Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
szkutyi
üzenetére
LG esetében mindegy, hogy OLED vagy LCD, a valósághű mozi ki/bekapcsolható, sőt olyan is van, hogy nem változtatható, bekapcsolva marad. Szóval LG esetében ez legyen az alap. Az elmúlt 15 évben elfogyasztottam 25 LCD, plazma és OLED TV-t, mindegyiken, mindig jó volt a 24p, szóval alapból jó, természetesen közép- vagy felsőkategóriás TV-ken használtam.
-
szkutyi
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Ertelek.en azt látom szemmel is hogy kikapcsolva rossz a mozgás...mintha laggolna az egész! Bekapcsolva sokkal kellemesebb de a 23.976os mozgás megmarad .és ezt vissza igazolta nekem a teszt video is
...nekem nagyon új meg az oled, régebben Sony xh900 volt, most tcl c835 és most ez az oled! 
-
blakey
titán
válasz
szkutyi
üzenetére
Tudom, hogy Vhiktor-tóll, csak szeretném azt látni, amit te, de mindegy, zárjuk le, mert jó. Akkor, hogy értsd. Részben igazad van, de valójában mégsem. Az LG-k helyesen jelenítenek meg minden fps-t és természetesen alapból, de az alap azt jelenti, hogy a megfelelő képmódot használjuk, ami a megfelelő beállításokat használja, tehát pl. a Cinema, IFS módok jól jelenítik meg az összes fps-t. LG-ken ki- és bekapcsolható a 24p megjelenítése és ezért a valósághű mozi (Real Cinema) felel, tehát alapból jól működik. Szóval ne írd azt, hogy alapból nem, mert képmódtól függ és pl. ahol nem aktív a valósághű mozi, ott más beállításokat alkalmaznak, akár durva TruMotion-nel. Szóval, ha jót akarsz, akkor LG-n a valósághű mozi mindig legyen bekapcsolva. Csak azért kételkedtem, mert azt írtad, hogy alapból nem jó, márpedig ez nem igaz, mert az alapot is valahova, valamihez társítani kell.
-
szkutyi
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Nem osztom meg a videót! Az nem link, hanem a keszitőnek a védjegye! Tőle kaptam nyersen az anyagot! De youtubon is fenn van.egyebkent Vhiktortól kaptam! De mégegyszer mondom nem onnan letöltött konvertalt stb anyag! Tőle egyenesen, nyersen!minek is hazudnék??
nemá..nem óvoda..akinek érdeke itt a hazugság, az ássa el magát.itt a bekapcsolt real cinema-val:
-
S@c@
őstag
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Marmint az 55 colos.
-
madkiller
őstag
Lehet az 55 colos nem fogy annyira. Miután a nappaliban 77 colra váltottam és hetekig csak azt néztem, majd bekapcsoltam a szobában használt 55öst (amit korábban nagynak gondoltam) mondom mi ez a zseb tv. Brutálisan picinek érzem még hálóban is. Sokat vaciláltam anno 65 vagy 55 legyen, mondom elég nagy az 55 is hálóba. Hát nagyon bánom, hogy nem 65öst választottam a szobába.
-
szkutyi
addikt
Sziasztok!
Nézek egy filmet külső lejatszorol.hogy tudom megnézni hogy valójában hány hz-en megy?távirányítón nincs info gomb ..a lejátszó kijelző hogy 23.976 küld ki, de a tv csak annyit jelez vissza hogy hdr vagy dv.... -
peti85
senior tag
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Ahhoz milyen kuponkód kell? Nekem 488.981Ft a végösszeg a KUPONFESZTOF_H1 kóddal.
Szerk: ja, az 55-ös annyi, pedig azt hittem tényleg a 65-ös
-
apszi
őstag
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Ennyire nem lehet rossz ez a tévé.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
123xyz
aktív tag
Hátha valakinek esetleg jól jön:
Samsung QE55S90CAT TV - Árak, olcsó QE 55 S 90 CAT TV vásárlás - TV boltok, tévé akciók (arukereso.hu)
Media Markt -ban 420 ezerre csökkent az ára, Auchanban viszont most csak 390 ezer ft (online rendeléssel). Az ÁK szerint eddig általában 500 ezer ft körüli áron volt kapható. -
szkutyi
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Igen azokat tudom,.halisten a 23,976 sem zavar, sőt az zavar ha valami bele nyúl...
Ezeket vágom, jön majd Viktor kalibralni, csak ezt a fényerő dolgot szeretnén tisztába rakni a fejemben...
Akkor sdr 30-40 kikapcsolt maximális fényerő....
Hdr-dv 100 de ott is kikapcsolt maximális fényerő?,vagy??? -
blakey
titán
válasz
szkutyi
üzenetére
Tcl c835 mini LED - tudom, de azt is be lehet állítani normálisan, nem kell max. fényerőn használni. A 120 nit "ott" is, "itt" is 120 nit. 35-40 között megvan a kb. 120 nit, ehhez érdemes igazodni. minden egyéb képjavító legyen kikapcsolva, főleg, amik a fényerőre is hatnak.
-
szkutyi
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Tcl c835 mini LED ... Alsó hangon is minimum 3x fenyere van mint ennek ...persze hogy ahhoz vagyok szokva...nem akarok rosszat a tv-nek...majd megszokom!.azért kérdem.. max fényerőt hdr és dv eseten pedig max-ra kell tenni, sdr esetén pedig ki?? Nincs lux mérőm így nem tudom belőni a 110-nitet
-
blakey
titán
válasz
szkutyi
üzenetére
Lehet, de valami irreálisan magas fényerőhöz lehetsz hozzászokva. 100-110 nit sötét helyiségben, 110-120 nit normál körülmények között, világos helyen meg egy picit lehet emelni, én 110-120 nit között használom, gyakorlatilag tökéletes. Régebben az LCD-ket is így használtam. Próbáld megszokni a "normális" Tv-beállításokat.
-
csenzi2
tag
-
szkutyi
addikt
Sziasztok!

Megjöttem egy 65c31-el
Első benyomás: furcsa és sötét mini LED után, de ezt tudtam is...de egyben brutális ez a minőség.
-
polonic
félisten
A HGiG-ot bekapcsolva a játékokmódban alacsonyabb a fényerő, mint a dtm állásban. Ez így gondolom normális. Csak meglepődtem.
B8-on a blue planet 2-vel és planet earth 2-vel kezdtük. Van valami újabb HDR demonstrációs anyag mostanság?
-
polonic
félisten
Az lehet, hogy a g3 távirányítója nem tudja kezelni a Telekom tv boxot? A b8 távirányítójával még működött.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Szerviz menu.
[link] -
alaves
addikt
válasz
csenzi2
üzenetére
A 908-as akkor célszerű, ha a G3-asnál jelentősen jobb a képe, de mivel úgy tűnik, hogy nincs 'dual engine' a 908-ban (helyette egy MediaTek Pentonic 1000), ezért nem gondolnám, hogy jobb. A képfeldolgozás miatt persze van különbség, de ez már nem az, amelyet a régebbi 9-es Philips széria 'dual engine'-je tudott.
-
-
szkutyi
addikt
Majdnem vettem egy 65c3-at...majdnem

Tárcsázás mediamarkt...hello van?van 2 dobozos...ok indulok...
Oda érek van?van...ja csak kalibralt....mondom mivan.??hát be van kalibralva, 35 000ft....na mondom állj...és mivel bizonyított hogy ez nem egy vissza csomagolt, stb stb hanem tényleg ti bontottatok ki?hát erre ő adja a szavát ...na mondom ez így kevés....hát sajnos a kamera felvételt pont nem tudja megmutatni, papír nincs róla hogy mi az életútja a tvnek .....
10 perc múlva már azzal jött hogy felhívja az atya uristent, oda adja ingyen a kalibralast, feltéve ha megveszem hozzá a garanciát, de vigyem a tv-t....ja meg hát az a polici hogy minden 500k fölötti tv-t csak kalibralva adhatnak el......aha oké....
Szerviz távirányító hiányában nem tudtam bele mászni....
így lettem MAJDNEM c3 tulaj.xd
Tudtam hogy mocskok, de hogy ennyire........
Ja az í-re a pontot nagyon jó szakember tette fel innen is köszönöm neki! #Vhiktor
-
junkpod
nagyúr
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Azért szokták hűtő bordakra szerelni?
-
csenzi2
tag
válasz
BubuHUN86
üzenetére
Én is tettem a GZ950 mögé RGB szalagot, de nem a kijelzőre, hanem az elektronikát takaró műanyag burkolatra.
Téged nem zavar a QD-OLED speciális pixelszerkezetéből adódó kontrasztos színátmeneteknél látható színperem? Pl: feliratoknál felül zöld alul piros "kifolyást" látok! -
Celtis
veterán
válasz
BubuHUN86
üzenetére
Egy számot kérdeztem nem jelzőt. Ha csak hangulatvilágításnak kell, akkor 5-6W/m vagy az alatti elég. Az nem hinném, hogy gondot okozna. Itt az asztalom felett egy 12W/m-es van. Ez már rendes világítás, de melegszik is valamennyire. Tapintva valamivel 40 fok felett lehet. A fene tudja, hogy egy ilyen vonalszerű meleg egyáltalán mennyire oszlik el mire a panelhez ér és mennyire befolyásolja az élettartamát. Saccra azt mondanám, hogy nem igazán.
Összefoglalva: tégy belátásod szerint. -
NoMagix
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Van a lednek is melege! Nem mindegy milyen LED, hova lesz rakva és hogyan!
-
polonic
félisten
Kb 5 éve még itt a topikban volt arról szó, hogy az új oled tévét mintavideókkal járassuk be. Volt is link itt hozzá. Akkor azokat le is töltöttem.
Elolvastam az összefoglalót, de ez nincs említve benne. Mi a helyzet ezzel mostanság? -
Alex91
félisten
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Melegszik a LED is...
-
BubuHUN86
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék egy led csíkot rátenni egy Samsung oled hátuljára! Kérdésem az lenne, hogy mennyire ajánlott, szóval hosszútávon nem károsodhat a panel a hőtöl?
-
Gicz
addikt
Mikor én költöztem, a klíma alatt volt a számítógép asztal. Mint kiderült a klíma kondenzvíz csöve a falban el volt vezetve a 5-6 métert a konyhába ahol kijött a falból, a mosogató alatt és ott csatlakozott a szifonba.
Namost az előző tulaj mint kiderült kb sosem használta a klímát, és el volt dugulva a szifonba vezető nyílása. Első haszánlatkor csak később értem haza, benyomtam a klímát, még ültem a gépnél egy órát, és elmentem aludni. Majd arra ébredek éjjel 2 körül h vízcsobogás hang van, és láttam h a klámí aljából ömlik a víz a számítógépasztalra, szerencsére 5 centivel a monitorom mögé

1-2 óra alatt feltelt a falban elvezetett cső, a beltéri alján a tálca, és akkor elezdett foylni kifele a víz, szép éjszaka volt.

-
h1mpi
félisten
válasz
*Tata*
üzenetére
Több YT videóban is ott van a 3 csavar helye, de mint kiderült időközben a Samsung megszüntette, mert gond volt a súlyelosztással. Nagyon jobbra terhelt. Megy fel a falra a tv mögé két kis kampóval. Maga a tv megdöbbentő, olyan képe van.
Most még nagy a kábel káosz, sajnos kell egy másik Bose soundbar is… valami kábel nélküli…
-
sfefe
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Nem tudom fotózva látszana e mire gondolok ...
Sötét helyen (pl szobában) a falon az árnyék olyan kásásnak tűnik mikor mozog a fény. . Kabáton is látszik ez a kásás nézet ahogy az árnyék/fény mozgott a kabáton...
Majd próbálom fotózni.
Tv-n ilyet nem látni. ( bár LCD)
Meg tv-n az applikációban indítottam a filmet gépen meg neten beléptem a Disneybe és úgy.. na az milyen felbontás nem tudom.
De leszedtem 2160ban abban már nem látszódott annyira. -
h1mpi
félisten
Sziasztok,
Akinek Samsung QE77S95 tv-je van megnézné, hogy a hátulján van-e 3 csavarhely a One Connect Boxnak? Minden YT videon látok 3 csavarhelyet, az enyémen nincs. Így nem tudom, hogy a falitartós felszerelésnél hova rakjam. A tv-hez kapott leírásokban sem található, ott csak a talpra írja a felszerelést. A helye ottvan a tv-n, de nincs kifúrva, mintha ledugózták volna, de nem lehet kinyitni. [kép] [kép]
Samsung ügyfélszolgálata 0 pont, a chatbot azt mondta majd küldenek e-mailt… pls help me!

-
Vhiktor
Topikgazda
Hát első körben a phs beállításokat felejtsd el, inkább rtingsel próbálkozz. Más icc profilját ne használd, lehet az okozza a gondokat.Nézd meg ezután a képet, hogy jó-e, lehet minden problémád megszűnik.
Illetve jó lenne képekkel tisztázni, hogy mi az amit látsz és ami nem tetszik.Pl rtings mérései alapján a gyári gamma görbét megnézve siman okozhat sávosodást 70-100% között.
De akár nézd meg teljesen gyári beállításokkal is, lehet semmi gond nem lesz úgy.
-
sfefe
addikt
-
Vhiktor
Topikgazda
Ha színhelyes képet szeretnél, akkor minden tvt és projektor kalibralni kell, semmilyen technológia nem kivétel ez alól.
Attól, hogy nemoled nem színhelyesebb a képe mint bármelyik más technológiának, semmi köze hozzá.Az hogy nem muszály kalibrálni az igaz mindenre (nem mindenkinek szempont a színhelyes megjelenítés, anélkül is lehet élvezni a képet), sőt van akinek a sport mód tetszik, ebben az esetben egyenesen tilos kalibrálni

-
sfefe
addikt
Telón nézem de hasonló...
Fal is néha kásás.... Az arc is olyan rajzfilm szerű néha...de csak sötét helyeken...Nvidia beállítást megnézem de azt hiszem így van beállítva..
Rtingsen kalibrálció után kicsit csökkent a pontszám. Itt PH-n is mondták, hogy oledet nem muszáj kalibrálni... Hát nem tudom.
VGA nem kevés hozzá?Tv-n ilyesmit nem látni....
Új hozzászólás Aktív témák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- 3D nyomtatás
- Háztartási gépek
- sziku69: Szólánc.
- Depresszió, szorongás, pánik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65S90CAT 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
...nekem nagyon új meg az oled, régebben Sony xh900 volt, most tcl c835 és most ez az oled!
nemá..nem óvoda..akinek érdeke itt a hazugság, az ássa el magát.itt a bekapcsolt real cinema-val:
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én ezért nem is veszek tőlük semmit