennék felétek egy kérdést.
Két OLED monitorom van (LG OLED C1 + LG OLED C2) és most vásároltam az Nvidia kártyám helyett egy AMD 7900 XTX. Elfeledkeztem a G-Sync-ről....
AMD kártyával lesz bármi hátrányom az NVIDIA-val szemben? -
Lajmund
őstag
válasz
blakey #89063 üzenetére
Egyszerű példa. Berakok egy zenét és kimegyek főzni és a kép úgy marad. És ha rá akarok nézni vagy valamit csinálni nem akarom ki be kapcsolni ezért a kijelzőt.Vagy böngészöben olvasok nezezek bármi és körbe orákig ugyanazt mutatja. Pl alul asztal böngésző kerete stb. Simán belemennek így az órák.
-
blakey
titán
válasz
Vhiktor #89061 üzenetére
Én megnéznék egy olyan szakmát, ahol több órán át ugyanaz a kép van bármilyen mozgatás nélkül. Van, hogy órákat retusálok, de 1 percnél tovább nincs ott ua. a kép, a segédeszközök sincsenek fixen ott, mert ide-oda lépkedek. Simán tudnám használni az oledet a munkámhoz, de kevés a jó oled monitor, most miniledes kijelzőt használok, ez már-már hozza az oled szintjét.
-
blakey
titán
válasz
Lajmund #89057 üzenetére
Az összefoglalót ideje lenne frissíteni, mai oledeket már használhatóbbak, pl. volt, hogy 6 órán keresztül ugyanazt a csatornát néztük, nyoma sem volt a logónak, jól működnek a védelmek. 2-3 órás játékot már játszottam, nem volt nyoma, de én normál beállításokkal használom. A pixel eltolást sokan kikapcsolják, monitornál ez szükséges. Sokan vannak, akik monitornak használják és 2 év elteltével sincs beégés a TV-jükön. 3 évvel ezelőtt még én sem mertem volna monitornak oledet venni, de több évnyi oled-használat után, ma már azt írom, hogy bátrabban bele lehet vágni. LCD-t az vegyen, aki kevésbé igényes.
-
Lajmund
őstag
válasz
szkutyi #89053 üzenetére
Akár hétvégén 12 orát használva és valamikor egy vagy több orát ugyanazt a képet mutatva ha úgy marad?
"
- A Pixel eltolás nevű funkció, mint a neve is mutatja, pár pixel távolságban mozgatja a képet különböző irányokba (nem jár minőségvesztéssel, de monitorként használva zavaró lehet pár pixelcsík levágása is).
--- A Logo Luminance funkció a statikus tartalmak káros hatását hivatott csökkenti az által, hogy a szoftver érzékeli az ilyen tartalmat és csökkenti a területfényerejét (valamelyest homogenizálja a terhelést).
Az OLED TV jelenleg tehát elsősorban inkább azoknak ajánlott, akik főként film és sorozat nézésre (esetleg néhány megfontolással játékra) használják a televíziójukat. Aki főleg TV adást néz, és naponta órákig ugyan az a csatorna virít rajta, esetleg rengeteget játszik a televíziót használva kijelzőként (kontrasztos statikus HUD-al), azoknak talán inkább az LCD technológiájú TV-k ajánlottak, amennyiben félnek a beégés kockázatától, mely ilyen típusú használat mellett valós veszély lehet"
Én ezért is gondoltam hogy nem alkalmas erre. Ezt az összefoglalóbol másoltam ki. -
Lajmund
őstag
Mindenki jobban tudja nekem mi a jó
Olvassatok vissza! Fény miatt kapcsolom ki leginkább mert minden világit a tv ledje a router mint egy karácsonyfa a telo töltö stb. Másodlagos hogy az aktiv hangfalak ha hallkan sugnak full csöndben zavaró és benne van hogy ha nem használod akkor ki kell kapcsolni. Minden egyéb csak hozzátesz és ezeket ragadjátok ki. Egy a lényeg egy szobába alszok a tv-vel nem fogom ezt megváltoztatni mert más máshol alszik
Zavar a fény így lelövök mindent a ..csába és csönd van és sötétség.
Ha ti amúgy alszotok elfogadom tegyétek én így. De ha ez nem lenne elég leginkább azért nem fogok ilyen tvt venni mert én sokat használom monitorként arra meg ez nem jó szóval azzal együtt tudnék élni hogy nem áramtalanitom de azzal nem hogy mikor pusztulnak el a ledek benne a sok használattól. És mivel több mint 3 évig meglesz az új tv így nem kockáztattok.
-
blakey
titán
válasz
Lajmund #89023 üzenetére
A hangfalaimnak benne van a leírásában hogy ha nem használják áramtalani érdemes - Aktív hangfalak?
Erősen túlgondolod és nyilván vannak még hozzád hasonló gondolkodású emberek, de ennyire nem egyértelmű, hogy ez a legjobb. Én pl. a hálóba nem tartok komolyabb elektronikai eszközöket, egy 32"-os TV-n van meg egy rádiós óra van ott. A legtöbb és legfontosabb eszközök a nappaliban vannak, a dolgozó sarok is ott van, semmi nem zavar, a NAS 1m-ről már nem zavaró, csendes, mondjuk azt éjjel 1 és de. 10 között kikapcsolom, de minden más áram alatt van és teszik a dolgukat.
Az oledek tulajdonsága, hogy alvó módban regenerálódnak, ahogy az ember is, úgy neki is szükség van "levegőre" (áramra), szóval a teljes kikapcsolás nem a barátja. LCD és plazma TV-k esetében sem nyerő az állandó ki/bekapcsolás. -
mzso
veterán
A Hisense 55A85H kifutott, vagy mi, hogy duplájába kerül mint korábban?
-
Lajmund
őstag
válasz
Pro Koryak #89046 üzenetére
Tultárgyaltuk mérgezzél mást.
-
Lajmund
őstag
válasz
Pro Koryak #89038 üzenetére
Igen ezeket a cuccokat áramtalanitani kell ha nem használod legalábbis a gyártó ezt kéri. Amikor vettem utána olvastam miért de már nem tudom csak azt hogy ha nem használom ki kell kapcsolni. Nem kapcsol ki egy idő után várja a jelet folyamatosan nem olyan mint egy soundbar vagy hasonló legalábbis az enyémek. Olyan is van aminek nem tesz jót a ki be kapcsolás olyan is ami ha nem kap jelet automatikusan kikapcsol. Persze veszek egy tvt és megváltoztatom az életem miatta átrendezek egy szobát és minden este kiverem az álmot a szememből amikor átsétálok a tv miatt egy másik szobába
Aki sportol az ne szorakozzon otthon boldogitsa a munka meg a sport szeretete.
De tultárgyaltuk már a témát a többiekkel amúgy se jó nekem az én felhasználásomhoz szóval egyenlőre a tlc c845-re esett a választás.
-
szkutyi
addikt
válasz
Mauzes #89036 üzenetére
Normális tartalommal én meg nem találkoztam ezzel!!!!
Egyszer direkt a média lejátszó menűt kint hagytam, na mondom mutasd hogy véded a panelt LG!
Gyakorlatilag percekkel később semmi sem tűnt fel, csak ahogy megnyitottam a menüt akkor látszódott hogy vissza adott fényerőt.
Nagyon agresszív volt eddig tudtommal az abl, de javították az algoritmusok -
Pro Koryak
addikt
válasz
Lajmund #89023 üzenetére
"A hangfalaimnak benne van a leírásában hogy ha nem használják áramtalani érdemes."
... és szerinted egy stúdióban minden nap áramtalanítanak? Ugyanmár.Miért nem mész át a másik szobába aludni?
"Sokat sportolok fontos hogy rendesen tudjak aludni."
Az ilyen ember meg ne tévézzen!!! -
Mauzes
addikt
Sziasztok, elnézést, hogy nem olvasok vissza jobban, de van ez a HDTVTest videó, amelyben az OLED anomáliákat és potenciális javításukat vázolják. Ebben messze a legzavaróbb és tartós használatot (szerintem) élvezhetetlenné tevő tulajdonság az ABL, illetve a GSR is hasonló hatást ér el. És ezeket csak úgy tudod "javítani", ha a service menüben turkálsz és ezáltal érvényteleníted a garanciát.
A kérdésem az lenne, hogy ezek a kép-sötétítő anomáliák MINDEN OLED tévét érintenek?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Lajmund #89027 üzenetére
Első blikkre olyan, mintha oledet néznél. Alaposabban vizsgálva azért lesznek különbségek, de a te esetedben, Philips után, mesés lesz a képminőség. A kép mélysége 100x jobb, mint akármelyik VA paneles mezei (hagyományos) lcd-nek. Természetesen szerintem.
#89034szkutyi ez így van. Írtam is, hogy a miniled bizonyos szempontból "hazavágja" az oledet. Csakhogy mindkét technikának megvan a maga legoptimálisabb felhasználási köre. Ha ezzel tisztában vagyunk, akkor mindkét megoldás igen kielégítő lehet és sok boldogságot okozhat annak, aki tudja, miért vette azt amit. Nincs kompromisszummentesség egyelőre egyik oldalon sem.
-
szkutyi
addikt
válasz
dgyuri0123 #89031 üzenetére
Így van ezek tények
.de ha azt nézzük ez fordítva is igaz..az oled is kompromisszumos egy 835-el szemben
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
szkutyi #89029 üzenetére
O.K. elírtam. A lényegen (TCL esetén) nem nagyon változtat. Nézd, oled mellett kompromisszumos a miniled, ez tény. Amennyiben neked nagyon fontos a képminőség (elsősorban filmnézés sötét, vagy félhomályos szobában), akkor nyilván oled, de játékra, végletekig felhúzott fényerőre, rengeteg statikus elemre, monitorként használva és állandóan áramtalanítva nagyon jó alternatíva a miniled. Amit én láttam 835-öt, attól földbe gyökerezett a lábam. Mindez viszonylag világos helyiségben, demót bámulva, de akkor is. Előtte soha semmilyen lcd-nek nem sikerült 5 mp-nél hosszabb időre megállítania.
És, ami lényeges még, hogy pl. 55" sokkal sokkal olcsóbb, mint egy C2 oled. Van, akinek ez (is) számít.
Látom, manapság is írogatsz a TCL fórumon. -
Ronam
addikt
Samsung S95B-n Game mode-ban a BT.2020-at lehet használni kalibrálás nélkül is?
Ha jól emlékszem Vhiktor azt írta, hogy filmeknél csak úgy lehet használni, ha kalibrálva van a készülék, de a Game mode-ról nem volt szó. Tudja esetleg valaki? -
szkutyi
addikt
válasz
dgyuri0123 #89026 üzenetére
Hát én épp miniledről jöttem át
.
Nem kotekedés de mikro LED az más...ez még csak mini LED -
Lajmund
őstag
válasz
dgyuri0123 #89026 üzenetére
Köszi ez az írás megerősített a tlc c 845-ben ami a fő vonal volt csak csábít a sokat emlegetett lg oled de nekem túl sok kompromisszum ezek szerint sajnos. Pedig szívesebben vennék LG-t mint csájná Tlc-t de ha ez a best buy minden tekintetben nekem akkor az lesz 65"-ban. Va panel miniled remélem nem fogom megbánni.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
szkutyi #89025 üzenetére
Sokszor jut eszembe, hogy akik "szélsőségesebb" használatra vennének/keresnek oledet, miért nem inkább mikroled felé kacsintgatnak. Sokkal egyszerűb az élet velük és sokban felül is múlják az oledet, már ami a praktikumot, fényerőt, "teherbírást" stb illeti. Ami a képük minőségét illeti, én megrogytam a TCL képétől, mert nem láttam még ennyire rohadt jó minőséget lcd alapú technikától. Bocsi az offért, de nem tudom megállni, hogy szó nélkül hagyjam.
-
szkutyi
addikt
válasz
dgyuri0123 #89024 üzenetére
Ennyi!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Lajmund #89021 üzenetére
Szerintem vegyél TCL mikroled tévét (65 C835, vagy 65 C935). C835 egyértelműen olcsóbb, mint az oled és mivel mikroled, a képminősége is messze jobb, mint egy akármilyen hagyományos lcd tévének. Azt nyugodtan áratalaníthatod is, nem lesz baja tőle. C935 a jelenlegi csúcs miniled, de minimálisan drágább a C2 olednél...
-
Lajmund
őstag
válasz
blakey #89022 üzenetére
A hangfalaimnak benne van a leírásában hogy ha nem használják áramtalani érdemes. Szerintem wifinek is jót tesz ha nem megy 0-24 akkor se ha arra van tervezve jobb ha csak akkor megy amikor használom pl a nap felébe megy. De az nem érdekel igazából meg az a pár w se amit csipegetnek de az igen hogy világitanak. Sokat sportolok fontos hogy rendesen tudjak aludni. Amúgy teljesen sötétben kapcsol ki rendesen az agy meg full csöndbe. Persze bealszol nappal is ha fáradt vagy de attól nem az a jó a szervezetnek hosszútávon.
-
blakey
titán
válasz
Lajmund #89021 üzenetére
Az áramtalanítás, gyakorlatilag, semmilyen elektronikai eszköznek nem tesz jót. Az oled normális működéséhez szükséges, hogy áram alatt legyen, mert kikapcsolt állapotban végzi el a szükséges kompenzációkat. Normális beállítás mellett a beégés veszélye nagyon minimális, ennyire nem kell parázni, 4-5 évvel ezelőtt még érdemes volt ennyire tartani tőle, de mára már sokat javultak a panelek és a körülötte lévő elektronikák.
-
Lajmund
őstag
Tegyük fel nem áramtalanitom. Gondolom a hétköznapi 5-7 ora plusz hétvégi 12 monitor használat se tesz jót neki nem?
-
Lajmund
őstag
válasz
Pro Koryak #89017 üzenetére
Teljesen sötét van nem világít semmi a szobában plusz nincs közvetlen semmi picike gerjedés zugás pl hangfal vagy bármi fisz fasz elektronika amit lehet nem is hallasz tudatosan de a teljesen nyugodt alvást tudja zavarni. Pl nekem 2 db adam audio t8v hangfalam van azok full csöndben picit sugnak mivel érzékeny monitorok de ez csak alvásnál lehet észrevenni. Jelenlegi philips tv-met majdbem becsomagoltam gariztatásra de azért kíváncsiságbol visszadugtam és láss csodát elég volt áramtalanitani. Szóval így mindent egybevéve áttértem a távirányítós áramtalanitáshoz meg amig nem vagyok otthon semmi nem megy a szobába amig haza nem érek. Este lefekvéskor egy gombnyomás és semmi se világít zug meg semmi. Most a wifi sugárzás meg elektroszmogra nem térek ki mert nincs elég információm róla de az se árt ha nem vagyunk közvetlenül kitéve ennek mindig föleg amikor pihen a szervezet. Amúgy hogy ne legyél teljesen kipihent elég egy nagyon halk dolog is hogy ne tudjon teljesen kikapcsolni az emberi agy és ez meg sok minden összeadodik hosszú évek alatt. De nálam első szempont a sötétség mert ha nem kapcsolom ki akkor a wifi a telo töltő a tv led meg a pc készenléti fénye tulzással beragyogja a szobát.
-
alaves
addikt
válasz
Lajmund #89015 üzenetére
Másik lehetőség: TV külön áramon, amely nincs áramtalanítva (ha több napra elmész vagy vihar esetén nyilván áramtalaníthatod azt is), így semmi dolog vagy aggódás.
Eddig is ajánlott volt monitornak is. Nálam átlagosan napi 12+ üzemóra jó részt PC monitor SDR módban (+film+TV). SDR-ben 40 alatti OLED fénynél (HDR/DV 100 is lehet) a beégés esélye igen kicsi. -
Lajmund
őstag
válasz
alaves #89014 üzenetére
Persze elalvás előtt kikapcsom várok 10 percet mielőtt elalszok a plafont nézve nehogy bealudjak és utána átamtalanitok minden este
Plusz ott van a beégés kockázata gari után. De amúgy gari idoszak alatt se akarok ilyennel foglalkozni. Az érdekelne hogy a c2 jó e már monitornak vagy ugyanugy felejtős mint az elödöknél. Nálam sokat megy nem esti egy sorozat aztán kész. Hétköznapokon 5-7 óra hétvégén a 12 se kizárt ha mászkálok nem fogom ki be kapcsolagtani nekem megy folyamatos a va panelos philipsem és semmi baja csak ujjitanél valami profibra de eddig ugy tűnik ez ennyiért tul kompromisszumos. Ha nagyon olcso lenne oké de ennyiért nem akarok aggódni meg igy kikapcsolni ugy meg amúgy áramtalanitani.
-
Lajmund
őstag
Beleolvastam az összefoglaloba. Ez most kimondottan hasznos volt. A c2 65 colossal szemezek. Viszont én moniorként használnám és este lefelkvéskor áramatalnitok mindent. Még a c2-nél fennáll ez a dolog hogy nem érdemes monitorként használni és nem szabad áramtalanitani? Ezek azért elég nagy hátrányok meg az állando beégéstől parázni ami valószínűleg a 3 év gari után jelentkezne nálam és én meg kb 5-7 évre akarok tv-ét venni. Pedig végre rászántam volna magam az igazi oledre 400 körül nézegettem tv-ket. De akkor lehet tlc 845 lesz inkább monitor filmes játékos mindenesnek csak ott meg a csájná vonal tart vissza. Samsungrol sincs sok jó vélemény. Tényleg vicc hogy mindegyiknek van valami baja
-
Sontir Fel
őstag
válasz
FollowTheORI #88997 üzenetére
Köszönöm.
Veszek majd egy 4Ks Chromecastot aztán a gépnek se kell mennie, ha filmeznék. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
blakey #89008 üzenetére
Alapos vagy...
24 nekem picit "sok" volt. Hamar bánt sötétben a "magasabb" fényerő. Tudod, plazmán nevelkedtem... Ezért ezt az ajánlást felülírtam, de amúgy még a sokpontos fehéregyensúlyt is hajszálra bemásoltam. Azt a részt ismerem, hogy minden példány egyedi kalibrációt igényel/ne, de a jelenlegi állapot most is bőven kielégítő számomra. Műszerrel biztosan lehetne taláni hibákat, de szemre csodás.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #89007 üzenetére
rtings-en 24-es az oled-fény és a csúcsfény be van kapcsolva
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #89003 üzenetére
Csúcsfényerő? Fogalmam nincs.. - Magas fényerőre van lefordítva a Peak Brightness.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #89003 üzenetére
Ja és ott van még a "gyorsindítás" funkció. Az is rendesen meg tudja emelni a standby fogyasztást. Tehát azt is érdemes meglesni.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
wallace 234 #89000 üzenetére
Csúcsfényerő? Fogalmam nincs...
Egyszer belőttem, azóta úgy van.
És igen, én is úgy látom magam is, hogy nagyon magas oled fényerőnél (SDR) egyszerűen "elvész a konraszt", mert minden csak világít ezerrel. Olyan, mint egy neon kirakat. Tkp. ez lenne az "áruházi" mód, amit ugye még a legelején illene kikapcsolni, hiszen azért vettünk oledet, mert szeretjük a "mély" képeket.
Moziban cirka 70-80 nit fényerő van, de senki sem panaszkodott még, hogy rosszul érezte magát, mert túl sötét volt. Nem érdekes?#89001so_ha "szokott lenni" olyasmi mód is, hogy az USB-t ébren tartja. Ilyenkor kb. ennyivel megnő a standby fogyasztás is. Menüben keress rá valamilyen energiatakarékos készenléti módot keresve és kapcsold ki ezt az opciót. LG-n van, ezt tudom..
-
so_ha
senior tag
válasz
csenzi2 #88998 üzenetére
"A 77S90C készenlétben 6,5W-ot fogyaszt!"
A hivatalos weboldal alapján soknak tűnik:
Samsung 77S90C, Energiafogyasztás (készenléti üzemmódban): 0.50 W
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Synology routerek
- Opel topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kedvenc zene a mai napra
- Apple asztali gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- További aktív témák...
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest